Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
arkadaşım Forse ALLAHA inanıp kuran da allahın kitabı olduğuna göre inanmamak mümkün mü saygılar

Öyleyse soruyu şöyle sorayım: Kuranda ahiret konusu geçmeseydi. Yani cennet ve cehennem olmasaydı. Kuranın allahın kitabı olduğuna iananırmıydınız?

• Cevaplar 240
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Öyleyse soruyu şöyle sorayım: Kuranda ahiret konusu geçmeseydi. Yani cennet ve cehennem olmasaydı. Kuranın allahın kitabı olduğuna iananırmıydınız?

bu ne acaip soru böyle

soru dedigin olgulardan hareket etmeli ya da oluşabilecek olguların açılımlarından

sizin sordugunuz sorunun bunlarla alaksı yok ?

Allah peygamber göndermemiş olsa peygambere inanırmıydınız gibi...

Gönderi tarihi:

Arkadaşım ALLAHA innanıyorum peygamber efendimize de inanıyorum kuran kitabımıza da inanıyorum şunu demek istiyorum müslüman olmak icin de bunlara inanmak lazım çok şükür ben de inanıyorum sosuza de de inanacam

kuran da yazılanlar insanoğlunun güzel yaşaması icin gerekli olanlar güzel için de şü olsay dı ya bu olsayı diye yorum yapılmaz

Gönderi tarihi:
Arkadaşım ALLAHA innanıyorum peygamber efendimize de inanıyorum kuran kitabımıza da inanıyorum şunu demek istiyorum müslüman olmak icin de bunlara inanmak lazım çok şükür ben de inanıyorum sosuza de de inanacam

kuran da yazılanlar insanoğlunun güzel yaşaması icin gerekli olanlar güzel için de şü olsay dı ya bu olsayı diye yorum yapılmaz

Sevgili ipek, kusura bakmayın ben size bu konuda cevap yazamıcam. ben size ne soruyorum? siz ısrarla ne cevap veriyorsunuz. Size allaha inanıyormusun diye soran oldumu? peygambere inanıyormusun diye soran oldumu? Ne zamana kadar buna inanacaksınız diye soran oldumu? Niye bunlar sorulmadığı halde bunlara cevap yazıyorsunuz? soru gayet basit ve net. Zorla bulanıklaştırmanın alemi yok. Siz ya soruya cevap vermek istemiyorsunuz yada konuyu anlamak istemiyorsunuz. Lütfen üst iletileri defalarca okuyun belki soruyu o zaman anlayabilirsiniz. Cevap vermek istemiyorsanızda "ileti yazmak mecburiyetinde değilsiniz". Saygılarımla

Gönderi tarihi:

Tum islam ulkelerinde bulunan insanlar onun icin mi acaba guzel guzel, kardes kardes yasiyorlar birbirleriyle! Gonul gozunuz acilip da neye inandiginizi bir anlayabilseniz sorun kalmayacak ama...

Gönderi tarihi:
Sevgili ipek, kusura bakmayın ben size bu konuda cevap yazamıcam. ben size ne soruyorum? siz ısrarla ne cevap veriyorsunuz. Size allaha inanıyormusun diye soran oldumu? peygambere inanıyormusun diye soran oldumu? Ne zamana kadar buna inanacaksınız diye soran oldumu? Niye bunlar sorulmadığı halde bunlara cevap yazıyorsunuz? soru gayet basit ve net. Zorla bulanıklaştırmanın alemi yok. Siz ya soruya cevap vermek istemiyorsunuz yada konuyu anlamak istemiyorsunuz. Lütfen üst iletileri defalarca okuyun belki soruyu o zaman anlayabilirsiniz. Cevap vermek istemiyorsanızda "ileti yazmak mecburiyetinde değilsiniz". Saygılarımla

:clover: arkadaşım Kuran allahın kitabı peygamberimiz Hz muhammed kuran da yazılanlara inanırım umarım aradığınız

cevabı buldunuz şunu belirtmek isterim kuran da şöyle yada böyle yazsaydı böyle yorum yapmak bana göre sakıncalı saygılar

Tum islam ulkelerinde bulunan insanlar onun icin mi acaba guzel guzel, kardes kardes yasiyorlar birbirleriyle! Gonul gozunuz acilip da neye inandiginizi bir anlayabilseniz sorun kalmayacak ama...

