Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Varoluş..  

54 üye oy verdi

1. 1. Nasıl var olduk..?

• Yaratılış..
      37
    • Evrim..
      17

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Ama senin derdin başka, bilimsel ekzersiz yapıcam derken dinsel inaçlarını çaktırmadan dayatmaya çalışıyorsun

Egzesiz iyidir, faydalıdır, insanın beyni açılır, ufku genişler..

Bak şimdi bir egzersis daha yapayım..

Tesadüf bilimden sayıldı..

Varyasyonların evrimle alakası olmamasına rağmen, evrime delil gösterilmeye çalışıldı..

Mutasyonların yapmak yerine yıktığı bilindiği halde, gelişmiş canlılara delil gibi gösterildi..

Bir tane bile ara geçiş formu yokken, türlerin ortak bir atadan geldiği idda edildi..

Bu mudur bilim..

Ne dayatmasından bahsediyorsun..?

Kimin mantığı yatarsa kabul eder, yatmassa reddeder..

Bilimden konuşacaksan buyur, ideolojilerden konuşacaksan yine buyur..

Ama hem evrimi hem tasarımı iyi bir öğren..

Ve savunduğun şeyin hala bir teori olduğunu unutma..

Saygılar..

• Cevaplar 113
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Varyasyonların evrimle alakası olmamasına rağmen, evrime delil gösterilmeye çalışıldı..

Mutasyonların yapmak yerine yıktığı bilindiği halde, gelişmiş canlılara delil gibi gösterildi..

Bir tane bile ara geçiş formu yokken, türlerin ortak bir atadan geldiği idda edildi..

Bu mudur bilim..

Saygılar..

Bana akıl verme.Aklını kendine sakla. Anlatmak istediklerinle ifadelerin birbiriyle uyuşmuyor.

Öğren ve unutma yaklaşımların yakışıksız.

Yazdıklarınla, Harun Yahyanın sitelerindeki yazılanlar bire bir örtüşüyor.Oysa Evrim hakkındaki bilgileri taklitlerinden değilde kaynağından araştırıp öğrenmekte yarar var diye düşünüyorum...

Yaklaşımların karşısında bunu ifade edenlere hiddetlenerek bu tavrı göstermeni çok iyi anlıyorum.

Hep aynı içgüdüsel tepki!

Gönderi tarihi:
Bu arada birsey sorabilir miyim... Yaratilis deniliyor, peki ama Adam ve Eva gelismis olarak mi yaratilmislar? Yoksa bu yaratilisi sadece simge olarak mi algilamamiz gerekiyor. Yok simge olarak algilamamamiz gerekiyorsa bunlar ne zaman cocukluk donemi gecirmis gelismisler de, kendileri cocuk sahibi olmus. Bunun hakkinda bir yerlerde yazili birsey var mi? Hem sonra madem Allah ol deyince olunuyor, bunu devam ettirseydi ya. Daha evvel camurdan yarattigi ve ete donusturdugu anamizin babamizin gozu onunde bizi camurdan yaratip ruh ufurdedip anamizin kucagina koysaydi ve biz orada zamanla camurdan ete donusseydik. E, bakin o zaman, hic birimiz yaratilis mi, evrim mi diye soruyormuyduk.

herşeyi tuz buz ettin ya muki

:blushing:

...............

arayış olmasaydı hayat çok sıkıcı olurdu

dincilerde dinsizlerde arasın

Gönderi tarihi:
Bu arada birsey sorabilir miyim... Yaratilis deniliyor, peki ama Adam ve Eva gelismis olarak mi yaratilmislar? Yoksa bu yaratilisi sadece simge olarak mi algilamamiz gerekiyor. Yok simge olarak algilamamamiz gerekiyorsa bunlar ne zaman cocukluk donemi gecirmis gelismisler de, kendileri cocuk sahibi olmus. Bunun hakkinda bir yerlerde yazili birsey var mi? Hem sonra madem Allah ol deyince olunuyor, bunu devam ettirseydi ya. Daha evvel camurdan yarattigi ve ete donusturdugu anamizin babamizin gozu onunde bizi camurdan yaratip ruh ufurdedip anamizin kucagina koysaydi ve biz orada zamanla camurdan ete donusseydik. E, bakin o zaman, hic birimiz yaratilis mi, evrim mi diye soruyormuyduk.

