Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 peki trevize görüşünüze saygı duyuyorum ama bilmenizi isterim, üyesi bulunduğum dernek Kuvayimilliye Atatürk'ten başka siyasi lider ve siyasi görüş benimsememiştir. Ve içerisinde sağduyulu, akılcı, gerçekçi her türlü farklı dünya görüşüne sahip insan bulunmaktadır... her kurum içerisinde hatalı davranış sergileyenler olabilir önemli olan onları düzeltmektir ya da o kurumdan ayıklamaktır... bende bir konuda ısrar ediyorum ki birliği bozulmuş milletler içinde birliği sağlayıcı farklı topluluklar ortaya çıkabilir bunların arasında amacı farklı olanlarda olacaktır... ama akıl yolunu bulur hele içinde sağduyu varsa... ve birliğin olduğu yerde Hak, parçalanmanın olduğu yerde negatif güç vardır... selamlar Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Bendende sana helal olsun Marcus ... Beni tanıyorsan bu helalinde ne anlama geldiğini anlarsın heralde... Yüreğinde çok genişmiş, bilginde, söylenenleride çok iyi anlamışsın, çok da iyi yazıyormuşsun, ve bozan'ın dediği gibi bozan bir şeyi boşa demez diyede bitireyim.... Helal olsun (Açıkça tartışmaktan gocunmayanların yeri olmuş burası artık) ... Erdoğan ben ne dediğimi gayet iyi biliyorum.Siz gidinde benim söz söylediğim insanların yazılarına bakın. Hepi topu üç kişi onlar kendilerini biliyorlar zaten. Erdoğan arada sırada bir pasteyle gelir günümüze anlam katardı.Ancak şimdi gelmiş marcusa laf sokuşturuyor. Hatırladığım kadarıyla seninle karşılıklı bir konuda tartışmışlığımız yok.Varsada ben hatırlamıyorum...Bozana gelince benim bozanla yaptığım tartışmaları buradan başka bir kişiyle yapmış olsaydım herhalde beni ipe götürürdünüz. Bozanla tüm bu tartışmalarımıza rağmen( ki kendiside bilir hiçbirinde birbirimizi ikna edememişizdir.) ancak bu haliyle bile bu üç silahşörler kadar bana acı vermemiştir kendileri.Üstelik bazen susmayı kullanarak benimde kendi kendime düşünmeme neden olmuştur.. Bozandan niye bukadar rahatsız oluyorsunuz. Kendisi hakkında en ufak bir bilgim yok.Ancak sevgimi saygımı kazanan ender insanlardan biridir. Ve bu forumda olması bizim için bir şanstır. Farklı farklı düşüncelere sahip olsakta ben bozanı seviyorum....Birde bozanın içindeki ruh halini son iletimde biraz daha iyi anladım...Meğer çin işkencisi bu forumda yeniden dizayn edilmişte ben yeni yeni öğreniyormuşum... Sayın Erdoğan önce kişiliğini görelim sonra konuşalım... Tavşan şeyi gibi akmayan kokmayan birisin...Tuzlu su devrimcilerinden olduğunda her halinden anlaşılıyor....Salamuraya yatırılmış boltuzlu lakerda misali....Yazımı iki kere oku,yetmiyorsa on kere oku...Yine birşey anlamıyorsan gel özelde görüşelim.Anlatayım sana meramımı. Saygılar.... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Sevgili dip not; Açtığın bütün başlıkları takip ediyorum... Kişilerin tartışabilecekleri başlıklar açmakta oldukça yeteneklisin... İrdelenmeye açık, her görüşten kişinin yorum yapabileceği güncel konuları... Kendine has üslup ve sunumunla foruma taşıyorsun... *** Ve forumdaki bir çok kişide bunu elinden geldiğince iyi değerlendirip Ruhasal dengelerini huzura kavuşturacak rahatlamalar üretiyorlar... Kişiselleştiriyorlar... Polemikler yaratıyorlar... Çatıştırıyorlar... Sonrada sesizliğe bürünüp...Çatışamalarda kışkırttıkları kişileri uzaktan izleyip başarılarının tadına varıyorlar... *** Bu başlık altında da aynı yaklaşımların üretildiğini gözlemliyorum... Sevgili marcus ve diğer arkadaşlar arasında yaratılan bir çatışma var... Marcusun kendi penceresinden kendi haklılığını anlatmaya çalıştığı ifadelerindeki sertliği farkeden Başta bozan olmak üzere bazı arkadaşlar... Karşı oldukları görüşlere kendi haklılıklarını ispatlayacak kişisel görüşlerini üretmek yerine Önce sunumda ki bir kaç cümleyi cımbızlayarak kişselleştirdiler... Ardından yapılan bu saptırmalarla polemik ürettiler... Bu polemik yaklaşımlarla yarattıkları uzlaşmazlık ve gerginlik ortamında Çatışma üretmek adına yazısına sahip çıktılar... Marcus ve karşı görüşler arasında çatışmanın alt yapısını oluşturdular... Ve şimdi ortada yoklar... Çatıştırdıkları kişiliklerin yıpranmasını bekliyorlar... Düşünceye karşı kendi haklılıklarını üretecek fikir üretmek yerine bu tür ****** ***** tezgahlarla yapıyorlar yapacaklarını... *tna Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Öncelikle şunu ifade edeyimki gerçekten şaşırdım. Gerçi bir süredir. yaklaşık bir yıldır okuduğum insanların son zamanlarda yazdıklarına şaşırıyorum ama. bu kadarı, bu bakış açısı nebileyim. ilk aklıma gelen arkadaşımızın şifresinin çalınmış olabileceğiydi. Hıristiyanlığın geçmiş yıllara ait sabıkasından dem vuranlar,20.Yüzyılın islam adına işlenen cinayetlerle dolup taştığını dillendiriyor.Uzak ve yakın tarihimizdeki din adına sayısız cinayetl işlenmekte olduğu dile getiriliyor. (PKK nın cinayetleri bu manada solda sıfır kalıyor) Şimdi bu tarz kişilerin bakış açılarını irdeliyeceğim. (admin izin verirse tabi) Evet bunu bende dillendirdim. ve yine dillendiriyorum. Hristiyanlık tarihi boyunca, hristiyanlık adına korkunç katliamlar siciliyle doludur. sadece vatikan cadı avı başlatarak bir yılda 8 milyon kadını öldürmüştür. Engizisyon tarihi boyunca milyonlarca insanı katletmiştir. Haçlı seferleriyle kuduste ve ortadoğuda Hristiyanlık adına savaştığını söyleyenler ne kadar insan katletmiştir ? 20. yy da İslam adına neler olmuştur. Daha doğrusu islam dini kullanılarak neler yapılmıştır. Afganistanda, her biri islam adına savaştığını söyleyen grupların, çatışmasında 1 yılda 4 milyon afgan ölmüştür. Rakam bilmiyorum yazılı olarak kullanıldığında anlatımı net oluyormuda 4 milyon insan. Cezayirde, FIS "islam adına" binlerce insanı köyleri basıp kör testerelerle keserek katletmiştir. Mısırda, yine her biri şeriat için savaştığını söyleyen, hatta aynı mezhebin iki koluna mensup olan çevrelerin çatışmalarında 20 yılda ne kadar insan katledilmiştir ? Sanırım dünyada daha nice örnek yazabilirim bu yüzyıla ait sadece. Ülkemize bakalım, maraşta yeni doğmuş bebekleri, bacaklarından tutup ikiye ayıracak kadar, hamile kadınları ağaca asıp kazmalarla karnını parçalayacak kadar vahişleşebilenler. Çorumda, malatyada olduğu gibi katliamlara imza atanlar. Hepsi Cami minarelerinden, müezzinlerin "din elden gidiyor, muhammedi seven şurada toplansın, Allaha inanan şurada toplansın " anonslarıyla harekete geçirilmedi mi. 38 insanı diri diri yakanlar, bunu Allah adına yaptıklarını söylemiyorlarmıydı. Evet aynen kullandığım ibarenin arkasındayım. daha bir kaç yıl öncesinde, gözümüzün içine sokulan Hizbullah dehşeti yöntem yanından PKK katliamlarını solda sıfır bırakmıyormuydu. İnsanların domuzbağıyla bağlanıp, saatlerce korkunç acılar çekerek işkenceyle ölmesi, insanların diri diri mezarlara gömülmesi? Daha bugüne bakalım. Irakta olduğu gibi, bir insan üzerinden Allah'ın isminin ve sözlerinin yazılı olduğu bezin yada panonun önünde. bir insanın diri diri kafasını kesiyorsa. ve bunu alkışlayanlar, cep telefonlarına kaydetip arkadaşlarına izletenler varsa. Hergün bırak farklı dini farklı mezhepten oldukları için insanlar birbirlerinin camilerine türbelerine bile bombalarla saldırıyorsa. Kadın çoluk çocuk demeden, birbirlerinin üzerine bomba atıp bir günde yüzlerce kişiyi öldürüyorsa. Bugün bunları yadsımayıp. Ana misyonu insanların birliğini sağlamak, insanları iyiye doğruya yöneltmek olan bir dinin. Nasıl böyle kullanılabildiğini, ve nasıl böyle vahşetler için bu dinin kullanılabildiğini. Ve nasıl olupta, bir dinin böyle yorumlanabildiğini konuşup. İnanan insanların herkesten önce buna karşı durması gerekirken. Bunları zikretmek, islam düşmanlığımıdır ? evet işin kolayına kaçabiliriz. bunları söyleyen herkese "islam düşmanı, amacı kötü" vs diyebiliriz. Yada insanların bunları belirtmeleri, din adına işlenmeyen cinayetleri onayladıkları anlamına mı geliyor . Yada bu kelime oyunlarına ne gerek var. 20.yüzyıl çoğunlukla hristiyan kökkenli ve aslında hiçbir tanrı inancına sahip olmayanların yıkımlarıyla geçti.Stalin,Hitler,Mussolini,Pinoche, Hitler, hristiyanlığın protestan mezhebinin mensubuydu. ve Protestanlığın kurucusu Martin Luther'İn fanatik yahudi düşmanı söylemlerini kullandı. Vatikanı ve kliseyi arkasına aldı. Anti-semitizmin avrupadaki temeli zaten, hristiyanlığın yahudi karşıtlığına dayanır. Hitler dini kullanmadın mı, hristiyanlığın koyu yahudi karşıtı protestan mezhebinin üyelerini arkasına aldı. Almanya kliselerini arkasına aldı. anlatılan şey, katliamları yapanların kişisel inancı olup olmaması değildir. Bunu yaparken neyi kullandığıdır. İnsanları neyi kullanarak harekete geçirdiğidir. yani pinochet, şilide katolikliği ve kliseyi kullanmamıştır. Mussolinide katolikliğin merkezi italyada, katolikliği kullanmamıştır öylemi. 