Φ uurrr Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Arkadaslar simdi anlatacagım hikaye tipi seyleri ben aslında fazla sevmem ama arkasında ki mesaj bakımından hosuma gidiyor ve belki bir bakıs acısı kazandırır diye yazıyorum... Hikaye bu ya adamın biri berbere tıras olmaya gider ve tıras olurken berberin sık sık Allah ın olmadıgına dair yorumlarına sahit olur. "Allah yoktur, olsa bu kadar zulum, adaletsizlik vs... dunyada olmazdı, o yuzden Allah yoktur" falan der berber. Tıras olan adam isi bittikten soonra parasını oder ve dısarı cıkar yurumeye baslar, o sırada bi grup sacı sakalı cok uzun birbirine karısmıs bi grup gecer onunden, hemen berbere geri doner, iceri girer ve "berber diye bisey yoktur, eger berber olsa bu kadar sac sakal birbirine girmis insan olmazdı" der. Berber buna karsılık "ne demek simdi bu? bana gelmiyolar ki? gelsinler keselim" der. Adam da bunu uzerine "sanırım simdi biraz anlamaya baslıcaksın olayı" der ve cıkar. Yorum sizin... Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 uurrr Sonuçta sakallılar, sakallarını traş ettirmek istediklerinde gidebilecekleri bir berber var. Yani ortada somut bir gerçek var. Sen berbere gitmek istersin ve anında bir berbere gider sonuç alırsın. Allah'a gitmek istediğinde ise hiçbir sonuç alamazsın, efsaneye göre ölünce Allah'a gidecez. Yani durum berber olayından farklı Alıntı
Φ yolcu_ Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 yaa ben konuya biraz yabancı kaldım çünkü yeniyim.. ALLAh'ın varlığını inkar edenler mi var aramızda?? konuşalım tartışalım.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 yaa ben konuya biraz yabancı kaldım çünkü yeniyim.. ALLAh'ın varlığını inkar edenler mi var aramızda?? konuşalım tartışalım.. Töbeee haşa.Olurmu öyle şey geyik yapıyoruz işte. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 yaa ben konuya biraz yabancı kaldım çünkü yeniyim.. ALLAh'ın varlığını inkar edenler mi var aramızda?? konuşalım tartışalım.. "Sen yenisin galiba?" der ve arkadaşın bisküvisindan alır BranSlapper Hoşgeldin. Saygılar. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 "Sen yenisin galiba?" der ve arkadaşın bisküvisindan alır BranSlapper Hoşgeldin. Saygılar. Yok yeni falan değil çok eskilerden kalma...taa.. osmanlılardan... kim ne derse desin.. atanız osmanlıyı yıktı bizi bu hallere düşürdü.. diyerek...Espritüel olmaya çalışan -ama bu tür Soğuk Esprileriyle- insanın kanını donduran bu foruma yeni katılan bir arkadaş ... Ne diyelim...Hoş geldi sefalar getirdi.(!) Alıntı
Φ uurrr Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 uurrr Sonuçta sakallılar, sakallarını traş ettirmek istediklerinde gidebilecekleri bir berber var. Yani ortada somut bir gerçek var. Sen berbere gitmek istersin ve anında bir berbere gider sonuç alırsın. Allah'a gitmek istediğinde ise hiçbir sonuç alamazsın, efsaneye göre ölünce Allah'a gidecez. Yani durum berber olayından farklı TARAFSIZ Senin bakıs acın dooru ama benim anlatmak istedigim bu degildi, ha bu anlamda cıkıyor olabilir ama; Benim demek istedigim "Allah olsaydı, dunya da bu kadar kotuluk, ***lik, haksızlık olmazdı. Eger olsaydı bunlar olmazdı" dusuncesinin bu tartısma konusu altında, yani olması ya da olmaması konusunda, cok dogru bir bakıs acısı olmayacagını dusunmemdir. Olaya bence daha farklı bakıs acılardan yaklasılması gerekir... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Tevbe 23 Ey iman edenler! Eğer küfrü imana tercih ediyorlarsa, babalarınızı ve kardeşlerinizi dost edinmeyin. Sizden kim onları dost edinirse, işte onlar zalimlerin kendileridir. Tevbe 24 De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız meskenler size Allah'tan, Resulünden ve Allah yolunda cihad ( çapulculuk) etmekten daha sevgili ise, artık Allah emrini getirinceye kadar bekleyin. Allah fasıklar topluluğunu hidayete erdirmez. Bu ayetleri irdeleyelim.Cihad ile ilgili ayetlerin medinede indirildiği konusunda müslümanlarda mutabıktır. Muhammedin yanındakiler ne kadar bedevi olsalarda sonuçta onlarda akrabalık duyguları taşıyan,akrabalarını seven insanlar.