Φ politika Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Sevgili Kafkasx,ancak Türk olanlar Türk gibi hissedenler birbirlerini anlayabilirler,bu nedenle sizi gayet iyi hissedebiliyorum. saygilarla Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 CYRANO Eğer insan kendisini Türk olarak görüyorsa(içinde ırkçılık yoksa) neden gocunsun'ki ,eğer kendini başka şekilde görüyor ise rahatsız olur. dolayısı ile. "Suç işleyenler doğulular'dır. Türk çocuğu suç işlemez" dediğinizin aslı Mersin'de suç işleyenlerin yüzde 90'ı Doğulu ve Güneydoğu'ludur. Türk çocuğu suç işlemez" diyor. yine her zaman ki gibi işinize geleni cımbızlamışsınız. suç işleyenler doğululardır.Türk çocuğu suç işlemez demesindeki maksadı anlamak gerekir. suç işleyenler doğululardır. (.)nokta var ve cümle yeniden başlıyor....Türk çocuğu (pkk olaylarını kastederek)suç işlemez diyor. mersin doğu yada güney doğumu? türk bayrağını yakan türk olabilirmi?terörist başının posterlerini açan,pkk bayrağı açan türk olabilirmi? önemli olan olaya hangi açıdan baktığınızdır.. ben doğuluyum üstelik doğulu olmaktan'da gurur duyuyorum. ama nedense hiç gocunmuyorum! **** hani sizlerin sözüdür 'okumuş insanlar bile okuduğunu anlayamıyor' herkes anlıyor sizde anlıyorsunuz ama anlamamakta direniyorsunuz. Arkadaşım insanları "Türk anadan Türk babadan doğan Safkan Türkler" diyerek tasnif etmenin neresinde milliyetçilik bulabiliyorsunuz. Bunu kim söylerse söylesin bunun adı Irkçılıktır. Bunu yapanda ırkçılık yapmak istiyorsa yapsın. Ancak Atanın adını kullanmasın. Bir insan Türk Milleti arasında etnik temelli ayrımlar yapılınca rahatsız olur. Özellikle bu insan Atatürkçüyse. Bu forumlarda gördüğümüz rüzgar hangi yönden esiyorsa o yönde konuşan Sahte Atatürçüleri kastetmiyorum. "suç işleyen doğululardır, Türk çocuğu suç işlemez" denmesinde benim söyeldiğimden başka ne maksat var ya ? Mersinde anket mi yapılmış suç işleyenlerin yüzde kaçı doğulu, yüzde kaçı batılı diye. Ayrıca batılılarmı Türk olabiliyor sadece. O cümle açık ve nettir ne anlattığı. Kaldıki vatandaşın bu cümleden sonraki yorumlarınıda biliyoruz. Cümleyi otuzada bölseniz, orasını burasını makyajlasanızda aynı anlam çıkar. Atatürkçülük her türlü etnik ve ırki ayrımcılığı reddeden bir ideolojidir. Her kendine Atatürkçü diyen Atatürkçü olmadığı . Adını kullanan her kurumda Atatürkçü değildir. Alıntı
Misafir kafkasx Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 ''Atatürkçülük her türlü etnik ve ırki ayrımcılığı reddeden bir ideolojidir. Her kendine Atatürkçü diyen Atatürkçü olmadığı . Adını kullanan her kurumda Atatürkçü değildir''. işte sizinle anlaştığımız nokta. mersinde bayrak yakan,pkk bayrağı açan,terörist başı'nın posterini açan Türk olabilirmi.... gazetleri okuduysan yakalnan,göz altına alınanların nereli olduğu yazıyordu.... bunlar doğulu ve güney doğulu olabilirler ama TÜRK olamazlar. SAYGILAR hangi gruplar kemal kerinçsize saldırmış ? benim bildiğim kemal kerinçsiz mahkeme salonunda istediği karar çıkmadı diye, hakime bile saldırmaya kalkan bir adam. kemal kerinçsiz'e ermeni gurupları mahkeme çıkışı saldırdı ,bunu sana nasıl ıspatlayacağımı bilemiyorum. ama hrand dink öldürülmeden önce 04.07.2006 tarihinde tv kanallarında gösterildi... konu'nun burya geleceğini bilseydim sizin için kayıt yapardım,ama siz bu haberler'le tatmin olursanız bakabilirsiniz. http://www.turkpolitika.com/modules.php?na...nt&sid=4978 http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/hab...arih=2006-07-04 ve ayrıca 'yeni çağ' 04.07.2006 terihli gazetsinde'de göre bilirsin. O zaman hrand dink2i hedef gösternler ,bugun ise kemal kerinçsiz'i gösteriyor. daha başka sizi nasıl inandırabilirim bilemiyorum.. sizin gibi araştırmacı arkadaşların nasıl olurda heberi olmaz anlamış değilim. haa bu arada ist.emn.müdürü temize çıktı.... hani elif şafağı haklı gören mahkeme,celalettin cerrahı'da haklı gördü.... ne dersiniz!!!! bu konuya itirazınız olur sanırım... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2007 ''Atatürkçülük her türlü etnik ve ırki ayrımcılığı reddeden bir ideolojidir. Her kendine Atatürkçü diyen Atatürkçü olmadığı . Adını kullanan her kurumda Atatürkçü değildir''. işte sizinle anlaştığımız nokta. mersinde bayrak yakan,pkk bayrağı açan,terörist başı'nın posterini açan Türk olabilirmi.... gazetleri okuduysan yakalnan,göz altına alınanların nereli olduğu yazıyordu.... bunlar doğulu ve güney doğulu olabilirler ama TÜRK olamazlar. SAYGILAR bu kişiler üzerinden, terörist veya teröristlere yardım yataklık yapanlar üzerinden vatanın bir bölgesini veyahut bir bölgenin insanlarını ayrımcılığa maruz bırakırsan, o zaman bu kişinin yaptığının teröristlerin yaptığından hiçbir farkı yoktur. ikiside bölücülüktür. Türk bayrağını yakanların, pkk bayrağını açanların, nereli olduğuna bakıp oranın bütün insanlarına aynı yaftayı vurmak bölüclüktür. Unutmamak lazımki, O bayrağı açanların, veyahut türk bayrağını yakanların en az bin katı kadar o bölgenin insanı Türk Ordusunda askerlik yapmaktadır. Doğuda 5000 tane silahlı terörist varsa 50,000 tane silahlı korucu vardır. ülke içinde etnik, dini ve bölgesel ayrımcılığı körükleyen. bu tür ayrımlar üzerinden insanları tasnif etmeye kalkan kişilerin, ne Atatürk'Ün görüşleriyle nede Atatürkçülükle uzaktan yakından alakası yoktur. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 bu kişiler üzerinden, terörist veya teröristlere yardım yataklık yapanlar üzerinden vatanın bir bölgesini veyahut bir bölgenin insanlarını ayrımcılığa maruz bırakırsan, o zaman bu kişinin yaptığının teröristlerin yaptığından hiçbir farkı yoktur. ikiside bölücülüktür. Türk bayrağını yakanların, pkk bayrağını açanların, nereli olduğuna bakıp oranın bütün insanlarına aynı yaftayı vurmak bölüclüktür. Unutmamak lazımki, O bayrağı açanların, veyahut türk bayrağını yakanların en az bin katı kadar o bölgenin insanı Türk Ordusunda askerlik yapmaktadır. Doğuda 5000 tane silahlı terörist varsa 50,000 tane silahlı korucu vardır. ülke içinde etnik, dini ve bölgesel ayrımcılığı körükleyen. bu tür ayrımlar üzerinden insanları tasnif etmeye kalkan kişilerin, ne Atatürk'Ün görüşleriyle nede Atatürkçülükle uzaktan yakından alakası yoktur. Son derece doğru bir tespit....... Alıntı
