Φ adrenalin Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 evet.. şimdi.. şu anda ne yapıyor acaba.. tokmudur karnı.... yada acıkmazmı.. yada ırak,filisin,çeçenistan,somali,sudanda akan kanlar bir nebze karnını doyurmuşmudur benim esirgeyen vede bağışlayan tanrımın midesini... sizce şu an ne yapıyordur tanrımız;elenseden gayri.. Alıntı
Φ HONEST Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 evet.. şimdi.. şu anda ne yapıyor acaba.. tokmudur karnı.... yada acıkmazmı.. yada ırak,filisin,çeçenistan,somali,sudanda akan kanlar bir nebze karnını doyurmuşmudur benim esirgeyen vede bağışlayan tanrımın midesini... sizce şu an ne yapıyordur tanrımız;elenseden gayri.. Bir gün yolda yaya giden bir bektaşinin önüne bir atlı çıktı: - "Baba" dedi, "bir müşkülüm var. Beni aydınlatır mısın?" Bektaşi yanıt verdi: - Elimden gelen bir şeyse, hay hay oğlum. - Şunu öğrenmek istiyorum: Şu anda Allah ne yapıyor? Sualin münasebetsizliğine içerleyen derviş, hiç belli etmemiş: - Yanıt veririm ama bir şartla, sen o attan in, ben bineyim. - Neden? - Böyle yüksek bir suale yüksekten yanıt vermek gerekir de ondan! Adam attan inmiş, Bektaşi binmiş. Adam: - "Hadi" demiş "söyle bakalım. Allah şimdi ne yapiyor?" Bektaşi: - "Ne yapacak" demiş, "atı senin gibi bir bud***nın elinden alıp, benim gibi bir akıllıya veriyor". Ve çalakamçı uzaklaşmış. Alıntı Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Ne yapsin oturmus laptopla ugrasiyordur.......................... İnsan oğlunun ürettiği teknolojik olarak harika buluş olan "bilgisayar" ateist lerin kozu olmuş? yazık geldikleri duruma bakarmısın bilgisayar dan medet uman? insanlar ve inananları tahrik etmek için her çareye başvuran humanst?ilericiler. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Bir gün yolda yaya giden bir bektaşinin önüne bir atlı çıktı: - "Baba" dedi, "bir müşkülüm var. Beni aydınlatır mısın?" Bektaşi yanıt verdi: - Elimden gelen bir şeyse, hay hay oğlum. - Şunu öğrenmek istiyorum: Şu anda Allah ne yapıyor? Sualin münasebetsizliğine içerleyen derviş, hiç belli etmemiş: - Yanıt veririm ama bir şartla, sen o attan in, ben bineyim. - Neden? - Böyle yüksek bir suale yüksekten yanıt vermek gerekir de ondan! Adam attan inmiş, Bektaşi binmiş. Adam: - "Hadi" demiş "söyle bakalım. Allah şimdi ne yapiyor?" Bektaşi: - "Ne yapacak" demiş, "atı senin gibi bir bud***nın elinden alıp, benim gibi bir akıllıya veriyor". Ve çalakamçı uzaklaşmış. Alıntı Somalide, Sudanda yada dünyanın herhangi bir yerinde acı çeken insanlara acı çektirenler yine insanlardır.. Olay her iki taraf içinde imtihandır.. Hatta tüm insanlığın imtihanıdır.. Hangi birimiz o acı çekenler için kılımızı kıpırdattık.. Hangi bağış kampanyasına katıldık.. Allah'u Zülcelal adetullahı gereği müdahale etmiyor.. Çünkü imtihan devam ediyor.. Ama bunun hesabınıda görmeyecek değildir.. Asıl el ense yatan insanlar o yatışlarının hesabını vereceklerdir.. Saygılar.. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2007 evet.. şimdi.. şu anda ne yapıyor acaba.. tokmudur karnı.... yada acıkmazmı.. yada ırak,filisin,çeçenistan,somali,sudanda akan kanlar bir nebze karnını doyurmuşmudur benim esirgeyen vede bağışlayan tanrımın midesini... sizce şu an ne yapıyordur tanrımız;elenseden gayri.. Aslında bu yazıya karşı yazı yazmak? gerekmez nedeni de kendi bi çaresizliğini "ALLAH" a (Haşa) yıkma ve böyle yapmakla olan biten savaşlarda insanların kusuru ve hatasını aramayıp güya "ateist" görüşlerine dayanak yapmak kuru gürültüden ibarettir. Bildiğini bilenin arkasından gidiniz.Bildiğini bilmeyeni uyandırınız,bilmediğini bilene öğretiniz,bilmediğini bilmeyenden kaçınız. "KONFÜÇYUS" Kusuru kendisine söylenmeyen adam ayıbını hüner sanır. "SADİ" HÜCREDEKİ AKIL Bu durumda şunu kabul etmek gerekir ki, midedeki ya