Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2007 Sayın xlark tades, haz alıyorlar tamam ama niye haz alıyorlar onu hiç merak ettinizmi?çünkü yaptıklarının ve çektiklerinin sonucunda cennete gideceklerini sanıyırlar.Allah sevgiside zaten aslında cennet sevgisidir.Cennete göndermeyen bir allahı kim severdi acaba? Neresindeymiş maddenin aklı.. Taştamı, topraktamı nerede saklı.. Duymasın kimse gülerler bak.. Madde farklı düşünmek farklı.. Beyin bile düşünemez gerçekte.. Madde imtihan için bir gerekçe.. Ruh yargılar, ruh düşünür.. Muhatap ruhtur en gerçekçe.. (Sedat) Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2007 Sayın boşig, Yıllar öncesi inançlı dönemimde yazdığım, Bir şiir kitabında 3.lük ödülü aldığım bir şiirim. Her satırda gizli temalar var. Yaratılış, daha çok ta cinsellik anlatılmış. Şiirin akışı, son iki satırdaki temaya bağlanmış. Biraz dikkatlice okumak gerekiyor. "Bilimselci" deyiminin şiirle ilgisi yok. Sadece imza. Teşekkür ederim. Sayın Bilimselci, Şiirinizin ima ettiğiniz anlamı elbette gördüm... Lakin biliyorsunuz, ben kendimce farklı anlamlara da bürüyorum bazen... Bunu yapmayı seviyorum Ve daha anlamlı geliyor bana, daha zevk veriyor... Birazda kendimce "Ene'l Hakk"a bürüdüm şiirinizi ve çok hoşuma gitti bu açıdan bakınca, Kitaplığıma kopyaladım hemen... Artık size ait bir yere sahipsiniz kitaplığımda... Ama doğrusu "Şair" tarafınızı bilmiyordum, Ve itiraf etmeliyim ki hayran kaldım... Çok güzel anlam katmışsınız, Ve böyle yazabilmek isterdim doğrusu... Saygılarımla... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 doğayı seven ve sevdiğini söyleyen bir karanfili inceledin mi hiç? sence katmer katmer açan, mis kokular saçan o şahaneye kokusunu veren nedir bildin mi hiç? maddedir der çıkarsın içinden madde nasıl bu kadar çeşit var eder sormazmısın? şekli madde olsada, özünde maddeden hep fazlası vardır, buna kafa yormazmısın? bak doğanın kendisine her canlıdan bin çeşit baharla canlanan bitki, ölümü tadar her sonbahar hanımelinin özünde baldan tatlı bir şey var her gecenin ardından, yine aynı güneş doğar... bu düzeni sağlayan maddenin kendisi midir? hani madde düşünür demiştiniz! oksijensiz, susuz, güneşsiz kalırsa ne can yaşar, ne ot biter, ahenk bozulur bilmez misiniz? Sardunyam Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 doğayı seven ve sevdiğini söyleyenbir karanfili inceledin mi hiç? sence katmer katmer açan, mis kokular saçan o şahaneye kokusunu veren nedir bildin mi hiç? maddedir der çıkarsın içinden madde nasıl bu kadar çeşit var eder sormazmısın? şekli madde olsada, özünde maddeden hep fazlası vardır, buna kafa yormazmısın? bak doğanın kendisine her canlıdan bin çeşit baharla canlanan bitki, ölümü tadar her sonbahar hanımelinin özünde baldan tatlı bir şey var her gecenin ardından, yine aynı güneş doğar... bu düzeni sağlayan maddenin kendisi midir? hani madde düşünür demiştiniz! oksijensiz, susuz, güneşsiz kalırsa ne can yaşar, ne ot biter, ahenk bozulur bilmez misiniz? Sardunyam eline koluna sağlık arkadaşım saygılar Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Bu dünyaya kendi isteğimle gelmedim ben; Şaşkınlıktan başka şeyim artmadı yaşarken. Kendi isteğimle de gidiyor değilim şimdi, Niye geldik kaldık, niye gidiyoruz bilmeden. Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2007 Maddeyi putlaştıran, o dünyevî korkular; Vicdan ve ahlâkını, bulandıran tortular; Düşünce sarnıcında, biriken kirli sular; Atılır yüreğinden, Kur'ân'ı anladıkça... Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2007 özünün madde olmasıona irade verir mi? ve iradesizliğin tesadüfen özünü bulamayacağını değiştirir mi? düşünebilmek ayrı şey önyargı ve saplantı apayrı bir kalp meydana getir bana tesadüfen, maddeden ama özden ayrı insan maddeden fazlasıdır taştan, sudan farklıdır zerreden, evrene kurulu sistemin içinde insan gibisi var mıdır? ben akıllıyım de ama aklını önyargıya bağla sonra evrensel sevgi de ama insanları yargıla... bana hakkımı vermeyeceksen kendini sevdiğin kadar sevmeyeceksen istemem böyle evrensel sevgi(!) beni inancımdan ötürü hor göreceksen Sardunyam :clover: Neresindeymiş maddenin aklı..Taştamı, topraktamı nerede saklı.. Duymasın kimse gülerler bak.. Madde farklı düşünmek farklı.. Beyin bile düşünemez gerçekte.. Madde imtihan için bir gerekçe.. Ruh yargılar, ruh düşünür.. Muhatap ruhtur en gerçekçe.. (Sedat) :clover: tebrikler ikinizede çok düşünceli ve çok derin sözler Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Bir varmış bir yokmuş günün birinde Türemiş canlılar bizim yeşil gezegende Doğal seçilim, evrim derken basit canlılar Göz, kulak, ağız, burun çıkmış bedenlerinde Yaşamak yok olmamak için bu yeryüzünde Çok zormuş yaşam canlılara ilk zaman Yoğunmuş hiç tükenmek bilmezmiş tufan Korunmuşlar bazıları kaçarak bir yerlere Yaşamak var olmak olmuş gayeleri her an Şanslı imiş ayak uydurmuş doğaya kalan. Türler olmuş şartlara göre canlılar falan Önce balık, sonra da karada akrep ve yılan Çoğalmış türler sonsuzca birer birer Ayak çıkmış el çıkmış gaye onlara siper Böylece primat ve türleri olmuş Devamında Hominiler, Homo sapiensler Tekamülden sonra akıl olmuş kalkmış ayağa Ekmiş biçmiş ürün almış hakim olmuş doğaya İnsan olmuş adı, üstün olmuş tüm canlıdan Yer tutmuş otağ kurmuş bulmuş dağdan ovadan İnsan için yaşam zormuş ilk zamanlar Yemiş içmiş üretmiş paylaşmış ama Zorda bırakmış onu seller volkanlar Av olmuş avcı olmuş korunmuş ilk anlar Çare aramış sığınmak için darda kalanlar Ben bilirim demiş çıkmış biri ortaya “O” yarattı beni, gerekirmi kanıtlamaya Hepsi onun eseri bu ağaç, taş, bu kaya O yağdırdı yağmuru ihtiyaç vardı suya Ne yapsın dı insan muhtaçtı korunmaya Verdi kararını o na kurban sunmaya O biri “gel inan dedi işte sen işte gerçek Seni yarattıysa desteği de sürecek Minnet et şükret önünde diz çök eğil Ondan başka hiçbir şey gerçek değil” Daha ne masallar yapmış korunmak için İşte demiş gaip şeytan, sonrada melek cin Bu kadar nimete şükret sorma ki niçin Elçiler belirlendi beğenin birisini seçin. O elçi ki bize “o”nu sunacak Yanlışı anlatıp ahlakı koruyacak Yanıldı tabi ahlak değişmez durur mu ? Çağ öncesi ahlak değişmeden olur mu ? Bilimselci kısa kes durum bundan ibaret. Birleştir hikayeyi Turkish-medyadan bahset Hikaye bu ya geldi dayandı günümüze Engel oldu bilime set çekti önümüze