Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ŞEMDİNLİ'YLE İLGİLİ BİR ANALİZ

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ülkemiz de yıllardır, halkımızın etnik, dinsel-mezhepsel farklılıklarını kullanarak, insanlarımızı birbrine karşı kışkırtan, çatıştıran-boğazlatan sözde vatansever-milliyetçilerin, toplumun temeline kin,nefret,husumet tohumlarını eken bu ırkçı, şoven çevrelerin, yılardır dillerinden düşürmedikleri bu söylemlerden artık gına gelmiştir.

Derin devletiçi hukuk dışılığı, mafyacılığı-çeteciliği, vatanseverlik diye yutturmaya çalışan bu gürühun, aynı zamanda, halkı ve halkın insanca yaşam mücadelesini sindirmek ve yok etmek

için, CIA nin NATO şemsiyesinde oluşturduğu kontragerilla-gladio örgütlemesinin halkı aldatmaya ve kışkırtmaya yönelik propaganda- ajitasyon argümanlarının bir parçası olan bu yazıyı, birçok kez birkaç yerde, farklı farklı başlıklar altında görmüştük.Şemdinli orada sadece değiştirilmiş bir yer ismidir.

Kürt düşmanlığı propagandasının bir parçası olan, bu VATAN-MİLLET-SAKARYA duygu sömürüsünün, süslü ve soslu imgeler ile süslendiği, kontracı Irkçılığın,şovenizmin,faşizmin,kafatasçılığın kan içen ağzının dişleri arasından süzülen, insan kanını görür gibi oldum.

İnsanlık onuru elbet bir gün, insana aykırılığın ta kendisi olan kapitalizmi, onun en vahşi hali emperyalizmi, en azgın oyuncağı faşizmi-kafatasçılığı, en ilkel hali barbarlığı, terörü, savaşı, sömürüyü ve işkenceyi yenecektir.

Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Türkmen, Arap, Yörük, Alevi, Sünni, Şii...Hepsi insan, Hepimiz kardeşiz.

Yaşasın Emekçilerin Birliği ve Halkların Kardeşliği.

Yurtta Sulh, Cihanda Sulh.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

insan kendi halkını öldüre bılırmıı sız kendınızı kandıra durun ve bu olayıda susurluk gıbı örpaz edın sucu bırılerıne atılmasını bılırler

bunu tum dunya bılıyor ve sız halen ınkar edıp duruyorsunuzz roj cok seyı gösterdı ama turk medyası neden göstermedı turk medyası gösterseydı neden pekii ertesı gun sılopıde olan olaya ne dıyorsunuzz savcı otosu ucuruldu savcılıgın onundeee oradakı polısler uyuyormu gun ortasında bune ne dıyorsunuzz peki

ıyı akşamlarr

Gönderi tarihi:

"insan kendi halkını öldürebilir mi?" ne demek şimdi bu PKK kürtleri öldürmez öylemi onu mu anlatmaya çalışıyorsun?

Gönderi tarihi:

ne demek ıstedıgımı sen cok ıyı anladınnn sanırım demı... ya sız halen gelıp dıyorsunuz ve kürtlere yapılan bu kadar haksızlıgı görmuyorsunuzz kürtler ne yapsın sen gelıp benım evımıı yakarsan cocuklarımı öldürüsen ve bunun hesabını vermek zorundasınn semdılıde yapılan bu kadar olayıı pkk mı yaptı bunun devlet yaptıgını tum dunya bılıyor ve orada kımlıklerına el koyundu bi insan nasıl askerıyenın kımlıgıne el koya bılırr belınde sılahı var bıleee . yaaa ertesı gun savcının yaptıgı olay yerı ıncelemeye ne dıyrosun onudamı pkk yaptı bı uzman cavuşun belındekı sılahı cıkarıp halkın uzerıne ateş etmesı sonucu 1 kışının ölümüne sebebp oldu bı uzman cavuş bunu savcının gözü onunda yapıyorsa demekii o kışının arkasında devlet vardırki o cesareti göz önüne alıyordur . yanlız sadece turkler bılmıyor demii nedennn ( pardon cünkü siz kürtleri yok sayıyorsunuzz ismet inönü lozan anlaşmasında yaptıgı gıbı demii) ama unutma sen parmagınıı arı delıgıne sokarsan acısınıda cekersın

bana turgut ozalı ölüm sebebını söyleyın ne dıye öldürdünüzz esref bitlis neden öldürdünüzz neden öldürüldüü bi ülkenın cumurbaskanını öldürülürmü ? bence cok sacmaaaa

ama sizlerde göruyorsunuz sanırım ABDULLAH ÖCALAN tutuklanınca kaç ınsan kendıı canını feda eti onun ıcın bu ınsanlarr boş yeremıı kendi canını hıce sayıyorlarr sanırım sen cok yurt seversın kendı canını vefa edersın demi kandi halkı ıcın ıyıı turkıyedekı olayları göruyorsun turkıye hıc para almayıp devlete para versene bagış laa ne olacakk ( burada bi kürt sorunu var cünkü kürtlere yapılan haksızlıgı hic bi kürt kabul edemezzz kürtlere yapılan haksızlıklarııı bi gun nasıl olsa kabullenecektır )

saide kürdi de saide nursi yaptınızz saide kürdi demek cokmu zor söylemek ( pardon kürt oldugu ıcın demiyorsunuz ) ;)

