Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Sorduğum soruya araştırmacı bazı arkadaşlar dışındaki arkadaşlarımdan aldığım cevap

ve şu ki; ahirette ya kimse kimseyi tanımayacak ya da tanısa bile insanlar arasındaki

manevi bağların hiçbir önemi olmayacak çünkü herkes kendi derdine düşecek

bir diğerini önemsemeyecek cennete girenler keyfine bakacak hiçkimseyi hiçbirşeyide kafaya takmayacak.

Peki teşekkürler,ama umarım aşırı dine bağlılığın sorgulamadan araştırmadan kabullenmenin

insanın kişiliğine açtığı yaralardan birini gözler önüne serdiğime inanıyorum.

neyi nereye serdin anlamadım

:)

• Cevaplar 272
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
neyi nereye serdin anlamadım

:)

Bazı şeyleri anlayabilmek için tekrar doğmaya ihtiyacı vardır insanların çünkü

küçük yaşta ''oluşturulmuş'' önyargıları kırmak cesaret irade ve akıl işidir bu erdemler herinsanda kendi göstermez

bu da doğanın eleminasyonudur.Bu 3 erdeme sahip olanlar daima önplana çıkarlar ve gerçekten yaşarlar diğerleriyse

sadece kendi içlerindeki hapisanede kendilerini bile tanıyamadan silik bir hayat yaşarlar.Teşekkürler..

Gönderi tarihi:
Bazı şeyleri anlayabilmek için tekrar doğmaya ihtiyacı vardır insanların çünkü

küçük yaşta ''oluşturulmuş'' önyargıları kırmak cesaret irade ve akıl işidir bu erdemler herinsanda kendi göstermez

bu da doğanın eleminasyonudur.Bu 3 erdeme sahip olanlar daima önplana çıkarlar ve gerçekten yaşarlar diğerleriyse

sadece kendi içlerindeki hapisanede kendilerini bile tanıyamadan silik bir hayat yaşarlar.Teşekkürler..

ya birde Dine dogmatik diye eleştiri getirmezmisiniz.

kendi tecrübenizi herkese şamil kılmayın derim, derim çünkü hiçbir şeyi anlamlandıramazsınız.

Gönderi tarihi:
Ruh ve Beden

Şu cismin içindeki mâneviyatsız can, şüphesiz, kın içindeki tahta kılıca benzer.

Gönül, seni gönül ehlinin semtine çeker; cisim ise su ve toprağa hapsetmek ister.

Şarap bizden sarhoş oldu, biz ondan değil! Beden bizden var oldu, biz ondan değil!

Dünya hissi bu cihanın, din hissi ise göklerin merdivenidir.

Bu hissin sıhhati, bedenin âfiyetindedir; o hissin sıhhati ise vücûdu harap etmededir.

Can yolu, cismi (önce) harap eder; sonra da o harâbeyi mâmur eder.

(Can yolu) bir bedenden başı kesti mi yerine derhal yüz binlerce baş izhar eder.

Aşağılık âlemde bulunan her şey yücelikten gelmiştir. Haydi, var gözünü yüceliklere dik!

Sen, ten itibariyle hayvansın, can bakımından melek. Bu suretle hem yerde yürürsün, hem gökte.

Can, hikmete, bilgilere; ten ise bağa, bahçeye, üzüme meyleder.

Can, yücelmeye, yükselmeye can atar; ten, kazanca, ota, yiyeceğe, içeceğe!

Cisme, o yücelikten bir nasib yoktur... Cisim, can denizinin karşısında bir damla gibidir.

Ruh, doğan kuşudur. Tabiatlarsa kuzgundur. Doğan kuşu, kuzgunlarla baykuşlardan yaralanır.

Can, yücelere kanatlar açmada; ten, tırnaklarıyla yere sarılmada!

Can, beden kavgasından kurtulursa, beden ayağı olmaksızın gönül kanadıyle uçmaya başlar.

Beden, insanı besleme hususunda anaya benzer ama, sana yüz düşmandan daha düşmandır.

Bedenin hasta oldu mu sana ilâç aratır; kuvvetlendi mi seni şeytanlaştırır, bir put haline sokar.

Şu sitemlerle dopdolu olan bedeni bir zırh bil; ne kışa yarar, ne yaza.

Köşk (beden) bir şey değildir. Onu yık; define, yıkık yerdedir a benim beyim!

