Φ enes.34 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Ben varım.Humanist (insancıl) insanlar "böyle işler yapmaz". Çünkü onlar için en büyük değer, "insandır". Çünki onlar için tek kutsallık "insandır". İnsancıl ahlakı "böyle işlere" izin vermez. kim bu humanistler nerde yaşarlar ne içer ne giyerler, insanları sevenler mi? sadece humanist, yoksa humanistlerde insan sever mi? insan olan yapmaz, düşüncenin içinde insan olan yapmaz...bu herkez olabilir ya da olmayabilir kişinin annesi bile bu palavrayı gününde yalanladı, 'dua' bile bilmez dedi. bu olsa olsa olayın çarpıtılmasıdır, hemde düzeysiz bir çarpıtma. çarpıtmayı da bilerek yapanlar olayın aslını gizlemek için hedef saptırıyorlar. bazılarında Din baya karın agrısı oluşturuyor ve bu durum ayaklarını yerden kesiyor ve diyorlar ki ; ' nasıl yapsakda bizim karın agrısına ''olan'' herşeyi bişekilde yamasak' yani bu kadar da zorlama baya sırıtıyor ... Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Aslında olan şu kendini kurnaz zanneden bir kişi ( bu forumdan değil o ) namaz kılan katil başlığı ile açıkça katile değil namaza vurduruyor ve biz de çok safız bu lokmayı yutuyoruz.. saf ayağına yatıp ya öyle mi ?? vah vah vah o zaman artık namaz kılmasınlar öyle öldürsünler daha iyi oluyormuş diyeceğiz öyle mi ? Lütfen beyler açık olun derdiniz katille mi Allahla mı ? Eğer Allahla ise buyurun din bölümüne ...... *********************** ********************************** bozan Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Birisi özgürlüğü şöyle anladı '' özgürüm öyleyse herkese hakaret edebilir ve bir de namazlı katil deyip Allahla hesaplaşırım'' Oysa özgürlük karşındakinin değerlerini bastırmadan yaşanandır... Durum böyle olunca bazılarının anladığı özgürlük değil diktatörlük oluyor....Bu filmi dünya başlangıçtan bu yana görüyor.. bozan Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Yazık çok yazık.... maskeler ne kadar da çabuk düşüyor.... Oysa ki Özgürlük karşımızdakinin değerlerine saygı duymak değil mi ? neden böyle şahsileştiriyorsunuz yazılanları ? Bu ülkenin barışa ihtiyacı var oysa hakarete değil... yazık çok yazık bozan Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 dipnotun hikayeleri ...alıntılar işte.... BIR HIKAYEDEN ALINTILAR Birinci bölüm Bu güzel gizemli EVRENIN güzellikleri Dünya insanlarin varligiyla harika boyutlara ulasmis HOSGÖRÜ.,hosgörüsüzlük,.,kavramiyla,da Metal.,.firtinalara tutulmus Tehlikeli,,girdaplar.,karanlik cukurlari,.,atesin alevleri insanlari yutmakta.,, bazen kendi elinle sunmakta.,, Bir gün gizemli dünyada gözümü actim ,,o gün baska birgündü arkadaslar ayri bir soluk, alip veriyordu .,ufacik civa gibi delikanliydik hepimiz ,, evet kosturuyorduk saga sola isyan ediyorduk ,.,hepimiz beyzbol oynayan gencler gibi kusanmistik.,!!!ne olmustu bize.,. SOLINGEN,,yaniyordu,.,yakmislardi,.,.bizleri orda yakmislardi.,,TÜRKLER YANIYORDU,, evet kosturuyorduk kilometrecelerle uzaktaki yangini söndürmeye.,!!! YAKMAYIN onlar INSAN onlar bu evrenin bir parcasi ,.,.,.,.,. evet bizler kosturuyoruz bütün solingen nefes almakta zorlaniyor,., ayakta kalmak isteyen cesur insanlar gibi .,.,cesur olmayanlari ariyorduk.,.!!! yikilmistik ,.,,bu gurbet ellerde ,.,. EVET .,,yüzbinler ,,milyonlar sokaga dökülmüs HEPIMIZ TÜRKÜZ DIYE HAYKIRIYOR.,., bütün ALMANYA agliyor ALMANYA TÜRKÜZ DIYE HAYKIRIYOR..,.,.!!! Bizleri bagrinlarina