Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 240
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

İki gayeden söz edilmiş..

Biri yaratanı tanımak..

Diğeri kulluk..

Ne tanıyorum nede kulluk yapıyorum bu durumda halim ne olacak gibi bir soruya..

"Tanıdığınız ve kulluk yaptığınız taktirde ne olacak" şeklinde cevap vereyim..

Allah'ı tanıyan ve o'na kulluk yapanların hali, aşağıdaki ayette açıklanmıştır..

" Adn Cennetleri vardır ki, (ağaçları) altından nehirler akar, orada ebedî kalacaklar. İşte böyle Cennetler' de ebedî kalış, küfür ve isyandan temizlenenlerin mükâfatıdır" (Tâhâ, 20/75-76).

Saygılar...

Gönderi tarihi:
Kanıt bize göre de yok, senin dinine göre de yok.

Saygılar.

sana göre yok diyorum

bırak beni nasıl inanırsam inanırım

kurtulun şu kompleskten, kendi adınıza konuşun

benim dinim bana senin dinsizligin sana

Kanıt herkesi ilgilendirir

çünkü kanıt kesin olarak bilinen şeydir ve tartışması olmaz

herkes için geçerlidir

dünyanın küre biçiminde olması kanıtlandıktan sonra, benim ona karedir demem sadece beni ilgilendirir. Ama küre biçiminde olması herkesi ilgilendirir.

Lütfen Kanıt nedir, bilimsel olarak biraz daha araştırma yapınız. Kanıt önemsiz bir kelime değildir.

yok kardeşim senin inanacagın manada kanıt yok !!

bilimselmiş, bırak şimdi küreyi müreyi hiç ugraşamam bu tür konularda

yok kanıt yooook senin aklının alacagı kanıt yok.

Gönderi tarihi:
insanın yaradılış gayesi halık_ı kainatı tanımak ve ona iman edip ibadet etmektir yeterince açıkmı saygılar..

İyide bunun nasıl bir kanıtı olabilirki..

Yani yaratan bunun için mi yaratmış, bunun kanıtımı..?

Yani gökte böyle bir yazımı yazılmalıdır Allah tarafından..

Yani Allah varda, bu sözmü yanlıştır..

Allah'ın varlığının kanıtı deseniz hadi anlıcamda..

Bunu gerçekten anlamadım maruz görün..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
bilimselmiş, bırak şimdi küreyi müreyi hiç ugraşamam bu tür konularda
sen uğraşma kafa yorma,

biz senin yerine onuda yapıyoruz zaten.

benim dinim bana senin dinsizligin sana

benim dinsizliğim herkese, sadece bana değil

düşüncelerimizi mantığımız yayıyoruz, bundan vazgeçemeyiz,

aksi halde kendi kendimize yaşayıp kendi kendimize ölmek bize yakışmaz.

Gönderi tarihi:
sen öyle olduğuna inanıyorsan, bu sadece seni ilgilendirir.

doğru olduğunu bilecek bir kanıt yok

belkide hiç sandığın gibi değildir

sayın tarafsız tamam diyelimki bana öööyle geliyodur tüm bunlar saçmalık.fakat inancım benim dünyada yaşamamı engelliyormu?? yaptığım ibadet beni nafakamdan ediyormu.???kainatın bir yaratıcısı olduğuna inanmam ve ona iman etmem akabinde ibadet etmem benim hiçbir zararıma değil.bunu kimse idddia edemez.neyin savaşımını yapıyorsun anlamıyorum.ben sana bişey sööyleyim ...____.ya varsa, ya bana öyle gelmiyorsa,???????????????

Gönderi tarihi:

Peki insanın yaratılış gayesi Allah ı tanımak ona kulluk etmek diye yola çıkarsak;

Allah tanınmak ululanmak istemiştir sonucuna varırız,bundan da yaratıcının EGO sahibi

olduğunu hatta birtakım duygulara hislere sahip olduğunu(kuranda da geçtiği gibi kızmak

sinirlenmek sevmek lanet etmek vb...gibi)anlaşılır.

Gönderi tarihi:

lütfen benim adıma sakın düşünmeyin olur mu? kendi adınıza düşünün iyisimi

bak ben diyorum ki benin dinim bana senin dinsizligin sana

sen hangi hakla dinsizligi genele yayıyorsun

aramızdaki fark burda işte.

mantık her ne kadar dogru düşünme kılavuzuda olsa her zaman dogru düşünmek asla degildir.

