Φ HONEST Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 O pankartın arkasında hiçbir rahatsızlık duymadan, ve tam kimliğimde yürüdüm. ve şimdi sizlere göre eğer bir günde ermeni olduysam. ve kendinizi klavyenizin başında benden daha fazla türk hissediyorsanız, emin olabilirsiniz milli hassasiyet ve duygularda üç slogan atıp klavye milliyetçisi kesilmediğime. ve milli hassasiyetlerimin bir olaya bakıp sırf " ben cici bir insanım, ve ben daha vatanseverim" i anlatmak için karşımdakine saldırmadığımıda görebilirsiniz.[/b][/u] ya iyi güzel bir insanın öldürülmesini kınamak hoş bir davranış .yapılan eylem bir katletme olunca tek yürek halinde hareket etmek lazım.bu ülke bilincinin en doruk noktasıdır çünkü ANCAK : Ben Türküm ben ermeni değilim.bunu ırkçılık anlamında söylemiyorum. bitakım şeyleri yaparken diğerlerini yıkmanın doğru omadığını düşünüyorum. neden böyle dedim hırant dinçin öldürülmesini protesto etmek için kalabalıkla beraber bende yerimi aldım ilk başlarda çok güzel sloganlar atıldı ama birden ortam değişti. ermeni gençler kahrolsun türkler vsvsvsvs diye slogan atmaya başladılar ve ben ve benim gibi düşünen insanlar hep aynı soruyu sordular bizim burda ne işimiz var.ve o gruptan ayrıldık.ve ben açıkcası o olaydan sonra şuna karar verdim. ''ben bir Türk kadar Kürt bir Kürt kadar Türküm ama asla ermeni değilim''. Sevgili cyrano, sabri 2020 arkadaşta yürüyüşe katılmış ve gerçekleri yansıttı şimdi benim aklıma şu soru takıldı siz orada gerçekleşen olaylar karşısında rahatsızlık duymadan yürüdüm diyorsunuz buda ister istemez insanın aklına şu soruyu getiriyor acaba hangi kimliğinizle yürüdünüz sevgili cyrano..? Alıntı
Φ biko Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 ermeni gençler kahrolsun türkler vsvsvsvs diye slogan atmaya başladılar ve ben ve benim gibi düşünen insanlar hep aynı soruyu sordular bizim burda ne işimiz var ve oradaki binlerce kişiden oluşan yerli ve yabancı basın ordusundan hiçbiri buna şahit olmadı yani. birde şu "vsvsvsvsvs" yi bir açsanız diyorum, neymiş diğer sloganlar,bakalım ne kadar yaratıcı olabileceksiniz. honest nikli arkadaş; gerçekleri yansıtmış demişsiniz, sizdende alalım bunun cevabını,bu kadar gerçek olduğuna eminseniz eğer. Alıntı
Φ biko Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Benim yazıma hamaset diyen biri sanırım daha mantıklı bir şey yazabilirdi. ama yazamamış, belki yazmışızdırda gözünüzden kaçmıştır... Bu yazı oldukça düşündürücü oluğu kadar,bir o kadarda haklı.Şöyleki sayın arkadaşım; Yıllarca yurt dışında ırkçılarla mücadele veren biri olarak şunu söyleyebilirim. Almanyada bir alman "ben bir almanım" dediğinde ben ne hissediyorsam,yada yanımdaki yıllardır dost olarak geçindiğim alman arkadaşım bana verilmek istenen mesajdan ne demek istenildiğini anlayıp utana sıkıla bana dönüp biz sizinle yaşamaktan memnunuz diyorsa eğer,galiba buradaki diğer etnik kökenli arkadaşlarda "ben türküm" dediğinizde sanırım benim bir zamanlar almanyada duyduğum derin yalnızlığı duyup rahatsız olabilirler,türk arkadaşlarınızında tepkisine birde bu açıdan bakınız. Şuna bir kere kesinlikle inanmalısınız diye düşünüyorum; Yurt dışında "ben türküm" demekle,türkiyede "ben türküm" demek arasında o kadar fark varki. Bunu ancak almanyanın izbe bir sokağında ağızları her daim bira kokan onlarca sarhoş dazlağın arasında kaldığınızda biraz önce "vatanı senmi çok seviyorsun yoksa benmi??? "diye tartıştığınız bir ülkücü arkadaşınızla ağzınız burnunuz kırıla kırıla çemberi yardığınızda anlayabilirsiniz. Lütfen şunu bir düşünün; Bulgaristanda bir türkün karşısına dikilen bir bulgarın "ben bulgarım" deyişini Yunanistanda karaağaçta bir yunanlının yine bir türkün karşısına dikilip "ben yunanım" deyişini Bie dazlağın "ben almanım" deyişini Le pen in öğrencilerinden birinin burası fransa "ben fransızım" deyişini, Empati..biraz empati.. Şunu unutmayın lütfen; almanyada solingende yakılan bir türk ailesinden sonra yürüyen binlercee alman.. hala "alman" ve bu yazdığım yazı sizin iletinizden bir alıntı ile yapılmıştı. gözden kaçmıştır olur arasıra Alıntı
