Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
ancak gördüğüm kadarı ile Allah'a inananları her şekilde hor görüyorsunuz, onların tümünü gerici, yobaz olarak nitelendiriyorsunuz, bu durumda bende bir inanan olarak ne düşünmeliyim...?
sardunyam

benden mi bahsediyorsun anlamadım ki

benim böyle şeylerle işim olmaz ki, kimseyi hor görmem, aşağılamam

Sevgili tarafsız,

İnançlara dogma, hurafe, bilim dışı demeyeceksin.

"Tepki" alırsın.

Ya ne diyeceksin ?

Olabilir diyeceksin. Belki haklı da olabilirsiniz. Hatır icabı.

evet haklısın bilimselci

ama buda bir yere kadar

yoksa tartışacak bir durum kalmaz

tartışmanın doğasında karşıt görüşlülük var zaten

ama müminler bunu farkedebilse iyi olurdu.

• Cevaplar 104
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Sardunyam, bu ne celiski boyle anlamadim gitti. Inanca saygisi olmayanin... demissin. Benim dinlere inancim yok, Islam'i ve diger dinleri ******** olarak goruyorum.Peki ben boyle goruyorsam, o zaman insana saygim da yok demektir, senin anlayisina gore. O zaman baska bir forumda bana tesekkur etmen laf olsun torba dolsun diyemiydi?

evet saygı göstermiyorsunuz, çelişki bunun neresinde, ben sizin inançsızlığınıza saygı duyabiliyorum ama siz benim inancıma saygı duymuyorsunuz sizde insansınız bende insanım, hangimizin hangimize saygısı var bu durumda?

inançları olanların hepsi insan, inanç tek başına bir şey ifade etmez, insandır onu anlamlı kılan... insana saygı duyacaksın, inancını alaya alacaksın... çelişki budur...

sardunyam

benden mi bahsediyorsun anlamadım ki

benim böyle şeylerle işim olmaz ki, kimseyi hor görmem, aşağılamam

evet haklısın bilimselci

ama buda bir yere kadar

yoksa tartışacak bir durum kalmaz

tartışmanın doğasında karşıt görüşlülük var zaten

ama müminler bunu farkedebilse iyi olurdu.

senden değil, sizin gibi düşünenlerden, ben bu forumda tek bir ateist tanıdım saygınlığından birşey kaybetmeyen ve gerçek anlamda tartışabilmeyi başaran... oda yam_yam... geri kalanlar çoğunlukla bunu yapmıyor... inancı olan aydın olamaz ama yobaz olur, ne kadar okursa okusun, ne kadar araştırırsa araştırsın bir kısım ateistler tarafından yerilir... ateistin ise aydın olması için başka birşey yapması gerekmez... buradan çıkan sonuç budur...

tartışmanın doğasında karşıt görüşlük var bunu ben sizden daha iyi biliyorum, bu foruma ilk başladığım zamanlarda çok sevgili bilimselci benimle tartışmanın keyifli olduğunu söylerdi... ve bizde çok düzeyli tartışmalar geliştirmiştik... ancak hoşuna gitmeyen şeyler ifade etmeye devam ettiğim için, adımızı yobaza çıkarttı... bu alay değilde ne, bu ayrımcılık değil de ne? insana saygı bu değildir... tartışmalarda insanlara sen şusun, sen busun demek tartışma etiğine sığmaz, ancak yapılmakta olan budur... ve kimsenin bunu söylemeye hakkı olamaz... insan olabilen saygıyı hak eder, siz derseniz biz inançlılara saygı duymazyız onlar tutucu, gerici, yobaz o zaman tartışılmaz ancak kavga edilir... bugüne kadar ateistler hakkında hiç böyle bir ithamde bulunmadım ancak sürekli ayını şey olunca insan ister istemez ateistler hakkında farklı düşünmeye başlıyor... toplumsal meselelerle ilgilendiğini evrensel düşündüğünü söyleyenler dini topiclerden çıkamıyor, hiç bir meseleye enine boyuna değinmiyor sadece İslama sataşıyor bu durumda nasıl samimiyet bulacağız?

kusura bakmayın ancak görünen manzara budur...

Gönderi tarihi:

toplumsal meselelerle ilgilendiğini evrensel düşündüğünü söyleyenler dini topiclerden çıkamıyor, hiç bir meseleye enine boyuna değinmiyor sadece İslama sataşıyor bu durumda nasıl samimiyet bulacağız?

Sardunyam, bu siteye giren her kisi illa her topic'e girecek diye bir kural mi var. Kisi ister girer ister girmez, o onun keyfine kalmis birsey. Hem sonra toplumsal meselelere girip de ben sunu yaptim, ben sunu yapiyorum demek de ayip oldugundan belki de sessiz olarak toplumsal meselelere egiliyorlar, herhangi bir topic'e girmeden yani.