basiyorlardi bir ANA sevkati gibi ,,bu hosgörü olamazdi bunun adi EVREN,, EVRENSENLIK., TÜRK OLMANIN MUTLULUGUNU YASIYORDUM.,.,bir an karanliklardan siyrilmistim.,. günler birbirini kovaliyordu güzellikler hayat dolu genclik devam ediyor,,du BIRGÜN CANIM VATANIMDAN HABER GELDI ,,SIVAS,,yaniyordu ertesi gün gözlerim MILYARLARI aradi,.,.,DÜNYAYA HAYKIRACAK.,.,.!!! Arkadasim bu hikaye degil gercek. Saygilar yamyam frankfurt Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 BIR HIKAYEDEN ALINTILAR Birinci bölüm bahse konu olan hikayeden bahsetmen lazım kusura bakmayın da şuur altınız her şeyi ele veriyor konuyla alakalı yazarsanız memnun olurum Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Bir de akıllarınca ağır abiler, korkuyorum az sonra sekreterleri de çıkacak....( o anladı onu ) bozan Uyarımızıda aldık... (olsun bakalım) - düzeltmeyi yaptık... İspiyonladın olmadı... Kişiselleştirdin (o anladı onu) olmadı... şimdi anlamadığın özgürlük terimini ortaya attın o da olmadı... Sonraki ne onu merak ediyorum bir tartışmada böyle şeylerle ne elde etmey çalışır bir insan.... Nedir derdin? Nesin? Neyin savaşını veriyorsun ajitasyonla, kişiselleştirmekle, dikte etmekle Neyin... Ah ah bu maskeler düşmedikçe biz güzel şeyleri tartışamayız... Ülkemin değerlerine yazık oluyor diyorum o ( o anladı onu) diyor ve devam ediyor.... bana söylenmiş değil ama ben forumda en eskilerden olduğum için anında yakaladım ve çok üzüldüm... Bir şahsın böyle bir yola baş vurarak kişiselleştirme ile bir başlığı provake etmesine ... Tekrar edeyim bütün yazıları saldırı, ajite olan bir şahsın bu tür dikte leri beni hep rahatsız etmiştir... Beni rahatsız eden şahsın yazdığı yazılar değil kendisi gibi olaylara farklı yaklaşanları tu ka ka ilan etmesidir... İyi okuyun bu yazıyı kimin nasıl bir yol izlediğini göreceksiniz ben kendi yaptığım hiç bir şey hakıında yazmıyorum ... Kişiselleştirme yolunu seçen ucuz tartışma arayan bir şahısın yazılarını aktarıyorum SONRA NE OLUYOR GÜZELLİK VE GÜZEL İNSAN OLMA EDEBİYATI.... YAPTIĞIN İÇİN ÖZÜR DİLERSİN VE O DEDİKLERİNDE ÖYLE ALGILANIR.... HALA YAZIK TA İSRAR EDİYORUM.... Sevgili by_x_man Gün geçtikçe sana olan hayranlığım ve saygım daha da artıyor. Benim adıma cevap verdiğin için sana minnet borcum var. Ne güzel teşhis ediyorsun kişilikleri.. Senin ve bu iletileri okuyan vatandaşların kafasındaki soru işaretlerini silmek için yazıyorum. O dönemdeki sekreterimin bilgisayarından foruma bir yazı yazmıştım. Gönderdiğimde onun avatarı ile çıkmış haliyle. Çünkü foruma giriş yapan sekreterim. Daha 2-3 dakika geçmeden Admine söyledim ve düzeltti. "Ayrı IP lerden giriş yapıldığını tespit ettim, olabilir böyle şeyler" diyerek bana geri döndü. Bu şahsın ne yapmak istediğini ben anlayamıyorum. Söyleyecek kelime bulamıyorum inan. Ne kadar basitçe. (Ancak bu kadar yazabiliyorum) "Ağır ağabeylik" bende olmaz örf/ananeci değilim. "Bilimselci'yim" Ağırca değil, bilinçlice bu kervanı yürüteceğiz... Sevgilerimle by_x_man ve arkadaşlar... Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Söyleyecek çok fikrimiz var, öyle masum numaralarına kapılmaya hiç gerek yok Nasıl mı ? Şöyle ; 1. Yukarıda şöyle yazılmış, efendim ateistlik agnostiklik kolay değil öyle ? ne kadar da enterasan bir cümle.. Sen ateist yahut da agnostik olmaya kendin karar vermişsin banane zormuş kolaymış..... 