Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 ********** ** *************** ***************** *************** ************ ******** ***** dikkat edilirse hep sorarlar,hep sorarlar ve sordukları her ne ise hepte bilimsel bir mantığa oturtmak isterler fakat başaramazlar bu söylemleride ( ötekinin bilimsel veya çağdaş olmadığını) belirtmek içindir ama kendilerini aynada hiç seyretmezler tamamen ****** ve teoriden ileri gidemediklerini görmemek için bu itibarla şimdi cevaplara geçebiliriz. Aslında Felsefi...Spekülatif...şuydu buydu laf kalabalığı yapacağınıza arkadaşın yerine uzatmadan siz yanıtlayabilirdiniz... "Bir varlığın olduğuna inanmakla,yokluğuna inanmak arasındaki fark nedir?" Ben sizi yormuyayım cevabı kendi içinde... Var olduğunu yada yok olduğunu ispatlayamazsanız varsayımlardan öte inanışlar üretemezsiniz... Sıkışıncada polemik yaklaşımlarla demogojiye dayalı yaklaşımlar göstermek zorunda kalırsınız... Fark nedir sorusuna "Farkta farkediliyor zaten" gibi havada kalan bir yanıt vermiş olursunuz... Arkadaşın? kim onu anlayamadım neyse “bir varlığın olduğuna inanmakla,yokluğuna inanmak arasındaki fark nedir? sorusuna var olduğunu yada yok olduğunu ispatlayamazsanız varsayımlardan öte inanışlar üretemezsiniz demiş biri. Aslında cevabı belli uzatmaya gerek yok “VARLIĞI OLANIN DELİLİ VAR ETTİKLERİ İLE DİR” var olmayan zaten kendisi yokki bir şey var etsin veya delili olsun dolayısı ile var olan hakkında yazmak,fikir üretmek somut olmayan hakkında yazmak,fikir üretmek soyuttur yani boştur bu itibarla varsayımlardan hareket edenler daima kendilerini (layusel) zannetmiştir bu durumdada aradaki “FARK DAİMA FARKEDİLECEKTİR”. "Bir "Varlığın" olduğuna inanmak "VARLIĞIN" var ettikleri ile irtibatlanır ve delillendirilir" dedikten sonra...Gül örneğini verdiğinize göre... Bize gülün varlığını gülün var ettiği şeylerle irtibatlandırıp delillendirmeniz gerekiyor... Şimdi “ bir varlığın var ettiklerinden hareketle GÜL örneğini vermekteki maksadı’da anlayamamış muhatabımız? ve aynı taktik (bu durumda olanların daima yaptığı gibi) cevap anlaşılamamış üstelik anlamadığınıda kamufle etmek için güya irdeleme adına yine soru sormuş “Gül’ün varlığını var ettiği şeylerle irtibatlandırır (delil) mısınız demiş fazla uzatmaya gerek yok “ KOKU’SU” kafidir gerisi abesle iştigaldir. Saygılar sunarım. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Yaratan mantik ve aklin yolundan ayirmasin bizleri. Ne güzel bir niyazda bulunmuşsun sayın muki, bende amin diyorum buna.. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz sayın xlark_tades her nekadar inanmasakta hoşgörüyle bakıyoruz kardeşim Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz sayın xlark_tades her nekadar inanmasakta hoşgörüyle bakıyoruz kardeşim Hoşgörünüz için teşekkürler.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Her ideoloji, her akım her din yada her bir fikir lokal bir yerden ve kısıtlı yada az kimselerden çıkar ve yayılır.. Siz hiç duydunuz mu büyük bir topluluğun aynı anda aynı şeye konsantre olup bir anda bir ideoloji çıkardığını yada din çıkardığını. Yok efendim Arap yarımadasında küçük bir toplulukta vs vs. geçiniz.. Bırakın küçük bir topluluğu, İslam bir tek kişiyle gelmiştir o da Hz. Muhammet Mustafa (s.a.s) dir.. Cenneti cehennemide bir kenara bırakın, bu alemin bir yaratıcısının olması gerektiği bilinci yerleştiği an sonunda ödül yada