Gönderi tarihi:

ben kendi halkımı kürt türk diye ayırt etmiyorum senin gibi, vatan olarakta Türkiye Cumhuriyetini görüyorum. Abdulalh Öcalan yakalnınca birielrinin kendini yakmasını örnek verip neyi anlatmaya çalışıyorsun ?. bu onu iyi bir adamm mı yapıyor. Hitler ölünce yüzlerce subay intihar etti ona bakarsan. kıstasın ne senin ?

bırakın artık şu gerizekalılar için hazırlanmış PKK ajitasyonlarını. PP'nın amacı kürtlere kültürel haklar sağlamak değil Türkiye'Nin doğusunda ayrı bir devlet kurma hayalidir. onu süsleyip püsleyip cilalamanıza gerek yok. onun kanlı tarihi kendini anlatır niteliktedir.

ve tekrar söylüyorum Devlet kendi görevlendirdiği bir fiil için admalarına Ağırlaştırılmış müebbetle dava açamaz. eğer açarsa o adamlar hemen kimden emir aldıkalrını beyan ederler, ömür boyu hapis yatmaktansa. Sanki PKK'nın bu taktikleri bilinmiyor. sokak ortasında Hikemt Fidan'ı öldüren PKK, kürtlere kurşun sıkmaz öyle mi. PKK nın güenydoğuda bastığı köyler yaptığık katliamlar bizzat kürtler tarafından anlatılır en ince detayına kadar. şu şartlanmış mantığınızı bir kenara bırakın. PKK martavallarıyla kendinizi kandırmaya kalkmayın. biraz düşünün, okuyun araştırın.

Gönderi tarihi:

ben kendi halkımı kürt türk diye ayırt etmiyorum senin gibi, vatan olarakta Türkiye Cumhuriyetini görüyorum. Abdulalh Öcalan yakalnınca birielrinin kendini yakmasını örnek verip neyi anlatmaya çalışıyorsun ?. bu onu iyi bir adamm mı yapıyor. Hitler ölünce yüzlerce subay intihar etti ona bakarsan. kıstasın ne senin ?

bırakın artık şu gerizekalılar için hazırlanmış PKK ajitasyonlarını. PP'nın amacı kürtlere kültürel haklar sağlamak değil Türkiye'Nin doğusunda ayrı bir devlet kurma hayalidir. onu süsleyip püsleyip cilalamanıza gerek yok. onun kanlı tarihi kendini anlatır niteliktedir.

ve tekrar söylüyorum Devlet kendi görevlendirdiği bir fiil için admalarına Ağırlaştırılmış müebbetle dava açamaz. eğer açarsa o adamlar hemen kimden emir aldıkalrını beyan ederler, ömür boyu hapis yatmaktansa. Sanki PKK'nın bu taktikleri bilinmiyor. sokak ortasında Hikemt Fidan'ı öldüren PKK, kürtlere kurşun sıkmaz öyle mi. PKK nın güenydoğuda bastığı köyler yaptığık katliamlar bizzat kürtler tarafından anlatılır en ince detayına kadar. şu şartlanmış mantığınızı bir kenara bırakın. PKK martavallarıyla kendinizi kandırmaya kalkmayın. biraz düşünün, okuyun araştırın.

bizde ayırım etmıyoruz ama bunuu eden var demii semdelide oldugu gıbı ve susurluk olayında oldugu gıbı bı cok kürt iş adamının ölmesı gıbı elini vijdanına koy ve öyle konuş tv de bas bas bagırıyorduuuu oradakı olayı sen halen kabullenmıyorsunuz.

kimsenın ayrı bı devlet kurmasın gıbı bı nıyetı yok senın kendı dılınle konuştugun gıbı benımde konuşma hakkım var ve bana kendı dılımı yasaklarsan bunun bı sıdetle görmen normal demii butun dunyada oldugu gıbı.

ha bıde sen pkk nınmı köylerı yakıp yıktıgınımı söyluyorsunn :)))))))))))))) onun ıcın köye gerı dönmek ıcın savcılıktan veya valilikten izin alamıyorlar demii bunları 7 yasındakı cocuga bıle söylesen ınanmazlar hele senın buna ınanma benım mantıgım almaz düşüncene saygı duyarım ama istersen bııraz daha arastırrr

hayırlı gecelerrrr paiii

Gönderi tarihi:

bizde ayırım etmıyoruz ama bunuu eden var demii semdelide oldugu gıbı ve susurluk olayında oldugu gıbı bı cok kürt iş adamının ölmesı gıbı elini vijdanına koy ve öyle konuş tv de bas bas bagırıyorduuuu oradakı olayı sen halen kabullenmıyorsunuz.

kimsenın ayrı bı devlet kurmasın gıbı bı nıyetı yok senın kendı dılınle konuştugun gıbı benımde konuşma hakkım var ve bana kendı dılımı yasaklarsan bunun bı sıdetle görmen normal demii butun dunyada oldugu gıbı.