Misafir kafkasx Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 bu kişiler üzerinden, terörist veya teröristlere yardım yataklık yapanlar üzerinden vatanın bir bölgesini veyahut bir bölgenin insanlarını ayrımcılığa maruz bırakırsan, o zaman bu kişinin yaptığının teröristlerin yaptığından hiçbir farkı yoktur. ikiside bölücülüktür. Türk bayrağını yakanların, pkk bayrağını açanların, nereli olduğuna bakıp oranın bütün insanlarına aynı yaftayı vurmak bölüclüktür. Unutmamak lazımki, O bayrağı açanların, veyahut türk bayrağını yakanların en az bin katı kadar o bölgenin insanı Türk Ordusunda askerlik yapmaktadır. Doğuda 5000 tane silahlı terörist varsa 50,000 tane silahlı korucu vardır. ülke içinde etnik, dini ve bölgesel ayrımcılığı körükleyen. bu tür ayrımlar üzerinden insanları tasnif etmeye kalkan kişilerin, ne Atatürk'Ün görüşleriyle nede Atatürkçülükle uzaktan yakından alakası yoktur. Bak arkadaşım benim savunmam gerken şeyi sen savunuyorsun. seni bilmem ama ben doğuluyum,olayı çarpıtmana gerek yok onları yaşayan benim,benim doğulu olmamdan dolayı sıkıntı yaşadığım günler'de oldu. zaten senın bu söyledğinle hepimiz hem fikiriz. ama senın söylediğinle bu konunun hiç alakası yok. olayı saptırıp bölücülüğü sen yapıyorsun. kimse terörün yaptığı olaylardan dolayı ,o insanların sorumlu olduğunu söylemiyor . sen nereden çıkarıyorsun bu yorumu, anlamış değilim. yine her zaman'ki gibi bölücülüğü körüklüyorsunuz malesef. şunuda söyleyim'ki eğer doğu ve güneydoğuda insanlarımız duyarsız olsaydı inanın türkiyenın hiçbir yerinde huzur olmazdı.. çünkü internette, sağda, solda ,vatan millet demekle olmuyor.. mücdalelesini dediğiniz gibi KORUCULUK YAPARAK(hemde hiç bir maddi destek beklemeden)veriyorlar... amaçları belli.... VATAN VE NAMUS... art niyetinizin olmadığına inanıyorum fakat... politik cumlelerle bölücülük yapıyorsunuz.. ayrıca Kemal kerinçsiz'e yapılan saldırıyı öğrendinizmi?hani öyle bir olay olmamıştı demiştinizya... haber kaynaklarını yazmıştım.... saygılar... Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 bu kişiler üzerinden, terörist veya teröristlere yardım yataklık yapanlar üzerinden vatanın bir bölgesini veyahut bir bölgenin insanlarını ayrımcılığa maruz bırakırsan, o zaman bu kişinin yaptığının teröristlerin yaptığından hiçbir farkı yoktur. ikiside bölücülüktür. Türk bayrağını yakanların, pkk bayrağını açanların, nereli olduğuna bakıp oranın bütün insanlarına aynı yaftayı vurmak bölüclüktür. Unutmamak lazımki, O bayrağı açanların, veyahut türk bayrağını yakanların en az bin katı kadar o bölgenin insanı Türk Ordusunda askerlik yapmaktadır. Doğuda 5000 tane silahlı terörist varsa 50,000 tane silahlı korucu vardır. ülke içinde etnik, dini ve bölgesel ayrımcılığı körükleyen. bu tür ayrımlar üzerinden insanları tasnif etmeye kalkan kişilerin, ne Atatürk'Ün görüşleriyle nede Atatürkçülükle uzaktan yakından alakası yoktur. arkadaşım sözlerinin bir kısmına hak veriyorum ancak meseleyi başka yerlere çekiyorsun. doğudaki insanların askerlik ya da koruculuk yapması bir ayrıcalık değil, bu vatanın evlatlarıyız hepimiz askerlik görevimizi yaptık yapacağız, ne demek unutmayın onlarda askerlik yapıyorlar, yapmayacaklarmı ya da yapmaları bir özellik mi? Tc vatandaşları olan erkekler askerlik vazifelerini yapacaklar herhangi bir özürleri olmadığı takdirde bölücülüğü kimlerin nasıl başlattığını bilmiyormuyuz kimse idda etmiyor doğulu insanımızın tamamının teröre destek verdiğini ancak verenlerinde varolduğunu biliyoruz. ve asıl onlar bölücülük ve etnik ayrımcılığı körüklüyorlar başkalaşmaya ve biz sizden farklıyız ve farklılık haklarımız var diyenlerde o bölücülerdir Atatürk ve Atatürkçülük ulus millet ve ulus devlet bilicincinin sembolleridir Türklük güdenlerin çoğunluğu ulus milletçidir, istisnalar kaideyi bozamaz. etnik farklılığı ne olursa olsun ben Türk'üm diyebiliyor mu ben ona bakarım bu milletin kimliği Türktür Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Kim ırkçı..? Elbette tüm kürtler PKK'lı değil,ama Allah aşkına laz bir PKK'lı,Türk bir PKK'lı vs. var mı..PKK kürtlerden oluşur ve düşmanları türkler ve türklere destek çıkanlardır ki buna kendi halkları da dahil.Ben mi ırkçıyım,onlar mı..?Ha o şere*sizlerden nefret etmek ırkçılık kabul ediliyorsa ozaman ırkçılığı kabul edebilirim.. Bir ülkede kardeşçe yaşayabilmenin ana unsurlarından biri bu ülkenin Türk vatanı olduğunun bilincine vararak,kendi etnik kökenini aile içi adetlerine bırakarak,kendini türk olarak görebilmesi ve bunu benimseyebilmesidir.Yani ''ARANIZDA KİM TÜRK'' sorusuna ''BEN'' diyebilirseniz,sorunun çözümüne ortak olursunuz.Aksi takdirde etnik geçmişlerimiz her alanda çatışmaya devam edecektir.. Saygılar.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Bak arkadaşım benim savunmam gerken şeyi sen savunuyorsun.seni bilmem ama ben doğuluyum,olayı çarpıtmana gerek yok onları yaşayan benim,benim doğulu olmamdan dolayı sıkıntı yaşadığım günler'de oldu. zaten senın bu söyledğinle hepimiz hem fikiriz. ama senın söylediğinle bu konunun hiç alakası yok. olayı saptırıp bölücülüğü sen yapıyorsun. kimse terörün yaptığı olaylardan dolayı ,o insanların sorumlu olduğunu söylemiyor . sen nereden çıkarıyorsun bu yorumu, anlamış değilim. yine her zaman'ki gibi bölücülüğü körüklüyorsunuz malesef. şunuda söyleyim'ki eğer doğu ve güneydoğuda insanlarımız duyarsız olsaydı inanın türkiyenın hiçbir yerinde huzur olmazdı.. çünkü internette, sağda, solda ,vatan millet demekle olmuyor.. mücdalelesini dediğiniz gibi KORUCULUK YAPARAK(hemde hiç bir maddi destek beklemeden)veriyorlar... amaçları belli.... VATAN VE NAMUS... art niyetinizin olmadığına inanıyorum fakat... politik cumlelerle bölücülük yapıyorsunuz.. ayrıca Kemal kerinçsiz'e yapılan saldırıyı öğrendinizmi?hani öyle bir olay olmamıştı demiştinizya... haber kaynaklarını yazmıştım.... saygılar... Öncelikle yazımın neresinde, hangi cümlesinde, politik bölücülük vs olduğunu bir göstersene. İkincisi "Kemal Kerinçsiz'e yapılan saldırı" dediğin olayı. Tüm türkiye televizyonlardan izledi. Senin verdiğin "kaynaklar" danda. Kemal Kerinçsizle aynı fikriyatta olan bir kaynak sayılamıyacak, ne bir haber ajansız, ne de başka birşey. sadece bir internet sitesi. Diğeri Hurriyet gazetesi. Hurriyet nasıl vermiş haberi. arbede. Evet o olayı hepimiz tvlerden seyrettik. Olay Kemal Kerinçsiz ve yanında getirdiği toplama grubun. "Vatan Hainleri, türk düşmanları" pankartları açıp sloganlar atarak, sanık ve yakınlarının üstüne yürümesiydi. Gözümüz kör değil. Kemal Kerinçsiz, Mahkeme salonunda , Hakimlere bile saldıran