Φ biko Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Şimdi ben ne diyeyim bu yazıya... Grubun içinde birileri 'kahrolsun türkler' demiş ve herkes de duymuş bütün gazeteler yazmış ve yabancı basında böyle şeyleri hiç kaçırmaz ya manşetten vermişler.... evet heyecanla bekliyoruz arkadaşları şimdi kaynağından bulurlar utandırırlar bizi Alıntı
Φ HONEST Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 En sevindiğim şey bu olayda gördükkü Türk insanı vatandaşına sahip çıkıyor.... Türk insanı vatandaşına sahip çıksaydı orada 10.000 değil milyonlar olurdu bay x men.Vatandaşına sahip çıkanlar ermeniler ve ne olduğunun farkında bile olmayan eline verilen pankartı taşıyan kişilerdir. Saygılar. Alıntı
Φ HONEST Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Evet haklısın bekliyoruz bakalım... Peki Türk halkının sizin gibi düşündüğünü nereden biliyorsunuz..? Yapılan anketler gösterdiki Türk halkının çoğu bizim gibi düşünüyor.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 belki yazmışızdırda gözünüzden kaçmıştır...ve bu yazdığım yazı sizin iletinizden bir alıntı ile yapılmıştı. gözden kaçmıştır olur arasıra konuları birbirine karıştırıyorsunuz biko alıntıladığınız ilk iletim çocuk p... hakkındaki yazınız içindi hatta dam üstünde saksağan olmuş demiştim yani orada verdiğiniz cevabı konu ile alakasız bulmuştum... doğru söylüyorsunuz tartıştıkça bakış açıları ortaya çıkıyor... ama birşey soracağım madem öldürülen insanın durumunda üzüntü duydunuz ve ısrarla o bir Türk vatandaşıydı diyorsunuz öyle ise pankartlarda neden "HEPİMİZ TÜRKÜZ" "HEPİMİZ KARDEŞİZ" yazmadılar??? Alıntı
Φ biko Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Türk insanı vatandaşına sahip çıksaydı orada 10.000 değil milyonlar olurdu bay x men.Vatandaşına sahip çıkanlar ermeniler ve ne olduğunun farkında bile olmayan eline verilen pankartı taşıyan kişilerdir. Saygılar. şimdi honest adlı arkadaşın mantığına göre göre cenazesinde ermeni olanları yazıyorum..aşağıdaki kişilerin cenazesine milyonlar katılmamıştır.. alparsalan türkeş,uğur mumcu,bahriye üçok,turgut özal,a.taner kışlalı.... belki gerisini honest eklemek ister sardunyaya.. orada ölen kişinin bir ermeni olduğunu 6 yaşındaki yeğenim bile biliyorda ondan. oradaki yığınlarda tahminimce biliyorlardı ermeni olduğunu birde siz türk vatandaşı değilmi diyorsunuz?? Alıntı
Φ HONEST Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 şimdi honest adlı arkadaşın mantığına göre göre cenazesinde ermeni olanları yazıyorum..aşağıdaki kişilerin cenazesine milyonlar katılmamıştır.. alparsalan türkeş,uğur mumcu,bahriye üçok,turgut özal,a.taner kışlalı.... belki gerisini honest eklemek ister Ya anlamak istemiyorsunuz yada işinize gelmiyor arkadaşım sizinle tartışmak mümkün değil bi kere daha anlatayım yapılanları hiçbirşekilde onaylamıyorum,hrant dink ermeni asıllı olduğu için oh iyi olmuşta demiyorum buraya kadar anladınız sanırım.Asıl tepkim yapılan provakasyon anladın sen bence anladın anladın da işine gelmiyor Alıntı
Φ biko Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Ya anlamak istemiyorsunuz yada işinize gelmiyor arkadaşım sizinle tartışmak mümkün değil bi kere daha anlatayım yapılanları hiçbirşekilde onaylamıyorum,hrant dink ermeni asıllı olduğu için oh iyi olmuşta demiyorum buraya kadar anladınız sanırım.Asıl tepkim yapılan provakasyon anladın sen bence anladın anladın da işine gelmiyor bak şimdi olmadı honest... biz senden kaynak beklerken biz senden arkasında onbinlerce ermeni olan diğer büyüklerin cenazelerinden örnek beklerken, senin ağız kulaklarda Alıntı
Φ HONEST Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 gülmenin kime ne zararı var empati kardeş,sende gül relax Sizden esinlendim bay biko gülerken Alıntı
