Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

artık AYDIN olmak, hemde 'popiler aydın olmak' çok kolay...

açılışı orhan pamuk yaptı,devamını elif şafak,geç olsada yaşar kemal,vb yolundan gidiyor...kaynağı buldular...

vatana ,millete iftira at AB 'yi arkana al...

dünya seni tanısın.....heryerden ödüller yağsın......

• Cevaplar 87
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

o aydınlar ortaya bir laf atıp çekilsin ****** de vatandaş temizlesin. aydınlık bu olsa gerek, ne de olsa halkını küçümseyen aydın oluyor ya, ama aynı aydınlar yaptıklarının yanlış olduğunu bildikleri halde herhangi bir adım atmazlar ve mütevazice halkın gönlünü almazlar, aksine daha da çirkinleşir, daha da saldırganlaşırlar... halk bu ya, hiç bir şey den anlamaz(!)

Elif Şafak gibi bir kitap yazacağım bende, içimde bulunan nefreti hayali kahramanlara söyleteceğim, sonra ben demedim roman kahramanı dedi diyeceğim... ab'yide aldım mı yanıma, değmeyin keyfime...

Nasrettin Hoca'nın torunlarıyız biz, kinayeyide, doğruyuda, yanlışıda, hainide görürüz, görmezden geliriz ama ne olduğunu da biliriz... bu millet şöyle kötüdür, böyle yapmıştır, böyle yapar derler ama ardından aydın, okumuş ve hatta vatansever olurlar.(!) bu millet görüyor artık herşeyi, maymun gözünü açtı derler... artık yemez...

Gönderi tarihi:

Sevgili sardunyam;

size katılıyorum, aslında daha geç kalmadınız sizde bir kitap çıkarın, daha maymun gözünü açmadı !

fırsatı karçırmayın derim!!

ama orhan pamuk,elif şafak yolundan gideceksen. yoksa senin iş tutmaz....bilesin

:=)

Gönderi tarihi:

sevgili kafkasx

tutar tutar, ama Avrupa'da ve içimizdeki Avrupalılarda tutmaz, nede olsa, aydın olan onlar.(!)

halkını yerden yere vur, ama vatansever ol, milletine barbar de, milletperver ol, bu millet adam olmaz de, ama insan sevgisi taşı... yok yahu, maymun açmıştır artık gözünü... açmadıysa da açmak üzeredir... ondandır bütün bu uyandırmamaya çalışmalar, etiketleme çabaları, katagori etmeler, sen şuysan, bu olamazsın demeler... ondandır... ya onlar gibi olacaksın, ya da sen adam olmazsın... :excl:

:)

Gönderi tarihi:

bir yazarın, türklüğe hakaret ettiğini söyleyen ve bundan emin olanların. aynı zamanda o yazarı hiç okumamış olanlar olması.

Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin, yazarın türklüğe hakaret etmediğini söylemesine rağmen. Kendilerinin, hiç okumadan ve hakimlerden daha iyi bildiklerine inanarak emin olmaları.

"-ben biliyorum hakaret etti türklüğe.

-okudumu yazarı?

-hayır

- hakimler ve yüksek mahkeme etmediğini düşünüyor.

-olsun ben biliyorum etti. Çünkü etmiş olması lazım. Etmiş olmak zorunda, yoksa ben bunları söyliyemem. Ben okumadım yazarı. ben hakimlerdende iyi bilirim. okur yazar adamardanda iyi bilirim. Çünkü internette öyle okudum etmiş"

al gözüm seyreyle :)

şimdi böyle insanlara niye boşuna "yahı nasıl hakaret etmiş göster" diye soracaksınki. bir plağı baştan sona sürekli dinle aynı şey olur alacağın cevaplarla.

"canım etmiştir hakaret. hakimler benden iyi mi bilecek" mantığı.