da kulaktaki herhangi bir hücre insandan kat kat daha bilgili olduğu ve bu bilgiyi en doğru ve en kusursuz şekilde değerlendirebildiği için insandan çok daha akıllıdır. Peki bu aklın kaynağı nedir? Nasıl olur da insan vücudundaki 100 trilyon hücrenin herbiri ayrı ayrı böylesine inanılmaz bir akla, bilgiye ve beceriye sahip olabilir? Bunlar sonuçta atomlardan oluşmuş ve bilinci olmayan yapılardır. Önümüze tüm elementlerin atomlarını alıp farklı biçimlerde ve sayılarda birbirlerine bağlayarak milyonlarca farklı molekül oluştursak, yine de akıl elde edemeyiz. Bu moleküllerin büyük, küçük, basit ya da karmaşık olması da birşey değiştirmez. Sonuçta, bilinçli olarak bir işi organize edip başaracak bir zihin asla ortaya çıkmaz. O zaman nasıl oluyor da, belli sayıdaki akılsız ve bilinçsiz atomun belli şekillerde dizilmesinden meydana gelen DNA molekülü ve onunla uyumlu olarak çalışan enzimler bilinçli birçok işler yapıp, hücredeki sayısız karmaşık ve farklı işlemleri kusursuz ve mükemmel olarak organize edebiliyorlar? Bunun cevabı çok basittir; akıl, bu moleküllerde ya da bunları içinde barındıran hücrede değil, bu molekülleri bu işleri yapacak şekilde programlanmış olarak var edenin Kendisi'ndedir. Kısaca akıl eserde değil, o eseri yaratanda bulunur. En gelişmiş bilgisayar bile, onu en ince ayrıntısına dek dizayn eden, tasarlayan, onu çalıştıracak programları yazıp ona yükleyen ve kullanan bir akıl ve zekanın ürünüdür. Aynı şekilde, hücre de, içindeki DNA ve RNA'lar da, bu hücrelerden oluşan insan da, kendilerini ve yaptıkları işleri yaratanın eserinden başka birşey değildirler. Eser ne kadar mükemmel, kusursuz ve etkileyici olursa olsun, akıl her zaman o eserin sahibindedir. ALINTI. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 evet.. şimdi.. şu anda ne yapıyor acaba.. tokmudur karnı.... yada acıkmazmı.. yada ırak,filisin,çeçenistan,somali,sudanda akan kanlar bir nebze karnını doyurmuşmudur benim esirgeyen vede bağışlayan tanrımın midesini... sizce şu an ne yapıyordur tanrımız;elenseden gayri.. Merak edip öğrenme isteği ile sorulmuş bir soru olsaydı çok farklı bir şekilde sorulurdu,oysaki bu şekilde hoş olmadığı gibi ince bir alayda söz konusu,yanılıyormuyum sevgili adrenalin. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 bir kısım insanlar varlığına inanmazlar ama sorgularlar, bir kısmı inanır ama sorumluluk almaz, bir kısmı inanmadığı halde var kabul edip insanlığın birbirine karşı işlediği suçları yükleyecek birini arar... eğer Allah insanlığa sürekli olarak müdahale etseydi ve her kötülüğe anında yanıt verseydi o zaman "insan olmanın ve insanın insana karşı taşıdığı sorumluluğun" ne anlamı kalırdı? bu dünyada hala açlıktan ölen insanlar varsa, sosyal adaletsizlik varsa, işkence varsa, esaret varsa, savaş varsa, sömüren ve sömürenler varsa (ki var) bütün bunlar bir insanlık suçudur, suçlusuda yine insanın kendisidir. herşeyi düşünebilen, silah üretip satmayı, kadınları seks kölesi yapmayı, nükleer bombaları, ezilen insanların sırtından para kazanmayı ve bunun yollarını, hilelerini düşünen bu sorumluluğun sahibidir. birilerinin gelip kafalarımıza sopa ile vurmasına gerek var mı? Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 bir kısım insanlar varlığına inanmazlar ama sorgularlar, bir kısmı inanır ama sorumluluk almaz, bir kısmı inanmadığı halde var kabul edip insanlığın birbirine karşı işlediği suçları yükleyecek birini arar... eğer Allah insanlığa sürekli olarak müdahale etseydi ve her kötülüğe anında yanıt verseydi o zaman "insan olmanın ve insanın insana karşı taşıdığı sorumluluğun" ne anlamı kalırdı? bu dünyada hala açlıktan ölen insanlar varsa, sosyal adaletsizlik varsa, işkence varsa, esaret varsa, savaş varsa, sömüren ve sömürenler varsa (ki var) bütün bunlar bir insanlık suçudur, suçlusuda yine insanın kendisidir. herşeyi düşünebilen, silah üretip satmayı, kadınları seks kölesi yapmayı, nükleer bombaları, ezilen insanların sırtından para kazanmayı ve bunun yollarını, hilelerini düşünen bu sorumluluğun sahibidir. birilerinin gelip kafalarımıza sopa ile vurmasına gerek var mı? Kendi kitabınızı yalanlıyorsunuz.Ellah gönderdiği elçilere inanmayanlara sürekli müdahele etmiş Kamer 9. Onlardan önce Nuh'un kavmi de yalanlamıştı. Kulumuzu yalanladılar ve: "Cinlenmiştir." dediler. Ve (Nuh davetten vazgeçmeye) zorlandı. 