Senin aklının alacağı kanıt da yok. Sen sadece "kanıt varmış gibi" yapmaktasın.

Saygılar.

ben yolumu sadece akılla bulmaya çalışmıyorum ki

1-0 öndeyiz onun için hep

:blushing:

saygılar

Gönderi tarihi:
ben yolumu sadece akılla bulmaya çalışmıyorum ki

1-0 öndeyiz onun için hep

:blushing:

Tanıdığım bir adam vardı. En son gördüğümde akıl hastanesine yatırmışlardı.

O da bütün telefonları, tv ve radyo yayınlarını, telsiz konuşmalarını cihazsız olark duyabildiğini, dinleyebildiğini, seyredebildiğini söylüyordu.

O adam da insanlığa göre, teknolojik açıdan 1-0 öndeydi. Daha o adamdaki teknolojiye yetişemedik. :stuart:

Saygılar.

Gönderi tarihi:
İyide bunun nasıl bir kanıtı olabilirki..

Yani yaratan bunun için mi yaratmış, bunun kanıtımı..?

Yani gökte böyle bir yazımı yazılmalıdır Allah tarafından..

Yani Allah varda, bu sözmü yanlıştır..

Allah'ın varlığının kanıtı deseniz hadi anlıcamda..

Bunu gerçekten anlamadım maruz görün..

Saygılar..

adam insanın yaradılış gayesini sormuş ben onu yanıtladım sizin yazdıklarınızdanda bişey anlamadım yada alıntıyı yanlış yaptınız

EEeee!!Peki ya ona inanmayanlar Ne olucak?

Mesela ben!

Tanri YOK diyorum....

O zaman bu yaradilisdaki gayede Ateistler istisna diye bir madde filan mi var????

hayır yok ateist olmayı sen seçmişin inaniş ayırdetmez seçiminden sen sorumlusun üstüne basa basa bağırmana gerek yok .kendine kalsın milleti de boşyere meşgul etme

Gönderi tarihi:

diğer yazılanları okumuyorum çünkü gene aynı hikayeler olduğu'nu bildiğim için sadece başlığa EVET diyorum.

sen uğraşma kafa yorma,

aksi halde kendi kendimize yaşayıp kendi kendimize ölmek bize yakışmaz.

Düşüncenizi mantığınızı yaymaya çalışıyorsunuz ama yanılıyorsunuz..

Çünkü ters tepiyor.

bunun farkında bile değilsiniz...

Sizi buralarda gören dinine dahada çok sahip çıkıyor , dahada çok öğreniyor.......

Dediğiniz gibi bazı insanlar gördükleri ve bildikleri ile yetinip inanıyor...

fakat bu vesile ile

sizlerin sayenizde bilmediklerinide öğreniyor..

(açık söyleyeyim ilk önce sizlere kızıyordum fakat düşündükten sonra ,farkına varmadan islama hizmet ediyorsunuz...sağolun)

Gönderi tarihi:

Çünkü ters tepiyor.

Sizi buralarda gören dinine dahada çok sahip çıkıyor , dahada çok öğreniyor.......

Dediğiniz gibi bazı insanlar gördükleri ve bildikleri ile yetinip inanıyor...

fakat bu vesile ile

sizlerin sayenizde bilmediklerinide öğreniyor..

(açık söyleyeyim ilk önce sizlere kızıyordum fakat düşündükten sonra ,farkına varmadan islama hizmet ediyorsunuz...sağolun)

Evet ya, bazi insanlar gordukleri ve bildikleri ile yetiniyorlar, cunku birsey anladiklari yok, zira arapca Kur'an onlara uyusturucu etkisi yapiyor. Bir de zahmet edip turkcesini okusalar ve de okuduklarini anlasalar iste o zaman bu uyusturucu etkisinden kurtulacaklar. Gerci bir cok insan bu etkiden kurtuldu ve bu kurtulanlara hergun yenileri ekleniyor. Lakin bunu buradaki arkadaslara mal edemezsiniz, zira onlar vermiyorlar bu hizmeti Islam'a, bu hizmeti veren gene Islam'in kendisi, daha dogrusu Islam'in kitabi Kur'an. Siz Kur'an'a tesekkur edin derim ben.