“Evimi temizleyin” âyeti beden temizliğini bildirir. Bedenin tılsımı toprağa mensupsa da hakikatte nur definesidir.

İnsanın asıl gıdası Allah nurudur; ona hayvan gıdası lâyık değildir.

Fakat gönül hastalık yüzünden bu gıdaya düşmüştür; gece, gündüz bu suyu içmekte, bu toprağı yemektedir.

Keseyle, dağarcığın değeri içindeki altından dolayıdır. İçinde altın olmayan kesenin ne kıymeti var?

Nitekim tenin değeri de can iledir; fakat canın değeri de cananın (Allah’ın) nuruyladır.

Ten midesi, insanı samanlığa çeker; gönül midesi ise reyhanlığa.

Ot ve arpa yiyen kurban olur; Allah nuruyla gıdalanan ise Kur’ân.

Bir gönlün nuru olmadı mı o gönül, gönül değildir. Bir bedende ruh yoksa o beden, sadece topraktan ibarettir.

Derenin suyu varsa ona dere denir. Adam da eğer canı varsa adamdır.

"MEVLANA"

Ya işte Mevlana bu yaaa... Anlatmış ne var ne yok... Vahdet-i Vücut ancak bu kadar güzel anlatılabilir... Sağolun...

Gönderi tarihi:
böyle bişey olmaz çünkü orda kimse kimseyi umursamıcak herkez ne ameli varsa onun mükafatnı alıcak eğer kötü bir kul olmuşsan cehenneme gidiceksin çünkü hak ettin iii şeyler yaptıysanda cennete çünkü bunuda hak ettin ... yani sonuç olarak herkez kendinden sorumludur...orda öyle acıma duygusu falan olmıcak yani ;)

Eh, desene esra, burada oldugu gibi orada da kim kime dum duma olacak.

Gönderi tarihi:
böyle bişey olmaz çünkü orda kimse kimseyi umursamıcak

Doğru. İnsanı insan yapan herşey, duygular, düşünceler, herşey formatlanacak, ameliyatla alınacak. Oraya giden "insan" olmaktan çıkacak :stuart:

İnsan vücudu ile, aklı ile, düşünceleri ile, hatıraları ile, duyguları ile, insani bağları, yetenekleri ile, zaafları ile insandır.

İnsan o kadar ameliyattan sonra "kendisi" olmaktan çıkarıldıktan sonra, dugusuz, düşüncesin "şey" cennete gise ne olur cehenneme gitse ne olur? :devil:

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Cennet ve cehennemi Dinleri inkar edenlerin kabul etmesi söz konusu degildir.

Bu dünyadan, başka hayata inananlar bir takım basit iddiaları fazla ciddiye almamaları lazım gelir.

İnsanın yaratılışında ki 'beşer', 'adem' ve'insan' kelimelerinin anlamını ve neye dalalet ettigini bilmeyenler her türlü fikre açık hale gelirler.Eger kutsal Kitablar olmasaydı hayat ne kadar da sıkıcı olurdu.Bir o kadar sıkıcılıgına ragmen nasılda sonsuz bir hayatı düşünüyor kendisi için insanoglu.İnsan er-geç kaderine ulaşacaktır. Benim gibi aciz beşerlerin benim için mutlak manada yapabilecekleri birşey yok, onlarda aynı benim gibi acizler.Adımları kısıtlı, düşünceleri kısır, boyu ise hiçde göge erişek gibi degil.

Kutsal olansan hakikat anahtarlarını tekelinde bulundurmaya devam ediyor ve edecektir.

saygılar

Gönderi tarihi:
Sorduğum soruya araştırmacı bazı arkadaşlar dışındaki arkadaşlarımdan aldığım cevap

ve şu ki; ahirette ya kimse kimseyi tanımayacak ya da tanısa bile insanlar arasındaki

manevi bağların hiçbir önemi olmayacak çünkü herkes kendi derdine düşecek

bir diğerini önemsemeyecek cennete girenler keyfine bakacak hiçkimseyi hiçbirşeyide kafaya takmayacak

Bu dinsiz olmak için büyük bir neden !!!

Eğer cennette durum böyleyse bir çok insan için cennet müjde olmayactır.