ha bıde sen pkk nınmı köylerı yakıp yıktıgınımı söyluyorsunn :)))))))))))))) onun ıcın köye gerı dönmek ıcın savcılıktan veya valilikten izin alamıyorlar demii bunları 7 yasındakı cocuga bıle söylesen ınanmazlar hele senın buna ınanma benım mantıgım almaz düşüncene saygı duyarım ama istersen bııraz daha arastırrr

hayırlı gecelerrrr paiii

çılgın adım çılgın çılgınlık yaparımmı diyorsun. yoksa ben 21 yıl silah ve barut kokusuyla büyüdüm çılgınlıkyaparım peki buçılgınlığını sana zarar veren unsurlara karşı yapsan söylermisin pkk ilk eylemlerini kime karşı yapmıştır öncelikle bölge halkını sindirmemişmidir. köyleri yakmış böbeleri öldürmemişmi...Ben pkk nın başı olan o piskopatı dinledim diyorki bu memlekette daha öncede faliyetler yürütüldü bir şeyler yapılmaya çalışıldı 68 kuşa gezmiş ve arkadaşları bir şeyler yaptı ben onlarla hapis yattım onları biliyorum ama onlar başaramadı çözüldüler zızmaları engelliyemediler ben başardım dibime kadar gelen admlarını yok ettim benim yiğit gerillam sen savaştın ama seninyaptığın önemli değil ben buolayı halka malettim....sapık megolaman herif kürt olmadığı halde ben bu memlekette kürtçülüğü kürtleri öldürerek sağladım diyor sen kürtüm diyorsun seni nereye sürüklediği belli olmayan kime hizmet ettiği bilinen ıinsanlık fukarası insanlara iltifat ediyorsun.

asker köyleri güvenliği sağlamak için boşaltı bu yönüyle niçin bakmıyorsun seni savunduğunu idda edenler senin güvenliğini tehdit ediyor bunu niçin görmüyorsun

şu bağlamda bireleştiri getirsen pkk bölgede faliyet göstermeye başladığında devletimiz bizim güvenliğimizi sağlıyamadı desen eyvallah

devlet ildönemler bukonuda hakikaten zafiyet gösterdi diyebilirsin yardım veyataklığa 6 ay hapis pkk yardım etmeyen devletyanlısı olana sen söyle yüreklerimize su serp pkk ve terörün hiçkimseye bir faydasıyok kaldıki bu ülke insanı kardeş... şartlarımız ağır senin durumun nekadar kötü olursa olsun emin ol senden daha kötüdurumda birsürü insan yaşıyor bu ülkede.

Benim yaşadığım yerde kürt işadamları çok güçlü karayolu taşımacılığı balıkcılık hayvancılık kimsede onları öldürmüyor farklı davranmıyor ticaretlerine engel olmuyor .olunamazmı eminol birgünde olunur ama kimsenin butarz husumeti yok çünkü benim köyümdende doğuda şehit olanvar kürtköyündende beraber futbol oynadığımız kürtköyünden bir gazi arkadaşımızvar bugün yürüyemiyor.

Gönderi tarihi:

çılgın adım çılgın çılgınlık yaparımmı diyorsun. yoksa ben 21 yıl silah ve barut kokusuyla büyüdüm çılgınlıkyaparım peki buçılgınlığını sana zarar veren unsurlara karşı yapsan söylermisin pkk ilk eylemlerini kime karşı yapmıştır öncelikle bölge halkını sindirmemişmidir. köyleri yakmış böbeleri öldürmemişmi...Ben pkk nın başı olan o piskopatı dinledim diyorki bu memlekette daha öncede faliyetler yürütüldü bir şeyler yapılmaya çalışıldı 68 kuşa gezmiş ve arkadaşları bir şeyler yaptı ben onlarla hapis yattım onları biliyorum ama onlar başaramadı çözüldüler zızmaları engelliyemediler ben başardım dibime kadar gelen admlarını yok ettim benim yiğit gerillam sen savaştın ama seninyaptığın önemli değil ben buolayı halka malettim....sapık megolaman herif kürt olmadığı halde ben bu memlekette kürtçülüğü kürtleri öldürerek sağladım diyor sen kürtüm diyorsun seni nereye sürüklediği belli olmayan kime hizmet ettiği bilinen ıinsanlık fukarası insanlara iltifat ediyorsun.

asker köyleri güvenliği sağlamak için boşaltı bu yönüyle niçin bakmıyorsun seni savunduğunu idda edenler senin güvenliğini tehdit ediyor bunu niçin görmüyorsun

şu bağlamda bireleştiri getirsen pkk bölgede faliyet göstermeye başladığında devletimiz bizim güvenliğimizi sağlıyamadı desen eyvallah

devlet ildönemler bukonuda hakikaten zafiyet gösterdi diyebilirsin yardım veyataklığa 6 ay hapis pkk yardım etmeyen devletyanlısı olana sen söyle yüreklerimize su serp pkk ve terörün hiçkimseye bir faydasıyok kaldıki bu ülke insanı kardeş... şartlarımız ağır senin durumun nekadar kötü olursa olsun emin ol senden daha kötüdurumda birsürü insan yaşıyor bu ülkede.

Benim yaşadığım yerde kürt işadamları çok güçlü karayolu taşımacılığı balıkcılık hayvancılık kimsede onları öldürmüyor farklı davranmıyor ticaretlerine engel olmuyor .olunamazmı eminol birgünde olunur ama kimsenin butarz husumeti yok çünkü benim köyümdende doğuda şehit olanvar kürtköyündende beraber futbol oynadığımız kürtköyünden bir gazi arkadaşımızvar bugün yürüyemiyor.

kardesım neyse ben bundan sonra susma hakımı kulanacam :clover: ve guncel konuya bı daha bışey yazmıyacamm :clover: sevgilerleee

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Ben sasirdim kaldim. Ne diyecegimi

Bilemiyorum. Yani Biz kurtleri esir

Getirip satmismiyiz? Turkiyedeki tek

Cile ceken halk onlarmimis da hukumete

Silah cekmisler. Derisi yuzulen Turklere

Aciyan yok mu icinizde?

Bu kadarmi dusman olduk kendimize.

Derin devlet emniyeti tehlikede olan

Her ulkede vardir. Medya onlari ayyuka

Cikarmaz cunku milli emniyet icin

Zararlidir.