bir adam. Nasıl vermiş senin link verdiğin Hurriyet "Duruşma öncesinde, sanık avukatları ile şikayetçiler ve avukatları arasında kısa süreli arbede yaşandı. " Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Sevgili Gugukcuk,Herkesi aynı görmenin ne bize nede başkalarına bir yarar getirmeyeceği kanısındayım. Size eğer biz ayrı kuvvacıyız diyorsa öylelerdir. Bu ülkede aklı karıştıracak öyle çok olay oluyorki örneğin iktidar partisinin bir ferdi Yeşil devrimden bahsediyor ve kimseden ses çıkmıyor bu ülkede ama AKP nin hepsi onu mu istiyor bence hayır... Yani herşey karışmış ve biz hala biribirimizle didişiyoruz ortak paydamız yok ve devam ediyoruz... Sayın by_xman,çok dogrudur söyledikleriniz.Bana bir repliği hatırlattı."Herşey olabiliyoruz da bir türlü kendimiz olamıyoruz"Burada yorumlarımı nacizane yazarken kendi savunduğum yada kendimce dogru bulduklarımı yazmaya çalışıyorum.Neticede birbirimize fark atabileceğimiz seviye yapabileceğimiz bir kulvarda değiliz.Sadece bize batan,kimliğimize ters gelen ve medyaya düşmüş haberleri yorumluyoruz.Ama hep haberlere şüphe ve kuşku ile baktım.Ya içleri bizim bildiklerimizden farklı ise,farklı niyetlerle üretilmiş ise o zaman içimizde kendi bilgilerimiz ve yorumlarımızla karmaşık bir ormana girmeyecek miyiz? Bir insanı ayakta tutan tek şeyin inandığının, bildiğinin dogruluğu ve temizliği değil midir? Bir dönem sevgili CYrano ile ters düştüğümüz Fransa'nın ermeni yasasına olan silahlı kuvvetlerin tepkisi ve ihale dışına ittirerek ilişkileri askıya alması ve bugun denizaltı ihalesine giren yada girecek olan fransız firması.Bu kadar kısa bir dönüşü yaratan Fransa ermeni yasasını mı reddetti.? İdeolojiler,tavırlar,duygular sanki günlük hava raporuna döndü."Dün dündür,bugün bugündür"jargonuna mı geri dönüyoruz yoksa bu cümleyi yeni mi keşfettiler bilemiyorum. Hiçbir siyasi düşünceyi benimseyemiyorum. Neden bir türlü inandırıcı yada samimi gelmiyor? Sadece forumlarda sürekli aynı çizgiyi koruyan kişileri görünce seviniyorum.Enazından onun ne olduğunu biliyorum.Bunlara karşıdır ama şunlara değildir diyebiliyorum. Fikirsel olarak ne kadar aykırı olsa da yazılarını büyük bir zevkle okuyorum. Bu tip çizgilerden zarar gelmeyeceğine inanıyorum. Saf kan türk olmak silah yada bayrak ile yemin etmek,çetele tutmak ve kalkıp hirant Dink'in ölümünü tel'in etmek.Eşyanın tabiatına aykırı bir şey ama ciddi bir şekilde iddia ediyorlar. Atatürk'ün mantığının içine girince ciddi bir şekilde bocalıyor insan.Döneminde ürettiği strateji ve taktiğin binde birini hiçbir liderde görmedim.Aslında ATATÜRK anlatılanda değil anlatılmayanda gizli.Müthiş bir breysel kaabiliyet. Öyle sulandırdılar ki Törenler,anmalar,komik resimler, Yok rakıda resmi varmış,yok elleri dua ederken görünüyor çok dindarmış,filan falan. Ciddi ciddi bunlar konuşulurken hiç kimse elinde onca imkan varken diktatör olmayı seçmemesinin nedenini sorgulamadı. Fidel Kastro gibi olamaz mıydı? Ama o demokrasiyi Anadolu insanı ile buluşturdu.Ama Fikirlerindeki incelik ciddiye alınmadı.Onun içindir ki sürekli biryerlerde kullanılıyor.Kim ki Atatürk kavramını kullanıyor samimi olduklarına inanmıyorum . Cyrano'nun emperyal güçlerin 100 yıllık planlarına katılıyorum.Elbette sermayeyi yöneten bir güç'ün planları 100 yıllık olacaktır.Milliyetci ve dinci grupların bu sermayeyi etkileyeceğini çok iyi bildiklerinden en ufak bir kayıba bile tahammülleri oluşmuyor.Zaten yakın bir gelecekte bu sermaye yönetimi büyük bir olasılıkla Avrupa birliğine kayacak.Uluslararsı bir devlet üretmeye çalışmalarının da temelinde yatan gerçek bu olsa gerek.Zira ulusal bir devletin uluslarası sermayeye yön vermesi mümkün değil zaten. Ne kadar birbirimize kızsak ta didişsekte sevgili by_x_men hiç önemli değil.Belki de bizleri taraftar yapamayacaklarından dolayı sevinmeliyiz. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 arkadaşım sözlerinin bir kısmına hak veriyorum ancak meseleyi başka yerlere çekiyorsun.doğudaki insanların askerlik ya da koruculuk yapması bir ayrıcalık değil, bu vatanın evlatlarıyız hepimiz askerlik görevimizi yaptık yapacağız, ne demek unutmayın onlarda askerlik yapıyorlar, yapmayacaklarmı ya da yapmaları bir özellik mi? Tc vatandaşları olan erkekler askerlik vazifelerini yapacaklar herhangi bir özürleri olmadığı takdirde bölücülüğü kimlerin nasıl başlattığını bilmiyormuyuz kimse idda etmiyor doğulu insanımızın tamamının teröre destek verdiğini ancak verenlerinde varolduğunu biliyoruz. ve asıl onlar bölücülük ve etnik ayrımcılığı körüklüyorlar başkalaşmaya ve biz sizden farklıyız ve farklılık haklarımız var diyenlerde o bölücülerdir Atatürk ve Atatürkçülük ulus millet ve ulus devlet bilicincinin sembolleridir Türklük güdenlerin çoğunluğu ulus milletçidir, istisnalar kaideyi bozamaz. etnik farklılığı ne olursa olsun ben Türk'üm diyebiliyor mu ben ona bakarım bu milletin kimliği Türktür Meseleyi başka yere çektiğim falan yok. Kanımca sen, Atatürk'Ün adını kullanarak ırkçılık yapanları mazur gösterbilmek için yeni argümanlar arıyorsun kendine. bakalım yine kurdukları derneğin adında Atatürk'Ün ismini kulananların ve kendilerine Kuvayı Milliye hareketi diyenlerin yazdıklarına örneklerle 1- her türk, alışverişini mutlaka türkten yapmalıdır. kürde aktarılan para pkk’ya maddi destek demektir. türk, bu maddi desteği kesmezse, hem türklerin mali gücü olmayacaktır, hem de kürdün altında ezilecektir Atatürkçü Düşünce Kulupleri Federasyonu Evet görüldüğü gibi bu arkadaşlarımıza göre, Bütün Kürtler PKK lıdır. mesela bir doğulu bakkaldan alışveriş yaparsanız bu PKK ya mermi, silah olarak aktarılacaktır. 