Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2007 Yaşı ilerleyince aynı saflarda buluşanlar, Müslüman olduklarını söyleyip, ölüm yaklaşıncaya kadar ibadet etmeyenler.İnsan ölürken bari onuruyla ölür. Bu da yok. Ölürken ne kadar Tanrı'ya yağ çekersek o kadar iyi anlayışındalar. BrainSlapper evet bende gözlemledim bunu Ayrica, bir insan sozleri ile yetersiz kalinca caresizlikrten turlu turlu iftiraya, ****** ve kilif uydurmalara bas vurur. muki, bu cümlene katılıyorum ama genel olarak düşünüyorum, yani hangi fikirde olursa olsunlar böyşe çaresiz kalınca bu taktiğe başvuruyorlar neyseki biz bunların bilincindeyizki öyle varyasyonlara girmiyoruz. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 yalnız ateistlerin dünyaya ve onun zevklerine inananlardan daha bağlı olduğu bilindik. çünkü varsaydıkları herşey bu dünyada özgü, oysa bir zamanlar daha dünyaya gelmeden hangi alemde olduklarını bilmiyorlar, ha biz biliyor muyuz derseniz, biz bunu düşünüyoruz... bir anda annemin karnına düşüp, doğup, yaşayıp, ölüp hiç varolmamış gibi gideceğimi biliyorum. günün birinde mutlaka öleceğimi biliyorum o yüzden ebedi kalmayacağım dünyaya o kadar bağlı değilim... kaybedeceğim hiç bir şeye maddesel olarak bağlı değilim. madde sonlu, oysa insan sonsuzluğu hayal eder, ölümler üzer ama korkutmaz, vatan sevgisi konusunda inananlar mı, ateistler mi daha yüreklidir bilemiyorum, ancak gördüğüm şey, ateistlerin pek çok önemli mevzuya değinmediğini, genelde din ve dindar ağırlıklı eleştiriler yaptığını hatta dünyanın bütün sorunlarını dine mal ettiklerini gözlemliyorum... dindara vatan toprağı emanettir, bedeni gibi, onun bütün dertleri ile dertlenir, belki ateistlerin içinde de böylesi vardır ama sayılarının çok olmadığını düşünüyorum. bir kısmına göre din ortadan kalkarsa bütün sorunlar halledilir gibi geliyor, oysa insanlar dine de dinsizliğe de endeksli değiller. din gönül bağıdır, yoldur, sonlu dünyanın tüm negatiflerinden arınma yoludur. dünya zevklerine karşı sınırsız açlık ve düşkünlük göstermez... evet şehitlik bizler için önemlidir, bu cennet kazanmaktan önce bir vicdan sorumluluğudur... Allaha ve ahirete inandığımız için, pek çok şeyden fedakarlık ederiz... Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Can tatlı, Adem haklı... Fakat, o kadar tatlı ki... Az üşüdüm, Çok düşündüm. Yalan yok çok uğraş verdim. Aklımla yürüyorum. Bu can neye değer? Tam da o an, Veriyorum. Tam da o an... Tadından öldüğüm andır. Yaşama gücün yoksa, ölmeye yüzün olmaz. Harama boyun eğme, Yalana izin verme, Hak yeme, Hukuk çiğneme, Allahın şehide ihtiyacı yok. Şeref insana lazım. *******ler olmasa Şehitler de olmazdı. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 yalnız ateistlerin dünyaya ve onun zevklerine inananlardan daha bağlı olduğu bilindik.