Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Konu "Domuz Eti"ne kadar geldiyse eğer, "Türkler" İslamiyetten önce de "Domuz Eti Yemezlerdi"... "Domuz Eti Yememek" sadece bir "İnanç Özelliği" değildir Türkler için... "Domuz Eti Kültürü" hiç olmamıştır Türklerde... Hiç beslememişlerdir ve yememişlerdir. Kültürünü oluşturmamışlardır. 12 hayvanlı takvimde "Ay" olarak yer almaktan başka bir özelliği olmamıştır domuzun Türkler için... Şimdi "Bunun ne alakası" var diyenler olacaktır, söyleyeyim: Domuz Eti'nin "Ömür Uzaması" ile ne kadar alakası varsa, bunun da konu ile o kadar alakası vardır... Ömrü uzatan şey domuz eti değil, yaşam tarzı ve bulunulan çevre gibi bir çok çevresel ve içsel etkidir... Türkiye'de 100yaşında fazla yaşayan insan çokça vardır, domuz eti yemediği halde... Saygılarımla... Alıntı
Φ LUCAS Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Domuz eti konusunda ; bildiğim kadarıyla domuz kendi pisliğini yiyen ve memeliler içinde eşini kıskanmayan ender türlerden biri diye biliyorum. Ama etinden insana hastalık bulaşırmı bulaşmaz mı bilemiyorum.Konumuza dönecek olursak; ÖDÜL-CEZA ortadan kalkarsa çoğu 'dinibütün'insanın haleti ruhuyesi zuhura uğrar görüşündeyim,ödüle aşırı bağlılıkla,cezadan aşırı korkuyla sevkolunan bir yaşam biçimi ÇIKARCILIK tan başka bir şey değildir ve bu şekilde eğer varsa bir cennete kabul edileceğini zannetmiyorum,üzgünüm.Şunu da eklemem gerekirse; Belli değerleri ''yanlızca kendi iradesiyle'' herhangi bir ödül hevesi yada ceza korkusu gütmeden yaratabilen insan evrensel insandır gerçek insandır,sözkonusu hidayete erebilecek olanlarsa yanlızca onlardır,bu gruba mensup olmayanlar ise suya yazılmış yazı gibidir, silinir giderler varlık aleminden,asıl imtihan budur işte. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 .......... Goruluyor ki, domuz eti yenmeyen Islam ulkeleri, en kisa ömüre sahip insanlarin ulkeleri olark, tablonun en altinda kümelenmis. Zararli oldugu sanilan domuz etini yiyen ulkelerin insanlari ise, en uzun yasayan insanlar!.. katakuta domuz etinden midir bilemem ama, müslümanların yaşam sürelerinin diğerlerinden kısa olması çok ilgimi çekti. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Şunu da eklemem gerekirse;Belli değerleri ''yanlızca kendi iradesiyle'' herhangi bir ödül hevesi yada ceza korkusu gütmeden yaratabilen insan evrensel insandır gerçek insandır Evet aynı şeyden bahsediyoruz..İyilikler cehennem korkusu yada cennet hevesiyle değil, Allah için, insanlar için ve kendi için yapılmalı.. domuz etinden midir bilemem ama, müslümanların yaşam sürelerinin diğerlerinden kısa olması çok ilgimi çekti Bana domuz etini savunmayacaksın heralde dimi.. Hani sırf muhalefet için beyaza kara diyenleride gördüm o açıdan söylüyorum.. Elinizin altında interne var tıklayın araştırın domuz etini.. Hani belki domuz etinin zararlarını bilmeyenler olabilir diye, bir kaç tane örnekte verdim.. Şunuda unutmayın, domuz etinin yenmesinin serbest olduğu bölgelerde herkes domuz eti yiyor değidir.. Herneyse.. Saygılar.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Domuz eti konusunda ; bildiğim kadarıyla domuz kendipisliğini yiyen ve memeliler içinde eşini kıskanmayan ender türlerden biri diye biliyorum. Ama etinden insana hastalık bulaşırmı bulaşmaz mı bilemiyorum.Konumuza dönecek olursak; ÖDÜL-CEZA ortadan kalkarsa çoğu 'dinibütün'insanın haleti ruhuyesi zuhura uğrar görüşündeyim,ödüle aşırı bağlılıkla,cezadan aşırı korkuyla sevkolunan bir yaşam biçimi ÇIKARCILIK tan başka bir şey değildir ve bu şekilde eğer varsa bir cennete kabul edileceğini zannetmiyorum,üzgünüm.