Eğer cennette insan, hafızasını kaybedip, dünyevi alışkanlıklarını uygulayamayıp, diğer yanan insanları kardeşlerini umursamayıp, karı kız peşinde koşacaksa,, CENNETİN REKLAMI ÇOK KÖTÜ YAPILMIŞ DEMEKTİR.

böyle bir cennet kesinlikle müjde olamaz. ben cayır cayır yanayım daha iyi.

Teşekkürler arkadaşlar, burada cenneti ve cehennemi daha da iyi kavrayıp bir kez daha dinsiz oldum.

Gönderi tarihi:
Bu dinsiz olmak için büyük bir neden !!!

Eğer cennette durum böyleyse bir çok insan için cennet müjde olmayactır.

Eğer cennette insan, hafızasını kaybedip, dünyevi alışkanlıklarını uygulayamayıp, diğer yanan insanları kardeşlerini umursamayıp, karı kız peşinde koşacaksa,, CENNETİN REKLAMI ÇOK KÖTÜ YAPILMIŞ DEMEKTİR.

böyle bir cennet kesinlikle müjde olamaz. ben cayır cayır yanayım daha iyi.

Teşekkürler arkadaşlar, burada cenneti ve cehennemi daha da iyi kavrayıp bir kez daha dinsiz oldum.

:clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:
Doğru. İnsanı insan yapan herşey, duygular, düşünceler, herşey formatlanacak, ameliyatla alınacak. Oraya giden "insan" olmaktan çıkacak :stuart:

İnsan vücudu ile, aklı ile, düşünceleri ile, hatıraları ile, duyguları ile, insani bağları, yetenekleri ile, zaafları ile insandır.

İnsan o kadar ameliyattan sonra "kendisi" olmaktan çıkarıldıktan sonra, dugusuz, düşüncesin "şey" cennete gise ne olur cehenneme gitse ne olur? :devil:

Saygılar.

Tek kelim eklemiyorum :clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:

Daha önce İslam'ın kader inancı ile cennet-cehennem inancı uyuşmaz, kader inancı bütün imtihan ve sonrasındaki cezalandırma ve ödüllendirme sistemini geçersiz kılar diye söylemiştim.

Aklıma birşey daha geldi.

İslam'ın Allah tanımı, dolayısı ile Allah inancı ile cennet-cehennem inancı arasında da uyuşmazlık vardır.

İslam inancına göre, Allah yaratıcıdır, Allah ezeli ve ebedidir. Yaratılanların hiçbiri bu özelliklere sahip değildir..

Gerçekten öyle mi?

Cennete gidenler sonsuza kadar orada kalmıyacaklar mı? Yani böylelikle "ebedilik" kazanmıyorlar mı? Bir son var mı? Eğer bir son olmayacaksa Allah'tan başkası da "ebedilik" özelliğini taşımış olmuyor mu?.

Şeytan :devil: ve cehhennemde sonsuza kadar kalacak olanlar, mesela, günah keçisi Ebu Leheb :chris:, Ben :stuart:, ve la_boheme :wub: sonsuza kadar cehennemde birbirimizin nasıl kızardığını seyredeceksek, bizim de ebedilik özelliğimiz olmuyor mu?

Neresinden tutsam elimde kalıyor bu semitik inançlar :stuart:

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sorun anlamamak değil... Anlıyorlar... Burada yazan herkes vicdan sahibi yani..

Fakat işin zor tarafı: Anladıkları duygular ile din uyuşmuyor. Bunu da görüyorlar.

Bu durumda, aklına, vicdanına, ters gelse de "din orada yanlış dememek adına", akla vicdana mugayir şeyler savunmaya başlıyorlar, "rasyonelleştirme" çabasına giriyorlar, yada "vardır bir hikmeti" diyorlar, yada "evet ben de senin gibi düşünüyorum ama, en doğrusunu Allah bilir" deyip yine "dine yanlış diyen kişi", yani "kafir" olmaktan korkuyorlar.