Gönderi tarihi:
Sardunyam, bu siteye giren her kisi illa her topic'e girecek diye bir kural mi var. Kisi ister girer ister girmez, o onun keyfine kalmis birsey. Hem sonra toplumsal meselelere girip de ben sunu yaptim, ben sunu yapiyorum demek de ayip oldugundan belki de sessiz olarak toplumsal meselelere egiliyorlar, herhangi bir topic'e girmeden yani.

o zaman toplumu düşünürüz, evrensel düşünürüz demesinler sevgili muki...

ben bu sözü o yüzden söyledim... elbette herkes istediği yere yazar, istemediğine yazmaz... ama böyle söylemiyorlar, toplumsal uzlaşı, dünya barışı, insani değerler konusunda ahkam kesip sadece dini konulara yazmak bana samimi gelmiyor, dini konulara yazmak isteyen yazar, istemeyen yazmaz... dünya görüşünden söz ederek sadece dine endekslenmeyi doğru bulmuyorum...

bu dünyada tek mesele din ve dindarlardır diyenler evrensellikten bahsettiklerinde bu samimi olmuyor... neden yapıp ettikleri güzel şeyleri paylaşmasınlar ki, madem örnek olmak istiyorlar, madem yol göstermek istiyorlar, madem aydın olduklarını iddia ediyorlar o zaman anlatsınlar toplum yararına neler yapmışlar... yaşadıkları dünya için neler yapmışlar...

benim sorduğum ne yapıp ettikleri değil, kendi yorumları ve ortaya attıkları dünya görüşü üzerine neden sadece dinde takılıp kalıyorlar?

Gönderi tarihi:
o zaman toplumu düşünürüz, evrensel düşünürüz demesinler sevgili muki...

ben bu sözü o yüzden söyledim... elbette herkes istediği yere yazar, istemediğine yazmaz... ama böyle söylemiyorlar, toplumsal uzlaşı, dünya barışı, insani değerler konusunda ahkam kesip sadece dini konulara yazmak bana samimi gelmiyor, dini konulara yazmak isteyen yazar, istemeyen yazmaz... dünya görüşünden söz ederek sadece dine endekslenmeyi doğru bulmuyorum...

bu dünyada tek mesele din ve dindarlardır diyenler evrensellikten bahsettiklerinde bu samimi olmuyor... neden yapıp ettikleri güzel şeyleri paylaşmasınlar ki, madem örnek olmak istiyorlar, madem yol göstermek istiyorlar, madem aydın olduklarını iddia ediyorlar o zaman anlatsınlar toplum yararına neler yapmışlar... yaşadıkları dünya için neler yapmışlar...

benim sorduğum ne yapıp ettikleri değil, kendi yorumları ve ortaya attıkları dünya görüşü üzerine neden sadece dinde takılıp kalıyorlar?

Kimin ne yapip ne ettigini zaten soramayiz. Bu sadece ve sadece kisiyi ilgilendiren bir konudur. Bir de toplum yararina neler yapmislar neler yapmamislar, bunu her insan ulu orta aciklamak durumunda degil. Ve kisinin 'benim dunya gorusum nedir bilinsin' diye de illa bir topic'e abone olmasina gerek yok sanirim. Ayrica kisilerin yazdiklari yazilardan dunya goruslerini az cok anlamak mumkun.

Gönderi tarihi:
Kimin ne yapip ne ettigini zaten soramayiz. Bu sadece ve sadece kisiyi ilgilendiren bir konudur. Bir de toplum yararina neler yapmislar neler yapmamislar, bunu her insan ulu orta aciklamak durumunda degil. Ve kisinin 'benim dunya gorusum nedir bilinsin' diye de illa bir topic'e abone olmasina gerek yok sanirim. Ayrica kisilerin yazdiklari yazilardan dunya goruslerini az cok anlamak mumkun.

soramayız ayrı benim ifade ettiğim şey ayrı... iddia edenlere soruyorum dünya görüşlerini evrensel olarak nitelendirenler neden dini konulardan sıyrılamıyorlar... dini konu dışında evrensel mesele yok mu, evrensel sorgu yok mu? bilimsel düşünen insanların bilimsel yorum yapması gerekir... dikkatimi çeken de budur... başka şey konuşup başka tavır sergilemek çelişkili geliyor!!!

(bu arada evrensel nikli arkadaşım üzerine alınmaz umarım kasdettiğim fikirdir) :)

Gönderi tarihi:
dini konu dışında evrensel mesele yok mu, evrensel sorgu yok mu? bilimsel düşünen insanların bilimsel yorum yapması gerekir... dikkatimi çeken de budur... başka şey konuşup başka tavır sergilemek çelişkili geliyor!!!

