Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sayin Biko,anlasilan siz benim yazdiklarimi hic okumuyorsunuz,halbuki ben hep gerceklerden bahsettim,Ermeni ***** kelimesi insan olanin agzindan cikmayacak bir kelimedir,aynen ***** Türk sözü gibi.Ekmekciyan gibi sallandirirdin bizi derken beni ve benim gibi düsünenlere hangi gözle baktiginizida ortaya atiyorsunuz .Bildigim kadari ile Türkiyede artik sallandirma cezasida yoktur.

Hran Dink'in öldürülmüs olmasina benim gibi düsünenlerin sevindigini sanmiyorum,onun öldürülüsüne sevinenler,Türk milletini soykirim yapmak gibi ciddiyetten ve insanliktan uzak bir yalanla suclayan zihniyettir.

saygilarla

• Cevaplar 383
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Arkadaşım, hayıflanmanızı anlayamadım... Alıntıladığım iletinizin ilk paragrafını destekleyen bir kimse göremedim şimdiye kadar bu konumuzda... Niye böyle **** geldiniz ki...

Lakin "Milliyetçiliği Kötüleyenler" arasına; Hırant Dink'in öldürülmesini kınamamdan ve "Hepimiz Ermeniyiz" deyişini tasvip etmemden dolayı doğaldır ki benide almış oluyorsunuz... Oysa ki ben "Milliyetçiliğime" değil siz, en kalifiye "(Sözde) Milliyetçi!" dahi gelse laf söyletmem...

Yaptığınız şey "Milliyetçilik" değildir. Millyetçiliğin ne olduğu, yukarıda, bilenler tarafından satır aralarında gayet güzel anlatılmıştır... Kötüleyenlerin hangi akla hizmet kötülediklerini bilemem... Lakin Atatürk'ün 6 ilkesinden biri de Milliyetçiliktir...

Saygılarımla...

Milliyetciligin kalifiyesi nasil olur bilemem ama,asil ***** gelenler sizlersiniz,günlerdir yazilanlari söylenenleri okuyor ve duyuyoruz,Türkiye'nin belirli bir kesiminde histeriyi andiran bir caba var.

Milliyetciligim belki sizinki kadar ustaca degildir ama ben milletimi ve ülkemi seviyorum bunun icersinde Ermenide Rumda Yahudide olsa degismez yeterki ülkeme hizmet edebilsin.Ama bunlarin hicbirisi benim Türk oldugum gercegini degistirmez,Hrant Dink'in öldürülmesini biz hepimiz Ermeniyiz diye sokaklara dökülmeyen yumruk sallamayan sloganlar atmayan her kendini bilen insan kinadi,Kinamak insanliga yakisan bir özelliktir,ama bunun usulü vardir.

Benim milliyetciligim bana sizinki size kalsin,Atatürk bize bagimsiz bir Türkiye teslim etti,Atatürk'ün milliyetciligi ile Türkiye Cumhuriyetinin sinirlari anlasmalarla kabul edildi,Atatürk'ü katil olarak gösterenlerin yandaslari bugün Türkiyede Aydin olarak anilmaktadirlar.Ve onlarda kendilerine biz Atatürk milliyetcisiyiz diyorlar,acaba yanlis olan sey nedir dersiniz..

Gönderi tarihi:
Benim milliyetciligim bana sizinki size kalsin,

.................

O Halde "kişilere ait Türk milliyetçilikler"i tanımlamak, sınıflandırmak kaçınılmaz oldu.

* Kafatasçı milliyetçilik; "Türk ırkından büyük ırk, kanından daha temiz kan olamaz" düşüncesi. Tüm dünyaya hakimiyet kurma hayali.

* Milliyetçilik; T.C. sınırları içerisinde yaşayan her kişi Türktür, Türk olmak, Türk kültürünü benimsemek zorundadır. Her şey Türkiye ve Türklük içindir. Bu tür milliyetçilik kendini ve değerlerini korumak zorunluğu hissettiğnde kafatasçılar ve emperyalist niyetlerle işbirliği yapabilirler.

* Aydın milliyetçiler; Türkiye sınırları içerisinde yaşayan tüm halkları "aydın Anadolu insanı" olarak kabullenen, etnik farklılıkları ve kültürleri kişinin kendi yaşam hakkı olarak gören, bu görüşünü evrensel anlamdada hayata geçirmeye çalışan aydın Türk insanıdır.

"Aydın milliyetçiler" vatanını ve halkını, ekonomik ve kültürel anlamda gelecek emperyalist sömürüye karşı korur.

Yine bu görüşüne parelel, diğer ulusların emperyalizme karşı savunusunda da, gerekli şekilde yanında yer alarak gösterir.

Bu yapıdaki bir "aydın milliyetçi", kendi halkı ve diğer halkların ortak düşmanının emperyalizm olduğunun bilincindedir.

Gerici, bağnaz ve anti demokratik olmamak kaydı ile, emperyalizmle olan mücadelesinde halkların yanında hatta aynı safta yer alabilir.

O Halkın, Ermeni, Kürt, Çerkez, Filistinli veya bir başkası olması farketmez.

Haklı mücadelesinde o kimliği taşıması da onun için farketmez.

Çünkü o, kafatasçı, tutucu ve bağnaz değildir. Evrensel düşünür.

Ben bir Türküm. Ancak; emperyalizme karşı aydınca mücadelede ben de bir Ermeniyim.

Yaşasın !.. Emperyalizme karşı halkların ortak mücadelesi...

Gönderi tarihi:

"Aydın milliyetçiler" vatanını ve halkını, ekonomik ve kültürel anlamda gelecek emperyalist sömürüye karşı korur.

Yine bu görüşüne parelel, diğer ulusların emperyalizme karşı savunusunda da, gerekli şekilde yanında yer alarak gösterir.

Bu yapıdaki bir"aydın milliyetçi"i, kendi halkı ve diğer halkların ortak düşmanının emperyalizm olduğunun bilincindedir.

Gerici, bağnaz ve anti demokratik olmamak kaydı ile, emperyalizmle olan mücadelesinde halkların yanında hatta aynı safta yer alır.

Halkın Ermeni, Kürt, Çerkez, Filistinli veya bir başkası olması farketmez.

Haklı mücadelesinde o kimliği taşıması da onun için farketmez.

Çünkü o, kafatasçı, tutucu ve bağnaz değildir. Evrensel düşünür.

