Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türban yasaklanmalı mı? yasaklanmamalı mı?  

182 üye oy verdi

1. 1. Türban yasaklanmalı mı? yasaklanmamalı mı?

• A) Yasaklanmalı(EVET)
      537
    • B) Yasaklanmamalı (HAYIR)
      265
    • C) Kısmen
      200
    • D) Fikrim yok
      63

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Yaaa aslinda sorumu geri almistim, ama neyse... bende bisey ögreniorum diosan, forumlar gercekten ise yariomus ;)

bende seni herseyi biliyor sanirdim valla ;)

12238[/snapback]

sevgiler, :clover:

Bilme ve arastirma süreci, yasamanin kendisi olsa gerek. :clover:

bu hic bitmeyecek....

• 3 ay sonra...
  • Cevaplar 330
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Sevgili alaTurka

Din ile demokrasi asla bir araya gelemeyen kavramlardir. Din, totaliter, yani tek yerden gelen sasmaz degismez buyruklarla toplumu idare eder. Demokrasideyse bildiginiz gibi cok seslilik vardir we toplum, biribiriyle yarisan, tartisan yasalarin cogunluk sisemiyle uygulamaya konur. Türlü eksigine ramen demokrasi budur.

.

.

.

TÜRBANIN SERBEST BIRAKILMASI, ÜLKEDE DIN VE CUMHURIYET TARAFLARINI KARSI KARSIYA GETIRMEK VE ÜLKEYI ICTEN BÖLMEK.

BUNU ****** MILLIYETCILER, HAALA ANLAMAMAKTA DIRENIYORLAR,ONA SASIYORUM.

SİZ buyazdıklarınızda ciddimisiniz espirimi yaptınız.10 yıl önce serbestti kardeşim kapalı bayanlarla kapalı olmayanlar kantinde beraber oturu yordu hiç bir sorun yoktu senin kızına zorla kapanacaksın deseler ne yaparsın lütfen sağduyu akıllı daha akıllı..........

Gönderi tarihi:

Biri bana neden böyle bir emir verildigini söylebilirmi ?

neden takılması emredilmiş bu saçma sapan şeyin ?

2 3 cümlede özetleyin baska yerlerden alıp yapıstırmayın suraya..

YASAKLANACAK YASAKLANACAK... YASAKLANACAK.....

Gönderi tarihi:

Biri bana neden böyle bir emir verildigini söylebilirmi ?

neden takılması emredilmiş bu saçma sapan şeyin ?

2 3 cümlede özetleyin baska yerlerden alıp yapıstırmayın suraya..

YASAKLANACAK YASAKLANACAK... YASAKLANACAK.....

Öncelikle kullandığın kelimelere dikkat et.. Saçma sapan dediğin şey Allahın bir emridir.. O emre saçma demek emri verenin saçma olduğu anlamına gelir ki ( haşa) bu bir hakarettir

Neden takılması gerektiğine gelince sana sayfalar dolusu yazsamda bir faydası olmıyacağını bildiğim için anlatmıycam bile.. Nasılsa senin bu soruyu sormaktaki amacın anlamak için değil

Gönderi tarihi:

Anket sonucuna hiç şaşırmadım..))

Uzun zamandan beri yakındığım şey buydu..

Forumda inandığını söyleyen fakat Allahın emirlerini hiçe sayan yüzlerce insan var..

Neyse herkesin hesabı ahirettedir..

Allah dilediğini yapandır..

Arman kardeşime kedim 7' ye verdiği cevaptan ötürü çok teşekkür ederim...

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Turkiye Cumhuriyeti laik, demokratik bir ulkedir ve oyle kalmasini istiyoruz.Ulkenin yonetimi laik kaldigi surece isteyen basortusu taksin,isteyen takmasin.Turk milleti bu cumhuriyeti kurdu ve onu korumasinida bilir.

Ayni zamanda yasaklarin daha az oldugu bir ulke istiyoruz.

Laiklik korundugu surece basortusunun serbestliginde hicbir sorun gormuyorum.

Saygilar...