10- Bunun üzerine Rabbine: "Ben yenik düştüm, bana yardım et!" diyerek yalvardı. 11. Biz de boşalan bir su ile göğün kapılarını açtık. 12. Yeri de kaynaklar halinde fışkırttık, derken sular takdir edilmiş bir iş için birleşti. 13. Nuh'u da tahtalardan yapılmış, çivilerle (çakılmış gemi) üzerinde taşıdık. 14. Nankörlük edilen (kulumuz)e bir mükafat olmak üzere (gemi), gözlerimizin önünde akıp gidiyordu. 15. Bunu bir ibret olarak bıraktık, ibret alan yok mudur? 16. Benim azabım ve uyarılarım nasılmış (görsünler) 17. Andolsun biz Kur'ân'ı öğüt almak için kolaylaştırdık. Öğüt alan yok mudur? 18. Âd (kavmi) da yalanladı, azabım ve uyarılarım nasıl oldu? 19. Biz onların üstüne, uğursuzluğu devam eden bir günde dondurucu bir rüzgar gönderdik. 20. (O rüzgar) insanları, sökülmüş hurma kütükleri gibi yere seriyordu. 21. Nasılmış benim azabım ve uyarım? 22. Andolsun biz Kur'ân'ı öğüt almak için kolaylaştırdık. Öğüt alan yok mudur? 23. Semûd da o uyarıları yalanladılar. 24. "Bizden bir insana mı uyacağız? O takdirde biz apaçık bir sapıklık ve çılgınlık içine düşmüş oluruz." dediler. 25. "Zikir, aramızdan ona mı bırakıldı? Hayır o, yalancı, küstahın biridir" (dediler). 26. Yarın onlar, yalancı, küstahın kim olduğunu bilecekler. 27. Biz onlara, kendilerini imtihan etmek için dişi deveyi göndereceğiz. Onun için sen onları gözet ve sabırlı ol. 28. Onlara suyun aralarında paylaştırılacağını haber ver; her içene düşen miktar, hazır kılınmıştır. 29. Bunun üzerine arkadaşlarına bağırdılar. O da (bıçağı) çekerek (deveyi) kesti. 30. Ama azabım ve uyarılarım nasıl oldu. 31. Biz onların üzerine tek sayha (korkunç bir ses) gönderdik; ağılcının topladığı çalı çırpı kırıntıları gibi kırılıp dökülüverdiler. 32. Andolsun biz Kur'ân'ı öğüt almak için kolaylaştırdık. Öğüt alan yok mudur? 33. Lût kavmi de uyarıları yalanladı. 34. Biz de onların üzerlerine (taşlar savuran) bir fırtına gönderdik. Yalnız Lût ailesini seher vakti kurtardık, 35. Katımızdan bir nimet olarak. Biz şükredeni böyle mükafatlandırırız. 36. (Lût), onları bizim yakalamamıza karşı uyarmıştı. Fakat ikazlara karşı kuşku duydular, 37. Onun konuklarından murad almaya kalkıştılar. Biz de gözlerini siliverdik. "Haydi azabımı ve uyarılarımı tadın!" (dedik). 38. Sabah erken, onları kararlı bir azab yakaladı. 39. "Azabımı ve uyarılarımı tadın!" (dedik). 40. Andolsun biz Kur'ân'ı öğüt almak için kolaylaştırdık. Öğüt alan yok mudur? 41. Şüphesiz Firavun ailesine de uyarıcı peygamberler geldi. 42. Lakin onlar bütün âyetlerimizi yalanladılar. Biz de onları çok kuvvetli ve kudretli bir yakalayışla yakaladık. Bu kıssalardan hisseye gelince; 43. Şimdi sizin kâfirleriniz, onlardan hayırlı mı? Yoksa kitaplarda sizin için bir beraet mi var? Dünyada insanların birbirlerini yemeleri,birbirlerine haksızlık etmeleri ellahın umurunda bile değil.Böyle davrananlara ne dünyada müdahele ediyor nede ahirette hesab soracak. Ellahın teek derdi,ellaha göre en büyük suç insanların kendisine inanmamaları. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 sayın katakuta nasıl anlamadığınız belli oluyor... Allah elçiler göndererek varlığından haberdar etmiş, bu dünyada yaptığımız yapacağımız herşeyden sorumlu olduğumuzu kime ne yaparsak onun karşılığını alacağımızı söylüyor. Elçi göndermeseydi bu kez bize haber verseydin sana inanırdık derdiniz. Gönderdiğinde de müdahale ediyor diyorsunuz. Siz müdahale görmemişsiniz... Kanun kitaplarını okuyorsunuz bir suç işlediğinizde ne ceza alacağınızı biliyorsunuz Allah'ta kurallarını bildiriyor. O yüzden mesulüz biz bişey bilmiyorduk, duymadık, haberimiz yoktu diyemeyeceğiz... Bir peygamberin yaşadığı dönemde dünyaya gelmiş olsaydınız Kuran'da anlatılan felaketleri yaşardınız. Allah'a inanan kafası taşa deyse onu uyarı bilir ya neyse... insan düşündükten sonra herhalükarda öleceğini bilir ve bu kadar cüretkar konuşmanın hesabını "ya sorarlarsa" der... ona göre yaşar... Dünyada insanların açlıktan ölmesine sebeb olanlar Allah'tan korkuyor ve ona inanıyor mu sanıyor sunuz? Hesap vereceğine inanan bu düşünceyle yaşar ve hak yemez... O yüzden Allah kalplerde olanı bilir kulu kalbine göre yargılar diyor... Söylediğine göre değil... Her söyleyen doğruyu söylemiyor, her insan suçu yükleyecek birini bulur ama ya gerçek??? selamlar Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 sayın katakuta nasıl anlamadığınız belli oluyor... Allah elçiler göndererek varlığından haberdar etmiş, bu dünyada yaptığımız yapacağımız herşeyden sorumlu olduğumuzu kime ne yaparsak onun karşılığını alacağımızı söylüyor. Elçi göndermeseydi bu kez bize haber verseydin sana inanırdık derdiniz. Gönderdiğinde de müdahale ediyor diyorsunuz. Siz müdahale görmemişsiniz... Kanun kitaplarını okuyorsunuz bir suç işlediğinizde ne ceza alacağınızı biliyorsunuz Allah'ta kurallarını bildiriyor. O yüzden mesulüz biz bişey bilmiyorduk, duymadık, haberimiz yoktu diyemeyeceğiz... Bir peygamberin yaşadığı dönemde dünyaya gelmiş olsaydınız Kuran'da anlatılan felaketleri yaşardınız. Allah'a inanan kafası taşa deyse onu uyarı bilir ya neyse... insan düşündükten sonra herhalükarda öleceğini bilir ve bu kadar cüretkar konuşmanın hesabını "ya sorarlarsa" der... ona göre yaşar... Dünyada insanların açlıktan ölmesine sebeb olanlar Allah'tan korkuyor ve ona inanıyor mu sanıyor sunuz? Hesap vereceğine inanan bu düşünceyle yaşar ve hak yemez... O yüzden Allah kalplerde olanı bilir kulu kalbine göre yargılar diyor... Söylediğine göre değil... Her söyleyen doğruyu söylemiyor, her insan suçu yükleyecek birini bulur ama ya gerçek??? selamlar Sorun anlamama sorunu değil. Müslümanların bile bile,ısrarla kendi vicdanlarından uydurdukları bir din anlayışını islam diye anlatmaları İnsanların duygularını sömürerek islama taraftar kazanmaya çalışılıyor. Yani tamamen kuran dışı bir islam misyonerliği, yapılıyor.Kurana göre insanların birbirlerine yapılan haksızlıkların aihrette hesabı sorulaak diye bir şey yok.Hatta tam tersine allaha inananlar istedikleri kötülükleri işleyebilirler,çünkü onalar cennet vaad ediliyor http://www.turkish-media.com/forum/index.p...78347&st=75 Bu linkte müslümanların uydurarak anlatığı islamın gerçek yüzünü ortaya koyduk. Eğer müslümanlar kuran ve hadislerdeki islamı beğeniyorlarsa bunlara bağlı kalmaları gerekir.Yok beğenmiyorlarsa yapılan şey yalanlar üzerine kurlu bir propagandadır Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 O sizin hüsnükuruntunuz efendim... yapılan her kötülüğün ve her iyiliğin bir karşılığı var ve hiç kimse haksızlığa uğramayacak bu yargılamada... bu Kuran'ın mesajıdır... propaganda Kuran'dan ve Müslümanlardan rahatsızlık duyanların yaptıklarıdır. Kendi vicdanları ile çeliştiklerinden iyiliği bir misyon edinmiş gibi görünüp göz boyamaya çalışmaktalar. Ama insanı tanımanın yolu ne söylediğine bakmak değil, ne yaptığına, nasıl yaşadığına bakmaktır... İnansın inanmasın her insan kendisinden sorumludur. Ve her yapılanın mutlak karşılığı olacaktır. Aksini düşünmek insanın bu dünyada gördüğü bütün haksızlıkların yapanın yanına kar olduğunu düşündürür ve kesinlikle huzursuz edicidir... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 O sizin hüsnükuruntunuz efendim... yapılan her kötülüğün ve her iyiliğin bir karşılığı var ve hiç kimse haksızlığa uğramayacak bu yargılamada... bu Kuran'ın mesajıdır... propaganda Kuran'dan ve Müslümanlardan rahatsızlık duyanların yaptıklarıdır. Kendi vicdanları ile çeliştiklerinden iyiliği bir misyon edinmiş gibi görünüp göz boyamaya çalışmaktalar. Ama insanı tanımanın yolu ne söylediğine bakmak değil, ne yaptığına, nasıl yaşadığına bakmaktır... İnansın inanmasın her insan kendisinden sorumludur. Ve her yapılanın mutlak karşılığı olacaktır. Aksini düşünmek insanın bu dünyada gördüğü bütün haksızlıkların yapanın yanına kar olduğunu düşündürür ve kesinlikle huzursuz edicidir... Doğrudur.O 4 sayfalık iletilerimde bütün ayet ve hadisleri ben uydurdum çünkü kafamdan. yapılan her kötülüğün ve her iyiliğin bir karşılığı var ve hiç kimse haksızlığa uğramayacak bu yargılamada... bu Kuran'ın mesajıdır... Mesnetsiz delilsiz böyle demesi kolay. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 yapılan her kötülüğün ve her iyiliğin bir karşılığı var ve hiç kimse haksızlığa uğramayacak bu yargılamada... bu Kuran'ın mesajıdır... Sardunyam Ben hayatım boyunca hep iyilik yaptım, beni tanıyan insanlar benden çok memnunlar ve öve öve bitiremiyorlar, müminler dualar ediyorlar, hiçkimseye bir kötülük etmemişim, dinlerede inanmıyorum mantığım almıyor. Şimdi benim yaptığım iyilikler ahirette karşılığını bulacak mı ? bu dünyada hiç karşılık bulmadı çünkü. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 sayın katakuta şimdi fazla vaktim yok ama sana ayetlerle cevap vereceğim... Kuran'ın bahsettiğim konudaki ayetleri ile... ve sayın tarafsız... demekki sizinde içinizde adaletsizliğe karşı bir tepki var bu dünyada yaptıklarınız iyilikler size bir şekilde döner... Allah adildir... günahlarınızında hesabı sorulur... ve hiç kimseye bir kötülük etmediğinizden asla emin olamazsınız... hiç birimizin olamaz... bende kendimi iyi bilirim kimseyi isteyerek kırmamışımdır ama mutlaka benden şikayeti olanlarda vardır. Allah'ın katında herşeyin bir karşılığı var... ama siz buna inanmıyorken neden sorguluyorsunuz ki? hesaba inanmıyorsunuz hesapsız yaşayın... ne çıkarsa bahtınıza artık... Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 bir kısım insanlar varlığına inanmazlar ama sorgularlar, bir kısmı inanır ama sorumluluk almaz, bir kısmı inanmadığı halde var kabul edip insanlığın birbirine karşı işlediği suçları yükleyecek birini arar... eğer Allah insanlığa sürekli olarak müdahale etseydi ve her kötülüğe anında yanıt verseydi o zaman "insan olmanın ve insanın insana karşı taşıdığı sorumluluğun" ne anlamı kalırdı? bu dünyada hala açlıktan ölen insanlar varsa, sosyal adaletsizlik varsa, işkence varsa, esaret varsa, savaş varsa, sömüren ve sömürenler varsa (ki var) bütün bunlar bir insanlık suçudur, suçlusuda yine insanın kendisidir. herşeyi düşünebilen, silah üretip satmayı, kadınları seks kölesi yapmayı, nükleer bombaları, ezilen insanların sırtından para kazanmayı ve bunun yollarını, hilelerini düşünen bu sorumluluğun sahibidir. birilerinin gelip kafalarımıza sopa ile vurmasına gerek var mı? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Yeryüzünde Allah'tan sakınanların adaletli olmaları ve kötülükten uzak durmalarını bildiren bazı ayetler... Daha fazlasıda var ama sanırım bu kadarı anlayana kafidir... Bakara/281...