3- türk, ancak modern şehir hayatında kendini ifade edebilir. türk medeniyeti, köyden gelen etkilere kapatılmalıdır. köy, her halükarda kürtçülüğün yaşam alanıdır. yıllarca istanbul’da sivaslı, erzincanlı, malatyalı, tokatlı alevi kitlenin yarattığı köy ortamı, kürtçülüğü güçlendirmiştir. türk’ü saza mahkum eden köylü kafası, bugün şehirleri kürt kültürüne teslim etmiştir Atatürkçü Düşünce Kulupleri Federasyonu. Allah Muhafaza, eğer türkler saz falan dinlerlerse kürt olurlar. Yada köy kültürünü üstlerinden atmazlarsa kürt olurlar bu arkadaşlara göre. 4- türkler, yemeklerine sahip çıkmalıdır. türk’ün damak tadı, kürt yemekleri ile yer değiştirmektedir. türk’ü kebaba, lahmacuna mahkum eden anlayışla mücadele edilmelidir. yemek, kültür savaşının bir parçasıdır. mc donaldslar ne kadar tehlikeli ise kürt mutfağı da o kadar tehlikelidir. başka kültürlerin yemeklerini yiyen kültürler asimile olur. o nedenle türk, türk mutfağına sahip çıkmalı, başka şeyler yememelidir Atatürkçü Düşünce Kulupleri Federasyonu. Vay be demeki şeşkaza lahmacun yesek hemen kürtleşicez, kürt olucaz. Artık yemekleride ayırmalıyız "şunlar kürt yemeğidir, şunlar türk yemeğidir, şunlar alevi yemeğidir" vs vs diye. ona göre yemek diyeti uygulayacazki türklüğü koruyalım. Evet görüldüğü gibi. kendi ırkçı görüşlerine Atatürk'ün adını ve ideolojisini alet etmeye çalışanların yaptıklarının adı ırkçılıktan başka bir şey değildir. Böyle adamlara, kardeşim siz ne yapıyorsunuz deyince. hemen ezber iki üç cümle yazılır "Türküz dedik diye ırkçı mı olucaz, Pkk ya karşıyız diye ırkçı mı olucaz" Oysa bunları söyleyenlerin PKK dan ne farkları vardır, Nede söylediklerinin PKK nın söylediklerinden bir farkı vardır. Yukarıdaki cümlelerden Türk kelimesi yerine kürt kelimesini koy. Al sana PKK propagandası olur. İçerik itibariyle bir fark var mı. Türk milleti içinde, etnik, bölgesel veya dini ayrımcılık yapanların. partilerinin derneklerinin vs lerinin adı ne olursa olsun. yaptıkları ırkçılıktır, bölücülüktür. PKK nın yaptıklarından hiçbir farkı yoktur. Kendisine Atatürkçü diyen kişi. "Türkiye Cumhuriyeti Devletine Vatandaşlık Bağıyla Bağlı Olan Herkes Türk'tür" Ya bunu kabullenecek ona göre, yapacak politikasını yada ortalıkta Atatürkçüyüm diye dolaşmayacak. Atatürke muhalefet ederek, Onun sözleri ve ilkeleriyle çelişerek Atatürkçü olunmaz. Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Cyrano arkadaşım kendime argüman aramam ben ve buna ihtiyaç duymam benim neyi savunduğum ortadadır neyi savunmadığımda, sayenizde Türkçülerin ne kadar ırkçı olduğunu öğreniyoruz birde Kürtçülerin neleri nasıl kullandığını öğrenmek isteriz, Kürtçülük nedir ardında ne vardır? Kürt kültürü nasıl bu kadar yaygınlaşmıştır tvlerde dönen dizilerin çoğunda ve sokakta Kürt kültürü, Türk kültürünün önüne geçme çabasındadır biz bunu görmekteyiz ve kimliğimize sahip çıkacağız ve asıl rahatsızlık duyulanda bu sahip çıkma duygusudur yaftası hazırdır ırkçı ve sahte Atatürkçü. size göre herkes Atatürkü kullanıyor sanırım bu ülkede Türk kimliğine sahip çıkma ihtiyacının neden ve hangi etnik dayatmalardan sonra öne çıktığını bilmek gerekir kendilerine azınlık diyenler bunu ayrıcalık haline getirenler bu topraklarda neyin kavgasını veriyor, yazmış olduğunuz federasyona ait sözlerin herhangi bir sakıncası yok, bu bir dayatmada değil, evet köylülük denilen kültür şehir kültürünün üzerine çıkma çabası veriyor ve medenileşme gayreti gösteren milletler için bu kültür yoz kültürdür, gelenekçilik kültürleri gelişmiş ve bağnaz olan zihniyetler törelerinde bulunan aşiret anlayışlarını şehir hayatlarına yayma çabası güdüyorlar bir kısım insanların bundan rahatsızlık duymaları çok doğal karşılanmalı ayrıca bu kültüre karşı yapılması gerekenleri değerlendirmek gerekir. Kürtçülük ve Türkçülük arasında kültür savaşı yaşanmakta sahte Atatürkçüler dediğiniz insanlar ise Atatürkün tamda istediği gibi kendi kültürlerine sahip çıkmaktalar bu ayrıca bir medeniyet yarışıdır. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2007 1- her türk, alışverişini mutlaka türkten yapmalıdır. kürde aktarılan para pkk’ya maddi destek demektir. türk, bu maddi desteği kesmezse, hem türklerin mali gücü olmayacaktır, hem de kürdün altında ezilecektir 3- türk, ancak modern şehir hayatında kendini ifade edebilir. türk medeniyeti, köyden gelen etkilere kapatılmalıdır. köy, her halükarda kürtçülüğün yaşam alanıdır. yıllarca istanbul’da sivaslı, erzincanlı, malatyalı, tokatlı alevi kitlenin yarattığı köy ortamı, kürtçülüğü güçlendirmiştir. türk’ü saza mahkum eden köylü kafası, bugün şehirleri kürt kültürüne teslim etmiştir 4- türkler, yemeklerine sahip çıkmalıdır. türk’ün damak tadı, kürt yemekleri ile yer değiştirmektedir. türk’ü kebaba, lahmacuna mahkum eden anlayışla mücadele edilmelidir. yemek, kültür savaşının bir parçasıdır. mc donaldslar ne kadar tehlikeli ise kürt mutfağı da o kadar tehlikelidir. başka kültürlerin yemeklerini yiyen kültürler asimile olur. o nedenle türk, türk mutfağına sahip çıkmalı, başka şeyler yememelidir Eğer bir kişi, bu yukarıda yazılanları, zararsız ve Türklüğe sahip çıkmak olarak görüyorsa. Ne Atatürkçülükle ne milliyetçilikle alakası yoktur. Bu düpedüz ırkçılıktır. İnsanları etnik kimlikleri ve bölgeleri üzerinden değerlendirme yargılamadır. Bu yukarıdaki maddelerin 1935 nazi partisi afişlerinden gram farkı yoktur. Atatürkçülüklede en ufak bir alakası yoktur. "Köylü Milletin Efendisidir" M. Kemal Atatürk. Oysa kendilerine Atatürkçü diyen arkadaşlarımıza göre, köylülük ve köy kültürüde, türklüğün düşmanıdır. Ben Türkçülerden bahsetmiyorum. Zira ben bu insanları türkçü olarak falanda görmüyorum. "Arnavutlar, Pomaklar, Lezgiler, Lazlar, Çerkesler, Çeçenler Türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır" Diyen Nihal Atsız ne kadar milliyetçiyse. Bu adamlarda o kadar milliyetçidir. 1- her türk, alışverişini mutlaka türkten yapmalıdır. kürde aktarılan para pkk’ya maddi destek demektir. türk, bu maddi desteği kesmezse, hem türklerin mali gücü olmayacaktır, hem de kürdün altında ezilecektir ( 1930 , Nazi partisi ilk yaygın siyasal kampanyasını başlattı: "Yahudi asıllı Almanya vatandaşlarından alışveriş yapmayın" ) Almanyanın heryerinde duvarları donatan bu afişleri asan Naziler ne kadra milliyetçiyse bu arakdaşlarda o kadar milliyetçidir. Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 1- her türk, alışverişini mutlaka türkten yapmalıdır. kürde aktarılan para pkk’ya maddi destek demektir. türk, bu maddi desteği kesmezse, hem türklerin mali gücü olmayacaktır, hem de kürdün altında ezilecektir Bakın bunu ben sizin anladığınız manada almıyorum, Pkk'ya yardım ve yatakçılık yapan zihniyetlere para kazandırmamalıdır, olarak anlıyorum (bilindiği üzere Pkk destekçisi olan mağazalar) ve yine sizin söylediğiniz gibi Kürt, Türk ayrımı yapmadan, Türk vatandaşlarından yani yerli üreticiden, ulusalcı sermayeye yönelik alışveriş yapılmalı olarak alıyorum. Kaldıki siz kendiniz Türkiyede yaşayan vatandaşlık hakkına sahip herkes Türktür diyorsunuz, ben bir bakkala gidip sen Kürtmüsün diye sormuyorum böyle bir ayrım yapmıyorum, Kürtlüğünü ön plana çıkaranlara ise şiddetle karşıyım. Kürt ayrımızı siz yapıyorsunuz. Ben yapmıyorum, karşı olduğum Kürtçülüktür, Kürtler değil. ve ayrıca realitede Kürtçülerin yani etnik dayatmacıların pazarın tamamına hakim olup pkk'ya maddi destek sağlama hesapları gözardı edilemez. 