Şunu da eklemem gerekirse; Belli değerleri ''yanlızca kendi iradesiyle'' herhangi bir ödül hevesi yada ceza korkusu gütmeden yaratabilen insan evrensel insandır gerçek insandır,sözkonusu hidayete erebilecek olanlarsa yanlızca onlardır,bu gruba mensup olmayanlar ise suya yazılmış yazı gibidir, silinir giderler varlık aleminden,asıl imtihan budur işte. Sayın Lucas tek kelime ile "Muhteşem" bir tespit... Siz dine inanmıyorsunuz belki ama, diyorum ya; ben sizin inanan versiyonunuzum sanırım... Ve bu yüzden, emin olun ki sizin yazılarınızı özellikle takip ediyorum... Saygılarımla... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Domuz eti konusunda ; bildiğim kadarıyla domuz kendipisliğini yiyen ve memeliler içinde eşini kıskanmayan ender türlerden biri diye biliyorum. Ama etinden insana hastalık bulaşırmı bulaşmaz mı bilemiyorum.Konumuza dönecek olursak; ÖDÜL-CEZA ortadan kalkarsa çoğu 'dinibütün'insanın haleti ruhuyesi zuhura uğrar görüşündeyim,ödüle aşırı bağlılıkla,cezadan aşırı korkuyla sevkolunan bir yaşam biçimi ÇIKARCILIK tan başka bir şey değildir ve bu şekilde eğer varsa bir cennete kabul edileceğini zannetmiyorum,üzgünüm.Şunu da eklemem gerekirse; Belli değerleri ''yanlızca kendi iradesiyle'' herhangi bir ödül hevesi yada ceza korkusu gütmeden yaratabilen insan evrensel insandır gerçek insandır,sözkonusu hidayete erebilecek olanlarsa yanlızca onlardır,bu gruba mensup olmayanlar ise suya yazılmış yazı gibidir, silinir giderler varlık aleminden,asıl imtihan budur işte. Sevgili lucas,ona bakarsan tavukta pislik yiyen bir hayvandır ama nedense hiç kimse bunu gündeme getirmez.Domuzdan bu kadar tiksinilmesi hem kuranın hemde müslümanların asırlardır olumsuz empoze etmesinden kaynaklanmaktadır.Eşini kıskanma meselesine gelince,hayvanların karakterleri etlerini yemek suretiyle insana geçmez.Bu konu,da yine müslümanların haram olan herşeyi alabildiğince lanetlemesinden kaynaklanmaktadır. (Boşig)Konu "Domuz Eti"ne kadar geldiyse eğer, "Türkler" İslamiyetten önce de "Domuz Eti Yemezlerdi"... "Domuz Eti Yememek" sadece bir "İnanç Özelliği" değildir Türkler için... "Domuz Eti Kültürü" hiç olmamıştır Türklerde... Hiç beslememişlerdir ve yememişlerdir. Kültürünü oluşturmamışlardır. 12 hayvanlı takvimde "Ay" olarak yer almaktan başka bir özelliği olmamıştır domuzun Türkler için... Şimdi "Bunun ne alakası" var diyenler olacaktır, söyleyeyim: Domuz Eti'nin "Ömür Uzaması" ile ne kadar alakası varsa, bunun da konu ile o kadar alakası vardır... Ömrü uzatan şey domuz eti değil, yaşam tarzı ve bulunulan çevre gibi bir çok çevresel ve içsel etkidir... Türkiye'de 100yaşında fazla yaşayan insan çokça vardır, domuz eti yemediği halde... Sayın boşig,dikkat etti iseniz yazı bana ait değil yani alıntı.Domuzun ömrü uzatttığı konusunda iddialı değilim. Hem asıl mesele buda değil.Sedat bey,domuzun kuranda haram olduğunu ve hikmetinin ise günümüzde bilimle kanıtlandığı gibi bir imada bulundu.Oysaki öyle bir şey yok.Zararı olan her şeyi haram kabul etmek son derece mantıksızdır.Kurana göre helal olan hayvanlarında da zaman zaman hastalanıp zarar vermesi gündeme gelebildiği halde hiç bir müslüman çıkıpta artık sığır veya tavuk yemek haramdır demiyor,diyemiyor.Zarar verme konusu göndemden kalkınca tekrar yenebiliyor.Fakat buna rağman hijyenik ortamlarda yetişen domuzlar için hiç bir müslüman artık domuz yemek helaldir diyemiyor,diyemezde zaten.Buda gösteriyorki domuzun haram oluşunu bir takım zararlara bağlayan müslüsmanların bu yaptıkları doğru değil. Domuz kurana göre haramdır,yani dini bir yasaktır.Bunu çağa uyudurup bir takım zararlarından bahsetmek,kuranı güncelleştirme çabasından başka bir şey değildir. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Sedat bey,domuzun kuranda haram olduğunu ve hikmetinin ise günümüzde bilimle kanıtlandığı gibi bir imada bulundu.Oysaki öyle bir şey yok.Zararı olan her şeyi haram kabul etmek son derece mantıksızdır.Kurana göre helal olan hayvanlarında da zaman zaman hastalanıp zarar vermesi gündeme gelebildiği halde hiç bir müslüman çıkıpta artık sığır veya tavuk yemek haramdır demiyor,diyemiyor. Evet zararlı şeyler zararderecesine göre mekruh yada haramdır.. Ki, zaten öyle olması gerekiyor.. Bu itibarlada İslam dini hem akıl hemde mantık dinidir.. Helal olan hayvanlardada her an her zaman yenilir diye bir kayıt yoktur.. Din başka bir hükmündede sağlıklı beslenme ve yenilen gıdaların sağlığa zararının olmaması için insnaa görev düştüğünü bildirir.. Eğer hasta tavuğu yediğin taktirde sende hastalanacaksan dinende onu yemen doğru değildir.. Çünkü islamda sağlıkla ilgili genel ilke " insanın kendi sağlığına zarar verecek her türlü içki ve yiyecekten sakınmasıdır" Bunaları neler olduğu tek tek yazılsa sanırım tonlarca kitap ortaya çıkacaktı.. Mesela tavuk topallarsa yenilir, tavuk kuş gribiyse yenilmez, tavşan şöyleyse yenilir, öyle değilse yenilmez.. Tabiki komik olur.. Dinimiz bunların hepsini genel başlıklarda genel olarak ele almıştır, zararlılardan kaçınmak gerekir demiştir.. İnşallah biri çıkıpta domuz etini savunmaz dedim ama bir arkadaşımız savundu.. Ve ben domuz etinin zararlı olduğu bilinen bir şey dedim beni yalanladı.. Peki birlikte bakalım şimdi.. Domuz etinin zararlarını alıntı yaparak yazacağım.. Okursanız faydalı olur.. DOMUZ ETİNDEN KAYNAKLANAN HASTALIKLAR Zehirli maddeler: Domuz eti çok yağlıdır. Yenildiği takdirde, bu yağ kana geçer. Kandaki bu fazla miktardaki yağ atardamarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalp enfarktüsüne sebep olur. Ayrıca, domuz yağı içerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için, lenf bezlerinin fazla çalışmaları icab eder. Bu durum bilhassa çocuklarda lenf düğümlerinin iltihaplanması ve şişmesi şeklinde kendini gösterir. Hasta çocuğun boğaz bölgesi anormal bir şekilde şişer. Bu sebeple, bu hastalığa domuz hastalığı (skrofuloz) adı verilir. Fazla miktarda kükürt Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bağ dokusu, kükürt yönünden çok zengindir. Vücuda fazla miktarda alınan kükürt: kıkırdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar. Aşırı büyüme Domuzda büyüme hormonu da çok fazladır. Domuz etiyle fazla miktarda alınan büyüme hormonu, vücutta dolu şişliklerine ve iltihaplanmalara yol açar. Burun, çene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir şekilde büyümesine ve vücudun yağlanmasına sebep olur, Büyüme hormonunun en tesirli yönü kanserin gelişmesine zemin hazırlanmasıdır. Deri hastalıkları Domuz etinin ihtiva ettiği hastanın ve imidazol denilen maddeler deride kaşıntı hissi uyandırır. Egzama dermatit, nörodermatit gibi iltihabı deri hastalıklarına zemin hazırlar. Domuz eti ve trinşin Domuz eti ile insana geçen tehlikeli hastalıklardan birisi de trişin hastalığıdır. Domuzdan bu