Φ nasuhbey Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 nedense Türkiyede ben TÜRKÜM deyince faşist ben ermeniyim veya rumum deyincede medenilik oluyor.hepimiz ermeniymişiz daha neler.ALLAHIMA şükürler olsun ben müslüman bir TÜRKÜM.sabri krdeşin dediği gibi ''bir TÜRK kadar KÜRT bir TÜRK kadar KÜRDÜM''AMA ERMENİ DEĞİLİM. NE RUMLARIN KIBRISTAKİ KATLİAMINI NEDE ERMENİLERİN DOĞU ANADOLUDAKİ TÜRK VE KÜRTLERİ KATLEDİŞİNİ UNUTTUK TÜRKİYE =TÜRK-İYE SONDAKİİ İYE İYELİK EKİ VE AİTLİK ANLAMINDADIR .TÜRKİYE=TÜRKLERE AİTANLAMINA GELİR ORD.PROF.DR OKTAY SİNANOĞLU KİMSEYİ BU ÜLKEDE ZOLA TUTMUYORUZ YA SEVERSİN YADA GİDERSİN. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 KİMSEYİ BU ÜLKEDE ZOLA TUTMUYORUZ YA SEVERSİN YADA GİDERSİN. Arkadaşlar, diyorum ki "Biz Ermeniyiz" lafzı "Fahri"dir... Yani sadece bir isimdir... Kimsenin Ermeni falan olduğu yok... Bu sadece bir duygunun paylaşmıdır. Hataları da olsa, yanlışları da olsa; Milletin bir vatandaşına sahip çıkmasının Dil'e yansımasıdır... Bu bir tepkidir? Neye tepkidir peki? Türk'lük adına cinayet işleyenlere/işletenlere, Türk adını bu şekilde küçültenlere bir şekilde bir tepkidir? "Türklüğe" bir tepki değildir... Kimsenin Türklüğe karşı olduğu anlamı taşımaz... Kimse gerçekten Ermeni olmuş değildir... "Türklük"; "Adına, Cinayet İşlenecek" kadar küçük bir mevhum değildir çünkü? Burada "Biz Ermeniyiz" diyen herkesin, sırası geldiğinde bu vatan ve Türklük için "Canını, Gözünü Kırıpmadan Vereceğinden" KESİNLİKLE ŞÜPHEM YOKTUR... Ben ömrüm boyunca "Türklüğü" dile dolayıp temcit pilavı haline getirenlerin Milliyetçiliğinden korkmuşumdur hep... Sadece "Dillerinde" olduğunu düşündüğüm için... Türklüğü diline dolayanların içinde pek göremedim çünkü şimdiye kadar... Ben "Türklük" adına işlenen bu alçakça cinayetin; "Türklüğe" kara çaldığını düşündüğüm, Menşei meselesinin bir cinayet nedeni olmasına ve hele böyle bir cinayetin Türklük adının kullanılarak işlenmiş olmasına tepki göstermek için; "Ben Ermeniyim..." diyorum... Bir insanın Düşünceleri ve Menşei nedeniyle öldürülmesine bu şekilde verilecek bir tepkinin de en azından bir empati yaratacağını düşünüyorum... Hem böyle bir hassasiyet, yani bir vatandaşınızın katledilmesi için "Ben Ermeniyim" diyebilme hassasiyetini gösterebilmek sanıyorum ki çok takdire değer olsa gerek. Zira böylelikle art niyetli Türk Karşıtları da belki bazı şeyleri görmüş olurlar... Mesela menşeisi ne olursa olsun Türklerin, her vatandaşına sahip çıkabilecek kadar "Haysiyetli" bir Millet olduğunu anlamış olurlar... Dolayısıyla "Türklük" anlayışı ile "Ben Ermeniyim" diyebilmek "+" ile "-"nin birbirini götürmesi gibi bir vakıa değildir... Zira bunu söyleyebilecek kadar hassas olan kimseler, emin olunuz ki "Türklük" konusunda da sonuna kadar hassastırlar. Sadece bu kavramların ayrımlarını çok daha idrak edebiliyorlar o kadar... "Bende Ermeni'yim" "Bende Kürt'üm" "Bende Çerkes'im" "Bende Türkmen'im" "Bende Zaza'yım" "Bende Laz'ım"... Ben Bunlardan ziyade aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmakla gurur duyuyorum ve bu bağ ile herşeyden önce bir "Türk"üm... Bence bu konuda yapılan açıklamalar aslında yeterlidir... Son derece açık ve nettir... Söylenebilecek en gerekli şeyler, en güzel örnekler verilerek söylenmiştir... Konunun kişiselleştirilmemesini umuyorum... Saygılarımla... Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Falanca apartmandan Ermeni bayragı açılıyor, ee buna karşıda başka bir binadan Türk bayragı açılıyor, tabi yuhalanıyor.....bırakda yanyana dursun demi!!!! Bir başka gazeteci kendine gelen haberden bahsediyor ; yanlarında götürdükleri Türk bayragının, düzenleme komitesi görevlileri tarafından 'provokasyon olur' gerelçesiyle nasıl engellendiklerini ve 'burada sizin tarafınızdan kimse yok' denilerek 'dikkatli olun' diyede uyarılmışlar. ( bunlar bayan )... Şimdi kalkıpda kimse, fırsattan istifade edenler olmadıgını ve bu işin öncülerininde bu fırsatçılar olmadıgını söylemeye kalkmasın.... Saf duygularla hareket edenleri eleştiri dışı bırakıyorum. Filistinle Ermenistanın arasındaki mahiyet farkını yok sayan yaklaşımlar... Dünyanın bilmem neresinde hiç alakası olmayan ülkelerin Ermenistanın kadim dostu ayakları... ( yazı yazan kimi arkadaşların imzaları kendi başına ajitasyon, sonra ajitasyon yapma yaklaşımları..... Birileri cenazeyi fırsat bilerek siyasal rantlar devşirmeye kalkıyorlar ve bunlara en başta Hırant Dink karşı olurdu.... Türk ordusuna mensup bir general, üniformalı olarak kiliseye gidebiliyor, denildigi gibi sivil gitseydi sorun olmazdı...(kendi dinine karşı alabildigine laik, düşündürücü)..... Bu milleti bir kaç çakal ugruna suçlu sandalyesine oturtmak istencini nereye, kime havale edelim.... Türkiye'de Türk bayragını tahrik unsuru gösterenler ile yuhalayanlar ...... Hırant Türk vatandaşıydı bunu kimse yadsıyamaz, ama devletin pratiginde azınlık muamelesi... bunlar düşündürücü hadiseler... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Şimdi kalkıpda kimse, fırsattan istifade edenler olmadıgını ve bu işin öncülerininde bu fırsatçılar olmadıgını söylemeye kalkmasın....Saf duygularla hareket edenleri eleştiri dışı bırakıyorum. Bakın, bu açıdan haklı olabilirsiniz... Nasıl ki "Şehit Cenazeleri"ni "Ülkücü Provakasyonu"na çevirenler oluyorsa, Hırant Dink'in cenazesinde de böyle yaklaşımlarda bulunanlar olmuş olabilir... Bunu bilemem... Çünkü törenlere katılmadım... Ama sanıyorum ki Türk Milleti bu tür provakasyonlara alıştı. Çünkü her cenaze töreni, ne yazık ki tören olmaktan çıkıp "Siyasi Bir Arena"ya dönüştürülüyor... Ölenlere bile saygı yok sanırım... O yüzden Hırant Dink'in cenazesinde de böyle şeylere rastlanmış olabilir... Bilemiyorum... Ve Televizyonlardan aktarılanlara da kesinlikle güvenemiyorum... Lakin ben diğer iletilerimdeki söylemlerimde son derece samimiyim... Saygılarımla.. Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Bakın, bu açıdan haklı olabilirsiniz... Nasıl ki "Şehit Cenazeleri"ni "Ülkücü Provakasyonu"na çevirenler oluyorsa, Hırant Dink'in cenazesinde de böyle yaklaşımlarda bulunanlar olmuş olabilir... Bunu bilemem... Çünkü törenlere katılmadım... Ama sanıyorum ki Türk Milleti bu tür provakasyonlara alıştı. Çünkü her cenaze töreni, ne yazık ki tören olmaktan çıkıp "Siyasi Bir Arena"ya dönüştürülüyor... Ölenlere bile saygı yok sanırım... O yüzden Hırant Dink'in cenazesinde de böyle şeylere rastlanmış olabilir... Bilemiyorum... Lakin ben diğer iletilerimdeki söylemlerimde son derece samimiyim... Saygılarımla.. samimi olanlara bir lafım olamaz, neden olsun ki. kimseye cevap mahiyetinde de yazmadım genel tutmaya çalışıyorum başından beri. Lakin art niyetliler her ölçüyü kaçırıyor, kim olursa olsun Malesef cenazeleri bile herşeye alet eder olduk malesef.. İyi niyetleri iyi ifade etmek gerekir diye düşünüyorum.(cenazedeki ifadeler için ) saygılar Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Değerli Frozen,Hükümet cansız bir varlık değildir. Hükümetleride vatandaşlar oluşturur. Yani vatandaş ırkçılık yaparsa, hükümettte vatandaşlardan oluştuğuna göre ırkçılık yapacaktır. Buna mahkumdur. Suç hükümette değil, halktadır. Bu halk olduğu sürece, hükümetlerde bu halktan çıktığı için, bu halka benzeyecektir. Çok doğaldır. tabiidir. Meyda tıpkı hükümet gibi halkın ürünüdür. Halkan kimseler vardır içinde. Medyayı ötekiler olarak göremeyiz, onlar uzaydan gelmedi. Ayrıca medyamız, halkımızın neyi sevdiğini gayet iyi çözmüştür ve ticari bakımdan, halkta ne iyi gidiyorsa onu sunmak durmunda olduğunu düşünmektedir. Halkımızında neleri sevdiği malum. Semra hanım çıksın iki yaygara yapsın, dansöz çıkıp göbek atsın, birde ırkçılık yapsın vs., tamamdır o iş. Vursun raitingler tavana. Yine top halkta. Medyayıda halktan ayıramayız. Silahla vatansever olduğunu sananlarda bu halkın meyveleridir. Uzaydan gelmiyor bu insanlar. Top halkta yine. Evet ama hangi Ermenilerdir? Bizim Ermeni vatandaşlarımızın 99% undan fazlası ermeni soykırımı olayına zaten karşıdır. Dışardaki Ermenilerde bizi ilgilendirmez. En iyi dileklerimle bu iletiyle düşünce tarzınızı gayet açık ifade etmişsiniz... suçlu biziz....