ceza varmış yokmuş bakılmaksızın insan inanıyor, inandığı şey alemin bir yaratıcısının olduğu, yani tesadüflerle bu harikülade alemin oluşamayacağıdır.. Cennet cehennem işin sadece tafsilatı.. İmanın değeri öyle büyükki, cennet cehenem bunun yanında sıfır kalıyor.. Ben Allah'ın rıasını isterim elbete cennetide isterim, iyiyi güzeli istemek suç mu..? Senin önüne bir ateş birde su koysunlar hangisi alırsın..? Cehennemdende kaçmalıyım uzak durmalıyım buda mı mantıksız..? Senin önüne bir ateş koysunlar birde pamuk birini avuçla desinler ateşi mi avuçlarsın..? Merak etmeyin düşünmek, değerlendirmek, tefekkür hepsi var inananda düşünüyor tefekkür ediyorki tesadüflerden bu muazzam evrenin çıkamayacağını, her yapının bir ustası olduğu buluyor.. Elhamdülillah müslümanım.. Saygılar.. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Her ideoloji, her akım her din yada her bir fikir lokal bir yerden ve kısıtlı yada az kimselerden çıkar ve yayılır..Siz hiç duydunuz mu büyük bir topluluğun aynı anda aynı şeye konsantre olup bir anda bir ideoloji çıkardığını yada din çıkardığını. ben duydum putperestler kendileri çıkardı yahudiler kendileri çıkardı hristiyanlar ve müslümanlarda kendileri çıkardı işte allah işi gücü bırakıp haala bitiremediği sonsuzluğu inşaa ederken durup size kitapmı yazacak sonsuzluk ne demektir? sonu olmayan demektir sonu olmayan şey bitermi? sonsuza kadar bitmez Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Yok efendim Arap yarımadasında küçük bir toplulukta vs vs. geçiniz..Bırakın küçük bir topluluğu, İslam bir tek kişiyle gelmiştir o da Hz. Muhammet Mustafa (s.a.s) dir.. Cenneti cehennemide bir kenara bırakın, bu alemin bir yaratıcısının olması gerektiği bilinci yerleştiği an sonunda ödül yada ceza varmış yokmuş bakılmaksızın insan inanıyor, inandığı şey alemin bir yaratıcısının olduğu, yani tesadüflerle bu harikülade alemin oluşamayacağıdır.. tesadüflerle oluşması için yeterli zaman ve yeterli arazi sonsuzlukta mevcuttur sayın zlark_tades tesadüflerle bu harikülade alem oluşamıyorsa tesadüflerle hariküladende öte bir varlık hiç oluşamaz. Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Cennet cehennem işin sadece tafsilatı..İmanın değeri öyle büyükki, cennet cehenem bunun yanında sıfır kalıyor.. Ben Allah'ın rıasını isterim elbete cennetide isterim, iyiyi güzeli istemek suç mu..? Senin önüne bir ateş birde su koysunlar hangisi alırsın..? Cehennemdende kaçmalıyım uzak durmalıyım buda mı mantıksız..? Senin önüne bir ateş koysunlar birde pamuk birini avuçla desinler ateşi mi avuçlarsın..? Merak etmeyin düşünmek, değerlendirmek, tefekkür hepsi var inananda düşünüyor tefekkür ediyorki tesadüflerden bu muazzam evrenin çıkamayacağını, her yapının bir ustası olduğu buluyor.. Elhamdülillah müslümanım.. Saygılar.. And olsun ki, biz ins ve cinden bir çoğunu cehennem için yarattık. Onların kalpleri vardır, onlarla anlayamazlar. Gözleri vardır, onlarla göremezler. Kulakları vardır, onlarla işitemezler. İşte bunlar hayvanlar gibidir. Hatta daha şaşkındırlar. bumu güzel Alıntı