:)

Gönderi tarihi:

bazen düşünüyorum acaba ben başka bir ülkedemi yaşıyorum.....

bir ülke bu kadar kıskaç altına nasıl alına bilir?anlamış değilim türkiye cumhuriyeti adına bir şeyler yapmak isteyenlerin her yerden önleri kesiliyor....

gerçek aydınlar'ın araştımaları, belgeleri gündeme gelmiyor üstelik susturuluyor....

vatan'ın millet'in çıkarı için çalışan aydınlarımız gazete ve tv lerde iş bulamaz hale geldiler...

kendi eserlerini yazılarını yayınyamaz ve reklamını yapacak yer bulamaz hale geldiler.....çünkü GERÇEKLERİ YAZIYORLAR..

Bu gerçekler satılmışları rahatsız ediyor.

Gerçekler'in Ortaya çıkmasından korkuyorlar,

Sözde aydınlar topluğu oluşturuldu, ilk okul mezunu türkücüden,köşe yazısından başka eseri olmayan sözde yazarlardan oluşan aydın grubu..yine haftalarca gündemden düşmedi...

Örneğin: HULKİ CEVİZOĞLU yayınları ülke çıkarlarından başka birşey olmadığı halde kanaldan kanala gönderildi...

üstelik birde karalama kampanyası başlatıldı ,SÖZDE aydınlar tarfından.

Yalnız Hulki cevizoğlu değil onun gibi bir sürü aydınımız var...

Sözde aydınlar'ın yarısı kadar gerçek aydınlarımız konuşulsaydı,eminim çok şey değişecekti.

toplum bilinçlenecek ve gerçeği görecekti....

bu örnekleri Aydınlarımızı çoğalta biliriz....

İşte sardunyam daha geç kalmadın, vakit tam zamanı'dır......

bir kaç yıla kalmaz maymun gözünü açar...

taktik kullan........

aslında sende bu işi kaptın sayılır.

öyle görünüyor.....

defalarca bende diğer arkadaşlarda açıklmasını yaptı frekanslar frkı o nedenle anlaşamıyoruz...

Gayet açık yazdıkları ,ne anlatmaya çalışıyorsun anlamıyorum.

biri iftira atıyor biri başka karekter adı altında hakaret ediyor...

şimdide yaşar kemal 20 yıllık teröristi gerilla ilan ediyor...onunda ödülü hazırlanıyor bu ara...

haa bu ara hakime savcıyabu kadar pisikoljik baskı yaplırsa t.c gibi yerde ceza alaması beratetmesnormaldir ...

sence?

Gönderi tarihi:

hakimlerin kendileri dahi kabul ediyorlar yargının bağımsız olmadığını ve pek çok insan da biliyor Avrupa'nın dayatmaları sonucu hangi yasaların çıktığını, kimlerin idamdan döndürüldüğünü, kimlerin serbest bırakıldığını... Orhan Pamuk davasının nasıl düşürüldüğünüde bilmeyen kalmamıştır sanırım. Erbakan'ın yargılanışında, Mesut Yılmaz'ın yargılanışında nelerin yaşandığını, onların kiminin yaştan yırttığını, kiminin davasının zaman aşımından kaldırıldığını... (bu arada devleti soyanların nasıl yırttığını) hortumcuların, vurguncuların, zapsuların nasıl yasaların boşluğuna denk getirildiğini...

Burdan anlaşılıyor ki, Türkiye'de yargılanmaktan yırtmak için ya sırtını Ab'ye dayayacaksın, Ya Abd'ye, ya da içeride ki yardakçılara...

Gönderi tarihi:

Ben bir bilim adamı yada aydın kişi değilim.

Ama bilirim ki cama taş atarsam cam kırılır.

Yoka var dersem yalan olur.

Bilirim ki cücük kadar beynimle.

Kıt kanaat bilgimle.

İftira atarsam.

İnsanlığa sığmaz.

Katliam diyen ne olsun?

Belgeleriyle kanıtlanması talebimizdir.

Gerekeni yapsınlar.

Eğitim sistemimizin yarattığı hoyrat aydın modelini nasıl korumamızı bekliyorsunuz ki.

Bu örnek aydın modellerinin yerine, hızla güzelleriyle değiştirilmesi yüreğime su serper.

İftfracılara ne denir ki? Onları kimler savunsun?