öldürende öldürtende azmettirende biz ..sizin tabirinizle kara ***** halkızya o bakımdan... evet bizim ermenilerin %99 u soykırım yoktur der zaten burda abartma suçunu işleyende ırkçılık yapanda gene biziz yani halkız dışardaki ermeniler mi boşveeerrrr onlar bizi ilgilendirmez onlar zati kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar bizim ***** halkımızda yaygara koparıyor işte nolur sayın evrensel siz bizim kusurumuza bakmayınız siz çok haklısınızya o bakımdan.... saygılar hürmetler... Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Son cümlesi; Evet kendimi bir güvercinin ruh tedirginliği içinde görebilirim, ama biliyorum ki bu ülkede insanlar güvercinlere dokunmaz. Güvercinler kentin ta içlerinde, insan kalabalıklarında dahi yaşamlarını sürdürürler. Evet biraz ürkekçe ama bir o kadar da özgürce. Dokunurlar sevgili Hrant ahparik, güvercinleride vururlar bu ülkede, Aşkları da vururlar. Şarkıya şiir olur Adanır sonsuz anısına kanayan sevdanın Aşkları da vururlar Güvercinleride vururlar, Aşklarıda vururlar, Ahparik. Bu ülkede maçlarda da, düğünlerde de, şölenlerde de birbirlerini bile vururlar. Herşeyi vururlar, uçanıda, kaçanıda, sevenide, sevilenide. Herşeyi. Sevgili arkadaşlar, Ben Ermenilerin arasında büyüdüm ve hala dostlarımın arasında Ermenilerden çok insan vardır. Öncelikle şunu herkezin bilmesi lazım; Türkiyedeki Ermeniyle yurtdışındaki Ermenileri birbiriyle karıştırmamanız lazım. Birbirleriyle çok farklıdırlar. Lisanları bile birbirlerinden epeyce uzaktır. Ben bir zamanlar birçok ermeniden daha iyi Ermenice bilirdim, halada çat pat anlarım. Onların dilleri bile yaşadıkları ülkeye göre öylesine farklılık gösterirki, örneğin Ermenistanlı bir Ermeniyle Türk Ermenisi birbirleriyle neredeyse hiç konuşamazlar bile. Eminimki çoğunuz hayatınızda bir ermeni ile tanışma fırsatı bulamamışsınızdır. Tanışmış olan bile okulda, orda burda, uzaktan birkaç şahısı tanımıştır. Fakat, onlarla içiçe yaşadığınızda onları tanımak, anlamak ancak o zaman tam olarak mümkün olabiliyor. Benim Hrant DİNK'le diğer arkadaşlarımla olduğu kadar diyaloğum olamadı, zira yaşça bizden büyük olduğu için, aynı ortamlarda o kadar çok bulunmadık. Ancak buna rağmen benim için dost bir insandı ve hem ben, hemde onu yakından tanıyan herkez onu çok severdi. Kendisi Türklerin çoğundan fazla vatanını seven biriydi. Evet Ermenilerin Türkiyede baskı altında olduklarını düşünürdü. Ve bu bir gerçektir. Bende buna yıllarca şahit oldum. Belki soykırım olduğuna da inanıyor olabilirdi ve bunu söyleyemiyordu, yada söylemek istemiyordu. Fakat şunu bilmelisinizki, Ermeni soykırımı meselesini soykırım lafından uzaklaştırmaya çalışan en önemli kişiydi. Geçmişte her ne kadar karşılıklı dahi olsa kötü olaylar olmuşsa bile, bunun adının soykırım olmasından en çok rahatsızlık duyan kişi oydu. Yurt dışındaki Ermeni diasporasıyla çekişmesi ise zaten bu yüzdendir. Ben hayatımda bir yığın Ermeni tanıdım. Onlarla her türlü ilişkiyi yaşadım. Sayısız kere düğünlerine, cenazelerine, bayramlarına katıldım. Girmediğim kliseleri kalmadı. Patrik Mesrop II Mutafyan'ı bile daha Haysurp olduğu zamanlarından bile tanırım ve sevdiğim birisidir. Patrik de dahil, Türkiyedeki hiçbir Ermeni vatandaşı Ermeni soykırımının kabul edilmesinin derdinde değildir. Onlar sadece bazı haklarının verilmesi ve bazı baskılardan kurtulmak istiyorlar, hepsi bu. Zaten Ermeni soykırımının kabul edilmesi onların hiçbir menfaatine uygun olmadığı