"dini konular" bölümündeyiz

Gönderi tarihi:
"dini konular" bölümündeyiz

hatırlatmasaydınız anlamayacaktım. :)

dinin bu kadar gereksiz olduğunu söyleyen sizler neden hala dinle bu kadar ilgileniyorsunuz, sizce bu boşa vakit kaybetmek değil mi?

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Müslümanlar Allahın hiç bir şeye ihtiyacı yok derler ama, peki bu doğrumu ?

Hiç bir şeye ihtiyacı olmayan alllah neden kullarının kendisine,namaz,oruç,hac gibi ibadetlerle kulluk etmelerini ister,emreder.Neden kendisine şirk koşulmamasını ister.Allaha şirk koşulunca onurumu zedeleniyor,yüceliğinden bir şeymi eksiliyor? Yok eğer zedelenmiyorsa cehenneme atma pahasına bunda diretmenin mantığı nedir?

Mesela namazı ele alalım.İnsanların namaz kılmasının allaha ne faydası olabiliriki,neden böyle bir şeye ihtiyaç duyar.

Müslümanlar diyecekki namaz,vs gibi ibadetlere allahın ihtiyacı yok,bilakis kulların ihitiyacı var.

Ama bu doğru değilki.Dünyada namaz kılmadan yaşayan milyarlarca insan var.Demekki namaza ihtiyaçları yokmuş.

Arkadaş bir şeyi yanlış düşünüyorsun oda ALLAH'ın namaza ihtiyacı olması düşüncen çünki namaza ALLAH'ın değil senin ihtiyacın var neden dersen ALLAH'ın sana verdiği nimetlere karşı teşekkür mahiyetinde olduğu için verilen nimetler ne dersen aklına gelen herşey göz kulak yemek su ... Bunlar sana peşin verilmiş sen ise dünyada onların karşılığını vermek zorundasın namaz kılmayanları yaşaması ise sadece bu dünyada öbür dünyada yani ahirette çok pişman olacaklar

Gönderi tarihi:
Arkadaş bir şeyi yanlış düşünüyorsun oda ALLAH'ın namaza ihtiyacı olması düşüncen çünki namaza ALLAH'ın değil senin ihtiyacın var neden dersen ALLAH'ın sana verdiği nimetlere karşı teşekkür mahiyetinde olduğu için verilen nimetler ne dersen aklına gelen herşey göz kulak yemek su ... Bunlar sana peşin verilmiş sen ise dünyada onların karşılığını vermek zorundasın namaz kılmayanları yaşaması ise sadece bu dünyada öbür dünyada yani ahirette çok pişman olacaklar

Diyorsun ki: "sana verdigi nimetlere karsi tesekkur mahiyetinde..." Hadi, bilerek namaz kilmayanlari bir kenara birakalim , zorunlu olarak namaz kilamayanlara ne diyeceksiniz. Yani zihin engelli, bedensel engelli onca insan var bu dunyada ve birakin namaz kilmasini, bazilari tesekkur nedir onu bile bilmiyorlar. Bu insanlar da ahiret dediginiz yerde pisman olacaklar mi? Yoksa Kur'an'in Allah'ina: "Ya cok ayip ettin, bize duzgun bir beden vermedin, hatta bazilarimiza akil dahi vermedin ki, sana tesekkur borcumuzu namaz ile yerine getirelim. Bak bundan sonra bu hatayi yapma, ona gore" mi diyecekler?

Gönderi tarihi:

İbadet Allaha yakin elde etmek için insanlara gösterilen yoldur. Çünkü dünya aleminin sağlayamayacağı büyük mutluluk Allaha varmakla oluşur (Allah bizlerede nasib eder inşallah). Ama sen namaz kılarak diğer ibadetleri yaparak Allahın hakikatine varırsın Hintlisi Çinlisi yemeyerek içmeyerek bedenini aradan kaldırarak Allaha varır. İşte o hakikati anlamada insanın önündeki en büyük engeldir şirk şirkten temizlenmeden yapılan ibadet o hakikati anlamana en büyük engeldir anladığım kadarıyla, neden varız ne olacağız hakikatine ermek o gücü dünya aleminde kazanmak muhakkakki öte alemde sonsuz faydalar sağlayacaktır insana.

Allah inanan inanmayan hepimizin günahlarını bağışlasın.

Gönderi tarihi:
dinin bu kadar gereksiz olduğunu söyleyen sizler neden hala dinle bu kadar ilgileniyorsunuz, sizce bu boşa vakit kaybetmek değil mi?

Değil.

Sadece bizim evimizin önünü temizlememiz şehri temiz yapmıyor. Herkesin evinin önünü temizlemesi gerek. İnsanları buna teşvik etmek gerek.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Değil.

Sadece bizim evimizin önünü temizlememiz şehri temiz yapmıyor. Herkesin evinin önünü temizlemesi gerek. İnsanları buna teşvik etmek gerek.