3- türk, ancak modern şehir hayatında kendini ifade edebilir. türk medeniyeti, köyden gelen etkilere kapatılmalıdır. köy, her halükarda kürtçülüğün yaşam alanıdır. yıllarca istanbul’da sivaslı, erzincanlı, malatyalı, tokatlı alevi kitlenin yarattığı köy ortamı, kürtçülüğü güçlendirmiştir. türk’ü saza mahkum eden köylü kafası, bugün şehirleri kürt kültürüne teslim etmiştir bunun neresi size ters gelmekte, Türk modern şehir hayatında kendini ifade edebilir, ayrıca her köylü Kürt değildir. Köylülük küçümsenen bir şey olmadığı gibi asıl üzerinde durulan şehirde yaşayanların şehir kültürünü benimsemelerinin gerekliliğidir, köylülük köylerde yaşanan bir kültürdür. bir şehirli de, köylerdede şehirde kazandığı kültürü yaygınlaştıramaz, köyler/kentler birbirinden farklıdır, kültürleri ve yaşam koşullarıda öyle. 4- türkler, yemeklerine sahip çıkmalıdır. türk’ün damak tadı, kürt yemekleri ile yer değiştirmektedir. türk’ü kebaba, lahmacuna mahkum eden anlayışla mücadele edilmelidir. yemek, kültür savaşının bir parçasıdır. mc donaldslar ne kadar tehlikeli ise kürt mutfağı da o kadar tehlikelidir. başka kültürlerin yemeklerini yiyen kültürler asimile olur. o nedenle türk, türk mutfağına sahip çıkmalı, başka şeyler yememelidir Kürt mutfağı geleneksel Türk mutfağının önüne geçmekteyse o zaman Türklerde kendi mutfaklarına ve kültürlerine sahip çıkarlar. bütün ülkeye yayılmış bir kültür diğerlerini asimile eder ve ettiğini görüyoruz. köylü milletin efendisidir sözünü burada bu şekilde kullanmak Atatürkü kullanmak olmuyor mu? konunun köylünün rençberliği, üreticiliği ve ekonomik haklarının güçlendirilmesi değildir. konu köy kültürünün şehir kültürüne yaygınlaşmasıdır. ne yapmalı şehir kültürünü köy kültürüne terk mi etmeli. sahte milliyetçilik ve Atatürk'ü kullanmak etnik dayatmacıların ulus kimliğini asimile etme girişimlerine destek olmaktır. Kürtlükten ve Ermenilikten rahatsızlık duymayanlar Türklükten rahatsızlık duyarlarsa bu onların milliyetçi ve ulusalcı söylemlerinin samimi olmadığının kanıtıdır. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 arkadaşım "Türk mutlaka alışverişini türkten yapmalıdır. Kürde aktarılan para pkk'ya maddi destek demektir" cümlesinde ne anlatıldığı açıktır. Ulusal sermaye, ülke vatandaşlarının etnik kimliğine göre şekillenmez. alışveriş yaptığın kişi, türkte olsa, kürtte olsa, lezgide olsa, çerkeste olsa, rumda olsa. Yerli üreticiyse bu ulusal sermayeye yansır. Yukarıdaki cümle "Her Kürt Pkk'lıdır" mantığının bir ürünüdür. Irkçı mantıklara kılıf aramayın. Zira şirin göstermeye çalıştığınız kesimin kendisi "Her kürt Pkk'lıdır" cümlesini zikretmekte zaten. o yüzden kraldan çok kralıcılık yapmak boşuna. "Tüm Almanlar, Yahudi asıllı alman vatandaşlarından alışveriş yapmayın" 1935 Nazi Partisi "Her Türk mutlaka alışverişini türkten yapmalıdır. Kürde aktarılan para pkk'ya maddi destek demektir" 2007 "Atatürkçü !" "düşünce kulupleri federasyonu. İkisi arasında zerre fark gören beri gelsin. gelelim ikincisine arkadaşım merak ediyorum okumuyorsunuz yazılanları : "türk medeniyeti, köyden gelen etkilere kapatılmalıdır. köy, her halükarda kürtçülüğün yaşam alanıdır." adkf Bunu söyleyende , savunan adamda. Biraz şöyle egeye insin, ege bölgesinde yüzlerce yıllık türk köy kültürünü görsün. Oradan çukurovaya insin, sarıkeçilileri görsün. Biraz yukarı çıksın Binboa dağlarında Osmanlıyı kuran Türkmen aşiretlerini görsün. Ne demek "köy kürtçülüğün yaşam alanıdır". Türk kültürü istanbulda mı oluşmuştur ? "türk’ü saza mahkum eden köylü kafası" adkf Köylülük aşağılanmıyor şimdi ge ? türkü saza mahkum eden köylü kafasıymış. Öyle ya, türkün kültüründe, Yunus Emreler, Karacaoğlanlar, Pir Sultan Abdallar, aşık veyseller, mahsuni şerifler, saz türkün kültürüdür. Saz ve köy kültüründende kürtçülüğü çıkaran kafa ırkçılıkta nazileri sollamaktadır. Kendi kültürüne özüne bile yabancılaşıp saldıran bir zihniyet çağın neresindedir. arkadaşım hiç bir kültür, yediğin yemekle asimile olmaz. emin ol bana ne lahmacun yiyince kürt olursun, ne çerkes tavuğu yiyince çerkes, ne mıhlama yiyince laz. nede pizza yiyince italyan "köy herhalükarda, kürtçülüğün yaşam alanıdır, türkü saza mahku meden köylü kafası" bunlar köylülüğü ve köylüyü aşağılamamaktadır değil mi ? ve "Köylü Milletin Efendisidir" lafıylada çelişmemektedir. Türklerin Anadoluda bin yıllık bir köy kültürü vardır. Bu göç uğruna veya medenileşme uğruna parçalanacak yok edilecek bir kültür değildir. Bu çok büyük bir mirastır. sahte milliyetçilik ve Atatürk'ü kullanmak etnik dayatmacıların ulus kimliğini asimile etme girişimlerine destek olmaktır. Kürtlükten ve Ermenilikten rahatsızlık duymayanlar Türklükten rahatsızlık duyarlarsa bu onların milliyetçi ve ulusalcı söylemlerinin samimi olmadığının kanıtıdır. [/size][/b][/font] buna gelirsek. Samimiyet, Irkçı fikirleri, Atatürkçülük ve Milliyetçilik kutsal kavramların arkasına saklamak değildir. Irkçılara sahip çıkmak. sırf kurdukları örgütlerin derneklerin adlarına Atatürk ve kuvayı milliye isimleri koydukları için. Onların ırkçı faaliyetlerini alışlamak değildir. Bu Atatürkçülük ve Milliyetçilik değildir. Irkçı söylemler eleştirilince bunu "Türklük eleştiriliyor" kisvesinin altına sokmak ise akıl ve mantık işi değildir. Bilinki Atatürk bu söylemleri bugün zikredenlerin fikir babalarını yaşadığı süre boyunca, yurda sokmadı. Atatürk'Ün ölümünden onlarca yıl geçene kadar Almanyada ve Rusyada kaldırlar. Hiçbir zaman Ata onların yurda girişine dahi izin vermedi. Milliyetçilik, vatandaşlık kavramını esas alan. Ulusun hiçbir parçasını etnik ayrımcılğa maruz bırakmayan bir ideolojidir. Ve Ne Mutlu Türk Olana değilde, Ne Mutlu Türküm Diyene diyen Atamızı anlıyamayanlar, ortalıkta Atatürkçü diye dolaşmasınlar kanımca. Çünkü bu kemalizme yapılacak en büyük saldırıdır. Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Şimdi, ulusalcılar büyük şeytan ABD tarafından kullanılıyor, dolayısı ile ülkemizde son günlerde meydana gelen cinayetlerin bu kişilere temayülü olanlarca işlenmesi yani daha açık olarak katillerin kendisini vatansever, milliyetçi olarak addetmesi hatta vatansever milliyetçi askerlerle, polislerle birlikte fotoğraflarının çekilmesi gayet tabiidir fakat vatanseverleri katil göstermek son derece sunidir. Bununla birlikte asıl üzerinde durmamız gerekli olan mesele şudur, gerek sözde kuvayi milliyeciler derneklerinin silah üzerine adam öldürmek için yemin etmesi ve bunun nedense! kolluk kuvvetleri tarafından bilinmemesi, gerekse vatansever kuvvetler güçbirliği derneğinin ''gerekirse olaylarda suça eğilimli kişilerin kullanılacağı'' itiraflarının bilinmesine rağmen hiçbir önlemin alınmaması.. Yani şudur; mühim olan farkedilmeyeni çözmektir, ben yazdıktan sonra zaten herkes sözde ulusalcıların bu tür cinayetlerde kullanıldığını ve bundan sonrada muhtemel kullanılacağını zaten anladı, anladı da bı dernekler niçin ortaya çıktı? Şimdi bunun yanıtını veriyorum; Terörle mücadele esnasında Türkiyenin sosyolojik yapısı bozuldu. Sosyolojik yapı aniden ve kontrolsüz bozulursa bu tür hasdiselerin çıkması gayet doğaldır, bu yüzden önümüzdeki günlerde daha da militarize olursak, Mersin, izmir, adana, sakarya gibi illerimizde facialar çıkabilir, burada dikkati olmak elzemdir. Son olarak bazı arkadaşlar kuvay-i milliyeden soruyorlar ben yanıtlayayım ; kuvay-i milliye bizzat Atatürk tarafından ortadan kaldırılmış eşkıya guruplarıdır, hukuksuz çetelerdir, devlet nizamında bir yeri yoktur, bu yüzden de mülgadır. bozan Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 söylemeye çalıştığınız Abd'nin her zaman yaptığı gibi etnik özellikleri tahrik edip bölünmeye sebebiyet vermek için bölgesel çatışmalar çıkarmak istediği ise bunu anlarım, ama bu ülkede Kürtçülük sorunu 23 yıldır devam ediyorsa, hatta bu sorunu siyasi arenaya taşınmak isteniyorsa, burada yaşayan vatandaşların gerilmesi ve olaylara tepkiler vermesi çok doğal değil mi? Türkiye'de iç savaş çıkması ihtimali yok gibidir ancak çete çatışmaları yaşanabilir, Abd'nin ise ulusalcıları kullanması zor bir ihtimal ancak başka etnik kökene destek vererek ulusalcıları tahrik edebilirler ama Kürtçülere şu 23 yılın hesabını sormak gerekir. Bu ülkenin son zamanlarında geldiği noktada hedefe ulusalcıları ve kuva-i milliyecileri koymak vicdansızlıktır. ancak yapılmaya çalışılanda bu gibi, ulusalcılar mıdır bu ülkenin can ve kan kaybetmesine sebeb olanlar yoksa Kürtçüler midir? ülkenin bütün bölgelerinde yaşayan insanlar herhangi bir örgüte destek vermezken Kürtlerde azımsanmayacak kadar çok kitlelerin pkk ya destek verdiği ortada. Ferhan Şensoy'un Diyarbakır'da bir tiyatro gösterisi sırasında kredi kartlarını pkk ya benzetmesine tepki olarak salunu dolduran izleyicilerin 3/2'si protesto ederek oyunu terk ettiler, pkk denilen kanlı örgütün espiri konusu yapılmasına bile tahammül etmeyenlerin hangi ulus millet bilincine sahip olduklarını tahmin etmek zor değil. ardından bir cinayet ve son 23 yılın Kürtçü zihniyetinin yaptığı bütün kanlı savaşı unutturuyor hedefe ulusalcılar koyuluyor. kuva-i milliye ortadan kaldırılmış bir şey değil olmadığı gibi Osmanlı'nın son döneminde Anadolu'da oluşan çeteleşmelerin aynı çatı altında toplanarak ulusal bir güç ve birlik haline getirilmesidir. Hukuk dışı çeteleri hukuksal çatı altında toplayarak dağılmayı ve kontrolsüzlüğü önlemiştir. Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Bir meydan savaşıdır. Gözümüzün önünde Fikri düşmanın elinde her silah... Eğiliyorsun yerden taş alıyorsun atacan. Hoop taş yok diyor... Ben senin için Kalaşnikof ürettim alacan mermi yakacan ama bana doğrultma silahı. Eee napiyim? Ben gidince kafana göre ateş et. Sağ kaldıysan ve cephanen bittiyse, paran da varsa ara beni. Öptüm. Atatürk'ün fikirleri orta yerde duruyor. Kimin işine yarıyorsa alsın. Kullansın... Fikri mücadele de en güçlü olan fikir kazansın. Evrim kullanılmayan organların körelmesi kullanılanların gelişmesi ilkesidir. Beynimizi kullandıkça gelişecektir. Beynimizi kullanmadığımız sürece gerileyecektir. Burada birinci koşul kendi beynimizi kullanırsak. Kendi beynimiz gelişir. Cehalet; kendimizce, başkalarının organlarını kullanma girişimidir. Bizim değil ya rahat rahat kullan at. "Anıtsal cahil zeka"; Kendini değerlendiremez, elini, ayağını, dilini başkasının kullanımına vermiştir. Farkında değildir. Çünkü 'o', o sırada kafasında başkasını nasıl hacemat ederim cinliği olduğundan. Kendini bilmez haldedir. Baygın desen değil. Kızsan bi türlü, Gülsen bi türlü, 'Bitkisel hayat'a ne dersiniz? Hepimizi güneş gören bi yere koysalar da suyumuzu da verseler de. Toprağımızı da karıştırsalar biz aydınız buraya güneş vuruyor diye di mi? Alıntı
Misafir kafkasx Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 1- her türk, alışverişini mutlaka türkten yapmalıdır. kürde aktarılan para pkk’ya maddi destek demektir. türk, bu maddi desteği kesmezse, hem türklerin mali gücü olmayacaktır, hem de kürdün altında ezilecektir 3- türk, ancak modern şehir hayatında kendini ifade edebilir. türk medeniyeti, köyden gelen etkilere kapatılmalıdır. köy, her halükarda kürtçülüğün yaşam alanıdır. yıllarca istanbul’da sivaslı, erzincanlı, malatyalı, tokatlı alevi kitlenin yarattığı köy ortamı, kürtçülüğü güçlendirmiştir. türk’ü saza mahkum eden köylü kafası, bugün şehirleri kürt kültürüne teslim etmiştir 4- türkler, yemeklerine sahip çıkmalıdır. türk’ün damak tadı, kürt yemekleri ile yer değiştirmektedir. türk’ü kebaba, lahmacuna mahkum eden anlayışla mücadele edilmelidir. yemek, kültür savaşının bir parçasıdır. mc donaldslar ne kadar tehlikeli ise kürt mutfağı da o kadar tehlikelidir. başka kültürlerin yemeklerini yiyen kültürler asimile olur. o nedenle türk, türk mutfağına sahip çıkmalı, başka şeyler yememelidir Eğer bir kişi, bu yukarıda yazılanları, zararsız ve Türklüğe sahip çıkmak olarak görüyorsa. Ne Atatürkçülükle ne milliyetçilikle alakası yoktur. Bu düpedüz ırkçılıktır. İnsanları etnik kimlikleri ve bölgeleri üzerinden değerlendirme yargılamadır. Bu yukarıdaki maddelerin 1935 nazi partisi afişlerinden gram farkı yoktur. Atatürkçülüklede en ufak bir alakası yoktur. "Köylü Milletin Efendisidir" M. Kemal Atatürk. Oysa kendilerine Atatürkçü diyen arkadaşlarımıza göre, köylülük ve köy kültürüde, türklüğün düşmanıdır. Ben Türkçülerden bahsetmiyorum. Zira ben bu insanları türkçü olarak falanda görmüyorum. "Arnavutlar, Pomaklar, Lezgiler, Lazlar, Çerkesler, Çeçenler Türklerin savaşması gereken iç düşmanlarıdır" Diyen Nihal Atsız ne kadar milliyetçiyse. Bu adamlarda o kadar milliyetçidir. 1- her türk, alışverişini mutlaka türkten yapmalıdır. kürde aktarılan para pkk’ya maddi destek demektir. türk, bu maddi desteği kesmezse, hem türklerin mali gücü olmayacaktır, hem de kürdün altında ezilecektir ( 1930 , Nazi partisi ilk yaygın siyasal kampanyasını başlattı: "Yahudi asıllı Almanya vatandaşlarından alışveriş yapmayın" ) Almanyanın heryerinde duvarları donatan bu afişleri asan Naziler ne kadra milliyetçiyse bu arakdaşlarda o kadar milliyetçidir. yukarıdaki alıntıyı nereden yaptınız acaba...kaynağı gösterebilirmisiniz? ayrıca size açık açık yazdım politik cümlelerinizi ,yine tekrar baştan almayalım. İstersenız yazıyı birdaha okuyun.. pkk terör örgütü konusu'nun, o bölgenin halkı ile bağlantı kurman,köy korucuları olduğunu,o bölgenin insanlarıda askerlik yapıyor demen...kimse bunun aksini söylemiyorki zaten.... siz ne anlatmaya çalışıyorsunuz? Alıntı