Saygılar.

sevgili BrainSlapper

ben kendi adıma anlıyorum ama anladığım uyuşmazlık değil senin belirttiğin gibi,anladığım senin ve senin gibi düşünen arkadaşların düşünce şekli,olaylara yaklaşım tarzı,beyninde koyduğu yer..vs...çoğaltılabilir kişiye göre.

bu başlıkta yazılanları okuyunca bile bazı inançsız arkadaşların çelişkilerini gördüm...arkadaşlar inanmadığınız bir dini neden bu kadar çok sorgulama ihtiyacı hissediyorsunuz,sorgulamalarınızı yapıp kendi doğrularınızı buldunuzsa..madem saçma madem hurafe madem bir yaratıcı yok madem neresinden tutsanız elinizde kalıyor..bu konulara dahil olarak ne yapmaya çalışıyorsunuz inanın anlamıyorum,anlamıyorum çünkü ben inançsız olmayı seçen bir insan olsaydım bunları düşünmüş beynimde şekillendirmiş ve hayatımı ona göre yaşayan birisi olurdum...buralara gelipte inanmadığım bir dinin mensuplarıyla uğraşmazdım...

amaç inananların düşünce tarzının yanlışlığını ortaya koymaksa bu olmuyor görüyorsunuz,bence amaç içinizdeki belkiler. siz bile hala yanacakmıyım adalet neresinde ..vs diyebiliyorsanız....

bende sizin lafınızı sevgili BrainSlapper şöyle çevirip size yöneltsem...

fakat inançsızlıkları ile hissettikleri duygular birbiriyle uyuşmuyor,bunuda HİSSEDİYORLAR...

desem nereye varırız bu düşüncelerle.

saygılar

Gönderi tarihi:
bu başlıkta yazılanları okuyunca bile bazı inançsız arkadaşların çelişkilerini gördüm...arkadaşlar inanmadığınız bir dini neden bu kadar çok sorgulama ihtiyacı hissediyorsunuz,sorgulamalarınızı yapıp kendi doğrularınızı buldunuzsa..madem saçma madem hurafe madem bir yaratıcı yok madem neresinden tutsanız elinizde kalıyor..bu konulara dahil olarak ne yapmaya çalışıyorsunuz inanın anlamıyorum,anlamıyorum çünkü ben inançsız olmayı seçen bir insan olsaydım bunları düşünmüş beynimde şekillendirmiş ve hayatımı ona göre yaşayan birisi olurdum...buralara gelipte inanmadığım bir dinin mensuplarıyla uğraşmazdım...

amaç

gerçeğe ulaşmak, gerçeğin ne olduğunu bulmaya çalışmak

kafadan atarak gerçeğe ulaşılmaz

gerçek olduğu belli olmayan bir şeyi gerçekmiş gibi göstermeye çalışanlarla bilgi ve fikir paylaşmak

gerçeğe ulaşmak için bir çok sorgulama, araştırma, geliştirme yapılır.

bizde bunu paylaşıyoruz bu forumda

sizin inancınız sizedir bizi bağlamaz neye inanırsanız inanın

biz sadece sizin inancınızın doğru olmadığını savunuyoruz, size inanmayın demiyoruz. aksini düşünüyorsanız sizde kendinizi savunursunuz, ve böylece bu forum oluşur.

BİZ DOĞRUYU BULMAYA ÇALIŞIP, DOĞRULARIMIZI BELİRTİP, KENDİ METODUMUZLA, DÜŞÜNCELERİMİZE KATILAN İNSANLAR OLUŞTURDUĞUMUZA İNANIYORUZ, MUTLAKA BİZE KATILAN ARKADAŞLARIMIZ VARDIR, BU BİZİM İÇİN YETERLİDİR. SİZ NASIL KENDİ DÜŞÜNCENİZİ YAYAYARAK TEBLİĞ EDEREK ÇOĞALMA AMACI TAŞIYORSANIZ BİZDE SİZİNLE AYNI AMAÇTAYIZ. KENDİMİZ ÇALIP KENDİMİZ OYNAMAMAK İÇİNDE MÜMİNLERE(KARŞIT GÖRÜŞLÜLERE) İHTİYAÇ DUYUYORUZ Kİ FİKİR OLARAK BİZE KATILAN(KATILACAK) İNSANLARA YARDIMCI OLSUN DİYE.

Gönderi tarihi:

sevgili BrainSlapper

ben kendi adıma anlıyorum ama anladığım uyuşmazlık değil senin belirttiğin gibi,anladığım senin ve senin gibi düşünen arkadaşların düşünce şekli,olaylara yaklaşım tarzı,beyninde koyduğu yer..vs...çoğaltılabilir kişiye göre.

amaç inananların düşünce tarzının yanlışlığını ortaya koymaksa bu olmuyor görüyorsunuz,bence amaç içinizdeki belkiler. siz bile hala yanacakmıyım adalet neresinde ..vs diyebiliyorsanız....

fakat inançsızlıkları ile hissettikleri duygular birbiriyle uyuşmuyor,bunuda HİSSEDİYORLAR...

saygılar

Sn.frozen birdefa şu konuya bir açıklık getirmekle başlayalım;

insanları dinibütün olmaya iten cehennem korkusu yada cennet ihtişamıdır

yani insanlar dine sarılırken kendi çıkarını düşünür hem de çokça.

