Φ muki Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Ey kitap ehli! Artık size elçimiz (Muhammed) gelmiştir. O, kitabınızdan gizleyip durduğunuz gerçeklerden birçoğunu sizlere açıklıyor, birçoğunu da affediyor. İşte size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap (Kur'an) gelmiştir. (Maide 15) Iste celiski burada. Din'e inanan arkadaslar burada ne diyor: "Apacik". Boyle olmasina ragmen neden dinden cikmis olan insanlara durmadan 'sizler anlamiyorsunuz' deyip duruyorsunuz? Ve daha da kotusu, apacik denmesine ragmen; Allah'in, peygamberin, kitabin tercumanligini ustleniyorsunuz? Miras, sahitlik gibi konularda kadin erkegin yarisi oluyor... Muhammed'in ****** ile yazilanlar bir tarafta... din adina savasa, insan oldurmeye tesvik edici sozler diger tarafta... durmadan ant icen bir Tanri, daha neler neler ve daha hala aciklama getirmek istenisler. Eeee, Kur'an demiyor mu... İşte size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap (Kur'an) gelmiştir. Daha neyin, kimin tercumanligini yapmaya calisiyorsunuz anlamiyorum. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Şimdi bu yazıya öyle cevaplar yazardım kiiiii........ Şu uslubuna önce dikkat çekmek istiyorum ilk önce soru sorduğun insanlara saygı duymayı öğreneceksin birde hesap sorar gibi soru soramazsın? Neyin tercümanlığını yapıyoruz biliyormusun bir türlü idrak edemeyip sürekli soranların,birde bildiği halde anlamak istemeyenlerin. Sürekli durmadan böyle tuhaf sorularla karşımıza çıktığınız müddetce bizde insanlık görevimizi yapıp cevap veriyoruz ama görüyorum ki boşa,boşuna. İnsanları tahrik etmekten vazgeçin Alıntı
Φ HONEST Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Ey kitap ehli! Artık size elçimiz (Muhammed) gelmiştir. O, kitabınızdan gizleyip durduğunuz gerçeklerden birçoğunu sizlere açıklıyor, birçoğunu da affediyor. İşte size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap (Kur'an) gelmiştir. (Maide 15) Iste celiski burada. Din'e inanan arkadaslar burada ne diyor: "Apacik". Boyle olmasina ragmen neden dinden cikmis olan insanlara durmadan 'sizler anlamiyorsunuz' deyip duruyorsunuz? Ve daha da kotusu, apacik denmesine ragmen; Allah'in, peygamberin, kitabin tercumanligini ustleniyorsunuz? Miras, sahitlik gibi konularda kadin erkegin yarisi oluyor... Muhammed'in ****** ile yazilanlar bir tarafta... din adina savasa, insan oldurmeye tesvik edici sozler diger tarafta... durmadan ant icen bir Tanri, daha neler neler ve daha hala aciklama getirmek istenisler. Eeee, Kur'an demiyor mu... İşte size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap (Kur'an) gelmiştir. Daha neyin, kimin tercumanligini yapmaya calisiyorsunuz anlamiyorum. Şimdi senin bu yazdıklarını kaile alıp cevap vermek olmaz muki efendi. Sana verilecek cevaptan çok nasihattır.Eminimki bu başlığı açtıktan sonra başın göğe ermiştir şimdi inananları acayip gıcık edeceğim diye düşünmüşsündür.Ama tarihin her döneminde sizin gibiler olmuştur ve olacaktır ama inanın düşündüğünüz şeyler hiç birzaman olmayacaktır.Sana tavsiyem inanmıyorsanda inananları küçük görme eğer gerçekten merak ediyorsan hakaret ettiğin Kur'anı açıp oku öğrenmen için okuman lazım hakaret ederek haddin olmayan şeylere dil uzatarak olmaz bu işler. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Daha neyin, kimin tercumanligini yapmaya calisiyorsunuz anlamiyorum. Ben insanların "İnançlarını" başkalarına "Kabullendirme" çabalarına oldum olası karşıyımdır... Lakin anlamadığım şey Sayın Muki; insan inandığı şeyi aynı zamanda "Savunmamalı mı?" da... Yani sorunuzun mantıksızlığı şuradan kaynaklanıyor: İnançlılar, inandığı şeyleri savunmakta yerden göğe kadar haklılar, İnanmayanlar, niçin inanmadıklarını açıklamakta ve bunu dile getirmekte son derece haklılar... Peki sizi rahatsız eden ne? Kendi inancını ve inandığı değerleri dile getiren insanların varlığı mı? Eğer bu varlık sizi rahatsı ediyorsa "Demokrasi" ve İnanç/Vicdan Özgürlüğü"nün anlamı nedir? Ben her zaman şöyle bir iddia da bulunmuşumdur: Bugün (ve geçmişte) "Din" adını kullanarak yani "Dindar" lafzı ile başa gelen insanlar, hep "Dinsizliğe Karşı" anti-demokratik uygulamalar yapmışlardır. Bu sabittir... Ve İnançsız insanlar bunları hep eleştirmiş, yadsımış ve bunun nedenini "Din" olarak göstermişlerdir... Aynı şekilde; Bugün "Özgürlük" adını kullanarak