Φ b@diCAN Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 tesadüflerle oluşması için yeterli zaman ve yeterli arazi sonsuzlukta mevcuttur sayın zlark_tades tesadüflerle bu harikülade alem oluşamıyorsa tesadüflerle hariküladende öte bir varlık hiç oluşamaz. mantık heryerde herzaman aynıdır diyerek devam etmek istiyorum .. anlamamız gereken 2+2=4 den önce 2+20=22 bulmaya çalışıyorsunuz bu mantığınızla ..bilmemiz gereken kadar biliyoruz bilmememiz gerektiği kadarda bilmiyoruz ..bu bir kılıf değildir bu sizin yürüttüğünüz mantığın mantıksızlığıdır ..umarım anlamışsınızdır... saygılar... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 ********** ** *************** ***************** *************** ************ ******** ***** dikkat edilirse hep sorarlar,hep sorarlar ve sordukları her ne ise hepte bilimsel bir mantığa oturtmak isterler fakat başaramazlar bu söylemleride ( ötekinin bilimsel veya çağdaş olmadığını) belirtmek içindir ama kendilerini aynada hiç seyretmezler tamamen ****** ve teoriden ileri gidemediklerini görmemek için ... Ben sizi sıkıntıdan kurtarayım... Sizinle tartışmayı burada kesiyorum... Çünkü; Aşırı ön yargılı yaklaşımlarınız ve alt beyninizde oluşturduğunuz kişisel güvensizliğiniz, muhataplarınıza yaklaşımlarınızda küçümsemeye ve onları karalamaya varan tepkilere dönüşüyor... Bu ifade ve davranışlarınızla rahatladığınızı düşünüp, kendinizi haklı görmeye çalışıyor olabilirsiniz... Ama düşünce yapınızı, sizin gibi düşünmeyenlere bakış açınızı yazdıklarınızla sergiledikce batıyorsunuz.... Örneğin, sizin bilimsel ve çağdaş olamadığınızı belirtmek gibi bir yaklaşım göstermediğim... ve sadece kendi düşünce ve yorumlarımı belirtmiş olmama karşın, siz ön yargılarınız ve çelişkilerinizle değerlendirmeler yapıyorsunuz... Sizin inançlarınızı, varsayımlarınızı benimsemeselerde çevrenizdekilere olumlu bakın, iyi niyetli olmaya çalışın... Ve kendinize de iyi davranın... Size inanç ve iç dünyanızda huzur, mutluluk diliyorum... Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 mantık heryerde herzaman aynıdır diyerek devam etmek istiyorum .. anlamamız gereken 2+2=4 den önce 2+20=22 bulmaya çalışıyorsunuz bu mantığınızla ..bilmemiz gereken kadar biliyoruz bilmememiz gerektiği kadarda bilmiyoruz ..bu bir kılıf değildir bu sizin yürüttüğünüz mantığın mantıksızlığıdır ..umarım anlamışsınızdır... saygılar... biz 2+20=22 yi bulmaya çalışıyoruz dediğiniz gibi ama siz ise bulduğunuzu sanıyorsunuz bence sizinki daha mantıksız çünkü sadece bulduktan öteye birşey diyemiyorsunuz bulduk diyorsunuz peki gösterin ozaman neyi buldunuz? bilmemiz gereken kadar bilmemiz gerek diyorsun hani polat alemdarın bir lafı vardı abdulreye düşünmeyemi başladın abdurey kendinizi sonsuza kadar hiç görmediğiniz bir varlığa adayacaksınız ve hiç soruda soramayacaksınız yani düşünme özgürlüğü elinden alınmış sürekli yönlendirilen kurulan pilli bebekler gibi öylemi bence insanoğlunun aklı herşeye yeter yeterki birileri anlatsın ol demeyle nasıl olunuyor kendinide ol demeylemi oluşturdu allah büyücümü eğer el emeği olmadan birşeyler yaratılıyorsa demekki büyüde gerçek o halde büyüye neden inanmıyoruz? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Merak etmeyin düşünmek, değerlendirmek, tefekkür hepsi var inananda düşünüyor tefekkür ediyorki tesadüflerden bu muazzam evrenin çıkamayacağını, her yapının bir ustası olduğu buluyor..Elhamdülillah müslümanım.. xlark tades İnancınız gerçek değildir, size göre gerçektir. Bizde düşünüp taşınıyoruz ve sizin inancınız gerçek olmadığı sonucuna varıyoruz, yani inanç bu, gerçekliği belli olsaydı inanç olmazdı zaten. Muazzam evrenin bir yaratıcısı varsa o yaratıcınında nasıl var olduğunu düşünmeniz gerekiyor, eğer inandığınız şey yoktan