Yukarıda açtığım topiğe dinibütün arkadaşların verdiği cevapları da bir incelerseniz zaten

boş laf etmediğimi anlarsınız.

ayrıca ki yaşadığımız bu ülkede ''toplum din kurallarıyla yönetilsin''

görüşü bazı çıkar çevrelerince empoze edilmeye çalışıldıkça buna karşılık

elbette karşı tepki doğacaktır ve herkes kendi fikrini söyleyecektir.Hayatta

herkesin dilediği gibi inanç ve yaşama hakkı mevcuttur.Ama nezaman ki

inancınız ve buna bağlı yaşam tarzınız ''size'' ve çevrenize zarar ve sıkıntı

(özellikle psikolojik) vermeye başlar ozaman orada bir yanlış aramak gerklidir.

Teşekkürler..

Gönderi tarihi:
BİZ DOĞRUYU BULMAYA ÇALIŞIP, DOĞRULARIMIZI BELİRTİP, KENDİ METODUMUZLA, DÜŞÜNCELERİMİZE KATILAN İNSANLAR OLUŞTURDUĞUMUZA İNANIYORUZ, MUTLAKA BİZE KATILAN ARKADAŞLARIMIZ VARDIR, BU BİZİM İÇİN YETERLİDİR. SİZ NASIL KENDİ DÜŞÜNCENİZİ YAYAYARAK TEBLİĞ EDEREK ÇOĞALMA AMACI TAŞIYORSANIZ BİZDE SİZİNLE AYNI AMAÇTAYIZ. KENDİMİZ ÇALIP KENDİMİZ OYNAMAMAK İÇİNDE MÜMİNLERE(KARŞIT GÖRÜŞLÜLERE) İHTİYAÇ DUYUYORUZ Kİ FİKİR OLARAK BİZE KATILAN(KATILACAK) İNSANLARA YARDIMCI OLSUN DİYE.

amaç anlaşılmıştır.teşekkür ederim...

şunuda belirtmeden geçemiyeceğim düşüncesi ne olursa olsun düşüncesini tebliğ ederek çoğalma amacı güden inanan veya inanmayan herkesi insafa davet edip lütfen kendiniz çalıp kendiniz oynayın diyorum...

saygılar...

Gönderi tarihi:
ayrıca ki yaşadığımız bu ülkede ''toplum din kurallarıyla yönetilsin''

görüşü bazı çıkar çevrelerince empoze edilmeye çalışıldıkça buna karşılık

elbette karşı tepki doğacaktır ve herkes kendi fikrini söyleyecektir.Hayatta

herkesin dilediği gibi inanç ve yaşama hakkı mevcuttur.Ama nezaman ki

inancınız ve buna bağlı yaşam tarzınız ''size'' ve çevrenize zarar ve sıkıntı

(özellikle psikolojik) vermeye başlar ozaman orada bir yanlış aramak gerklidir.

Teşekkürler..

sayın lucas

''toplum din kurallarıyla yönetilsin''görüşünün bende sizler kadar karşısındayım..herkesin dilediği gibi yaşama hakkıda mevcuttur...size katılıyorum...

bazı inanan arkadaşların verdiği cevaplarında farkındayım...bunu irdelemek istemiyorum çünkü tartışmaya dahil olmak istemiyorum...fikir beyan ettim okadar.

saygılar.

Gönderi tarihi:

sevgili BrainSlapper

saygılar

:clover:

Gönderi tarihi:

Anafikir sudur: Ogrenmeye acik beyinler icin, kotu ornegin tek bir faydasi vardir. Iyi olanin daha iyi bellenip, anlasilmasini saglar.

Gönderi tarihi:

sevgili BrainSlapper

Sorduğum soruya cevap veremeyince, karakter tahliline mi giriştin? Konuya ilişkin görüşünüzü alalım.

Madem yaptın bir karakter tahlili, yaz da herkes sebeblensin, tanısın bizim içyüzümüzü.

bu başlıkta yazılanları okuyunca bile bazı inançsız arkadaşların çelişkilerini gördüm...