Ben bir Türküm. Ancak; emperyalizme karşı aydınca mücadelede ben de bir Ermeniyim.

Yaşasın !.. Emperyalizme karşı halkların ortak mücadelesi...

:clover: :clover: :clover:

Aydın mıyım değil miyim bilemiyorum ancak bu tanımlarınıza kelimesi kelimesine katılıyorum...

Tebrik ederim...

Sanırım fazla bir lafa da gerek yok aslında...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

olay şudur. hrant dınkin öldürülmesinden sonra, insanlar bir tepki vermiştir.

bu tepki, amerikada ırkçılığa maruz kalan zenciler için "hepimiz zenciyiz"

almanyada ırkçılarca yakılan türkler için "hepimiz türküz"

19 ağustos depreminden sonra ölen türkler için Yunanistanda "hepimiz Türk'üz"

manşetleriyle aynı ruhta bir pankart açılmıştır. "Hepimiz Ermeniyiz" aklı başında herkes burada anlatılanı anlamıştır. pankartı eleştirenlerde anlamıştır burada anlatılan: "Biz bu saldırıyı kendimize yapılmış kabul ettik" tir.

ancak birde anlamak istemeyenler vardır.

bunlar bu topicte olduğu gibi, o pankartı açanlarıda, o pankartın arkasında yürüyenleride "vatan haini, ermeni, katil, terorist ortağı vs" yapmışlardır. sonra kendilerine eleştirenlerede "aa türküz diyoruz diye böyle yapıyorsunuz" diyerek ucuz arabesk söylemler kullanmışlardır.

tartışma, karşısındakini anlamak için dinleyenlerle yapılır. karşısındakinin söylediklerini ve yazdıklarını sırf onaylamak veya kötülemek için okuyanlarla yapılamaz.

siz ne söylerseniz söyleyin. Sizi anlamak için okumazlar dinlemezler. kimisi sadece birileriyle aynı tepkiyi vermiş olmak için, kimisi cici insan olduğunu kanıtlamak için, kimiside gerçek düşüncesini açığa vurmak için böyle şeyleri kullanmak için yapar.

ve biryerden sonra siz, duvara konuşuyormuşsunuz gibi hissedersiniz.

Gönderi tarihi:

Burada polemik yapilmaktadir,amac ortadadir.Amac ben Türküm diyenlere karsi cephe olusturmaktir.B u yeni bir metot degildir.Türkiye bir gazetecinin öldürülmesi bahane edilerek ic ve dis isbirlikcilerin hezeyanlariyla suclu ilan edilmeye calisilmaktadir.Avrupadan icazet alma sevdalilari sözüm ona insan haklari öncülügüne soyunmuslar demokrasi ve özgürlük havarisi kesilmisler,Vatanini sevmeyi insan olmamakla millete söhmeyi özgürlükle esdeger kabul etmektedirler.Avrupanin köhnemis degerlerini Türkün hosgörüsüne degisen zihniyet 80 sene öncesindede ayni kardeslik yalanlari ile Türk halkini zehirlemis bagrimizda barindirdiklarimiz tarafindan sirtimizdan hancerlenmistik.O günlerdede bu kardeslik yalanlariule halkimizi zehirleyenler kimler idiyse bugünde aynilaridir.

Hrant Dink’in öldürülmesini milletler arasi bir boyuta getirenler Türkiyeye daha cok küfretme özgürlügü isteyenlerdir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Burada polemik yapilmaktadir,amac ortadadir.Amac ben Türküm diyenlere karsi cephe olusturmaktir.B u yeni bir metot degildir.Türkiye bir gazetecinin öldürülmesi bahane edilerek ic ve dis isbirlikcilerin hezeyanlariyla suclu ilan edilmeye calisilmaktadir.Avrupadan icazet alma sevdalilari sözüm ona insan haklari öncülügüne soyunmuslar demokrasi ve özgürlük havarisi kesilmisler,Vatanini sevmeyi insan olmamakla millete söhmeyi özgürlükle esdeger kabul etmektedirler.Avrupanin köhnemis degerlerini Türkün hosgörüsüne degisen zihniyet 80 sene öncesindede ayni kardeslik yalanlari ile Türk halkini zehirlemis bagrimizda barindirdiklarimiz tarafindan sirtimizdan hancerlenmistik.O günlerdede bu kardeslik yalanlariule halkimizi zehirleyenler kimler idiyse bugünde aynilaridir.

Hrant Dink’in öldürülmesini milletler arasi bir boyuta getirenler Türkiyeye daha cok küfretme özgürlügü isteyenlerdir.

saygilarla

Osmanlının parçalanma süreci devam ediyor diyorsunuz yani

nihayetine erdirilememiş avrupai merkezli politikalar elan sürmektedir de demek istiyor olabilirsiniz

avrupanın şuurumuzu bulandırmak için nice lafızlar icat ettigi ve ne kadar da başarılı oldugunu da ima ediyor olabilirsiniz

habis kelimeleri sözlüklerimizden atmadıkca düşünce özgürlügüne kavuşamayız

saygılar

Gönderi tarihi:

Turk mıllıyetcılıgı ortacag kalıntılarını temızleme tukıyeyı agalıktan beylıkten asıret reıslıgınden seyhlıkten kurtamaktır.emperyalızmden ve ortacagdan kurtulmaktır.turk mıllıyetcılıgının yaptıgı ıs devrımdır.emperyalızme karsı olmak devrımcı olmaktır.eger devrımcılık yoksa mıllıyeetcılıkte yoktur.devrımcılıkle mıllıyetcılık bırbırınden ayrılamaz.mılıyetcılık bugun devrımcılıkten vazgecemez.emperyalızmle mucadlede en ateslı doneme gırıldı.ortacag karanlıgından kurtulma savası bıtmedı.bu durumda devrımcılıkte bıtmedı.

mıllıyetcılık bugun abd ve ab nın karsısında dık durmak akp nın mafya tarıkat rejmıne son vermek tarıkatları bıtırmek kısaca kemalıst devrımı yapmak zorundadır.mıllıyetcılık sadece devrımcı olmaktır.devrımcılıkte cagımızda emperyalızme karsı mıletı savunmaktır mıllıcılıktır.

kısaca devrımcılık yoksa mıllıyetcılıkte yoktur.mıllıyetcılık yoksa devrımcılıkte yoktur.

Gönderi tarihi:
Burada polemik yapilmaktadir,amac ortadadir.Amac ben Türküm diyenlere karsi cephe olusturmaktir.