20. yy ın insanlık yıkımlarını yapanlar listesi yapmışsın küçük ama. Mesela Hitlerin 7 yılda katlettiği altı milyon yahudinin dramının yanında. Talibanın Afganistanda 1 yılda katlettiği 4 milyon afganı atlamışsın. Bu yıkım değil mi. Ugandada eşi benzeri görülmeyecek derecede vahşi katliamlara imza atan İdi Amin'i atlamışsın. kaldıki rakamlar mı ölçütümüz. Bu günde dünyada gözümüzün önünde din adına, insanlar birbirine düşürülmekte. iç savaşlar yaratılmakta, katliamlara imza atılmaktadır. Irakta nasılki, Hristiyan evanjelist tarikatına mensup bir Başkanın o tarikata üye subayları özellikle atadığı ırakta. ABD bu katliamları yaparken. Müslümanlığın, şiilik ve Vahhabilik mezhebine mensup Iraklılarıda, birbirlerinin pazarlarına, camilerine, türbelerine saldırarak ABD askerlerinin öldürdüğü kadar insan öldürmektedir. Coğrafya ne olursa olsun, din hangisi olursa olsun. Atatürk'Ün bu kadar önem verdiği Laiklik yadsınıp. Dinler insanların Allah'a ibadet etme gayesinden çıkarılıp. başka gayeler için kullanıldığında tablo aynı olur. Barbar Kenan gibiler 20.yüzyılda ne adına cinayet işlediler.Yoksa onların yaptıklarını cinayetten saymıyormuyuz.Yoksa yanlızca sizinkafa yapınıza uygun insanlar öldürlüncemi cinayet oluyor günümüz dünyasında.ABD nin Irakta geçen yıl ölü sayısı 650 binlerdeydi. Şimdi 850 binlerle ifade ediliyor.Fazlası var azı yok.ABD ve Bush da size göre müslüman ve bunca insan sizin ufak inançsızlığınıza meze edilecek öylemi.(!), Barbar Kenan değil mi. Darbeden sonra, işkencehanelerde insanları zulumden geçirirken. Meydanlarda elinde Kuran-ı Kerim, ayetlerle konuşma yapan. Her köşe başında imam-hatip okulları açan. Erbakana parti kurduran. 1980 lerin yobazlıkla idare edilen Türkiye'sini yaratan. Nakşibendi tarikatına bağlı kişleri, devlet kurumlarına, Trt ye , orduya, ve hatta başbakanlığa getiren. Ermeni asıllı bir vatandaşımız öldürüldü,hepiniz ermenioldunuz., Hiç bir şey olduğumuz falan yok. Yine o pankartın arkasında yürümeden önce neysek oyuz. Neo Naziler, Solingende türkleri yakında "Hepimiz Türk'üz" diye pankar açan Almanlar türk olmadıysa birdenbire. Amerikada ku klux klan zencileri katlettikten sonra, "Hepimiz Zenciyiz" pankartı arkasında yürüyen beyaz amerikalılar, birden bire tenleri kararıp zenci olmadılarsa. "Biz bu cinayeti kendimize karşı işlenmik olarak kabul ediyoruz" diyerek "Hepimiz Ermeniyiz" pankartının arkasında yürüyenlerde ermeni olmadılar. Bir evrim teorisidirtakmış duruyorsunuz.Dünyada evrim karşıtları bile artık bu ********** sıkıldı.Bir bizim ülkemizin ilerici unsurları vazgeçmedi. Her türlü düşünceyi batı entellektüelinden alma alışkanlığı olan bu tembel ve duyarsız güruh,yeri geldiğinde en ateşli cumhuriyet savunucusu olmakta bir beis görmez.Soyumuzun sopumuzun nereden geldiğiyle bu denli ilgili olan kesim.Farketmez onuda tanrı yarattı denmesine inanılmaz bir tepki veriyor.Bir köpürdüşmüşlük bu denli olabilirmi.. bu nasıl bir mantık ya. Cumhuriyet fikri, batıdan geldi diye. Cumhuriyeti redmi edelim. Laiklik batıdan geldi diye laikliği red mi edelim. Nasıl Atatürkçü olucaz. Bir bilimsel teoriyi menşeine göremi değerlendiricez ? Evrim teorisinin değerlendirmesine bak ya gerçekten şaşırdım Marcus. Bu forumda, insanlar bu teoriyi tartışır. Bunun neresi sende rahatsızlık uyandırdı. Dünyanın bütün üniversitelerinde alanında kabul edilen tek teori olan evrim teorisini böylece redmi edelim. Yada kabul etmenin adı, "herşeyin batıdan alan, tembel guruh" mu yapar bizi. öyle madem batı ürünü bir teori almıyalım. pardonda : "İlim çinde bile olsa gidiniz, alınız" Hz Muhammet. Atatürkçülük arkasına saklanarak gerçekleştirilen ikiyüzlülükten midemiz bulandı artık.Acizliğin bu denli perdelenmesi onursuzluklaeş değerdir.Bu kişilerin Atatürkçülük adıyla inanan insanlara hakertvari davranmalarını bırakmalarını istiyoruz.acizliğin ve fikir üretme becerisinden yoksun olmanın korunağı M.Kemal olamaz.Olmamalıda.Sizin Atatürkçlüğünüzü kabul etmiyoruz.Bunu faşizan bir kafanın ürünü olarak niteliyor ve kesin bir dille reddediyoruz.Toplumu rencide eden toplumu yok sayan yalnızca kendi kafalarının dikine (sözüm ona Atatürkçüler) göre fikir üretenler toplumun büyük bir kesimini s......rederek nasıl oluyorda Atatürkçü düşünceyi savunabiliyorlar. Marjinalliğin,kifayetsizliğin adını,kafasındaki düşmanı (islam) sövmenin yeni adı oldu Atatürkçülük.. Bende insanlık düşmanlarının, barbarların İslam arkasına saklanarak, Atatürkün ilkelerine ve değerlerine "inanan insan" maskesinin arkasına saklanarak saldırılmasını reddediyorum. Atatürkle açık açık dalga geçen ve ona küfreden insanları bu forumda "ne kadar sevdiğini ve anlaştığını" anlatan kişinin. Atatürkçülere cephe almasını ise şaşkınlıka izliyorum. "Tekke ve zaviyeleri, tarikatları çağdaşlık dışı ve dinin sömürüldüğü merkezler" oldukları gerekçesiyle kapatan Atatürktür. "En iyi tarikat uygarlık tarikatıdır" diyen Atatürk'tür. Laiklikten ödün vermeyen Atatürktür. oysa şimdi, tarikatlara karşı çıkan, laikliği savunan kimselere "sahte atatürkçü" diyeceksin. İnsanların bilime önem vermesine, "her türlü düşünceyi batıdan alan tembel guruh yaftası vuracaksın." Benim anlamadığım şey, yobazlığa karşı olmam. nasıl beni sahte atatürkçü ve islam düşmanı yapıyor. Sen kendine Atatürkçü diyip hangi ilkesiyle hangi düşünsel yönüyle bağdaştırıyorsun bu söylemlerini. Tüm bunlardan sonra imzamdaki o yüce insanın sözlerini kaldırmak zorunda kalacağım.Çünkü tiksinmeye başladım....Bunları gördükçe ben ATATÜRKÇÜ değilim diyorum...... bunu belirtmene gerek yok açıkçası dostum. ben gerçekten şaşırdım. Hergün onlarcasının internette bolca bulunan, nurcu bilmemneci, tarikatçı sitelerde, vakit gazetesi köşelerinde dolaşan yazıların birebir muhteviyat yönden aynı olan bir yazıyı yaklaşık 1 yıldır yazılarını okuduğum bir arkadaşın yazdığını görmek beni şaşırttı. Dün olduğu gibi bugünde ben şu satırları yazarken bile insanlar çeşitli dinler adına öldürülüyor. İnancına kıymet veren kişi. Kendi dini kullanılarak bunların yapılmasına karşı durmak yerine. Bunları zikredenlere kulp takmaya girişirse. aynı dialoglar 20 yıl sonrada olur. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Bugün bunları yadsımayıp. Ana misyonu insanların birliğini sağlamak, insanları iyiye doğruya yöneltmek olan bir dinin. Nasıl böyle kullanılabildiğini, ve nasıl böyle vahşetler için bu dinin kullanılabildiğini. Ve nasıl olupta, bir dinin böyle yorumlanabildiğini konuşup. İnanan insanların herkesten önce buna karşı durması gerekirken. Bunları zikretmek, islam düşmanlığımıdır ? Evet işin kolayına kaçabiliriz. Bunları söyleyen herkese "islam düşmanı, amacı kötü" vs diyebiliriz. Yada insanların bunları belirtmeleri, din adına işlenmeyen cinayetleri onayladıkları anlamına mı geliyor . Yada bu kelime oyunlarına ne gerek var. Anlatılan şey, katliamları yapanların kişisel inancı olup olmaması değildir. Bunu yaparken neyi kullandığıdır. İnsanları neyi kullanarak harekete geçirdiğidir. Dün olduğu gibi bugünde ben şu satırları yazarken bile insanlar çeşitli dinler adına öldürülüyor. İnancına kıymet veren kişi. Kendi dini kullanılarak bunların yapılmasına karşı durmak yerine. Bunları zikredenlere kulp takmaya girişirse. aynı dialoglar 20 yıl sonrada olur. ... Duyarlı yurttaş tavrın.. Entellektüel, insani değerleri öne çıkaran birikiminle yazdıklarının gerçekliği objektifliği yadsınamaz "Cyrano de Bergerac"... İyi ki varsın değerli kardeşim... *tna Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Evrim bilimsel olarak kanıtlandı da bizim mi haberimiz yok... Teoride varlığı tartışılan bir konu ve veriler ispatlanmış değil... ama konuyu öyle bir hale getiriyorsunuz ki evrimi kabul etmiyorsak nasıl aydın olucaz, nasıl Atatürkçü olucaz diyorsunuz. gerçekten çok enteresan... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Evrim bilimsel olarak kanıtlandı da bizim mi haberimiz yok... Teoride varlığı tartışılan bir konu ve veriler ispatlanmış değil... ama konuyu öyle bir hale getiriyorsunuz ki evrimi kabul etmiyorsak nasıl aydın olucaz, nasıl Atatürkçü olucaz diyorsunuz. gerçekten çok enteresan... arkadaşım artık anladımki senin gerçekten okuduğun şeyi algılama problemin var. Evrim teorisinin değerlendirmesine bak ya gerçekten şaşırdım Marcus. Bu forumda, insanlar bu teoriyi tartışır. Bunun neresi sende rahatsızlık uyandırdı. Dünyanın bütün üniversitelerinde alanında kabul edilen tek teori olan evrim teorisini böylece redmi edelim. Yada kabul etmenin adı, "herşeyin batıdan alan, tembel guruh" mu yapar bizi. bu yazımın neresinden o dediklerini çıkardın. gerçekten merak ediyorum. bu yazının neresinden "evrimi kabul etmiyorsak nasıl aydın olucaz, nasıl Atatürkçü olucaz diyorsunuz. " bu sonucu çıkardın. ha birde sana lise bilgisi. Bilimsel teoriler ıspatlanamazlar. Kabul edilir yada reddedilirler. Dünyanın güneşin etrafında ve kendi etrafında döndüğüde bu gün sadece birer teoridir ona bakarsan. ıspatlanmamışlardır. Çünkü hiçbir bilimsel teori ispatlanamaz. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 benim okuduğumu doğru anlamak gibi bir meziyetim var ama sizin ne yazdığınızı anlamayacak insanlar var olduğunu sanmak gibi bir sorununuz var... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 benim okuduğumu doğru anlamak gibi bir meziyetim var ama sizin ne yazdığınızı anlamayacak insanlar var olduğunu sanmak gibi bir sorununuz var... arkadaşım ajitasyon yapma. göster, o yazının neresinden yazdığın sonucu çıkardın. o yazının neresinde ben "evrim teorisini kabul etmeyen aydın olmaz, atatürkçü olmaz demişim" "Evrim teorisinin değerlendirmesine bak ya gerçekten şaşırdım Marcus. Bu forumda, insanlar bu teoriyi tartışır. Bunun neresi sende rahatsızlık uyandırdı. Dünyanın bütün üniversitelerinde alanında kabul edilen tek teori olan evrim teorisini böylece redmi edelim. Yada kabul etmenin adı, "herşeyin batıdan alan, tembel guruh" mu yapar bizi." bu yazının neresinde, "evrim teorisini kabul etmeyen aydın olamaz," yada "atatürkçü olamaz" denmektedir ? ya göster, yada bu yazıda böyle bir şey yok ben uydurdum de. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Daha bugüne bakalım. Irakta olduğu gibi, bir insan üzerinden Allah'ın isminin ve sözlerinin yazılı olduğu bezin yada panonun önünde. bir insanın diri diri kafasını kesiyorsa. ve bunu alkışlayanlar, cep telefonlarına kaydetip arkadaşlarına izletenler varsa. Hergün bırak farklı dini farklı mezhepten oldukları için insanlar birbirlerinin camilerine türbelerine bile bombalarla saldırıyorsa. Kadın çoluk çocuk demeden, birbirlerinin üzerine bomba atıp bir günde yüzlerce kişiyi öldürüyorsa. Bugün bunları yadsımayıp. Ana misyonu insanların birliğini sağlamak, insanları iyiye doğruya yöneltmek olan bir dinin. Nasıl böyle kullanılabildiğini, ve nasıl böyle vahşetler için bu dinin kullanılabildiğini. Ve nasıl olupta, bir dinin böyle yorumlanabildiğini konuşup. İnanan insanların herkesten önce buna karşı durması gerekirken. Bunları zikretmek, islam düşmanlığımıdır ? Ugandada eşi benzeri görülmeyecek derecede vahşi katliamlara imza atan İdi Amin'i atlamışsın. kaldıki rakamlar mı ölçütümüz. Bu günde dünyada gözümüzün önünde din adına, insanlar birbirine düşürülmekte. iç savaşlar yaratılmakta, katliamlara imza atılmaktadır. Irakta nasılki, Hristiyan evanjelist tarikatına mensup bir Başkanın o tarikata üye subayları özellikle atadığı ırakta. ABD bu katliamları yaparken. Müslümanlığın, şiilik ve Vahhabilik mezhebine mensup Iraklılarıda, birbirlerinin pazarlarına, camilerine, türbelerine saldırarak ABD askerlerinin öldürdüğü kadar insan öldürmektedir. Coğrafya ne olursa olsun, din hangisi olursa olsun. Atatürk'Ün bu kadar önem verdiği Laiklik yadsınıp. Dinler insanların Allah'a ibadet etme gayesinden çıkarılıp. başka gayeler için kullanıldığında tablo aynı olur. Barbar Kenan değil mi. Darbeden sonra, işkencehanelerde insanları zulumden geçirirken. Meydanlarda elinde Kuran-ı Kerim, ayetlerle konuşma yapan. Her köşe başında imam-hatip okulları açan. Erbakana parti kurduran. 1980 lerin yobazlıkla idare edilen Türkiye'sini yaratan. Nakşibendi tarikatına bağlı kişleri, devlet kurumlarına, Trt ye , orduya, ve hatta başbakanlığa getiren. Hiç bir şey olduğumuz falan yok. Yine o pankartın arkasında yürümeden önce neysek oyuz. Neo Naziler, Solingende türkleri yakında "Hepimiz Türk'üz" diye pankar açan Almanlar türk olmadıysa birdenbire. Amerikada ku klux klan zencileri katlettikten sonra, "Hepimiz Zenciyiz" pankartı arkasında yürüyen beyaz amerikalılar, birden bire tenleri kararıp zenci olmadılarsa. "Biz bu cinayeti kendimize karşı işlenmik olarak kabul ediyoruz" diyerek "Hepimiz Ermeniyiz" pankartının arkasında yürüyenlerde ermeni olmadılar. bu nasıl bir mantık ya. Cumhuriyet fikri, batıdan geldi diye. Cumhuriyeti redmi edelim. Laiklik batıdan geldi diye laikliği red mi edelim. Nasıl Atatürkçü olucaz. Bir bilimsel teoriyi menşeine göremi değerlendiricez ? Evrim teorisinin değerlendirmesine bak ya gerçekten şaşırdım Marcus. Bu forumda, insanlar bu teoriyi tartışır. Bunun neresi sende rahatsızlık uyandırdı. Dünyanın bütün üniversitelerinde alanında kabul edilen tek teori olan evrim teorisini böylece redmi edelim. Yada kabul etmenin adı, "herşeyin batıdan alan, tembel guruh" mu yapar bizi. öyle madem batı ürünü bir teori almıyalım. pardonda : "İlim çinde bile olsa gidiniz, alınız" Hz Muhammet. Bende insanlık düşmanlarının, barbarların İslam arkasına saklanarak, Atatürkün ilkelerine ve değerlerine "inanan insan" maskesinin arkasına saklanarak saldırılmasını reddediyorum. Atatürkle açık açık dalga geçen ve ona küfreden insanları bu forumda "ne kadar sevdiğini ve anlaştığını" anlatan kişinin. Atatürkçülere cephe almasını ise şaşkınlıka izliyorum. hoşunuza gitmeyen cevap bulunca hemen ajitasyon, valla ben sizin kadar yapamam bu ajitasyonu... ya ne söylediğinizi bilmiyorsunuz ya da söylediğinizin hangi manaya gittiğini anlayanlara karşı özel bir yöntem geliştirmişsiniz... laiklik batıdan geldi aldık, cumhuriyette öyle, ve Atatürkçü olduk, ama evrim batıdan geldi kabul etmedik Atatürkçülüğümüz tartışılır oldu... cyrano, insanları bu kadar hafife almayın... evrensel insan sevginize ne oldu... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 hoşunuza gitmeyen cevap bulunca hemen ajitasyon, valla ben sizin kadar yapamam bu ajitasyonu... ya ne söylediğinizi bilmiyorsunuz ya da söylediğinizin hangi manaya gittiğini anlayanlara karşı özel bir yöntem geliştirmişsiniz... laiklik batıdan geldi aldık, cumhuriyette öyle, ve Atatürkçü olduk, ama evrim batıdan geldi kabul etmedik Atatürkçülüğümüz tartışılır oldu... cyrano, insanları bu kadar hafife almayın... evrensel insan sevginize ne oldu... samimiyim okuduğunu algılama problemin olduğunda. "bu nasıl bir mantık ya. Cumhuriyet fikri, batıdan geldi diye. Cumhuriyeti redmi edelim. Laiklik batıdan geldi diye laikliği red mi edelim. Nasıl Atatürkçü olucaz. Bir bilimsel teoriyi menşeine göremi değerlendiricez ? Evrim teorisinin değerlendirmesine bak ya gerçekten şaşırdım Marcus. Bu forumda, insanlar bu teoriyi tartışır. Bunun neresi sende rahatsızlık uyandırdı. Dünyanın bütün üniversitelerinde alanında kabul edilen tek teori olan evrim teorisini böylece redmi edelim. Yada kabul etmenin adı, "herşeyin batıdan alan, tembel guruh" mu yapar bizi. öyle madem batı ürünü bir teori almıyalım. pardonda : "İlim çinde bile olsa gidiniz, alınız" Hz Muhammet." bu yazıdan "laiklik batıdan geldi aldık, cumhuriyette öyle, ve Atatürkçü olduk, ama evrim batıdan geldi kabul etmedik Atatürkçülüğümüz tartışılır oldu... " bu sonucu çıkardın öyle mi ? bir kişi bilimsel bir teorinin, batıdan mı doğudan mı geldiğine bakarak, o teoriyi değerlendirirse. nasıl atatürkçü olabilir. Evrim teorisini kabul eden insanları "herşeyi batıdan almakla" suçlamanın neresi atatürkçülükle bağdaşır. Atatürk laikliği kabul ederken, laikliğin bir batı teorisi olmasını kendine problem yapmış mıdır. Yoksa laikliğin nerenin teorisi olduğuna değilde. Ne anlattığına mı bakmıştır. Atatürk Cumhuriyetin batıdan gelip gelmediğine mi bakmıştır. yoksa Cumhuriyetin doğru olup olmadığına mı ? "bu nasıl bir mantık ya. Cumhuriyet fikri, batıdan geldi diye. Cumhuriyeti redmi edelim. Laiklik batıdan geldi diye laikliği red mi edelim. Nasıl Atatürkçü olucaz. Bir bilimsel teoriyi menşeine göremi değerlendiricez ?" bu cümleden, nasıl ""laiklik batıdan geldi aldık, cumhuriyette öyle, ve Atatürkçü olduk, ama evrim batıdan geldi kabul etmedik Atatürkçülüğümüz tartışılır oldu... " bu sonuç çıkarılabilir. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 demagoji yapıyorsunuz, evrimi batıdan geldi diye kabul etmemişlik yapan yok, marcusun söylediğinden de bu mantık çıkmaz, söylediğini siz anlamamışsınız... batıdan geldi diye kati doğrumudur? batıdan her geleni kabul mü edelim... bakın yine kişiselleştiriyorsunuz, anlama problemin var diyorsunuz, ardından cevap vermeye çalışıyorsunuz, gerçekten çok çelişkilisiniz... hep mi yanlış anlıyoruz sizi, yoksa siz hep yanlış mı konuşuyorsunuz? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 arkadaşım yine yazının neresinde "batıdan geldi diye herşeyi kabul edelim" diye bir cümle gördün. artı ben seni kastediyorum, algılama probleminden bahsederken. başkalarını değil. "biz" yakışıksız olmuş yani orada. "Bir evrim teorisidir takmış duruyorsunuz.Dünyada evrim karşıtları bile artık bu ********** sıkıldı.Bir bizim ülkemizin ilerici unsurları vazgeçmedi. Her türlü düşünceyi batı entellektüelinden alma alışkanlığı olan bu tembel ve duyarsız güruh" marcusun yazdığı burada. "Hayatta en hakiki murşit ilimdir" M. Kemal Atatürk Dünyanın bütün üniversiteleri, ve bütün saygın bilim kuruluşları, bilim çevreleri tarafından kabul edilen bir teoriyi. Ülkemizde de kabul eden insanları, "Her türlü düşünceyi batı entellektüelinden alma alışkanlığı olan bu tembel ve duyarsız güruh" olarak tanımlamak dimi atatürkçülük. evrim teorisi, batıdan geldiği için değil. Bu güne kadar çürütülemediği için, dünyanın bütün üniversiteleri tarafından alanında kabul edilen tek teori olduğu için. Onu çürütecek hiç bir karşıt tez yazılamadığı için. sen, dünyanın güneşin etrafında döndüğü teorisini neden kabul ediyorsun ? ispatlandığı için mi? hayır ispatlanmadı. halen bir teori. batıdan geldiği için mi? yada batıdan gelmediği için mi neden ? bu sorunun cevabı neyse. benimde evrim teorisini kabul etmemin cevabı budur. evrim teorisini kabul etme sebebim "Her türlü düşünceyi batı entellektüelinden alma alışkanlığı olan bu tembel ve duyarsız güruh" tan olmam değildir. Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Sayın Efendi Türkler; Sizi anlamaya çalışacağım... Aralara gireceğim. BEN ÜZÜLÜYORUM,, Okuyor ,,inceliyor,,düsünüyor,,bön bön bakip ,,bir anlam cikarmaya calisiyorum Düsünüyor,,düsünüyor,,düsünüyor ,,gine düsünüyorum,, (((Güzel bir çoğumuz gibi))) Niye bizler takilip kaldik, (((Nereye?))),insanlarimizi ,,genc,,dinamik,,nüfusumusu,,harekete,,gecrimeyen,, SIYASI KADROLAR YÜZÜNDENMI,(((Acaba bu yeterli cevap olabilir mi?))),bu yilginlik basladi,, (((Bu yılgınlığın sebebi emperyalizmin sopasını görmekten kaynaklanıyor olmasın?))) Oldugumuz yerde saymak, (((Belki bu manzarayı seyretmek içindir. Dur bi bak neler oluyor gibi?))),sinirlerimizi gerip,,cilginligima,,dönüstü, (((Gördüğümüz manzara karşısında dehşete düşüyoruz belki de...))),daha önce,,yillar önce (((kaç yıl önce))) genc,,nesil,.sokaklara,,dökülerek.,biraz,,rahatlamis. (((Evet bir sevişme değildi o. Onların çoğuna ne olduğunu öğrenmelisiniz. Nasıl bir rahatlamadan söz ediyorsunuz.))),.düsüncelerini.,haykirarak benligini ortaya koymustu sagcisiyla,,solcusuyla,,.Amac,lar birdi. (((Yanılıyor olmayın sakın...))),Türkiyeden yeni atilimlar isteniyordu. (((Burada kimden bahsediyorsunuz?))),.büyük basarilar bekleniyordu cünkü,,hareket halinde,.,olan,.,bir toplum.,.olarak,.,genlerimiz,de var di.,.durgunluk bize göre degil (((Kudurtulmuş genler, kardeşlerini boğdular. Hareketin faydalarını hep beraber yaşadık...))) TÜRKE DURMAK YAKISMAZ,.,.hareket istiyordu,.,AMA,,ne yazik,ki bu siyasi kadroyla birakin biraz hareke,ti.,. cakili kaldik, (((Ne gelen var ne giden))).,!!!Bey efendiler bir bes sene daha istiyorlar.,.,inanilir gibi degil cakili kalmanin meyvelerini toplamak icin., (((Kim gelsin efendim? Bu meyveleri toplamaya...))) !!!EVET TIKSINME,LER ARTACAK,.,!!! (((Hım Ne Demek istiyor acaba?))) ya simdi.,.,bu acilim, (((Hangi açılım?))).,cok,,degisik sonuclar,,vermeye.,.calisiyo (((Kim?))),YILGINLIKLAR TARIKATLARA DÖNÜSÜYO Yani karanliklara yelken acanlar.,.Bu cagda bu kafayla.,.inanilirgibi degil. (((Hangi çağda yaşıyoruz? Hangi kafayla?))),., sanki birseylerin intikami gibi ,,birseylerin inati gibi,,yanibasimizdaki oynanan filmmi bile görmüyor kurulmus gibi ayni kareler etrafinda dönüyoruz.,., (((Evet oyunu görüyoruz.))) Türkiye cumhuriyetiz kuruldugndan beri hep cumhuriyetimizi savunmak zorunda birakilmis tabiki savunacagiz yurdumuzun dört bir yaninda sehit düsmüs dedelerimiz ruhu icin bagimsizlik kolay kazanilmiyor bu ülkeyi bize bosuna armagan etmediler etrafimiza bakarsak hic de kolay olmadigini görürüz .,.gözlükte sart degil Hisler,,hisler,,duygularinla,,insan sezgisiyle bile anliyabilir.,.!!! ((katılıyorum.))) yükümüz hafiflemedi,ki .,.,simdiye kadar eger siyasi kadrolarimiz yükümüzü ,,hafifletecek basariyi göstermis olsalardi belki bugün burda konular biraz daha degisik eglenceli olacakti,.,biz gencler icin,., (((Aklımızla yendiğimiz zaman eğlence budur.))) Bugün kore halki daha eglenceli,,japonlar,,i ,,söylemeye gerek yok,,depremle alay ediyorlar.,. (((Araştırmak lazım... Biz de emperyalizmle alay ediyoruz...))) Eger ATAMIZIN yeni tertemiz acmis oldugu sayfayi birileri doldurup onun üzerine yeni yeni sayfalar acsaydi (((Türkiye Cumhuriyetinin yetiştirdiği milyonlarca kişi hergün o sayfaları açıp açıp okuyor ve üzerine yeni bir sayfa ekliyemiyor. (((Aklın yolu bir olsa gerek... Daha ne yazılabilir ki? Akılla yazılanları alırız...))) ÖRNEGIN.,.,!!! bizde,de Arnstein yetistirseydik.,Bir otomobil devi yetistirseydik.,.kore gibi.,, Tip dalinda mucuziler yaratsaydik. (((Türkiye Cumhuriyetinin yetiştirdiği güzel insanları arayıp bulabilirsiniz.))),.,hersene yüzbinler mezun veren IMAM hatip liselerinden gercek ilahetciler cikarsaydik.,.yanlislara dur diyecek.,. (((Aralarından dur diyenler çıkıyor. Çünkü akla ulaşılabiliyor...))) Dünyadaki basarilarin arkasinda birazda bizim katkimiz olsaydi bügün !!!.,.,.