Etik denen konu. Tam Bilimselcilere ne anlam ifade ediyor sormalı?

Demokrasi iftiraya karşı nasıl bir önlem düşünür?

Önlem düşünmez de yüceltir yüceltir sonra da yüksekten aşağı mı bırakır.

Geciken adalet insan ömrünü kısaltır mı? Bu da bir ceza mıdır?

Bilim için her yol Roma ise... (Bilim için sınır yok deniyorsa) Bu savaş halidir. İnsana karşıdır bu savaş.

Değilse Bilim bir siyasettir. Siyasette zaten bir yalan. Kar hesabı, Kanlı oyun. Kanlı olduğu kesindir.

Dedim ya beynim soğanın cücüğü kadar. Aklım almıyor. Akıllılar kusura bakmasın. Diğerleri zaten benden.

Gönderi tarihi:

Hala yazarın sözkonusu yazısını veya kitabını okumamış kişilerin. Bu kadar emin konuşmalarına gülüyorum.

Kim demiştir Elif Şafak'İn türklüğe hakaret ettiğini. Bu davayı açan. MHP li avukat Kemal Kerinçsiz ve arkadaşları.

Kimdir bu avukat. müdahil olduğu davalarda. İşi mahkemeye bırakmayan. yanında toplayıp getirdiği MHP lilerle. Mahkeme girişinde ve çıkışında sanıklara saldıran, sanıkları linç etmeye kalkışan. Mahkemeden istediği karar çıkmayınca. hakimlere salondaki polislere saldıran. Türkiye Cumhuriyeti mahkemesine "sömürge mahkemesi" diye bağıran. Kısaca mesleği dışında hukuğun hiçbir yönüyle bağı olmayan bir adam.

Kemal kerinçsiz ve arkadaşları dışında. Elif Şafak'in türklüğe hakaret ettiğini söyleyen herhangi bir hukukçu var mı. Görüşüne başvurulan türkiyenin usta hukukçularının hepsi. Bırak yazara cevap vermeyi. bu roman yüzünden böyle bir davanın açılmasını bile mantıkla bağdaştıramamışlardır.

Neticede, mahkeme heyeti incelemesinde. Türklüğe hakaret le ilgili hiçbir bulguya rastlamamıştır romanda.

Ve yine, ne romanı okuyan. ne bu konuda hukukçuların nedediğini bilmeyenler. Emindirler hakaret ettiğine. Ve yine, hakaret etmemiştir diyen Türk mahkemeside bu arkadaşlara göre. ABD nin yerli işbirlikçisidir.

Emperyalizmin işbirlikçileri ve uşakları. Yükselen ulusalcıyı dalgayı emperyalizme hizmet edecek bir Irkçı dalgaya çevirmek isteyen. Kemal kerinçsiz ve arkadaşları gibi insanlar. ve onların alkışçılarıdırlar.

Bu insanlar hiçbir şey okumazlar. Ve internet böyle insanlar için bulunmaz bir ortamdır. o ona bir şeyler söyler. sonra o başkasına. sonra hamaset ve ajitasyon. Al sana hüküm.

ülkemizdeki butür insanlar için temennim. Umarım yaratmaya çalıştıkları bu nefret tablosu. Ve ektikleri nefret tohumları meyvesini veripte. Elif Şafak ta öldürülse. Arttık kana doymaları. Yeter artık, toplumda bu kadar nefret yaratma çabaları.

Gönderi tarihi:
Ben bir bilim adamı yada aydın kişi değilim.

Ama bilirim ki cama taş atarsam cam kırılır.

Yoka var dersem yalan olur.

Bilirim ki cücük kadar beynimle.

Kıt kanaat bilgimle.

İftira atarsam.

İnsanlığa sığmaz.

Katliam diyen ne olsun?

Belgeleriyle kanıtlanması talebimizdir.

Gerekeni yapsınlar.

Eğitim sistemimizin yarattığı hoyrat aydın modelini nasıl korumamızı bekliyorsunuz ki.