çünkü varsaydıkları herşey bu dünyada özgü, Bunu kimse iddia edemez. Herkesin canı tatlıdır. oysa bir zamanlar daha dünyaya gelmeden hangi alemde olduklarını bilmiyorlar, ha biz biliyor muyuz derseniz, biz bunu düşünüyoruz... Keskinkalem adlı arkadaşa cevaptır... Tanrı ile insan arasında bir sözleşme olduğunu ne ben hatırlarım, ne de birbaşkası. bir anda annemin karnına düşüp, doğup, yaşayıp, ölüp hiç varolmamış gibi gideceğimi biliyorum. günün birinde mutlaka öleceğimi biliyorum o yüzden ebedi kalmayacağım dünyaya o kadar bağlı değilim... kaybedeceğim hiç bir şeye maddesel olarak bağlı değilim. Ateistler de bilir yaşamın sonlu olduğunu. Hiç ölmeyecekmiş gibi tapınmaz maddeye. madde sonlu, oysa insan sonsuzluğu hayal eder, ölümler üzer ama korkutmaz, Bütün inançların ortaya çıkmalarının ve milyonlarca taraftar bulmalarının nedeni bu cümlede gizli. vatan sevgisi konusunda inananlar mı, ateistler mi daha yüreklidir bilemiyorum, ancak gördüğüm şey, ateistlerin pek çok önemli mevzuya değinmediğini, genelde din ve dindar ağırlıklı eleştiriler yaptığını hatta dünyanın bütün sorunlarını dine mal ettiklerini gözlemliyorum... .... dindara vatan toprağı emanettir, bedeni gibi, onun bütün dertleri ile dertlenir, belki ateistlerin içinde de böylesi vardır ama sayılarının çok olmadığını düşünüyorum. bir kısmına göre din ortadan kalkarsa bütün sorunlar halledilir gibi geliyor, oysa insanlar dine de dinsizliğe de endeksli değiller. ... evet şehitlik bizler için önemlidir, bu cennet kazanmaktan önce bir vicdan sorumluluğudur... Allaha ve ahirete inandığımız için, pek çok şeyden fedakarlık ederiz... Ateistler için de vatan toprağı çok önemlidir. Düşünsene, tek hayatları var ve bu tek hayatlarını sürdürecekleri yer de bu toprak ve birileri ona kastediyor! din gönül bağıdır, yoldur, sonlu dünyanın tüm negatiflerinden arınma yoludur. dünya zevklerine karşı sınırsız açlık ve düşkünlük göstermez... Bu tür dindarlık için en iyi inanç sistemi Mevlevilik, Bektaşilik, Melamilik, Budizm gibi tasavvufi, Vahdet-i Vücutçu inanç sistemleri sanırsam. Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 vatan sevgisi konusunda inananlar mı, ateistler mi daha yüreklidir bilemiyorum, ancak gördüğüm şey, ateistlerin pek çok önemli mevzuya değinmediğini, herşeyin gerçek olduğu varsayılsa bile cehennemde yanmaktan korkmayan dinsiz ve atesitler, bütün inançlılardan daha yüreklidir. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Bunu kimse iddia edemez. Herkesin canı tatlıdır.Keskinkalem adlı arkadaşa cevaptır... Tanrı ile insan arasında bir sözleşme olduğunu ne ben hatırlarım, ne de birbaşkası. Ateistler de bilir yaşamın sonlu olduğunu. Hiç ölmeyecekmiş gibi tapınmaz maddeye. Bütün inançların ortaya çıkmalarının ve milyonlarca taraftar bulmalarının nedeni bu cümlede gizli. Ateistler için de vatan toprağı çok önemlidir. Düşünsene, tek hayatları var ve bu tek hayatlarını sürdürecekleri yer de bu toprak ve birileri ona kastediyor! Bu tür dindarlık için en iyi inanç sistemi Mevlevilik, Bektaşilik, Melamilik, Budizm gibi tasavvufi, Vahdet-i Vücutçu inanç sistemleri sanırsam. Saygılar. herkesin canı tatlıdır, ateistlerin canları kendilerine daha tatlıdır ölüm korkutur ne olacaklarını bilmezler, inananlar ise günahlarına rağmen Allah'ın rahmetine inanırlar, affedilebileceklerini düşünürler ve ahirete inanırlar... ölüm sonrasına inananla inanmayan bir olur mu? benim için İslami felsefeler ve mezhepler birdir, çünkü özleri bir... evet inançların milyonlarca