Φ gugukcuk Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Milliyetçilik ile Atatürk milliyetçiliğinin arasındaki farkın anlaşılamamasının asıl nedeni hiçbir zaman ayrıntıları ile konuşulmamış olmasında ve türkçemizin uzun zamandan beri geliştirilememesinden kaynaklanmaktadır. Bir cografyada yüzlerce yıllık bir geçmişe sahip iseniz,o cografyanın da bir parçası olmuşsunuzdur. Bir çografyada yaşıyanların tümünün aynı ırk yada kimlikten gelmesi elbette mümkündür ancak çok nadir bulunabilir. Değişik etnik kimliklerle aynı cografyada eşit koşullarda yaşayabilme sanatı,bir kimliğin diğer kimlik yada kimlikler üzerinde üstünlük kurmadan her kültüre eşit mesafede durabilme sanatıdır. Demokrasi bir terazidir.Her kültürü her kimliği ölçebilecek tartabilecek bir niteliğe sahiptir. Kurtuluş savaşında ve sonrasında Atatürk,yeni oluşturulmaya başlayan Türkiye Cumhuriyeti için lokomotif görevini türk milliyetciliği üzerine tesis etmiştir. Bugünkü konumda böyle bir düşünce ırkçı yada fazla milliyetçi görünse de "Ne mutlu türküm diyene" ifadesindeki milliyetçiliği bir ırkın dışına taşımanın zerafetini göstermiştir. Aslında Atatürk Milliyetçiliğini ben Bir ANADOLU'luk bir Türkiyelilik olarak görüyorum. Onun için ANADOLU kelimesi bende çok daha güzel çagrışımlar yapıyor. Türk kimliğini de Kürt kimliğini de Çerkes kimliğini de ön plana çıkarmak ve bunun üstünlüğünü iddia etmek mevcut cografyadan pay ayırmak ırkçılık ve faşizm'dir. Ortak paydamız bu güzel vatandır.Ortak paydamız aynı cografyada birlikte gecen binlerce yıldır. Pilaki'dir,Kürt köftesidir,Lahmacundur,dönerdir,saz'dır,zurna'dır davuldur. Ortak paydadaki kültürlere eşit mesafeli bir demokrasiyi oturtabilseydik şimdi bunların hiçbiri konuşulmayacaktı.Hiçkimse de Hirant dink ve gibilerini öldürmeyecekti. Hiçbir kalem kırılmayacaktı. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 biz ne kadar ortak paydada oturmak istesekte bu ahengi bozmak için herşeyi kullanan dış mihraklar sorun yaratmanın yolunu arayacaklardır, ve aslında bunca saldırıya ve tahriğe rağmen bu millet hala bir arada yaşamanın ve ulus millet bilincinin çoğunlukta farkındadır ve buna sahip çıkmaktadır. Anadolu bir bütündür, renkliliktir, güzelliktir o renklerden ayrılmak isteyenlerdir asıl sorumlular. Alıntı
Φ dinazor Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Milliyetçilik ile Atatürk milliyetçiliğinin arasındaki farkın anlaşılamamasının asıl nedeni hiçbir zaman ayrıntıları ile konuşulmamış olmasında ve türkçemizin uzun zamandan beri geliştirilememesinden kaynaklanmaktadır.Bir cografyada yüzlerce yıllık bir geçmişe sahip iseniz,o cografyanın da bir parçası olmuşsunuzdur. Bir çografyada yaşıyanların tümünün aynı ırk yada kimlikten gelmesi elbette mümkündür ancak çok nadir bulunabilir. Değişik etnik kimliklerle aynı cografyada eşit koşullarda yaşayabilme sanatı,bir kimliğin diğer kimlik yada kimlikler üzerinde üstünlük kurmadan her kültüre eşit mesafede durabilme sanatıdır. Demokrasi bir terazidir.Her kültürü her kimliği ölçebilecek tartabilecek bir niteliğe sahiptir. Kurtuluş savaşında ve sonrasında Atatürk,yeni oluşturulmaya başlayan Türkiye Cumhuriyeti için lokomotif görevini türk milliyetciliği üzerine tesis etmiştir. Bugünkü konumda böyle bir düşünce ırkçı yada fazla milliyetçi görünse de "Ne mutlu türküm diyene" ifadesindeki milliyetçiliği bir ırkın dışına taşımanın zerafetini göstermiştir. Aslında Atatürk Milliyetçiliğini ben Bir ANADOLU'luk bir Türkiyelilik olarak görüyorum. Onun için ANADOLU kelimesi bende çok daha güzel çagrışımlar yapıyor. Türk kimliğini de Kürt kimliğini de Çerkes kimliğini de ön plana çıkarmak ve bunun üstünlüğünü iddia etmek mevcut cografyadan pay ayırmak ırkçılık ve faşizm'dir. Ortak paydamız bu güzel vatandır.Ortak paydamız aynı cografyada birlikte gecen binlerce yıldır. Pilaki'dir,Kürt köftesidir,Lahmacundur,dönerdir,saz'dır,zurna'dır davuldur. Ortak paydadaki kültürlere eşit mesafeli bir demokrasiyi oturtabilseydik şimdi bunların hiçbiri konuşulmayacaktı.Hiçkimse de Hirant dink ve gibilerini öldürmeyecekti. Hiçbir kalem kırılmayacaktı. Sevgili gugukcuk; İngilizce dünya dili oluyor. Bu ingiliz kültürünün baskın olduğunu gösteriyor. İngilizler eşitlik ilkesini bozuyor ve anti demokratik davranıyorlar. Öyle değil mi? Eşit mesafede dursalar ya... Olmuyor işte... Evet ortak kültür farklı tatlar konusu benim de umudumu artıtırıyor her seferinde. Balık yemeyi severim. Bazı balıkları çıtır çıtır yersin kılçığıyla beraber. Ama bazı balıkları yiyemezsin. Siz de hamsinin arasına iskorpit atmışsınız. buradan öyle sırıtıyor. Bu iskorpiti iade ediyorum. "Ortak paydadaki kültürlere eşit mesafeli bir demokrasiyi oturtabilseydik şimdi bunların hiçbiri konuşulmayacaktı. Hiçkimse de Hirant dink ve gibilerini öldürmeyecekti." Burada ifade ettiğiniz konu, sanki bir kültür grubuna haksızlık edildiği mesajı taşıyor. Hangi kültürlerden bahsediyorsunuz? Özgürlük ve demokrasi kavramını algılama ve değerlendirmelerinde ki yanlışlıklar ise hepimizi kapsıyor. Değil ise sizi duygusal davranıp taraf tutmakla değerlendiriyorum. İşaret etmeye çabaladığınız özel bir kültür grubu var mı? Yoksa ortaya yeni bir safsata mı atıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyetinde kim istediği yere ulaşmakta sıkıntı yaşadı. Ayrımcılık yaptığınızı net görebiliyorum. Yada devam edin ve görelim neler oluyor. Hangi kültür grubuna nasıl bir haksızlıktan bahsediyorsun? Kim Ne olmak istedide Cumhuriyet engel oldu. Sıralatmayın bana bütün meslek gruplarını. Ekmeğe ulaşmak isteyip de, kat kat fazlasına ulaşmak hangi kültür grubuna nasip olmadı. Nankörlük, çok güzel bir kelime olsa gerek yerine oturduğunda. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 yukarıdaki alıntıyı nereden yaptınız acaba...kaynağı gösterebilirmisiniz? ayrıca size açık açık yazdım politik cümlelerinizi ,yine tekrar baştan almayalım. İstersenız yazıyı birdaha okuyun.. pkk terör örgütü konusu'nun, o bölgenin halkı ile bağlantı kurman,köy korucuları olduğunu,o bölgenin insanlarıda askerlik yapıyor demen...kimse bunun aksini söylemiyorki zaten.... siz ne anlatmaya çalışıyorsunuz? kaynak tabiki gösteririm. Atatürkçü Düşünce Kulupleri Federasyonunun internet sitesi www.türksolu.org "1- her türk, alışverişini mutlaka türkten yapmalıdır. kürde aktarılan para pkk’ya maddi destek demektir. türk, bu maddi desteği kesmezse, hem türklerin mali gücü olmayacaktır, hem de kürdün altında ezilecektir 3- türk, ancak modern şehir hayatında kendini ifade edebilir. türk medeniyeti, köyden gelen etkilere kapatılmalıdır. köy, her halükarda kürtçülüğün yaşam alanıdır. yıllarca istanbul’da sivaslı, erzincanlı, malatyalı, tokatlı alevi kitlenin yarattığı köy ortamı, kürtçülüğü güçlendirmiştir. türk’ü saza mahkum eden köylü kafası, bugün şehirleri kürt kültürüne teslim etmiştir 4- türkler, yemeklerine sahip çıkmalıdır. türk’ün damak tadı, kürt yemekleri ile yer değiştirmektedir. türk’ü kebaba, lahmacuna mahkum eden anlayışla mücadele edilmelidir. yemek, kültür savaşının bir parçasıdır. mc donaldslar ne kadar tehlikeli ise kürt mutfağı da o kadar tehlikelidir. başka kültürlerin yemeklerini yiyen kültürler asimile olur. o nedenle türk, türk mutfağına sahip çıkmalı, başka şeyler yememelidir"] Tekrar söylüyorum kimse kraldan çok kralcılık yapmamalı. Bunları söyleyen bunları, yazan adamlar derneklerinin adı ne olursa olsun. Irkçıdır, bölücüdür. Pkk dan hiçbir farklı yoktur. Yukarıda yazılanlardaki Türk adını çıkarın yerine kürt adı koyun, al sana bir pkk propaganda metni olur . Kimse ırkçılığı makyajlayıp bize Atatürkçülük diye yutturmaya kalkmasın. Unutmayalımki Atatürk. Atatürkçülük ve kuvva-imilliye gibi isimleri kendilerine perde yapan provakatörlerin, fikir babalarını hayatı boyunca bu ülkeye sokmadı. ve ölene kadar yurda girişlerine izin vermedi. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Son olarak bazı arkadaşlar kuvay-i milliyeden soruyorlar ben yanıtlayayım ; kuvay-i milliye bizzat Atatürk tarafından ortadan kaldırılmış eşkıya guruplarıdır, hukuksuz çetelerdir, devlet nizamında bir yeri yoktur, bu yüzden de mülgadır. bozan Kuvva-i Milliye ortada artık devletin falan kalmadığı. Devlet ünvanını taşıtan saltanat makamında oturanların düşmanın emrine girdiği. Padişah emriyle şeyhülislamların "Fransıza kurşun sıkan kafirdir, İngilize kurşun sıkan kafirdir" diye fetvalar verdiği bir ortamda gurulan. Gayrinizami harp usulleriyle işgalcilere karşı savaşan gerilla direniş birlikleridir. Ülkenin yabancı güçlerce işgal edildiği, ülkeyi yabancı ülke ordularının yönettiği bir ortamda, "devlet nizamı ve hukuk" mu arıyorsun ? Atatürk tarafından ortadan kaldırılmamıştır. Tüm kuvayı milliye birlikleri toplanıp düzenli bir ordu kurulmuştur. Düzenli ordu kurulduktan sonra bile, Kuvva-i milliye birliklerinin bazıları aynı biçimde korunmuş büyük taaruzda bile. Ege yöresinde düşman saflarının arkasına sızıp büyük zaiyatlar verdirmişlerdir. Ülkenin yabancı işgalinden kurtulmasıyla birlikte. İşgalci güçlere karşı gerilla teknikleriyle savaşmak için kurulan bu birlikler Düzenli Türk Ordusuna katılmıştır. Alıntı
Misafir kafkasx Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2007 sevgili cyrano bende sizden bu adresi söylemenizi bekliyordum... tahmin ettiğim gibi oldu,çünkü o yazıdan o yorumu ancak siz çıkarabilirsiniz. yazıyı olduğu gibi alıntı yapıyorum: Başbakan, Apo’yu kurtarmaya çalışıyor Başbakan Erdoğan’ın “Terör sorunundan bağımsız bir Kürt sorunu vardır” sözü, aslında tam da PKK’nın ne demek istediğinin iyi bir ifadesi. Eğer Kürt sorunu ile PKK sorununu, yani terör sorununu birbirinden ayırırsanız, meselenin nasıl ortaya çıktığı da ortadan kayboluverir. O halde hemen soralım; PKK’dan önce nasıl bir Kürt sorunu vardı? Bugün Türkiye’nin Kürt sorunu vardır diye tonlarca laf dökenlerin bu soruya verecekleri bir cevap yoktur, çünkü PKK’dan önce, en azından bir 50 yıl Kürt sorunu diye birşey yoktu bu ülkede. Kürt sorunu, PKK ile, yani terörle birlikte ortaya çıktı. Çünkü PKK terörü, varolduğunu iddia ettiği Kürt sorununu çözmek için başladı. O halde Başbakan ne demek istediğinin farkında mı? PKK teröründen bağımsız bir Kürt sorunu varsa ve siz bu sorunu PKK sorunundan ayırarak, demokratikleşme yolu ile çözeceğiz diyorsanız bunun ne anlama geldiğini de açık seçik ortaya koymalısınız. Bu şu anlama gelir: 1- Türkiye’de Kürtlere demokrasi tanınmamıştır. Bu nedenle Kürt sorunu bir demokratikleşme sorunudur. 2- Kürtler demokrasi istemektedir. 3- PKK, Kürtler demokrasi istediği için ortaya çıkmıştır. 4- PKK terör uygulamıştır ama bunu da demokratik hakların elde edilmesi için yapmıştır. 5- O halde PKK terörünü ortadan kaldırmanın yolu açıktır: Devlet teröre engel olmak için demokratikleşecek, PKK ise demokratikleşmenin önünü açmak için terörü bırakacaktır. 6- Böylelikle Demokratik Cumhuriyet’e gidilecektir. 7- Terörden vazgeçmiş bir terör örgütüne siyaset yolu açmak, onun bir daha teröre başvurmasına engel olacak bir yöntemdir. Bu nedenle PKK’ya siyasi af çıkarılacaktır. 8- PKK terörden vazgeçip siyaset yapacağına göre, PKK’ya bağlı militan güçleri yatıştırmak için bu örgütün elebaşısı da hapisten çıkarılabilir, yani Apo affedilebilir. 9- Böylelikle Türkiye gücünü kanıtlamış olur. Terör örgütünü terörden vazgeçirmiş olur! Başbakan’ın Türkiye’yi getireceği yer tam da burasıdır. Başbakan, çok açık bir şekilde PKK’yı siyasallaştırmaya ve Apo’yu hapisten çıkarmaya çalışmaktadır. diyor......... türksoylu siten'in başbakanı'n sözlerinin ne anlama geldiğini açıklıyor .... Bu yazının nersinde yazıyor atatürkçüler,bunu söylüyor diye...Atatürkçüler başbakanaın sözlerinin ne anlam geliğini söylüyor.. türkiyenin anlayamadığı hrand dinki'n yazısını siz anladınız, ama bu yazyı anlayamadınız!! bu yazı başbakan'ı eleştirdikten sonra söyledikleri'nin bu anlama geldiğini söylüyor..... sevgili arkadaşım yine yanlış anladın galiba.... ayrıca cyrano pirofiliniz'de kafkas figürü var, nerden esinlendiniz acaba...... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.