Bu kadarmi yikanmis 5 sene de beyinlerimiz.

Hakli olduklari noktalari kanuni yolla da

Arayabilirlerdi.

Ayrica kendi kendi ne komplo kurup

Da hakli cikmak icin yaptiklari isi

Baskasinin uzerine atmak da bir

CIA teknigidir. Vietnam daki gemiyi

Batirip Vietnamlilar yapti dedikleri gibi.

O butun soylediginiz komplolar Orduyu

Zayiflatmak icindir. Ve dogru NSA CIA

Nin bunda parmagi vardir, fakat Turkiyeyi

Yipratmak icin.

Gönderi tarihi:

Anlamadığım bir şey oluyor burada adamın söylediklerini desteklemiyoruz diye vatan elden gidiyor, yıkılıyoruz, kürtlerin hepsi terörist oluyor, barış taraftarları kör ve vs vs vs...

Yahu kardeşim senin başka işin yokmu yok olduğuda anlaşılıyor ya 24 saat bilgisayar başındasın...

Bu ülkeyi ne PKK ne Senin Gibi Faşistler nede Dinciler bölebilir... Bu ülkenin temelleri o kadar sağlam atılmışki bu gördüğün özgürlük açılımlarını bile başka ülkelere nazaran değişik yaşıyoruz...

Öyle bu ülkeyi parçalayacaklar şu dur budur gibi uzuc edebiyatla kendine konuşacak konu arıyorsun gibi geliyor...

Bozo denen adamla senin aranda bir derece bile fark görmüyorum...

İkinizde bu ülkeyi bölmek için çaba sarf ediyorsunuz....

Nasıl mı işte size örnekleri:

O insanlar kardeş olamaz diyor...

Sen insanlar kardeş olamaz diyorsun...

BİZ SONUNA KADER KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIZ DİYORUZ...

O ayrılık mutlaka olacak diyor.

Sen biz hepsini öldüreceğiz diyorsun.

BİZ NE AYRILIK OLUR NE SEN HİÇ KİMSEYİ ÖLDÜREBİLİRSİN DİYORUZ...

O Türkler çirkindir diyor...

Sen Kürtlere aynı amaçla yaklaşıyorsun...

BİZ DİYORUZ Kİ İNSAN GÜZELDİR KİMSE KİMSENİN IRKINA KARIŞAMAZ

bu liste çok uzar....

Ben ülkemi çok seviyorum. Ucuz söylemler yerine sorumlu ve birleştirici söylemler seçiyorum....

Daha ne söyleyeyim...

Beni zorla bölücü yapan birine başka ne dememi bekliyorsun genede sana çiçek uzatmak benim görevim..

Beni karşıma çıkacak her türlü tehlikeyi sezecek güçteyim seni de bozuyuda hizbullahıda fetullahıda bunun için....

Öyle vatan elden gidiyor teraneleri işlemiyor artık...

Eninde sonunda bu ülke özgür ve kendi ayakları üstünde duran bir ülke olacak sen istesende istemesende Bu ülke hallkların kardeşliği altında güzel günlere varacak biraz acı çeksekte her acının sonunda doğru yolu bulduğumuz kesindir...

Eğer birde Eski amerika uşakları bizi rahat bıraksa dün bize amerika destekçisi olup kurşun sıkanlar bugün vatan elden gidiyor ayağına yatıyorlar....

Sen bizim bu resmi görmediğimizimi sanıyorsun....

O yüzden söylediklerin sadece seni bağlıyor benimkide beni....

Genede sevgiyle kal...

Bu foruma bayılıyorum ne güzel ya herkesimden insan yazıyor...

yazdıklarını okurken sadece ''vatanım'' diyenlerden oldugunu sandım ilk..sonra dogru söylüyor demeye başladım kendi kendime..bu baslıgın acılısından beri yazılanlara şöyle bir göz attım,aslında ''teröristtir bunlar''diyenlerin hazırladıgı bu oyun çercevesinde tartışmış herkesler birşeyleri..bir nevi oyuna baş kaldıran seyirci olarak girmişler..

''O insanlar kardeş olamaz diyor...

Sen insanlar kardeş olamaz diyorsun..

ben hepimiz kardeşiz diyorum'' demişsin..

ben hepimiz kardeş olmalıyız,ırk,din,dil bir fark gözetmemeli diyorum..senin vurguladıgın gibi gerçeklikten başlarsak cümle kurmaya..

şöyle diyim ben terörizme karşı degilim,tepeden inme bir olguymuş gibi ''terörist''diyen dillere,beyinlere karşıyım..bugüne kadar hep sırt çevirdigin,hep ''onlar''olarak baktıgın,hiç ''biz'' diye bir cümle içinde kullanmadıgın,el uzatılmayı bekleyen ellerin altından kurşun sıktığın,sonra da ''bölücülükle''sucladıgın ''kürtler'' demiycem,''kürdistan vatandasları'' hedef noktan,kilit noktan oluyor hep böyle olaylarda..sen ki kardeşlikten söz ediyor,ırkcılık ayrımı yapanları 'edebi'dilinle hedef alıyorsun kendine,başka bir güncel,edebi konu geliyor ki karsına,hedef aldıgın herşeyi bu kez yanlısı olarak kuruyorsun cümlelerinde..neyinden eser kalıyor o zaman savunduklarının,burada virgülünü dogru yere koyup,büyük harf kullanımına dikkat ettiğin cümlelerinin..

sen haklısın arkadasım,cümlelerde ki süse degil davranıştaki yalınlıga önem vermek gerek..