Kral, suheda, ipek hikayeye inandı Boşig, gloria, frozen de ortada kaldı Yanacak diye acıdılar Yamyama Ateşe odun dediler sevgili dipnotuma Bazen destek buldular Bozandan Keskinkalemden Zaman zaman yıldılar “Bizim Evrenselden” Katakuta, Tarafsız, Slapper en güzel beyin Yatmaz Gecekuşu yol gösterir geceleyin. Sardunyam sanki başlı başına bir idol Hem aydın hem tutucu bu ne biçim bir yol Muki, Cyrano, By_x_man aydın insan Onlardan eksik kalmaz ki sayın Erdoğan Gelincik bu davasında çok haklıdır La boheme fikirdaşım çok tatlıdır. Biraz daha konuşursam sansür gelir Adminden Çeki düzen önerir bana hemen bu günden. Geçmişimiz bugünümüz işte bundan ibaret. Bilimselci “katı savunur”, boşig idare et. Bilimselci... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Bazen destek buldular Bozandan Keskinkalemden Zaman zaman yıldılar “Bizim Evrenselden” Katakuta, Tarafsız, Slapper en güzel beyin Yatmaz Gecekuşu yol gösterir geceleyin. Sardunyam sanki başlı başına bir idol Hem aydın hem tutucu bu ne biçim bir yol Biraz daha konuşursam sansür gelir Adminden Çeki düzen önerir bana hemen bu günden. Geçmişimiz bugünümüz işte bundan ibaret. Bilimselci “katı savunur”, boşig idare et. Bilimselci... ben hiç bir şey değilim ben hiçim hiç demiş... benim güzel mevlanam ben ne aydınım ne tutucuyum ne idolüm... ne o, ne bu, ne şu ben ete kemiğe büründüm insan diye göründüm hikmetimi bilir ancak beni yaratan... insana yaranmak insana sığınmak insana tutunmak işim değil, bağımsızım ben bağımsızlığım karakterim tıpkı Mustafa Kemal'im gibi.. hep kendim oldum hoşa giden, gitmeyen şeyler söyledim beni katagori etmek istediler önce aydın... sonra tutucu, yobaz dediler... ben kendimi bilirim bu yol benim kendi yolum... içimde yanan bir ateş var... o ateşte pişmekteyim... yani ben hiçlikten ötede değilim... sardunyam Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Bir varmış bir yokmuş günün birindeTüremiş canlılar bizim yeşil gezegende Doğal seçilim, evrim derken basit canlılar Göz, kulak, ağız, burun çıkmış bedenlerinde Yaşamak yok olmamak için bu yeryüzünde Çok zormuş yaşam canlılara ilk zaman Yoğunmuş hiç tükenmek bilmezmiş tufan Korunmuşlar bazıları kaçarak bir yerlere Yaşamak var olmak olmuş gayeleri her an Şanslı imiş ayak uydurmuş doğaya kalan. Türler olmuş şartlara göre canlılar falan Önce balık, sonra da karada akrep ve yılan Çoğalmış türler sonsuzca birer birer Ayak çıkmış el çıkmış gaye onlara siper Böylece primat ve türleri olmuş Devamında Hominiler, Homo sapiensler Tekamülden sonra akıl olmuş kalkmış ayağa Ekmiş biçmiş ürün almış hakim olmuş doğaya İnsan olmuş adı, üstün olmuş tüm canlıdan Yer tutmuş otağ kurmuş bulmuş dağdan ovadan İnsan için yaşam zormuş ilk zamanlar Yemiş içmiş üretmiş paylaşmış ama Zorda bırakmış onu seller volkanlar Av olmuş avcı olmuş korunmuş ilk anlar Çare aramış sığınmak için darda kalanlar Ben bilirim demiş çıkmış biri ortaya “O” yarattı beni, gerekirmi kanıtlamaya Hepsi onun eseri bu ağaç, taş, bu kaya O yağdırdı yağmuru ihtiyaç vardı suya Ne yapsın dı insan muhtaçtı korunmaya Verdi kararını o na kurban sunmaya O biri “gel inan dedi işte sen işte gerçek Seni yarattıysa desteği de sürecek