2. Anlaşıldı ki mesele namazlı katil değilmiş, mesele birilerinin Namazı katletmeye çalışması imiş... Siz bilirsiniz dostlar ben sevgi derim, barış derim, bütün insanları inansın yahut da inanmasın kucaklamak derim, siz inanı yahut da sizin gibi düşünmeyeni dışlamaya devam edin...Yol sizin yolunuz...Bizim yolumuz kardeşlik yolu... Ben inanan ya da inanmayan fakat her halde karşısındakine saygı gösteren herkesi kucaklarım.. Tanrısı TEHLİKE olanlara da şunu duyururum TEHLİKE adındaki ABD menşeli inancınızı özgür irademle reddediyorum... Sevgiler tüm hoşgörülü insanlara... bozan Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 BIR HIKAYEDEN ALINTILAR Birinci bölüm bahse konu olan hikayeden bahsetmen lazım kusura bakmayın da şuur altınız her şeyi ele veriyor konuyla alakalı yazarsanız memnun olurum suur altiniz dediniz ,onun icin özür dilerim konuyu sizle kapatiyorum. Saygilar Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Sevgili by_x_man Gün geçtikçe sana olan hayranlığım ve saygım daha da artıyor. Benim adıma cevap verdiğin için sana minnet borcum var. Ne güzel teşhis ediyorsun kişilikleri.. Senin ve bu iletileri okuyan vatandaşların kafasındaki soru işaretlerini silmek için yazıyorum. O dönemdeki sekreterimin bilgisayarından foruma bir yazı yazmıştım. Gönderdiğimde onun avatarı ile çıkmış haliyle. Çünkü foruma giriş yapan sekreterim. Daha 2-3 dakika geçmeden Admine söyledim ve düzeltti. "Ayrı IP lerden giriş yapıldığını tespit ettim, olabilir böyle şeyler" diyerek bana geri döndü. Bu şahsın ne yapmak istediğini ben anlayamıyorum. Söyleyecek kelime bulamıyorum inan. Ne kadar basitçe. (Ancak bu kadar yazabiliyorum) "Ağır ağabeylik" bende olmaz örf/ananeci değilim. "Bilimselci'yim" Ağırca değil, bilinçlice bu kervanı yürüteceğiz... Sevgilerimle by_x_man ve arkadaşlar... Sevgili bilimselci... Referansı aşağıdaki süre gibi inança denk olan düşüncelereden bana göre her şey beklenir.. Her zamanki gibi konuyu kişiselleştirip gerçekleri örtpas etmeye kalkarlar... Yani dedikoducu komşular gibidir aslında sergilenenler... Gereksiz, anlamsız, amaç dışı ve konu ötesi.... Bu ayıplara ve bu düşüncelere/doğmalara ancak bilimsel, gerçekçi ve akıl kullanılarak cevap verilir... O nedenle konu ile ilgili olarak aydınlatıcı ve bilgi dolu kişiliğinle gereksiz polimiklerden ziyade bugüne kadar bizlere aydınlatmacı yapınla, dürüstlüğünle ve konulara verdiğin çok değerli katkılarını bekliyoruz... Sen ve senin gibi dostlardan/bilgelerden rahatsız olmaları çok doğal... Çünkü biliriz ki yapabilecekleri tek şey sadece ipe sapa gelmez kişilik dokundurmalarıdır... Yada katli vaciptir gibi korkutmaları... Ki bizler seni çok iyi biliyor ve verdiğin değerlerin yanında olduğumuzun bilinciyle üretimine yürekten bağlıyız.. lütfen devam dostum... Bu oyunlar bizi aşar.... Sevgi ve saygılarımla... İŞTE REFERANSLARI... TEVBE SURESİ.. 1- Allah'dan ve Resulü'nden bir ültimatomdur bu, kendileriyle antlaşma yaptığınız müşriklere: 2- Bundan böyle yeryüzünde dört ay daha istediğiniz gibi gezip dolaşın. Şunu da bilin ki, Allah'ı aciz bırakacak değilsiniz. Allah kâfirleri mutlaka perişan edecektir. 3- Ayrıca büyük hac günü Allah ve Rasulü tarafından insanlara bir ilandır ki, Allah da Resulü de müşriklerle yapılan antlaşmalara artık bağlı değildir. Eğer hemen tevbe ederseniz, bu sizin için hayırlıdır. Yok yine tevbeden yüz çevirirseniz biliniz ki, Allah'ı yıldıracak değilsiniz. Kâfirleri acı bir azap ile müjdele. 