varolmamışsa, uzay boşluğu içinde var olmamıştır ezeli ve ebedidir yok edilemez diyebiliriz. Yani inanmak ve mantık yürütmek istedikten sonra, çıkacak bir sürü sonuç olur. Sadece sizin vardığınız sonuca çıkılmaz. anlamamız gereken 2+2=4 den önce 2+20=22 bulmaya çalışıyorsunuz bu mantığınızla Badican, yazdığın iki hesapta doğrudur. Ne anlatmaya çalıştığını anlamadım ama belki örneklerle açıklarsın bir ara saygılar Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Şimdi buraya alıntılayacağım iki yazıyı okuyucuların (aynı kişiden) bilgisi ve yorumuna sunuyorum karar "HÜR" iradeleri ile sayın okuyucuların. ben duydum putperestler kendileri çıkardı yahudiler kendileri çıkardı hristiyanlar ve müslümanlarda kendileri çıkardı işte allah işi gücü bırakıp haala bitiremediği sonsuzluğu inşaa ederken durup size kitapmı yazacak sonsuzluk ne demektir? sonu olmayan demektir sonu olmayan şey bitermi? sonsuza kadar bitmez tesadüflerle oluşması için yeterli zaman ve yeterli arazi sonsuzlukta mevcuttur sayın zlark_tades tesadüflerle bu harikülade alem oluşamıyorsa tesadüflerle hariküladende öte bir varlık hiç oluşamaz. HİÇ BİR YORUM EKLEMİYORUM İBRETLİK BİR YAZI ACABA NE YAZDIĞINI YAZAN KİŞİ BİLİYORMU?. Ben sizi sıkıntıdan kurtarayım... Sizinle tartışmayı burada kesiyorum... Çünkü; Aşırı ön yargılı yaklaşımlarınız ve alt beyninizde oluşturduğunuz kişisel güvensizliğiniz, muhataplarınıza yaklaşımlarınızda küçümsemeye ve onları karalamaya varan tepkilere dönüşüyor... Bu ifade ve davranışlarınızla rahatladığınızı düşünüp, kendinizi haklı görmeye çalışıyor olabilirsiniz... Ama düşünce yapınızı, sizin gibi düşünmeyenlere bakış açınızı yazdıklarınızla sergiledikce batıyorsunuz.... Örneğin, sizin bilimsel ve çağdaş olamadığınızı belirtmek gibi bir yaklaşım göstermediğim... ve sadece kendi düşünce ve yorumlarımı belirtmiş olmama karşın, siz ön yargılarınız ve çelişkilerinizle değerlendirmeler yapıyorsunuz... Sizin inançlarınızı, varsayımlarınızı benimsemeselerde çevrenizdekilere olumlu bakın, iyi niyetli olmaya çalışın... Ve kendinize de iyi davranın... Size inanç ve iç dünyanızda huzur, mutluluk diliyorum... Sayın Gece Kuşu. Yukarıya alıntıladığım yazılardan belki anlamışsınızdır (kime karşı ne yazılar yazıldığını) anlamamak istiyorsanız tekraren şunu yazmakta fayda görüyorum sizin yazdıklarınız ve iddia ettiklerinize cevap yazdım olaylarıda hiç çarpıtmadan direk sorulan sorulara karşı siz ise benim yanıtladığım sorularınızı bir tarafa bırakıp yine aynı klasıkleşmiş inanmayan mantığı ile asıl konudan sapıp tali konulara işi çekip "SPEKÜLATİF DEMOGOJİ" yapıyorsunuz ama olsun her ne kadar anlaşamıyorsakta (fikren) sizin "KİBAR VE DÜRÜST" olduğuna inandığım önerileriniz için teşekkür ederim aynısınıda sizin yaşamanızı diler saygılar sunarım esen kalın. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 And olsun ki, biz ins ve cinden bir çoğunu cehennem için yarattık. Onların kalpleri vardır, onlarla anlayamazlar. Gözleri vardır, onlarla göremezler. Kulakları vardır, onlarla işitemezler. İşte bunlar hayvanlar gibidir. Hatta daha şaşkındırlar.bumu güzel Hayvan gibidirlerden kasıt hayvanlarda insanlar gibi düşünme değerlendirme yetisinin olmamasıdır.