Bu örnek aydın modellerinin yerine, hızla güzelleriyle değiştirilmesi yüreğime su serper.

İftfracılara ne denir ki? Onları kimler savunsun?

Etik denen konu. Tam Bilimselcilere ne anlam ifade ediyor sormalı?

Demokrasi iftiraya karşı nasıl bir önlem düşünür?

Önlem düşünmez de yüceltir yüceltir sonra da yüksekten aşağı mı bırakır.

Geciken adalet insan ömrünü kısaltır mı? Bu da bir ceza mıdır?

Bilim için her yol Roma ise... (Bilim için sınır yok deniyorsa) Bu savaş halidir. İnsana karşıdır bu savaş.

Değilse Bilim bir siyasettir. Siyasette zaten bir yalan. Kar hesabı, Kanlı oyun. Kanlı olduğu kesindir.

Dedim ya beynim soğanın cücüğü kadar. Aklım almıyor. Akıllılar kusura bakmasın. Diğerleri zaten benden.

Arkadaşım kısa, öz ve tam tespit budur. Siz mütevazilik yapmışsınız, işte bunu akıl sorgular ki siz sorgulamışsınız, sorgulamayanlar hani vardır ya, ağaya şirin gözükmek isteyen kahyalar gibi hep poh poh çekerler hem halka yuh çekerler. Ağa ödüllendirecektir onları.

tutturulmuş gidiyor hiç kitabını okumamış ama kızıyor, hiç bişeyden anlamıyor ama konuşuyor!!! kimden bahsediyor bunlar hangi halktan onlar gibi düşünmeyen halktanmı, o vatandaşlıkta onlarla olduklarını iddia ettikleri halktan mı, o halkmı kan görmek istiyor, o halk mı cinayete azmettiriyor arkadaşlar gözünüz kapalıysa açın, açıkta görmüyorsanız doktora gidin ama görmek istemiyorsanız, asıl yapmak istediğiniz ne ise onu anlatın. dökün eteğinizdeki taşları.

bu milleti bu kadar hafife almayın, yurttaşlıkta samimi olmayanlar ve asıl kargaşacılar 1000 mt'den görülüyor.

dinazor arkadaşım, selamlarımı iletiyorum sana çok güzel özetlemişsin. :clover:

Gönderi tarihi:

KeskinKaleme;

Mutluluk duydum sağol'un

Evet bulunduğumuz noktadan vücudun iç ve dış bütün organlarını görmek mümkün.

İnsanları davet ettiğimiz nokta da tam bu noktadır.

Ancak bilinmelidir ki;

Buradan paracıklar görünmüyor.

Yani Bu nokta parasal doğru değil.

Manzara güzel.

Umarım kalemin biyerime batmaz.

Ben zaten tarih öncesiyim.

Zararım olmaz sana.

Gönderi tarihi:

sayın dinazor

siz tarih öncesi diyerek dinazorluğunuza latife yapmışsınız, çok hoş ve ne güzel bir özgüven.

tarih öncesiliğin birde beyinsel olanı vardır bilirsiniz takvime bakıp sadece günü anlamayanlar dünü bildiğini sananlar ve dünle bugünün nerelerde kesiştiğini anlamayanlar da beyinsel tarih öncesidirler buda büyük kayıptır.

yoksa dinazorlar kendi devirlerinin güzel canlılarıdır, kalemim bir yerinize batmaz, kimseye batmaz, :)

Gönderi tarihi:
Cyrano da güvensin artık halka biz şuursuz bir grup değiliz. Bırak halk önünde her bir kişi kendi hesabını versin. Dürüstlük hepimizi kurtarır.

Halk mı? hangi halk ?

Mahkeme salonlarının önünde, otobüslerle oraya getirilip. Yargılanan kişilere saldıran linç etmeye kalkışan 20-30 kişi mı halk ?

Yoksa Hrant Dınk in cenazesinin arkasında Yürüyen yüzbinler mi Halk.?

Sen en son ne zaman hatırlıyorsun. Yüzbinlerce kişinin sokağa çıktığını. Tepkisini dile getirdiğini ?