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Şemdinli İçin Özel Savcıya Gerek Var"

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şemdinli'deki bombalama olayıyla ilgili raporu. Rapora göre,

"* Bu olayı araştırmakla ilgili olarak TBMM tarafından derhal bir Meclis Araştırma Komisyonu oluşturulmalıdır. Aksi taktirde olayın niteliği itibariyle delillerin karartılması ihtimali oldukça yüksek görünmektedir.

* Şemdinli Cumhuriyet Başsavcısı'nın tek başına bu olayın üstesinden gelemeyeceği kanaati hasıl olduğundan, Adalet Bakanlığı'nın bu olayla ilgili ayrı bir savcı görevlendirmesi önerilir.

* Başbakan, Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı ve Genel Kurmay Başkanı'nın olayın ciddi şekilde araştırılacağı yönlü kamuoyunu tatmin edici açıklamalar yapması gerekmektedir."

Başsavcı: Aydınlatılması neredeyse imkansız

Rapora göre, Şemdinli Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ayık, "Bu tür olayların aydınlatılması neredeyse imkansızdır. Dolayısıyla faillerinin bulunması zor görünmektedir" dedi.

Raporda, Ayık'la görüşme şöyle anlatılıyor:

"Harun AYIK anlatımında; 'Halk sakinleşirse dışarı çıkıp çalışabilir, tanıkları belki olay yerinde dahi dinleyebiliriz. İlk başta güvenliğin sağlanmasını bekliyoruz. Pasaj içinde ve araç üzerinde inceleme yaptık. Araç jandarmaya aittir. Bombalı patlamaya sebep oldukları iddia edilen 3 kişi jandarma istihbarat görevlisidir ve görev amaçlı Şemdinli'ye gelmişlerdir. Henüz ifadelerini almış değiliz. Bu şahıslardan gözaltında olanın bombayı atıp atmadığı dahi henüz belli değildir. Araç pasajdan 70 m uzaktadır. Muhtemelen bunlar atmadılar. Nasıl tutuklayalım. Şahsın bombayı attığını gören yok. İkinci saldırıyı yapanın kimliği ise bellidir. Üç kişiden ikisinin kimliği hakkında ise bir bilgim olmadığı gibi bu kişilerin görevlendirildiğine dair de bilgim yok. Bu konu zaten acil de değil. İleride bakarız. Bu üç şahsın üçü de şüpheli konumundadır. Sadece biri göz altındadır. Aslında bu olayda yoğunlaşmış bir şüphe de yoktur. Şüpheli bile denemez aslında. Vatandaşın çok ufak bir iddiası var. Kaldı ki dosyada da bir delil yok.' şeklinde konuşmuştur.

Heyetimiz; ikinci olayı gerçekleştiren Tanju Çavuş adlı uzman çavuşun ifadesinin niçin alınmadığını sormuş ve savcı cevaben: 'Biz ikinci olayı gerçekleştiren kişinin kimliğini bilmiyoruz' şeklinde çelişkili beyanda bulununca bu kez heyetimiz; 'Az önce bu şahsın kimliğini bildiğinizi söylediniz. Bu çelişki değil midir?' demiş, bunun üzerine savcı 'bu halkın iddialarıdır' şeklinde cevap vermiştir.

Heyetimizce bayramdan bir gün önce meydana gelen şiddetli patlamanın da aynı kişilerce gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği sorulmuş ve cevaben: 'Bu tür olayların aydınlatılması neredeyse imkansızdır. Dolayısıyla faillerinin bulunması zor görünmektedir' demiştir."

Kaymakam: Bize gelen bilgi eylemin PKK tarafından yapıldığıdır

Rapor, Şemdinli Kaymakamı Mustafa Cihat Feslihan'la görüşmeyiyse şöyle aktarıyor:

"Mustafa Cihat Feslihan beyanında; 'Bir buçuk yıldır burada görev yapmaktayım. Bildiğiniz gibi ilçemizde çeşitli patlamalar oldu. Bu son olaya gelince; dün öğlen vakti bir patlama sesi duydum. Ne olduğunu sorduğumda pasajda bomba patlamış dediler. Olayı yapan şahıs da vatandaşlarca alınmış ancak toplumsal kargaşa var dendi. Akabinde silah sesleri geldi. Vatandaşın araç çevresinde toplandığı ve kaymakamla görüşmek istediği talebi bana ulaştı. Olay yerine tek başıma gittim. Güvenlik güçlerini olay yerinden uzaklaştırıp aracın üzerine çıktım ve 'savcı işini yapabilsin diye ortalığı boşaltın' diyecektim. Bana karşı da protesto başladı. Zaten her şey bir anda oldu. Halk keşfin geç yapılması konusunda şikayetçi idi ve herhalde mülki idarenin keşif yapma yetkisi olduğunu düşünüyordu. Bu durumda mecburen olay mahallini terk etmek zorunda kaldım. Ancak savcıya keşfi yapması konusunda telkinde bulundum. Bilahare savcı keşfi yapmaya gitti. Ancak keşif yapılırken bir araçtan silah atıldı bilgisi bana ulaştı. Burada da yaralılar olmuş. Savcı keşfi yarım bırakmak zorunda kalmış. Bunun üzerine tekrar STÖ'lerle ilişki kurdum. Aynı gece halka keşfin yapılacağını anlattım.

Şu anda bir kişi gözaltındadır. Diğer iki kişinin olaya karıştığına dair tanıklar henüz savcı tarafından dinlenmedi. Gözaltındaki şahsın kimliği tespit edildi. Bizim polis memurumuz değil. Hakkari nüfusuna kayıtlı biridir.

