Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ve dünyanın yaşaması en pahalı şehri


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Ve dünyanın yaşaması en pahalı şehri…

Dünya şehirlerinin kartpostal gibi mükemmel resimlerine baktığımızda, bu yerlere seyahat etme, hatta orada yaşama dürtüsüne kapılıyoruz. Ancak, finans söz konusu olduğunda, özellikle şehir biraz fazla pahalıysa, bu bir mücadele gibi görünebilir. Ve sadece görkemli ve büyülü görünen bu tür birkaç şehir var, ancak günlük harcamalar ve artan yaşam maliyeti söz konusu olduğunda, sizi ağlatabilirler.

Ekonomist İstihbarat Birimi'nin Dünya Çapında Yaşam Maliyeti raporu, şu anda dünyanın en pahalı 10 kentinin listesini ortaya koydu. Ukrayna'da devam eden Rus savaşı ve Covid-19 salgınının etkileri nedeniyle 2022'de ortalama yaşam maliyetinin yüzde 8,1 arttığını belirtti.

EIU'nun dünya çapında yaşam maliyeti başkanı Upasana Dutt, bir medya açıklamasında şunları söyledi: "Ukrayna'daki savaş, Rusya'ya yönelik Batı yaptırımları ve Çin'in sıfır Kovid politikaları, artan faiz oranları ve döviz kuru ile birleşen tedarik zinciri sorunlarına neden oldu. oran değişiklikleri, dünya çapında bir yaşam maliyeti krizine neden oldu."

Dutt, "Anketimizde yer alan 172 şehirdeki ortalama fiyat artışının, dijital verilere sahip olduğumuz 20 yıl içinde gördüğümüz en güçlü artış olmasıyla, bu yılki endeksteki etkiyi açıkça görebiliyoruz. Petrol fiyatlarındaki artış şehirlerde özellikle güçlüydü (geçen yıl olduğu gibi), ancak gıda, kamu hizmetleri ve ev eşyaları şehir sakinleri için daha pahalı hale geliyor."

Peki, 2022'de dünyanın yaşanması en pahalı 10 şehri hangileri? İşte liste:

  1. New York ve Singapur (beraber)
  2. Tel Aviv, İsrail
  3. Hong Kong ve Los Angeles (beraber)
  4. Zürih, İsviçre
  5. Cenevre, İsviçre
  6. San Francisco, Kaliforniya
  7. Paris, Fransa
  8. Kopenhag, Danimarka

ABD'nin New York Eyaletinde bir şehir olan New York, her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir. 'Büyük Elma' olarak da bilinen, ABD'nin en kalabalık şehridir. İlginç bir şekilde, New York City, her biri New York eyaletinin ilgili ilçesi olan beş ilçeden oluşur: Brooklyn (Kings County), Queens (Queens County), Manhattan (New York County), Bronx (Bronx County) ve Staten Ada (Richmond İlçesi).

Singapur'un sadece bu yıl değil, genel olarak yaşanacak en pahalı yerlerden biri olduğu anlaşılıyor. Resmi olarak Singapur Cumhuriyeti olarak bilinen bu küresel finans merkezinin İngilizce, Malayca, Mandarin Çincesi ve Tamilce olmak üzere dört resmi dili vardır. Singapur'un Changi Havalimanı dünyanın en işlek havalimanlarından biri olacak; fütüristik görünümü ve birçok yolcu dostu özelliği ile Skytrax tarafından birçok kez 'Dünyanın En İyi Havalimanı' olarak derecelendirilmiştir.

Tel Aviv kendisini üçüncü sırada buluyor. Şehir, İsrail'in Akdeniz kıyı şeridinde yer alır ve Orta Doğu ve Afrika'nın en çok ziyaret edilen beşinci şehridir. Kültürü ile ünlü olan şehrin canlı bir gece hayatı da var.

Sırada Hong Kong ve Los Angeles var. Resmi olarak Çin Halk Cumhuriyeti'nin Hong Kong Özel İdari Bölgesi olan Hong Kong, Çin'in bir şehri ve özel idari bölgesi iken, Los Angeles, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yer alan ve ikonik Hollywood tabelasıyla ünlü bir şehirdir. birçok ünlü aktörün resmi konutu. Aynı zamanda ülkedeki film ve televizyon endüstrisinin çekirdeğidir.

İsviçre'de Zürih altıncı sırada. Bankacılık ve finansın bir başka küresel merkezi olan güzel şehir, müzeleri ve sanat galerileriyle ünlü. İlginç bir şekilde Zürih, buraya 'Turicum' adını veren Romalılar tarafından kurulmuş. Bir diğer İsviçre şehri Cenevre, Zürih'in hemen altında kendini buluyor. Zürih, İsviçre'nin Almanca konuşulan bölgesi iken, Zürih'ten sonra en kalabalık ikinci şehir olan Cenevre, Fransızca konuşulan bölgedir.

San Francisco, California sekizinci sırada. En ünlü turistik yerlerden biri olan ve aynı zamanda dünyanın en çok fotoğrafı çekilen köprülerinden biri olan ünlü Golden Gate Köprüsü'ne ev sahipliği yapmaktadır. Birçok Bollywood filminde yer alan şehir, mimarisi ve dik, yüksek yollarıyla tanınır.

Sırada Fransa'nın başkenti Paris, ardından Danimarka'nın başkenti Kopenhag yer alıyor ve yıl boyunca turistler tarafından ziyaret ediliyor.

Kaynak: The Indian Express

necklace-2405165.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin başlığı şöyle değiştirdi Ve dünyanın yaşaması en pahalı şehri

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.