Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Sayın boşig, ne mutlu ki o insanlar İslam dışı... İslam dışı olmaları, üzülünecek bir durum değil, aksine sevinilecek bir durum. Bahsettiğin adamların dünyada herhangi bir inasana kötülüklerinin dokunduğuna ilişkin tek bir kayıt yok. (Akşemseddin hakkında yeterli bilgim yok. Onun hakkında iddiada bulunmayayım. ) Saygılar. Sayın BrainSlapper. Ne mutlu ki o insanlar İslam dışı (Mevlana,Yunus.Ahmed Yesevi.Veysel Karani,Muhyiddin Arabi vs vs) dediğin İnsanlar İslam dışı değil Bilakis İslam içi ve Alimidirler.İddia ettiğin laf "İslam dışı" çok büyük bir isnat vede bu insanların vaz ettiği sözleri tahlil gerektirir. Acaba İslamın dışında gösterdiğin bu insanları hangi katagoriye sokuyorsun İslam dışı demekle Vahdeti Vucud a mı yoksa vahdeti Vucud u Batı icadı Panteizm le mi karıştırıyorsun yada bu topik in bir yerinde yazdığın gibi "Budizm,Hinduizm"lemi karıştırıyorsun malum unuz Budizm ve Hinduizm de milyonlarca Tanrı var üstelik Tenasuh (Reenkarnasyon) var yine malumunuz İslamda "TEVHİD" inancı var. Şimdi İslami Tasavvuf inancı ile kafası karışık olan ve Tasavvuf tan anlamayıp bilmediğini de bilmeyenin uydurduğu olayı bir misal ile şöyle açıklamaya çalışalım hasbelkader mesela bir bardak deniz suyu ile, bir bardak ta menba suyunu masanın üzerine koysak, karşıdan her iki bardağa bakanlar, aralarında bir fark olabileceğine ihtimal vermezler. Bardaklara yaklaştıkça fark biraz olsun belirebilir. Fakat sular içildiğinde mesele iyice anlaşılmış olur. Şimdi buradan hareketle "Mevlana" nın söylediği şu sözleri nereye çekeriz " Ey Ruhumuzun Ruhu! biz kim oluyoruzki kendimize vucud verelim de, Seninle ortaya çıkalım? biz bir alay hiçleriz. Bizim varlığımızda hiçtir. Sen mutlak bir vucudsun ki zuhur aynasında fanileri gösteriyorsun. Biz arslanlarız. Fakat hakiki arslanlar değil, hareketleri zaman zaman esen rüzgarlardan sancak üzerine dikilmiş arslanlarız. Sancak üzerine işlenmiş bu arslanların hareketleri görünürde , onları hareketlendiren rüzgar görünmez. O görünmeyen eksik olmasın. Bizim hareketimiz, vucudumuz senin vergindir, senin icadındandır. Adem e varlık lezzetini tattırdın. Adem i ezelde kendine aşık etmiştin, Aşk galeyanı iledirki, bu alem de zuhura geldi". Demem o dirki BrainSlapper büyük lokma ye büyük konuşma Tasavvuf ve İslam Sahilsiz okyanustur derya dır kişi bilmediği konuda konuşmamalı yahut ihtiyatlı yazı yazmalı eğer öğrenmek istenirse en azından "Google ve klavye" var teşekkür. Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Hımm... Yani; Yunus Emre, Mevlana, Ahmed Yesevi, Akşemseddin, Nasırüddin Hoca, Veysel Karani, Muhiyiddin Arabi, Nur'ul Arabi falan hep İslam dışı yani? İlginç bir yaklaşım doğrusu... Hakkaten gayet iyi biliyor muşsunuz, ne diyim... Zaten "İnanç" dediğimiz şey de bireyseldir... Siz, Tanrı'nın varlığını kendinizden başkasına kanıtlayamazsınız... Muhiyiddin Arabi'de bu yüzden belki "Bireysel" olarak yorumlamıştr hı? Bu nu mu düşünemediniz? Saygılarımla... İslam dışılıgı nerden çıkardınız. Yalnız Arabinin tasavvuf felsefesi çok kısır kalmıştır ve batini yorum agırlıklı bir algılayıştır. Arabiyi konuşuyoruz diger zatlar için yorum yapmadık Mevlana hariç saygılar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 en azından "Google ve klavye" var Bence de... Her isteyen müslüman addeilmenin şartlarına bakabilir. Vahdet,i Vücut inancının niteliğine bakabilir. Bu adamların yaşamına bakabilir. Saygılar. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 İslam dışılıgı nerden çıkardınız. Yalnız Arabinin tasavvuf felsefesi çok kısır kalmıştır ve batini yorum agırlıklı bir algılayıştır. Arabiyi konuşuyoruz diger zatlar için yorum yapmadık Mevlana hariç saygılar Arada çok bir fark yok aslında... O kısır dediğiniz felsefeyi bilip bilmemenizle ilgili sanırım bu ithamınız... Peki Hallac-ı Mansur ile Nesimi için ne düşünüyorsunuz? Onlar da mı kısır kalmış? Yada Gazali için ne düşünüyorsunuz asıl onu çok merak ediyorum... Tek kısır kalmayan, çağları aşan Gazali'dir heralde size göre... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Bence de... Her isteyen müslüman addeilmenin şartlarına bakabilir. Vahdet,i Vücut inancının niteliğine bakabilir. Bu adamların yaşamına bakabilir. Saygılar. Vahdet-i Vücut'u yazdık.. Mevlanayı yazdık.. Yunus'u da yazdık.. Dileyen dilediği yerede bakabilir.. Birgün gelipte Mevlana ve Yunus un islam dışı addelmesini tartışacağım hiç aklıma gelemezdi.. Dedimya geriye Peygamber ve Ashab kaldı, yakında onlarda İslam dışı addedilmesse hiç şaşırmayın.. Saygılar.. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Çıktım erik dalına, anda yedim üzümü Bostan ıssı kakıyıp der ne yersin kozumu Yunus. Erik, tek çekirdekli olduğu için vahdeti, üzüm de çok çekirdekli olduğuğu için kesreti temsil eder. Yunus un bu ifadesi "Vahdette Kesret,Kesret te Vahdet" Müşahedesi dir. Bu Anadolu daki tasavvufi bir görüştür.birde Ahmed Yesevi den Türkistan dan Hurma üzerine söylenen tek çekirdekli olduğundan "Vahdet" sözler. "Ağzımı açtım saldılar hurma ıssı kıldı mest İki alemden kiçip vallah oldum hak-perest" Bu insanlar İslam dışı olamazlar (haşa) ve bu yazdıklarımda "Google ve klavye" ilede zor bulunur. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Sayın BrainSlapper.Ne mutlu ki o insanlar İslam dışı (Mevlana,Yunus.Ahmed Yesevi.Veysel Karani,Muhyiddin Arabi vs vs) dediğin İnsanlar İslam dışı değil Bilakis İslam içi ve Alimidirler.İddia ettiğin laf "İslam dışı" çok büyük bir isnat vede bu insanların vaz ettiği sözleri tahlil gerektirir. Acaba İslamın dışında gösterdiğin bu insanları hangi katagoriye sokuyorsun İslam dışı demekle Vahdeti Vucud a mı yoksa vahdeti Vucud u Batı icadı Panteizm le mi karıştırıyorsun yada bu topik in bir yerinde yazdığın gibi "Budizm,Hinduizm"lemi karıştırıyorsun malum unuz Budizm ve Hinduizm de milyonlarca Tanrı var üstelik Tenasuh (Reenkarnasyon) var yine malumunuz İslamda "TEVHİD" inancı var. Şimdi İslami Tasavvuf inancı ile kafası karışık olan ve Tasavvuf tan anlamayıp bilmediğini de bilmeyenin uydurduğu olayı bir misal ile şöyle açıklamaya çalışalım hasbelkader mesela bir bardak deniz suyu ile, bir bardak ta menba suyunu masanın üzerine koysak, karşıdan her iki bardağa bakanlar, aralarında bir fark olabileceğine ihtimal vermezler. Bardaklara