Heyet kaymakama bu kişiler kimdir ve neden ilçenizdedir? Sizin personeliniz midir? Sorusunu yöneltmiş, kaymakam cevaben; 'bu kişiler benim personelim değil, kim olduklarını bilmiyorum, neden ilçede bulunduklarını da bilmiyorum' demiştir.

Heyet kaymakama ikinci olay diye tabir ettiğimiz ve savcının keşif yapması esnasında aracı ile gelip halkın üzerine ateş açtığı, bir kişinin ölümüne ve dört kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddia edilen, isminin Tanju ÇAVUŞ olduğu ve görevinin ise ilçede uzman çavuş olarak bilindiği iddia edilen şüpheli ile ilgili bilgisini sormuş; Cevaben 'kimliğini bilmiyoruz, bu konular savcılığın görevidir' demekle yetinmiştir.

Heyet üçüncü olarak 'Bu olaylar kamu personeli olmakla birlikte kontrolsüz veya hukuk dışı yöntemleri seçen güçler tarafından gerçekleştirilmiş olabilir mi? 'sorusunu yöneltmiştir. Kaymakam cevaben 'bize gelen bilgi eylemin PKK tarafından yapıldığıdır. Bu açıklamaları yapacak makam savcılık makamıdır.' şeklinde konuşmuştur.

BİA Haber Merkezi

14/11/2005 Tolga KORKUT

"Krokinin amacı neydi?"

"Bu olay devlet içinde hukuk dışı hareket eden bir grubun halen aktif olduğu kanaatini doğurmuştur" ve "JİT görevlileri bu tür faaliyetlerinde daha önce suça karışmış itirafçı tabir edilen şahısları halen kullanmaktadırlar" diyen raporda, aydınlatılması gereken hususlar şöyle sıralandı:

Araçta yakalanan ve JİT görevlisi olduğu iddia edilen bu kişiler kendi iradeleriyle mi Şemdinli'ye gitmişlerdir? Araç ve jandarma personeli hangi amaçla Şemdinli'ye gönderilmiştir? Kaç kişi görevlendirilmiştir? Görevlendirmeyi kim yapmıştır?

Bir örneği de tespitte hazır bulunan bir avukata verilen 'araç tespit tutanağı'na geçirildiği gibi bagajda saldırı düzenlenen işyerinin krokisi hangi amaçla bu JİT görevlileri tarafından kullanılmıştır? Aynı şekilde Seferi Yılmaz'ın yargılandığı eski dosyası ile fotoğraflarının araç bagajında bulunmasının sebebi nedir? Madem ki bu üç şahıs sadece oradan geçiyor idiyseler neden araçlarında bombalanan işyerinin krokisini, Seferi Yılmaz'ın önden arkadan ve yandan çekilmiş fotoğraflarını ve eski dosyasını taşıyorlardı?

Delil karartma ihtimali kuvvetle muhtemel bulunmasına rağmen savcı neden şüphelileri derhal dinlememiştir? Savcının bu şüphelileri derdest etmesine engel nedenler var mıdır? Askeri güçlerin savcıya şüphelileri teslim etmediği iddiaları doğru mudur?

Savcı tarafından tutulan Araç Arama Tesbit Tutanağı'nda yer alan, bayramdan bir gün önce meydana gelen ve 67 işyerinin tahribi ile çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan bombalı eylemin yapıldığı yerin krokisi ile son bombalama olayının gerçekleştiği işyerinin krokisinin aynı araçta yer alması tamamen bir tesadüf eseri midir? Bunun izahı nedir?

Araçta yakalanan iki kişi ile sonradan halkın üzerine ateş açtığı iddia edilen kişi neden henüz göz altına alınmamıştır? Olaylar nedeniyle neredeyse tüm güvenlik güçleri ve savcı olay yerinde iken neden ateş eden bu kişi derhal yakalanmamış, takip edilmemiş kim olduğu bugüne kadar tespit edilmemiş veya savcıya bildirilmemiştir?

Bayramdan bir gün önce meydana gelen çok şiddetli patlamayı da mı aynı kişi ya da kişiler gerçekleştirmiştir? Bunun yanında uzun süreden beri meydana gelen benzer patlamalarda mı aynı kişi ya da kişilerce gerçekleştirilmiştir?

Bombayı attığı iddia edilen kişinin kaymakam tarafından Hakkari ili nüfusuna kayıtlı bir şahıs olduğu iddia edilmiştir. Bu şahsın ayrıca itirafçı olduğu yönünde basında haberler yer almıştır. Bu husus doğru mudur? Doğruysa bu şahıs böyle işler için kullanılmakta mıdır? Bundan önce başkaca eylemlerde de kullanılmış mıdır?

Görgü tanıklarının hemen tamamının benzer anlatımlarında geçtiği üzere patlamanın ardından halktan insanlar patlamanın olduğu yere yönelirken kamu görevlisi olan bu kişiler neden olay yerinden uzaklaşmaya çalışmışlardır? Bu ve benzeri olaylar karşısında kamu görevlisinden beklenen tutum bu mudur?

Halkın yakalayıp polise teslim ettiği bu üç kişiden ikisi nasıl ve ne şekilde polisin elinden kurtulmuştur? Bu kişilerin JİT elemanı olması polisin onları serbest bırakmasını bir şekilde etkilemiş midir? Polisin bu kişileri savcıya götürmeden serbest bırakma yetkisi var mıdır? Yoksa bu yetkiyi savcıdan mı almıştır?