taraftar bulmasının sebebi ölümsüzlüğü hayal etmektir. bu bilinçte hiç bir insana bu dünya yeterli gelmemektedir.... fazlası olmalı, dahası olmalı, bu kadar bilinç bir hiç uğruna olmamalı, der mantık yürütürler.... ama eksik, ama fazla düşünürler... ateistler içinde vatan toprağı kutsal olabilir ama fedakarlık konusunda ne kadar özverili olurlar bilemiyorum... herşeyin gerçek olduğu varsayılsa bile cehennemde yanmaktan korkmayan dinsiz ve atesitler, bütün inançlılardan daha yüreklidir. yüreklilik bir duygudur, ateizm ise duygu ile değil mantık ile düşünür... cehennemde yanmaktan korkan ne vatanı satar, ne milleti satar, ne insan satar... ama güzel şeyler yaparsa Allah'ın bundan hoşnut olacağını düşünürler... vatana ve millete ihanet edenler arasında bir inancı varmış gibi görünenlerin gerçek anlamda iman sahibi olduğuna inanmıyorum... cehennemden korkmak yüreksizlik değil, akıllılıktır neden kendimi ateşe atmak isteyim ki, sen yanmaktan korkmazmısın? Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 24 Şubat , 2007 Bunu kimse iddia edemez. Herkesin canı tatlıdır.Keskinkalem adlı arkadaşa cevaptır... Tanrı ile insan arasında bir sözleşme olduğunu ne ben hatırlarım, ne de birbaşkası. Ateistler de bilir yaşamın sonlu olduğunu. Hiç ölmeyecekmiş gibi tapınmaz maddeye. Bütün inançların ortaya çıkmalarının ve milyonlarca taraftar bulmalarının nedeni bu cümlede gizli. Ateistler için de vatan toprağı çok önemlidir. Düşünsene, tek hayatları var ve bu tek hayatlarını sürdürecekleri yer de bu toprak ve birileri ona kastediyor! Bu tür dindarlık için en iyi inanç sistemi Mevlevilik, Bektaşilik, Melamilik, Budizm gibi tasavvufi, Vahdet-i Vücutçu inanç sistemleri sanırsam. Saygılar. bana cevap yazmışsın, izin verirsen bende cevaplayım ikimizin dine ve algıya bakış açılarımız ve bilgilerimiz farklı, ben Kuran'da yazan tüm ayetlere koşulsuz inanmış biri olarak yorum yaparım. Kuran ahitten söz eder ve benim kanaatimce insanda o yüzden sorgular, içinde sorgulamaya yönelik bir tepki var. arayışı ve düşünsel itici gücü bu ahitten alır. tasavvufta herşey özde gizlidir felsefesi vardır, aklın bilmediğini öz bilir, o yüzden insanın içi huzursuzdur. özüne aykırı bir yaşam sürmektedir. arayışı o yüzden bitmez nereye saparsa sapsın. inanmak arayışı bitirmez bütün bildiklerinden fazlası olduğunu düşünür. ateistte arayıştadır onun felsefesi kanıttır. kanıt bulamaz ama aramaya devam eder onu yönlendiren içgüdüsel arayış isteğidir. ama aynı zamanda insan unutkan bir canlıdır, dünü bile hatırlamakta zorlanır aklında kalanlar azdır. ahit bedenle yapılmaz bir sınava gönderildiğimizden özümüze işlenir ve onunla yaşıyoruz. evrenin işleyişini ve düzenini gördükçe bütün bunların kaostan kaynaklandığına inanmak zor zaten oda bir teori. kaosun bu kadar etkili bir yayılma yapma olasılığı düşük. ve bu düzen kaos sonucu oluşamayacak kadar büyük ve ahengli. ahitten kasıt yeryüyünde bedenli deneyimimizde Allah'ın bildirdiği yönde ilerleme yapacağımızın sözüdür ve Kuran'a inanan bizler için kati doğrudur. sen iman etmediğin için bu sözün zaten senin için bir anlamı yok ama bende diyorum ki, ölüm sonrası nelerle karşılaşacağımız bize bildirilmiş bu bir olasılık bile olsa (bence kati doğrudur) ancak bu olasılığı göz ardı etmeyecek kadar geniş bakmaya çalışırım. ihtimalleri ıskalamak kayıplara sebep olabilir. ben tercihimi o ihtimali kabul etmekten yana yapıyorum. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 bana cevap yazmışsın, izin verirsen bende cevaplayım. ikimizin dine ve algıya bakış açılarımız ve bilgilerimiz farklı, ben Kuran'da yazan tüm ayetlere koşulsuz inanmış biri olarak yorum yaparım. Kuran ahitten söz eder ve benim kanaatimce insanda o yüzden sorgular Yazdığınız yazı cevap değil, konuya bile değinmemişsiniz. Sardunyam'ın verdiği cevap samimiydi. Sizin yazınızda ise, ahit var mı yok mu değinmediği gibi, insanın yorum yapmasını, soru sormasını bile varsayımla, kanaatle o ahit'e dayandırmışsınız. Ben dedim ki: "Bir Tanrı ile insan arasında bir ahit olduğunu ben hatırlamıyorum, sen de hatırlayamazsın, kimse hatırlayamaz. Sardunyam şöyle dedi: [ateistler] oysa bir zamanlar daha dünyaya gelmeden hangi alemde olduklarını bilmiyorlar, ha biz biliyor muyuz derseniz, biz bunu düşünüyoruz... Sardunyam "biz de bilmiyoruz, ama düşünüyoruz" diyor. Bu samimi bir cevaptı. Aynı netlikte cevap veriniz. Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 KeskinKalem evrenin işleyişini ve düzenini gördükçe bütün bunların kaostan kaynaklandığına inanmak zor zaten oda bir teori. kaosun bu kadar etkili bir yayılma yapma olasılığı düşük. ve bu düzen kaos sonucu oluşamayacak kadar büyük ve ahengli. 1. bu islam dinini yada diğer dinleri doğrulamaz 2. dinlerde felaket bir kaos içindeler, insanlar bu kaosu gördükçe, dinlerin Tanrı'nın işi olmadığını, insan icadı bir şey olduğunu kavramaya başladılar 3. sen bir şeyin kati doğru olduğuna inanabilirsin ama bunu bize inandıramadıktan sonra sadece kendine çalışmış olursun. 4. "ben Kuran'da yazan tüm ayetlere KOŞULSUZ inanmış biri olarak yorum yaparım." demişsin, bu sizin mantığınız ve tarafsızlığınız konusunda hemen bilgi veriyor. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2007 değerli arkadaşım bizler zaten inandığımızı söylüyoruz inandığımız konudan taraf olacağız elbette sizde inamadığınız söylüyorsunuz ve ona göre ifadeler kullanıyorsunuz... tarafsız olduğumuzu hiç söylemedik ki, Kuran'dan tarafız ve zaten o sebebten sizlerle tartışıyoruz... biz inancımızı ve gerekçelerimizi savunuyoruz siz de inançsızlığınızı ve gerekçelerinizi... hiç birimiz tarafsız değiliz... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 değerli arkadaşım bizler zaten inandığımızı söylüyoruz inandığımız konudan taraf olacağız elbette sizde inamadığınız söylüyorsunuz ve ona göre ifadeler kullanıyorsunuz... tarafsız olduğumuzu hiç söylemedik ki, Kuran'dan tarafız ve zaten o sebebten sizlerle tartışıyoruz... biz inancımızı ve gerekçelerimizi savunuyoruz siz de inançsızlığınızı ve gerekçelerinizi... tarafsız bir gözle bakmak gerekir ancak o zaman gerçeği sorgulayabiliriz ben hiç, inanıyorum yada inanmıyorum psikolojisinde değilim, olsaydım taraflı olurdum zaten benim peşinde olduğum şey, gerçeklerdir, her kim inancına göre konuşuyorsa, hayaller kuruyorsa, ben onların gerçek olup olmadığını sorgularım. gerçek olduğuna bizi inandırabilirlerse zaten inanırım, yani bir taraf tutmadığım için, doğru neredeyse oraya yönlenirim gerçeklere(kanıtlara) inanmak tarafsızlıktır, çünkü tarafsızlığın başka bir boyutu olamaz. bu durumda, bizim doğrumuz, sizin doğrunuz olayı ortadan kalkar. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 tarafsız bir gözle bakmak gerekirancak o zaman gerçeği sorgulayabiliriz ben hiç, inanıyorum yada inanmıyorum psikolojisinde değilim, olsaydım taraflı olurdum zaten benim peşinde olduğum şey, gerçeklerdir, her kim inancına göre konuşuyorsa, hayaller kuruyorsa, ben onların gerçek olup olmadığını sorgularım. gerçek olduğuna bizi inandırabilirlerse zaten inanırım, yani bir taraf tutmadığım için, doğru neredeyse oraya yönlenirim gerçeklere(kanıtlara) inanmak tarafsızlıktır, çünkü tarafsızlığın başka bir boyutu olamaz. bu durumda, bizim doğrumuz, sizin doğrunuz olayı ortadan kalkar. sizde bir tarafsınız nikiniz bunun aksini söylesede... çünkü objektif bakmıyor ve bir taraftan sorgulama yapıyorsunuz... eğer tarafsız olsaydınız sorgulamanız arayış içinde olurdu, siz aradığınızı bulmuşsunuz(!) Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 sizde bir tarafsınız nikiniz bunun aksini söylesede...gerçeğin tarafındayım çünkü objektif bakmıyor ve bir taraftan sorgulama yapıyorsunuz... gerçeği bulmak için sorgulama yapıyorum eğer tarafsız olsaydınız sorgulamanız arayış içinde olurdu, siz aradığınızı bulmuşsunuz(!) gerçeği bulamadım, o zaman sorgulamaya devam, her zamanki gibi Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 gerçeğin tarafındayım gerçeği bulmak için sorgulama yapıyorum gerçeği bulamadım, o zaman sorgulamaya devam, her zamanki gibi hangi gerçeğin? bulamadığınız gerçeğin mi? hadi devam edin, bende etmekteyim... selamlar Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 hangi gerçeğin?bulamadığınız gerçeğin mi? tabiki hadi devam edin, bende etmekteyim ... biz gerçeğin peşinde koşup, insanların da doğruyu sorgulamaları konusunda her zaman devam edeceğiz. saygılar Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 byxmen afedersin ama ağbinden ötürü bir prim peşindemisin bilmiyorum...................... Burada söz konusu olan şey inanç konusu. Birlierinin dediği gibi ateizm asla bir aydın olma aracı değildir. Olsa olsa hayatın devinimine karşı zayıflıktır. Başka ne olabilirki ............ İyice basitliğe kaçtın. sana bu konuda bundan başka bir şey söylemek istemiyorum çünkü senin saygı sınırların benm saygı sınırlarımla uyuşmuyor... Saygılar Ara vermek istiyorum ama olmuyor. Sadece kişiler hedef... İşte, "aydın" olabilmenin/olamamanın en basit ispatı. Amaç; Düşünmeden, söylenilenlere sadece çamur atmak. Tekrarlıyorum: Aydın olmak inançlı olmakla çelişir. İnançta düşünme yoktur. Sadece kabullenme ve aktarma vardır. İnançta; "Aydın" olmanın toplumsal değerinden dolayı, sadece ona özenti vardır. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 tabikibiz gerçeğin peşinde koşup, insanların da doğruyu sorgulamaları konusunda her zaman devam edeceğiz. saygılar diğer topicte şunu söylemişsin yeni nesile gerçeği öğretiyoruz, nedir o gerçek ifade edermisin? bulamadığın ama inandığın gerçeği merak ettim... sevgili bilimselci siz insanlara sen aydınsın, sen değilsin demeye yetkilimisiniz? ya paye veriyorsunuz, ya yeriyorsunuz, aydın dediğiniz insanları görüyoruz... bende diyorum ki dinsizlik aydın olmaya engeldir... çünkü endeklendikleri şey inançsızlıktır ve buradan yola çıkarak insanları katagori ederler... oysa aydınlar bütün insanlığa hizmet eder ve kucak açarlar... insanları inançlarından ötürü yermezler... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 sevgili bilimselcisiz insanlara sen aydınsın, sen değilsin demeye yetkilimisiniz? ya paye veriyorsunuz, ya yeriyorsunuz, aydın dediğiniz insanları görüyoruz... bende diyorum ki dinsizlik aydın olmaya engeldir... çünkü endeklendikleri şey inançsızlıktır ve buradan yola çıkarak insanları katagori ederler... oysa aydınlar bütün insanlığa hizmet eder ve kucak açarlar... insanları inançlarından ötürü yermezler... Sevgili güzel dostum, Herşeyin bir ölçü birimi olduğu gibi. "Aydın" olabilmeninde bir ölçü birimi vardır. Aydın olabilmenin ölçü birimi de pozitivist ve objektivist bir kişilik taşımak. Bilime içkin olan bu değerleri kullanarak toplum yada bireyler elbetteki görüşlerini kullanacaklar. Sen her hangi bir olayın, olgunun yada kişinin olumlu/olumsuz yönlerini belirttiğinde, yetkisizliğinlemi belirtmiş oluyorsun ? Atatürk, Mumcu gibi insanlara aydın diyen toplum yada birey, ifadelerinde nekadar yetkisizler ? Bireyler bu ifadeleri için hangi olguları referans alırlar ? Tanıdığım güzel dost bunları benden daha iyi bilir bilmekteyim. Yoksa amaç tartışma mı olsun ? O halde özetleyelim; İnsanlığın olumlu yaşamına ışık tutacak kavramları savunup pratiğe koymak aydınca bir kişiliktir. İnsanlığın yaşamını olumsuzlaştıracak her türlü inanç, hurafe ve dogmayı benimseyip pratiğe koymak gerici bir kişiliktir. Bu konuda binlerce misal verilebilir. İyi dileklerimle.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Sevgili güzel dostum,Herşeyin bir ölçü birimi olduğu gibi. "Aydın" olabilmeninde bir ölçü birimi vardır. Aydın olabilmenin ölçü birimi de pozitivist ve objektivist bir kişilik taşımak. Bilime içkin olan bu değerleri kullanarak toplum yada bireyler elbetteki görüşlerini kullanacaklar. Sen her hangi bir olayın, olgunun yada kişinin olumlu/olumsuz yönlerini belirttiğinde, yetkisizliğinlemi belirtmiş oluyorsun ? Atatürk, Mumcu gibi insanlara aydın diyen toplum yada birey, ifadelerinde nekadar yetkisizler ? Bireyler bu ifadeleri için hangi olguları referans alırlar ? Tanıdığım güzel dost bunları benden daha iyi bilir bilmekteyim. Yoksa amaç tartışma mı olsun ? O halde özetleyelim; İnsanlığın olumlu yaşamına ışık tutacak kavramları savunup pratiğe koymak aydınca bir kişiliktir. İnsanlığın yaşamını olumsuzlaştıracak her türlü inanç, hurafe ve dogmayı benimseyip pratiğe koymak gerici bir kişiliktir. Bu konuda binlerce misal verilebilir. İyi dileklerimle.. sevgili bilimselci burada hiç birimiz bir Atatürk ve Mumcu değiliz, sizde burada aydın belirlemeye yetkili değilsiniz... aydın insan öyle bir profil çizerki her yaptığı her