herşeyin bir ilk tohumu var Adem ve Havvada ilk tohumlar. Topraktan yaratılmanın başlangıçları.peki maddenin kendi yapısı diyenlere sormak lazım öyle ise neden bu oluşum kendi halinde oluşmaya devam etmedi ve neden dişi ve erkek çiftleşmesiyle canlılık devam etti? madde ilk haliyle nasıl canlıya dönüştüyse neden öylece devamlılığı olmadı?

bu soruları maddecilere sorabiliriz ama Allah'ın yaratmasında neden bu yolu seçti diye soramayız? bunu bilmek mümkün olmaz.

din buna Allah'ın dilemesi der, maddeciler ne der? onlar yanıt vermeli.

Gönderi tarihi:
Dedim ya işte bu düşünceler çok tehlikeli bu insanı tembel eder...

Birileri dedi diye bir yaratıcı, bir şeyleri anlamıyorsunuz diye bir yaratıcısının olduğunu düşüncmek ve ona tapmak...

sayın erdogan

uzayın nasıl oluştuğunu açıklayabilir misiniz?

gezegenlerin niçin var olduğunu?

bazı böceklerün bir sürü ayağı varken niçin sineğin iki ayağı var, arıların niçin iğnesi var, başka bi savunma aracı bulamamış mı?

insanların neden iki gözü iki kulağı, iki kolu var? evrim bunu neye göre belirlemiş. bu bilgiyi nereden almış?

niçin bir elimde 5 parmak var, bu parmaklarım neye göre dizilmiş,büyüklükleri oranları neye göre belirlenmiş. hepsi belli bir orana göre neden. bu anatomi bilgisi nerden?

bu ve bunun benzeri daha birçok soru.

eğer bu soruların hepsini yazmaya kalksam sayfalar yetmez.

bu soruların cevaplarını maddi, gücü yetersiz olan rastlantısall olaylara bağlarsanız işin için den çıkamazsınız.

siz rastlantılara bağlarsınızda biz gücü kudreti sonsuz yaratıcılara bağlayamazmıyız?

merak etmeyin sayın forumdaşım biz de düşünebiliyoruz ve zerre zerre gücü sonsuz bir yaratıcının varlığını haykıran varlıkları duyabiliyoruz.

bu mükemmel düzen ancak herşeye gücü yeten, tek olan Rabbimizin var olmasının kanıtıdır.

Gönderi tarihi:
.............

Unutmayın yaratılış KİLİSENİN ortaya attığı bir kavramdır...

YANİ PAPAZLARLA - İMAMLARIN (bunuda ben ekleyeyim ki anlaşılır olsun) ortaya attığı bir kavramdır...

..........

:):clover:

Gönderi tarihi:
Birde dövseydin muhattabını,tartıştığın insana karşı biçare durumuna düşmenden kaynaklanıyor herhalde bu sinirli tutumun..

:clover:

Sevgili Suheda fikirlere cevap bulunamassa, fikri savunanın kişiliğine elbet bir cevap bulunacaktır..

Malum bu arkadaş konuya üç ileti gönderdi, üçüde kişiliğime yönelikti..

Neyse biz yine, bir hücrenin tesadüfen oluşabilmesi için gerekli olan bilmem kaç milyarda bir olasılığın, dünyanın bilinen ömrüne sığmadığı gerçeğini tekrar edelim..

Belki qrupolem arkadaşımızda kişileştirmeyi bırakıp, evrimin kaynağından, bir şeyler yazarda bizimle paylaşır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
kainat denen bu şaheser tasarımın mutlaka bir tasarımcısı vardır körü körüne evrim demek hala teoriden kurtulamamak demektir..