Kuran da çiçek atarsan mukafatlanırsın tokat atarsan cezalanırsın kim olursa olsun kuran kimseye gitte tokat at demiyor saygılar

Gönderi tarihi:
Kuran da çiçek atarsan mukafatlanırsın tokat atarsan cezalanırsın kim olursa olsun kuran kimseye gitte tokat at demiyor saygılar

Sevgili ipek, siz kurandan değilde hristiyanlıktan esinlendiniz galiba. Bahsettiğiniz şey islamda değil hristiyanlıkta geçer. Siz şu bahsettiğiniz kuran ayetini bize bir bildirirmisiniz lütfen?

Gönderi tarihi:
Sevgili ipek, siz kurandan değilde hristiyanlıktan esinlendiniz galiba. Bahsettiğiniz şey islamda değil hristiyanlıkta geçer. Siz şu bahsettiğiniz kuran ayetini bize bir bildirirmisiniz lütfen?

Arkadaşım ben bu yazıyı iyilik ve kötülük anlam da yazdım siz de fevkalade anladınız anlamazdan gelmeyin

saygılar

Gönderi tarihi:

Sayın ipek, yukardaki iletinizde "Kuranda" dediniz; şimdide iyilik kötülük manasında söyledim diyorsunuz. Lütfen biraz ciddi olun ve forumu gereksiz meşgul etmeyin. Olur olmaz cevap yetiştirmek marifet değildir. Cevap yetiştirmek yerine birazda birşeyler okuyup anlamaya çalışın lütfen. Sizin daha okuma ihtiyacınız tamamlanmamış. (Okuma ihtiyacı hiçbirzaman bitmez) okumayı bitirmeden yazmaya geçmeniz mantıksızdır.

Gönderi tarihi:
Sayın ipek, yukardaki iletinizde "Kuranda" dediniz; şimdide iyilik kötülük manasında söyledim diyorsunuz. Lütfen biraz ciddi olun ve forumu gereksiz meşgul etmeyin. Olur olmaz cevap yetiştirmek marifet değildir. Cevap yetiştirmek yerine birazda birşeyler okuyup anlamaya çalışın lütfen. Sizin daha okuma ihtiyacınız tamamlanmamış. (Okuma ihtiyacı hiçbirzaman bitmez) okumayı bitirmeden yazmaya geçmeniz mantıksızdır.

Yazıyı fevkalede anladınız yazıda bir kelime iki tarafa cekilebiliyor diye işinize gelen yere çekmeyin çicek atmış iyilik yapmış tokat atmış kötülük yapmış sözün gelimi ne fark eder saygılar

Gönderi tarihi:

Sayın Forumdaşlar,

Forsa'nın soruda ısrar etmesinin nedeni çok basit: Kuran'da "ahiret" ödül ve ceza öngörülmemiş olsaydı, inanırmıydınız?

İnanmaya iten ana motivasyon nedir? Bunu bulmaya çalışıyor.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Forsa'nın soruda ısrar etmesinin nedeni çok basit: Kuran'da "ahiret" ödül ve ceza öngörülmemiş olsaydı, inanırmıydınız?

müminlerde, "inanırdık" diyor

ne diyebiliriz ki

Gönderi tarihi:
Sayın Forumdaşlar,

Saygılar.

Bütün topikte yazanların affına sığınarak şunu derim soruyu soranlara (KUR,AN da Ahiret ve ödül) olmasa inanırmıydınız?.

Zaten soru kendi ile çelişmiyormu? KUR,AN niye var Kainat niye yaratılmış öbür Kitaplar niye gönderilmiş" Tevrat,Zebur,İncil" Uyarıcılar niye gelmiş (Peygamber ler) birde soruyu sorana şunu da sormak elzem olmuyormu siz ve sizin gibiler inanmadıkları halde niye ahiret le o kadar alakadar oluyorsunuz sizin indinizde zaten Ahiret,Ödül ,ceza yok klasik olacak ama ya var ise inananların kaybı olmayacak peki o zaman sizin ve sizin gibilerin Ahiret in,Ödül ün,Ceza nın olmadığının bir kanıtı nedir yani sorduğunuz soruda mantık yok kendisi ile çelişiyor. Ha şunu diye bilirsiniz "Haşa Ahiret Mahiret ceza ve ödül yok" o sizin inancınız der geçilir ister inanırsın ister inanmazsın ama şu olmasa imiş bu olmasa imiş diye kafandan bir kurgu yapıp (ipe sapa gelmez) soru sorulmaz. Teşekkür ederim.