-

--

O günlerdede bu kardeslik yalanlariule halkimizi zehirleyenler kimler idiyse bugünde aynilaridir.

Yanılıyorsun değerli arkadaşım hemde çok....

Sizin gibi düşünmüyor diye insanlar...

Onların görüş düşünce ve önerilerine...

Neden bu kadar ön yargıyla bakıyorsunuz...

Sizden rica etsem aşağıdaki linkteki yazının içeriğini değerlendirir ve görüşlerinizi yazmak istermisiniz...

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...p;showentry=749

Gönderi tarihi:

saygilarla

Kim türkiyeyi suçlu ilan etme peşindedir ?. Dünya kamuoyu gözünde Hrant Dınk suikastinden sonra "hepimiz ermeniyiz" pankartının arkasında yürüyen yüzbinlerce türkle Türkiye çok büyük bir prestij kazanmıştır. Bu dünya kamuoyu "aa türkler ermeni oldu" diye algıladıkları için değil. Türk halkının ne kadar yüce bir onura sahip olduğunun göstergesi olduğu için.

Ancak, sana göre orada yürüyenler, ya kürttür, ya alevidir, ya ermenidir, ya teroristtir. öyle ya sen olmadığına göre hiçkimse olamaz orada.

O pankartın arkasında yürüyenler bu cinayetten sonra, Türkiyenin en iyi savunmasını ve anlatmak istediğini anlatan kimselerdir.

"elbette biz, kimin canına kıyılırsa biz oyuz. katledilen Hrant Dınk için elbette hepimiz ermeniyiz. Nazi terörüne karşı elbette hepimiz yahudiyiz. Bugünün İsrail faşizmine karşı, elbette hepimiz Filistinliyiz. Batı yayılmacılığına karşı elbette hepimiz Iraklıyız. Hepimiz İnsanız. Zorunuzamı Gitti !!!

Vedat Özdemiroğlu

O pankartı açanlarda o pankartın arkasında yürüyenlerde, Türkiyenin gururudur. Türk halkının asaletinin temsilcileridir.

Türkiyenin yüzkaraları ise. Katilin eline bayrak verip, Atatürkün sözleri yazılı bayrağın önünde resmini çekenler. onunla sarmaş dolaş resim çektirenlerdir.

İzan anlayış, empati yerine. 50 yıllık kaba ajitatif söylemlerle, katledilenide, katledilene sahip çıkanlarıda vatan hainliğiyle suçlayanlardır.

Türkiyeye küfür, bir türk vatandaşı gazeteciyi katlederek, katilin eline türk bayrağı verip resimler çektirilerek edilmiştir.

O pankartla anlatılanı, değil bu ülkenin aydın insanları, tüm dünya anlamıştır. Ve türklerin bu büyük asil davranışına şapka çıkartmıştır. Ama dün yine bir gazetecinin katili, papanın katil adayını "kahraman" diyerek karşılayanlar. elbette bu gün bu pankartta anlatılanı anlamayı işlerine gelir bulmazlar.

politika, bu topicteki yazılarıan baktıkça farkediyorumki, sadece birilerini elli yıllık söylemlerle itham ediyorsun.

Bu ülkede ne zaman bir aydın öldürülse, bu söylemleri duyarız "cinayeti bahane edip ülkeyi karıştırmak istiyorlar", "gavurlar bu cinayeti kullanıp bizi sıkıştırmak istiyorlar" evet bu argümanları duyarız ama o cinayetler hep karanlık kalır.

Gönderi tarihi:
Suheda yazarın aşağıdaki şu yazılarına bir bakalım önce;

Peki, AB bize niye bu aşağılık muameleyi yapıyor?

Milliyetçi olduğu için değil mi?

Merkel ana ne diyor? “AB’nin Hristiyan kimlikli olduğunu açıklayalım!”

Yani dini milliyetçilik yapıyor.

Kime karşı? Sadece bize, tek ve farklı olan biziz çünkü.

PKK-DTP ne? Kürt milliyetçisi ırkçı örgütler.

Ya Ermeniler bizimle niye bu kadar uğraşıyorlar?

Hem Milliyetçi hem kindar değiller mi, vurulan diplomatlarımızı nasıl unuttuk?

Ya Amerika? Bush, NEOCON lar kim onlar milliyetçi değil mi?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yazarın bu tespitlerine katılmamak elde değil,bu konuda hemfikiriz,evet yukarıda örneklenen kişiler vede kuruluşların çoğu milliyetçi,hatta ırkçılık sınırlarında gezindiğini düşündüğüm kişi yada örgütler.

Fakat bu tespitleri yaptıktan,bu kişileri vede örgütlere nefretimizi bu şekilde gösterdikten sonra yazarın aşağıdaki yazısıda onlarla aynı çizgide olduğunu göstermezmi,onlar kürt milliyetçisi,amerikan milliyetçisi,alman milliyetçisi,diplomatlarımızı vuran ermeni faşistler...bunlar kabulümüz..

Arkasından yazarın bunlara karşı öne sürdüğü panzehir değilde,zehrin bizzat kendisi değilmidir;

"Türküz, Milliyetçiyiz, hoşgörülüyüz, sabırlıyız ama aptal değiliz.

Senin milliyetini kültürünü yaşaman için canımı veririm.

Ama bana, benim kimliğime, milliyetime saygılı olman şartıyla"

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şimdi bu ne demektir??Hem milliyetçilerden nefret edeceksin hemde ben daha milliyetçiyim diyeceksin.Bu kutuplaşmaları arttırmaktan fazla neye yarar bunu açıklarmısınız..

Adrenalin;

Yazarın demek istediği yani benim algılayıp tasdik ettiğim şey,herkes milliyetciliğinin davasını güderken biz aynı şeyi yapınca neden yanlış oluyor PKK milliyetcilik yapıyor Bush milliyetcilik yapıyor AB milliyetcilik yapıyor peki biz yapınca neden birileri rahatsız oluyor?

İlk önce ırkçılıkla milliyetciliği birbirinden ayırmayı öğrenmeliyiz,ben bir müslümanım islam dinine tabi olan kimse asla ırkçı olamaz bir insanın diğer bir insana üstünlüğü yoktur bu gerek ayetlerle gerek hadislerle sabit kılınmış bir düşüncedir,Allah yarattığı tüm insanları eşit yaratmıştır.Ben ırkçılık yapıyor olsaydım herşeyden önce kendisi Arab olan Hz.Muhammede bu derece bağlı olurmuydum ve onu bu kadar çok severmiydim ki Hz.Peygamber İngiliz olsaydı,Fransız olsaydı,Çinli olsaydı gene değişmeyecekti duygularım.