Minnet et şükret önünde diz çök eğil Ondan başka hiçbir şey gerçek değil” Daha ne masallar yapmış korunmak için İşte demiş gaip şeytan, sonrada melek cin Bu kadar nimete şükret sorma ki niçin Elçiler belirlendi beğenin birisini seçin. O elçi ki bize “o”nu sunacak Yanlışı anlatıp ahlakı koruyacak Yanıldı tabi ahlak değişmez durur mu ? Çağ öncesi ahlak değişmeden olur mu ? Bilimselci kısa kes durum bundan ibaret. Birleştir hikayeyi Turkish-medyadan bahset Hikaye bu ya geldi dayandı günümüze Engel oldu bilime set çekti önümüze Kral, suheda, ipek hikayeye inandı Boşig, gloria, frozen de ortada kaldı Yanacak diye acıdılar Yamyama Ateşe odun dediler sevgili dipnotuma Bazen destek buldular Bozandan Keskinkalemden Zaman zaman yıldılar “Bizim Evrenselden” Katakuta, Tarafsız, Slapper en güzel beyin Yatmaz Gecekuşu yol gösterir geceleyin. Sardunyam sanki başlı başına bir idol Hem aydın hem tutucu bu ne biçim bir yol Muki, Cyrano, By_x_man aydın insan Onlardan eksik kalmaz ki sayın Erdoğan Gelincik bu davasında çok haklıdır La boheme fikirdaşım çok tatlıdır. Biraz daha konuşursam sansür gelir Adminden Çeki düzen önerir bana hemen bu günden. Geçmişimiz bugünümüz işte bundan ibaret. Bilimselci “katı savunur”, boşig idare et. Bilimselci... Sayın Bilimselci, gerçekten takdir ettim sizi... :clover: Gerçekten çok güzel olmuş... Sondaki mısrayı yazmanız, gerçekten beni yumuşattı. Ama beni "A'raf"a koymanız üzdü beni biraz... A'raf'tan kastım, inançtaki A'raf değil tabii ki, anlamışsınızdır. Bi de şunu söylemek isterim, kimsenin ateşe odun olmasıyla ilgilenmiyorum, affola... Ama şiiriniz gerçekten güzel. Bende size bir karşılık yazmayı umuyorum... Sizin kadar olamayacak belki ama... Saygılarımla... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 bu kadar hayal bize ÇOK yinede emekleriniz için SAĞOLUN hayellerden kurtulmak için bizide SAYIN gerçeklere inanmak için olmak lazım BİLİMSELCİ Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Doğdum, büyüdüm “Gerçek Nedir?” dedim. Bir şey buldum ama “Kesin Doğru Benim” demedim. Doğru ya da Yanlış, kimseye dikte etmedim. Kendime yöneldim, Gerçeği Kendimde bildim. Bilimselci ya da Boşig; herkes bir gün ölecek. Varsa bir başka dünya, herkes o gün görecek. Ancak cümleyi kendimden çok sevdiysem, Neyim var benim “A’raf”a feshedilecek? Madde var, “yoktur” demedim de diyemem… Bilim onu açıklar, Tanrı’yı açıklar mı? Zannetmem… Çok sordum; Kafayı mı yedim yoksa? ne bilem! Ben Bedende O’nu gördüm, Siz görmediyseniz ne diyem? “Varlık” tek gerçek elbet karşısında durulmaz, Evrim ya da Yaratılış, bunlar beni ırgalamaz… Ben Öz’de ne var, hep ona bakarım Beni tatmin etmeyen hiçbir bilgi, tarafımca savunulmaz. Henüz yirmi dört yaşındayım, Hayatın çok başındayım. Çok şey bildiğimi söyleyemem Ancak sizin her şeyi bildiğinize, Söyleyin; ne diye inanayım? Tüm insanlar et ve kemik, Bu demektir ki aynı yerden geldik. Ben de herkesi aynı gördüm, hepsini sevdim, İlla ki bir yere mensup olmak mı şart, “İnsanım” dedik yine de bilinemedik. Kim ne derse desin, kimseyi kimseden ayırmam, İnsan bile klonlansa, kabulümdür, tamam… Bilim her şeyi açıklar, aksi de yok, sanmam, Ancak İnanç bir