Gönderi tarihi:

Öncelikle kullandığın kelimelere dikkat et.. Saçma sapan dediğin şey Allahın bir emridir.. O emre saçma demek emri verenin saçma olduğu anlamına gelir ki ( haşa) bu bir hakarettir

Neden takılması gerektiğine gelince sana sayfalar dolusu yazsamda bir faydası olmıyacağını bildiğim için anlatmıycam bile.. Nasılsa senin bu soruyu sormaktaki amacın anlamak için değil

Sende saçını ört o zaman cok uzun :clover:

Anket sonucuna hiç şaşırmadım..))

Uzun zamandan beri yakındığım şey buydu..

Forumda inandığını söyleyen fakat Allahın emirlerini hiçe sayan yüzlerce insan var..

Neyse herkesin hesabı ahirettedir..

Allah dilediğini yapandır..

Arman kardeşime kedim 7' ye verdiği cevaptan ötürü çok teşekkür ederim...

Saygılar...

kardeşim kaç kere söyliycem bunlar'la bitmiyor olay inanıp ınanmamada sizin sorununuz degil bizim sorunumuz

dedigin gibi verilir hesabı.. ERBAKAN adam namazını kılıyo karısı başı baglı ulan ne adam ama demi

ne kul hakkı yemiştir ne haram yemiştir... kesin cennetlik canım.. sizin yorumlarınızla ben bunu anlıyorum.

cok insan tanıdım ben yeri gelince Namazını kılan hacca gitmiş cok saygı deger... yeri gelince

dolandırıcı haram yemiş istemem yan cebime koy hesabı..

Başını örtmekle Namaz kılmakla bitmiyor işler arkadaşlar artık bazı seylerin arDına saklanmayı bırakın..

Mohican Ve CyRANO Kralx e Nası bi insan oldugunu politika bilimindeki topicte hatırlattıgınız icin sizlere tesekkür ediyorum :clover:

dışlandı biraz ama olsun..

Taraf toplasın biraz..

SAygılarımla..

Gönderi tarihi:

Türban seni yesin emi!

Mafya senin anlattığı o insanları kimse sevmiyo!

insanların yaptıkalrı yüzünden dini sogulayamazsın!

Çok laik, cumhuruyetçi , modern insan var çalıp çırpan yetim hakkı yiyen! Bunlarda çok ii insanlar dimi?

Saygılar!:...

Gönderi tarihi:

Türban seni yesin emi!

Saygılar!:...

off azizilim yaaa :lol: türban meselesine son noktayi koymussun

Gönderi tarihi:

ARKADAŞLAR TÜRBANA SAÇMALIK DİYEN ADAMLA NEDEN MUHATAP OLUYORSUNUZ Kİ BIRAKIN KENDİ KENDİNE KONUŞSUN...BEN BÖYLE KONULARA SİNİRLERİME HAKİM OLAMADIĞIM İÇİN YAZMIYORUM ORASINI BURASINI AÇMAK MEDENİYET BAŞINI KAPAMAK SAÇMALIK HEE...ALLAH AKIL FİKİR VERSİN KARDEŞİM İNŞALLAH DOĞRU YOLU BULMAKTA GECİKMEZSİN...

Gönderi tarihi:

Sende saçını ört o zaman cok uzun :clover:

kardeşim kaç kere söyliycem bunlar'la bitmiyor olay inanıp ınanmamada sizin sorununuz degil bizim sorunumuz

dedigin gibi verilir hesabı.. ERBAKAN adam namazını kılıyo karısı başı baglı ulan ne adam ama demi

ne kul hakkı yemiştir ne haram yemiştir... kesin cennetlik canım.. sizin yorumlarınızla ben bunu anlıyorum.

cok insan tanıdım ben yeri gelince Namazını kılan hacca gitmiş cok saygı deger... yeri gelince

dolandırıcı haram yemiş istemem yan cebime koy hesabı..

Başını örtmekle Namaz kılmakla bitmiyor işler arkadaşlar artık bazı seylerin arDına saklanmayı bırakın..

Mohican Ve CyRANO Kralx e Nası bi insan oldugunu politika bilimindeki topicte hatırlattıgınız icin sizlere tesekkür ediyorum :clover:

dışlandı biraz ama olsun..

Taraf toplasın biraz..

SAygılarımla..

Hayırdır kardeş sendemi taraf oldun..))

Kim kime ders vermiş, ben hatırlamıyorum..

Bana ders verecek adamda göremiyorum..

Neyse onu geç..