Halk tavrınıda, desteğinide, sahip çıkmasınıda mutlaka gösterir. Göstermiştirde.

Bazıları gerçekten burada yazdıklarını Halkın tavrı halkın görüşü falan olarakmı göstermek istiyor :) Böyle sanan arkadaşlara tavsiyem. Biraz internet başından kalkıp evin dışındaki dünyaya bir göz atmaları.

Gönderi tarihi:

Ateşe üferseniz harlanır.

Körüklerseniz ateş güçlenir.

Birazda sağdan, soldan çalı çırpı toplayıp getirirseniz.

Çok güçlü ateş olur.

Artık iyice ısınırsınız.

Ellerinizi de ovuşturursunuz.

Evet ben bütün çalı çırpıyı yaktım.

Ama Halkı yakamadım.

Temiz havaya çıkın, Uzun yürüyüşler yapın, Tarzınızı gözden geçirin, Acaba ben doğru mu yapıyorum diye düşünün.

Çiçekler bile olumluyu olumsuzu algılıyorlar. "Lütfen siz de ben halktan biriyim. Ben halkım diyene kadar nefes alın verin".

Bende aynısını yapacağım.

Gönderi tarihi:
evet bu bir roman, ve romın kahramanalrından birisi böyle konuşuyor.

Evet romanın kahramınlarından birisi milliyetçi bir ermeni, bu adam böyle konuşacak tabi. Romandaki bu karakter, kendi karakterinin tezlerini savunuyor. Bir romanda bundan daha normal bir şey olabilir mi.

İlya Ehrenburg'un Fırtına romanı vardır. İkinci dünya savaşında olup biteni, yaklaşık on karakter üzerinden, nazilerin, komunistlerin, yahudilerin, avrupalıların vs gözünden bakarak anlatır. Fırtına romanında, Nazi subayı Schiller'in diyaloglarını romandan cımbızlayıp ortaya koyarsanız. ve Ehrenburg kitabında böyle diyor derseniz. Ehrenburg'un acımasız bir nazi olduğunu ve tüm yahudilerin dünyadan temizlenmesi gerektiğini düşündüğü sonucuna varırsınız.

Ama Kızıl Ordu subayı Sergey'in diyaloglarını romandan cımbızlayıp. altına Ehrenburg böyle yazmış derseniz. Bu sefer Ehrenburgun tam bir komunist olduğu sonucuna varırsınız.

Yani bir roman üzerinden Ehrenburg'u hen nazi, hem komunist, hem anti semitist, hem siyonist, hem amerikancı. yapabilirsiniz. Onun karakterlerinin monologları üzerinden.

mesela bakalımi anti faşist Ehrenburg'un romanından bir parça alalım

"Hitler kartallarla beraber uçuyor, ve beşbin yıldır, insan ırkının asli düşmanı olan. 6 yıl öncesine kadar. pis kanlarıyla Ari germen ırkının içinde, damarlardaki veba mikrobu gibi dolaşan bu yahudi ırkını, bir kartalın avını arşın o mertebesinden bile gözleyip saldırması gibi parçalıyor, Ah sevgili Gerta bilmelisinki, rusyanın bu ormanındaki karargahımda sokak köpeklerinden ayıramayacağın yarı insanların arasındayım. Ve ruslar bunlara "halk" diyor." Binbaşı Schiller.

Şimdi Ehrenburg'un bu dünya klasiğini Fırtına yı okuyan kişi Ehrenburg'un bir nazi olduğunu mu düşünür. bu ne kadar mantıklı olursa, Elif Şafak'In romanındaki durumda o kadar mantıklıdır.

o romanda sadece bu karaktermi var, hayır. O karakterin tartışığı, söylediklerine karşı çıkan ve kendi tezlerini savunan karakterde var.

O romanın özü bu. O romanda anlatılan 1915 te yaşananlara. İki karakter üzerinden Türklerin ve Ermenilerin nasıl baktığı.