yaklaştıkça fark biraz olsun belirebilir. Fakat sular içildiğinde mesele iyice anlaşılmış olur. Şimdi buradan hareketle "Mevlana" nın söylediği şu sözleri nereye çekeriz " Ey Ruhumuzun Ruhu! biz kim oluyoruzki kendimize vucud verelim de, Seninle ortaya çıkalım? biz bir alay hiçleriz. Bizim varlığımızda hiçtir. Sen mutlak bir vucudsun ki zuhur aynasında fanileri gösteriyorsun. Biz arslanlarız. Fakat hakiki arslanlar değil, hareketleri zaman zaman esen rüzgarlardan sancak üzerine dikilmiş arslanlarız. Sancak üzerine işlenmiş bu arslanların hareketleri görünürde , onları hareketlendiren rüzgar görünmez. O görünmeyen eksik olmasın. Bizim hareketimiz, vucudumuz senin vergindir, senin icadındandır. Adem e varlık lezzetini tattırdın. Adem i ezelde kendine aşık etmiştin, Aşk galeyanı iledirki, bu alem de zuhura geldi". Demem o dirki BrainSlapper büyük lokma ye büyük konuşma Tasavvuf ve İslam Sahilsiz okyanustur derya dır kişi bilmediği konuda konuşmamalı yahut ihtiyatlı yazı yazmalı eğer öğrenmek istenirse en azından "Google ve klavye" var teşekkür. Sayın sarıgöl, alıntı yaptığınız zaman katılıyormusunuz,karşımısınzı bunu belirtmeniz gerekir.Önceki iletiniz tamemen tasavvuf düşüncesine karşı bir alıntı idi.Şimdi ise tasavvufun islam olduğunu söylüyorsunuz. Önceki iletinizde aslında karşı olduğunuz belli ama gözümüzden kaçmış. Topik daşlara selam.Ahiret olmasa inananlar yinede aynı hassasiyetle inanırmı idi den "Vahdeti vucud" a gelmiş bulunuyoruz. Bu arada Sunni,vehhabi ile karşılaştırma yapıp humanizma yı da ekleyip islam a (Müslüman) gönderme yapmak ta işin cabası. İşin ilginç yanı Sunni lik inancının Vahabi lik ile özdeşleştirilmesi.Şimdi aşağıya bir alıntı ekleyeceğim gelecek olan cevaplara görede yanıt yazacağım teşekkür. VAHDET-İ VÜCUD NEDİR ? Vahdeti vücud bir tasavvuf terimidir ve onun felsefesi Allah'tan başka varlık olmadığına, mevcud olan tek varlığın Allah olduğuna, var gibi gözüken ne varsa Allah'ın parçaları olduğuna inanmaktır. Bu ina-nış tasavvufun amentüsünün ilk şartıdır. Bu felsefe-nin künhüne vakıf olan mutasavvıflar Lâ ilâhe illallah demeyi terk edip la mevcude illallah diyerek bu amentüyü ikrar ederler. Diye devam etmnişsiniz Unutmayınki bu dinin, yani islamın patenti vahhabi diye kötülediğiniz araplara ait.Elbetteki adamlar islami senden benden iyi bilecekler.Hem arapların dinini alacaksınız sonrada adamlara vahhabi diye veryansın edeckesiniz.Pes valla. Dağdan gelipte bağcıyı kovmak diye, buna deniyor galiba. Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Arada çok bir fark yok aslında... O kısır dediğiniz felsefeyi bilip bilmemenizle ilgili sanırım bu ithamınız... Peki Hallac-ı Mansur ile Nesimi için ne düşünüyorsunuz? Onlar da mı kısır kalmış? Yada Gazali için ne düşünüyorsunuz asıl onu çok merak ediyorum... Tek kısır kalmayan, çağları aşan Gazali'dir heralde size göre... Arabiyi bilip bilmedigim ancak sizin gibi anlamadıgım açısından dogru olabilir. işin dogrusu fazlada iltifat etmiyorum, tasavvufu ilk eserlerden anlamayı tercih ediyorum.. yok sadece Gazali için yazılanların basit kaçtıgını düşündügüm için yazmak geregi duydum. Gazali devrinin otoritesidir,etkileri çok büyük olmuştur ve kabul edilsin ya da edilmesin lakin iş o kadar da basit degil anlamında yazdım.... Alıntı