Saygılar.

:clover:

Gönderi tarihi:
İbadet Allaha yakin elde etmek için insanlara gösterilen yoldur. Çünkü dünya aleminin sağlayamayacağı büyük mutluluk Allaha varmakla oluşur (Allah bizlerede nasib eder inşallah). Ama sen namaz kılarak diğer ibadetleri yaparak Allahın hakikatine varırsın Hintlisi Çinlisi yemeyerek içmeyerek bedenini aradan kaldırarak Allaha varır. İşte o hakikati anlamada insanın önündeki en büyük engeldir şirk şirkten temizlenmeden yapılan ibadet o hakikati anlamana en büyük engeldir anladığım kadarıyla, neden varız ne olacağız hakikatine ermek o gücü dünya aleminde kazanmak muhakkakki öte alemde sonsuz faydalar sağlayacaktır insana.

Allah inanan inanmayan hepimizin günahlarını bağışlasın.

Sizden istenilenleri kitapta yazdigi gibi yerine getirirseniz, ya da dediginiz gibi yemeyerek, icmeyerek Allah'a ulasirsiniz mantigi ne kadar dogru? Allah'a ulasmanin yollari bu ibadet sekillerinden mi gecer? Ben sanmiyorum ki bu boyle olsun. Allah'a ulasmanin yolu bir sistemden/birilerinden korkarak ibadetlerini yerine getirerekten degil, insan her bilinene ragmen bilmediklerine cevap bulamadigi icin Allah fikrine sarilir. Varmidir yokmudur, onu hepimiz gorecegiz.

Gönderi tarihi:

Her nasıl olmuşsa sevgili Sardunyamın serzenişlerini görememişim bu başlıkta.

Sözlerinin çoğunu bana atfen söylemiş sanıyorum.

Bilimsel yada evrensel düşünen insanlar,

neden hep dini eleştirip din başlığından çıkmıyorlar diye de dert yanmış.

Kendince haklı zahir, tabiki bence haklı değil.

Haklı olduğunu ispat edebilmesi için, yine bilimsel, yine evrensel ölçülerle ölçümlemeli düşüncelerini.

Başka alternatif yok kesinlikle bunu kabullenmeli.

Bilimsel tabanlı evrensel doğrulardan başka doğru olamaz.

Herkesin düşüncelerinin doğruluğu, toplumların yerel kültürleriyle/inançlarıyla ölçülemez.

İnsanın doğruları yerel Arap kültürü ile de yerel Musevi kültürü ilede ölçümlenemez.

Kişilerin yaşam hakkına saygı duyarım ancak yanlışına saygı duymam.

O kişinin yapacağı yanlış çevresini veya toplumu olumsuz şekilde etkilemektedir.

Buna yargı organları da evrensel ahlakta saygı duymaz/duyamaz.

Benim yada toplumun saygı duyacağı insanlar, insan değerine alternatif yasaları/hükümleri savunmamalıdırlar.

Ayrıca sevgili Sardunyam'ın bilimsel düşünen insanlar neden bilimle uğraşmazki diye de yanlış bir görüşü daha var.

Ben o görüşünün doğrusunu söyleyeyim.

Bilim sadece Doğa bilimleri değildir. Onlar sadece pozitif bilimlerdir.

Her bilim insanı doğa bilimleri ile uğraşmaz/uğraşamaz. Diğer bilimsel uğraş alanları da vardır.

Madde kaynaklı soyut yada sosyal bilimler de vardır.

Sevgili Sardunyam istiyor diye de herkes doğa bilimleri ile uğraşamaz.

Hurafe ve dogmalar dışında, insanı ve maddeyi baz alan her düzenli bilgi disiplini, bilimsel bir alandır.

Gönderi tarihi:
Sizden istenilenleri kitapta yazdigi gibi yerine getirirseniz, ya da dediginiz gibi yemeyerek, icmeyerek Allah'a ulasirsiniz mantigi ne kadar dogru? Allah'a ulasmanin yollari bu ibadet sekillerinden mi gecer? Ben sanmiyorum ki bu boyle olsun. Allah'a ulasmanin yolu bir sistemden/birilerinden korkarak ibadetlerini yerine getirerekten degil, insan her bilinene ragmen bilmediklerine cevap bulamadigi icin Allah fikrine sarilir. Varmidir yokmudur, onu hepimiz gorecegiz.

insan bilinmeyende rabbine sığınmada haksızmıdır. inançsız girdiğim bu yolda edindiğim bilgiler ışığında allaha sığındıkça görebiliyorum gerçekliği tabiki aklımızın almadığı şeyler var onlarıda rafa kaldırıp bekliyorum zamanını, bugünkü ilmimin buna yetersiz olduğunu düşünerek.