:clover:

zaten teori ortaya atıp dine altarnatif bulmaya çalışanlar bilime sığınıyorlar.

oysa bilim yaratıcı varlık hakkında bir tez ortaya atmaz, bir kısım bilim adamları

kendi inançsızlıklarına kılıf bulmak için teoriler geliştirir. asıl tembellikte budur,

ibadet yok, ne olduğunu düşünmek yok, kafa yormak yok, hiç bir şey yok.

e hiç bir şey olmayınca yapılacak bişey de yok. :)

Gönderi tarihi:
Bence böyle basit şeylerle insanların düşüncelerini küçümsemek olsa olsa kendi düşüncenizin bittiği yeri belirtirsiniz gibime geliyor...

Benden söylemesi... (Ona yazılan iletiyi görmemezlikten geliyorsunuz bu çifte standart oluyor)

Arkadaş tam onikiden vurmuş aslında konuşma tarzına dikkat edin... olabilir konuşabilirsin böyle ama karışdaki senin konuşma tarzını yakaladımı neden sert oluyormuş sen önce kendi konuşma tarzını düzelt sonra sana yanıt verene yüklen....

Saygılar

Acaba çok iyi analiz ettin mi..

Yoksa bir taraftarlık mı bu..?

Ben gayet bilimsel ve teknik sorular sordum..

Arkadaşımız ise, evrim budur işte diyip geçiştirdi..

O halde bende onun tarzıyla şöyle diyorum..

Evrim o ise, yaratılışta bu..

Buyrun bilimsel konuşalım diyorum çıt yok..

Bir iki sorudan sonra sığındıkarı tek söz "tesadüf.."

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Evrim bile olsa ''yaratıcı'' olmadan bunu makul bir şekilde izah etmek mümkün değildir.

Evrim ,kuru söylemlerle bir yere ulaştırılmaya çalışılmakta...

Ama altını birazcık oydunmu...

Zamanında coelecanth için karaya geçiş aşamasındaki bir balık (tiktalik gibi) dediler.

Sonra bizzat bunu söyleyenler aynı balığı,

hint okyanusunun diplerinde buldular.

Akciğer sandıkları kitle ''yağ tabakası'' çıktı.

Ve karaya geçmekte olduğu söylenen gariban mahlukta,

200 metrenin üstüne çıkmamış bir dip balığı...

Evrimciler ''bilim adına'' kendilerine olan güveni bitirdiler.

Neyse...

Gönderi tarihi:
Evrim bile olsa ''yaratıcı'' olmadan bunu makul bir şekilde izah etmek mümkün değildir.

Evrim ,kuru söylemlerle bir yere ulaştırılmaya çalışılmakta...

Ama altını birazcık oydunmu...

Zamanında coelecanth için karaya geçiş aşamasındaki bir balık (tiktalik gibi) dediler.

Neyse...

+1 :clover::clover:

Gönderi tarihi:

Neyse...

teoride böyle şeyler olur

yanlış çürük bilgiler ayıklanır

bu evrimi çürütmez dahada sağlıklı yapar çünkü bir hastalık daha yokedilmiştir, yanlışlanmıştır.

evrim ile evrim teorisinin incelenmesini araştırılmasını karıştırıyorsunuz

binlerce bulgudan, bir kaçının yanlışlanması o teoriyi çürütmez.

Gönderi tarihi:
teoride böyle şeyler olur

yanlış çürük bilgiler ayıklanır

bu evrimi çürütmez dahada sağlıklı yapar çünkü bir hastalık daha yokedilmiştir, yanlışlanmıştır.

Çürüklerini ayıklayıp geleceksiniz o zaman.

Çürükler, dalları basmış,

siz kanıtlanmış gibi kıymet veriyorsunuz.

A tarafsız. :lol:

binlerce bulgudan, bir kaçının yanlışlanması o teoriyi çürütmez

Yapma ya..!

Binlerce bulguda varmıydı ?

Allah Allah..!

Yahu ara geçişlerin hangisine el atılsa ,

el atanın elinde kalıyor.

Gönderi tarihi:
Çürüklerini ayıklayıp geleceksiniz o zaman.