Sana dinin türbanla hallolduğunu, müslümanlığın türbandan ibaret olduğunu söyleyen oldumu ki, böyle ucuz yorumlara kaçıyorsun...

O söylediklerinin hepsi bir bütündür..

Ama türban da bunlardan biridir..

İslam sadece haram olan yerlerini örtmek değildir..

İslam hayatın her kesimine hitap eder...

İslam yaşamın bir başka adıdır...

Allaha teslimiyet, yöneliş ve bizleri yaratanın yazdığı kullanma kılavuzudur..

İnsanların yazdıkları kullanma klavuzlarını görüyoruz..

Kimi diyet yapayım derken, vitaminsizlikten sarılık olur, kimi kimyasalardan kanser olur, kimi makyaj yapayım derken yüzünü ay yüzeyine benzetir, , kimi azgınlıktan anasına bacısına saldırır, kimi... kimi... kimiii..............

Derlenin toparlanın da ağzınıza alırken bile saygıdan titreyeceğeniz, kızarıp bozaracağınız o yüce yaratıcının emir ve yasaklarıyla dalga geçmeyin..

Genciz gençliğimize yazık etmeyelim..

Bu dünyaya bir kere gelme şansımız var...

Bu şansımızı ise ya cehennemle yada cennetle sonlandıracağız..

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Benim yazıma cevap vermemişin kıralx neyse, şansımız yok gibi görülüyor kıralx cığım.

secde ayet 13 biz dileseydik her benliğe hidayetini elbette verirdik fakat benden şu yolda söz hak olmuştur yemin olsun cehennemi tamamıyla cinlerden ve insanlardan dolduracağım. Tanrının tanımladığı cehennemle ilgili ayetleri okurken dehşete düşmemek ve hele affedici ve bağışlayıcı bir tanrının ağzından bu tanımların nasıl çıkabildiğine akıl erdirmek kolay değildir.

Gönderi tarihi:

Benim yazıma cevap vermemişin kıralx neyse, şansımız yok gibi görülüyor kıralx cığım.

secde ayet 13 biz dileseydik her benliğe hidayetini elbette verirdik fakat benden şu yolda söz hak olmuştur yemin olsun cehennemi tamamıyla cinlerden ve insanlardan dolduracağım. Tanrının tanımladığı cehennemle ilgili ayetleri okurken dehşete düşmemek ve hele affedici ve bağışlayıcı bir tanrının ağzından bu tanımların nasıl çıkabildiğine akıl erdirmek kolay değildir.

Birincisi Allaha herhangi bir uzuv vasfedemezsin..

İkincisi o ayette geçen cehennemi insan ve cinlerle dolduracağım meslesi..

Sonun oraya varacağıyla ilgilidir..

Allah dileseydi elbete herkesi cennetine kordu, bu onun büyüklüğüyle ilgilidir, kudretiyle ilgi,lidir..

O herşeyi yapabilen ve yaptığındanötürü de hiç bir makam ve kimseye hesap vermeyendir.

Yani sonuçta insnaların ve cinlerin bir kısmı cehenneme gidecektir diye belirtme vardır..

Zorlamayla ateşe atma yoktur..

Allahın emir ve yasaklarına uyarsan seni neden cehenneme atsınki dimi..

Ha atarmı atar, o da onun bileceği iştir..

Eğer sen bu ayetten zorlama anlıyorsan itikadını baştan sona bir daha gözden geçir ve lütfen bir yerde bul ve Allahın isimlerinin manasını oku...

Gelişi güzel yorumlar yapma lena..

Bu tür yorumlar seni şirke götürebilir.

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Allah dileseydi elbete herkesi cennetine kordu, bu onun büyüklüğüyle ilgilidir, kudretiyle ilgi,lidir..

Yani sonuçta insnaların ve cinlerin bir kısmı cehenneme gidecektir diye belirtme vardır..

Zorlamayla ateşe atma yoktur..

Allahın emir ve yasaklarına uyarsan seni neden cehenneme atsınki dimi..

Ha atarmı atar, o da onun bileceği iştir..