Milliyetcilik ülkeni sevmektir milliyetcilik ülke insanını sevmektir,sevip koruma duygusudur.Milliyetcilik aileden başlar gittikçe genişleyen daireler oluşturarak büyür taki tüm dünya ve tüm insanlığı kaplayıncaya kadar.

Siz ülkesini,insanını,bayrağını sevip koruyan bir insana ırkçı yaftası vurmaya kalkarsanız bölünmeye yol açarak asıl tehlikeyi oluşturusunuz.

Bir insan öldürüldü ülkemizde ve gördüğün gibi bak ardından kutuplaşmalar bölünmeler siz ve biz olduk,zaten amaç bu değilmiydi?Ne kadar yazık.

Kim ne derse desin hala o cenazedeki taşınan pankartları ve atılan sloganları benimsemiyor ve kabul etmiyorum,buna mazeret olarak Almanların yaktığı Türklerin cenazesinde hepimiz Türk'üz diye yürünmesini deprem sonrasında Yunanistanda Yunanlıların keza aynı şekilde yürümesini örnek gösterilmesinide hoş karşılamıyorum çünkü aynı şey değil,ne Almanyada yakılan Türkler nede Amerikada ki zenciler bulundukları ülkeyi soykırım yaptı diye iftira atmıyorlardı,Burda ki siyasi oyun başka birşey,amaç başka çünkü ölen adamcağızın bile ölümünden istifade etmeye çalışılıyor bizimde bunlara alet olmamamız lazım,cinayetin amacı gibi cinayet sonrasıda yapılan ve yaptırılan şeylerinde amaçları farklı çünkü,siz çıkıp "ne var yani hepimiz ermeyiz dedikte ne oldu ermenimi olduk"diye düşünürseniz ciddi bir hataya düşersiniz,zira gazetecinin eşinin ve kızının cenaze sonrasında ki yorumlarını dehşetle okuduk,dinledik,acılı bir eş acılı bir evlat yorumu değildi bunlar açıkça nefretti üstelik eski bir nefretti yani kocanın/babanın ölümünden önce beslenip büyütülmüş bir nefret.

Siz arkasında şiddetle durduğunuz ve bir sakınca görmediğiniz pankartları taşımakla ve o sloganları atmakla onların gözünde artı puan kazanamazsınız ne yaparsanız yapın sevilmeyeceksiniz denilmek istendi bize.

Herkes farklı fikirler peşinden gidebilir ama ülke insanı olarak ortak paydada buluşmamız gereken bazı değişmez olgular vardır bunların en başındada vatan sevgisi gelmektedir diye düşünüyorum,yanılıyormuyum?Adrenalin.

Not:Bu başlık altında fazla tartışmakta istemiyorum açıkcası çünkü uzun tartışmalar her iki tarafında haksız olduğunu gösterir,burda okuduğum iletilerde bu yönde artık konu dışına çıkmış kişisel boyuta dönüşmüş kimsenin kimseyi dinlediği falanda yok herkes kendi düşüncesini karşısında ki insana anlatmaya çalışırken kırıcı olmaya başlamış hiç gerek yok bunlara....

Gönderi tarihi:
O pankartın arkasında yürüyenler bu cinayetten sonra, Türkiyenin en iyi savunmasını ve anlatmak istediğini anlatan kimselerdir.

"Elbette biz,

Kimin canına kıyılırsa biz oyuz.

Katledilen Hrant Dink için elbette hepimiz ermeniyiz.

Nazi terörüne karşı elbette hepimiz yahudiyiz.

Bugünün İsrail faşizmine karşı, elbette hepimiz Filistinliyiz.

Batı yayılmacılığına karşı elbette hepimiz Iraklıyız.

Hepimiz İnsanız.

Zorunuzamı Gitti !!! "

Vedat Özdemiroğlu

O pankartı açanlarda o pankartın arkasında yürüyenlerde, Türkiyenin gururudur. Türk halkının asaletinin temsilcileridir.

.

Tespitlerine bende katılıyorum Cyrano...

Vedat Özdemiroğlu' nun Şiirsel meydan okumasına da...

Kafamın içinde dönüp duran...Şunların da yanıtlarını aramak zorundayız diye de düşnüyorum...

Yüz binlerce insan Hrant Dink'in cenazesine katıldı.

Üstelik bu örgütsel bir katılım değildi. İnsanlar kendi istekleriyle geldiler.

Halk neden Hrant Dink'in cenazesine sahip çıktı?

(Bunun yanıtlarına büyük ölçüde ulaşabildik...)

Milliyetçiliğin yükseldiği söylenirken böyle bir cenaze töreninin gerçekleşmesi toplum hakkında nasıl bir ipucu veriyor?

Türk halkının böylesine sağduyulu bir şekilde onuruna sahip çıkarak, vicdanına kulak vererek...

Sırf Ermeni olduğu için ve düşüncelerinden dolayı PUSUDA KATLEDİLEN yurtaşına sahip çıkarken...

NEDEN...?

Cumhurbaşkanı, öldürülen bir Ermeni yazarın cenazesine katılmadı.

Niye katılmadı sizce? Ermeni olduğu için mi? Yazar olduğu için mi?

Bütün vatandaşlara eşitlik istediği için mi?

Baykal niye cenazeye gelmedi?

Herşeye rağmen bir yıldır yatırım yaptıkları milliyetçilikten beslenme peşinde oldukları için mi?.

Ya Başbakan? Niye cenazeye gelmedi de daha sonra taziyeye gitti. Bu sadece programın yoğunluğuyla açıklanabilir mi?

Gönderi tarihi:

GÜZEL KARDEŞ

bir deyim vardır koyunu olmayanın bıcağı keskin olur sizin bu sözleriniz bu deyimin doğru oluşunu birkez daha kanıtlıyor. Elbette aynı Bayrak altında yaşayanların bir olması biz olması kadar güzel birşey yoktur ancak bir olayı bu kadar yanlış mecralara taşıyarak olayı saptırmak ve bunu bazı çevrelerin ekmeyine yağ sürecek şekilde yapmanında altında bazı şeyleri aramak gerekmezmi? hrant ben ermeniyim dediği için öldürülmediki hrant ya bazı çevrelerin çıkarları doğrultusunda ogune öldürttürüldü yada gerçekten hesabını iyi yapamayıp yanlış hislerine yenik düşerek böyle bir eylemi gerçekleştirdi. kınamalıyız telin etmeliyiz ancak ben ermeniyim demek biz ermeni mezalimine uğramış ecdadın torunlarına ne kadar yakışır. bunu düşünmek lazım her ne adı altında herne düşünceyle olursa olsun biz ermeniyiz denildiğinde bende derimki benim dedelerimin ******** sizlersiniz doğru olurmu.