Şimdi ise korkunç ve tüyler ürpertici bir gerçekle karşı karşıyalar. Çünkü savaşmak zorunda oldukları insanlar gökten gelen uzaylılar değil.Onların arasında kendi kardeşleri ve babaları var.Dolayısıyla her vicdanlı insan gibi onlarda savaşmak istemiyor. İstememeleride gayet vicdani bir davranış. Hangi aklı başında olan bir insan babasını,kardeşini kıtır kıtır kesebilirki? Bu durum ise muhammedin hoşuna gitmiyor.Çünkü ordunun dağılması söz konusu.Onun için başlıyor yanındakilere allah adına gaz vermeye. Bir insanın yakın akrabalarından olan babasını,kardeşlerini sevmesi,onları dost edinmesi kadar doğal ve kutsal ne olabilriki? Ama kuranın tanrısı adına muhammed öyle demiyor En kutsal olan aile müesesesine,akrabalık bağlarına bile fitne fesat sokuyor.Eğer müslüman olmayan babalarınızı,kardeşlerinizi severseniz,onları allah yolunda öldürmezseniz, sizler zalimlersiniz,fasıklarsınız diyor. Muhammedi çok sevdiğini söyleyen müslümanlara soruyorum,sizler bu ayetleri hayatınıza geçiriyormusunuz ?Sırf inanmıyorlar diye (varsa şayet) en yakın akrabalarınıza düşman gibi davranıyormusunuz ? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Fasık: 1 . Allah'ın emirlerini tanımayan, sapkın, günah işleyen. 2 . Kötülük eden, fesatçı. Allah bu özelliklere sahip olanları doğru yola iletmiyor... Ve siz ailenizden olsa bile "yanlış yapan/kötülük eden" birine sahip çıkarmısınız? Tevbe 24 De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız meskenler size Allah'tan, Resulünden ve Allah yolunda cihad ( çapulculuk) etmekten daha sevgili ise, artık Allah emrini getirinceye kadar bekleyin. Allah fasıklar topluluğunu hidayete erdirmez. "Allah emrini getirinceye kadar bekleyin" çok manalı olduğunu düşünüyorum... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Fasık: 1 . Allah'ın emirlerini tanımayan, sapkın, günah işleyen. 2 . Kötülük eden, fesatçı. Allah bu özelliklere sahip olanları doğru yola iletmiyor... Ve siz ailenizden olsa bile "yanlış yapan/kötülük eden" birine sahip çıkarmısınız? Tevbe 24 De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız meskenler size Allah'tan, Resulünden ve Allah yolunda cihad ( çapulculuk) etmekten daha sevgili ise, artık Allah emrini getirinceye kadar bekleyin. Allah fasıklar topluluğunu hidayete erdirmez. "Allah emrini getirinceye kadar bekleyin" çok manalı olduğunu düşünüyorum... Bravo sayın sardunyam tebrik ederim.Gerçek kişiliğinizi ortaya çıkardığınız için.Samimi müslümansınızçünkü samimi bir müslüman en yakın akrabası bile olsa eğer müslüman değilse oan düşman olması gerekir.Ancak sorunuzu yanlış adrese somuşsunuz.Ben müslüman değilimki insanları inançlarına göre yargılayayım. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Sevgili sardunyam, Kuran'daki zalim, fasık gibi ifadelerin çoğu, evrensel olarak kötülük olarak tanımlanan tecvüz, işkence gibi şeyleri yapanlara denmez, genel olarak "Allah'ı inkar edenlere, Muhammed'e inanmayanlara" denir. Saygılar. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Zaten açıklamanın 1.nde Allah'ın emirlerini tanımayan deniyor... diğerinde kötülük yapan, fesatçı... Allah'ın emirlerini tanımayanlar kötülük yaparlar ve fesat çıkarırlar. Ancak bir parantez açayım (ateistlerin çoğu Allah'ın emirlerini tanıyor/biliyor kötülük yapmak yasaklanmıştır kötüyü kimse sevmez) Fasık Kuran'da inkarcılar için kullanılır deniyorya kuluna kötülük yapanda Rab'bine kötülük yaparda deniyor. Siz kimseye kötülük yapmıyor, fesat çıkarmıyor ama sadece Allah'a inanmıyorsanız bu sadece iman meselesidir gereğinide Allah bilir. Hiç kimse için İman etmeyecek diye kesin bir hüküm veremeyiz... o yüzden... Allah'ı inkar edenle hiç meselem olamaz o kendi bileceği iş ve kişi ile Rab'bi arasında... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Sevgili sardunyam, Kuran'daki zalim, fasık gibi ifadelerin çoğu, evrensel olarak kötülük olarak tanımlanan tecvüz, işkence gibi şeyleri yapanlara denmez, genel olarak "Allah'ı inkar edenlere, Muhammed'e inanmayanlara" denir. Saygılar. ne demek istiyorsun direk söylermisin. şöyle daha açık anlayacagımız şekilde . saygılar. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Keşke tanrı olsa demiş arkadaşımız,zor bişey değil ki kendine bir heykel yaparsın sonrada taparsın al işte sana tanrı işin espirisi tabi,ben tanrı falan bilmem ama Allah'ın varlığına inanan bir insanım üstelik öyle göstermelik falan değil tüm benliğimle inanıyorum bazen kendi varlığımdan şüpheye düştüğüm anlar bile oluyor ama nedense onun (Allah)var olduğunu hissedebiliyorum.En ümitsiz anlarımda en çaresiz anlarımda varlığının bana güç verdiğini hissediyorum kim nasıl isterse yorumlasın ister psikolojik bir olgu deyin ister şartlanmışlık,bildiğim tekşey Allah'ı ilk önce kendi içinizde arayacaksınız sonrası çorap söküğü gibi geliyor zaten,sonra mantığınızla birleştirmeye başlıyorsunuz tek tek parçaları önce peygamberleri,sonra hadisleri sonra kuranı kerim meal ve tefsiri araştırıp inceliyorsunuz aklınıza takılan bir şeye çözüm çok kolay sahih kaynaklardan yararlanıp ulaşabiliyorsunuz,her öğrenmek istediğiniz sorunun mutlaka cevabı var sadece biraz araştırmanız lazım. Araştırırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey bir konu hakkında bilgi edinmek istiyorsanız o konunun uzmanlarından yararlanmanız lazım,konu hakkında fikri olmayan insanlardan yararlanmaya kalkarsanız kafanız karışır,kısacası işin ehline danışın. Örnek:Necip Fazıl Kısakürek ateist bir şair ve yazarken bir islam alimi ile tanışıp bütün bilgileri ondan öğreniyor,ve netice.. Gaiblerde bir ses geldi: Bu adam, Gezdirsin boşluğu ense kökünde! Ve uçtu tepemden birdenbire dam; Gök devrildi, künde üstüne künde... Pencereye koştum: Kızıl kıyamet! Dediklerin çıktı, ihtiyar bacı! Sonsuzluk, elinde bir mavi tülbent, Ok çekti yukardan, üstüme avcı Ateşten zehrini tattım bu okun, Bir anda kül etti can elmasımı. Sanki burnum, değdi burnuna (yok)un, Kustum, öz ağzımdan kafatasımı Bir bardak su gibi çalkalandı dünya; Söndü istikamet, yıkıldı boşluk. Al sana hakikat, al sana rüya! İşte akıllılık, işte sarhoşluk! Ensemin örsünde bir demir balyoz, Kapandım yatağa son çare diye. Bir kanlı şafakta, bana çil horoz, Yepyeni bir dünya etti hediye Bu nasıl bir dünya, hikayesi zor; Makâni bir satıh, zamanı vehim. Bütün bir kainat muşamba dekor, Bütün bir insanlık yalana teslim. Nesin sen, hakikat olsan da çekil! Yetiş körlük, yetiş, takma gözde cam! Otursun yerine bende her şekil; Vatanım, sevgilim, dostum ve hocam! Aylarca gezindim, yıkık ve şaşkın, Benliğim bir kazan ve aklım kepçe, Deliler köyünden bir menzil aşkın, Her fikir içimde bir çift kelepçe. Niçin küçülüyor eşya uzakta? Gözsüz görüyorum rüyada, nasıl? Zamanın raksı ne bir yuvarlakta? Sonum varmış, onu ögrensem asıl? Bir fikir ki sıcak yarad kezzap, Bir fikir ki, beyin zarında sülük. Selam sana haşmetli azap; Yandıkça gelişen tılsımlı kütük. Yalvardım: Gösterin bilmeceme yol! Ey yedinci gök, esrarını aç! Annemin duası, düş de perde ol! Bir asâ kes bana, ihtiyar ağaç! Uyku, katillerin bile çeşmesi; Yorgan, Allahsıza kadar sığınak. Teselli pınarı, sabır memesi; Size şerbet, bana kum dolu çanak. Bu mu, rüyalarda içtiğim cinnet, Sırrını ararken patlayan gülle? Yeşil asmalarda depreniş, şehvet; Karınca sarayı, kupkuru