yani "Demokrat" lafzı ile başa gelen insanlar, "İnançlara Karşı" anti-demokratik uygulamalar yapmaktan kendilerini alamayacaklardır. Bu da sabittir... Ve inançlı insanlar da bu sefer bunları eleştirip, yadsıyıp, bunun nedenini "Demokrasi" olarak göstereceklerdir. Tıpkı Stalin'in ve Lenin'in "Komünizm" adlarını kullanarak Rus Toplumunu, Komünizm Öncesi Rus Toplumu"ndan devşirmek ve değiştirmek amacı ile uygulamalara ve toplumsal Ahlakı yadsımaya girişip, bugün bir çok insanca ve yanlış olarak "Komünizm Ahlaksızlıktır" olarak adlandırılmasına neden oldukları gibi. Kısacası Sayın Muki, insanların neyi niçin savunduklarının yargısını yapmak son derece geride kalmış bir fikirdir. Ve olgun ya da yetişmiş bir insanın söyleyemeyeceği ve sizinde bir anlık sinirinize ya da öfkenize kapılıp yaptığınız bir itham olarak ele alıyorum ve bu konunun tartışılmasının mantıksız olduğunu düşünüyorum... Dediğiniz ve Kur'an-da da açıkça belirtildiği gibi: Kur'an-da herşey apaçık yazmaktadır. Siz açar bir şeyler görürsünüz, başkası açar bir şeyler görür. Siz niçin inanmadığınızı anlatırsınız, diğeri niçin inandığını anlatır... Ama siz: "Niçin inandığın şeyi anlatıyorsun be adam?!" diyemezsiniz... Kimse de size: "Sen niçin inanmadığını niye anlatıyorsun be adam?!" diyemez... Ve şu var, yazdığınız bu iletiye gerçekten katılıyorsanız eğer; sizin artık bu forumda tek bir fikir dahi yazmamanız gereklidir. Zira Kur'an (eğer öyleyse) kendi içinde çelişiyorsa, bunu herkes görebilir değil mi? Mantıksızlıkları varsa bunu herkes görebilir? Peki siz niye hala, Kur'an-ın bu yanlışlılığı ortada ve apaçık dururken hala bişeyleri yazma çabasına ve insanlara anlatma çabasına giriyorsunuz? Kendinizle yaşadığınız diğer bir çelişki de bu olmuyor mu? Siz ne için anlatıyorsanız Kur'an-ın "Yanlış!"lığını, İnançlılar da o yüzden (doğru olduğuna inandıkları için) anlatıyor ve savunuyor... İşinizi kolaylaştırayım ve ben söyleyeyim size: Din, Vicdan ve Fikir Özgürlüğünden Dolayı... Biliyorsunuz, Evrensel İnsan Hakları Beyannamesinin ve Anayasamızın Bir Maddesidir. Umarım hatanızın farkına varmışsınızdır. Ve tavsiyemdir; yazdığınız ve yazacağınız iletilerle, öncelikle kendinizin ve eylemlerinizin çelişmemesine dikkat ediniz, zira daha inandırıcı olursunuz. Bu bir forumdaş tavsiyesidir. Ve; isterdim ki Sayın Muki, fikirlerini paylaşmayı bilen bir birey olarak böyle bir sorunun mantıksızlığının da farkına varın. Ve inatla, sizin bu soruyu kasten sormadığınıza inanmak istiyorum... Çünkü; kibire dayanarak "İnançlı/İnançsız" Ayrımı yapan herkese en baştan uyuz olurum ve bu ayrımın yapılmasında nefret ederim. Saygılarımla... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Sayın boşig, Sayın HONEST, Sevgili sardunyam, Yazılarınızı tek tek bir bütün olarak alıntılamıyacağım. Ama bir başlık bu kadar tersinden anlanabilir. Sevgili muki size "neden bu dini savunuyorsunuz, tebliğ ediyorsunuz, propagandasını yapıyorsunuz, neden inanıyorsunuz diye sormuyor. Kuran kendisi "apaçık" iken, müslümanlar neden Kuran'ın apaçık olmadığını, neden anlayabilmek için deeriin dini eğitimden geçmek gerektiğini, savunuyorlar ve böyle yapmakla neden Kuran'ı yalanlıyorlar onu soruyor!!! Müslümanlar neden bir taraftan Kuran'a inanırken, neden diğer taraftan onun apaçık olduğuna inanmıyorlar? Neden? Ben insanların "İnançlarını" başkalarına "Kabullendirme" çabalarına oldum olası karşıyımdır... Lakin anlamadığım şey Sayın Muki; insan inandığı şeyi aynı zamanda "Savunmamalı mı?" da... Yani sorunuzun mantıksızlığı şuradan kaynaklanıyor: İnançlılar, inandığı şeyleri savunmakta yerden göğe kadar haklılar, İnanmayanlar, niçin inanmadıklarını açıklamakta ve bunu dile getirmekte son derece haklılar... Peki sizi rahatsız eden ne? Kendi inancını ve inandığı değerleri dile getiren insanların varlığı mı? Eğer bu varlık sizi rahatsı ediyorsa "Demokrasi" ve İnanç/Vicdan Özgürlüğü"nün anlamı nedir? ... Siz niçin inanmadığınızı anlatırsınız, diğeri niçin inandığını anlatır... Ama siz: "Niçin inandığın şeyi anlatıyorsun be adam?!" diyemezsiniz... Kimse de size: "Sen niçin inanmadığını niye anlatıyorsun be adam?!" diyemez... .... Siz ne için anlatıyorsanız Kur'an-ın "Yanlış!"lığını, İnançlılar da o yüzden (doğru olduğuna inandıkları için) anlatıyor ve savunuyor... Umarım hatanızın farkına varmışsınızdır. Ve tavsiyemdir; yazdığınız ve