"(Ey insanlar!) Sizden cehenneme varmayacak hiç kimse yoktur. Rabbin için bu, kesin olarak hükme bağlanmış bir iştir. Sonra Allah’a karşı gelmekten sakınanları kurtarırız da zalimleri orada diz üstü çökmüş halde bırakırız." (Meryem Suresi 71-72)

Allah'a inandığı, ve emirlerini yerine getirdiği için Cehenneme gitmeyeceğini düşünen arkadaşlara ithafen... Belki Cehennem'de bir süreliğine komşu oluruz ha kralx.... Ne dersin? ;)

Gönderi tarihi:

Sayın yamyam bu ayeti kerimede cehenneme herkesin uğraması doğrudur fakat bu Allahın dünyadakilere verdiği vaadin gereği, bakın cehennem işte budur manasında cehennemi göstermek için ve cehennemlik olanların da orada kalmaları içindir..

Mümin bir kimse cehennemin o vahşetini görecekki Rabbine bir kat taha şükür ve tazimde bulunacaktır, ama orada azap görmeyecek sadece azap görenleri ve cehennemim o çetin halini müşlahade edecektir..

Diğer ayeti kerimelerde ise Allaha hakıyla kulluk yapanların cehennemde yanmayacağı ve onlar için sosuz bir huzurun olduğu vurgulanmaktadır..

Lütfen daha objektif olalım, ortamı yanıltmayalım..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Sayın yamyam bu ayeti kerimede cehenneme herkesin uğraması doğrudur fakat bu Allahın dünyadakilere verdiği vaadin gereği, bakın cehennem işte budur manasında cehennemi göstermek için ve cehennemlik olanların da orada kalmaları içindir..

Mümin bir kimse cehennemin o vahşetini görecekki Rabbine bir kat taha şükür ve tazimde bulunacaktır, ama orada azap görmeyecek sadece azap görenleri ve cehennemim o çetin halini müşlahade edecektir..

Diğer ayeti kerimelerde ise Allaha hakıyla kulluk yapanların cehennemde yanmayacağı ve onlar için sosuz bir huzurun olduğu vurgulanmaktadır..

Lütfen daha objektif olalım, ortamı yanıltmayalım..

Saygılar..

Azap görmeyecekse, neden "Sonra Allah’a karşı gelmekten sakınanları kurtarırız da zalimleri orada diz üstü çökmüş halde bırakırız." " ifadesi kullanılmış o zaman? Lütfen ayeti tekrar okuyunuz...

Gönderi tarihi:

60, 61.

Ancak tövbe edip inanan ve salih amel işleyenler başka. Onlar cennete, Rahmân’ın, kullarına gıyaben vaad ettiği “Adn” cennetlerine girecekler ve hiçbir haksızlığa uğratılmayacaklardır. Şüphesiz onun va’di kesinlikle gerçekleşir.

62.

Orada boş söz işitmezler. Yalnızca (meleklerin) “selam!” (deyişini) işitirler. Orada sabah akşam rızıkları da vardır.

63.

İşte bu, kullarımızdan Allah’a karşı gelmekten sakınanlara miras kılacağımız cennettir.

(meryem suresi) 60-61-62-63-

öncesinide okudun

71-72 ayetlerde iman edipte kulluk görevini yerine getirmeyenlerden ve hiç iman etmeyenlerden bahsediyor

insanları boş sözlerinizleyanılgıya düşürmeye çalışmayın sonunuzun ne olacağınıöğrendiniz allah sizede hidayet versin

Gönderi tarihi:

"Ey insanlar" hitabından ne anlıyorsunuz? Bu hitap kimleredir?

"Allah'a karşı gelmekten sakınanlar" kimlerdir?

Bu ayette açıkça inananların da cehenneme gideceklerini, ancak sonradan kurtarılacakları ifade edilmiş...

Gönderi tarihi:

"(Ey insanlar!) Sizden cehenneme varmayacak hiç kimse yoktur. Rabbin için bu, kesin olarak hükme bağlanmış bir iştir. Sonra Allah’a karşı gelmekten sakınanları kurtarırız da zalimleri orada diz üstü çökmüş halde bırakırız." (Meryem Suresi 71-72)

Allah'a inandığı, ve emirlerini yerine getirdiği için Cehenneme gitmeyeceğini düşünen arkadaşlara ithafen... Belki Cehennem'de bir süreliğine komşu oluruz ha kralx.... Ne dersin? ;)

selam yam yam kardeşim....