Gönderi tarihi:

SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL...

Daha neyi tartışıyorsunuz

Maalesef 'Deriiin' tartışılıyor 'sıııığ' zaaflarını saklıyor...

1- Dink cinayetinden 11 ay önce suikastın ihbar edildiğinin ortaya çıkması

2- Dink'in Valilik'e çağrılıp üstü kapalı tehdit edilmesi

3- Dink'in korunma isteğinin sümen altı edilmesi

4- Cinayetten hemen sonra soruşturma aşamasında olunmasına rağmen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın, cinayetin herhangi bir siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı bulunmadığını "milliyetçi duygularla işlendiğini" söylemesi...

5- Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ı azmettirdiği iddia edilen Yasin Hayal’e talimat verdiği öne sürülen gözaltındaki KTÜ öğrencisi Erhan Tuncel'’nin, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun Trabzon gezilerinin organizasyonunda görev alması ve BBP'ye son günlerde katılımların artması...

6- Dink'e yapılan suikasta karşı duygularını felsefi olarak "Hepimiz Ermeniyiz!"* diyerek dışa vuran, yapılan haksızlığa karşı çıkan yüzbinlere karşı, azmettiricilere destek olurcasına "Hepimiz Türküz!" sloganının öne çıkarılması...

7- Samas'ın gözaltına alındığı Samsun'da emniyet ve/ veya jandarma da 'Vatan Toprağı Kutsaldır Kaderine Terk Edilemez!' sloganının önünde elinde bayrak fotoğrafı çekilmesi... Güvenlik görevlilerinin katil zanlısıyla hatıra fotoğarfı karesine girmesi... Suçlamaların jandarma ve polisi karşı karşıya getirmesi.

Gönderi tarihi:
Adrenalin;

Yazarın demek istediği yani benim algılayıp tasdik ettiğim şey.................,

Suheda,

Yazdıkların baştan aşağı o kadar çelişki doluki,

Samimiyetime inanırmısın bilmem ama,cevap bile yazmak istemedim..

İnanmıyorsan yazabilirimde aynı zamanda.

Ama baktımki vereceğim cevap kendimi tekrar etmekten başka hiçbirşey olmayacaktı..

Birbirimizi anlamak konusunda çok uzağız,

Uzun zamandan beri kafamı kurcalıyan bir konuydu bu vede verdiğin cevapla biraz daha ete kemiğe büründü sadece...

Gönderi tarihi:
Kim türkiyeyi suçlu ilan etme peşindedir ?. Dünya kamuoyu gözünde Hrant Dınk suikastinden sonra "hepimiz ermeniyiz" pankartının arkasında yürüyen yüzbinlerce türkle Türkiye çok büyük bir prestij kazanmıştır. Bu dünya kamuoyu "aa türkler ermeni oldu" diye algıladıkları için değil. Türk halkının ne kadar yüce bir onura sahip olduğunun göstergesi olduğu için.

Ancak, sana göre orada yürüyenler, ya kürttür, ya alevidir, ya ermenidir, ya teroristtir. öyle ya sen olmadığına göre hiçkimse olamaz orada.

"elbette biz, kimin canına kıyılırsa biz oyuz. katledilen Hrant Dınk için elbette hepimiz ermeniyiz. Nazi terörüne karşı elbette hepimiz yahudiyiz. Bugünün İsrail faşizmine karşı, elbette hepimiz Filistinliyiz. Batı yayılmacılığına karşı elbette hepimiz Iraklıyız. Hepimiz İnsanız. Zorunuzamı Gitti !!!

Vedat Özdemiroğlu

Türkiyenin yüzkaraları ise. Katilin eline bayrak verip, Atatürkün sözleri yazılı bayrağın önünde resmini çekenler. onunla sarmaş dolaş resim çektirenlerdir.

İzan anlayış, empati yerine. 50 yıllık kaba ajitatif söylemlerle, katledilenide, katledilene sahip çıkanlarıda vatan hainliğiyle suçlayanlardır.

Türkiyeye küfür, bir türk vatandaşı gazeteciyi katlederek, katilin eline türk bayrağı verip resimler çektirilerek edilmiştir.

O pankartla anlatılanı, değil bu ülkenin aydın insanları, tüm dünya anlamıştır. Ve türklerin bu büyük asil davranışına şapka çıkartmıştır. Ama dün yine bir gazetecinin katili, papanın katil adayını "kahraman" diyerek karşılayanlar. elbette bu gün bu pankartta anlatılanı anlamayı işlerine gelir bulmazlar.

politika, bu topicteki yazılarıan baktıkça farkediyorumki, sadece birilerini elli yıllık söylemlerle itham ediyorsun.

Bu ülkede ne zaman bir aydın öldürülse, bu söylemleri duyarız "cinayeti bahane edip ülkeyi karıştırmak istiyorlar", "gavurlar bu cinayeti kullanıp bizi sıkıştırmak istiyorlar" evet bu argümanları duyarız ama o cinayetler hep karanlık kalır.