4- Ancak kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklerden size olan ahitlerinde hiçbir eksiklik yapmamış ve sizin aleyhinize hiçbir kimseye yardımda bulunmamış olanlar bunun dışındadır. Siz de onlarla olan antlaşmanızın hükümlerine antlaşma süresinin sonuna kadar uyunuz. Muhakkak ki, Allah müttakileri sever. 5- Şu haram aylar bir çıktı mı artık o müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler ve namaz kılıp zekatı verirlerse onları serbest bırakın. Muhakkak ki, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. 6- Eğer müşriklerden biri aman dilerse, ona aman ver. Ta ki, Allah'ın kelâmını dinlesin. Sonra onu güvenlik içinde olduğu yere kadar gönder. Çünkü bunlar gerçekten de bilgisiz bir kavimdirler. 7- O müşriklerin Allah katında ve Resulü katında herhangi bir ahdi nasıl olabilir? Ancak Mescid-i Haram yanında antlaşma yaptıklarınız var ki, bunlar size karşı doğru durdukça siz de onlara doğru olun. Allah (hainlikten) sakınanları elbette sever. 8- Onlarla nasıl sözleşme olabilir ki, sizin aleyhinize ellerine bir fırsat geçse, hakkınızda ne bir antlaşma gözetirler, ne de bir yemin. Dil ucuyla sizi hoşnud etmeye çalışırlar, fakat kalbleri o kadarına da razı olmaz. Zaten onların çoğu fasıktırlar. 9- Allah'ın âyetlerini az bir çıkara değiştirdiler de Allah yolundan engellediler. Gerçekten de bunlar ne fena şeyler yapageldiler. 10. Bir mümin hakkında ne bir yemin gözetirler, ne de bir antlaşma. Bunlar işte böyle haddi aşan kimselerdir. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Deyimi bu biçimiyle ilk kez, Danıştay cinayetini işleyen kişinin babası dile getirdi.Oğlunu temize çıkarmak için ve övünerek, onun "namazında niyazında" bir genç olduğunu söylüyordu. Bu babanın nasıl biri olduğu kısa sürede anlaşıldı. Nitekim katil oğul da, babasının övgüsünü hak etmek istercesine, "namaz kılmak" için duruşma salonundan kaçmaya yeltenmişti... Hrant Dink cinayetini azmettiren Yasin adlı kişiyle ilgili olarak, "namazında niyazında" sözü bir kez daha karşımıza çıktı. Bir yakınından, onun da "namazında niyazında" bir genç olduğunu öğrenmiş olduk. Cinayet "zanlı" sının kendisi de, cinayeti işlemeden önce namazını kıldığını söylüyordu. Daha önceki toplu ya da tek cinayetlerin her biriyle aralarında kan akrabalığı bulunsa da, bu son iki cinayetle birlikte, yeni bir durum karşısında olduğumuzu düşünüyorum. Bu "namaz niyaz" edebiyatı, bu dile getiriliş biçimiyle, bana yeni bir olgu gibi görünüyor. Neredeyse "postmodern" bir yenilik diyeceğim geliyor... Aslında yeni bir olgu değil Dipnot . Ailelerin bunu öne sürmelerindeki asıl sebep bu çocuklar namazında niyazında bunlar böyle şeyleri asla yapmazlar bunları kandırmışlar demeye getiriyorlar bana göre.Buradaki namaz niyazda bir bakıma ahlak ,namus ve iyi insan olduklarının göstergesi . 5- Şu haram aylar bir çıktı mı artık o müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler ve namaz kılıp zekatı verirlerse onları serbest bırakın. Muhakkak ki, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. Müşrik=Tanrıya ortak koşan ,inanmayan Böyle bir emrin mantığı nedir?Senin gibi olanlara yaşam hakkı ver olmayanları öldür. Ve sayın bozan uzun zamandan beridir yazılarınızı takip ediyorum. Son derece bilgili ve iyi bir hatip olduğunuzu kabul etmekle birlikte sizinle ilgili ve aslında bu forumda bir çok kişinin ortak özelliği olan