bizim, onun parmak uçlarını bile aynen eski haline getirmeye gücümüz yeter. (kıyamet/4)

insanlar buayetin sırrı için 1400 sene beklediler. bu gün anlayabiliyoruz parmak izlerinin kişiye özel olduğunu, (daha geniş bilgi HY/kuran mucizeleri)

ve dahi bir çok ayetin sırrını yanlışımız şu olmuşki dini bilimden ayrı tutmuşuz, daha doğrusu bilim geliştikçe kuranın sırlarını açığa kavuşturma şansı bulunmuş, bulunuyor. keşke tersini yapıp kuranı bilime öncü tutabilsek yada en azından kuran meallerini bir bilim adamı topluluğu yapabilse.

neden teyemmüm diyordum kendime yani insan toprakla nasıl temizlenebilirki, topraktan yaratılmışızda ondan cevabı doyurmuyor tabi insanı ama A.Hulusi kavramlar kitabında şöyle açıklıyorki;

-------------------

"Yâni elini toprağa sürüp sonra yüzüne ve sonra gene toprağa sürüp önce sağ ve sonra da sol koluna avucunu sürme! Üstelik elinin iç yarısını kolunun bir yanına sürerken, öbür yarısıyla kolunun dış yarısını sıvazlama. Yâni aynı yerin üstünden geçmeme!

Bu defa ben söylemeden siz cevabı açıklayıvereceksiniz:

“Topraktan elektrik alma! Sudaki elektriği bulamadığın anda topraktaki elektrik ile beyne yardımcı olma. Bünyedeki statik elektriği topraklama vs. vs.”

-----------------------------

işte burada düşünüyorum ibadet allah gerçekliğini anlamada önerilmiş yollar ise bu işe azami beyin gücüyle başlanılması gerekir ve buda mantıklı bir açıklama olabilir.

korkarak, birilerinden bir ödül bekleyerek, birilerinin bana öbür alemde torpil geçeceğini düşünerek ibadet etmiyorum gerçekliğimi özümü arıyorum. allah hepimizin yardımcısı olsun, ilmimizi artırsın.

sevgiler, saygılar.

Gönderi tarihi:
korkarak, birilerinden bir ödül bekleyerek, birilerinin bana öbür alemde torpil geçeceğini düşünerek ibadet etmiyorum gerçekliğimi özümü arıyorum. allah hepimizin yardımcısı olsun, ilmimizi artırsın.

Muslumanlar beklese de beklemese de, bircok sey onlara vaad edilmis Muhammed'in Kur'an'inda. Yani bir insan Kur'an'in vecibelerini yerine getirdimi bu vaad edilenlerden kurtulma sansi yok. Yeter ki Muhammed'in Allah'ina ve kitabina inansin ve kitapta yazilanlari yerine getirsin. Hem sonra, diger tarafa gittiginde bir "musluman' yok ne huri ne nuri, ne de sarap, ne de golgelikler istemiyorum demeyecek herhalde.

Gönderi tarihi:
Muslumanlar beklese de beklemese de, bircok sey onlara vaad edilmis Muhammed'in Kur'an'inda. Yani bir insan Kur'an'in vecibelerini yerine getirdimi bu vaad edilenlerden kurtulma sansi yok. Yeter ki Muhammed'in Allah'ina ve kitabina inansin ve kitapta yazilanlari yerine getirsin. Hem sonra, diger tarafa gittiginde bir "musluman' yok ne huri ne nuri, ne de sarap, ne de golgelikler istemiyorum demeyecek herhalde.

ben bu tanımlamaları (huri, nuri vb. ne ise sana göre) allaha vuslatla yaşanacak huzurun dünyevi hayatta anlaşılacak timsali olarak düşünüyorum. muhakkak en doğrusunu allah bilir.

önemli not: bir süredir bu platformu takip ediyorum kendimi daha çok düşünmeye sevk etmesi bakımından memnunum ve emin olun brain slapper muki bilimselci tarafsız gibi bir çok kişinin olaylara bakışı sorgulamalarını ve bilgilerini takdir ediyorum, beni daha çok araştırmaya sevk ediyorlar, fakat bazı konularda biraz zedeleyici olabiliyorsunuz.

yukarki iletiden örn: ne huri ne nuri, muhammedin kuranı, gibi

biraz daha özen göstersek eminim daha seviyeli kalabiliriz bir tavsiye tabii. :clover:

benim inancım tüm insanlığı kardeş görür, nasıl görmesinki her zerrede yaratanı aramaya çalışırken.