Türkiye zaten hep prestij kazanma ugruna düsmanlarina peskes cekilmekte,Vatanini sevenlerde prestij ugruna tu kaka edilmektedir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Hran Dink'in öldürülmesinin arkasinda israrla bir organizasyon arayanlar eminimki bu cinayetle ilgili bilgilerede sahiptirler,o zaman onlara düsen görev bu forumlarda Türk'lerle ugrasacaklarina insanlik adina bildiklerini güvenlik birimlerine aciklasinlarda organizasyon hemen ortaya cikarilsin,

Hele birde Derin devlet sacmaligi varki denize düsenin yilana sarilmasi hesabi basi dara düsenler hemen Derin devleti suclarlar.Derin devlet diye bir kavram bizim malum kesimlerin kesfidir,Komünistlerin ve Seriatcilarin sucüstü yakalandiklarinda hep Derin devletten bahsetmeleri tesadüf degildir.Tayyib Erdogan da Derin devlet demektedir,Halbuki ülkenin en önemli makamlarina Fetullahci kadrolari dolduran Erdogan'in kendisidir ve birileride Erdogan'in Derin devletten bahsetmesinden dört köse olurlar.Derin devlet yoktur.Derin devletin varligindan bahsedenler Türkiye devletini savunmakla görevli organlari karalamak amacini gütmektedirler.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Hele birde Derin devlet sacmaligi varki denize düsenin yilana sarilmasi hesabi basi dara düsenler hemen Derin devleti suclarlar.Derin devlet diye bir kavram bizim malum kesimlerin kesfidir,Komünistlerin ve Seriatcilarin sucüstü yakalandiklarinda hep Derin devletten bahsetmeleri tesadüf degildir.Tayyib Erdogan da Derin devlet demektedir,Halbuki ülkenin en önemli makamlarina Fetullahci kadrolari dolduran Erdogan'in kendisidir ve birileride Erdogan'in Derin devletten bahsetmesinden dört köse olurlar.Derin devlet yoktur.Derin devletin varligindan bahsedenler Türkiye devletini savunmakla görevli organlari karalamak amacini gütmektedirler.

saygilarla

Kimmiş o "Derin Devlet" kavramını ortaya atanlar Sayın Politika?

Bildiğim kadarıyla, "Derin Devlet" kavramını ilk ortaya atan kişi "Mahir Kaynak"tı... Mit ajanıdır kendisi, mutlaka tanıyorsunuzdur... Yani bu kavram, bir "Kesim" tarafından uydurulmamıştır... Devletin İstihbarat teşkilatının içinden gelen ve devletçe deşifre edilen bir Eski Ajan tarafından ortaya atılmıştır.

Kadrolaşma ise "Derin Devlet" olgusu değildir. "Devlet İçinde Devlet Yaratma" olgusudur. En güzel örneği "Polis" kurumudur. Tam bir "Devlet İçinde Devlet" örneğidir bence... Düşünsenize: bir "cinayet" ihbarı geliyor ve muhakkak... Devlet İçindeki Devlet "koruma" tahsis etmiyor!!! Niye?

Şimdi bu olgu Bürokrasi bünyesinde yapılşıyor ve "İkinci Bir Devlet" daha yaratılıyor "Tayyip"çe... Ve bu şahıs o kadar zeki ki (bunu gerçekten söylüyorum), kendisine verilen rolü hakkıyla yerine getiriyor... Eksiksiz... Kadrolaşmanın en alasını yapıyor, ve bunu sanki yapan o değilde başka biriymiş gibi davranabiliyor... Atadığı bürokratların bir suikast karşısında aldığı tavırlar bile belli... Neyse; olay "Satranç" olayıdır... Tayyip bir piyondur, Türkiye ise Satranç Tahtası...

Gönderi tarihi:

Kimmiş o "Derin Devlet" kavramını ortaya atanlar Sayın Politika?

Bildiğim kadarıyla, "Derin Devlet" kavramını ilk ortaya atan kişi "Mahir Kaynak"tı... Mit ajanıdır kendisi, mutlaka tanıyorsunuzdur... Yani bu kavram, bir "Kesim" tarafından uydurulmamıştır... Devletin İstihbarat teşkilatının içinden gelen ve devletçe deşifre edilen bir Eski Ajan tarafından ortaya atılmıştır.

Kadrolaşma ise "Derin Devlet" olgusu değildir. "Devlet İçinde Devlet Yaratma" olgusudur. En güzel örneği "Polis" kurumudur. Tam bir "Devlet İçinde Devlet" örneğidir bence... Düşünsenize: bir "cinayet" ihbarı geliyor ve muhakkak... Devlet İçindeki Devlet "koruma" tahsis etmiyor!!! Niye?

Şimdi bu olgu Bürokrasi bünyesinde yapılşıyor ve "İkinci Bir Devlet" daha yaratılıyor "Tayyip"çe... Ve bu şahıs o kadar zeki ki (bunu gerçekten söylüyorum), kendisine verilen rolü hakkıyla yerine getiriyor... Eksiksiz... Kadrolaşmanın en alasını yapıyor, ve bunu sanki yapan o değilde başka biriymiş gibi davranabiliyor... Atadığı bürokratların bir suikast karşısında aldığı tavırlar bile belli... Neyse; olay "Satranç" olayıdır... Tayyip bir piyondur, Türkiye ise Satranç Tahtası...

Demek ki anlasabilmek pekte zor degil Sayin Tengeriin bosig,Mahir Kaynak Televizyon ekranlarinda popüler olma yolunda baya basarili oldu,ve tabiiki bunu bizim ayarli medyamiz cok iyi kullandi.

Tayyib'in misyonu zaten bellidir yani bunu anlamayan bence olaylari takip etmeyenlerdir.Tayyip ayarli medyanin meshur ettigi ve Türkiye'yi hedeflerine koymus olan gücler tarafindan Türkiye'nin yönetimine atandi.Tayyip basbakan olmadan önce Türk devletine küfür eden bir insandi,döndüm dedi ve basbakan oldu!!Türk devletine küfreden ve dönen bir basbakandan kadrolasma disinda zaten bir siyaset beklenemezdi.Özal döneminden bugüne kadar Türkiye'de yürürlükte olan anti-demokratik secim yasasi ve oy baraji sadece Türkiye gibi ülkelerde mevcuttur.HAlkin yüzde 35 inin oylari ile mecliste 370 sandalye sahibi olmak nekadar demokratiktir bunun degerlendirmesini size birakiyorum.

Fotograf skandalindan sonra Tayyip Erdogan'in güvenlik birimleri icin söyledigi*Bu ne sululuk*yorumu aslinda polisteki kadrosuna bir elestiridir.Cünkü böyle bir fotografin basina sizdirilmasi Tayyib'in hic beklemedigi bir seydi.Hrant Dink'in öldürülmesini secim yatirimi olarak kullanmaya calisan Tayyibin davranislari aslinda kendi politikasinin iflas ettigini gösterir.

Tayyib Erdogan'in son günlerdeki cikislari bu iflas eden politikasini kurtarma cabalaridir.Ve oda maalesef Derin devlete sarilmis ondan medet ummaktadir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Hran Dink'in öldürülmesinin arkasinda israrla bir organizasyon arayanlar eminimki bu cinayetle ilgili bilgilerede sahiptirler,o zaman onlara düsen görev bu forumlarda Türk'lerle ugrasacaklarina insanlik adina bildiklerini güvenlik birimlerine aciklasinlarda organizasyon hemen ortaya cikarilsin,

saygilarla

Türkiyede Derin devlet yani kontrgerilla kavramını ortaya atan ilk kişi 1974 yılında Bülent Ecevittir. bizzat bir kontgerilla komutanının kendisine gelip bütçe istemesinden sonra.