(((Ne Başarısı, Neden bahsediyorsunuz?))) BUGÜN ATAMIZI YATTIGI YERDE BUKADAR RAHATSIZ ETMEZDIK.,,., (((Akılsızlığın nelere yol açacağını bilen biri olduğu için önlemini almıştır. O Bir Akıldı... Ama şimdi bu akıl bütün insanlara ulaşmaktadır. Bu onu rahatsız etmez. Biz dünyaya yol gösterebilecek bir akıl yetiştirdik. Daha ötesi var mı? ))) Saygilar yamyam frankfurt Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Irakta nasılki, Hristiyan evanjelist tarikatına mensup bir Başkanın o tarikata üye subayları özellikle atadığı ırakta. ABD bu katliamları yaparken. Müslümanlığın, şiilik ve Vahhabilik mezhebine mensup Iraklılarıda, birbirlerinin pazarlarına, camilerine, türbelerine saldırarak ABD askerlerinin öldürdüğü kadar insan öldürmektedir. Irak'ta her ne kadar isteselerde mezhep savaşı başlatamadılar. Irak'ta eski Baasçılar ve Tikrit sülalesinin, ABD ve sözde hükümetle arasındaki savaş söz konusudur.Herne kadar uluslararası savaşçılarda bulunsa, bunlarda eski Baasçılara eklemlenmiştir. Herhangi bir mezhebin kendi inançlarını dayatması söz konusu degil. Olay agırlıklı olarak siyasal nedenlerden kaynaklanmaktadır. Yoksa sünnilerin ya da şiilerin mezhepsel anlamda birbirleriyle savaştıgı falan yok. Mezhep savaşı daha başka birşey olsa gerek. Aynı mezhebden olmasına ragmen kimi şiiler de şuandaki yapıyı tanımamaktadır ya da sürtüşmektedir. Bence Cezayir ve Afkanistan konularıda çok açık degil bu anlamda... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Irak'ta her ne kadar isteselerde mezhep savaşı başlatamadılar. Irak'ta eski Baasçılar ve Tikrit sülalesinin, ABD ve sözde hükümetle arasındaki savaş söz konusudur.Herne kadar uluslararası savaşçılarda bulunsa, bunlarda eski Baasçılara eklemlenmiştir. Herhangi bir mezhebin kendi inançlarını dayatması söz konusu degil. Olay agırlıklı olarak siyasal nedenlerden kaynaklanmaktadır. Yoksa sünnilerin ya da şiilerin mezhepsel anlamda birbirleriyle savaştıgı falan yok. Mezhep savaşı daha başka birşey olsa gerek. Aynı mezhebden olmasına ragmen kimi şiiler de şuandaki yapıyı tanımamaktadır ya da sürtüşmektedir. Bence Cezayir ve Afkanistan konularıda çok açık degil bu anlamda... arkadaşım bütün mezhep çatışmalarının ve bütün dinsel çatışmaların arkasında siyasi sebepler yatar. mesela, siyasi amaçlar için mezheplerin ve dinlerin kullanılması. bu ırakta yapılmaktadır. Irakta bir mezhep çatışması vardır. hergün bu mezhep çatışmalarında onlarca kişi ölmektedir. bir gün şii mahallelerinde birgün sunni mahallerinde intihar saldırıları düzenlenmektedir. bunun kimler tarafından tezgahlandığı, kimler tarafından başlatıldığı başka bir konudur. asıl yanı benim anlatmak istediğim gibidir. Bırak farklı dinden olmayı. aynı dinden olan insanlar bile, farklı mezhepler gözetilerek çatıştırılabilmektedir. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 arkadaşım ajitasyon yapma. göster, o yazının neresinden yazdığın sonucu çıkardın. o yazının neresinde ben "evrim teorisini kabul etmeyen aydın olmaz, atatürkçü olmaz demişim" "Evrim teorisinin değerlendirmesine bak ya gerçekten şaşırdım Marcus. Bu forumda, insanlar bu teoriyi tartışır. Bunun neresi sende rahatsızlık uyandırdı. Dünyanın bütün üniversitelerinde alanında kabul edilen tek teori olan evrim teorisini böylece redmi edelim. Yada kabul etmenin adı, "herşeyin batıdan alan, tembel guruh" mu yapar bizi." bu yazının neresinde, "evrim teorisini kabul etmeyen aydın olamaz," yada "atatürkçü olamaz" denmektedir ? ya göster, yada bu yazıda böyle bir şey yok ben uydurdum de. Sevgili Cyrano herşeyden önce yalnızca geceleri bir saat kadar internete girebilme imaknım oluyor.Bu yüzden değerli yazılarınıza vaktimin elverdiği ölçüde cevap vereceğim. İlk önce hiç bir şekilde ilgimi çekmeyen Evrim Teorisi ne cevap yazacağım.Evrim teorini kabul edenlerin kabul etmeyenlere göre aydın olduğu gibi savlarında günümüzde pek muteber olmadığınıda söylemeleyim. Evrim teorisini kabul edip reddetmeniz kimseye bir şey kazandırmaz. Ancak birisi çıkıp arkadaş bana evrim teoriside yaradılış teoriside mantıksız geliyor.Ben Tanrıya inanıyorum (sizinde öyle olduğunuzu bir zamanlar bu forumda kendi ağzınızdan okumuştum) benim için farketmiyor bana göre insanın evrim teorisi kurallarına göre gelişim göstermeside tanrının bir anlayışıdır.Diyorsa ve buna bile tahammülsüzlük gösteriliyorsa burada bir acayiplik var demektir.Yoksa evrim teorisi konusunda beşyüzbin ileti yazanları hepimiz biliyoruz.Doldur boşalttan ileri gidemeyen sıkıcı bir kısırdöngü. Yazılarının bir bölümünü evrim teorisine adamış , bir kısmınıda ateist düşüncelerini inanılmaz bir aşağılama diliyle iafade edenlerin kendime göre eleştirilmesiydi. Yazdıklarımın bütünü üzerinden değilde bazı bölümlerinin alıntılar yapılarak yıpratılmasından derin üzüntü duyuyorum.Garip bir aydında ÖM den ne kadar aydın olduğunu bana ispat edercesine istediğin yerde görüşelim diyor. sözde bana kafa tutuyor.Sanki ben kimseyi tehdit etmişim gibi.Oysa hepsi kenara çekilip dur bakalım ne olacak diye beklerken.Bu arkadaşın onlarca ticaniyle gece yarılarına kadar tartıştı.Tabiri caizsse savaştı.Peki ne adına.Tek bir şey adına Cyrano ulusalcılar diye küçümsenen bir devasa güce dönüşüyoruz.Bu kişiler hem Atatürkün değerlerine sahip çıkıp hem devrimci hem ilerici ve aynı zamanda hem inançlı olunabileceğini asla düşünememişlerdi. Ve bu forumda en fazla tehdit küfür ve hakareti hem özel hemde forum açık sayfalarında ben almışımdır. Eğer istaistiki bilgiler varsa admin buna şehadet edecektir.aman uyarı almalayım diyerek korkanlar şimdi ne olduysa birden bir kişilerin inançlarını ayaklar altına almaya başladılar. Siz buna tepki duymayabilirsiniz.Ancak inanan bir insan bu fütursuzluğa hiç bir zaman hoşgörülü yaklaşamaz.Çünkü o kişi için önemli olmasada diğer insanların kutsalı önemlidir.Ve şuncacık forumda başka konuşacak meselemiz yokmuş gibi sözüm ona halkı bilinçlendirmeye ve kendilerine göre biçimlendirmeye çalışan insanlar gördük.Bunlara karşıda ( bu forumdan kimse bulunduğumuz ülke koşullarının ciddiyetini görüp bir iki kelime edemedeğinden. oyun oynamak daha zevkli olduğundan) bir karşı görüş belirttik. Şunu anladımki bu forumdaki bazı kişiler birbirlerini tanrısallaştırmış.Buda onların tebasına pek uygun bir vasıf değil ama,dedim ya kirlenmiş ve kokuşmuşluk ateistinde üstüne bir çamur gibi yapışmış öylece duruyor. Bana en sert eleştirileri getirebilirsin.Bundan zerre gocunmam.Beni eleştirmen yada bana fikren katılman bana mutluluk verir. Yalnız şunuda unutma Cyrano,insanların aydınlanması için bu tarz çıkışlar asla gerekli kabulü görmez. Zamanım oldukça yazacağım sevgili arkadaşım. Sevgili Gece Kuşu da ortamı proveke edip sessizliği gömüldüğümüzü söylemiş. Bozanı konuya dahil etmiş. Bana göre bozan konunun hiç bir şekilde muhatabı değildir.Sevgili Gece kuşu size göre biz kimin yıpranmasını bekliyoruz (Bilimselci,dipnot,yamyam) ınmı.Harf sırasıan göre yazdımki alınmasınlar.Bu kişilerin ne porovakatif insanlar olduğunu göremiyormusunuz.Bir tarafta insanların inançlarını ayaklar altında ezeceksiniz, diğer tarafta sevgi,kardeşlik,güzellik,dostluk mesajları vereceksiniz.Buna kim inanır.Elbette hiçkimse.Ama kendi aralarında çok muhteşem bir dünya kurabilir ve bu dünyadan yeni dünyalarda yaratabilirler. Bilinizki sadece kendilerini tatmin ederler. Topluma zerre katkıları olamıyacağı gibi bizim oluşturmaya çalıştığımız çatının direklerine balta vururlar. Demekki bu forumda bunlarıda yaşamak varmış. Neyse hayırlısı neyse o olsun. Saygılarımla... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Sevgili Cyrano herşeyden önce yalnızca geceleri bir saat kadar internete girebilme imaknım oluyor.Bu yüzden değerli yazılarınıza vaktimin elverdiği ölçüde cevapvereceğim. İlk önce hiç bir şekilde ilgimi çekmeyen Evrim Teorisi ne cevap yazacağım.Evrim teorini kabul edenlerin kabul etmeyenlere göre aydın olduğu gibi savlarında günümüzde pek muteber olmadığınıda söylemeleyim. Evrim teorisini kabul edip reddetmeniz kimseye bir şey kazandırmaz. Ancak birisi çıkıp arkadaş bana evrim teoriside yaradılış teoriside mantıksız geliyor.Ben Tanrıya inanıyorum (sizinde öyle olduğunuzu bir zamanlar bu forumda kendi ağzınızdan okumuştum) benim için farketmiyor bana göre insanın evrim teorisi kurallarına göre gelişim göstermeside tanrının bir anlayışıdır.Diyorsa ve buna bile tahammülsüzlük gösteriliyorsa burada bir acayiplik var demektir.Yoksa evrim teorisi konusunda beşyüzbin ileti yazanları hepimiz biliyoruz.Doldur boşalttan ileri gidemeyen sıkıcı bir kısırdöngü. Yazılarının bir bölümünü evrim teorisine adamış , bir kısmınıda ateist düşüncelerini inanılmaz bir aşağılama diliyle iafade edenlerin kendime göre eleştirilmesiydi. Yazdıklarımın bütünü üzerinden değilde bazı bölümlerinin alıntılar yapılarak yıpratılmasından derin üzüntü duyuyorum.Garip bir aydında ÖM den ne kadar aydın olduğunu bana ispat edercesine istediğin yerde görüşelim diyor. sözde bana kafa tutuyor.Sanki ben kimseyi tehdit etmişim gibi.Oysa hepsi kenara çekilip dur bakalım ne olacak diye beklerken.Bu arkadaşın onlarca ticaniyle gece yarılarına kadar tartıştı.Tabiri caizsse savaştı.Peki ne adına.Tek bir şey adına Cyrano ulusalcılar diye küçümsenen bir devasa güce dönüşüyoruz.Bu kişiler hem Atatürkün değerlerine sahip çıkıp hem devrimci hem ilerici ve aynı zamanda hem inançlı olunabileceğini asla düşünememişlerdi. Ve bu forumda en fazla tehdit küfür ve hakareti hem özel hemde forum açık sayfalarında ben almışımdır. Eğer istaistiki bilgiler varsa admin buna şehadet edecektir.aman uyarı almalayım diyerek korkanlar şimdi ne olduysa birden bir kişilerin inançlarını ayaklar altına almaya başladılar. Siz buna tepki duymayabilirsiniz.Ancak inanan bir insan bu fütursuzluğa hiç bir zaman hoşgörülü yaklaşamaz.Çünkü o kişi için önemli olmasada diğer insanların kutsalı önemlidir.Ve şuncacık forumda başka konuşacak meselemiz yokmuş gibi sözüm ona halkı bilinçlendirmeye ve kendilerine göre biçimlendirmeye çalışan insanlar gördük.Bunlara karşıda ( bu forumdan kimse bulunduğumuz ülke koşullarının ciddiyetini görüp bir iki kelime edemedeğinden. oyun oynamak daha zevkli olduğundan) bir karşı görüş belirttik. Şunu anladımki bu forumdaki bazı kişiler birbirlerini tanrısallaştırmış.Buda onların tebasına pek uygun bir vasıf değil ama,dedim ya kirlenmiş ve kokuşmuşluk ateistinde üstüne bir çamur gibi yapışmış öylece duruyor. Bana en sert eleştirileri getirebilirsin.Bundan zerre gocunmam.Beni eleştirmen yada bana fikren katılman bana mutluluk verir. Yalnız şunuda unutma Cyrano,insanların aydınlanması için bu tarz çıkışlar asla gerekli kabulü görmez. Zamanım oldukça yazacağım sevgili arkadaşım. Sevgili Gece Kuşu da ortamı proveke edip sessizliği gömüldüğümüzü söylemiş. Bozanı konuya dahil etmiş. Bana göre bozan konunun hiç bir şekilde muhatabı değildir.Sevgili Gece kuşu size göre biz kimin yıpranmasını bekliyoruz (Bilimselci,dipnot,yamyam) ınmı.Harf sırasıan göre yazdımki alınmasınlar.Bu kişilerin ne porovakatif insanlar olduğunu göremiyormusunuz.Bir tarafta insanların inançlarını ayaklar altında ezeceksiniz, diğer tarafta sevgi,kardeşlik,güzellik,dostluk mesajları vereceksiniz.Buna kim inanır.Elbette hiçkimse.Ama kendi aralarında çok muhteşem bir dünya kurabilir ve bu dünyadan yeni dünyalarda yaratabilirler. Bilinizki sadece kendilerini tatmin ederler. Topluma zerre katkıları olamıyacağı gibi bizim oluşturmaya çalıştığımız çatının direklerine balta vururlar. Demekki bu forumda bunlarıda yaşamak varmış. Neyse hayırlısı neyse o olsun. Saygılarımla... Öncelikle gece yarılarına kadar tartışmak, ithamlara maruz kalmak konusunda sanırım bana anlatacağın bir şey olmamalı. Çünkü bu forumda bunu en çok yapanlardan ve bu tür ithamlara en çok maruz kalanlardan birisi benim. Ben ulusalcıyım, yurtseverim. Ancak ben Irkçılığa karşı çıktığımda. Millet düşmanı olarak da itham edildim. Şeriatçılığa karşı çıktığımda islam düşmanı olarakta itham edildim. Ben "Allahın sözlerinin yazılı olduğu bir bezin önünde, bir insanın diri diri kafasının kesilmesine bir müslüman nasıl sessiz kalır" dediğimde. Müslüman düşmanı ilan edildim. Zira Irkçılar gerçek milliyetçi, kafa kesenler gerçek müslüman benim gibilerde. Bunları eleştirdiği için din ve millet düşmanı yapıldı. . Evrim teorisini ilgili başlıklarda tartışmayı tercih ederim. bende burada bunu tartışmaktan kaçınırım. ancak ortada "evrim teorisini kabul etmeyenlerin aydın olamıyacağı" gibi bir sav falanda yoktur. Ancak tüm dünyada bilimin alanında kabul ettiği tek teori olan bir bilimsel teoriyi. Bilimle alakası olmayan, ve aydında olmayan kimselerin yazdıklarını copy-paste yaparak çürüttüğünü iddia etmenin saçmalığını söylemekten. "Evrim Teorisini kabul etmeyen aydın olamaz" manası çıkartısn. gerçekten şaşarım. bunu sen yaparsan şaşarım. Yani HY, aydın değildir, bilim adamı değildir. Bir tarikat şeyhidir. Yadıkları bilim tarafından itibar görmez. Ben "Hayatta en hakiki murşit ilimdir" sözünü feyz alıp. bu konuda bir tarikat şeyhinin yazdığı bilimle alakası olmayan materyallere değil, Bilime itibar ederim tabiki. . Eğer benim seni şahısları eleştirdiğin için, eleştirdiğimi düşünüyorsan diyecek bir şey bulamam. Ben senin yazdıklarının içinde, şahıs eleştiri olan şeylere cevap vermedim. Çünkü bu eleştirilen şahıslarla ilgilidir. örnek veriyorum. sen "20. yyda insanlık adına kıyım yapanlar, ya hristiyandır ya inançsızdır" dersen. ben bunu eleştiririm. Çünkü bunun böyle olmadığını biliyorum. Ben din istismarı konusunda, Hristiyanlığında, yahudiliğinde, müslümanlığında. geçtiğimiz yüzyılda çok iyi kullanıldığını biliyorum. Yapma Marcu daha kendi ülkemizde, Maraş, Çorum, Malatya katliamları. İnsanlar cami minarelerinden "din elden gidiyor, camiler yakılıyor, cihada koşun" diye anonslarla harekete geçirilmedi. 80 öncesi bu ülkede katillere "5 solcu öldüren direk cennete gider" diye fetvalar verilmedimi. Dünyaya baksak ne değişecek. afganistanda, endonezyada, cezayirde, mısırda, bu gün ırakta. milyonlarca insan islam adına öldürülmedi mi. İsrail Yahudilik adına katliam yapmıyor mu. Din suistimali heryerde suistimaldir. her dinde aynıdır. Laiklik ilkesine neden bu kadar bağlıyız. Çünkü din insanların bireysel inancından çıkarılıp politikaya ve başka amaçlara alet edinince. Dinsel farklar kaşınınca sonu hep felaket olmuştur. Ulusalcılığa gelince. Kimdir ya dalga geçen. Atatürk'ten nefret eden. onun ilkelerine içine sindiremeyip ama açıkça ona saldırmaya cesaret edemeyenlerin cumhuriyet kadar eski taktiğidir. Atatürke saldıramıyorsan. Onun taraftarlarına saldır. Ya Marcus, şu foruma bir bak. Atatürk lehine hangi başlık açılmışsa, hangi topic açılmışsa. Mutlaka içinde dediklerimi görürsün. Bence senin hatan. Kişiler üzerinden bir ideolojiye yüklenmek. Yani Marcus sen eleştirdiğin kişileri endek alarak mı Kemalist veya ulusalcı oldunda. Onları endeks alarak ben artık ulusalcı değilim, atatürkçü değilim diyebiliyorsun. Artı onların kişisel yazılarına veya görüşlerine bir eleştirin varsa. Bunu Atatürkçülüğü ve ulusalcılığıda ortaya koyarak yaparsan bu ne kadar doğru olur. Bu ülkede, Atatürk ve ulusalcılık düşmanlarından başka ulusalcılarla dalga geçen daha doğrusu. Karşılarında duramayıp dalga geçer tarzda saldıran dışında, dalga geçen falan yoktur. Bu ülkede ciddi bir Ulusalcı yükseliş bir akım vardır. Ancak emperyalizm bunu engelliyemiyeceğini anladığı anda. Bunu ırkçılığa evriltmeye bu Ulusalcu akımdan Irkçılığın beslenmesini istemektedir. Ve bu yönde çalışmaktadır. Medya tarafından ırkçı partilerin önü açılmakta. En küçük demeçleri bile ana sütünlardan. ana haber bültenlerinin en başından yayınlanmaktadır. Neden ? Çünkü Emperyalizm hiçbir ırkçılığı kendisine tehdit yada düşman olarak görmez. Çünkü bilirki dünyanın neresinde olursa olsun. Irkçılar emperyalizmin hizmetkarıdır. Onları