Gönderi tarihi:
sayın tarafsız tamam diyelimki bana öööyle geliyodur tüm bunlar saçmalık.fakat inancım benim dünyada yaşamamı engelliyormu?? yaptığım ibadet beni nafakamdan ediyormu.???kainatın bir yaratıcısı olduğuna inanmam ve ona iman etmem akabinde ibadet etmem benim hiçbir zararıma değil.bunu kimse idddia edemez.neyin savaşımını yapıyorsun anlamıyorum.ben sana bişey sööyleyim ...____.ya varsa, ya bana öyle gelmiyorsa,???????????????
Taş Duvar

Sizin inancınız doğru değil, çünkü doğru olduğunu gösteren bir delil yok, bir sürü din var hangisinin doğru olduğunu veya hepsinin yanlış olduğunu bilemeyiz.

Bu nedenle daha öncede söylediğim gibi sizin inancınız sizi ilgilendirir, nasıl inanmak isyiyorsanız inanın karışan yok.

Bizim karşı olduğumuz şey

Dinlerin kesinlikle gerçekmiş gibi gösterilip hayallerle gerçekleri birbirine karıştırarak insanlar empoze etmeye çalışmak, onları cehennemle günahlarla tehdit etmek, saf insanlara korku ve endişe vererek onları dine bağlanmaya teşvik etmek, kısacası bir inancı kesinlikle gerçekmiş gibi gösterip, insanları hayal alemine sürüklemek.

lütfen benim adıma sakın düşünmeyin olur mu? kendi adınıza düşünün iyisimi

bak ben diyorum ki benin dinim bana senin dinsizligin sana

sen hangi hakla dinsizligi genele yayıyorsun

aramızdaki fark burda işte.

alsan34

ben senin adına düşünmüyorum, genel olarak düşünüyorum ve yazıyorum. Kişisel durumlar beni ilgilendirmez, sen nasıl inanmak istiyorsan inan, ben sana hiçbir zaman, inanma gibi bir şey demedim.

Biz düşünce ve fikirlerimizi insanlara yayarak, doğruluğuna göre kendimize taraf oluşturuyoruz, eğer mantıklıysa zaten insanlar bizim fikirlerimizi kabul eder. Bu bağlamda benim düşüncem bana senin düşüncen sana diye bir kavram söz konusu değil bizim için.

açık söyleyeyim ilk önce sizlere kızıyordum fakat düşündükten sonra ,farkına varmadan islama hizmet ediyorsunuz...sağolun)
kafkasx

ben tarafsız bir insanım, dolayısıyla tarafsızlığımı herkese yaymak için buradayım, burada benim gibi düşünen değerli fikir dostlarıda var, hepimiz islama hizmet ettiysek yada dinsizliğie yada başka bir şeye hizmet ettiysek ne mutlu bize.

bizim amacımız doğru düşünmeyi sağlamak, eğer bu doğru düşüncelerimiz ışığında islama daha çok bağlanıyorsanız biz bundan memnun oluruz, eğer bu doğru düşüncelerimiz doğrultusunda islamdan çıkıyorsanız biz bundanda memnun oluruz. Çünkü sizi herhangi bir şekilde etkileyebiliyoruzki belli bir eğilim gösteriyorsunuz sayemizde. Bu memnun edici bir şey.

Çünkü ters tepiyor.

kafkasx

sizde anti düşüncelerin hızla yayıldığının farkında değilsiniz.

Gönderi tarihi:
alsan34

Biz düşünce ve fikirlerimizi insanlara yayarak, doğruluğuna göre kendimize taraf oluşturuyoruz, eğer mantıklıysa zaten insanlar bizim fikirlerimizi kabul eder. Bu bağlamda benim düşüncem bana senin düşüncen sana diye bir kavram söz konusu değil bizim için.

herhangi birşey yazmıyacaktım ama

hangi taraftasınız ve neden nikiniz tarafsız

:)

Gönderi tarihi:

sevgili tarafsız bu doğru düşüncelerimiz diyorsun ama bu senin doğru düşüncen başkalarınındeğil.

bizi etkilediğinden, eğilim falan olmuyor, ne alakası var?

insanın doğası gereği inancına iftira atılırsa,(sizin yalan yanlış yaptığınız ayet yorumları gibi) inancına daha'da fazla sahip çıkar.

farz delim inanan insanın eksik bilgisi var, sizin sözünüze inanacığınımı sanmıyorsunuz?,eğer sanıyorsanız komik duruma düşersiniz.