gibi, aynı zamanda zararlarınadır. Çünkü o soykırımın kabul edildiği gün, halktan gelecek tepkilerin ve hatta düşmanlıkların kendilerine yöneleceklerini iyi biliyorlar. Lütfen dışardaki ermenilerle burdakileri bir tutmayınız. Onlar burda yaşamadıkları için, tuzları kuru, ordan atıp tutuyorlar. Ama Türkiye Ermenisi burda yaşadığı için, vatanı olarak burayı benimsemiştir ve istekleri farklıdır. Kültürü dahi farklıdır. Fakat Türkiye, kendi vatandaşları olan, azınlıkların haklarını vermedikçe bu sorunlar sürecektir. Bu sorunlardan kurtulmanın tek yolu onlara hak ettikleri haklarını vermektir. Lütfen ırkçılığı ve ümmetçiliği bırakalım. Hepinize en iyi dileklerimi sunarım. Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 bu iletiyle düşünce tarzınızı gayet açık ifade etmişsiniz... suçlu biziz....öldürende öldürtende azmettirende biz ..sizin tabirinizle kara ***** halkızya o bakımdan... evet bizim ermenilerin %99 u soykırım yoktur der zaten burda abartma suçunu işleyende ırkçılık yapanda gene biziz yani halkız dışardaki ermeniler mi boşveeerrrr onlar bizi ilgilendirmez onlar zati kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar bizim ***** halkımızda yaygara koparıyor işte nolur sayın evrensel siz bizim kusurumuza bakmayınız siz çok haklısınızya o bakımdan.... saygılar hürmetler... Sevgili Frozen, Biliyorsunuzki ülkemizde her çeşit insan mevcut. Kimileri öyledir,kimileri böyledir ama siz neden üstünüze alındınız ona şaşırdım. Ben bu topicte halkımızın bir kısmının davranışlarını kınadım ama sizi asla kastetmedim ve aklıma dahi sizi kınamak gelmedi. Ben sizi kınamalarımdan ayrı tutuyorum ve değerinizi biliyorum. Özür de dileyecektim ama, sizi asla ırkçılık vs. gibi şeylerle suçlamadığımı bildiğim için, gerek duymadım. Ancak, çiçeklerimi kabul edin lütfen sevgili Frozen En iyi dileklerimle. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 sözlerine bu cinayet için "üzüldüm, kınıyorum, karşıyım" diye başlayıp ardından Hrant Dınk in vatan haini, türk düşmanı ve Apo ile aynı türde bir insan olduğunu söyleyenlere bir sorum vardı hala cevap alamadım. maden böyle düşünüyorsunuz. bir vatan haini öldürüldü diyemi üzüldünüz, yoksa bir türk düşmanının öldürülmesine mi karşısınız ? madem Apo ile Hrant Dınk aynı , Apo vurulsa onun içinde "üzüldüm, kınıyorum, karşıyım" dermisiniz. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 evrensel gerçekten ajitasyon yapıyorsun bir insanı kutsallaştırmaya çalışırken bir toplumu karalıyorsun Hrant Dink gibi niceleri öldü ve hepsi yaptıkları ile anılıyor... Ermenileri sevebilirsin sevmene kim ne diyor ki? Bu ülkede Ermeniler gibi iyi Türklerde var... bir kerede kendi milliyetinden olanı övmeyi deneseydin... Ermeniler harika insanlar olabilirler ama bu ülkede yaşayan Türklerde harika insanlar... ermenilere kucak açtılar, birlikte yaşadılar, yahudileri de öyle... hatta onları yüksek mevkilere getirecek kadar güvendiler... karşılığında ne aldılar... soykırım yaftası... bunlar senin için önemli olmayabilir ama benim için önemli ve kendi milletimden daha çok sevmeyeceğim Ermenileri... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Sevgili Frozen,Biliyorsunuzki ülkemizde her çeşit insan mevcut. Kimileri öyledir,kimileri böyledir ama siz neden üstünüze alındınız ona şaşırdım. Ben bu topicte halkımızın bir kısmının davranışlarını kınadım ama sizi asla kastetmedim ve aklıma dahi sizi kınamak gelmedi. Ben sizi kınamalarımdan ayrı tutuyorum ve değerinizi biliyorum. Özür de dileyecektim ama, sizi asla ırkçılık vs. gibi şeylerle suçlamadığımı bildiğim için, gerek duymadım. Ancak, çiçeklerimi kabul edin lütfen sevgili Frozen En iyi dileklerimle. sayın evrensel çiçeklere teşekkürler.... neye üzülüyorum biliyormusunuz....