bir konuya da değinmeden geçemeyeceğim. Özellikle son derece alaycı ve kusuruma bakmayın ama ******* başlayan yazılarınız bir süreden sonra sizinle aynı görüşte olmayanlarla kişisel çatışmaya dönüşüyor.Bu bana göre demokrasiyi gerçekten özümsemiş bir insan davranışı değil.Hangi görüşten olursanız olun bu hiç hoş bir davranış tarzı değil ve belli bir süre sonrada bir üsteki iletiniz gibi iletiler yazmaya başlıyorsunuz. Ama dediğim gibi bu forumda kişiselleştirme olayını bir çok arkadaş yapıyor ne yazık ki. Ayrıca bazı arkadaşlarında olayları illa belli kesimlere yamama çabasını da gözden kaçırmadığımı söylemem gerekiyor son derece iyi niyetlerle yazan arkadaşlar olduğu gibi tamamen kasıtlı davrananlar da yok değil maalesef. Saygılar Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Çok komik Allah aşkına !!!! Önemli olan sevgidir ; ben İnsanları ajite edici başlıklarcıyı da sekreterliyi de onun dost ve ahbaplarını da sevgiyle selamlıyorum... bozan Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Söyleyecek çok fikrimiz var, öyle masum numaralarına kapılmaya hiç gerek yok* ** Siz bilirsiniz dostlar ben sevgi derim, barış derim, bütün insanları inansın yahut da inanmasın kucaklamak derim, siz inanı yahut da sizin gibi düşünmeyeni dışlamaya devam edin...Yol sizin yolunuz...Bizim yolumuz kardeşlik yolu... Ben inanan ya da inanmayan fakat her halde karşısındakine saygı gösteren herkesi kucaklarım.. Bunları siz mi söylüyorsunuz sayın bozan... Kardeşlik, saygı, sevgi, kucaklarım, diyorsunuzda... Öncesinde ve sonrasında yazdığınız her cümle ile kendinizi yalanlıyorsunuz... Size inanmak, evet bu sefer galiba doğru söylüyor demek istiyorum her seferinde... Ya bir sonraki satırda yada bir sonraki iletinizde kendi kendinizi tekzip ediyorsunuz... Dediğiniz gibi şaşırtıyor ve bozuyorsunuz.... Hani bir iletinizde de solaganda atmıştınız..."Ben bozanım...Bozarım..." Kolay gelsin bozmaya devam dolu dizgin gidiyorsunuz... Umarım Adminler yazdıklarınızı okumuştur da siz istiyorsunuz diye gerekeni yaparlar... yada adminleri kovalım sizi admin yapsınlar... Formu sığlaşmışlıktan kurtarıp... Bir bozan' a teslim edelim...Herkes derinlerde boğulsun... Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Sayın bozan bana göre de çok komik sizin durumunuz neye benziyor biliyormusunuz bir fıkra var şöyle; Adamın biri meyhaneden içeri girer serde kabadayılık vardır -Heyt ulan var mı bana yan bakan? der Oturanlardan biri kalkar ve derki oldukçada iri yarıdır bizimkinin gözü kesmez ve adama sarılarak der ki; -Var mı bize yan bakan? Teşbihte hata olmaz ne çıkarsa bahtınıza Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Önemli olan sevgidir ; ben İnsanları ajite edici başlıklarcıyı da sekreterliyi de onun dost ve ahbaplarını da sevgiyle selamlıyorum... bozan Sayın bozan; Yine yanıltmadınız forumda yazanları...Okuyanları... Bu kadar seviyeyi aşağıya çekmeyi nasıl becerebiliyorsunuz.? Üstelik "sığ"lıktan şikayet eden de sizsiniz.! Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 suur altiniz dediniz ,onun icin özür dilerim konuyu sizle kapatiyorum. Saygilar konuya dönün derim saga sola çekmenin bir anlamı olmasa gerekir öyle degil mi??? saygılar Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Konu ana başlığından.... Bence asıl ve başlıca sorun, bu gençlerin eğitimlisinin de eğitimsizinin de, hiçbir hümanist ve bilimsel referansa sahip olmayışıdırÇünkü ülkemizde böyle bir eğitim yok. Çünkü ülkemizde eğitim artık Kuran kurslarıyla başlıyor ve bilim düşmanlarının elinde devam ediyor. Çünkü "namaz" ve "niyaz" kavramlarının ezberlenmiş bir söz gibi ayağa düşürüldüğü bu ülkede evrim kuramını yadsıyan biri ulusal eğitimin başında, asıl referansının (bilim değil) din olduğunu söylemiş (ve bu sözüne bağlılığını her zaman kanıtlamış) bir diğeri hükümetin başında ve cumhurbaşkanlığını da ele geçirmek üzeredir. "Namazında niyazında" genç katiller üreten bir ortamın, yoksulluktan, toplumsal adaletsizlikten bile daha vahim altyapısı (insanlık kültürünün hümanist-bilimsel değerlerinden, birikimlerinden bu kopuş) gözden kaçırılırsa, çok da uzak olmayan bir gelecekte, şu yaşadığımız günlerdeki aymazlığımızı utançla, pişmanlıkla anımsayacağız demektir. Tabii henüz yaşamaktaysak. Alıntı
Φ EMPATİ Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Materyalist düşünce yöntemi ile insanların makina olduğunu kabul ederek kendinizi kandırmak yoluna giderseniz... Materyal düşünce ruh, melek, şeytan,cin gibi ifade edilen metafizik varlıkları kabul etmemektedir.. İnsanlar ister materyalist ister metafizik düşünme yöntamlerini kullansınlar sonuçta her biri insandır... Aynı şeylere ağlar...üzülür...mutlu olur...dostları...arkadaşları ve sevgilileri vardır... Aksini iddia eden çıkmaz.. Siz metafizik düşünüp inanıyorsunuz diye diğerleri için maneviyattan zerre kadar anlamaz sonucuna ulaşıyorsanız... Birinci şıkka bakınız ne demek istediğimi rahat anlayacağınızı umuyorum.. Bu sizin zerre kadar insan ruhundan anlamadığınızı ortaya koyar... hakaretamiz bir söz..yazık!! Tabi siz insansın sizden başkaları maymun.? Bırakın sözü böyle bir kelime mi gördünüz mü? Onları gidin darwin masallarını anlatanlara söyleyin Kuran kendi içinde kendi anlamını yaratmıştır zaten... Güzel anlamışsınız.. O dediğiniz "mana vermeye çalışırları" inanmayanlardan daha çok inananlar yapıyor... farkındamısın.? ama yanlış anlamışsınız.. davul bile dengi dengine bilirsiniz.. kısacası hiç bir bilgisi olmayan biri çıkıp kafasına göre bir ayeti yorumlayamaz zira sapla samanı iyi karıştırırlar böyleleri sizde bunun farkındasınızdır umarım!! Çelişkileri farkedip,anlayan ve dillendirenlerin yaptığı "mana vermeye çalışmak" değil birer eleştiridir... Bknz. üstteki yazı.. İslam cinayet işler mi? Soyut kavramlar eylem, hareket bir davranış gösterebilirler mi?... Hayır dediğinizi duyar gibiyim... Evet doğru tespit...Çünkü insanlar kendilerine öğretilen, anlatılan ve istenenlere dayanarak davranış gösterirler... İslamda insanlar üzerinde hatırı sayılır bir etkiye sahip bir öğretidir... Peki islama inanan insanlar kuranın içeriğinden bazı manalar çıkarıp, allah adına,isalam adına cinayet işleyebilir mi? Evet mi dediniz...Evet... evet haklısınız... İslamın değil ona inanan ve ona mana vermeye çalışan bazı insanların cinayet işlediklerinden söz ediliyor yazılanlarda... Kendim yazdım kendim oynadım tek kişilik gösteri ve sonuç olarak bireylerin yapmış olduğu negatif ve pozitif eylemleri kendi fikirleri doğrultusunda negatif alarak topluma yansıtanlar her zaman olmuştur ve olacaktır.. son olarak namazında niyazında katiller adlı topic açan ve bu hareketinle topluma işte namaz kılanlar budur işte islam budur imajı çizmeye çalışan zatı şiddetle kınıyorum.. Lütfen inanca saygı.. saygılar.. Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 humanist mi ? batının, kanlı pençelerine ipek eldivenler giyip bizleri kardeşlige mi? çagırması bir kişi öldürünce katil, binlercesini öldürünce insancıl öyle mi? humanist, bilimsel ya ırk temelli milliyetçilik hangi kaynak/lardan neşet etti.. başka destekler bulsun yazar... derim...tanrıtanımaz bir humanizim,yok kalsın almayalım derim ... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 ve sonuç olarak bireylerin yapmış olduğu negatif ve pozitif eylemleri kendi fikirleri doğrultusunda negatif alarak topluma yansıtanlar her zaman olmuştur ve olacaktır.. son olarak namazında niyazında katiller adlı topic açan ve bu hareketinle topluma işte namaz kılanlar budur işte islam budur imajı çizmeye çalışan zatı şiddetle kınıyorum.. Lütfen inanca saygı.. saygılar.. Bende bugünTürkiye, "namaz kılan, niyaz eden zihniyetin" , Abdi İpekçi, Cavit Orhan Tütengil, Kemal Türkler, Doğan Öz, Cevat Yurdakul, Bedri Karafakioğlu, Ümit Kaftancıoğlu, Bedrettin Cömert gibi birçok önde gelen aydını öldürerek yok etmelerini kınıyorum... Yıllardır Toplumumuzda ilahi bir korku ortamı yaratıldı, "namazında ve niyazında geçler" bu nedenle son 40 yıllık siyasi yaşamımızda ölümle birlikte anılır hale geldi. Demokrat ve aydın insanlar ile toplum arasına ciddi anlamda yaralar açıldı... Veee hatta bunu görmezlikten gelen zihniyeti kınıyorum... Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Neticede ; Katilleri namazlı ya da namazsız olarak ayırmak kadar kaba bir düşünce olamaz, bu ülkede hergün onlarca cinayet işleniyor masum insanlar katlediliyor, arsızlık ve hırsızlık için on kuruş için binlerce insan öldürülüyor her yıl.... İşte bütün bunların sebebi namazın bir sonucu değildir, katillik bir insanlık suçudur, bugün samastı kullanan sözde ulusalcı özde ABD'ciler kimse dün mumcuyu katleden, kışlalıyı katleden ABD'ciler de onlardır, bunun namazla alakası ****** ********, ajiteci'nin insanlıkla alakası kadardır.... Şu da ortaya çıkmıştır, insanlar açık yürekli olmalı şekilli başlıklar arkasından konuşmamalı Allahla problemini başka adlarla ortaya atmamalı... Biz bütün insanlığı kucaklıyoruz, kötüler ve onların kötü niyetli ahbapları hariç.... bozan Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Dünya işleri; Sadece insanın yaptıkları ettikleri. Yaptığımız işleri Allaha dayandırmak, destek beklemek, alet etmek ne o la? İktidar arzumuzun merkezine yerleşmiş bir allah var ve o orada mı yaşar? Allahı bu dünya işlerinden uzak görmek. Varoluşumuzu kabul ve imandır. İtiraz eden bir kaplumbağa ya rastlamak mümkün değilken. İnsan ne durumdadır? Aydınlar kalemlerini kılıç gibi kullanmamalıdır. Cahiller gerçekten onu kılıç zannedebilirler. Bunu tahmin etmemek o kişiyi aydın olmaktan çıkarır. Çünkü aydın, iddiası olan kişidir. Cahil ise cahildir zaten. Allahın bize ihtiyacı mı var? Daha ötesi beni yorar. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2007 Materyal düşünce ruh, melek, şeytan,cin gibi ifade edilen metafizik varlıkları kabul etmemektedir.. Tüm dertleri materyalizm olan insanlar maneviyattan zerre anlamazlar.. Demek sizce insanların manevi duyguları.."ruh, melek, şeytan,cin gibi ifade edilen metafizik varlıklar" vardığınız sonuç ve çıkarımınız müthiş doğrusu... Yaşamı ve insanları algılarken üretebildiğiniz mantık, empati anlayışınız buysa... Ne denebilir, size kolay gelsin... Tüm dertleri materyalizm olan insanlar maneviyattan zerre anlamazlar.. Kendi söyleminize verdiğiniz yanıt...