söylediği toplum yararınadır... Ateist olsun isterse seviyesiz olsun, ne dediğinden habersiz olsun önemli değil, o aydındır (!) dinsizlik aydın olmanın ilk ilkesidir size göre... bende buna katılmıyorum, ve rica ediyorum bana tutucu, yobaz ya da aydın demeyin hiç birine aday değilim, böyle bir iddiam yok... inanca saygısı olmayanın insana saygısı olacağını hiç sanmıyorum... doğru bilinen kendi bildiğimdir diyen insanların demokrat olacağını da sanmıyorum... insanlığa kendi dünya görüşünü empoze etmek, inançsızlık aşılamak, inanca müdahale etmek, inananları hor görmek, gerçeğin peşindeyiz, arıyoruz diyerek, uydurma fikirlerine taraftar kazanmaya çalışmak aydınlık değildir... eğer aydın olmak buysa zaten bu kavramın içinde yer almak istemem... selamlar Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 sevgili bilimselci burada hiç birimiz bir Atatürk ve Mumcu değiliz, sizde burada aydın belirlemeye yetkili değilsiniz... aydın insan öyle bir profil çizerki her yaptığı her söylediği toplum yararınadır... Ateist olsun isterse seviyesiz olsun, ne dediğinden habersiz olsun önemli değil, o aydındır (!) dinsizlik aydın olmanın ilk ilkesidir size göre... bende buna katılmıyorum, ve rica ediyorum bana tutucu, yobaz ya da aydın demeyin hiç birine aday değilim, böyle bir iddiam yok... inanca saygısı olmayanın insana saygısı olacağını hiç sanmıyorum... doğru bilinen kendi bildiğimdir diyen insanların demokrat olacağını da sanmıyorum... insanlığa kendi dünya görüşünü empoze etmek, inançsızlık aşılamak, inanca müdahale etmek, inananları hor görmek, gerçeğin peşindeyiz, arıyoruz diyerek, uydurma fikirlerine taraftar kazanmaya çalışmak aydınlık değildir... eğer aydın olmak buysa zaten bu kavramın içinde yer almak istemem... selamlar Sana cevap yazdım ama tekrar geri sildim. Düşündüm... Verdiğin cevaplar hem senden değildi. Hemde konuyla ilgili değildi. Ayrıca bana karşı üslubunda değişmiş. Bu şekildeki diyalogu sağlıklı bulmuyorum. Gelecekte de. Beni bağışla.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 inanca saygısı olmayanın insana saygısı olacağını hiç sanmıyorum... sardunyam sizin gibi mümin birinin bu düşüncede olmasına şaşıyorum sırf islam dışında bir dine veya bir şeye inandığı için (özgür iradesi ve mantığıyla) cehennemin yolunu tutacağı defalarca haber verilen, hatta insanları bu inanç konusunda sınıflandırıp kendinden olmayanlara hakaret dolu aşağılayıcı tabirler kullanan bir dine büyük bir aşkla inanmanız, bu bağlamda, inanca saygısı olmayanların saygısız olacağını düşünmeniz, beni gerçekten çok şaşırtıyor. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 sardunyamsizin gibi mümin birinin bu düşüncede olmasına şaşıyorum sırf islam dışında bir dine veya bir şeye inandığı için (özgür iradesi ve mantığıyla) cehennemin yolunu tutacağı defalarca haber verilen, hatta insanları bu inanç konusunda sınıflandırıp kendinden olmayanlara hakaret dolu aşağılayıcı tabirler kullanan bir dine büyük bir aşkla inanmanız, bu bağlamda, inanca saygısı olmayanların saygısız olacağını düşünmeniz, beni gerçekten çok şaşırtıyor. asla öyle değil, ben bütün bunları deneyimledikten sonra