Kur.an da Ahiret, Ödül, ve ceza vardır Faraza ile soru sorulmaz. Zaten sorulan soruda mantık yok Ahiret ve ödül olmasa inanırmı idiniz diye soru sorulmaz.Evvela İnsanın yaradılışındaki hikmeti bilmek sonrada onun üzerine soru sormak lazım birde soruyu sorana bir soru sormak lazım "Ahiretin ve ödülün" olmadığının bir kanıtı sizde varmiki bu soruyu soruyorsunuz zaten abesle iştigal soru ve cevap olmaz KUR,AN var Ahiret var isteyen inanır istemeyen inanmaz teşekkür.

Gönderi tarihi:
Kur.an da Ahiret, Ödül, ve ceza vardır Faraza ile soru sorulmaz.

Bu sorunun soruluş nedenine ilişkin cevabı xlark tades başka bir başlıkta açıklamış.

Aslında ateist arkadaşlarımızda haksız sayılmazlar..

Şu bakımdan..;

İslam akidesinde öz imana sadece ve sadece kayıtsız şartsız Allah rızası için yapılan kullukla ulaşılır..

Cennet isteği ve cehennem korkusu için değildir..Onlar zaten yaptıklarımızın karşılığı olarak ceza yada mükafatı için varlardır..

Keşke ateist arkadaşlarımızın bahsettiği yada ortaya çıkan tabloda bize işaret ettikleri bu imana sahip olabilsek..

Yani keşke Allah'ı herşeyden çok sevebilsek..

Allah'a ibadet ederken cennetine girmek için senin emir ve yasaklarına uyuyorum değilde, senin rızan için emir ve yasaklarına uyuyorum diyip bunu kalbimize indirebilsek..Hoş.. gerçi Allah'ın rızasını alabilmenin sonunda zaten cennet vardır fakat, kalpte Ağlatacak, vuslatı özleyecek iman en kıymetli imandır..

İlahi aşk bambaşka birşeydir, onun verdiği huzur ve mutluluk hiç bir şeyde yoktur..:)

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Bütün topikte yazanların affına sığınarak şunu derim soruyu soranlara (KUR,AN da Ahiret ve ödül) olmasa inanırmıydınız?.

Zaten soru kendi ile çelişmiyormu? KUR,AN niye var Kainat niye yaratılmış öbür Kitaplar niye gönderilmiş" Tevrat,Zebur,İncil" Uyarıcılar niye gelmiş (Peygamber ler) birde soruyu sorana şunu da sormak elzem olmuyormu siz ve sizin gibiler inanmadıkları halde niye ahiret le o kadar alakadar oluyorsunuz sizin indinizde zaten Ahiret,Ödül ,ceza yok klasik olacak ama ya var ise inananların kaybı olmayacak peki o zaman sizin ve sizin gibilerin Ahiret in,Ödül ün,Ceza nın olmadığının bir kanıtı nedir yani sorduğunuz soruda mantık yok kendisi ile çelişiyor. Ha şunu diye bilirsiniz "Haşa Ahiret Mahiret ceza ve ödül yok" o sizin inancınız der geçilir ister inanırsın ister inanmazsın ama şu olmasa imiş bu olmasa imiş diye kafandan bir kurgu yapıp (ipe sapa gelmez) soru sorulmaz. Teşekkür ederim.

Kur.an da Ahiret, Ödül, ve ceza vardır Faraza ile soru sorulmaz. Zaten sorulan soruda mantık yok Ahiret ve ödül olmasa inanırmı idiniz diye soru sorulmaz.Evvela İnsanın yaradılışındaki hikmeti bilmek sonrada onun üzerine soru sormak lazım birde soruyu sorana bir soru sormak lazım "Ahiretin ve ödülün" olmadığının bir kanıtı sizde varmiki bu soruyu soruyorsunuz zaten abesle iştigal soru ve cevap olmaz KUR,AN var Ahiret var isteyen inanır istemeyen inanmaz teşekkür.

Sayın sarıgöl,cevaplamak zorunda değilsiniz ama bu şeklide soru sorulmaz diyemezsiniz.Böyle bir yetkiniz yok.Size ahireti isbat edin denmiyor,ahiret olmasa inanırmıydınız diye soruluyor. Başka forumlarda sorduğum müslümanlar o şeklide olsa idi kurana inanmak mantıksız olurdu dediler.Sedat bey önce inanırdım dedi ve sonra bu görüşünden çark ederek ahiret şart dedi.Zaten başkalarının cevap vermeyeceğini hesaplayarak ben kendi yorumumu yapayım.