yazacağınız iletilerle, öncelikle kendinizin ve eylemlerinizin çelişmemesine dikkat ediniz, zira daha inandırıcı olursunuz. Bu bir forumdaş tavsiyesidir. Ve; isterdim ki Sayın Muki, fikirlerini paylaşmayı bilen bir birey olarak böyle bir sorunun mantıksızlığının da farkına varın. Ve inatla, sizin bu soruyu kasten sormadığınıza inanmak istiyorum... Mukinin sorusunun senin verdiğin cevapla zerre kadar alakası yok sayın boşig. Senden daha zeki cevaplar bekliyorum, bende bu imajı uyandırdın. Ve inatla senin bu soruyu yanlış anladığını görmende ısrar ediyorum. Bende uyandırdığın imajı yıkmamanı bekliyorum. ve isterim ki, düşünmekten korkmayan bir insan olarak, mukiye yazdığın cevabın alakasızlığının farkına varırsın. Muki kimse inandığı seyi savunmasın demiyor. İnandığı şeyin bütününe inansın diyor. Kuran ben apaçık bir kitabım diyorsa, müslümanlar buna neden inanmıyorlar diye soruyor! Şimdi bu yazıya öyle cevaplar yazardım kiiiii........Şu uslubuna önce dikkat çekmek istiyorum ilk önce soru sorduğun insanlara saygı duymayı öğreneceksin birde hesap sorar gibi soru soramazsın? Sevgili sardunyam, Sana hesap sorulmuyor. Sana sorulan şey neden Kuran'a inanıyorsun sorusu değil. Sana sorulan şey neden Kuran'ın bir kısmına inanıp, diğer kısmına inanmadığın. Neden Kuran'ın apaçık olduğuna inanmadın soruluyor! Neyin tercümanlığını yapıyoruz biliyormusun bir türlü idrak edemeyip sürekli soranların,birde bildiği halde anlamak istemeyenlerin.Sürekli durmadan böyle tuhaf sorularla karşımıza çıktığınız müddetce bizde insanlık görevimizi yapıp cevap veriyoruz ama görüyorum ki boşa,boşuna. İnsanları tahrik etmekten vazgeçin İdrak edemeyenler ve bildiği halde anlamak istemeyenlerin başında sen geliyorsun, kusura bakma. Kuran'ın bir kısmına inanıp, diğer kısmını reddeden, ve bunun farkında olmayan de sensin. Bunları polemik için söylemiyorum: Laf atmışsın, lafın muhatabı öncelikle kendinsin, farket diye yazdım. Saygılar. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Sayın boşig,Yazılarınızı tek tek bir bütün olarak alıntılamıyacağım. Ama bir başlık bu kadar tersinden anlanabilir. Sevgili muki size "neden bu dini savunuyorsunuz, tebliğ ediyorsunuz, propagandasını yapıyorsunuz, neden inanıyorsunuz diye sormuyor. Kuran kendisi "apaçık" iken, müslümanlar neden Kuran'ın apaçık olmadığını, neden anlayabilmek için deeriin dini eğitimden geçmek gerektiğini, savunuyorlar ve böyle yapmakla neden Kuran'ı yalanlıyorlar onu soruyor!!! Müslümanlar neden bir taraftan Kuran'a inanırken, neden diğer taraftan onun apaçık olduğuna inanmıyorlar? Neden? Sayın BrainSlapper, Ben ortamı germek ya da "İnatla Yanlış Bir Anlama Sokmak" amacıyla yazmadım alıntıladığınız yazımı... Şimdiye kadar hangi düşüncede olursa olsun, kimseyi kırmak niyetinde de olmadım ve herhangi bir olumsuzlukla itham etmek te istemedim... Ancak Sayın Muki'nin yazısından ilk bakışta o anlamı çıkardım, ki diğer arkadaşlar da sanırım pek farklı bir anlam çıkarmamışlar. Ha bu beni haklı yapar mı? Yapmaz tabii ki... Ben kimseye "Doğru Anlatım Nasıl Yapılır" dersi verecek haddi kendimde bulmuyorum, kaldı ki Sayın Muki benden çok daha iyi de biliyor olabilir. Eğer sizin yukarıda açık ve net bir şekilde ayrıntıladığınız anlamda sormuş ise (ki öyle görünüyor), o zaman her halükarda haklısınız ve haddimi aştığım için gerçekten özür dilerim. Ve tekrar söylüyorum, ben o anlamda anladım ve şu an farkına vardım; yanlış anlamışımi umarım kusuruma bakmaz, insanlık hali... Özürümü kabul edecek yetkili mercii kim bilemiyorum ancak durumum budur... ve isterim ki, düşünmekten korkmayan bir insan olarak, mukiye yazdığın cevabın alakasızlığının farkına varırsın. Evet, düşünmekten korkmam... Lakin söylediğim gibi; en azından yanlış anladığımı kabul edebilecek kadar da olsa düşünebiliyorum... Neyse, hatırlarsanız "İmla" konusunda da, gerekirse özelden devam etmemiz tavsiyenizde uzatmaya gerek duymamıştım, çünkü orada da haklılığınız ortadaydı. Burada da uzatmaya gerek yok... Ancak şunun bilinmesini istiyorum; yazdığım yazıyı bir art niyet güderek, kasıtlı olarak yanlış bir anlama sokmak gayretiyle ya da Sayın Muki'nin olumsuz olduğunu itham etmek amacıyla yazmadım. İlk bakışta o anlamı çıkardığım için yazdım. Art niyetimin olmadığının bilinmesi beni sevindirirdi... Saygılarımla... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Özürümü kabul edecek yetkili mercii kim bilemiyorum ancak durumum budur... ... Özürünü kabul edecek merci öncelikle sensin. Ben buraya yazdığım birşeyde çıkmaz, çelişki, tutarsızlık görürsem, öncelikle kendim ikna olmuyorum. Her zaman söylüyorum: Ben forumdaşları ikna etmekten çok, fikirlerimi test ediyorum burada. Forumdaşları google'a tıklayıncaya kadar kandırabilirim, ama ya kendimi? Senin takdir ettiğim bir özelliğin var: Korkmadan düşünebiliyorsun. Düşündüğüm ve aklıma gelen bu soru yüzünden Tanrı ceza verecekse versin, naapayım diyebiliyorsun. Bu özelliğini koru. Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Herkez inandigini savunmali.... Insan dusundukce vardir..... Allah korkusuyla yapilan savunma savunma da degildir... Kimsenin varliginin kimseyede zarari olmaz... yukarıdaki yazı alıntıdır. Yorumsuz. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Senin takdir ettiğim bir özelliğin var: Korkmadan düşünebiliyorsun. Düşündüğüm ve aklıma gelen bu soru yüzünden Tanrı ceza verecekse versin, naapayım diyebiliyorsun. Bu özelliğini koru. Teşekkür ederim Sayın BrainSlapper... Sayin Muki sanirim inananlar kurani bulmaca kitabi olarak gordukleri icin "Apaçik" Oldugu gercegini kabulde edemiyorlar.....Ve inanmayanlar surekli anlamiyor diye nitelendiriliyor.....Bundaki mantiksizlik tabi ki daha tuhaf..... Ve Bosig, Brain'in dedigine ek olarak yazin banada alakasiz geldi.....Cunku inanmayanlar olarak soru sormakda da hakliyiz..... Nedenleri arastirmakta da.....Ancak "Siz anlamazsiniz" demek pekde dogru bir tutum da degildir..... Sevgili la_bohéme, hatamı belirttim zaten üstüne durmanız gerekmiyor yani Neyse, "İnanmayanlar Olarak Soru Sormanızdaki Haklılık" bir yana, ben her zaman herkesin soru sorabilmesi taraftarıyımdır. Ve herkes, soracağı sorularda haklıdır. Kur'an-ı bir bulmaca kitabı olarak görmüyorum... Anlaşılması için öyle uzun uzadıya külliyatlar okumak ya da eğitimin almak ta gerekmiyor bence... Herkes okur Kur'an-ı ve bişeyler anlar doğru ya da yanlış... Ve ne anladıysanız, o da sizi ilgillendirir çünkü inançtan bahsediyoruz... Ha "Kur'an-ın Tümünü Savunak" meselesine gelince... Denmiş ya "Niçin Tümünü savunmuyorsunuz?" diye... Benim açımdan şu temel ilkeler var: -Kur'an-ın ortaya çıktığı döneme ait Toplumsal Normları ve -Kur'an-ın İnanç özellikleri... Bugün, 1400yıl öncesinin yaşantısını gerçekleştirin, Kur'an-ın o güne ait o normlarını da savunurum. Ancak bugün için o tavsiyelerin uygulanabilmesi için gerekli ve uygun bir ortam yoktur... Çünkü çağ 1400 yıl kadar ilerlemiştir... Yani köprünün altından çok sular akmıştır. Bunu çok yazdım ben ama kimse görmedi ya da görmezden geldi... İslam Alimleri!!! beni nasıl nitelerlerdi bilmiyorum ancak şunu biliyorum; insanlık artık "El Kesme" "Recm" ya da "4 Eşle Evlenmek" gibi bir yapıyı aşalı çok olmuştur, her ne kadar bazı ülkelerde ne yazık ki uygulamalarına rastlasakta... Hatta Hz. Muhammed vefat ettikten 30yıl sonra Emevi Hanedanı bunun öncüsü olmuştur ama bugün hayret ki, Vahhabiler hala onların uygulanması taraftarı olabiliyorlar... Ama bu o yasaları reddetiğim anlamına gelmiyor. Ortaya çıktığı dönem için uygun olduklarını düşünüyorum... Bu reddetmek değildir. Yerini bilmektir bana göre. Eleştiren arkadaşların şunu yapmasını rica edeceğim: Bugün o kuralların uygulanabileceği şekle gerisini geriye götürsünler dünyayı, yani 1400 yıl öncesinin yaşamını aynılığıyla ve aynı bilişsel düzey ile canlandırsınlar ve ondan sonra bana desinler ki; "ahanda bu yanlış ya da bu doğru"... "Ortaya Çıktığı Döneme Göre" ele almak diye bir kural vardır tarihte ve "İslam Tarihi"de bu açıdan ele alınmalıdır. O yüzden kimse merak etmesin, Kur'an-ın işime gelen kısmını kabul edip, işime gelen kısmını reddediyor değilim... İnanç Özellikleri bakımından ise söyleyeceğim pek bir şey yok zaten... Çünkü "Tanrı Tektir"... Bence oldukça kalıcı ve evrensel bir tanım... Ben öyle olduğuna inandığım sürece de Tanrı hakkaten de Tek'tir... Siz inanmıyorsanız eğer, yoktur... Var olduğunu ne yaparsam yapayım anlatabilir miyim size? Ya da şimdiye kadar anlatabilen çıkmış mı? Çıkmışta bir tek benim mi haberim yok? Ha vardıysa eğer, size mi ispatlayamadı? Her zaman söylüyorum; Tanrı'nın varlığına ya da yokluğuna olan inanç, kişinin kendisine aittir. Sizde bana "Yok" olduğunu kesinlikle ispatlayamazsınız Sevgili