Çürükler, dalları basmış,

siz kanıtlanmış gibi kıymet veriyorsunuz.

A tarafsız.

muhalefet olanlar zaten çürükleri ayıklama işine yarıyorlar bilimde

ben sana evrim "TEORİSİNDEN" bahsediyorum kanıtlanmış bir şeyden değil

dolayısıyla teoriyi adı üstünde teoriymiş gibi gösteriyorum, gerçek (kanıt) gibi değil

Yapma ya..!

Binlerce bulguda varmıydı ?

Allah Allah..!

Yahu ara geçişlerin hangisine el atılsa ,

el atanın elinde kalıyor.

ara geçiş formlarının bulunamaması teoriyi yanlışlamaz, çünkü zaten teori ara geçiş formlarının bulunmasıyla uğraşıyor

ama bu çok zor, çünkü milyonlarca yıl önceki bir fosili bulmak oldukça büyük bir teknoloji ve araştırma gerektirir şimdilik bu zor.

ama eldeki diğer verilerle teori destekleniyor

evrim çürütülmüş olsaydı, akademilerde okutulmazdı ve bir bilim dalı haline gelmezdi (antropoloji)

bakınız biltek-tübitak, antropoloji bölümü

şu kesinki

çürütülmüş bir teori tamamen ortadan kalkar

ama böyle bir durum yok evrim teorisi her yerde

Gönderi tarihi:
muhalefet olanlar zaten çürükleri ayıklama işine yarıyorlar bilimde

ben sana evrim "TEORİSİNDEN" bahsediyorum kanıtlanmış bir şeyden değil

Dedikten sonra ,

birde şunu söylemişsin:

ara geçiş formlarının bulunamaması teoriyi yanlışlamaz,
Ve ben sadece gülüyorum :lol:
evrim çürütülmüş olsaydı, akademilerde okutulmazdı ve bir bilim dalı haline gelmezdi (antropoloji)

Bir zamanlar newton fiziğinede aynı şeyler söylendi.

Ama durağan evren modeli gümbürdeyince ...

Savunanlarda gümbürdedi. :stuart:

Gönderi tarihi:
Bir zamanlar newton fiziğinede aynı şeyler söylendi.

Ama durağan evren modeli gümbürdeyince ...

Savunanlarda gümbürdedi.

bu durum şu an evrim teorisi için geçerli değil

Ve ben sadece gülüyorum

niye gülüyorsun, bişey mi oldu

sanırım kimse niye güldüğünü anlamadı

"ara geçiş formlarının bulunamaması teoriyi yanlışlamaz," dedim, çünkü ara geçiş formları bulunmadığı halde, evrim teorisi sapasağlam ayakta duruyor ve akademik boyutta inceleniyor.

çürütülmüş teori incelenmez, okutulmaz, onunla ilgili bir bilim dalı oluşturulmaz

Gönderi tarihi:

Feraklit'in niye güldüğünü çok iyi anladım..

Nasılki evrimcilerin durağan evrim modeli yada madenin ve zamanın sonsuzdan geldiği iddaları boşa çıktı..

Evrimde aynen boşa çıkmıştır.

Çünkü bin bir delil dedikleri şeyler yüzeysel söylemlerdir, bin bir delilden bir tane bile getiremezler..

Varsa getirsinlerde sorgulayalım..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Çünkü bin bir delil dedikleri şeyler yüzeysel söylemlerdir, bin bir delilden bir tane bile getiremezler..

Varsa getirsinlerde sorgulayalım..

20 lik dişler

hadi yüzeysel söylem olmadan açıkla bakalım

bizde aydınlanalım

ama yüzeysel olmayacak, seninde istediğin gibi

daha sonra bayanların aldırdıkları, yada ensedeki tüylere geçeriz

daha sonrada erkeğin memelerine geçeriz

ondan sonrada apandise geçeriz

bunlar açıklandıktan sonra daha sonrakilere geçeriz

Nasılki evrimcilerin durağan evrim modeli yada madenin ve zamanın sonsuzdan geldiği iddaları boşa çıktı..

evet evrimcilerin evrim teoriside boşa çıktı ki biltek-tübitak ve akademiler hala inceliyor değil mi ?

onlarda iptal olsun o zaman

Gönderi tarihi:
20 lik dişler

Beslenme alışkanlığının değişmesi sonucu, sadece birey bazında olan bir durum.