(Her ne yöne dönsen onun vechini (yüz) görürsün/2-115)

allah hepimizin ilmini artırsın.

saygılar,

Gönderi tarihi:
insan bilinmeyende rabbine sığınmada haksızmıdır. inançsız girdiğim bu yolda edindiğim bilgiler ışığında allaha sığındıkça görebiliyorum gerçekliği tabiki aklımızın almadığı şeyler var onlarıda rafa kaldırıp bekliyorum zamanını, bugünkü ilmimin buna yetersiz olduğunu düşünerek.

bizim, onun parmak uçlarını bile aynen eski haline getirmeye gücümüz yeter. (kıyamet/4)

insanlar buayetin sırrı için 1400 sene beklediler. bu gün anlayabiliyoruz parmak izlerinin kişiye özel olduğunu, (daha geniş bilgi HY/kuran mucizeleri)

ve dahi bir çok ayetin sırrını yanlışımız şu olmuşki dini bilimden ayrı tutmuşuz, daha doğrusu bilim geliştikçe kuranın sırlarını açığa kavuşturma şansı bulunmuş, bulunuyor. keşke tersini yapıp kuranı bilime öncü tutabilsek yada en azından kuran meallerini bir bilim adamı topluluğu yapabilse.

Allah,kurandaki ayetler için apaçık diyor sen sır/gizli diyorsun. Hanginiz doğru söylüyor acaba ?Yedi deli raporu olan,HY,nın kuranda olmayan mucizeler bulması gayet normal. ******************* ?

Gönderi tarihi:
Allah,kurandaki ayetler için apaçık diyor sen sır/gizli diyorsun. Hanginiz doğru söylüyor acaba ?Yedi deli raporu olan,HY,nın kuranda olmayan mucizeler bulması gayet normal.*************** ?

selamlar saygılar,

evet benide çok düşündüren bir tarifti ama kelime oyunu oynayarak burada bunu tartışmak istemiyorum zira biryere varabileceğimizi sanmıyorum, tamamen ne anlamak istiyorsan o tarafa çekebileceğin birşey diyebiliyorum, zira çok farklı meallerde söz konusu. en azından benim ilmim şuan arapça kökene inerek değerlendirebilecek kapasitede değil.

ali imran 7. / Kitabı sana O indirdi. Onun bazı ayetleri muhkemdir (ki) onlar Kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabih(birbirine benzeyen, sonucu tam bilinmeyen)dir.

biraz önce bir ricada bulunmuştum gözden kaçmış galiba emin olun sizin inancınıza saygılıyım ama lütfen yıkıcı olmayalım "ilkel kitap" diye bahsedilen sana göre olmasada bir kutsal kitap.

HY hakkında; ben ilim bilim ve din tartışmak istiyorum dedikodu benim konum değil.

allah hepimizin ilmini artırsın

sevgiler,

Kisi dine inanmasa bile bunu sorgulamasinda bir sakinca gormuyorum ben...

Sorgulama herzaman dogru yoldur...

Inancli bir insan asla Allah korkusundan kurtulamaz Ve saliklida dusunemez...

Saglikli dusunememe ise saglikli cevaplar almamiza engel olur

Ve bir seylere engel olununca ise ortaya iki farkli grup cikar

Inanan ve inanmayan...

inanan bu yuzden bilimselcinin anlattigi kavrama girer....

Bir beyin ozgur dusunemedikce,asla tam anlamiyla Aydin olamaz....

Bir beyin careyi hurafelerde bulursa,bilimi destekliyorum diyemez....

Bir beyinin icinde sinirlar varsa o beyin %100 acik olmaz...

sevgiler,

bilemiyorum ama bana cevaben yazdı isen benim inançsızlar sorgulamasın diye bir iddiam hiç olmadı nasıl olsunki bende o yoldan geçtim.

inancım dahilinde allah korkusu değil sevgisidir önemli olan, nasıl bir çocuk şekere dayanamazsa namaza dayanamayan insanlar gördüm onlara bunu korkarak yapıyorsun demek büyük haksızlık bence.

beyin çareyi mutlaka ilimde bulmalıdır zira ilim, ilim sıfatının sahibi allahındır bence. ve ona giden yol oradan geçer.

"hiç düşünmezmisiniz" diyen kurana hayır düşünmeyiz diyemeyiz.

beyni tamamen %100 kullanamadığımız bir gerçek (bunu kastedmediğini biliyorum) / john horgan scientific american dergisinde ocak 94 sayısında a. hulusinin yıllar önce açıklamış olduğu aşağıdaki fikrini destekliyor. fakat A. hulusi söyleyince hurafe, bir bilim adamı açıklayınca bilim oluyor, bence yanlış bizde.

-----------------------

Milyarlarca hücreden oluşan beyin, esas itibariyle bioelektrik enerji üretip, bunu dalga enerjiye çeviren ve kendisinde oluşan manâları, bir yandan RUH dediğimiz yapıya yükleyen ve diğer yandan da dışarıya yayan bir organik cihazdır.

Genelde, doğuştan alınan ilk tesirlerle yüzde beş, yüzde on kapasite ile çalışan beyin, aldığı çeşitli etkilerin de aracılığıyla, klâsik bir yaşam türü geçirir... Bildiğimiz herkes gibi...