duygudur, hislerimi anlatamam. Sayın Bilimselci; sizin gibi adlandıramam, Forumdaşlarımı gruplandırıp kayıramam… Bence hepimiz aynı gerçeği ele alırız, Çünkü hepimiz Bir’iz, hepimiz aynı Hakk’tan… İnsanı İnançlı ya da İnançsız diye ayırmam. İnsancılım, insandan üstün görülen hiçbir şeyi anlayamam. Tanrı bile bu yüzden ulaşılmaz değildir, Bedenden aşkın değil biliyorum, ama anlatamam… Tengeriin Boşig belki de kendi dünyasını yarattı. Ama ne tuhaf ki çürütebilen de daha çıkmadı. Boşig sadece kendinde var oldu, kendinde yaşadı “Çelişkilisin” dediler, ama anlattığını hiç kimse anlamadı, Ya da anlamak istemediler veya anlamlandırılamadı… Ve Boşig sevmez başkalarıyla bir tutulmayı, Taraf olmaz kimseye, sevmez başkalarınca adlandırılmayı. Boşig, kendisi için söylediği şeydir, Hiçbir tarafa ait olamaz, “Taraf” ya da “Taraftar” addedilmek ise Onu en çok üzen tek şeydir… Sayın Bilimselci'ye Saygılarımla… Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Sevgili bilimselci ve kralx, şiir yeteneğinize tam puan Sayın boşig'in son denemesi de güzel olmuş. Sevgili sardunyam'ın şiirleri de fena değil, üzerinde biraz uğraşsa daha güzel olacak. Ben sadece izlerim arkadaşlar. Bu sahaya çıkacak yeteneğim yok Saygılar, sevgiler. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 26 Şubat , 2007 Sene bilmem kaç, yer Galapagos.. Darwin'in elinde bir kaç ispinoz.. Dedi gagaları farklı farklı bunların.. Tamam türleşme için önemli bir koz.. Oysa o türleşme değil, çeşitlenme.. Ama bilmezdi DNA yı öyle deme.. Zaman döndü geldi, yıl bilmem kaç.. DNA keşfedildi, gitti ispinozlar güme.. Birileri çıktı, atamız maymun dedi.. Dedi ama kuyruğu hesap etmedi.. Cevaplar geldikçe sağdan soldan.. Ortak ata çıktı, maymunda yetmedi.. Bıkmadık usanmadık yazdıkça yazdık.. Bazen güldük birbirimize, bazen kızdık.. Taktir edenlerde oldu, tenkit edenlerde.. Ne tenkitle pustuk, ne taktirle azdık.. Doğru benim doğrumdur biliyorum.. Bu yüzden kimseyi zorlamıyorum.. Millette göz var, akıl var, izan var.. Okuyucunundur en güzel yorum.. (Sedat) Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gerçekten güzel bir 'atışma' olmuş. Şiirden çok 'atışma' demek daha çok yakışıyor bunlara... (bizde bilimselci kadar olmasada bir doğaçlama ile katılalım bakalım ama yam_yam da kusura bakmasın onun adının altında herkes yazmış ama buda bu forumun ne kadar hoş olduğunu göstermiyormu ben bunun için buradayım ya siz?) Sayın by_x_man... Bence sizin olmamanız burada bir eksiklikti... Devam edin şiirlerinize. Çünkü daha ilk şiirinizde bile tarz olarak farklılık sergilediniz. Diğerlerini bekliyorum. Sizde umarım Sayın Bilimselci ile Sayın Xlark Tades'e yetişebilirsiniz... Saygılarımla... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Muki, Cyrano, By_x_man aydın insan Onlardan eksik kalmaz ki sayın Erdoğan Gelincik bu davasında çok haklıdır La boheme fikirdaşım çok tatlıdır. teşekkür ederim Alıntı