(!) hakaretamiz bir söz..yazık!! Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 İşte diğer referansları... TEVBE SURESİ 111. AYET... "Allah, müminlerden, canlarını ve mallarını, kendilerine cennet vermek üzere satın almıştır: Allah yolunda çarpışacaklar da öldürecekler ve öldürülecekler. Bu, Tevrat'ta da, İncil'de de Kur'ân'da da Allah'ın kendi üzerine yüklendiği bir ahittir. Allah'dan ziyade ahdine riayet edecek kim vardır? O halde yaptığınız alışveriş ahdinden dolayı size müjdeler olsun! Ve işte o büyük kurtuluş budur. " Arkadaşlar İslam'ın barış ve kardeşlik dini olduğundandan dem vurmuştu? Düşünün birkere; allah yolunda öldürmek ve öldürülmek... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2007 Neticede ; Katilleri namazlı ya da namazsız olarak ayırmak kadar kaba bir düşünce olamaz, bu ülkede hergün onlarca cinayet işleniyor masum insanlar katlediliyor, arsızlık ve hırsızlık için on kuruş için binlerce insan öldürülüyor her yıl.... İşte bütün bunların sebebi namazın bir sonucu değildir, katillik bir insanlık suçudur, bugün samastı kullanan sözde ulusalcı özde ABD'ciler kimse dün mumcuyu katleden, kışlalıyı katleden ABD'ciler de onlardır, bunun namazla alakası ****** ********, ajiteci'nin insanlıkla alakası kadardır.... Şu da ortaya çıkmıştır, insanlar açık yürekli olmalı şekilli başlıklar arkasından konuşmamalı Allahla problemini başka adlarla ortaya atmamalı... Biz bütün insanlığı kucaklıyoruz, kötüler ve onların kötü niyetli ahbapları hariç.... bozan Çok haklısın sevgili Bozan; Kendine bu tip başlıkları açma işini meslek edinmiş herhalde arkadaşımız Müslüman hırsızlar başlığının akabinde namazında niyazında katiller başlığı,ne tuhaf ki bu tip başlıkları açıp insanları sınıflandırıp sonrasındada humanizim söylemleri yapıyorlar,sevgiden,insanlıktan,kardeşlikten dem vuruyorlar.Bu iş bir insanı öldürüp arkasından ağıt yakmaya benziyor. Kimse kanmaz bunlara,şu ateist kesimin müslüman kesime olan nefreti kadar müslüman kesim ateist kesimden nefret etseydi dünya birbirine girerdi herhalde. Akabinde hemen diğer savaşcılarda yerlerini almış ekip savaşa hazır,başlığı açan onlar,savunma yapılınca "koro oluveriyorsunuz" Müslümanların kaderidir bu zaten hep savunma konumunda kalmak saldırı gelir savunursunuz ama ne hikmettir ki gene katil ve hırsız ilan edilirsiniz. Ben birine iğne yapılırken dahi bakamam ama namaz kılıyorum nasıl bir iş bu....... Bu nasıl bir nefrettir ki kendi nefretini anlatmak için bile inanmadığını söylediğin kitabın ayetlerinden yararlanıyorsun "Bakın sizin kutsal kitabınız böyle diyor"kime demiş ne için demiş diye sorsan bilmez.Hep diyorum ya bir Ebu Cehl özentisi var oysa ki Ebu Talipte inançsızdı,neden kendinizi Ebu Cehlin yerine koyuyorsunuz da Ebu Talip gibi olamıyorsunuz?Cevabı basit çünkü Ebu Talip müslümanları severdi. İnsanın içini acıtan şeyler bunlar tam iyi niyetten emin oldum diyorsunuz ki ensenize bir yumruk iniveriyor NAMAZINDA NİYAZINDA KATİLLER yorumsuz diye yazılıyor arkasından gelen yorumlar yazıdan daha çirkin,biri çıkıp alkışlıyor tasdik ediyor arkasından diğeri geliyor.......Ama bir itiraz ettimi koro başladı deniliyor oysaki asıl koro hiç susmuyor ki ve o kadar yüksek sesle bağırıyorlar ki sizin sesiniz kaybolup gidiyor arada. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.