Bunu yazarken, bu lafı destekle, zahmet et alt alta çelişkili iki lafımı yaz. Afedersin ama desteksiz ********.

arkadaşlar inanmadığınız bir dini neden bu kadar çok sorgulama ihtiyacı hissediyorsunuz,sorgulamalarınızı yapıp kendi doğrularınızı buldunuzsa..madem saçma madem hurafe madem bir yaratıcı yok madem neresinden tutsanız elinizde kalıyor..bu konulara dahil olarak ne yapmaya çalışıyorsunuz inanın anlamıyorum,anlamıyorum çünkü ben inançsız olmayı seçen bir insan olsaydım bunları düşünmüş beynimde şekillendirmiş ve hayatımı ona göre yaşayan birisi olurdum...buralara gelipte inanmadığım bir dinin mensuplarıyla uğraşmazdım...

Yüz kere mi yazacağız neden tartıştığımızı? İmzama koyayım mı? İstermisin?.

Amacımız kimsenin inancıyla da dalga geçmek de değil.

Amacımız sadece, "Hak din" diye birşey olamayacağını, "Tanrı"nın insanlara kitap/kural vermiş olamayacağını, Tanrı'nın bir insanı elçi seçmiş olamayacağını; "Tanrı'nın bir ırka üstünlük vermiş olamayacağını" ispat etmek ve bütün semitik dinlerdeki inançların ve ibadet ritüellerinin putperest bir kökeninin olduğunu görmek ve göstermek.

Peki insanın putperest olmaya hakkı yok mu? Var elbette. Ona saygı duyarız... Kimseyi inancından dolayı eleştirmeyiz, küçümsemeyiz. Peki Nereye kadar eleştirmeyiz? Bu inanç, o inanca tabi olmayanların hayatına, yaşayışına, düşüncesine müdahale edinceye kadar.

Semitik dinler evrensellik iddiasında bulunan dinler. Ortada everensellik iddiası olduğu için, inansın veya inanmasın herkesi ilgilendiren, bugün olmassa bile yarın herkesin hayatına, düşüncesine, yaşayışına müdahale etme potansiyeli olan dinler bunlar. Ben ve benim gibiler de, bu tehlikenin bertaraf edilmesinin en iyi yolunun, bu evrensellik, tanrıdan gelmişlik, "ebedi/mutlak doğruluk" iddiasının çürütülmesi olduğunu gördüğümüz için, bu dinlerin içinde barındırdıkları inanç ve ritüellerin putperest kaynaklarını burada göstermeye, mutlak doğru ile alakalarının olmadığını göstermeye çabalıyoruz.

Yoksa kimseyle alıp veremediğimiz yok, kimseyi mat etmeye çalıştığımız da yok.

Yeterince açık mı?

amaç inananların düşünce tarzının yanlışlığını ortaya koymaksa bu olmuyor görüyorsunuz,bence amaç içinizdeki belkiler. siz bile hala yanacakmıyım adalet neresinde ..vs diyebiliyorsanız[/color

Ben o tür sözleri "faraziye/varsayımsal soru" amaçlı olarak kullanıyorum, yoksa benim içimde şüphe veya belki yok, semitik dinler ve inançları hakkında

Benim düşüncelerimle, hissettiklerim arasında bir fark yok. Zira, ailem, sevdiklerim neredeyse, ben orada olmak isterim. Orası çöl de olabilir, kutuplar da olabilir, esir kampı da olabilir. Düşüncelerimle duygularım arasında fark olmadığı için, inançları ile hissettikleri arasında fark olan arkadaşlardan duyguşarını ve düşüncelerini paylaşmalarını istiyoruz ya. Anlamak için.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
amaç anlaşılmıştır.teşekkür ederim...

şunuda belirtmeden geçemiyeceğim düşüncesi ne olursa olsun düşüncesini tebliğ ederek çoğalma amacı güden inanan veya inanmayan herkesi insafa davet edip lütfen kendiniz çalıp kendiniz oynayın diyorum...

Cevabınız yukarda. "Tek doğru" olduğunu iddia eden dinler ve totaliter düşüncüler, başkalarına kendilerinin çalıp oynamalarına fırsat ve imkan vermezler.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
:clover:

Sevgili sardunyam, frosen'a çiçek gönderdiğine göre, ona verdiğim cevap senin için de geçerli.