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Hayvan gibidirlerden kasıt hayvanlarda insanlar gibi düşünme değerlendirme yetisinin olmamasıdır.. (Örneğin ayetteki gibi) şimdi ben sana, "hayvanlar gibisin, çünkü benim dediklerimi anlamıyorsun" dersem, hoşuna gider mi ? saygılar Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Hayvan gibidirlerden kasıt hayvanlarda insanlar gibi düşünme değerlendirme yetisinin olmamasıdır.. Saygılar.. Bazi insanlarda hakikaten dusunme ve degerlendirme yetisinin olmadigi kesin. Dusunme ve degerlendirme yetisi olsaydi masallara inanmayip arastirici olurlardi. Korkusuzca tum sorumlulugu ustlenerekten neden, nicin ve nasil diye... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Bazi insanlarda hakikaten dusunme ve degerlendirme yetisinin olmadigi kesin. Dusunme ve degerlendirme yetisi olsaydi masallara inanmayip arastirici olurlardi. Korkusuzca tum sorumlulugu ustlenerekten neden, nicin ve nasil diye... Yukarda ayette geçen bir ifadenin açıklamasını yaptım amacım polemik yapmak değildir.. Senden çok sorguladığıma emin olabilirsin hayatı sorgulamalarla geçti,.. Bütün bu sorgulamara çerçevesinde islamda yanlış bir şeye rastlamadım.. Bilinçli karalama kampanyalarınıda çok gördüm, dini olduğundan farklı göstermek isteyenlerin yazılarını çok okudum.. Ama çok şükürki dini alt yapım sağlam, bu yüzden iftiralara bilinçli uydurulmuş çelişkilere gülüyorum.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Bilinçli karalama kampanyalarınıda çok gördüm, dini olduğundan farklı göstermek isteyenlerin yazılarını çok okudum.. Bende Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Bende Nasıl bir karalama kampanyası gördün..? Alıntı
Φ aslii Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Merhaba beyler ! Bir tek soru var : kaç öldürdü dinlere için, tanri adı için ? Milyon ve milyon ve milyon, deme ? kaç öldürdü ateizm için ? 0 deme ?............................................................. End of story. 1-insanların kendi yaptıklarından dolayı Allah sorumlu değildir,her insanın aklı ve iradesi vardır.Allah insana birbirinizi öldürün didişin kavga edin demiyor bilakis yasaklıyor. haksız yere 1 insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir,birbirinizle alay etmeyin,birbirinizi çekiştirmeyin arkasından konuşmayın demiş.islam tertemiz bir din tabi anlayana! ayetleri cımbızla çekip ahanda dinde bu var bak dininizi görüyomusunuz diyen bilgisiz ateistlere çok gülüyorum.bütünüyle okuyup inanmakdan korkuyorlar sanırım.kısacası islam sevgi saygı ve hoşgörü dinidir kişi ne yaparsa kendi yapar çünkü iradesi vardır aklı vardır bundan dolayı yaratıcı sorumlu değilidir. 2-ateizme gelince = içi boş olan birşeyin mucadelesi olmaz 0=0 olması kadar doğal birşey olamaz zaten.ateistler öldürmüyo ama çok güzel küfür ve halkaret ediyo.ama bizim kitabımızda dinde zorlama yokdur.inanmayanın hesabı kişi ile allah arasındadır kula sadece anlatmak düşer ama asla zorlayamaz öyle bir hak vermemiş yaratan.yobazlar yüzünden tüm inanaları aynı kefeye koyma hakkına sahip değilsiniz,dinini tertemiz yaşayanlara laf etmeyin bari. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Nasıl bir karalama kampanyası gördün..? xlark tades Örneğin, türban meselesi, bütün idari birimler türbana karşı, hemde 85 yıldır hiç değişmedi bu durum. Müslümanlar bile birbirini karalıyor, yok türban emirdir, yok türban saçı örtmelidir, yok örtmemelidir, yok başı açık gezilebilir Kur'an tam olarak belirtilmemiştir vs. vs. vs. (ama konuyla ilgisi olmadığı tartışmak istemiyorum) kısacası islam sevgi saygı ve hoşgörü dinidir aslii Bir insan Allah'a inanıyor hemde o musevi ve çok iyi bir insan, onu tanıyan insanlar o insandan çok memnunlar, yani insanlık olarak hiçbir sorun yok Şimdi bu insan islam dinini seçmemiş, çünkü ögür iradesiyle, aklıyla fikriyle (yani kapasitesiyle) islam dinine geçmemeye karar vermiş ! Şimdi soru şu, bu insanın ahiretteki akıbeti nedir ? Alıntı