Bu gerçektir. Soykırım efsaneleriyle büyüyen. Yıllardır anlatılan propagandalarla yetişen Ortalama bir ermeni 1915 te yaşananlara, romandaki bu karakterin söyledikleri gibi bakmaktadır. Böyle düşünmektedir.

Ha işte kalkıp bunu. Yazar türklere katil diyor. yazar türklere soykırımcı diyor şeklinde yorumlarsak. bunun mantıkla hiçbir alakası olamaz.

Neticede yargıda bunu böyle yorumlamamıştır. Ancak olay bu değildir. Yargı ne karar verirse versin, o yazar bu kadar kolay kendisine 301 den dava açılıp "Türklüğe hakaret" gibi ağır bir ithamla kamuoyunun huzuruna çıkarıldığı için. Romanı hayatında okumamış yüzbinler için türklüğe hakaret eden biri olarak anılacaktır.

Çarpıklıkta buradadır zaten.

Sevgili cayrano zaten roman kahramanın dediklerine paralize olmadım.

sadece romanda geçen kelimeleri bu ülkede herkez her istediği gibi

kullanırı vurgulamak istedim. Birde bu kitabın bana göre hiçbir edebi yanı

falan yok.Kullanılan dil düşük cümleler faciası.Ha bize basit gelen kefereye

pek bir güzel gelmiş olabilir.Son yıllarda ülkesini aşağılayan yazarlara bol

keseden ödül veriyorlar. Bu toplumun acısını yaşamış insanların yazdıkları

neden rağbet görmüyor.Orhan pamuk ve elif shafak lar gibileri bu ödülü

alabiliyorsa nazımın yüz kere bin kere alması gerekirdi.Birde bazı arkadaşlar

kızabilir ama Turgut Özakman yazar değilmi.Bana göre bir şaheser yazmış ama

***** ******** ödül veriyor.Garibim özakman ne yapsın..........

(haaaaaaa pardon biz faşisttik değilmi bazılarına göre) unutmuşum özür....

Gönderi tarihi:

bu ülkede bir şaire haksızlık yapıldıysa oda Nazım Hikmet'tir. büyük bir memleket sever olan Nazım Hikmet emperyalistlerin kuklası olmamıştır. ülkesinde gördüğü haksızlığa rağmen ülkesini karalamamıştır. Turgut Özakman ve onlar gibi vatanperverlere ödül vermezler elbette... nobeli asla ne olur almasa ne olur ya, ulusalcı zihniyeti emperyalistler sevmez... şekerde vermezler... :)

Gönderi tarihi:
Sevgili cayrano zaten roman kahramanın dediklerine paralize olmadım.

sadece romanda geçen kelimeleri bu ülkede herkez her istediği gibi

kullanırı vurgulamak istedim. Birde bu kitabın bana göre hiçbir edebi yanı

falan yok.Kullanılan dil düşük cümleler faciası.Ha bize basit gelen kefereye

pek bir güzel gelmiş olabilir.Son yıllarda ülkesini aşağılayan yazarlara bol

keseden ödül veriyorlar. Bu toplumun acısını yaşamış insanların yazdıkları

neden rağbet görmüyor.Orhan pamuk ve elif shafak lar gibileri bu ödülü

alabiliyorsa nazımın yüz kere bin kere alması gerekirdi.Birde bazı arkadaşlar

kızabilir ama Turgut Özakman yazar değilmi.Bana göre bir şaheser yazmış ama

***** ******** ödül veriyor.Garibim özakman ne yapsın..........

(haaaaaaa pardon biz faşisttik değilmi bazılarına göre) unutmuşum özür....

sevgili marcus. Herkesin istediği gibi kullanmasından biz yazara yükümlülük yükleyemeyizki. Ona bakarsan Nazım'In yazdıklarıda farklı şekillerde kullanılmıştır.

Neticede yazar olanı aksettirmiş. Yani evet ermeni tezleriyle büyümüş milliyetçi bir ermeni. Romandaki karakter gibi konuşur. bundan daha doğal ne var.

Türkiyenin tezlerini savunan bir türkte romandaki türk gibi konuşur. Neticede romanın olayı budur zaten dediğim gibi. 1915 olaylarına iki tarafın nasıl baktığı.