Araç bagajında bulunan el bombaları ve uzun namlulu silahlar JİT envanterinde kayıtlı mıdır? Bu kişilere teslim edildiği zimmet defterlerinde kayıtlı mıdır?

Gönderi tarihi:

ben hiç anlamadım bu ihd ne işyapar diyer sorular soran vatandaş .....

şemdinlide bir oyun oynandı çok kapsamlı oyun pkk nın bilgi aktarım merkezi olarak güvenlik güçlerine bu adres verildi militanların geliş saati teslimat yapılacağı vs. orada bulunan görevliler şucu bucu deyil assubay uzmançavuş rütbesinde ordu mensupları alınan bilgi doğrultusunda oradalar oraya geldiklerindede bombalar patlıyor devletin bu olayla alakasıbu...

şemdinlideki karışıklık kimin işine yaradı....

Gönderi tarihi:

ben hiç anlamadım bu ihd ne işyapar diyer sorular soran vatandaş .....

şemdinlide bir oyun oynandı çok kapsamlı oyun pkk nın bilgi aktarım merkezi olarak güvenlik güçlerine bu adres verildi militanların geliş saati teslimat yapılacağı vs. orada bulunan görevliler şucu bucu deyil assubay uzmançavuş rütbesinde ordu mensupları alınan bilgi doğrultusunda oradalar oraya geldiklerindede bombalar patlıyor devletin bu olayla alakasıbu...

şemdinlideki karışıklık kimin işine yaradı....

İhd yi elbette anlayamazsınız anlamanız için önce yapılan haksızlıkları görüp bende bu vatanı seviyorum ama soru sormam lazım deyip objektif yaklaşım içine girip olaylara yansız bakmanız gerekiyor.İşte o zaman ihd yi kısmen anlarsınız ki kısmen diyorum yinede zor gibi..

Ayrıca yaptığınız açıklamalardan hiç ama hiç bir şey anlamış değilim...

Sorular sizi neden rahatsız eriyor soru soran toplumun olmak neden canınızı yakıyor...

Soru soran herkes devlet düşmanımı...

Söylediğim gibi yetersiz bir açıklama yapmışsınız daha ikna edici açıklamalar yaparsanız güzel olur.Orada bir rapor var. insanlar kafalarına göre alın bu rapordur deyip ortalığa atmamışlardır herlade..

Gönderi tarihi:

İhd yi elbette anlayamazsınız anlamanız için önce yapılan haksızlıkları görüp bende bu vatanı seviyorum ama soru sormam lazım deyip objektif yaklaşım içine girip olaylara yansız bakmanız gerekiyor.İşte o zaman ihd yi kısmen anlarsınız ki kısmen diyorum yinede zor gibi..

Ayrıca yaptığınız açıklamalardan hiç ama hiç bir şey anlamış değilim...

Sorular sizi neden rahatsız eriyor soru soran toplumun olmak neden canınızı yakıyor...

Soru soran herkes devlet düşmanımı...

Söylediğim gibi yetersiz bir açıklama yapmışsınız daha ikna edici açıklamalar yaparsanız güzel olur.Orada bir rapor var. insanlar kafalarına göre alın bu rapordur deyip ortalığa atmamışlardır herlade..

bu konu ile ilgili söylen mesi gereken herşey söylenmiş uzun uzadıya birkezdaha tekrarlamanın mantığı yok.devlet görevlileri bu olayda alınan bir bilgiye dayalı olarak oraya gitmişlerdir.bu olayları tasarlayanlar onların orada olmasını istemiş ve başarmışlardır daha tetbirli olmalıydılar evet.alınan bilgi bombalanan yer pkknın irtibat noktası talimatlar bura aracılığıyla veriliyor bunun üzerine kırokıler kişilerle ilgili bilgiler bulunduruluyor amaç gelen kişilerle birlikte verilen talimatları elde etmek yoksa eylem amaçlı gelseler bu şekilde sonlandırırlarmı sonra butarz bireylemden ne yarar elde edile bilir devamını gördük yüksek ova hakkari çete safsataları

ihd ye gelince ben objektif deyilim diyorsunuz peki bu dernek nekadar objektif kaldıki ben olaylarla ilgili olması gerekenler, iyi olmuş demiyorum bizim dişimızda herkezin işine yaramıştır devlet görevlilerini yanıltan ıstihbarat örgütü dahil herkezi sevindirmiştir .

dikkatedilmelidirki bu olay pkk nın bitirilmesi yönünde abdlilerle yapılan görüşmelerin ardından patladı sözüm ona bize yardım edecekler gölün taşıyla gölün kuşunu vurdular.

devlet görevlilerinin hatası hala birilerinden aldıkları bilgiler vesaire ile işhalledecekler.ihd her olayda olduğu gibi ken di penceresinden bakıyor ve istediği gibi yorumlar raporlar hazırlıyor bu yönüyle samimi bulmuyorum.

butip olayların dışında ihd yi göremiyorum sadece ilgi alanları bu olaylarmı pardon birde e,f,tipi pırotestoları başka hangi insanlık sorunuyla ilgileniyorlar....

soru sormaya gelince bende çok soru sorarım sorudan canım yanmaz ancak sorular samimi olacak devletime hep sormuşumdur hangi bağımsız ülkenin dağlarında 20yıldır eşkiya gezer.

hangi devlet ülkesinin bir bölgesinde 20 yıldır bebek katillerinin cirit atmasına izin verir silahın ilk patladığında doğan yavruların 20 yaşına gelene kadar sılah sesiyle büyümesine izin verir

davul zurnayla askeregiden evlatlarını tabutta gelmesine izin verir.