kolayca kontrol edebilirler. Türkiyede olanda budur. Türkiyede, yükselen atatürkçü ve ulusalcı dalga. Emperyalizm destekli manevralarla, Irkçı bir dalgaya çevrilmeye çalışılmaktadır. Bize düşen buna sahip çıkmaktır. Bir kere daha buna izin vermemektedir. Bu gün yükselen ulusalcı ve atatürkçü dalga iki yönden saldırıya uğramaktadır. Birisi şeriatçıların, yıpratmaya, düşürmeye çalıştığı dalga. Diğeri Irkçıların kendilerine yontmaya çalıştığı saldırılar. Bunların arasında kesinlikle yalpalamadan yerimize sahip çıkmamız lazım. ............................... Bende bazı şeylerin farkındayım. Forumda ilerici ve aydınlıkçı arkadaşlarımızın. Hrant Dınk cinayetiyle ilgili yorum yapmaktan bile kaçındıklarının farkındayım. Memleket, Emperyalizmin yükselen ulucalcı dalgayı, Irkçılığa meze etmek için düzenlenen bir suikastle çalkalanırken. Bu konuda azğını bile açmayan arkadaşların. Çok alakasız konularla ilgilendiklerini görüyorum. ancak ben kişiler üzerinden niye ideolojileri ve mantıklara varayım. Burada Atatürkçülüğün tescilli temsilcileri mi varda, onların yazdıkları üzerinden Atatürkçülük hakkında çıkarımlar yapayım. Ulusalcılığın kanuni temsilcileri mi varda. Onun yazdığı üzerinden Ulusalcılık hakkında tespit yapayım. Beni üzen bir yerde budur. Sen, kişilerin din konusundaki tutulmlarını eleştirmek için. Ulusalcılık ve Atatürkçülüğü yargılar tarzda bir yazı yazmışsın. Benim cevap yazdığım kısımlarda bunlardır. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Aydın olmak ateist olmak demektir.Ateist olmakta aydın olmaktır. bu yazımın neresinden o dediklerini çıkardın. gerçekten merak ediyorum. bu yazının neresinden "evrimi kabul etmiyorsak nasıl aydın olucaz, nasıl Atatürkçü olucaz diyorsunuz. " bu sonucu çıkardın. Sen belki söylemedin arkadaşım ama bak yukarıda söyleyen var sende yazdıklarınla destek olmuyormusun bu söylemlere? Anlaşılan taşlar yerine oturuyor.Madem o gruba katılmak istiyorsun be adam neden bize saldırarak yapmaya çalışıyorsun. Fikrini değiştirirsin olur biter. Seni aralarına almadılar diye kızmanada gerek yok. Böyle yapınca alırlar. Doğruları söylemekmiş. Pehhhhhhh Nerede.. Erdoğan bu iletinde kast ettiğin o gurup kimler ve bizler dediğin kimler burda onlar ve bizler diye bir olaymı var?varsa bu nasıl oluştu lütfen izah edermisin?Kişileri hangi vasıfları ile değerlendirip guruplara böldün bu senin şahsi görüşünmü yoksa forumun kuralımı? Bana göre Marcus bir rahatsızlığını dile getirdi benimde katıldığım düşünceleri ile,peki senin "bizlere saldırarak yapmaya çalışıyorsun"sözünde bu bizler kimleri kapsıyor?Asıl benim merak ettiğim şey burda iki-üç ateistin (bana göre ateist değiller ayrı konu)hoşuna gitmeyen yazılar yazıldığı zaman neden bu kadar tepki gösterdikleri herşey herkesin duymak istediği gibi değildir. Biz tepki gösterince koro oluveriyoruz oysa ki asıl koro burda...... Bu iletini neye dayanarak yazdığını gerçekten merak ediyorum ve bu sınıfçılığı nasıl açıklayacağınıda.... Bu başlıkta yazdığım daha önce ki iletim silinmiş sebeb gösterilmeden neden bilmiyorum herhangi bir mantık yürütemedim,çünkü kişisel tek bir yazı yoktu içerisinde umarım bunuda silmezler. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 ALINTI(bilimselci @ Feb 2 2007, 02:23 PM) * Sorgulama ve özeleştiri... Aydın kişinin önsel kabulleri yoktur; olayları, gelişmeleri, zaman zaman kendi davranışlarını, değer yargılarını da sorgular. Aydın özeleştiri yapabilmeli, yanlış ve eksiklerini görebilmelidir. Aydın kişi, sorgulamadan, irdelemeden görüş açıklamamalı, sorumsuz davranmamalıdır. ALINTI(bilimselci @ Feb 12 2007, 12:18 AM) Aydın olmak ateist olmak demektir. Ateist olmakta aydın olmaktır. ALINTI(CYRANO @ Feb 14 2007, 12:44 AM) bu yazımın neresinden o dediklerini çıkardın. gerçekten merak ediyorum. bu yazının neresinden "evrimi kabul etmiyorsak nasıl aydın olucaz, nasıl Atatürkçü olucaz diyorsunuz. " bu sonucu çıkardın. ALINTI (Suheda) Sen belki söylemedin arkadaşım ama bak yukarıda söyleyen var sende yazdıklarınla destek olmuyormusun bu söylemlere? ALINTI(erdogan @ Feb 14 2007, 04:48 PM) Anlaşılan taşlar yerine oturuyor. ALINTI(bilimselci @ Feb 8 2007, 08:47 AM) Taşlar yerine oturacak tabiiki, oturmalıdır da. Ne derler; küp yuvarlanır kapağını bulur. Yukardaki sözümün arkasında duruyorum. Daha önce tartıştığımız inançlı arkadaşlara söylediğim şu söz vardı. "İnançlılar bilime inanmak zorundadırlar. Zira zorunlu olarak bilimsel yaşamaktadırlar. Ancak bilimsel dünya görüşlü olamazlar. Zira onu kavramak özümlemek gerekir." Gerçek aydın olabilmenin ilk koşulu Bilimsel dünya görüşlü olabilmektir. Ateizm de bilimselliğin yaratılışa bakış açısıdır. Yani bilimsel düşünmeyen, Ateist olmayan, hurafeci (ön kabulcü, inançlı) olan AYDIN olamaz. İnsanlar aydın olabilmenin ilk adımını atmış, bu sürecin içinde olmuş olabilirler. Ancak yapıları, değerlendirmeleri tümüyle "aydınca" olmayabilir. Benim de elbette bu konuda eksikliklerim olacaktır. Herşeyde bir oran vardır. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Aydın olabilmeyi, zor ve ulaşılmaz göstermekle elimize ne geçecek ?İnsanları korkutmayalım. Aydın olmak çok basittir aslında. Ölçüsü "insan"dır. Herşeyini insana endekslersen, aydınsın demektir. Bu kadar basit... :clover: :clover: Benim için çok önemli.Aydın olmak ateist olmak demektir. Ateist olmakta aydın olmaktır. :devil: :devil: Sayın Bilimselci, ilk alıntınızın ne kadar arkasındaysam, ikinci alıntınızında o kadar karşısındayım... Aydın olduğumu elbette ki iddia etmiyorum (bunu kendim tanımlayamam) ancak herşeyin ölçüsünü "İnsan" olarak aldığımı her şekilde ispat edebilirim... Ancak görüyorsunuz ki İlk Alıntınızın çelişkisi bir durum: İnsanı ölçü alıyorum, ancak Ateist olmadığım için "Aydın" olamıyorum... Forumun yarısından fazlası bu bilgiyle dolu.Hiç rastlamadınmı? Galiba rastlamadın. Yineleyim : Dini özelinde tutanlara değil, dayatmacılara karşı olunuldu sürekli. Dini "Özelinde" tutanların (ben dini özelimde tutarım, bilirsiniz) Aydın Olma "ihtimalleri" ne kadardır peki? Yada "Tam Aydın" olmak için gerekli şartlar nedir? Ölçü'yü "İnsan" olarak ele almaksa; Herşeyin ölçüsünü, iddia ediyorum ki bir çok kimseden daha fazla "İnsan" olarak alıyorum. Çünkü en azından "Biz" (Ateist-İnançlı-İnançsız) diye bir ayrımı kabullenmiyorum, ama Ateist değilim... (Burada bir ayraç: "Aydın Olma"yı, "İyi Olma"yı, "Nitelikli ve Kimlikli Olma"yı, "En Yetkin Olma"yı kendisi gibi olanlara, kendisi gibi düşünenlere mal etmek bakımından -Biz- ayrımı güdenleri kastediyorum. Böyle bir güdümün Aydınlıkla bağdaşamayacağını düşünüyorum.) Çünkü İnanç'ı "Bir Vicdan Meselesi Olarak" kesin sınırlarla "Özelimde" tutuyorum ve Ateist değilim... Bu yüzden Aydın olmak gibi bir ihtimalim yok di mi? Öyleyse "Aydın Olmak" için mutlaka "Ateist Olmam" gekiyor en kısa zamanda... Umarım ufakta olsa, öyle olduğunu düşündüğüm hatanızı gösterebilmişimdir. Şimdiye kadar "Aydın Olmayı" Ateizm'e mal eden bir düşünce biçimine rastlamamıştım... En azında "Aydın" olmanın bu kadar kesin ve net bir çizgisi yok diye düşünüyorum. Şu konuda Aydın'ın tanımını alıntılamıştınız: Barbarlar ve Gavurlar O "Aydın" tanımınız çok daha yerindedir... İnsanız, insani değerleri savunuyoruz.Doğa sevgisini, Hayvanı korumayı savunuyoruz. Sapla samanı ayıran bilimdir. Bilimi savunan aydındır. Buna katılıyorum... Saygılarımla... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Sayın boşig, Yukardakı cevabım aslında sayın suheda'ya idi. Haklı olarak ta, "inançlı" olarak cevap vermişsin. Bu konuları seninle epey tartışmıştık dünya görüşü başlığında. Aynı yerden başlamak istemiyorum. Ama madem ki yine konuyu açmışsın, "özet" olarak yineliyeyim. Bilimsellik, ilerici/aydın, Humanizm (insancıl olmak), diyalektik materyalizm, ve sosyalizm. Ben bu değerleri/görüşleri biribirinin tamamlayıcısı, olmazsa olmaz ögeleri olarak görüyorum. Bilimselliğin içerisinden her hangi bir değeri çıkarttığında bilimsellik eksik olacaktır. Neden eksik olacaktır; yerine emperyalizmin değerleri olan ya hurafeleri yada sömürüyü sokacaksın. "Ateizm" de "bilim felsefesi"nin "yaratıcılık"a bakışıdır. Bilimsel olmanın içerisine inancı soktuğumuzda, bilimsellik, "bilimsel" olmaktan çıkmaktadır. Anlaşılabileceğimi umuyorum. Selamlar... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Sayın boşig, Yukardakı cevabım aslında sayın suheda'ya idi. Haklı olarak ta, "inançlı" olarak cevap vermişsin. Bu konuları seninle epey tartışmıştık dünya görüşü başlığında. Aynı yerden başlamak istemiyorum. Ama madem ki yine konuyu açmışsın, "özet" olarak yineliyeyim. Bilimsellik, ilerici/aydın, Humanizm (insancıl olmak), diyalektik materyalizm, ve sosyalizm. Ben bu değerleri/görüşleri biribirinin tamamlayıcısı, olmazsa olmaz ögeleri olarak görüyorum. Bilimselliğin içerisinden her hangi bir değeri çıkarttığında bilimsellik eksik olacaktır. Neden eksik olacaktır; yerine emperyalizmin değerleri olan ya hurafeleri yada sömürüyü sokacaksın. "Ateizm" de "bilim felsefesi"nin "yaratıcılık"a bakışıdır. Bilimsel olmanın içerisine inancı soktuğumuzda, bilimsellik, "bilimsel" olmaktan çıkmaktadır. Anlaşılabileceğimi umuyorum. Selamlar... Sayın Bilimselci, Bu görüşlerinizi "Kendi İçinizde Tutarlı" (bunun "doğru" yada "yanlış" olmakla ilgisi yoktur) hale getirmiş olabilirsiniz, bu yönden bir şey demiyorum... Zaten bir görüş olarak belirttiğinizi de söylemişsiniz... Ben sadece bu konuda çok katı olduğunuzu düşünüyorum... Ha belki gerçekte öyle değilsinizdir ve belki ben yanlış anlıyorumdur ama bu izlenim uyandı bende... "Materyalist" olmadığım konusunda zaten mutabıktık. Ki bunun "Bilimsel Dünya Görüşlü Olmadığım" anlamına geldiğini de belirtmiştiniz, bişey diyemem... Lakin: İnsancıl'ımdır ve "İnanç"ı kişiselleştirdiğim için de İnsanlar benim için yine "İnanç"tan önce gelir. İnsanlara "İnançsız" yada "İnançlı" gözü ile yaklaşmam... Yaratılış yada Varoluş açısından ele almamakla birlikte Tarihsel Materyalizm'e, toplumların evrilmesine (sosyolojik açıdan) inanırım, ki Tarihsel açıdan reddetmek mümkün değil ve Sosyalist (Marksist, Stalinist, Leninist, Maoist) olmasamda "Demokratik Sosyalizm"e (ör: Bernştayn) inanmaktayım, siyasi yada toplumsal olarak Sosyalizm'in ancak tarihsel süreç içersinde eğitim ve bilinçlenme/bilgilendirme ile olacağı kanısındayım. Belki biraz "Pasif" bir görüş ancak bence daha makul gibi görünüyor. Toplumların gelişiminde yada değişiminde "Dinlerin" artık "Etkisiz" olması ve "Dinlerin" bireysel olması kanısındayım... Tabii ki bu doğrultuda, İnanç hiç bir şekilde (inandığım size göre hurafe bile olsa) dünyada insanlarla ve toplumlarla olan ilişkilerime ve bakış açıma etki edemez... Bu yüzden de "İnanç"ı kullanan (aslında neyi kullanırsa kullansın) "Hiçbir Emperyalist Güçe" boyu eğme yada milisi olma gibi bir ihtimalim dahi yoktur... İlericilik açısından: M. Kemal Atatürk'ün "Devrimciliğine" sıkı sıkıya bağlıyımdır. Köhnemiş ve işlevini yitirmiş her kurumun ve hatta yapının karşısındayım ve bunu çok net söyleyebilirim. "Milli Güç"e inanırım. Diğer "Özgürlük İvmesinde Olan Milli Güçlere" (diğer toplumlarda) de destekçiyimdir. Bilimsellik açısından ise; Bilim ile İnanç'ın yerlerinin ayrı olduğunu düşünüyorum ve bunu söylediğiniz gibi defaatle tartıştık... Yani demek istediğim; "Bence" bu dünya ile öte dünya ayrımını yapabilmekte ve insana nasıl yaklaşabileceğinin ayırdına varabilmekte bitiyor asıl mesele... Ben kendime "Aydın" diyemem, sizin insanlara olan yaklaşımınızda "Hoşgörülü" "Anlayışlı" "Özgürlükçü" "Demokratik" bir yapıda olduğunuzu düşünüyorum, "Aydın Değilsiniz" diyemem... Ancak belirttiğim gibi "Aydın olmak ateist olmak demektir. Ateist olmakta aydın olmaktır." deyişinize kesinlikle ve kesinlikle katılmıyorum... Bana bu deyiş, belli bir görüşü savunan insanları "Kümeleştirmek" yada "Kutsamak" gibi geliyor, "Ayrım" gibi geliyor. "İnsan"ın üstünde "Ateizm" gözü ile bakmak gibi geliyor insanlara; nasıl ki çoğu inananlar "İnsan"ın üstünde "İnançlı" gözü ile bakıyorsa, farklı değil... Siz belki bu amaçla söylemediniz ama ne yazık ki bu anlam çıkıyor (lakin hatırlatmalıyım, özellikle bu görüşünüzün arkasında olduğunuzu belirttiniz aslında). Bence yanlış bir düşünce. Saygılarımla... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 arkadaşım bütün mezhep çatışmalarının ve bütün dinsel çatışmaların arkasında siyasi sebepler yatar. mesela, siyasi amaçlar için mezheplerin ve dinlerin kullanılması. bu ırakta yapılmaktadır. Irakta bir mezhep çatışması vardır. hergün bu mezhep çatışmalarında onlarca kişi ölmektedir. bir gün şii mahallelerinde birgün sunni mahallerinde intihar saldırıları düzenlenmektedir. bunun kimler tarafından tezgahlandığı, kimler tarafından başlatıldığı başka bir konudur. asıl yanı benim anlatmak istediğim gibidir. Bırak farklı dinden olmayı. aynı dinden olan insanlar bile, farklı mezhepler gözetilerek çatıştırılabilmektedir. O zaman bütün çatışmaların altında siyasi sebepler bulabiliriz. Bu da her çatışmaya sadece çatışma dememizi gerektirir. Lakin mezhep çatışması demek için ; Egerki bir mezhebin görüşleri temel alınarak bir başka mezhebden kişilere dayatma ve zorlamayla kabul ettirilmesi olursa o zaman mezheb çatışması diyebiliriz. Irak'taki durumu daha dogrusu güneydeki durumu mezhep temelli görürsek kuzeydekini ne şekilde tanımlayacagız. Kuzeyde şii ve sünni kesim kürtlere karşı özelde Kerkük için aynı siyaseti gütmek için biraraya geliyorlar. Yani Irak'da saf manada herhangi bir mezhep çatışması yoktur, tamamen kendisini dışlanmış hisseden bir kesimin bunu kabul etmemesi ugrunda verdigi savaş vardır. Tabiki birilerinin amacı mezhep çatışması çıkarmaktır, ama tutmuyor. Baasçıların başını çektigi ve diger örgütlerinde buna artık iyice eklemlendigi bir gerçekdir ve Baasçıların sünni olması bunun mezhep temelli çatışmalar oldugunu göstermez. Dinin kullanılır olması da mezhep temelli oldugunu göstermez. Cezayir ve Afkanistan'da da durum bunlardan farklı degildi. Siyasi temelli çatışmalar daha dogru bir tanım kanımca. Yanlış algılamalar yanlış sonuçlar verir... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Sayın boşig, Bilimi savunmakta "katı"(ne demekse)olacağım elbette. Sulandırılmaya hiç gelmiyor. İnançlar gibi değil. Yüzlerce inanç yüzlerce mezhep gibi çeşitlilik olamaz. Bilimde genel geçer yasalar vardır. Çelişmeler bende değil sayın boşig Şu nedenle; Bilim pozitiftir kaynağı maddedir. Materyalizm felsefedir kaynağı maddedir. Ateizm ruh yerine maddeyi kabul eder. Aydın/ilerici insan hurafeci, masalcı değil maddecidir. Sosyalizm bilimdir. Sömürüyü ortadan kaldıran bilimsel, diyalektik, toplumsal bir gelişimdir. Bu nedenle ben çelişmiyorum. Sayın boşig, Bu tartışmayla kendinin ne olduğunu epeyce anlatmışsın. Ben ise bir dünya görüşünden bahsediyorum. Sen kabullenirsin yada kabullenmezsin. O senin bileceğin bir seçenek. Biimsel gerçekler sana yada bana göre içeriklerini değiştirmezler. Katı yada yumuşak tarafları yoktur. Sadece insan ve madde kaynaklıdır. Onun için en yüce değer, insandır, maddedir. Bilimsellik açısından ise; Bilim ile İnanç'ın yerlerinin ayrı olduğunu düşünüyorum ve bunu söylediğiniz gibi defaatle tartıştık... Bunlar çağlardan beri tartışılıyor sayın boşig. Ne ilk, ne de son olacak. Bilimsel görüş ve bilim dışı görüş. Kabullenmediğin nokta, sayılan ögelerin bilimsel oluşu, inançlarla çelişmesi.. İnançlar, madde ve sosyal açıdan bilimle çelişir. Teolojik temeldeki ruhsal bakış, materyalizm veya bilimin maddeci özü ile çelişir. Neden çeliştiği de din başlıklarında yüzlerce defa anlatıldı. Halen de anlatılmakta. Burada sürdürmenin de bir anlamım kalmıyor artık. Selam. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.