Φ aslii Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 aslii Bir insan Allah'a inanıyor hemde o musevi ve çok iyi bir insan, onu tanıyan insanlar o insandan çok memnunlar, yani insanlık olarak hiçbir sorun yok Şimdi bu insan islam dinini seçmemiş, çünkü ögür iradesiyle, aklıyla fikriyle (yani kapasitesiyle) islam dinine geçmemeye karar vermiş ! Şimdi soru şu, bu insanın ahiretteki akıbeti nedir ? Şüphesiz, iman edenler(le) yahudiler, hristiyanlar ve sabiiler(den kim) Allah'a ve ahiret gününe iman eder ve salih amellerde bulunursa, artık onların Allah katında ecirleri vardır. Onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır. (BAKARA SURESİ / 62) Gerçek şu ki, iman edenlerle yahudiler, sabiîler ve hristiyanlardan Allah'a, ahiret gününe inanan ve salih amellerde bulunanlar; onlar için korku yoktur, onlar mahzun da olmayacaklardır. (MAİDE SURESİ / 69) ister musevi ol ister hıristiyan istersen yahudi eğer allaha inanıyorsan ona ortak koşmuyorsan ve dedğin gibi yaşıyorsan allahın da ayetlerde belirttiği gibi sonuç bu.islam dinini seçersin seçmessin önemli olan ilk şey allaha inanmak ve ortak koşmamaktır.gerisi allaha kalmış.o okadar merhametli affının merhametinin sınırı yokdur.yeterki inan ve şirk koşma Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 ister musevi ol ister hıristiyan istersen yahudi eğer allaha inanıyorsan ona ortak koşmuyorsan ve dedğin gibi yaşıyorsan allahın da ayetlerde belirttiği gibi sonuç bu.islam dinini seçersin seçmessin önemli olan ilk şey allaha inanmak ve ortak koşmamaktır.gerisi allaha kalmış.o okadar merhametli affının merhametinin sınırı yokdur.yeterki inan ve şirk koşma O zaman museviler ve hristiyanlar cennete mi gidecek ? O zaman kimse dininden çıkmasın, dinlerin birbirinde farkı yok derim Kelime-i Şehadet getirmeyenler cennete girer diyorsunuz yani Alıntı
Φ abraham Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 kendi aralarında bile çelişki yaşıyorlar din öyle bir araçki istediğinde heryana uzatabiliyorsun Alıntı
Φ aslii Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 O zaman museviler ve hristiyanlar cennete mi gidecek ? O zaman kimse dininden çıkmasın, dinlerin birbirinde farkı yok derim Kelime-i Şehadet getirmeyenler cennete girer diyorsunuz yani ben demiyorum sana ayet gösteriyorum.hıristiyanları toptan cehenneme girceğinimi sanıyorsunuz siz unutmayın o dinide allah gönderdi ama onlar kendi aralarında hataya düşüp isayı tanrı yerine kopydular ama kuranda bir çok ayette vardır okusaydınız görürdünüz yahudi ve hıristiyanlardan öyleleri vardırki onlar allaha ortak koşmazlar ve isa sadece bir kuldur der buna inanırlar işte onlara korku yokdur der.valla ayetin numarasını hatırlamıyorum biraz araştıtısanız bulursunuz. çelişkiye düşüyorlar diyen arkadaşım,biz çelişkiye düşmüyoruz allaha şükür herşey açık ve net.Allahın kimi affediceği kimi cehenneme kimi cennete sokucağını bilmek bizemi kalmış.en önemlisi inanmak ve şirk koşmamak.allah dilediğini affeder. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.