19/MERYEM-60: İllâ men tâbe ve âmene ve amile sâlihan fe ulâike yedhulûnel cennete ve lâ yuzlemûne şey’â(şey’en).

Tövbe edenler, âmenû olanlar ve amilüssalihat (nefs tezkiyesi) yapanlar hariç. İşte onlar, cennete girecekler. Ve onlara, hiçbir şeyle zulmedilmez.

Allah HİDAYETE ERMEYİ dileyen ve hidayete ermiş olan kullarına asla zulmetmeyeceğini söylüyor canım kardeşim...Hayatta iken Allah'a hidayete ermeyi dileyenler mutlaka hayatta iken hidayete erdirileceklerdir, bunlar hayatta iken cennet müjdesi alanlardır....ve dünya hayatını da mutlu yaşarlar...

cehennemde bunlar ceza çekmezler, çünkü hayatta iken mağfiret olunmuşlardır..Allah onların günahlarının üzerini örtmüştür...

8/ENFAL-29: Yâ eyyuhellezîne âmenû in tettekullâhe yec’al lekum furkânen ve yukeffir ankum seyyiâtikum ve yagfir lekum, vallâhu zul fadlil azîm(azîmi).

Ey âmenû olanlar, Allah’a karşı takva sahibi olursanız sizi furkan (hak ve bâtılı ayırma özelliği) sahibi kılar! Ve sizden (sizin) günahlarınızı örter ve size mağfiret eder (günahlarınızı sevaba çevirir). Ve Allah, büyük fazl sahibidir.

Cehenneme girmeyi hak edenler için cehennemden çıkış asla yoktur....

Takva sahipleri cehennemden çıkacaktır ve cennetlere gireceklerdir....

Kimdir TAKVA sahibi !

30/RUM-31: Munîbîne ileyhi vettekûhu ve ekîmûs salâte ve lâ tekûnû minel muşrikîn(muşrikîne).

O’na (Allah’a) yönelin (Allah’a ulaşmayı dileyin) ve takva sahibi olun. Ve namazı ikame edin (namaz kılın). Ve (böylece) müşriklerden olmayın.

Görülüyor ki ; Allah'a yönelen, Allah'a kavuşmayı dileyen kişi TAKVA SAHİBİ oluyor....1 tek taleb insanı ateşten koruyor canım kardeşlerim...Allah'a kalben hidayete ermeyi dileyin ve cennet mutluluğu da sizlerin olsun....yoksa yardım yok canım kardeşlerim....Ateşin içinde ne işiniz var güzelim cennet dururken !

selametle kalın.... :)

Gönderi tarihi:

selam yam yam kardeşim....

19/MERYEM-60: İllâ men tâbe ve âmene ve amile sâlihan fe ulâike yedhulûnel cennete ve lâ yuzlemûne şey’â(şey’en).

Tövbe edenler, âmenû olanlar ve amilüssalihat (nefs tezkiyesi) yapanlar hariç. İşte onlar, cennete girecekler. Ve onlara, hiçbir şeyle zulmedilmez.

Allah HİDAYETE ERMEYİ dileyen ve hidayete ermiş olan kullarına asla zulmetmeyeceğini söylüyor canım kardeşim...Hayatta iken Allah'a hidayete ermeyi dileyenler mutlaka hayatta iken hidayete erdirileceklerdir, bunlar hayatta iken cennet müjdesi alanlardır....ve dünya hayatını da mutlu yaşarlar...

cehennemde bunlar ceza çekmezler, çünkü hayatta iken mağfiret olunmuşlardır..Allah onların günahlarının üzerini örtmüştür...

8/ENFAL-29: Yâ eyyuhellezîne âmenû in tettekullâhe yec’al lekum furkânen ve yukeffir ankum seyyiâtikum ve yagfir lekum, vallâhu zul fadlil azîm(azîmi).

Ey âmenû olanlar, Allah’a karşı takva sahibi olursanız sizi furkan (hak ve bâtılı ayırma özelliği) sahibi kılar! Ve sizden (sizin) günahlarınızı örter ve size mağfiret eder (günahlarınızı sevaba çevirir). Ve Allah, büyük fazl sahibidir.

Cehenneme girmeyi hak edenler için cehennemden çıkış asla yoktur....