Φ adrenalin Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 şuara suresinden; 221.Şeytanların kimlere inmekte olduklarını size haber vereyim mi? 222. Onlar, 'gerçeği ters yüz eden,' günaha düşkün olan her yalancıya inerler. 223. Bunlar (şeytanlara) kulak verirler ve çoğu yalan söylemektedirler. 224.Şairler ise; gerçekten onlara azgın-sapıklar uyar. 225. Görmedin mi; onlar, her bir vadide vehmedip duruyorlar, 226. Ve gerçekten onlar, yapmayacakları şeyleri söylüyorla ve ekleyelim; bende severim şiiri şairi, insana dairdir her söylediği, adrenalin kulun derki;azgın-sapık ben değilim neylersinki şiiri şarabı pek sevmekteyim... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 şuara suresinden; 221.Şeytanların kimlere inmekte olduklarını size haber vereyim mi? 222. Onlar, 'gerçeği ters yüz eden,' günaha düşkün olan her yalancıya inerler. 223. Bunlar (şeytanlara) kulak verirler ve çoğu yalan söylemektedirler. 224.Şairler ise; gerçekten onlara azgın-sapıklar uyar. 225. Görmedin mi; onlar, her bir vadide vehmedip duruyorlar, 226. Ve gerçekten onlar, yapmayacakları şeyleri söylüyorla ve ekleyelim; bende severim şiiri şairi, insana dairdir her söylediği, adrenalin kulun derki;azgın-sapık ben değilim neylersinki şiiri şarabı pek sevmekteyim... Bu bölüme sadece şiir yazıyorum, tartışmak için gerekli bölümler mevcuttur.. ancak adrenalinin göndermesine tefsirden bir cevap... "Şairlere gelince, (99) [onlar da kendi kendilerini aldatmaya yatkındırlar ve bu sebeple] onlara [da yalnızca] azgınlar uymaktadır. " 99 - Müşrik Araplar'ın öne sürdüğü, Kur'an'ın Muhammed (s)'in şiir alanındaki maharetinin bir ürünü olduğu yolundaki iddiaya ilişkin bir îma. (Tefsir alıntı..) Saygılar.. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Sen ki doğaya ait aklı olan tek canlısın.Düşünmek gerektiğinde neden boştan yanlısın ? Düşün, araştır, sorgula bu senin kişiliğin, Korkma ceza yok neden böyle evhamlısın ? Bak bir tarihe gördünmü gaib bir ceza. Var diyeninki de hayaldir inanki sana eza. Düşün, araştır, sorgula bu senin kişiliğin, Gelecek kuşaklara örnek olacak keza. Bilimselci... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Biz kimseye kin tutmayız Ağyar dahi dosttur bize Kanda ıssızlık var ise Mahalle-vü şardır bize Adımız miskindir bizim Düşmanımız kindir bizim Biz kimseye kin tutmayız Kamu alem birdir bize Vatan bize cennetdürür Yoldaşımız Hak'dürür Haktan yana yönilecek Başka yollar dardır bize Dünya bir avrattır karı Yoldan iltir niceleri Sürün gitsin öyleleri Onu sevmek ardır bize Yunus aydur Allah deriz Allah ile kapılmışız Dergahına yüz tutuban Hemen bir ikrardır bize Yunus Emre Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Biz kimseye kin tutmayızAğyar dahi dosttur bize Kanda ıssızlık var ise Mahalle-vü şardır bize Adımız miskindir bizim Düşmanımız kindir bizim Biz kimseye kin tutmayız Kamu alem birdir bize Vatan bize cennetdürür Yoldaşımız Hak'dürür Haktan yana yönilecek Başka yollar dardır bize Dünya bir avrattır karı Yoldan iltir niceleri Sürün gitsin öyleleri Onu sevmek ardır bize Yunus aydur Allah deriz Allah ile kapılmışız Dergahına yüz tutuban Hemen bir ikrardır bize Yunus Emre Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Biz kimseye kin tutmayızAğyar dahi dosttur bize Kanda ıssızlık var ise Mahalle-vü şardır bize İnançların özü kindir. Alem dahi bilir bunu Ayet dahi söylemişse Sorgulamak "ar" dır size. Adımız miskindir bizimDüşmanımız