Öyle bir günden sakının ki, o gün hepiniz Allah’a döndürülüp götürüleceksiniz. Sonra herkese kazandığı amellerin (yapıp ettiklerinin) karşılığı verilecek ve onlara asla haksızlık yapılmayacaktır. Ali İmran/25...Bakalım, kendilerini o geleceğinde hiç şüphe olmayan gün için bir araya topladığımız ve hiç kimseye haksızlık edilmeden herkese kazandığı tamamen ödendiği vakit, halleri nice olacaktır. Araf/9...Ama kimlerin sevabı da hafif gelirse işte onlar âyetlerimize haksızlık etmiş olmaları sebebiyle kendilerini ziyana sokanlardır. Nisa/58...Allah size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor. Doğrusu Allah, bununla size ne güzel öğüt veriyor! Şüphesiz ki Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir... Nisa/135...Ey iman edenler! Kendiniz, ana babanız ve en yakınlarınızın aleyhine de olsa Allah için şahitlik yaparak adaleti titizlikle ayakta tutan kimseler olun. (Şahitlik ettikleriniz) zengin veya fakir de olsalar (adaletten ayrılmayın). Çünkü Allah ikisine de daha yakındır. (Onları sizden çok kayırır.) Öyle ise adaleti yerine getirmede nefsinize uymayın. Eğer (şahitlik ederken gerçeği) çarpıtırsanız veya (şahitlikten) çekinirseniz (bilin ki) şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır. Maide/8...Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz sizi adaletsizliğe itmesin. Adil olun. Bu, Allah’a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır. Maide/42...Onlar, yalanı çok dinleyen, haramı çok yiyenlerdir. Eğer sana gelirlerse ister aralarında hüküm ver, ister onlardan yüz çevir. Onlardan yüz çevirecek olursan sana asla hiçbir zarar veremezler. Eğer hükmedecek olursan aralarında adaletle hükmet. Çünkü Allah, âdil davrananları sever. Şuara/82...O, hesap gününde, hatalarımı bağışlayacağını umduğumdur. Bakara/81...Evet, kötülük işleyip suçu benliğini kaplamış olan kimseler var ya, işte onlar cehennemliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır. Bakara/286...Allah bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle dua ediniz): “Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.” Ali İmran/30... Herkesin yaptığı iyiliği ve yaptığı kötülüğü hazır bulacağı günde kişi, kötülükleri ile kendi arasında uzak bir mesafe bulunmasını ister. Yine Allah sizi kendisine karşı dikkatli olmanız hakkında uyarmaktadır. Allah kullarını çok esirgeyicidir. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Sardunyam Ben hayatım boyunca hep iyilik yaptım, beni tanıyan insanlar benden çok memnunlar ve öve öve bitiremiyorlar, müminler dualar ediyorlar, hiçkimseye bir kötülük etmemişim, dinlerede inanmıyorum mantığım almıyor. Şimdi benim yaptığım iyilikler ahirette karşılığını bulacak mı ? bu dünyada hiç karşılık bulmadı çünkü. Gerçek erdemlilik, yüzünüzü doğuya veya batıya çevirmeniz ile ilgili değildir; ama gerçek erdem sahibi, Allah'a, Ahiret Günü'ne, meleklere, vahye ve Peygamberlere inanan, servetini -kendisi için ne kadar kıymetli olsa da- akrabasına, yetimlere, ihtiyaç sahiplerine, yolculara, (yardım) isteyenlere ve insanları kölelikten kurtarmaya harcayan; namazında devamlı ve dikkatli olan ve arındırıcı [malî] yükümlülüğünü ifa eden kişidir; ve [gerçek erdem sahipleri] söz verdiklerinde sözlerini tutan, felaket, zorluk ve sıkıntı anlarında sabredenlerdir: İşte onlardır sadakatlerini gösterenler ve işte onlardır Allah'a karşı sorumluluklarının bilincinde olanlar. (Bakara;177).... Kur'an inananlarına yalnızca görünür/dış biçimlere uyum sağlamanın erdemliliğin gereklerini yerine getirmek için yeterli olmadığı ilkesini bu sözlerde vurgulamaktadır. Yeryüzünde hiç kötülük bulunmasa bile imtihan tükenmeyecektir, bu esasa dikkat etmek lazımdır. Gerçek erdem sahipleri şıkıştırılmadan tanınamaz. Yusuf'(as)un babası kör olmuştu, Eyüp(as) hastalıklara düçar kalmıştı. Kötünün varoluşu bir imtihandır. Yeryüzünde adil, müreffeh, mutlu, abid bir toplum kurulmuş bulunsa bile Rabb, iyilik yapan, takva sahibi bireylerin tanınması için imtihan yine vuku bulacak, iyiler ile iyilige güç yetiremeyenler yeniden ortaya çıkacaktı. İyi, kötüden intikam almak, fakirligi iptal etmek, hastalıgı ve musibetleri tamamen yok etmek niyetiyle bir dava haline gelemez. İyi, kendi başına dogruluk ve ahlak halinde zuhur etmelidir. Kur'an'a göre iyiligin muhatabı Allah'tır, kötülügün muhatabı toplumun kendi ve bireylerdir. "Rabbinizin katından size indirilene uyun; O'ndan başka önderlerin ardından gitmeyin.Ne kadar az tutuyorsunuz aklınızda, bu (öğüdü).Biz [baş kaldıran] topluluklardan nicesini, gece vakti ya da güpegündüz dinlenirken ansızın gelip çatan cezamızla yok etmişizdir.