Çünkü; hiç bir şey bilmiyorsa, eğer bu sayfaya ulaşıyorsa internet'den ayet'in anlamına bakar ve sizin yorumun yalan ve yalnış olduğunu görür.

ve sizin amacınızı anlar ve daha da çok sahip çıkar.

sizin yaptığınız yorumlar sizde biliyorsunuz yalan , yalnış.

kendi anlayışınıza göre yorum yapıyorsunuz.

gerçek anlamını öğrenince o insan eminim dahada çok sahip çıkacaktır inancına.

Ayrıca anti düşünce değil 'ETKİ'YE TEPKİ' Diyebilirsin...

sevgili muki;

bazı insanlar gördükleri ve bildikleri ile yetiniyorlar, sizin gibi görmeden bilmeden inanmıyor ne yazık...

görerek bilerk inanıyorlar çünkü görüp inandıklarını anlıyorlar...

dünyaya gelmesinin bir sebebi olduğunu biliyor sebepsiz gelmediğine inanıyorlar ve anlıyorlar,yetmezmi

herkesi kandiniz sandığınız için ön yargıda bulunuyorsunuz türkçesini zaten okuyorlar neden biliyorsun okumadıklarını?sizin çevreniz okumaya bilir diğer insanların okumadığını nerden biliyorsun?

evet bir çok insan bilinçleniyor ve MÜSLÜMAN oluyor.

bilim adamların'dan tutunda sıradan insanlara kadar hergün bir yenisi etkileniyor,işte burada haklısınız...

Gönderi tarihi:
insanın doğası gereği inancına iftira atılırsa,(sizin yalan yanlış yaptığınız ayet yorumları gibi) inancına daha'da fazla sahip çıkar.

Doğru.

Ama problem şu, biz iftira atmıyoruz. Kuran'da ne deniyorsa onu yazıyoruz. Makyajlamadan, süslemeden.

farz delim inanan insanın eksik bilgisi var, sizin sözünüze inanacığınımı sanmıyorsunuz?,eğer sanıyorsanız komik duruma düşersiniz.

Çünkü; hiç bir şey bilmiyorsa, eğer bu sayfaya ulaşıyorsa internet'den ayet'in anlamına bakar ve sizin yorumun yalan ve yalnış olduğunu görür.

Bizim ilk amacımız da zaten bu: Müslümanların kendi dillerinde Kuran okumasını sağlamak.

Ne kadar çelişkili değil mi? Dinsizler Kuran'ı tavsiye ediyor.

sizin yaptığınız yorumlar sizde biliyorsunuz yalan , yalnış.

kendi anlayışınıza göre yorum yapıyorsunuz.

gerçek anlamını öğrenince o insan eminim dahada çok sahip çıkacaktır inancına.

Yanlış olduğunu bilsek neden ısrar edelim. Bir çıkarımız yok ki bundan. "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" derler. Neden böyle bir riske atalım ki kendimizi, ineternet ve google varken? Yanlışlığını bile bile birşeyi savunursak, belki birkaç kişi bir müddet kanar. Ama kendimizi kandırabilirmiyiz?

evet bir çok insan bilinçleniyor ve MÜSLÜMAN oluyor.

Bilinçlendiği için müslüman olan hiçbir adama rastlamadım. Ama bilinçlendiği için dinden çıkan çok adama rastladım.

Gönderi tarihi:

kafkasx

BrainSlapper gerekli cevabı vermiş sana

herhangi birşey yazmıyacaktım ama

hangi taraftasınız ve neden nikiniz tarafsız

aslan34

Gerçeğin tarafındayım.

Gerçeğin tarafında olmak bana göre sıfır noktasıdır, yani tarafsızlıktır. O yüzden nick'im böyle

Gönderi tarihi:
kafkasx

BrainSlapper gerekli cevabı vermiş sana

aslan34

Gerçeğin tarafındayım.

Gerçeğin tarafında olmak bana göre sıfır noktasıdır, yani tarafsızlıktır. O yüzden nick'im böyle

gerçek nedir gerçek

gerçek Kur'an diyorum

Kur'an'dan tarafamısın

gerçegini söylede ne tarafta oldugun belli olsun...

gerçegin tarafıymış....