hastalığın geçmesi, (trişinli) domuz eti yenerek veya trişinli domuz gübresi kullanarak olabilir. Fakat trişin, domuzlarda ağır bir hastalık yapmaz. Halbuki insanlarda çok tehlikeli ve öldürücü bir hastalık meydana getirir. Yurdumuzda yerli Hristiyanlann dışında hiçbir Müslümanda trişin hastalığı görülmemiştir. Çünkü ülkemizde Hristiyanlar dışında kimse domuz eti yememektedir. Siroz Ottowa Üniversitesi araştırmacıları domuz eti tüketimi ile kronik bir bozukluk olan karaciğer sirozu arasında orantılı artış tesbit ettiler. Onaltı ülkenin domuz eti, sığır eti, yağ ve alkol tüketimi istatistiklerine bağlı olarak yapılan bir çalışmada domuz eti yeme ile karaciğer sirozuna yakalanma arasında doğru oranlı bir ilişki bulunmuştur. Araştırmayı yapan Dr. Amin Nanji ve Dr. Sanıuel French domuz eti ile birlikte alkol tüketildiği zaman siroza yakalanma riskinin daha fazla olduğunu da tesbit etmişlerdi. İsviçre, Norveç ve Finlandiya gibi ülkelerde sirozdan ölüm, kişibaşına domuz eti tüketimi ile doğrudan alakalıdır. Keza Kanada'da da sirozdan ölüm alkol tüketimi ile değil domuz eti tüketimiy- le alakalıdır. Araştırmacılar domuz eti yemenin, siroza nasıl sebep olduğu ve sirozu nasıl arttırdığının bir sır olarak kaldığını söylemektedirler. Fakat sirozdan ölümün, yenilen domuz eti miktarıyla doğrudan alakalı olduğu hususunda aynı sonuca varmaktadırlar. Domuz kıllarından yağlı boya fırçaları yapılmakta ve fırıncılar pide yaparken bu fırçayla pideyi yağlamaktadırlar. Böyle yapanları uyaralım. Zaten bilmeyerek çikolata v.s. ile Domuz yağı alıyoruz. Maalesef yılda 3 bin ton Domuz yağı bizirn ülkemizde, Türkiye'de tüketilmektedir. Aldığımız çikolata ve yağlı ürünlerde Domuz yağı var mı, yok mu, soralım. Domuz ürünleri kullananlar da kıskançlık hisleri azaldığı için, birileri necip milletimize tuzak kuruyor olabilir... Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Goruluyor ki, domuz eti yenmeyen Islam ulkeleri,-------------------------------------------------------------------------------- demek bütün sorun bunda gizliymiş...hımmm enterasan bir yaklaşım Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Sayın boşig,dikkat etti iseniz yazı bana ait değil yani alıntı.Domuzun ömrü uzatttığı konusunda iddialı değilim. Hem asıl mesele buda değil.Sedat bey,domuzun kuranda haram olduğunu ve hikmetinin ise günümüzde bilimle kanıtlandığı gibi bir imada bulundu.Oysaki öyle bir şey yok.Zararı olan her şeyi haram kabul etmek son derece mantıksızdır.Kurana göre helal olan hayvanlarında da zaman zaman hastalanıp zarar vermesi gündeme gelebildiği halde hiç bir müslüman çıkıpta artık sığır veya tavuk yemek haramdır demiyor,diyemiyor.Zarar verme konusu göndemden kalkınca tekrar yenebiliyor.Fakat buna rağman hijyenik ortamlarda yetişen domuzlar için hiç bir müslüman artık domuz yemek helaldir diyemiyor,diyemezde zaten.Buda gösteriyorki domuzun haram oluşunu bir takım zararlara bağlayan müslüsmanların bu yaptıkları doğru değil. Domuz kurana göre haramdır,yani dini bir yasaktır.Bunu çağa uyudurup bir takım zararlarından bahsetmek,kuranı güncelleştirme çabasından başka bir şey değildir. Sizin yazınız olmadığı, alıntı olduğu belli ama ben konuyla bi ilgisi olduğunu düşünmemiştim ve açıklamasını yapmışsınız zaten, sağolun... Bundan başka, sanırım ki kendi fikirlerimi söylemem gerekli... Bir çok kere söylediğim gibi, Kur'an-daki bilgiler "Bilimsel Araştırmalar Sonucu" verilen bilgiler değil. Yani Domuz'un bedenindeki