ıhd yetkililerini şehit cenazesinde gördünüzmü

• 1 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Şemdinlide kitabevine bomba atarken yakalanan,halk tarafından suçüstü yapılan akabinde otomobillerinde araştırma yapan savcı ve milletvekillerini kurşunlayıp iki kişinin öldüğü olayın sorumluları,uzun hukuk komedisi sonucu serbest kaldılar,dönemin karakuvvetleri komutanının iyi çocuklar dediği,adamlar şimdi serbest,hiçkimse hukukun olmadığı bir yerde güvende değildir,bundan sonra herşey boş.

Gönderi tarihi:
Şemdinlide kitabevine bomba atarken yakalanan,halk tarafından suçüstü yapılan akabinde otomobillerinde araştırma yapan savcı ve milletvekillerini kurşunlayıp iki kişinin öldüğü olayın sorumluları,uzun hukuk komedisi sonucu serbest kaldılar,dönemin karakuvvetleri komutanının iyi çocuklar dediği,adamlar şimdi serbest,hiçkimse hukukun olmadığı bir yerde güvende değildir,bundan sonra herşey boş.

hukukun oldugu yerde millet 70.bölündürülmez ama nazikce ama kaba kuvvetle! bunun lami cimi yok..

:shuriken:

Gönderi tarihi:

Gerçekten Andersen'den masallar.

Bir kontrgerilla eylemi düşünün. Eylemle ilgili ne kadar kanıt varsa bir otomobilin bagajına doldurulmuş. Silahlardan, krokilere, raporlara kadar. Memleket'te mitinge giden gençler bile nufus kağıtları haricinde yanlarına hiçbir evrak almazlar. Ama bombalamaya gidenler maşallah, bütün çalışma raporlarını, krokilerini, telefon numaralarını, onlarca silahı, daha sonraki hedefleri belirten dosyaları falan bir arabanın bagajına doldurup o arabayla eyleme gitmişler.

Velhasıl kelam, bir kontrgerilla eyleminden sonra failler "halk" tarafından yakalanıyor.

Gönderi tarihi:

Bana neden Şemdimli varda adalet kavramında AKM yok diyen değerli forum arkadaşlarım;

Adaletim varsa lüğatında,yani benim aynı zamanda senin olan;o adaletin tecellisi olan ŞEMDİNLİ DAVASI sürecini tabi ki sonuçu belli olan bu davatı ve adalet anlayışımızı ayakta alkışlıyorum! :excl:

Gönderi tarihi:

Yasadışılığın resmen savunulduğu bir ülkede,hiçbirşey yasadışı değildir,sonra insanları oraya gidiyorlar buraya gidiyorlar diye suçlamayın.

Gönderi tarihi:

Semdinli'de cikan beraat kararina encok bozulan ZAMAN gazetesinden Mümtazer olmus,Mümtazer neredeyse zil takip oynayacakti,o iki cocuga 39 yil ceza verildiginde ama sucsuz olduklari ve asil bombacinin PKK li oldugunun anlasilmasi ile serbest birakildiklarinda neredeyse eline silah alip mahkeme baskanini öldürmeye gidecek kadar bozulmus.

ZAMAN gazetesi Fetulah Gülen'in gazetesidir.Sinesinde bircok Türk karsitini barindirir.Bunlardan birisi ETHEM MANCUPYAN'dir.Türk milletine hakaretleri ile meshurdur ama ZAMAN gazetesinde yazar vede 301. kalkmasi icin Isa'ya dua eder.Eger Isa onun duasini kabul ederde 301.kalkmasi gerceklesirse artik Mahcupyan tutulmaz olur.Fetulahin Prof'u Mümtazerde aynen Mahcupyan gibi Türk milletine karsidir,bakmayin isminin Türk ismi gibi olmasina öyle neler var.

ZAMANda Elif Shafakda yazdi,oda meshur *BABA ve ****** romaniyla Türk milletine veryansin etti.Tesadüfmü bunlarin hepsinin Zaman veya ona benzer gazetelerde toplanmasi ve Türk devletine saldirmalari?

saygilarla

Gönderi tarihi:

'Biz bombalasaydık böyle olmazdı'

Öğleden sonra, Orgeneral Büyükanıt'ın "Tanırım, iyi çocuktur" dediği sanık Ali Kaya, savunma yaptı. Sanık Kaya, şöyle konuştu: "Eylemleri PKK yapıyor, sonra 'JİTEM yaptı' diyor. Çete yoktur. Biz bombalasaydık böyle olmazdı. Eğer devlet bu eylemleri yapsaydı, yargısız infazlar işleseydi, bu ülkede Nevruz'da bez parçaları, bölücü örgüt başının posterleriyle halay çekenler, bölücü örgütünün yanında olanlar Türk bayrağına bizden fazla sarılır, Türk bayrağını gömlek yapar giyerlerdi. Hepsi devletçi görünürdü."

Sanık Kaya'nın "Yargısız infaz yapsaydık..." diye başlayan sözleri, tepkiyne neden oldu. Avukat Kaplan, "Herkesin haddini bilmesi lazım" diye konuştu. Kaya'nın sorgusunungeç saatlere kadar sürmesi nedeniyle mahkeme duruşmayı bugüne bıraktı!'

Kendini devlet idaresinden üstün gören birkaç vatansever(?) kalkıp savunmasını bööle yapmış.Aslında hiç zahmet etmesinler;nasıl olsa haklı onlar.Olanb ise giden canlara,yarım kalan yaşamlara ve yarına sancılı bırakılan bir ülkeye oldu.

Gözlerini kapat ve sadece sus!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.