şunu isterdim iletinizde nasıl ermeni vatandaşlarımızın %99 u soykırım yoktur derken bari türk halkınında %70 i ermeni vatandaşlarımıza zaten düşman bir gözle bakmıyor diyebilseydiniz... keşke ermeni vatandaşlarımızda dışarda bir ülke ermeni soykırımını kabul ettiğinde bizler gibi tek yürek olup sokağa dökülüp tepkilerini dile getirebilseydi... sanıyormusunuzki o zaman ermeni vatandaşlarımıza türkler hala aynı gözle bakıcaklardı... hep söyledim yine söyliyeceğim barış ve kardeşlik tek taraflı olamıyor . dünyanın hali ortada... saygılar... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Türklük için vatandaşlık bağını kafi görmeyip illa kan bağı arkadaşlarada sorum vardı. hepiniz DNA testi mi yaptırdınız ? Alparslan anadoluya ilk girdiğinde, benim bildiğim kadarıyla türklerin gözleri çekikti. ve yine bildiğim kadarıyla, anadolu ve güney kafkasyada yaşayan türkler dışında gözleri çekik olmayan türk yok. eğer evrim teorisinin sıkı birer savunucusu olupta, ve hatta 1000 yıl gibi kısa bir sürede, kızıla çalan ten renkli ve çekik gözlü türklerin evrim geçirip, bu günkü türkiye türklerinin görüntüsüne sahip olduklarına inanmıyorsanız. Türklük için illa kan bağı arama gayretinizin altında yatan mantık ne ? dışa kapalı topluluklar, aşiretler, kabileler, boylar olarak yaşıyan türkler bu günde 1000 yıl önceki fiziksel özelliklerini aynen taşırken yani "tatarlar, kırgızlar, kazaklar, avarlar, özbekler, moğollar, türkmenler (türkmenistanlılar) , türkistanlılar, buharalılar " gibi, bunların arasına koyduğunuzda hemen ayırt edebileceğiniz fiziksel görünüm itibariyle arkadaşlar. açıklasınlar bana. evrim mi geçirdi insanlar. Yoksa türklerin anadoluya girip anadolunun diğer milletleriyle kaynaşan ve böylece bu gün kan üzerinden türklük tanımı yapmakta sınıfta mı kalırsınız ? bu konuya hiç girmek istemiyordum. ama "sonradan türk olunmaz , türk doğulur" diyen arkadaşlar, damarlarında adige ve nohço kanı taşıyan biri olarak benim türk olamıyacağımı iddia eden arkadaşlar. şimdi anlatsın bakalım kendileri o kan üzerinden türklük tanımı yapanlar açıklasınlar kendilerini. 10 edirneliyle 10 bulgarı bir odaya koyarım. içeri girip edirneliyle bulgarları bakarak ayırt edebilene ne isterse ısmarlarım. 10 artvinliyle 10 gürcüyü bir odaya koyarım, ayırt edebilene ne ısterse ısmarlarım. 10 hataylıyla 10 suriyeliyi bir odaya koyarım ayırt edebilene ne isterse ısmarlarım. türklüğü ve milleti, ortak ülkü, ortak gelecek hayali, ortak kültür, ortak vatandaşlık gibi değerlerle değil. kan bağıyla tanımlayan arkadaşlar. lütfen açıklayın bana. geçin aynanın karşısına bir daha düşünün bunu. frozen, sizede bir soru sormak istiyorum. cumhuriyet tarihi boyunca, türkiye ermenilerinin ülke aleyhine herhangi bir düşmanca faaliyet, örgütlenme veyahut bir hareketin içinde olduğunu duydunuz mu ? Vatandaşlarımızın bir azınlığa sizin belirttiğiniz gözle bakmaları için onların kendilerini ispatlamaları mı gerekiyor. yoksa, normal şekilde yaşayıp, aleyhte bir faaliyette bulunmadıkları sürece bu gözle bakılmaması mı gerekiyor. Ermeni soykırımı yasalarına karşı Türkiyede ne zaman tek yürek olup insanlar sokaklara döküldü ? ben böyle bir şey hatırlamıyorum. dökülde şunlar katıldı bunlar katılmadı diyelim. bence karinede her vatandaş etnik temeli ne olursa olsun kardeş kabul edilmeli. eğer aksi yönde davranmıyorlarsa. yani aksi yönde delil bulunmuyorsa. kardeş olduklarını ispatlamak için özel çabamı göstermeli? başka ülkede ermenilerin yaptığı üzerinden türkiyedeki ermenilere bakış açısı geliştirmenin adını siz koyun. Alıntı