(Araf;3-4) Oysa bu toplumların insanları imana erip de Bize karşı sorumluluk bilinci taşıyor olsalardı onların önünde göğün ve yerin bolluklarını açardık: ama gerçeği yalanlamaya kalktılar ve Biz de [kendi] yapıp-ettiklerinden ötürü onları kıskıvrak yakaladık.(Araf;96) Nefsini emredilmiş takvaya sevkeden birey ve toplumlar için Rabb gögün ve yeryüzünün bolluklarına kefil olmaktadır. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Ne yapsin oturmus laptopla ugrasiyordur.......................... Hiç sanmıyorum Sayın la-boheme... Sen, Ben... Yada diğer insanlar ne yapıyorsa, O'nun da ne yaptığı malumdur... Saygılarımla... Alıntı
Φ HONEST Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 evet.. şimdi.. şu anda ne yapıyor acaba.. tokmudur karnı.... yada acıkmazmı.. yada ırak,filisin,çeçenistan,somali,sudanda akan kanlar bir nebze karnını doyurmuşmudur benim esirgeyen vede bağışlayan tanrımın midesini... sizce şu an ne yapıyordur tanrımız;elenseden gayri.. Sayın adrenalin diyelimki söylediklerinizi ciddiye aldık ve size cevap vereceğiz ama önce şunu sormak istiyorum niyetiniz gerçekten öğrenmek'mi yoksa dalga geçmekmi.? Eğer öğrenmek ise Kuran-i Kerimi açık okumanızı tavsiye ediyorum inanın aradığınız cevabı fazlasıyla orada bulacaksınız eğer yok amacım dalga geçmekti ve laf sala**sı yapmak istiyorum diyorsanız buna dini değerlerimizi alet etmeyiniz lütfen hiçte hoş bir şey değil sizi bu konularda daha özenli olmaya davet ediyorum arkadaşım... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Sayın adrenalin diyelimki söylediklerinizi ciddiye aldık ve size cevap vereceğiz ama önce şunu sormak istiyorum niyetiniz gerçekten öğrenmek'mi yoksa dalga geçmekmi.?Eğer öğrenmek ise Kuran-i Kerimi açık okumanızı tavsiye ediyorum inanın aradığınız cevabı fazlasıyla orada bulacaksınız eğer yok amacım dalga geçmekti ve laf sala**sı yapmak istiyorum diyorsanız buna dini değerlerimizi alet etmeyiniz lütfen hiçte hoş bir şey değil sizi bu konularda daha özenli olmaya davet ediyorum arkadaşım... Varsayalım ki dalga geçmek istiyor... Ona öyle bir cevap ver ki, ava giderken avlansın, maymun maskara durumuna düşsün. Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 sardunyam ve aslan24 ben size neden basit sorular sorduğumda uzun uzun ve tuhaf yazıyorsunuz ? herşey belli zaten, ben sadece belli bir olayın sonucuna cevap istiyorum, soru net ve kısa olduğu için kısa cümleyle cevap verilmeli, yanş şu iki cevaba benzer olmalı Evet, yaptığın iyilikler,güzelliklerden dolayı !!! Allah'a inanmasanda !!! cennette karşılığını bulacaksın ! Hayır, ne kadar iyilik yaparsan yap, !!!! Allah'a inanmadığın için !!! cehennemde cayır cayır yanacaksın ! şimdi tekrar soruyorum Ben hayatım boyunca hep iyilik yaptım, beni tanıyan insanlar benden çok memnunlar ve öve öve bitiremiyorlar, müminler dualar ediyorlar, hiçkimseye bir kötülük etmemişim !!! dinlerede inanmıyorum, çünkü mantığım almıyor ! Şimdi benim yaptığım iyilikler cennette karşılığını bulacak mı ? bu dünyada hiç karşılık bulmadı çünkü. Alıntı