Ermenilerin 1915 olaylarına nasıl baktığını bilmek bizim için zararlı olmazki.

Diyorumya ne olmalıydı. Romandaki ermeni karakterde türkler gibi mi konuşmalıydı. yada bizim savunduklarımızı mı savunmalıydı. Bu gerçekçilikle örtüşmez. Bir romandaki nazi nazizmi savunur. Bir komunist karakter komunizmi savunur. Bir siyonist karakter kendi düşüncesini savunur. Ve bunu akıllıca yapar. Yazarda bunları yazarken "millet nazi olurmu acaba bunları okuyup" diye korkmaz. Çünkü zaten dünyada o karakterlerin savundukları o karakterlerin gerçekleri tarafından savunulmaktadır.

Üçüncü sınıf türk tarihi filmleri vardır. Yani o savaş filmleri. Bizi düşmanlarımızda över, düşman prensesleri bizim adamlarımıza aşık olur zindandan kurtarır. Düşman kralllarının yardımcıları bizim ne kadar yiğit olduğumuzu falan anlatır. Hani türke türk propagandası denen olay var ya o işte.

Nazımında eserleri ilk yazıldığı zaman bu tepkileri almıştır. Ancak aradan uzun yıllar geçtiken ve artık yazdığı şeyler toplum tarafından okunduktan sonra kanı değişmiştir.

Ben romanı okudum. Ve gerçekten türklüğe hakaretin t sini yada türkleri aşağılamanın a sını bulamadım. Benzetilecek bir şeyde. Romanda bir karakter, ermeni tezleriyle büyümüş ve böyle konuşuyor. Yazar bu karakterin söylediklerinin doğru olduğunu yada bu karakterin söylediklerine kendisininde katıldığını hissettirmiyorki romanda.

Romanda yazarlar gerçek hayattan bir parça koparır. Ve gerçek hayattan kopardıkları bu karakter romandada gerçek hayattakini yansıtır. Onun gibi konuşur, onun gibi davranır. baba ve p.ç romanındaki ermeni karakter gibi. O karakter gerçek hayattaki milliyetçi ermeniler gibi konuşmaktadır. Ermeni tezleriyle büyüyen ortalama bir ermeni gibi davranmaktadır. Bundan daha normal bir şeyde yoktur.

Tekrar söylüyorum Turgut Özakmanın "Şu Çılgın Türkler" romanındaki. türkleri ****** benzeten, onlardan yarı insanlar gibi bahseden İngiliz Subayı neyse. Baba ve P.ç deki ermeni karakteride odur.

şu çılgın türkler romanında ki ingiliz subayının diyaloglarını biz Turgut Özakmanın türkler hakkındaki düşünceleri olarak mı algıladıl. Yada Turgut Özakmanın türklüğe hakaret ettiğinimi düşündük ?

Gönderi tarihi:

birde Marcus seni tenzih ederek söylüyorum. Eğer bazı arkadaşlarımız Nazım Hikmet'İn yazdığı dönemde yaşasalardı. Aynı şeyleri Nazım Hikmet içinde söylerlerdi.

Ki aynı şeyler söyleniyordu. Nazım'In kitapları dünyanın tüm dillerine çevriliken Türkiye'de yasaktı basımı ve aynı ağızlar. Batı türkiye ye karşı olanları sever diyordu.

Nasılki buna inanan kitleler Nazım'ı hiç okumamış olan adamlarsa. Bugünde gözümüzün önünde oluyor işte. Romanı okumayanlar türklüğe hakaret ettiğinden emin. Neden emin. Çünkü birileri öyle söylüyor diye. Dünde Nazım için söyleniyordu.

Ve hatta, Elif Şafak türklüğe hakaret etmiştir diyenler, dava açanlar. Nazım Hikmet'İnde vatan haini olduğunu söylüyorlar bugün.

Aynı ağızlara görede Yılmaz Güney'İn Altın Palmiye ödülünü almasının tek sebebi, Türkiye karşıtı olması.