hastalıklar tespit edilipte verilmiş bilgiler değil... Ya da bugünkü gibi "Kültür Domuzlarının" yetiştirildiği bir dönem de değil o dönem... O dönemde görüldüğü üzere Domuzlar kendi pisliklerini yiyorlar... Bunun nedeni de öğrendiğim kadarıyla, domuzun pisliğinde bulunan bir maddenin domuları bir anlamda "Bağımlı" hale getirmesindenmiş... Birde hala alakasını çözemedim; kendi eşlerini kıskanmıyorlarmış... Bu neyse ama "Kendi Pisliğini Yiyen Bir Hayvan" olarak yenmeleri uygun görülmemiştir. Siz dışarıdan da baksanız, kendi pisliğini yiyen bir hayvanın bünyesinin hastalıklı ve sağlıksız olacağını anlayabilirsiniz zaten... Mesela aynı nedenden dolayı insanların eşleri ile "Arkadan Cinsel İlişkiye Girmeleri"de yasaklanmıştır. Pislik bulaşmaması için... Ha bu bugün "condom" var diye geçersiz midir? Bu konuda bir yorum yapamıyorum henüz... Çünkü ne domuz yeme gibi bir ihtiyacım ve hevesim var... ... :D Ama yine de bu açıdan araştırma yapmam iyi olacak gibime geliyor... Saygılarımla... Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Sayın eren yukardaki iletimi sizde okumadınız galiba. Konu allaha inanmak yada allahı sevip sevmemek değil.Konu: İçinde ahiret olmasaydı, kurana inanıp inanmamak. Kurana inandıktan sonra allahı sevip sevmemek ayrı bir konu. Kurana inanmışsanız allahı zaten mecburen seveceksiniz. Siz hiç "ben kurana inanıyorum ama allahı sevmiyorum" diyeni gördünüzmü? saygılarımla sayın Forsa canlı cansız herşeyi allah yarattığına göre Kuran da allahın kıtabı olduguna göre allaha inanan nın kurana innanmaması mümkün mü allahın varlığını bilmek kurana da inanmak demektir niye allahla kuranı ayrı tutuyorsunuz saygılar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Yani Domuz'un bedenindeki hastalıklar tespit edilipte verilmiş bilgiler değil... Ya da bugünkü gibi "Kültür Domuzlarının" yetiştirildiği bir dönem de değil o dönem Sayın boşig bu söyleminiz Kur'an-ı Kerim'in Allah tarafından gönderilmemiş, sonradan insan tarafından yazıldığı yönündemi, yoksa ben mi yanlış anlıyorum.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 sayın Forsa canlı cansız herşeyi allah yarattığına göre Kuran da allahın kıtabı olduguna göre allaha inanan nın kurana innanmaması mümkün mü allahın varlığını bilmek kurana da inanmak demektir niye allahla kuranı ayrı tutuyorsunuz saygılar Sevgili ipek, Allah'a inanmak Kuran'a inanmayı gerektirmez. Hristiyanlar da Allah'a inanırlar, ama Kuran'a inanmazlar. Yahudiler de Allah'a inanırlar, ama Kuran'a inanmazlar. Deistler de Allah'a inanırlar, ama Kuran'a inanmazlar. Panteistler de Allah'a inanırlar, ama Kuran'a inanmazlar. Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Bana domuz etini savunmayacaksın heralde dimi..Hani sırf muhalefet için beyaza kara diyenleride gördüm o açıdan söylüyorum.. Elinizin altında interne var tıklayın araştırın domuz etini.. xlark tades, sürekli onu araştırın bunu araştırın diyorsun herkese burada gördüğüm herkes bir araştırma neticesinde düşüncelerini belirtiyorlar yani burada direkt sonuca etki ediyorlar ama gördüğüm kadarıyla sen her cevap olarak hep şunu araştırın bunu okuyun şunu anlayın gibi ifadeler kullanıyorsun ama neyse ben domuz etini savunmadım, sadece müslümanların ömrünün, gayri müslimlerden daha kısa olması ilgilimi çekti dedim. müslümanlar, daha kısa yaşıyor, bu müslümanlığı seçmemek için bir neden olabilir. tabi domuzetinden midir, dinden midir başka bir şeyden midir orası tartışılır. Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 altı üstü bi et ya konuyu saptırmayın derim Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 altı üstü bi et ya konuyu saptırmayın derim Altı üstü bir et diyobiliyorsun, peki altı üstü et olan bu şeye neden dini anlamlar yükleniyor ki? Neden altı üstü et olan birşeyi yiyenler "günahkar" oluyor, Allah'ın/yehova'nın nazarında? Domuz pisliğini yiyen bir hayvansa, bu domuzu yiyeyin midesinin kaldırıp-kaldırmasıyla ilgili bir durum. Beni ilgilendirmez. Allah'ı da ilgilendirmemeli. Ayrıca domuz pislik yiyor diyen arkadaşların, kokoreçin de "pislik yolundan" yapııldığını gözönünde tutarak, kokoreçin de yenmemesi gerektiğini söylemeleri gerekir. Saygılar. Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Altı üstü bir et diyobiliyorsun, peki altı üstü et olan bu şeye neden dini anlamlar yükleniyor ki?Neden altı üstü et olan birşeyi yiyenler "günahkar" oluyor, Allah'ın/yehova'nın nazarında? Domuz pisliğini yiyen bir hayvansa, bu domuzu yiyeyin midesinin kaldırıp-kaldırmasıyla ilgili bir durum. Beni ilgilendirmez. Allah'ı da ilgilendirmemeli. Ayrıca domuz pislik yiyor diyen arkadaşların, kokoreçin de "pislik yolundan" yapııldığını gözönünde tutarak, kokoreçin de yenmemesi gerektiğini söylemeleri gerekir. Saygılar. ya merak etmeyin bu toplumun büyük çogunlugu ha bu etide yiyebilir, yani şimdi sokaktaki kalabalıklar bu eti haram diye (aslında ole sanıyorlar) yemiyo degiller, o kadar çok haram içinde bunu da aslında yiyebilirler lakin işin acı tarafı (espri bu ) şu anda geleneklerinde daha dogru ifadeyle alışkanlılarında yok. aslında bir çok dinen haramı yapan hatta hatta akidesinin ne oldugundan bi haber birisi için bunlar hiçbişi ifade etmez....tabi dediklerimiz teorik manada ....biraz da ironıik yaklaşdım....... yani demem o ki ; ateist ya da misyoner herneyse işte arkadaşlar fazla stres yapmasınlar bu domuzun haramlıgında, çokta dini duygular hakim degil ...... tabi hayatın bizzat şuurunda olan müslümanlar bu ve benzerilerinden beridir, onları tenzih ederim... yani ne demek istiyorum ? o kadar da önemli degil demek istiyorum Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Sayın boşig bu söyleminiz Kur'an-ı Kerim'in Allah tarafından gönderilmemiş, sonradan insan tarafından yazıldığı yönündemi, yoksa ben mi yanlış anlıyorum.. Saygılar.. Sayın Kralx, "Tanrı Tarafından İndirilmemiş" manasında değil o tümce... "Domuz Yemeyin" derken o dönemde, döneme ait olarak "Gözleme" dayalı bilgiler verilmiş. Yani bugünkü manada Bilimsel Tetkiklerle tespit edilmesi ile domuz eti yasaklanmamıştır. Bunu demek istiyorum. İnsanların o gün için tatmin olabileceği en somut örnek; domuzların kendi pisliklerini yemeleridir. Bu açıdan belirtmek istemiştim... O günün bilgi olarak ne kadar geliştiği ile ilgili bir nitelemedir yaptığım... Sevgili ipek, Allah'a inanmak Kuran'a inanmayı gerektirmez. Hristiyanlar da Allah'a inanırlar, ama Kuran'a inanmazlar. Yahudiler de Allah'a inanırlar, ama Kuran'a inanmazlar. Deistler de Allah'a inanırlar, ama Kuran'a inanmazlar. Panteistler de Allah'a inanırlar, ama Kuran'a inanmazlar. Sayın BrainSlapper, bence bunların hepsi Tanrı'ya ulaşan yollardır... Pek farklı değiller... Nitelemeleri farklı... Saygılarımla... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Domuz pisliğini yiyen bir hayvansa, bu domuzu yiyeyin midesinin kaldırıp-kaldırmasıyla ilgili bir durum. Beni ilgilendirmez. Allah'ı da ilgilendirmemeli İletimde domuz kendi pisliğini yediği için domuz haramdır diye bir kayıt yoktur. Size kaynağıyla birlikte domuz etinin zararlarını alıntıladım.. Varsa domuz etiyle ilgili anti teziniz buyrun yazın.