Φ taş duvar Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 hz ibrahim kuran yokken de allahın varlığını akıl yoluyla saptamıştır.(haneflik) buda gösteriyorki kuranıkerim olmasa bile akıl ona, yani yüce allaha götürüyor.allah insanlara klavuz olması açısından kitap göndermiştir.bu kitapta insanların yaradılış gayesi, bir imtihanda olduğu ve davranışlara göre ceza ve ödül oldunu bildirmiştir.sadece kuranı kerimde değil diğer ilahi kitaplardada ahiret inancı anlatılmıştır.taa insanlığın ilk yaratılışından beri bu böyledir.evet ta baştan beri olan bişeyin 'olmasaydı' varsayımından mantık oyunları işlemez.saygılarımla.......... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Arabiyi bilip bilmedigim ancak sizin gibi anlamadıgım açısından dogru olabilir.işin dogrusu fazlada iltifat etmiyorum, tasavvufu ilk eserlerden anlamayı tercih ediyorum.. yok sadece Gazali için yazılanların basit kaçtıgını düşündügüm için yazmak geregi duydum. Gazali devrinin otoritesidir,etkileri çok büyük olmuştur ve kabul edilsin ya da edilmesin lakin iş o kadar da basit degil anlamında yazdım.... Takdir ederim... Sonuçta bir tercih meselesidir... Benim için nasıl anladığınız ya da neyi itercih ettiğiniz önemli değil zaten... Beni ve söylemek istediklerimi yanlış anlamayın yeter... Saygılarımla... Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 Katakuta. Yazdıklarımı anlayamadığını anlamıştım onun için yazdıklarım direk size değil genel oluyor. Gözünüzden kaçan ne anlamadığınız ne eğer açıkça yazar iseniz bilgi veririm sebebi de izahat istediğiniz konuyu da karıştırmışsınız Tasavvuf un islam dışı olduğunu söylemişim? sonra da İslam içi olduğunu yazmışım gibi her şey her olay basma kalıp gibi tek düze değildir biraz tefekkür ile olay anlaşılır zannedersem. Yine İslamı anlamadığınız şuradan belli "İslam dini nin patent i" ALLAH a aittir C.C. Peygamber Araplardandır bu arada şunu da anlamadığını söylemeliyim ben vehabi liği kötülemedim sunni lik ile vehabi liğin özdeş olamayacağını söyledim ne üzerine söylediğimi de anlamamışsınki vehabi liği kötülediğimi zannetmişsin neyse aslında fazla söze gerek yok kişi anlayabildiği ölçüde fikir üretir kişilere veya kişiye anlayamıyacağı şeyleri söylemek te sakıncalıdır onun için kabahat biraz da bende kusura bakma bundan sonra daha yalın ve anlaşıla bilir yazmaya gayret ederim teşekkür. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 Saygı değer katakuta (hak söz). Başka bir topik te gezinirken aslında sizin "nick" değiştirdiğinizi öğrendim yani "hak söz, oldu katakuta" bunu da öğrendiğim iyi oldu geç olsada. Yine başka bir topik te başka bir forumdaşa söylediğim gibi soru sormak kolay hemde paket kopya ile zaten bilgi sahibi olan her kim ise sorduğu sorular paket kopya değil (birde çarpıtmadan) tane tane anlaşıla blir birde ajite etmeden vede polemik e kaçmadan olmalıdır birde aldığı cevabı inadına dediğim dedik cevabıma cevap yok kolaycılığına kaçmadan tartışma adabının ahlaki kuralına (etik) uymak zorundadır. Ha uymazsın oda kişinin tatminsizliğine bilgi yetersizliğine veya inadına yorulur zannedersem şimdi buradan hareketle yazacağım yazılar (size olursa) haddim olmayarak sizin zeka derecenize ve bilginize yönelik olacak neden derseniz bakalım iddia larınız kendi kişisel bilginizemi dayanıyor yoksa kopya yapıp (paket) başkalarının fikirlerindenmi yararlanıyorsunuz teşekkür. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Yunus Emre nin sadece bu şiiri değil hemen hemen bütün şiirlerinde ilahi aşk betimlenir..Tema ilahi aşktır.. Bu gerçeği sen değil dünyanın bütün edebiyatçıarı gelse yine değiştiremez.. "Cenneti neylerim... Bana seni gerek seni.." derken Alahın zatınını kasteder.. Öncedende bahsetmiştik gerçek aşk gerçek kulluk cennet ve cehennemi düşünmeden yapılan kuluktur.. Ama şu yazılanları gayet normal karşılıyorum.. Mevlanadan Yunusa kadar hepsini ateist yaptınız helal olsun.. Kimler kaldı ...? Peygamber ve Ashab-ı kiram kaldı ha gayret.. Doğru ilahi aşktan bahseder.. İslamiyet aşkından, Muhammed aşkından, arabizmden falan bahsetmez... Saygılar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Kimler kaldı ...?Peygamber ve Ashab-ı kiram kaldı ha gayret.. Saygılar.. sayın sedak İslamın söz konusu oldugu her yer ve zamanda Kur'an ve Rasülün(as) yaşayışı tek örnektir. falanca şöyle filanca böyle de söylese prototipe uymayan düşünüş ve yaşayış itibar dışıdır. He sanmayın ki dışlanıyorlar, hayır biz kimin ne oldugunu gayet iyi biliyoruz.sadece temel ilkeyi söylemek maksadı güttüm... gerisin geriye giden İslam aklı herhangi bir kişi ya da kaynakda bulamadıgı meselelerin hallini bu saf kaynaklardan bulacaktır yeni yorumlarla onun için bırakın diger önemli alimleri ( Allah hepsinden razı olsun) sahabe (ra) söz konusu oldugunda bile, bu aynısı mantıgıyla yaklaşacaktır metoda...bu İslam menbagının çıkış noktasıdır. Peygamber dışındaki herkes bundan sorumludur. saygılar Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Doğru ilahi aşktan bahseder.. İslamiyet aşkından, Muhammed aşkından, arabizmden falan bahsetmez... Saygılar. Canım Kurban Olsun Canım kurban olsun senin yoluna Adı güzel kendi güzel Muhammed Gel şefaat eyle kemter kuluna Adı güzel kendi güzel Muhmamed Mümin olanların çoktur cefası Ahirette vardır zevk-ü sefası Onsekizbin alemin Mustafası Adı güzel kendi güzel Muhammed Yunus der neylerem cihanı sensiz Sen hak peygambersin şeksiz gümansız Sana inanmayan gider imansız Adı güzel kendi güzel Muhammed Yunus Emre. İslam dan (Müslüman), İlahi Aşk tan, Yaradılış Hikmetinden birde İslam Alimlerinden anlamayana fazla yüklenmemek lazım nede olsa İslam Akledilir,ve yaşanır Zahir olarak ta Batın olarakta. Alıntı
Φ LUCAS Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 hz ibrahim kuran yokken de allahın varlığını akıl yoluyla saptamıştır.(haneflik) buda gösteriyorki kuranıkerim olmasa bile akıl ona, yani yüce allaha götürüyor.allah insanlara klavuz olması açısından kitap göndermiştir.bu kitapta insanların yaradılış gayesi, bir imtihanda olduğu ve davranışlara göre ceza ve ödül oldunu bildirmiştir.sadece kuranı kerimde değil diğer ilahi kitaplardada ahiret inancı anlatılmıştır.taa insanlığın ilk yaratılışından beri bu böyledir.evet ta baştan beri olan bişeyin 'olmasaydı' varsayımından mantık oyunları işlemez.saygılarımla.......... Peki açıklarmısınız kurana göre insanın yaratılış gayesi nedir?? Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Saygı değer katakuta (hak söz).Başka bir topik te gezinirken aslında sizin "nick" değiştirdiğinizi öğrendim yani "hak söz, oldu katakuta" bunu da öğrendiğim iyi oldu geç olsada. Yine başka bir topik te başka bir forumdaşa söylediğim gibi soru sormak kolay hemde paket kopya ile zaten bilgi sahibi olan her kim ise sorduğu sorular paket kopya değil (birde çarpıtmadan) tane tane anlaşıla blir birde ajite etmeden vede polemik e kaçmadan olmalıdır birde aldığı cevabı inadına dediğim dedik cevabıma cevap yok kolaycılığına kaçmadan tartışma adabının ahlaki kuralına (etik) uymak zorundadır. Ha uymazsın oda kişinin tatminsizliğine bilgi yetersizliğine veya inadına yorulur zannedersem şimdi buradan hareketle yazacağım yazılar (size olursa) haddim olmayarak sizin zeka derecenize ve bilginize yönelik olacak neden derseniz bakalım iddia larınız kendi kişisel bilginizemi dayanıyor yoksa kopya yapıp (paket) başkalarının fikirlerindenmi yararlanıyorsunuz teşekkür. Sizde zekametre mi var? Kişilerle uğraşanlarla işim olmaz.Yazdıklarım sayfalarca ortada.Buyurun çürütün de dindaşlarınız istifade etsin. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Doğru ilahi aşktan bahseder.. İslamiyet aşkından, Muhammed aşkından, arabizmden falan bahsetmez... Saygılar. Demekki neymiş, bu büyükler Allah'a iman ediyorlarmış.. Peygamber aşkı için ise Sarıgöl gerekli cevabı güzel bir şiirle vermiş.. Telşekkürler Sarıgöl.. Saygılar.. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Sizde zekametre mi var? Kişilerle uğraşanlarla işim olmaz.Yazdıklarım sayfalarca ortada.Buyurun çürütün de dindaşlarınız istifade etsin. Katakuta. Yine polemik zaten hak söz olarak ta aynı teraneleri söylüyordun (Tekvin,tekvir,meteor,yıldız,hucurat, sav) diye paket kopya ları asıp cevapları aldığın halde bir zaman sonra tekrar servise sokuyordun. Şimdi buradan sana bir soru nacizane benden sayfalar dolusu da değil bana "İNSAN" ın nasıl oluştuğunu (var olduğunu) anlat yazdığın onca (paket kopya) ları da tekrar gözden geçireceğim zahmetli de olsa "çürütüldüğü halde". Birde size yine tekraren şunu derim kişisel olmaması kaydı ilede bana istediğiniz soruyu sorabilirsiniz yanlız bir isteğim olacak öyle "paket kopya soru" değil bir veya iki bilemedin üç soru anlaşılabilir olmak kaydı ile sorun cevap vereyim takdir edersiniz ki sorular "paket kopya" olunca birde çarpıtma olursa cevap yazması uzun ve zor oluyor aslında fark etmez ama yazdığımız yazılar "cevaplar" uzun olduğundan sizler okumuyorsunuz zannedersem de topik te bulunanlar için zahmetli ve bir o kadar da anlamak için uzun uzadıya okumak gerektirdiğinden faydalı olmuyor. Şimdi sorumu tekrarlıyorum lütfen neye inanıyorsanız onun bilimsel verileri ile "İnsan" ın nasıl var olduğunu anlatın. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Katakuta.Yine polemik zaten hak söz olarak ta aynı teraneleri söylüyordun (Tekvin,tekvir,meteor,yıldız,hucurat, sav) diye paket kopya ları asıp cevapları aldığın halde bir zaman sonra tekrar servise sokuyordun. Şimdi buradan sana bir soru nacizane benden sayfalar dolusu da değil bana "İNSAN" ın nasıl oluştuğunu (var olduğunu) anlat yazdığın onca (paket kopya) ları da tekrar gözden geçireceğim zahmetli de olsa "çürütüldüğü halde". Birde size yine tekraren şunu derim kişisel olmaması kaydı ilede bana istediğiniz soruyu sorabilirsiniz yanlız bir isteğim olacak öyle "paket kopya soru" değil bir veya iki bilemedin üç soru anlaşılabilir olmak kaydı ile sorun cevap vereyim takdir edersiniz ki sorular "paket kopya" olunca birde çarpıtma olursa cevap yazması uzun ve zor oluyor aslında fark etmez ama yazdığımız yazılar "cevaplar" uzun olduğundan sizler okumuyorsunuz zannedersem de topik te bulunanlar için zahmetli ve bir o kadar da anlamak için uzun uzadıya okumak gerektirdiğinden faydalı olmuyor. Şimdi sorumu tekrarlıyorum lütfen neye inanıyorsanız onun bilimsel verileri ile "İnsan" ın nasıl var olduğunu anlatın. Benim müslümanlar gibi kemikleşmiş,değişmesi mümkün olmayan kutsal kalıplarım yok. Dolayısıyla eleştirebileceğiniz bir şeyde yok.Ne acı değilmi? Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Benim müslümanlar gibi kemikleşmiş,değişmesi mümkün olmayan kutsal kalıplarım yok. Dolayısıyla eleştirebileceğiniz bir şeyde yok.Ne acı değilmi? katakuta mod konturolunda olduğum için yazılarına verdiğim cevaplar gecikebilir neyse seyyar mısın eleştiri yapabileceğim bir şeyiniz yoksa o zaman zaten yoksunuz demekki "inandığınız ne ise". Aslında bu bir itiraftır "değiştirilmesi mümkün olmayan kutsal kalıplar ın" cevapları ve taraf olanları devamlı artar ve söyledikleri çıkarken neye,niçin inandığı belli olmadığını beyan ile sorduğum soruya cevap ta veremeyen in durumu da hakikaten acı oluyor ne yapalım durum bu. Alıntı
Φ taş duvar Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Peki açıklarmısınız kurana göre insanın yaratılış gayesi nedir?? insanın yaradılış gayesi halık_ı kainatı tanımak ve ona iman edip ibadet etmektir yeterince açıkmı saygılar....................... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 insanın yaradılış gayesi halık_ı kainatı tanımak ve ona iman edip ibadet etmektir yeterince açıkmı saygılar sen öyle olduğuna inanıyorsan, bu sadece seni ilgilendirir. doğru olduğunu bilecek bir kanıt yok belkide hiç sandığın gibi değildir Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 sen öyle olduğuna inanıyorsan, bu sadece seni ilgilendirir. doğru olduğunu bilecek bir kanıt yok belkide hiç sandığın gibi değildir kanıt sana göre yok buda seni ilgilendirir Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 kanıt sana göre yok buda seni ilgilendirir Kanıt herkesi ilgilendirir çünkü kanıt kesin olarak bilinen şeydir ve tartışması olmaz herkes için geçerlidir dünyanın küre biçiminde olması kanıtlandıktan sonra, benim ona karedir demem sadece beni ilgilendirir. Ama küre biçiminde olması herkesi ilgilendirir. Lütfen Kanıt nedir, bilimsel olarak biraz daha araştırma yapınız. Kanıt önemsiz bir kelime değildir. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.