la_bohéme... "Madde Var" demekten öteye gidemezsiniz, Tanrı'nın yokluğunu ispat etmek için... Ki Madde'nin varlığına sizden çok çok daha fazla itimad ettiğimi düşünüyorum(artık bu nasıl oluyor bilmiyorum ama... )... Başka bir yazıda da belirtmiştim; Maddenin varlığından bir an bile şüphe etmek, benim inandığım ya da anlamlı kıldığım tüm herşeyi bir anda alt üst eder, anlamsız olurum... Tabiyki savunmali,Ama koru korune savunma ne bana nede baskasina bir fayda da getirmez.....Bana ,"tanriyi kalpte hissediyorum";"Onu dusununce huzurla doluyorum" diye dusunen bir mantikla yapilan aciklama ,acikcasi beni tatmin de etmez... Savunmalar delillerle olmali...5 duyu organinin hissiyeti savunma da degildir..... Asagidaki sorunuzun cevabida pek ala yukaridaki yazim olabilir.... Bakınız, "Körü Körüne Savunma" dediğimiz şey şöyle oluyor; Karşınızdaki sorgulama yetisinden yoksundur, At gözlüğü takmıştır, Ve siz tüm haksızlığını onu yıldıracak yani savunamaz hale getirecek derece de ispat etmişsinizdir... Ancak o ne hikmetse hala bir adım bile yol alamamıştır... Böyle bir kimse gördüğünüzde forumda, o dediğiniz adlandırmaya uygundur... Diğeri "Tanrı'nın Kaplte Hissedilmesi" olayıdır. Bunu tartıştık... Bakın kalp bir duyu organı değil, Yani duygular elbette beyinde gerçekleşiyor... Ancak Tanrı'nın hissedildiği yer timsal olarak "Kalp" nitelenmiş... Yani Vicdan vs vs vs... Ve herzaman söylüyorum, bir kimsenin size Tanrı'yı anlatmaya çalışması elbette sizi tatmin etmez, Çünkü anlatamaz... Gözle görünür bir şey değil ki? Elle tutulur da değil... Ve Tanrı'nın varlığını ispatlayacak bir "Bilimsel Veri" ya da "Araştırma"da yok henüz ve yapılamayacakta... Bir iletimde daha söylemiştim bunu: Eğer Tanrı "Bilim" ile ispat ediliyor olsaydı, Ateistlerin inanması gerekirdi herkesten önce... Kısaca; "Savunma" dediğiniz olay 5 duyu ile olur, tamam... Buna karşıt bir görüş sunmadım zaten... Ancak atladığın bir nokta var Eğer yukarıdaki cevabın bana ise, Unutmamalısın ki: "BEN TANRI'NIN VARLIĞINI KİMSEYE İSPATLAMA ÇABASINA GİRMEDİM VE GİRMEMDE" Yani bu açıdan senin cevabında benim iletim ile pek ilgili ve alakalı olmamış sanırım... Herkez inandigini savunmali....Insan dusundukce vardir..... Allah korkusuyla yapilan savunma savunma da degildir... Kimsenin varliginin kimseyede zarari olmaz... Valla, diğerlerini bilemem ancak ben hiç bir eylemime Allah'ı karıştırmadığımdan eminim. Bu sorgulamalarımda da böyle, Hayata bakışımda da böyle... Allah'a karşı korkum (ya da aslen bana göre sevgim) Kendisi ile benim aramda... Kimseyi etkileyeceğini de düşünmüyorum, Kimsenin etkileneceğini de düşünmüyorum... Saygılarımla... Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Muki kimse inandığı seyi savunmasın demiyor. İnandığı şeyin bütününe inansın diyor. Kuran ben apaçık bir kitabım diyorsa, müslümanlar buna neden inanmıyorlar diye soruyor! yukarıdaki yazı alıntıdır. Bu akşam yazmayıp yazılanları okumak istiyordum ama bazı yazıları görüpte yazmamak olmuyor sebebide şu. Kimseye inandığı şeyi savunmayın denmiyor? inandığı şeyin bütününe inansın deniyor????(kim demiş bütününe inanmıyorum diye muki oyle söylemiş). KUR,AN ben apaçık bir kitabım diyorsa ki (öyle diyor ve doğrudur) Müslümanlar buna neden inanmıyorlar diye soruyor (muki anlatamadı başka birisi devrede) şimdi "muki ve muki yerine izahat veren söylesin" acaba bütününemi inansınlar yoksa zaten inandıkları için birde izahatmı versinler karar verin artık inansınlardamı izahat versinler yoksa inanmasınlardamı izahat versinler. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 İşte size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap (Kur'an) gelmiştir.[/b] Daha neyin, kimin tercumanligini yapmaya calisiyorsunuz anlamiyorum. Kitab'ın apaçık oldugunu söyleyen ayeti alıntılayıp bir dogruyu ifade ediyorsunuz lakin ; ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ (7) O, sana Kitab'ı indirendir. Onun (Kur'an'ın) bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihdir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, "Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır" derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar. Müteşabih yani anlamı tam olarak belirlenemeyen ayetleride işte bu apaçık Kitap haber veriyor. Kitabın anası, temelini de muhkem yani apaçık ayetlerin oluşturdugunu beyanda ediyor. HÛD SÛRESİ (2) Elif Lâm Râ. Bu Kur'an; âyetleri, hüküm ve hikmet sahibi (bulunan ve her şeyden) hakkıyla haberdar olan Allah tarafından muhkem (eksiksiz, sağlam ve açık) kılınmış, sonra da Allah'tan başkasına kulluk etmeyesiniz diye ayrı ayrı açıklanmış bir kitaptır. (De ki:) "Şüphesiz ben size O'nun tarafından gönderilmiş bir uyarıcı ve müjdeleyiciyim. lakin hakikat sözünde oldugu gibi konular dönüp dolaşıp müteşabih ayetlerde sıkışıp kalıyor. Tabi ki bundaki hikmeti göremiyor degiliz. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Herşey gayet açık... "Nisa suresinin 89’uncu ayeti vb pek çok ayetin doğal sonucu olarak “Namaz kılmadığına emin olduğunuz bir insana oğlunuz da olsa bir bardak su vermeyiniz, evinize almayınız vb.” Bunamı inanacağız... Neymiş açık alan.. Anne-oğla ve abla-kardeşe düşman edilerek toplumsal barışın temel dayanağı olan aile içi saygı-sevgi ve barış ortadan kaldırılmaktayken... Bir insan olarak buna yürekler dayanmaz. O oğul veya kız için kardeşleri, anneleri ve babaları hiç bir şekilde vazgeçemeyecekleri birer değer olmalarına karşın bu yapay gerilim yaratılmaktadır... Görmüyor ve sormuyormusunuz hiç.. Nedir bu derin uykular... Bu mu inanç dediğiniz şey.. Geçin bunları... Aklın ve bilimin kol gezdiği yerlerde... İnanılan şeylere bakın.. Pes.... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 (kim demiş bütününe inanmıyorum diye muki oyle söylemiş) Bunu muki söylemiyor, müslümanlar söylüyor. Senin yazının altında başka bir müsliman yazmış onunkini oku, anlarsın. (muki anlatamadı başka birisi devrede) muki izah edemedi diye birşey yok. Sorusunda izahlık bir durum yok zaten. 24 saat bilgisayarın başında da beklemiyor. En azından kendi inancına saygı göster. "muki izah edemedi" diye, bir kişiyi gıyabında itham etmek yanlıştır biliyorsun. şimdi "muki ve muki yerine izahat veren söylesin" acaba bütününemi inansınlar yoksa zaten inandıkları için birde izahatmı versinler karar verin artık inansınlardamı izahat versinler yoksa inanmasınlardamı izahat versinler. Anlamadım ne yazdığınızı ve artık senin yazılarını deşifre etmekten sıkıldım. Saygılar. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Aneeeeeeeeee, neler olmus neler ben girmeyeli nete. Ya arkadaslar bu yazi ile benim kimseyi tahrik etmek gibi bir niyetim yoktu. Hemen atlamissiniz ustume, olmaz ki ama bu kadar da Ne demis suheda: "Şimdi bu yazıya öyle cevaplar yazardım kiiiii........" Sagol yazmis kadar oldun! Neyse donelim konuya... Oyle ya, apacik diyor, o zaman hadislere, yorumculara, yorumlara ne gerek var. Ben okudugumu anliyorum ve celiski goruyorum ve bu celiskileri dile getiriyorum. Bu celiskileri gormemezlikten gelemiyorum. Fakat sizler, her bir soruya tahrik amacli bakarsaniz, ohoooooo isimiz zor valla... Ne demis BrainSlapper: "Kuran kendisi "apaçık" iken, müslümanlar neden Kuran'ın apaçık olmadığını, neden anlayabilmek için deeriin dini eğitimden geçmek gerektiğini, savunuyorlar ve böyle yapmakla neden Kuran'ı yalanlıyorlar onu soruyor!!! He ya, valla bunu sordum. Oyle tahrik mahrik aramayin, kiriyorsunuz beni Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 DİPNOT sizin inandıgınız gibi bu tür ayetlere müslümanların en selefileri bile inamaz. hayat damdan düşer gibi yaşanmıyor en azından şükür ki herşey sebep-sonuç ilişkisi içinde cereyan ediyor nihayetinde.... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 sizin inandıgınız gibi bu tür ayetlere müslümanların en selefileri bile inamaz. hayat damdan düşer gibi yaşanmıyor en azından şükür ki herşey sebep-sonuç ilişkisi içinde cereyan ediyor nihayetinde.... ¨" "Devlet baba iyi bilir.”, ¨ “Şeriatın kestiği parmak acımaz”, ¨ “Her koyun kendi bacağından asılır.”, ¨ “Bizi sokmayan yılan bin yaşasın.”, ¨ “Üstüne farz olmayan şeylere burnunu sokma.” ¨ vb. hurafelere Derken.. Birileri literatüre hiç değişmeyen yapı ile damdan düşme ve sebep sonuç ilişkisinin cerayanı ile yanıt veriyor... eee Bizde ne diyelim.. Damdan düşmedik ama inanılanların ne menem bir saçmalık teşkil ettiği gerçeğinin altında kalan düşüşü de görmek ne yazıkkı her zaman bize nasip olmakta Ne dersin bunda da bir hikmet varmıdır sence... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 ¨" "Devlet baba iyi bilir.”, ¨ “Şeriatın kestiği parmak acımaz”, ¨ “Her koyun kendi bacağından asılır.”, ¨ “Bizi sokmayan yılan bin yaşasın.”, ¨ “Üstüne farz olmayan şeylere burnunu sokma.” ¨ vb. hurafelere bunlar hurafe degil vakti zamanında oluşturulmuş deyimler falan filan...dogru-yanlış lıgını mı? tartışalım bunlarımı rehber edindiniz kendinize yoksam Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2007 Ey kitap ehli! Artık size elçimiz (Muhammed) gelmiştir. O, kitabınızdan gizleyip durduğunuz gerçeklerden birçoğunu sizlere açıklıyor, birçoğunu da affediyor. İşte size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap (Kur'an) gelmiştir. (Maide 15) Iste celiski burada. Din'e inanan arkadaslar burada ne diyor: "Apacik". Boyle olmasina ragmen neden dinden cikmis olan insanlara durmadan 'sizler anlamiyorsunuz' deyip duruyorsunuz? Ve daha da kotusu, apacik denmesine ragmen; Allah'in, peygamberin, kitabin tercumanligini ustleniyorsunuz? Miras, sahitlik gibi konularda kadin erkegin yarisi oluyor... Muhammed'in ****** ile yazilanlar bir tarafta... din adina savasa, insan oldurmeye tesvik edici sozler diger tarafta... durmadan ant icen bir Tanri, daha neler neler ve daha hala aciklama getirmek istenisler. Eeee, Kur'an demiyor mu... İşte size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap (Kur'an) gelmiştir. Daha neyin, kimin tercumanligini yapmaya calisiyorsunuz anlamiyorum. böyle bir yazı nasıl yazdın çok çok yanlış oldugunu biliyormusun kasıtlı mı en azından insanları kırmaktan cekinir insan heralde sanada birşeyler söylense alınmazsın Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 "Sanman taleb-i devlet ü câh etmeğe geldik, Biz âleme bir yâr için âh etmeğe geldik!" Yeni şehirli Avni. " Bâkiyi beşer her ne kadar eylese tenzih, Fâniyeti îcabı eder kendini teşbîh!" Mehmet Akif Safahat. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Sayın boşig,Sayın HONEST, Sevgili sardunyam, Sevgili sardunyam, Alıntıladığınız yazı bana ait sevgili Sardunyama değil yanılmışsınız sanıyorum Herkez inandigini savunmali....Insan dusundukce vardir..... Allah korkusuyla yapilan savunma savunma da degildir... Kimsenin varliginin kimseyede zarari olmaz... yukarıdaki yazı alıntıdır. Yorumsuz. İlk iletimi alıntı?Sevgili Sarıgöl Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Alıntıladığınız yazı bana ait sevgili Sardunyama değil yanılmışsınız sanıyorum Pardon, dil sürçmesi olmuş. Alıntılanan yazı size ait. Dolayısı ile cevap da size. Bu arada sevgili sardunyam'dan da özür dilerim. Saygılar. Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Peki tam olarak yanlislik nerede???? yalışlık heryerde olabilir ve o yanlışlıklar düzelir ama böyle bilincli bir şekilde insanların birinci derecede manevi duygularına konuşulması ve kücümsemesi hoş birşey değil daha yanlışın nerede olduğunu mu arıyosunuz Alıntı
Φ Murti_San Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Ey kitap ehli! Artık size elçimiz (Muhammed) gelmiştir. O, kitabınızdan gizleyip durduğunuz gerçeklerden birçoğunu sizlere açıklıyor, birçoğunu da affediyor. İşte size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap (Kur'an) gelmiştir. (Maide 15) Iste celiski burada. Din'e inanan arkadaslar burada ne diyor: "Apacik". Boyle olmasina ragmen neden dinden cikmis olan insanlara durmadan 'sizler anlamiyorsunuz' deyip duruyorsunuz? Ve daha da kotusu, apacik denmesine ragmen; Allah'in, peygamberin, kitabin tercumanligini ustleniyorsunuz? Peygamberin görevi, hiçbir gerçeği gizlemeksizin dinin tamamını açık açık tebliğ etmektir. Peygamber, dinden olan bir şeyi, insanların bir kısmına anlatıp diğerlerinden gizleyemez. Bu onun kendi görevini yerine getirmediğin anlamına gelir. Kur'an'da bu husus, hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde ifade edildiği halde ne gariptir ki kimileri, iddialarınca dinin kabuğu mesabesinde olan şeyleri insanlara tebliğ ettiğini, özü durumunda olan şeyleri de ancak sayılı birkaç kişiye tebliğ ettiğini ve bu tebliğinin gizli bir yolla olduğunu, gizli yoldan gelmiş olan bu ilme kendilerinin de sahip olduklarını söyleyebilmekte ve ne yazık ki cahil ve ****** nice kişiyi peşlerinden sürükleyebilmekteler. Sûre peygamber (s.a.s)'e yöneltilen şu tavsiyelerle son bulmaktadır: "O alay edenlere karşı biz sana yeteriz. O, Allah ile beraber başka ilah edinenler yakında (yaptıklarının sonucunu) bilecekler. Andolsun biliyoruz, onların söylediklerine senin göğsün daralıyor (canın