Hrant Dınk'in öldürülmesinin ardında ısrarla organizasyon arayanlar he !. Tabi canım zaten bu eylemde bir meczubun kendi başına yaptığı eylemdir. Tıpkı Mehmet Ali Ağca'Nın Abdi İpekçi'yi kendi başına vurup öldürmesi gibi. yada aynı kişinin Papa'yı vurması gibi. öyle ya oda çıkıp "kendi başıma yaptım eylemi, hiçbir örgütle bağlantım yoktur " demişti.

Ogün Samast adlı katil. Hrant Dınk'ın yazılarını okumuştur, sinirlenmiştir, "milli duygularla" ateşlenip binip otobüse gidip Hrant Dınk'i öldürmüştür. Ama tabi, amaçları sadece türklere küfretmek olanlarda, bu işin arkasında bir organizasyon olduğunu, mc donalds'ın bombalanması, rahip santaro cinayeti, Hrant Dınk'in öldürülmesinin belli bir organizasyonun seri eylemleri olduğunu söylemektedir dimi.

Zaten savcılarda türk düşmanıdır, çünkü onlarda organizasyon bağlantılarını soruşturmaktadır.

Katil'İn yakalandıktan sonra Atatürkün sözleri yazılı türk bayrağının önüne getirilip. onla askerlerin ve polislerin beraber fotoğraf çektirmeleri falanda yalandır, türk düşmanlarının uydurmalarıdır.

Derin Devlet yani kontrgerilla diye bir şeyde yoktur, buda türk düşmanlarının uydurmalarıdır. Bu ülkede, maraş katliamı, çorum katliamı, 1977 1 mayısı, malatya olayları, onlarca faili meçhul, yüzlerce gözaltında kayıp vs de hep türk düşmanlarının uydurmalarıdır.

1974 yılında. bir kontrgerilla subayının gelip başbakan Bülent Ecevitten kontrgerilla faaliyetleri için para istemesiyle ortaya çıkan. Ve Bülent Ecevit'in hayatını boyunca arkasını eşelediği kontrgerilla, türk düşmanlarının, şeriatçıların ve komunistlerin uydurmasıdır dimi.

bu arkadaşın söylemleri gitgide ucuzlamakta. ve çok eski ucuz söylemlerdir bunlar. ki bu söylemleri icat edenler bile artık bu söylemleri kullanmamaktadır.

Bu ülkede derin devletin yani, kontrgerilla nın varlığından şüphe duyan hiç kimse yoktur. Kontrgerilla gerek eylemleriyle, gerek üyelerinin anılarında anlattıklarıyla, gerek savcılık soruşturmalarıyla cumhuriyet tarihi boyunca, ve hatta Osmanlının son demlerinde kurulan Teşkilat-ı Mahsusadan beri vardır. Bizzat kontrgerilla eliyle organize edilen ve gerçekleştirilen faili meçhullerde, toplu katliamlarda milletin hafızasından silinmemiştir.

Bu forumda tek tartışma ve kendini savunma yöntemi olarak, tartıştıklarına "siz türk düşmanısınız bende eline kılıcını almış türkleri koruyan şovalyeyim" havasını kullanan şahsiyet. artık bu ağızı kullananların yeni argümanlarını öğrenirse bence kendi için daha iyi olur.

Gönderi tarihi:

Beni ucuz konusmakla suclayanlar aslinda maskelerinin düstügünün farkinda olmayanlardir.Türk'lük lafi oldugunda gocunanlar kimlerden yana olduklarinida birer birer sergilemektedirler.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Beni ucuz konusmakla suclayanlar aslinda maskelerinin düstügünün farkinda olmayanlardir.Türk'lük lafi oldugunda gocunanlar kimlerden yana olduklarinida birer birer sergilemektedirler.

saygilarla

Kimmiş bu Türklük lafından gocunanlar?

Ben tüm iletilerini okuduğum bir kimse olarak Sayın Cyrano'nun, Milliyetçilik mevhumunu sizden daha iyi kavradığını düşünüyorum...

Ha siz beni "Türklük" lafından gocunan biri olarak itham edecekseniz eğer, size öncelikle şunu söylemeliyim; benim seceremin "Türk" olduğu apaçıktır... Türklük'ten gocunmam diye bir şey olamaz, çünkü ailem hiç bir menşei ile karışmamıştır... Bir tek babaannem Laz'dır... Ancak bizim önemsediğimiz Türklük bu değil... Kan bağı değil...

Ve bana "Türklük" şu şekilde dokunuyor, evet: Türklük adına cinayet işlendiğinde, Türklük adına devlet soyulduğunda, Türklük adına Türk Milleti sömürüldüğünde, Türklük adına devlet satıldıkça, Türklük adı kullanılarak çeteler oluşturuldukça, Türklük adı kullanılarak insanlar öldürüldükçe, Türklük adına her türlü pislik yapıldıkça, mafyalaştıkça, devlet içinde devletler kuruldukça, ve en acısı hala Türklük "Kan Bağına" indirgendikçe bırakın kanıma dokunmasını, onurum kırılıyor... Utanıyorum... Türklüğümden utanmıyorum, Türklüğün bu şekilde kullanılmasından utanıyorum... Ve sizde ne yazık ki benim utandığım şeyleri savunmaktan öteye gidemiyorsunuz. Anayasanın Türklük tanımı ortadadır... Bu tanım Türk Milletinin iradesinin yansımasıdır... Vatandaşlık Bağı olan herkes Türktür... Buna bir itirazınız varsa, gidin Anayasa Mahkemesine başvurun...

İnatla ve Israrla söylüyorum; Nasıl ki "Türklüğe Hakaret" 301'inci maddeye karşı gelmekse, Türklüğü "Kan Bağı"na indirgemekte 66ncı Maddeye karşı gelmektir... Yani Orham Pamuk ne ise, Sizde O'sunuz... Anayasa karşısında hiç bir farkınız yoktur. İkinizde Anayasaya karşı gelmiş durumdasınız...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Kimmiş bu Türklük lafından gocunanlar?