Takva sahipleri cehennemden çıkacaktır ve cennetlere gireceklerdir....

Kimdir TAKVA sahibi !

30/RUM-31: Munîbîne ileyhi vettekûhu ve ekîmûs salâte ve lâ tekûnû minel muşrikîn(muşrikîne).

O’na (Allah’a) yönelin (Allah’a ulaşmayı dileyin) ve takva sahibi olun. Ve namazı ikame edin (namaz kılın). Ve (böylece) müşriklerden olmayın.

Görülüyor ki ; Allah'a yönelen, Allah'a kavuşmayı dileyen kişi TAKVA SAHİBİ oluyor....1 tek taleb insanı ateşten koruyor canım kardeşlerim...Allah'a kalben hidayete ermeyi dileyin ve cennet mutluluğu da sizlerin olsun....yoksa yardım yok canım kardeşlerim....Ateşin içinde ne işiniz var güzelim cennet dururken !

selametle kalın.... :)

Sayın Hidayet Çağı; bana başka ayetlerden örnekler getirmeyin lütfen... Ben o saydığınız ayetlerin hepsini biliyorum zaten.. Bana, Meryem 71-72 'yi açıklayın yeter... "Allah'a karşı gelmekten sakınanlar" Allah'a inananlar değiller midir?

Gönderi tarihi:

"Ey insanlar" hitabından ne anlıyorsunuz? Bu hitap kimleredir?

"Allah'a karşı gelmekten sakınanlar" kimlerdir?

Bu ayette açıkça inananların da cehenneme gideceklerini, ancak sonradan kurtarılacakları ifade edilmiş...

Ey insanlar; Ademoğlunun tüm zürriyeti, kıyamet gününe kadar yaşayacak olan tüm insanlara hitaptır...

Sakınanlar ; Takva sahibi olmak demektir..Allah kitabında TAKVA kelimesini kullanır...

Takva sahibi olanlar ; Rum 31 'e göre Allah'a kavuşmayı canı gönülden dileyerek takva sahibi olmuşlardır...Allah, bu kişilere emir ve yasaklarını kolaylaştırır ve manevi zevkler yaşatır..Hiç bir ibadet bu insanlar için angarya değildir aksine mutluluklarının yegane kaynağıdır..Emir ve yasaklara uymak bu insanlara sonsuz mutluluk verir..Allah'ın sevgisinin azalmasından korkarlar..Allah, sevginin kaynağıdır..bu insanlar sevginin doyulmaz mutluluğunu kalplerinde hissederler, hiç bir zaman huzursuzluk yaşamazlar...1 tek talepleri ile hidayetin mutluluğunu yaşamaya başlarlar...Kalplerinde nurlanma başlar bu nur yüzlerine yansır...Allah'ın zikri ile nurları her geçen gün daha da artar..

canım kardeşim, sadece Allah'a inanmak kişinin kurtuluşu için yetmez...rum 31 e göre KALBEN ALLAH'A KAVUŞMAYI istemekte farzdır ve Allah'ın OLMAZSA OLMAZ ŞARTIDIR....bu talep yoksa kişinin dini yaşaması asla mümkün değildir...onlar sadece inanç bazında kalırlar ve amelleri onları kurtarmaya yetmez....diyelim kişi Ateist ve hiç bir ameli yok bir gün dediki ; Allah'ım evet varsın ve sana kavuşmak, hidayete ermek istiyorum dedi ve bunu canı gönülden yaptı...ve bu kişi 2 gün sonra öldü..bu kişi CENNETE GİDECEK CANIM KARDEŞİM....

diyelim ki ; kişi 70 yıl amel yaptı ancak ALLAH'A MÜLAKİ OLMAYI, YANİ HİDAYETE ERMEYİ DİLEMEDİ, üzerime farz deyip amel etti..bu kişinin durumu nedir diye sorarsak ; kehf 103- 104 vew 105 e göre cehenneme gittiğini görüyoruz üstelik amelleri de boşa gitmiş olarak.....görüyorsunuz ki Allah ne kadar kolaylık sağlamış ; bana kavuşmayı dileyin ben sizi kendime hidayet edeyim diyor...bu kadar kolay bir nedenden dolayı insanoğlu ya cehenneme ya da cennete gidiyor....

selametle kalın..... :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.