Gönderi tarihi:
gerçek nedir gerçek

gerçek Kur'an diyorum

Kur'an'dan tarafamısın

gerçegin tarafıymış....

Kuran gerçek olsa, zaten bu forumdaki tartışmalar olmazdı.

Kuran sıradan bir insanın Allah'a atfettiği sözlerdir.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
[gerçek nedir gerçek

gerçek Kur'an diyorum

Kur'an'dan tarafamısın

gerçegin tarafıymış....

Kur'an Allah var diyor !!!

gerçek mi ?

gerçek bu mudur ?

gerçek olan şey kanıtlanmış olan şeydir

eğer kanıtlayamıyorsan o şey gerçektir diyemeyiz.

Gönderi tarihi:
Doğru.

Ama problem şu, biz iftira atmıyoruz. Kuran'da ne deniyorsa onu yazıyoruz. Makyajlamadan, süslemeden.

Bizim ilk amacımız da zaten bu: Müslümanların kendi dillerinde Kuran okumasını sağlamak.

Ne kadar çelişkili değil mi? Dinsizler Kuran'ı tavsiye ediyor.

Yanlış olduğunu bilsek neden ısrar edelim. Bir çıkarımız yok ki bundan. "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar" derler. Neden böyle bir riske atalım ki kendimizi, ineternet ve google varken? Yanlışlığını bile bile birşeyi savunursak, belki birkaç kişi bir müddet kanar. Ama kendimizi kandırabilirmiyiz?

Bilinçlendiği için müslüman olan hiçbir adama rastlamadım. Ama bilinçlendiği için dinden çıkan çok adama rastladım.

kuranda ne yazıyorsa onu yazıyoruz diyorsun evet doğru.AMA YORUMLARI yalan ve yanlış yapıyorsunuz.

sizin çaba göstermenize gerk yok kendi dilleri ile okuyorlar zaten siz zahmet etmeyin,kendi adıma teşekkür ederim.

yanış olduğunu bile bile ısrar ediyorsun ap açık ortada.

bir çıkarınız yok gibi gelmiyor ama ÇOK çıkarınız varki ısrar ediyorsunuz,kime hizmet ettiğinizi siz biliyorsunuz,islamı baltalayarak zarar vermeye çalışıyorsunuz ama inanın gerksiz.

yalan söyleme ile riske girmenin alakası var anlamadım!

sorunuza en güzel cevabı da siz vermişsiniz 'kendimizi kandıra bilirmiyiz'çünkü siz inanmamakta ısrarlısınız ama eminim bir gün gelecek bu yaptıklarına pişman olacaksın....

ve doğru yolu islamı bulacaksın.

Bilinçlendiği için müslüman olan hiçbir adama rastlamadım' demişsin işte müslüman olanlar üstelik araştırmacı ve dünyada tanınan kişiler...

gerçi bunlarda SİZİ TATMİN ETMEZ , bunlara'da bir şey uydurursunuz...

İtalaya büyük elçisi ;İtalya`nın Riyad Büyükelçisi Torquato Cardeilli

Dünyca ünlü müzisyen Cat Setevens.

Kaptan Kusto adıyla tanınan denizci Jacues Cousteau

Prof.dr araştırmacı Arbeny'yi

Amerika'nın en tanınmış zenci caz davulcusu Blakey

atom yüksek mühendisi Fernand Goldschmit

bale dünyasının en ünlü isimi Maurice Bejart

Ürdünlü araştırmacı Hartmut Herzog.

Dünya Ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson

Fransız Komünist partisi'ne de üyesi, Marksist Araştırma ve İncelemeler Enstitüsü'nün Müdürlüğünü yaptı. Marksist felsefeyi çeşitli yönleriyle araştıran çok sayıda .eserler yayınladı. Roger Garaudy

yeterlimi sizce...

Gönderi tarihi:
Kuran gerçek olsa, zaten bu forumdaki tartışmalar olmazdı.

Kuran sıradan bir insanın Allah'a atfettiği sözlerdir.

Saygılar.

Bir vakıanın tartışılıyor olması onun gerçek olmadıgının delili olamaz

tartışılmayan ne varki

bizim için Kur'an hakikatin mutlak hakikatin tek sesi

bunu sizin ve başka insanların kabul etmemesi hiçbir şeyi degiştirmez.

aynı sizin gerçeklik anlayışınızı bizim kabul etmememiz gibi...

saygılar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.