Ben tüm iletilerini okuduğum bir kimse olarak Sayın Cyrano'nun, Milliyetçilik mevhumunu sizden daha iyi kavradığını düşünüyorum...

Ha siz beni "Türklük" lafından gocunan biri olarak itham edecekseniz eğer, size öncelikle şunu söylemeliyim; benim seceremin "Türk" olduğu apaçıktır... Türklük'ten gocunmam diye bir şey olamaz, çünkü ailem hiç bir menşei ile karışmamıştır... Bir tek babaannem Laz'dır... Ancak bizim önemsediğimiz Türklük bu değil... Kan bağı değil...

Ve bana "Türklük" şu şekilde dokunuyor, evet: Türklük adına cinayet işlendiğinde, Türklük adına devlet soyulduğunda, Türklük adına Türk Milleti sömürüldüğünde, Türklük adına devlet satıldıkça, Türklük adı kullanılarak çeteler oluşturuldukça, Türklük adı kullanılarak insanlar öldürüldükçe, Türklük adına her türlü pislik yapıldıkça, mafyalaştıkça, devlet içinde devletler kuruldukça, ve en acısı hala Türklük "Kan Bağına" indirgendikçe bırakın kanıma dokunmasını, onurum kırılıyor... Utanıyorum... Türklüğümden utanmıyorum, Türklüğün bu şekilde kullanılmasından utanıyorum... Ve sizde ne yazık ki benim utandığım şeyleri savunmaktan öteye gidemiyorsunuz. Anayasanın Türklük tanımı ortadadır... Bu tanım Türk Milletinin iradesinin yansımasıdır... Vatandaşlık Bağı olan herkes Türktür... Buna bir itirazınız varsa, gidin Anayasa Mahkemesine başvurun...

İnatla ve Israrla söylüyorum; Nasıl ki "Türklüğe Hakaret" 301'inci maddeye karşı gelmekse, Türklüğü "Kan Bağı"na indirgemekte 66ncı Maddeye karşı gelmektir... Yani Orham Pamuk ne ise, Sizde O'sunuz... Anayasa karşısında hiç bir farkınız yoktur. İkinizde Anayasaya karşı gelmiş durumdasınız...

Saygılarımla...

Sayin Tengeriin bosig,saniyorum siz bana takilmakla haksizlik ediyorsunuz ve tartismayi germeye calisiyorsunuz,Beni irkcilikla suclamaniz gercekten inanilacak bir sey degil bu bana büyük bir hakarettir.Sizin ne oldugunuz beni ilgilendirmez,eger benim Türk insanini savunmami Irkcilikla bir tutuyorsaniz kusura bakmayin ama o zaman beni hic anlamadiginizi söylemek zorunda kalacagim.Benden Türk insanina küfreden hakaret eden Türk milletini fasistlikle Irkcilikla suclayanlari alkislamami bekliyorsaniz yaniliyorsunuz.Bunu asla yapmam.Eger Türkiye'nin bagimsizligina göz dikenleri alkislayanlari elestirmemi farkli mecralarda yorumluyorsaniz bu sizi baglar beni degil.

Neden kendimi savunmak durumunda kaldigima bir anlam veremesemde yinede bunu yapmakla bir kaybim olmayacaktir.Ben bütün yazilarimda Türkiye'nin bütünlügü üzerinde durmusumdur,Bu Atatürk'ün de istegiydi,kimse Türkiye'de yasayan hangi irktan hangi inanctan olursa olsun hic kimeye dil uzatamaz bunu bende yapmadim,ama bir gazetecinin öldürülmesini takiben cikarilan bunca gürültünün ardindaki amaclarida kimse görmemezlikten gelmemelidir.Hrant Dink'in öldürülmesini belki alkislayanlar olabilir ama benim bu konuyla ilgili yazdiklarimin icinde tek bir kelime ile bu cinayeti hos gördügümü anlatir tarzda bir anlam yoktur.

Ben Orhan Pamuk'u elestirebilirim bunu bana kimse yasakliyamaz,hicbir belgeye dayanmadan sadece birilerinin gönlünü hos tutabilmek ugruna Türk halkina iftira atilmasini ben hazmedemem,hazmeden eder.

Bilmiyorum neden benimle böyle bir zidlasmaya basvurdunuz,milliyetciyim diyorsaniz aramizdaki fark nedir.Ben Türk milletinin haysiyetini cigneyenleri elestirmekle sizin gözünüzde irkci oluyorsam zarari yok ben kendimi degistiremem.ama size sadece sunu diyebilirimki siz Irkciligin ne oldugunu bilmiyorsunuz.Milliyetcilikle Irkciligi bir tutmak bence cok büyük bir yanilgidir.

Bu arada ben yazilarimda sizi hedef almadim,ama siz bana karsi olmakla kendinizi hedef görüyorsaniz o zaman dogru olmayan birsey var demektir.

Bu forumlarda kimsenin kimseye hakaret etme özgürlügü yoktur.Herkes düsüncesini hakaret etmeden yazabilmelidir.Fikirlere karsi fikirlerle cikilmalidir,herkesin kalitesi kendinedir,ve herkes kendine göre kalitelidir.Fikirlerle mücadele etmesini beceremeyenler iste eline silahi alarak insan avina cikarlar.Silahla bir insani öldürmekle fikirlere karsi hakaretle karsilik vermek ayni seydir.

Bana bir yazinizda,birsey söylemek istediginizi ama terbiyenizin buna müsaade etmedigini yazmistiniz.Benim de ayni seyleri yazdigimi düsünün heralde bu sizin asla hosunuza gitmezdi.Insanlarin kendilerini gelistirmeleri zaman alan bir seydir,genelde insanlar gelistim sandiklarinda cok gec olmaktadir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

bu topicte ve forumun bir kaç başlığında tek tartışma biçimi karşısındakilre" türk düşmanı, ermeni, p k k lı " demekten ibaret kişinin tartışma uslubundan bahsetmesi ironik bir şey.

aslında böyle insanlarla tartışmakta boş.

böyle insanlar bir türkü tutturur sonuna kadar onu söyler. bir yandan, karşısındakinin fikirlerine cevap vermek yerine onları itham etmek

öbür yandan 80 li yılların arabesk pozlarına girmek "sevmek suçsa cezam idam olsun " tarzı. "vatanımı seviyorum diye bana ırkçı diyorsanız ırkçıyım" vs. sanki kendisine böyle diyen varda.

gerçekten boş.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.