Oysa beyindeki bu kapasitenin arttırılması mümkündür!..

Normalde çok küçük bir yüzde ile çalışıp geri kalan miktarı kullanılmaz bir halde bekleyen beynin, bu boş duran kapasitesinin devreye sokulması yolu ZİKİR'den geçer.

ZİKİR ile beynin belli bir bölgesindeki hücre grubları arasında üretilen bioelektrik enerji, zikrin devamı halinde bu bölgeden taşarak, görevsiz bekleyen yan hücrelere yayılır ve onları da mevcut kapasiteye ilâve ederek devreye sokar.

A. hulusi / dua ve zikir

-----------------------------

allah ilmimizi artırsın

sevgiler saygılar,

Gönderi tarihi:
yukarki iletiden örn: ne huri ne nuri, muhammedin kuranı, gibi

biraz daha özen göstersek eminim daha seviyeli kalabiliriz bir tavsiye tabii. :clover:

Sayin allahkulu, burada seviyesiz yazilan bir soz gormuyorum ben. Yazdiklarimizda herhangi bir kufur icerikli yazi okudunuz mu? Hicbir din mensubu degilim. Fakat Kura'an denilen kitabin diger bazi insanlar hakkinda soylediklerini okudugum zaman, bu sizin seviyesiz dediginiz kelimelerin onlarin yaninda sifir kaldigini goruyorum.

Gönderi tarihi:
Allah,kurandaki ayetler için apaçık diyor sen sır/gizli diyorsun. Hanginiz doğru söylüyor acaba ?Yedi deli raporu olan,HY,nın kuranda olmayan mucizeler bulması gayet normal.*************?

"Kıyame-4.(Evet bizim, onun parmak uçlarını bile düzenlemeye gücümüz yeter.) Apaçık Akledenlere.

Lafa bak olmayan mucizeleri? bulması gayet normal?????????????????????????????????????????????????????.

Gönderi tarihi:

Tartışma almış başını gidiyor çok enterasan bir halde almış gibi;

İnançsızlardaki bu sorgulama kaygılarından kaynaklanıyor acabaları var içlerinde hala bir tarafta bilimsellik, özgür düşünce diğer tarafta acabalar, nedenler, niçinler

Bakıyorlar görüyorlar insanlar bişeylere inanmış kaptırmış kendini gidiyor ve kendisini sorguluyor bi taraftan beyinleri bazan durma noktasında sızlıyor

Bakıyorlar nasranilere klasik bir halde oturmuş bir inanç biçimi her zaman aynı şeyler

Bakıyorlar yahudilerde nasranilere oranla biraz daha ketum bir tutum var

Bakıyorlar islam ve Hz Muhammed orta yerde ama sahipsiz gibi güç kaybetmiş gibi

Beyinlerini ençok yapılan ibadetlere yöneltiyorlar Namaz, oruç Vs.

İnançsızlar düşünüyorlar ama yaratılış gerçekleri rahat durmuyorki beyinlerini altüst ediyor çünkü yaradılış gerçeklerinde inanma güdüsü her zaman aktiftir.

İnançlılar savunma makanızması gereği dinini savunuyor deliller getiriyor ayetler yazıyor yaşanmış olayları dile getiriyor savunma yapıyorlar

Hayatında hiç muz yememiş insana muzun faydalarından tadından dem vuruyorlar ama adam hayatında muz görmemişki anlama güçlüğü çekiyorlar

Allah'a hiç inanmadığını söyleyen bir insan Allah'ın koyduğu ve sadece inanan insanlardan istediği bir davranışı, bir yaşama biçimini neden sorgularki

Beyni rahat bırakmıyor, dürtüleri uyutmuyor lise çağlarında olduğu erkeklerin kızlara, kızların erkeklere saldırarak yakınlaşma içgüdüsü içerisinde oldukları anlaşılıyor

Bir inançsız dine ve kutsallara saldırmaya veya sorgulama eğilimine girdiğinde fazla sürmez beyin ve güdüleri onu bir şeye inanmaya iter doğru veya yanlış inanacak şeyler bulur kendine

Bu tartışma entellektüel boyutta olması gerekirken yer yer seviyesizleşmeyede meyletmiş aşağıda tartışabilme kültürünü anlatan güzel bir yazı var onu iyi okuyun ve her kesim seviyesini korusun tartışma olsun

SAYGILARIMLA

FİNALİST

TARTIŞABİLMEK

Çoğumuz “tartışma” sözcüğünden ürker çünkü tartışma denilince akla ilk gelen kavgadır. Toplum olarak tartışma kültürümüzün olumlu olduğu pek söylenemez. Oysaki kişiler arası ilişkilerden kaynaklanan sorunları çözebilmek için sorunlarımızı ilgili kişi ile tartışmak zorundayız. Dolayısıyla etkili bir tartışma ortamı yaratmak hem tarafların kendilerini ifadelerine hem de birbirlerini anlayabilmelerine olanak sağlar. Aksi halde tartışmalar kavgalara, kavgalar da daha büyük sorunlara yol açar.