yazdım... inanmayanlara karşı hiç bir zaman önyargılı olmadım... hatta onların buna hakları olduğunu savundum... burada pek çok arkadaşım da buna şahittir... hiç kimsenin inanmadığı için insanlar tarafından yargılanamayacağını ifade ettim, kendilerinde haklı sebebleri olacağını söyledim... özgür iradeye inanırım, seçme hakkına herkes sahip hiç kimseyi yargılamak bana ya da başkasına düşmez... ancak gördüğüm kadarı ile Allah'a inananları her şekilde hor görüyorsunuz, onların tümünü gerici, yobaz olarak nitelendiriyorsunuz, bu durumda bende bir inanan olarak ne düşünmeliyim...? madem ki biz bu forumda inanma nedenlerimizi ve inanmamama nedenlerimizi tartışıyoruz öyle ise birbirimizi yermeyelim, küçümsemeyelim, inanmayanlar akıllıdır, inananlar dogmatik düşünür derseniz elbette karşılığında tepki alırsınız... sizlerin herhangi bir nedenden dolayı ve kendi aklınızla sorgulama yapmanızla inançsızlığı seçmeniz gibi, bizlerde (en azından kendi adıma konuşursam ben) sorguluyorum, düşünüyorum hemde çok fazla... ancak bugüne kadar gördüğüm şey ne yaparsak yapalım ne söylersek söyleyelim küçümsendik... beni küçümseyenlerin inancıma müdahale edenlerin ne kadar saygılı olabileceğini sorarım? Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 .....................bu bağlamda, inanca saygısı olmayanların saygısız olacağını düşünmeniz, beni gerçekten çok şaşırtıyor. asla öyle değil, ben bütün bunları deneyimledikten sonra yazdım... inanmayanlara karşı hiç bir zaman önyargılı olmadım... hatta onların buna hakları olduğunu savundum... .............. inananlar dogmatik düşünür derseniz elbette karşılığında tepki alırsınız... sizlerin herhangi bir nedenden dolayı ve kendi aklınızla sorgulama yapmanızla inançsızlığı seçmeniz gibi, Sevgili tarafsız, İnançlara dogma, hurafe, bilim dışı demeyeceksin. "Tepki" alırsın. Ya ne diyeceksin ? Olabilir diyeceksin. Belki haklı da olabilirsiniz. Hatır icabı. Yoksa "karşılığında tepki alırsın", kızarlar, bozarlar, kötü konuşurlar hatta öldürürler. Hayır siz haklısınız diyeceksin. Tamam bizde sorgulayalım diyeceksin. Metafiziği (hurafe) baz alarak bizde sorgulayalım. O zaman herkesle dostluklar devam edecektir. Selamlar... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 insanları katagori ederseniz tepki alırsınız, insanların düşüncelerini beğenmeyip alay konusu yaparsanız tepki alırsınız... ancak... birde şöyle yapın, akıllıyım, bilen kişiyim, ben bütün evreni çözdüm, evrensel severim, evrensel düşünürüm, ben ve benim gibi düşünenler harika insanlardır, geri kalanlar düşüncesizdir derseniz aydın olursunuz.(!) Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 inanmayanlara karşı hiç bir zaman önyargılı olmadım...inanca saygısı olmayanın insana saygısı olacağını hiç sanmıyorum... Sardunyam, bu ne celiski boyle anlamadim gitti. Inanca saygisi olmayanin... demissin. Benim dinlere inancim yok, Islam'i ve diger dinleri ******** olarak goruyorum.Peki ben boyle goruyorsam, o zaman insana saygim da yok demektir, senin anlayisina gore. O zaman baska bir forumda bana tesekkur etmen laf olsun torba dolsun diyemiydi? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.