Müslümanların dine/kurana bu denli sıkı sıkıya bağlanmasının asıl sebebi Allahrızası/ allaha kulluk değil,bunların karşılığında ücret alabime (cennet hayatı) ümidi yatmaktadır. Eğer aksi olsaydı,müslümanlar bu soruya çok rahat bir şeklide ahiret olmasada inanırım diyebirlirlerdi. Belki biraz ağır olacak bu durum ama,müslümanların yaptıkları ibadetleri ve iyilikleri bir bedel/ücret karşılığında yaptıklarını göstermektedir.Bir bedel karşılığı olarak yapılan iyilikler ise öz veri sayılmaz.Nasıl ki bir fabrikada çalışan işci özverisinden değilde alacağı ücret için çalışıyorsa,müslümanlarınkide aynen öyle.

Çoğu zaman müslümanlar ateistleri ve dinsizleri, dini kurallara bağlı olmadıkları için eleştiriler.Oysaki onlar hiç bir karşılık beklemedikleri halde muhtaç olanlara yardım ederler. Bu durumda onlar müslümanlardan daha erdemli olmuş oluyorlar.

Gönderi tarihi:
Sayın Forumdaşlar,

Saygılar.

kendi saçma olan sorunun cevabıda saçma olurdu

en iyisi saçmalamaya gerek yok.

aynı turden sekuler sorularda sorulabilir

:)

saygılar diliyorummm

Gönderi tarihi:
müminler arasında, bir fikir birliği olmadığını bir kez daha tespit etmişsin

Fikir ayrılığı gibi bir durum yok..

Ben imanın özünden, yakin imandan bahsettim..

Allahtan korkmakta imanla ilgilidir..

Allah'ı sevmekte imanla ilgilidir..

Cehennemin dehşetini gördüğümüzde (inşallah görmeyiz) sırf cehennemden kurtulmak adına da olsa cehenneme girecek fiiller işlemeseydim yada "keşke toprak olaydım" denilecektir..

Ne ben nede bu topicteki arkadşalarım fikir ayrılığı içerisinde değiliz..

Sarıgöle de katılıyorum, İpeğe de, Enesede katılıyorum..

Brain'in alıntı yaptığı iletimdeki anlattığım imana zaten çok az kimseler erişebilirler..

Saygılar..

Gönderi tarihi:
Sayın sarıgöl,cevaplamak zorunda değilsiniz ama bu şeklide soru sorulmaz diyemezsiniz.Böyle bir yetkiniz yok.Size ahireti isbat edin denmiyor,ahiret olmasa inanırmıydınız diye soruluyor. Başka forumlarda sorduğum müslümanlar o şeklide olsa idi kurana inanmak mantıksız olurdu dediler.Sedat bey önce inanırdım dedi ve sonra bu görüşünden çark ederek ahiret şart dedi.Zaten başkalarının cevap vermeyeceğini hesaplayarak ben kendi yorumumu yapayım.

Müslümanların dine/kurana bu denli sıkı sıkıya bağlanmasının asıl sebebi Allahrızası/ allaha kulluk değil,bunların karşılığında ücret alabime (cennet hayatı) ümidi yatmaktadır. Eğer aksi olsaydı,müslümanlar bu soruya çok rahat bir şeklide ahiret olmasada inanırım diyebirlirlerdi. Belki biraz ağır olacak bu durum ama,müslümanların yaptıkları ibadetleri ve iyilikleri bir bedel/ücret karşılığında yaptıklarını göstermektedir.Bir bedel karşılığı olarak yapılan iyilikler ise öz veri sayılmaz.Nasıl ki bir fabrikada çalışan işci özverisinden değilde alacağı ücret için çalışıyorsa,müslümanlarınkide aynen öyle.

Çoğu zaman müslümanlar ateistleri ve dinsizleri, dini kurallara bağlı olmadıkları için eleştiriler.Oysaki onlar hiç bir karşılık beklemedikleri halde muhtaç olanlara yardım ederler. Bu durumda onlar müslümanlardan daha erdemli olmuş oluyorlar.