Nazım Hikmetin tüm dünyada okunmasının sebebi Türkiye karşıtı olması.

Gönderi tarihi:

Konu; Türklerin *****lanması değil. (Buna kimsenin gücü yetmez)

Ermenilere uygulanan sözde soykırımdır. Bu bir iftiradır ve İnsanımız bunu anladı, değerlendirdi. Yargıladı. Biz bunu yemedik...

Bu iftirayla ilgili birşeyler yazmak ister mi acaba? Aydın arkadaşlar. Karabağ meselesini de aydınlatsalar.

Aşıkların maşukların hiçbiri böyle bir iftira üretmedi. Yoksa onlar aydın değiller miydi?

Kim ne kadar değeri hak ediyorsa aldı. Alır. Alacak. Biz değerlendirebiliriz.

Zorla, birini yada birşeyi kabul ettirmek mümkün müdür?

Gönderi tarihi:

Nazım Hikmet Elif Şafakla kıyaslanmayacak bir insan ve bir aydın, ne kadar fikirlerinde katılmadığımız yerler olsada satır aralarına kendi insanını küçük düşürücü makaleler eklememiştir ona yapılan haksızlık tamamen siyasi görüşü yüzündendir. Elif Şafak ise zaten bir aydın olamaz, bir kitapla aydın olunsaydı yemek kitapları yazanlarda aydın olurdu. kimine rahatsızlık vermeyen bu insanlar bizlere rahatsızlık vermiştir. ve artık bizler için bir şey ifade etmiyorlar.

Turgut Özakmanın yazdığı şu çılgın Türkler bir tarih kitabıdır ve gerçekleri dile getirmiştir, Elif Şafak ve Orhan Pamuk ise birer hayali roman yazarlarıdır, romanlarındaki karakterler hayalidir, onlara istedikleri herşeyi söyletebilirler nasılsa bir kitap ve herkes hayali. edebi değerleri hoşuna gidenler alıp okusun benim hoşuma gitmiyor ama armutla elma aynı kasada toplanmaz.

Gönderi tarihi:

Pinhan

Şehrin Aynaları

Mahrem

Bit Palas

Araf

Med Cezir

Baba ve P.ç

önce bilgi sonra fikir diye boşuna söylemiyoruz. bir kitapla aydın olunmaz he.

Arkadaşım cidden merak ediyorum herhangi bir kitabını okudun mu yazarın ?

Ve net yazıyorum. Bu gün elif şafakada türklüğe hakaret etti diye dava açanlar. Dünde nazım hikmete vatan haini diyordu. Bu günde diyorlar bu bakış açısıdır.

Gerçekten şaşıyorum insanların okumadıkları şeyler hakkında bu kadar emin olmalarına.

Ben kitabı okudum türklüğe hakaret göremedim. Soruyorum kitabın neresinde türklüğe hakaret var diye gösterebilende yok. Türkiye Mahkemesi kitapta hakaret göremedi.

Ama kitabı okumayan arkadaşlarımız emin. Okuyanlardanda, mahkemedende daha eminler hakaret olduğuna.

Gönderi tarihi:

cyrano arkadaşım

sen beğeniyorsan alır okursun ben okumak istemezsem okumam

ne sana neden okuyorsun derler ne bana neden okumuyorsun ben senin Nazım'a benzetme yapmandan rahatsız oldum

dün vatan haini diyenler yine aynısını söylüyor ama Nazım'ı anlamaya çalışanlar hain olmadığını anlıyor. Nazım kapitalizme karşıydı ve o yüzden haksızlığa uğradı, Elif Şafak bununla benzeşmez, armut ve elma gibi.

Elif Şafak hayranlığınızla inanın kendisinin avukata ihtiyacı olmaz sanırım kendi avukatı sizin kadar savunmamıştır.

buyrun siz okumanıza devam edin, bizede zorla sevdirmeye çalışmayın, biz kanunların nasıl işlediğini ve nelerin etken olduğunu biliyoruz ne derler minareyi çalan kılıfını hazırlar o misal kılıf uydurulmuştur.

selametle

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.