kindir bizim Biz kimseye kin tutmayız Kamu alem birdir bize Bilirim adınız "miskin" Düşmanınız size küskün Kin dir inancın aslı Bilimsellik örnek size. Vatan bize cennetdürürYoldaşımız Hak'dürür Haktan yana yönilecek Başka yollar dardır bize Vatan size cennet ise Alem yolu bu değildir Halktan yana yönelecek Başka yollar vardır size. Dünya bir avrattır karıYoldan iltir niceleri Sürün gitsin öyleleri Onu sevmek ardır bize Dünya hem kız hem er yeri Farklı görmüş niceleri Dogmacıdır böyleleri Karşı çıkmak zuldür size. Yunus aydur Allah derizAllah ile kapılmışız Dergahına yüz tutuban Hemen bir ikrardır bize Yunus Emre Bilimciyiz madde deriz İnsanlığa kapılmışız Bunu bilirsiniz ama Kabul etmek zordur size.. Bilimselci Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 İlim İlim Bilmektir İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir Sen kendini bilmezsin Ya nice okumaktır Okumaktan murat ne Kişi Hak'kı bilmektir Çün okudun bilmezsin Ha bir kuru emektir Okudum bildim deme Çok taat kıldım deme Eğer Hak bilmez isen Abes yere yelmektir Dört kitabın ma'nisi Bellidir bir elifte Sen elifi bilmezsin Bu nice okumaktır Yiğirmi dokuz hece Okursun uçtan uca Sen elif dersin hoca Ma'nisi ne demektir Yunus Emre der hoca Gerekse bin var hacca Hepisinden iyice Bir gönüle girmektir Yunus Emre Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Sevgili yam_yam'ın açtığı bu özel ve güzel başlıkta, şiir konusuna merakımdan dolayı, zaman zaman bende (yam_yam'ca) şiir denemeleri yapmak istiyorum... Amacım; kendimi geliştirip uluslararası yam_yam'ca şair olmak. Umarım buna izin veriyordur. (geç oldu bağışla) Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Sevgili yam_yam'ın açtığı bu özel ve güzel başlıkta, şiir konusuna merakımdan dolayı, zaman zaman bende (yam_yam'ca) şiir denemeleri yapmak istiyorum...Amacım; kendimi geliştirip uluslararası yam_yam'ca şair olmak. Umarım buna izin veriyordur. (geç oldu bağışla) Amatörce ve sonradan ilave edilen şiirlerin yanında çok da basit kalan bir kaç satırımı paylaşmak için açmış olduğum bu başlık, o kadar güzel, o kadar keyifli bir başlık oldu ki, bana ilgiyle izlemekten başka yapacak bir şey kalmadı. Meğerse forumda şiire meraklı ve yetenekli ne kadar da çok arkadaşımız varmış... Bu başlık bana o kadar keyif verdi ki, şimdi, "Neden daha önce bu tür bir başlık açılmadı ki" diye hayıflanıyorum... Bu bağlamda başlığa katkıda bulunan, başta sevgili Bilimselci, kralx, Dipnot, Sardunyam, Boşig, La Boheme, İpek ve ismini sayamadığım diğer tüm arkadaşlara teşekkürü borç biliyorum. Yeni paylaşımlarınızın sürmesi dileğiyle.... Ve sevgili Bilimselci; Başlıktaki ilk paylaşımlarından itibaren, başlığın fahri sahibi olduğunu gösterdin. Uzun süredir iletişim halinde olmamıza rağmen bu tür bir yeteneğinin olduğunu bilmiyordum (ya da şiire çok fazla ilgim olmadığından satır arasında kalan bu bilgi gözümden ve/veya hafızamdan kaçtı). İnan bana, bu başlık ve bu başlığı takip edenler yeni denemelerini, yeni paylaşımlarını sabırsızlıka bekleyecek. Sana ilk uluslararası "yam_yam'ca şair onur ödülü" nü de bizzat ben takdim edeceğim. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.