DNA 'da bir değişim söz konusu değil.

Doğal beslenen toplumlarda bu sorun gözlemlenmemiştir.

sonra bayanların aldırdıkları, yada ensedeki tüylere geçeriz
En sevdiğim konu bu aslında.

Burada sorayım:

Acaba bir kediye elbise giydirsek,bu kedinin bir kaç nesil sonraki hali,

tüysüzmü olacaktı ?

:)

erkeğin memelerine geçeriz

Kadınların göğüsleri olacaksa, erkeklerde de olacaktır.

Çünkü erkek ve kadın anne rahminde aynı taslaktan ortaya çıkarılır.

kadınlarda bir meme dokusu olması için, bu ilk taslakta meme dokusu olacaktır,

dolayısıyla erkekte de olacaktır.

Embriyoloji oku biraz ;)

sonrada apandise geçeriz

Vücuttaki bağışıklık sisteminin bir parçasıdır,

kör bağırsakta bulunan mikropların çoğalmasını önler.

istediğin yere bak..!

bunlar açıklandıktan sonra daha sonrakilere geçeriz

:)

Evet sıradaki :P

Gönderi tarihi:

Bilim bilinmeyeni bilmeye çalışmaktır..

Her bilinmeze yok demek bilmin özüne aykırıdır..

20 lik dişlerle, tüyleri günlerce tartıştık, bana göre tutarlı cevaplar verdim, size göre tutarlı olmaması gerçeği değiştirmez..

Erkek memesine gelince..

Burada evrim tam bu noktada stoplamassa kendi kendi yok eder..

Çünkü eğer erkek memesi evrimle var olduysa, erkekler kadınlardan sonraki bir popülasyondan meydana gelmiştir çıkarımına varılırki, bunu hiç bir evrimci savunmayı göze alamaz..

Bana göre; eğer erk memesinin fonksiyonel bir faydası henüz keşfedilememişse, görsel fayda nitelemesi yapılabilir..

Çünkü kadın memesinin hem fonksiyonel faydası hem görsel faydası vardır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Bu mudur bilim..

Bana akıl verme.Aklını kendine sakla. Anlatmak istediklerinle ifadelerin birbiriyle uyuşmuyor.

Öğren ve unutma yaklaşımların yakışıksız.

Yazdıklarınla, Harun Yahyanın sitelerindeki yazılanlar bire bir örtüşüyor.Oysa Evrim hakkındaki bilgileri taklitlerinden değilde kaynağından araştırıp öğrenmekte yarar var diye düşünüyorum...

Yaklaşımların karşısında bunu ifade edenlere hiddetlenerek bu tavrı göstermeni çok iyi anlıyorum.

Hep aynı içgüdüsel tepki!

Birde dövseydin muhattabını,tartıştığın insana karşı biçare durumuna düşmenden kaynaklanıyor herhalde bu sinirli tutumun..

Siz sinirlendiğimi,kavgacı birimi olduğumu mu varsaydınız.Yanıldınız kardeşim.son derece sakin yazılanların ne anlama geldiğini anlayabilecek kadar kendimdeyim.

Oysa,sizde aynı içgüdüsel tepkiyi verecek kadar tutucusunuz.Sizden farklı ifadeler kullanan ve düşünen kişiler karşısında sizi muhatap almadıkları halde hemen önyargı ve içgüdeler devreye giriveriyor.Önce ne yazılmış ve neden o yazılanlara nasıl bir cevap verilmiş onu kavramak gibi bir yaklaşım yerine bir kelimeye ele alıp yargılama yapmak kendi bicereliğinizi ortaya koyduğunuzun farkına varmalısınız.