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 İletimde domuz kendi pisliğini yediği için domuz haramdır diye bir kayıt yoktur.Size kaynağıyla birlikte domuz etinin zararlarını alıntıladım.. Varsa domuz etiyle ilgili anti teziniz buyrun yazın.. Anti-tezi katakuta yazmış zaten. Ortalama yaşam beklentisi istatistikleri. Domuz tenyasına ilişkin tezinize de, deli dana ve kuş giribi örnekleri verildi. Pislik konusuna da ben kokoreçi örnek gösterdim. Ormancı bir arkadaşımı ziyaret ettiğimde, köyleri biraz dolaşmıştık. Bir görüntü gözüme takıldı bir defasında. Bir çocuk sokakta büyük çişini yapıyordu, bir tavuk da çişi daha çocuğun kıçından yere inmeden kapıyordu. Sonra da bu tavuk "köy yumurtası" yumurtluyor. Yeterince hijyenik mi? Anti-tez yeterince var mı? Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Okuyucuya sesleniyorum.. Sizce tez hangisi..? Yukarda arkadaşın verdiği bilgilermi.. Yoksa şu verdiğim akedemik çalışmalar mı..? Kaynağı edu.tr uzantıldır.. Fazla miktarda kükürt Domuz etinde bol miktarda bulunan sümüksü bağ dokusu, kükürt yönünden çok zengindir. Vücuda fazla miktarda alınan kükürt: kıkırdak, kas ve sinirlere oturarak eklemlerde iltihaplanma, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar. Aşırı büyüme Domuzda büyüme hormonu da çok fazladır. Domuz etiyle fazla miktarda alınan büyüme hormonu, vücutta dolu şişliklerine ve iltihaplanmalara yol açar. Burun, çene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir şekilde büyümesine ve vücudun yağlanmasına sebep olur, Büyüme hormonunun en tesirli yönü kanserin gelişmesine zemin hazırlanmasıdır. Deri hastalıkları Domuz etinin ihtiva ettiği hastanın ve imidazol denilen maddeler deride kaşıntı hissi uyandırır. Egzama dermatit, nörodermatit gibi iltihabı deri hastalıklarına zemin hazırlar. Domuz eti ve trinşin Domuz eti ile insana geçen tehlikeli hastalıklardan birisi de trişin hastalığıdır. Domuzdan bu hastalığın geçmesi, (trişinli) domuz eti yenerek veya trişinli domuz gübresi kullanarak olabilir. Fakat trişin, domuzlarda ağır bir hastalık yapmaz. Halbuki insanlarda çok tehlikeli ve öldürücü bir hastalık meydana getirir. Yurdumuzda yerli Hristiyanlann dışında hiçbir Müslümanda trişin hastalığı görülmemiştir. Çünkü ülkemizde Hristiyanlar dışında kimse domuz eti yememektedir. Siroz Ottowa Üniversitesi araştırmacıları domuz eti tüketimi ile kronik bir bozukluk olan karaciğer sirozu arasında orantılı artış tesbit ettiler. Onaltı ülkenin domuz eti, sığır eti, yağ ve alkol tüketimi istatistiklerine bağlı olarak yapılan bir çalışmada domuz eti yeme ile karaciğer sirozuna yakalanma arasında doğru oranlı bir ilişki bulunmuştur. Araştırmayı yapan Dr. Amin Nanji ve Dr. Sanıuel French domuz eti ile birlikte alkol tüketildiği zaman siroza yakalanma riskinin daha fazla olduğunu da tesbit etmişlerdi. İsviçre, Norveç ve Finlandiya gibi ülkelerde sirozdan ölüm, kişibaşına domuz eti tüketimi ile doğrudan alakalıdır. Keza Kanada'da da sirozdan ölüm alkol tüketimi ile değil domuz eti tüketimiy- le alakalıdır. Araştırmacılar domuz eti yemenin, siroza nasıl sebep olduğu ve sirozu nasıl arttırdığının bir sır olarak kaldığını söylemektedirler. Fakat sirozdan ölümün, yenilen domuz eti miktarıyla doğrudan alakalı olduğu hususunda aynı sonuca varmaktadırlar. Domuz kıllarından yağlı boya fırçaları yapılmakta ve fırıncılar pide yaparken bu fırçayla pideyi yağlamaktadırlar. Böyle yapanları uyaralım. Zaten bilmeyerek çikolata v.s. ile Domuz yağı alıyoruz. Maalesef yılda 3 bin ton Domuz yağı bizirn ülkemizde, Türkiye'de tüketilmektedir. Aldığımız çikolata ve yağlı ürünlerde Domuz yağı var mı, yok mu, soralım. Domuz ürünleri kullananlar da kıskançlık hisleri azaldığı için, birileri necip milletimize tuzak kuruyor olabilir... Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Anti-tezi katakuta yazmış zaten. Ortalama yaşam beklentisi istatistikleri. Domuz tenyasına ilişkin tezinize de, deli dana ve kuş giribi örnekleri verildi. Pislik konusuna da ben kokoreçi örnek gösterdim. Ormancı bir arkadaşımı ziyaret ettiğimde, köyleri biraz dolaşmıştık. Bir görüntü gözüme takıldı bir defasında. Bir çocuk sokakta büyük çişini yapıyordu, bir tavuk da çişi daha çocuğun kıçından yere inmeden kapıyordu. Sonra da bu tavuk "köy yumurtası" yumurtluyor. Yeterince hijyenik mi? Anti-tez yeterince var mı? Saygılar. Tavuk meselesinde yardımcı olayım ; Hakikat anahtarı dinimiz bu konuda '' pislik içinde beslenen bir tavugu gördügünüz zaman onu üç gün kapatın ve temiz şeylerle besleyin, sonra yiyebilirsiniz'' der. yani yumurta içinde kıyas yapılabilir derim....siz saygılar Alıntı
Φ Forsa Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Sevgili ipek, Allah'a inanmak Kuran'a inanmayı gerektirmez. Hristiyanlar da Allah'a inanırlar, ama Kuran'a inanmazlar. Yahudiler de Allah'a inanırlar, ama Kuran'a inanmazlar. Deistler de Allah'a inanırlar, ama Kuran'a inanmazlar. Panteistler de Allah'a inanırlar, ama Kuran'a inanmazlar. Saygılar. Sevgili BrainSlapper, sevgili ipek'e verilecek en güzel cevabı vermişsiniz teşekkür ederim. Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Sevgili ipek, Allah'a inanmak Kuran'a inanmayı gerektirmez. Hristiyanlar da Allah'a inanırlar, ama Kuran'a inanmazlar. Yahudiler de Allah'a inanırlar, ama Kuran'a inanmazlar. Deistler de Allah'a inanırlar, ama Kuran'a inanmazlar. Panteistler de Allah'a inanırlar, ama Kuran'a inanmazlar. Saygılar. Arkadaşım başka dinin kıtabı var müslümanın da allahı kuranı var inanmayanın varmı konumuz buydu sonra sizin sorunuz allaha kurana inanlara idi inanan olarak da cevap yazmıştım saygılar Alıntı
Φ Forsa Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Arkadaşım başka dinin kıtabı var müslümanın da allahı kuranı var Sevgili ipek, ne demek başka dinin kitabı var, müslümanında allahı kuranı var? Başka dininde hem kitabı hemde allahı var. sadece kitabı olupda allahı olmayan bir din varmı? varsa bilelim. inanmayanın varmı konumuz buydu sonra sizin sorunuz allaha kurana inanlara idi inanan olarak da cevap yazmıştım saygılar Siz allaha inandığınızı farzedin. Kuranda ahiret olmasaydı? Kuranın gerçek bir allah kelamı olduğuna inanırmıydınız? konu sadece bu. saygılarımla Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Sevgili ipek, ne demek başka dinin kitabı var, müslümanında allahı kuranı var? Başka dininde hem kitabı hemde allahı var. sadece kitabı olupda allahı olmayan bir din varmı? varsa bilelim. Siz allaha inandığınızı farzedin. Kuranda ahiret olmasaydı? Kuranın gerçek bir allah kelamı olduğuna inanırmıydınız? konu sadece bu. saygılarımla arkadaşım Forse ALLAHA inanıp kuran da allahın kitabı olduğuna göre inanmamak mümkün mü saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.