Φ inanna Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ocak , 2007 Söylediklerine yürekten katılıyorum Deniz arkadaşım.... Yalnızca düşündüğü için öteki ilan edilen , hedef gösterilen ve bundan dolayıda öldürülen ,pek çok aydınımızdan biri olan ,Hrant Dink'in cenazesinde ; atılan sloganlar, ermeni mi ,ermeni kökenli türkmü , ırkçımı vs. gibi konularda harcanılan efor ,o öldürülmeden önce ,yazdığı yazıları anlamak için harcanılsaydı ve özgürce tartışılabilseydi, bugün daha başka yerde ve pek çok sorunun yanıtını bulmuş durumda olurduk.Hemde birinci ağızlardan. Bu sözümle de şimdi bırakalım bunları tartışmayalım demek istemiyorum tabii. Her zaman konuşulup tartışılmasından yana olduğumu yukarıdaki sözlerimden anlamışsınızdır. Ama artık geç kalmayalım diyorum. Ece Temelkuran'ın bir yazısından alıntılar eklemek istiyorum . "Şöyle yapalım diyorum:Düşünen, kafası çalışan,ortalamadan farklı düşünenher insana koruma verilsin.Mesela fark ettin düşünmeye başladın,beyninde tuhaf bir kıpraşma,enteresan bir gri hücre kalkışması var,işte tam o anda,hiç geciktirmeden savcılığa gidilsin. "Sayın Savcı,benim kafam çalışmaya başladı.Resmi ideolojinin,ortalamanın, faşizminin dışında birtakım şeyler kaynaşmaya başladı kafamın içinde.Sonradan siz de ben de zor durumda kalmayalım .İyisimi şimdiden yanıma bir polis arkadaş verin" densin. . .............. .............. "Diyelim ki bu komedi de memleketteki birçok başka komedi gibi gerçek oldu.Beni kimden koruyacaklar? Kimlerden? "Beyaz Bereliler"den mi? Genç' in yeni modası İstiklal Caddesi' nde, İstanbul'un tam ortasında derhal ve hızla ,Yenilmemiş içilmemiş "beyaz bere "satışları patlatılmış.Hrant'ın katil zanlısının giydiğinin aynısı olan beyaz bere "revaçta" Katil zanlısı ve o zihniyet kahramanlaştırılıyor bir yandan,onaylanıyor ve satışa sunuluyor.Alan var ki beyaz bereler tezgahlarda çoğalıyor.Sokak "Hrant'ın katili kim ?" sorusuna cevap veriyor. ................ ............... Şimdi cenazenin ardından "Aman milliyetciliğe laf gelmesin "diye yazılar yazanlar "Hepimiz Ermeniyiz" sloganının yarattığı "gevşemeyi" verdikleri ayarla "düzeltmeye " çalışan medya ve siyaset kahramanları, oturup düşünsünler.Kim vurulursa vicdana gelecekler. ......... Ne zaman suçlu olduklarını anlayacaklar?Beyaz bere satışından pay aldıklarını ne zaman itiraf edecekler?! (Milliyet ,26 Ocak 07) Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2007 frozen, sizede bir soru sormak istiyorum. cumhuriyet tarihi boyunca, türkiye ermenilerinin ülke aleyhine herhangi bir düşmanca faaliyet, örgütlenme veyahut bir hareketin içinde olduğunu duydunuz mu ? Vatandaşlarımızın bir azınlığa sizin belirttiğiniz gözle bakmaları için onların kendilerini ispatlamaları mı gerekiyor. yoksa, normal şekilde yaşayıp, aleyhte bir faaliyette bulunmadıkları sürece bu gözle bakılmaması mı gerekiyor. Ermeni soykırımı yasalarına karşı Türkiyede ne zaman tek yürek olup insanlar sokaklara döküldü ? ben böyle bir şey hatırlamıyorum. dökülde şunlar katıldı bunlar katılmadı diyelim. bence karinede her vatandaş etnik temeli ne olursa olsun kardeş kabul edilmeli. eğer aksi yönde davranmıyorlarsa. yani aksi yönde delil bulunmuyorsa. kardeş olduklarını ispatlamak için özel çabamı göstermeli? başka ülkede ermenilerin yaptığı üzerinden türkiyedeki ermenilere bakış açısı geliştirmenin adını siz koyun. sayın CYRANO nedir bu tek taraflı bakış açısı bende bunu anlamıyorum o zaman madem böyle şeylere hiç gerek yok neden sokaklara dökülüyorlar tepki göstermek için insanlar...bizbirbirimizi biliyorsak zaten ne gerek var desem farklı bir yönden baktığımızda bakış açımızın adını bazı sıfatlarla koyacaksak anlamaya çalışmayacaksak hep aynı sözcüklerin tekrarından öteye gidemeyecekse fikir alış verişi... tartışmayı gereksiz buluyorum. düşünceme göre evet olaylar bu raddeye gelmişse tepkilerini göstermeleri gerek tıpkı bizim gibi tıpkı bizim yanınızdayız diyebildiğimiz gibi... ermeni soykırımına karşı türkiyede hiç kimse sokağa dökülmedi bende böyle birşey hatırlamadığımı düşüncelerinden dolayı bazı yakıştırmalar yaptığınız kesiminde bakış açısının belki o zaman değişebileceğini o ayrımı yapabileceklerini belirttim.. ayrıca bazı kendini bilmezlerin yaptığı üzerinden türkleri yargılamanın adınıda siz koyun lütfen. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.