sıkılıyor). Sen Rabbini hamd ile tesbih et ve secde edenlerden ol. Ve sana yakîn (ölüm) gelinceye kadar Rabb'ine kulluk et" (95-99). el-HİCR SÛRESİ Bizler sizlerin anlamadığından çok bizlere yaklaşım tarzınız ve davranış biçiminiz garip geliyor.sizler inanmıyor olabilirsiniz ancak bizim inançlaımızada saygı duyma gereksimindenyoksun bir hal ve tavır içinde olmanız bize garip gelmiyor çünkü sizlerin amacınız ve yapmak istedikleriniz apaçık ortadadır.sizler bizlere karşı istediğinizi söyleme hakkınız olduğunu düşünüyorsanız bizimde buna verecek cevabımız olacağınıda tahmin ettiğinizi düşünüyorum.bizler dinimize ve değerlerimize sahip çıkacağız. siz böyle davranarak haklı çıkma çabanızda boş sanırım. Miras, sahitlik gibi konularda kadin erkegin yarisi oluyor... Muhammed'in ****** ile yazilanlar bir tarafta... din adina savasa, insan oldurmeye tesvik edici sozler diger tarafta... durmadan ant icen bir Tanri, daha neler neler ve daha hala aciklama getirmek istenisler. Eeee, Kur'an demiyor mu... İşte size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap (Kur'an) gelmiştir. Daha neyin, kimin tercumanligini yapmaya calisiyorsunuz anlamiyorum. Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda savaşın, (ancak) aşırı gitmeyin. Elbette Allah, aşırı gidenleri sevmez.Onları, bulduğunuz yerde öldürün ve sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. Fitne, öldürmekten beterdir. Onlar, size karşı savaşıncaya kadar siz, Mescid-i Haram yanında onlarla savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa siz de onlarla savaşın. Kafirlerin cezası işte böyledir. Onlar, (savaşa) son verirlerse (siz de son verin); şüphesiz Allah, bağışlayandır esirgeyendir. (Yeryüzünde) Fitne kalmayıncaya ve din (yalnız) Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse, artık zulüm yapanlardan başkasına karşı düşmanlık yoktur. (2 Bakara Suresi , 190-193) Bu ayetlerden anlaşıldığı gibi savaş ancak savaşanlara karşı yapılır. Üstelik bu savaşta aşırılığa gidilmemesi için Allah, inananları uyarmaktadır. Savaş esnasında karşı taraf savaşa son verip aman dilerse, Müslümanlar buna uyar ve savaşa son verirler. Kuran’da savaşın ancak savunma amaçlı olduğunu yukarıdaki ayetlerde görmüştük. Bunun dışında saldırı olduğunda ise Allah Müslümanların bu saldırganlığa karşı cevap vermelerini ve tüm güçleriyle bu saldırganlarla savaşmalarını ister. Allah, sizinle din konusunda savaşmayan, sizi yurtlarınızdan sürüp-çıkarmayanlara iyilik yapmanızdan ve onlara adaletli davranmanızdan sizi sakındırmaz. Çünkü Allah, adalet yapanları sever. (60 Mümtehine Suresi, 8) Karşınızdaki grup hangi dinden olursa olsun eğer barış içinde yaşamak istiyorsa, bunlara karşı inananların yaklaşımı Kur’an’a göre sadece dostane bir yaklaşım olabilir. İşte bizlerde bunun savaşını veriyoruz.dinimize karşı savaş açanlara karşı kendimizi savunuyoruz. her zaman iyi ve doğruyu ilke alarak sevgi ve kardeşlik içerisinde bir dünyada yaşama hakkı tüm insanlarındır. insanları öldürmek diyorsunuz.acaba bu olaylar sadece bizlere endekslenmesi yanlış. diğer dinlerde ve bunun en açık örneği olan Amerikanın Irakta yaptığı vahşet ve katliamlar gözünüzden kaçıyor ve onlar size göre dininin yükümlülüklerini mi yerine getiriyorlar acaba...!!! Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Bizler sizlerin anlamadığından çok bizlere yaklaşım tarzınız ve davranış biçiminiz garip geliyor.sizler inanmıyor olabilirsiniz ancak bizim inançlaımızada saygı duyma gereksiminden yoksun bir hal ve tavır içinde olmanız bize garip gelmiyor çünkü sizlerin amacınız ve yapmak istedikleriniz apaçık ortadadır. Yanlışa yanlış demek saygısızlık değildir. Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2007 Bunu muki söylemiyor, müslümanlar söylüyor. Senin yazının altında başka bir müsliman yazmış onunkini oku, anlarsın.muki izah edemedi diye birşey yok. Sorusunda izahlık bir durum yok zaten. 24 saat bilgisayarın başında da beklemiyor. En azından kendi inancına saygı göster. "muki izah edemedi" diye, bir kişiyi gıyabında itham etmek yanlıştır biliyorsun. Anlamadım ne yazdığınızı ve artık senin yazılarını deşifre etmekten sıkıldım. Saygılar. Gıyabında itham yok (sanal internet alemi yazışması). Artık bu anlamadım,deşifre ayakları da bayatladı anlamadıysan cevap yazma. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.