Φ HONEST Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Varsayalım ki dalga geçmek istiyor... Ona öyle bir cevap ver ki, ava giderken avlansın, maymun maskara durumuna düşsün. Saygılar. Yukarıda yazdığım fıkra bile arkadaşa kafi gelmişki bi daha açtığı başlığa bile gelmemiş demekki ben şimdi burada ayetler ile örnek vererek açıklarım ama ne gereği var arkadaşımız öğrenme amacında olsaydı illaki konunun devamında birşeyler yazardı amaç farklıysa benim yapacağım çokta bişey yok. Saygılar. Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 şimdi tekrar soruyorum Ben hayatım boyunca hep iyilik yaptım, beni tanıyan insanlar benden çok memnunlar ve öve öve bitiremiyorlar, müminler dualar ediyorlar, hiçkimseye bir kötülük etmemişim !!! dinlerede inanmıyorum, çünkü mantığım almıyor ! Şimdi benim yaptığım iyilikler cennette karşılığını bulacak mı ? bu dünyada hiç karşılık bulmadı çünkü. İslam inancına göre hiçbir karşılık bulmayacaktır. Çünkü Allah'ı inkar ediyorsun. Allah'ı inkar ettiğinde ne iyilik yaparsan yap ahirette hiçbir karşılık göremeyecektir. Oradaki mantık şu sanırım; İyilikler yalnız Allah adıyla yapılır ve ona ithaf edilir, yalnızca Allah için yapılır. Bu yüzden dünyada Allah'ı inkar edip iyilik yapsan da herhangi bir karşılığı olmaz. Tabi benim düşüncem bu. Alıntı
Φ enes.34 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 sardunyam ve aslan24 şimdi tekrar soruyorum Ben hayatım boyunca hep iyilik yaptım, beni tanıyan insanlar benden çok memnunlar ve öve öve bitiremiyorlar, müminler dualar ediyorlar, hiçkimseye bir kötülük etmemişim !!! dinlerede inanmıyorum, çünkü mantığım almıyor ! Şimdi benim yaptığım iyilikler cennette karşılığını bulacak mı ? bu dünyada hiç karşılık bulmadı çünkü. varsayalım ki cennete inanıyorsun, bu senin Allah'a da inanmanı öncelikle gerektirir. Ve o inandıgın sonsuz kudret sahibi olan Allah seni sadece Kendisine ibadet etmen için yarattıgını söylüyor. Ve her işe başlarken Bismillah yani Adımla başla diyor, Beni aklından çıkaracagın herhengi bir işe başlama unutur da başlarsan tövbe et ki Bende seni bagışlayayım diyor. Ve sen Allah'a inanmakla beraber O'nun yeryüzüyle bir elçi göndererek insanlarla konuştugunuda kabul ediyorsun. Ve o elçi Din hakkında kendi nefsinden konuşmaz diyen Allah'a inandıgın için, o elçi sana ; tarafsız ; '' ameller niyetlere göredir, neyi niyet edersen onun karşılıgını bulursunuz '' dese ....... tabi bunlar varsayımlar, inanmıyorsanız Allah'a, sorduklarınızın bir temeli yok. yani cennet, cehenmen ve koskoca bir evreni ve dahi insanı yaratan bir Yaratıcıya inanmadıktan sonra neden dert ediniyorsunuz ki bunları ... yok bunları inanmak için soruyorsanız bakın o başka ....neden soruyorsunuz ??? Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 varsayalım ki cennete inanıyorsun, bu senin Allah'a da inanmanı öncelikle gerektirir.Ve o inandıgın sonsuz kudret sahibi olan Allah seni sadece Kendisine ibadet etmen için yarattıgını söylüyor. Ve her işe başlarken Bismillah yani Adımla başla diyor, Beni aklından çıkaracagın herhengi bir işe başlama unutur da başlarsan tövbe et ki Bende seni bagışlayayım diyor. Ve sen Allah'a inanmakla beraber O'nun yeryüzüyle bir elçi göndererek insanlarla konuştugunuda kabul ediyorsun. Ve o elçi Din hakkında kendi nefsinden konuşmaz diyen Allah'a inandıgın için, o elçi sana ; tarafsız ; '' ameller niyetlere göredir, neyi niyet edersen onun karşılıgını bulursunuz '' dese ....... Yukarıdaki kırmızı işaretli yer, -eğer varsa- Tanrı'ya hakarettir. Tanrı'ya megaloman demekle aynı şeydir. tabi bunlar varsayımlar, inanmıyorsanız Allah'a, sorduklarınızın bir temeli yok.yani cennet, cehenmen ve koskoca bir evreni ve dahi insanı yaratan bir Yaratıcıya inanmadıktan sonra neden dert ediniyorsunuz ki bunları ... yok bunları inanmak için soruyorsanız bakın o başka ....neden soruyorsunuz ??? Semitik inançlardaki çıkmazları ve çelişkileri göstermek için. Saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.