Ayrıca tartışmanın bu şekilde konu dışına çekilerek cennet konusundaki sorularımı yanıtsız bırakmayacağınız düşünüyorum.

Mesela Allah ezeli ve ebedidir, yaratanlar bu özelliklere sahip değildir. Peki cennette sonsuza kadar kalmak ebedilik olmuyor mu sorusundan başlayabilirsiniz.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Sorduğum soruya cevap veremeyince, karakter tahliline mi giriştin? Konuya ilişkin görüşünüzü alalım.

Madem yaptın bir karakter tahlili, yaz da herkes sebeblensin, tanısın bizim içyüzümüzü.

Bunu yazarken, bu lafı destekle, zahmet et alt alta çelişkili iki lafımı yaz. Afedersin ama desteksiz ********.

Yüz kere mi yazacağız neden tartıştığımızı? İmzama koyayım mı? İstermisin?.

Yeterince açık mı?

Ben öyle birşey dediysem, bu benim içimde şüphe veya belki olduğu için değil, "faraziye/varsayımsal soru" amaçlıdır.

Benim düşüncelerimle, hissettiklerim arasında bir fark yok. Zira, ailem, sevdiklerim neredeyse, ben orada olmak isterim. Orası çöl de olabilir, kutuplar da olabilir, esir kampı da olabilir. Düşüncelerimle duygularım arasında fark olmadığı için, inançları ile hissettikleri arasında fark olan arkadaşlardan duyguşarını ve düşüncelerini paylaşmalarını istiyoruz ya. Anlamak için.

Saygılar.

bu şekilde bir ileti yazman karakterini zaten gösterir...ayrıca benim yazmama gerek yok..farklı bir bakış açısıyla yaklaşınca alıcağımız cevaplar bu yönde olduğu için konuya ilişkin fikrimi beyan etmektense susmayı tercih ediyorum ki cevaplar benim bu düşüncemi destekliyor..

tahammülsüzlüğünüz bir kere daha onaylanmıştır...

bu üslubun içinde olmayacağım siz buyrun tartışın...

Gönderi tarihi:
Sevgili sardunyam, frosen'a çiçek gönderdiğine göre, ona verdiğim cevap senin için de geçerli.

Ayrıca tartışmanın bu şekilde konu dışına çekilerek cennet konusundaki sorularımı yanıtsız bırakmayacağınız düşünüyorum.

Mesela Allah ezeli ve ebedidir, yaratanlar bu özelliklere sahip değildir. Peki cennette sonsuza kadar kalmak ebedilik olmuyor mu sorusundan başlayabilirsiniz.

Saygılar.

İşte yine cevabı verilemeyecek sorulardan biri;Hiç olmazsa bu cevap bulur diye ümit ediyorum

kendi topik sorumdan vazgeçtim çoktan.

Gönderi tarihi:
Lütfen tamamını okuyun arkadaşlar...Şimdi konuyu bir de şöyle ele alalım;diyelim ki ölümden sonra hayat devam ediyor

ve söylenegeldiği gibi cennet veya cehennem de var;siz öldünüz ve dünya hayatınızdaki

ibadetlerinizden dolayı cennetle mükafatlandırıldınız.

Fakat kardeşiniz, aileniz

ya da canıgönülden bağlı olduğunuz eşiniz cehennemlik oldu;siz şimdi huzur içinde

gönül rahatlığıyla cennet bahçelerinde huri kovalayıp sonsuza kadar zevk-i sefa içinde

yaşayabilecekmisiniz,sevdiklerinizden biri yada birkaçı cehennemde türlü eziyet ve

işkenceler içindeyken....Görüş ve düşüncelerinizi bekliyorum.sevgilerle..

arkadaşlar..

biz cennetin nasıl bir yer olduğunu aklımızla tartamayız..

çünkü bizim aklımız onu almaz nasıl sonsuzluğu almıyorsa...

senin dediğin gibi bir soru mantıksız..

çünkü eğer bize vaad edilmiş bir güzellik varsa ve bunu allah gibi bir kudret vaad etmişse... nasıl onu sorgularız..

biz bilemeyizki nasıl olacak....

belki onlar yerine bir melek olacak yanımızda... yokluklarını hissetmeyeceğiz...

ama eğer illa da ben cehhennemde yakınlarımla olacam dersen o senin bileceğin iş..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.