Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Google, yeni programlama dilinin C++'ı devirebileceğini düşünüyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Google, yeni programlama dilinin C++'ı devirebileceğini düşünüyor

Google, şirketin C++'ın halefi olabileceğine inandığı yeni bir programlama dili olan Carbon hakkında daha fazlasını açıkladı.

AAZxGuA.img?w=768&h=432&m=6

Programlama dilleri sürekli gelişiyor ve gelişiyor ve son yıllarda yerini kullanımı daha da kolay olan modellere bıraktı. Apple'ın kendi Swift dili, örneğin selefi Objective-C'den daha az deneyimli olanlara çeşitli olasılıklar açtı.

Birçoğu Rust'ı C++ halefi olarak adlandırdı, ancak yakın tarihli bir etkinlikte konuşan Google Baş Yazılım Mühendisi Chandler Carruth, başlangıçta bir Mozilla ürünü olan programlama dilinin diğer araçlarla aynı "çift yönlü birlikte çalışabilirliğe" sahip olmadığını açıkladı. farklı programlama dilleri arasında 'çeviri yaparken' bir tür 'dil engeli'.

C++'dan Carbon'a geçiş

Bu nedenle, yeni duyurulan Carbon, popüler C++ koduyla birlikte çalışabilir olmalıdır, ancak tam geçiş yapmak isteyen kullanıcılar için geçiş oldukça kolay olmalıdır.

Tam bir geçişten emin olmayanlar için Carruth, Carbon'un neden C++ dilinin güçlü bir halefi olarak görülmesi gerektiğinin bazı nedenleri hakkında daha ayrıntılı bilgi verdi; bunlara daha basit dilbilgisi ve daha sorunsuz API içe aktarmaları da dahil.

Proje kültürünün erişilebilirliği ve kapsayıcılığı gibi etik motifler de dahil olmak üzere Carbon'un dilinin ötesine geçen başka faydalar da vardır.

Carbon ailesi büyük ölçüde Google çalışanlarından oluşuyor, ancak yalnızca öyle değil. Teknoloji devinin başarılarını sırtlayan Carbon ekibi, başarılı olması için “bağımsız ve topluluk odaklı bir proje” olması gerektiğini söylüyor.

Şu anda, Carbon programlama dili sadece bir deneydir. Kaynak kodu zaten denemeniz için indirilebilir veya Compiler Explorer web uygulamasıyla tarayıcınızın içinden denemeyi seçebilirsiniz.

Kaynak: TechRadar

code-2434271.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.