Sayın katakuta sorduğunuz soru aynen şuna benzediği için "Gök olmazsa kuşlar uçarmıydı" gibi olduğu için mantıktan yoksundur.Birde müslümanlar Ahiret olmadan "Cennet" ALLAH a kulluk yapamazlar iddianız da abesle iştigaldir nedeni de ALLAH Ahiret i yaratmış Cennet ve Cehennemi vadetmiş bu durumda Ahiret olmasaydı müslüman rahat bir şekilde inanırım diyebilirlerdi lafı da askı da kalır çünki Ahiret var asıl acayip olan olmayan bir şey üzerine kurgu yapmaktır teşekkür.
Gönderi tarihi:
Sayın katakuta sorduğunuz soru aynen şuna benzediği için "Gök olmazsa kuşlar uçarmıydı" gibi olduğu için mantıktan yoksundur.

Verdiğiniz örnekle, katakuta'nın/forsa'nın faraziye sorusu aynı değil.

Hava'nın olması uçabilmenin "olmazsa olmaz şartı"dır. Hava olmadan uçulamaz.

"Ahiret olmmaması" ise "dinin, olmazsa olmaz şartı" değildir. Ahiret inancı olmayan dinler de vardır. Budizm, Hinduizm ve diğer Doğu dinleri.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

''Dinibütün cennet ehli adayı''arkadaşlar istisna olanlar hariç sürekli bu soru saçma

bu mantıksız filan diye topu taça atmakta buluyorlar çareyi..arkadaşımın biri burada

sorulan soruyu ''hava olmasaydı kuşlar uçabilirmiydi '' sorusuna filan benzetmiş,bunda

samimi olduğunu zannetmiyorum bu kadar akli yetileri hezeyana uğratılmış,muhakeme yeteneğinden yoksun

insanlar olabileceğine inanmıyorum çünkü...

Sn.Katakuta da gayet sabır ve iyi niyetiyle

diğer arkadaşa konuyu izah etmeye çalışıyor bence hiç gerek yok tabiiki.Sadece topikteki soruyu cevaplayınız arkadaşlar,

yok eğer cevaplayacak cesareti kendinizde bulamıyorsanız bu topiğe bişeyler yazmak,

kör ve dengesizce bir savunmaya geçip komik durumlara düşmeye gerek yok derim ben.

Sevgilerle..

Gönderi tarihi:
''Dinibütün cennet ehli adayı''arkadaşlar istisna olanlar hariç sürekli bu soru saçma

bu mantıksız filan diye topu taça atmakta buluyorlar çareyi..arkadaşımın biri burada

sorulan soruyu ''hava olmasaydı kuşlar uçabilirmiydi '' sorusuna filan benzetmiş,bunda

samimi olduğunu zannetmiyorum bu kadar akli yetileri hezeyana uğratılmış,muhakeme yeteneğinden yoksun

insanlar olabileceğine inanmıyorum çünkü...

Sn.Katakuta da gayet sabır ve iyi niyetiyle

diğer arkadaşa konuyu izah etmeye çalışıyor bence hiç gerek yok tabiiki.Sadece topikteki soruyu cevaplayınız arkadaşlar,

yok eğer cevaplayacak cesareti kendinizde bulamıyorsanız bu topiğe bişeyler yazmak,

kör ve dengesizce bir savunmaya geçip komik durumlara düşmeye gerek yok derim ben.

Sevgilerle..

Cok dogru. Bu topic seye benzedi, vardir ya bir hikaye. Adam dukkana girer ve bir pantolon satin almak istedigini soyler. Tezgahtar bir suru pantolon getirir giymesi icin ama hic biri olmaz adama. En sonunda tezgahtar adama 'beyefendi pantolon olmadi, ceket vereyim' der.

Gönderi tarihi:

İnsan önce kendisiyle yüzleşecek; tuttuğu yolun yaşadığı yaşam biçiminin

ardındaki sebepleri kendi içinde arayacak,samimi,dürüst olucak kendisine,

bakalım neler neler çıkacak ozaman ortaya...Öyle anlamamazlıktan gelmekle,

gayet mantıklı bir suale ''bu sayılmaz başka soru sor cevaplayalım'' edalarıyla,

inşallahla maşallahla elhamdülillahla bu işler yürümez...Unutmayalım ki

düşünmeyen araştırmayan sorgulamayan toplum düşünen diğer toplumlar

tarafından daima ezilir,sömürülür.Bunun kabahati de kendisidir,başka yerde arayan

yine de kendi bilir..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.