Sevgili Suheda,

Tartışıyoruz ve doğruyu bulmaya çalışıyoruz.

Bulurmuyuz, bilemiyorum ama en azından tartışıyoruz güzellikte burada. :)

Bence fazla iyi niyetlisiniz sayın erdoğan.

Tartışma ve doğruyu bulma çabası, tartışma ahlakı ve geriğini bilenler ve herkesin doğrularına değer verip anlamaya çalışanlarla yapılabilir.Doğrudan anladıkları kendi doğruları olanlarla değil.

Bulurmuyuz, bilemiyorum ama iyi niyetli yaklaşımınıza rağmen size cevap vermek gibi bir insani ve medeni nezaket gösteremediğine bakarsanız,bulamazsınız o sizin yazdıklarınızı okumuyor bile,okusada işine gelenlerin dışındaki,işine gelemeyen doğruları algılayamıyor...

Buda tartışmanın güzelliği değil,kendileri gibi düşünmeyenlerle çatışmanın,önyargının,tutuculuğun çirkinliği.

Deveyi hendekten atlatabilirsiniz ama bu düşünce ve bakış açısı taşıyanları asla!

Gönderi tarihi:
Bence fazla iyi niyetlisiniz sayın erdoğan.

Tartışma ve doğruyu bulma çabası, tartışma ahlakı ve geriğini bilenler ve herkesin doğrularına değer verip anlamaya çalışanlarla yapılabilir.Doğrudan anladıkları kendi doğruları olanlarla değil.

Bulurmuyuz, bilemiyorum ama iyi niyetli yaklaşımınıza rağmen size cevap vermek gibi bir insani ve medeni nezaket gösteremediğine bakarsanız,bulamazsınız o sizin yazdıklarınızı okumuyor bile,okusada işine gelenlerin dışındaki,işine gelemeyen doğruları algılayamıyor...

Buda tartışmanın güzelliği değil,kendileri gibi düşünmeyenlerle çatışmanın,önyargının,tutuculuğun çirkinliği.

Deveyi hendekten atlatabilirsiniz ama bu düşünce ve bakış açısı taşıyanları asla!

Emin misin...?

Peki bende aynını düşünüyorum, ne olacak şimdi..?

Gönderi tarihi:
Acaba çok iyi analiz ettin mi..

Yoksa bir taraftarlık mı bu..?

Ben gayet bilimsel ve teknik sorular sordum..

Arkadaşımız ise, evrim budur işte diyip geçiştirdi..

O halde bende onun tarzıyla şöyle diyorum..

Evrim o ise, yaratılışta bu..

Buyrun bilimsel konuşalım diyorum çıt yok..

Bir iki sorudan sonra sığındıkarı tek söz "tesadüf.."

Saygılar..

Siz hangi bilimsellikten bahsediyorsunuz.

Siz evrim ile ilişkili hangi bilimsel kaynağı okudunuz.

Size daha öncede belirttim,yazdıklarınız HY sitelerinde yazılanlarla birebir örtüşüyor.

Bumu bahsettiğiniz bilimsel ve teknik sorular.

Yazılarımda tek bir tesadüf ifadesi bulunmamasına rağmen bu kelimeyi benim söylediğim gibi bir yakıştırmanız,size bilimsellikten uzak HY sitelerinin ve yine evrimle yakından uzaktan ilgisi olmayan evrim karşıtı yayınların kafanıza çaktığı çividen başka bir şey değil.

Sanki bilimsel bir tartışma yapıyormuş görüntüsü altında bilimselliği reddeden davranışlar sergileyip, çaktırmadan inançlarını bilimsel gerçeklermiş gibi dayatmaya çalışıyorsun. Birde kalkmış "Ne dayatmasından bahsediyorsun..?" diyebiliyorsun.

Tekrarlıyorum sizin yaptığınız bilimsel tartışma değil,HY sitelerinde olduğu gibi dinsel inançlarınızı bilimsel gerçeklermiş gibi bir yaklaşımla karşınızdakilere dayatmaktır.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.