Problemi çözmeye yönelik, bağcı dövmek için değil de üzüm yemek için yapılan tartışmalar hem ikili ilişkilerin kalitesini artıracak hem de iletişimdeki en büyük sorunlarımızdan olan “anlaşılmıyorum”’u engelleyecektir.

Sağlıklı bir tartışma ortamı için neler yapmalıyız?

İlk olarak dinlemeyi bilmeliyiz. Karşımızdaki konuşurken zihnimizi, ona söyleyeceklerimizle meşgul etmektense onun dediklerine odaklamalıyız. Tartışma, iyi dinleyen bir kulak, anlaşılır konuşan bir ağız ve karşısındakini de en az kendisi kadar düşünebilen bir yürekle yapıcı olur!

Tartışma başlamadan, konu her ne ise ona kendimizi hazırlamalı, ne tür bilgilere sahip olduğumuzun farkında olmalı, sorunun oluşmasındaki katkılarımızı dürüstçe kabul etmeli, ulaşmak istediğimiz sonucu planlamalıyız. İlişkinin bitirilmesi amacıyla yapılan kimi tartışmalar ilişkinin daha da sağlamlaşmasına neden olabilir. Yeter ki kendinizi ifade edeceğiniz ortam, önyargılardan ve geçmişte yaşananların ertelenmiş hesaplarından arındırılmış olsun. Tartışma süresince “önyargılarımızın avukatı” gibi davranıp, sürekli sabit fikirlerimizi ve peşin hükümlerimizi savunursak bir adım bile ilerleyemeyiz.

Diğer önemli bir beceri duygudaşlık(empati)! Yani kendimizi diğerinin yerine koymak, onun duygularını doğru anlamak ve bu anlayışı ona yansıtmak. Yazımı kolay uygulaması zor bir beceri! Ancak etkili tartışma için de olmazsa olmaz bir koşul! Bir an için kendi gözlüklerinizi bırakıp karşınızdakinin gözlükleriyle olaylara bakabilmektir. Empatik davrandığınızda aslında birçok şeyin onlarca yorumu olabileceğini kavrarsınız.

Diyelim ki, bu basamakları başarıyla çıktık ama eleştirilerimizi nasıl yapacağız? “sen “ li cümleler yerine “ben” li cümleler kuracağız. Diğer bir deyişle, “ sen hatalısın” yerine “burada hatalı davrandığını düşünüyorum” diyeceğiz. “Sen” li cümleler suçlayıcı karakter taşır. Diğerinde savunmaya ve karşı saldırıya neden olur. Söylediklerimizin sorumluluğunu üzerimize aldığımız “ben böyle düşünüyorum” tarzı ise karşı tarafta savunmadan çok kendini açma tepkisine neden olacaktır. Deneyin!

Tartışma sırasında yapılan en büyük yanlışlardan biri de konuyu sınırlamamak, geçmişi bugüne taşımak ve sonunda da ne için tartıştığınızı unutmaktır. Sorun geçmişten kaynaklanıyor olabilir. Ancak biz bugündeyiz ve geçmişte yaşanan sorunu bugün küf düşüncelerimizle tartışamayız. “Sen zaten geçenlerde de şunu yapmıştın” derseniz ipin ucu kaçmaya başlamış demektir. Dolayısıyla hangi konu tartışılıyor ise onunla ilgili duygu ve düşüncelerimizi söylemeliyiz. Geçmiş yaşantıları bugüne taşımanın ve kişilik yapısına saldırıya geçmenin tartışmanın tadını kaçıracağı kesindir!

Tartışabilmek bir sanattır. İnceliklerine dikkat ettiğimiz sürece büyük kazançlar sağlayacağımız aşikârdır.

Gönderi tarihi:
Bu tartışma entellektüel boyutta olması gerekirken yer yer seviyesizleşmeyede meyletmiş aşağıda tartışabilme kültürünü anlatan güzel bir yazı var onu iyi okuyun ve her kesim seviyesini korusun tartışma olsun

finalist

buyrun tartışın ve bize örnek olun

ama tartışmayı tartışmayın lütfen, konuları tartışın

seviyesizlik bazen oluyor ama genel olarak herşey yolunda gördüğümüz kadarıyla

Hayatında hiç muz yememiş insana muzun faydalarından tadından dem vuruyorlar ama adam hayatında muz görmemişki anlama güçlüğü çekiyorlar

hayatında hiç muz yemeyen bir insana muz alınır ve yedirilir, böylece muz bilinmiş olur.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.