kelle... Akrep nokta nokta ruhumu sokmus, Mevsimden mevsime girdim böylece. Gördüm ki, ateşte, cımbızda yokmuş, Fikir çilesinden büyük işkence. Evet, her şey bende bir gizli düğüm; Ne ölüm terleri döktüm, nelerden! Dibi yok göklerden yeter ürktüğüm, Yetişir çektiğim mesafelerden! Ufuk bir tilkidir, kaçak ve kurnaz; Yollar bir yumaktır, uzun ve dolaşık. Her gece rüyamı yazan sihirbaz, Tutuyor önümde bir mavi ışık. Büyücü, büyücü ne bana hıncın? Bu kükürtlü duman, nedir inimde? Camdan keskin, kıldan ince kılıcın, Bir zehir kıymak gibi, beynimde. Lugat, bir isim ver bana halimden; Herkesin bildiği dilden bir isim! Eski esvaplarım, tutun elimden; Aynalar söyleyin bana, ben kimim? Söyleyin, söyleyin, ben miyim yoksa, Arzı boynuzunda taşıyan öküz? Belâ mimarının seçtiği arsa; Hayattan mühacir; eşyadan öksüz? Ben ki, toz kanatıi bir kelebeğim, Minicik gövdeme yüklü Kafdağı, Bir zerrecigim ki, Arş'a gebeyim, Dev sancılarımın budur kaynağı! Ne yalanlarda var, ne hakikatta, Gözümü yumdukça gördüğüm nakış. Boşuna gezmişim, yok tabiatta, İçimdeki kadar iniş ve çıkış. Gece bir hendeğe düşercesine, Birden kucağına düştüm gerçeğin. Sanki erdim çetin bilmecesine, Hem geçmis zamanın, hem geleceğin. Açıl susam, açıl! Açıldı kapı; Atlas sedirinde mavera dede. Yandı sırça saray, ilahi yapı, Binbir avizeyle uçsuz maddede. Atomlarda cümbüş, donanma, şenlik; Ve çevre çevre nur, çevre çevre nur. Içiçe mimari, içiçe benlik; Bildim seni ey Rab, bilinmez bilinmez meşhur! Nizam köpürüyor, med vakti deniz; Nizam köpürüyor, ta çenemde su. Suda bir gizli yol, pırılıtılı iz; Suda ezel fikri, ebed duygusu. Kaçır beni ahenk, al beni birlik; Artık barınamam gölge varlıkta. Ver cüceye, onun olsun şairlik, Şimdi gözüm, büyük sanatkarlıkta. Öteler öteler, gayemin malı; Mesafe ekinim, zaman madenim. Gökte saman yolu benim olmalı; Dipsizlik gölünde, inciler benim. Diz çök ey zorlu nefs, önümde diz çök! Heybem hayat dolu, deste ve yumak. Sen, bütün dalların birleştiği kök; Biricik meselem, Sonsuza varmak... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 ne demek istiyorsun direk söylermisin.şöyle daha açık anlayacagımız şekilde . saygılar. Çok açık zaten. Zambiya'daki insan da, Patagonya'daki de Sibirya'daki de zalim deyince, bundan insanlara işkence edeni, kötülük edeni anlar. Kötülük deyince, tecavüz, hırsızlık, işkence falan gibi şeyleri anlar. Kuran'da bu kelimelerden kasıt bu suçları işleyenler değildir. Kuran'a göre Allah'a inanmayanlar, Muhammed'e inanmayanlar zalimdir. Saygılar. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Çok açık zaten. Zambiya'daki insan da, Patagonya'daki de Sibirya'daki de zalim deyince, bundan insanlara işkence edeni, kötülük edeni anlar. Kötülük deyince, tecavüz, hırsızlık, işkence falan gibi şeyleri anlar. Kuran'da bu kelimelerden kasıt bu suçları işleyenler değildir. Kuran'a göre Allah'a inanmayanlar, Muhammed'e inanmayanlar zalimdir. Saygılar. Çünkü Kur'an Siyasi bir Manifesto, Hukuk Kitabı yada Anayasa değildir. Manevi bir dünyayı niteler... O kimselerin Zalimlikleri de "Kendilerine" yaptıkları zulümden dolayıdır. Bakın Şöyle bir tanımlama var: Ondan geldik ve O'na Döneceğiz... Her varlık "Tanrı"ya ulaşmayı amaçlar. Ulaşamayanlar yani kendilerine yönelmeyenler ise kendilerine zulmederler. İnsanın kendine zulmetmeye hakkı var mıdır peki? Onu insanın kendisi tespit eder... O yüzden insan kendi yaptıklarından sorumludur zaten... Ancak o taşıdığı "Hakk" aynı zamanda O... Yani kişi kendi kendisini hesaba çekecek gibi di mi?... Neyse derin mevzuu bu, tasavvufa giriyor... Ama öz olarak böyle... Saygılarımla... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Çünkü Kur'an Siyasi bir Manifesto, Hukuk Kitabı yada Anayasa değildir. Manevi bir dünyayı niteler... O kimselerin Zalimlikleri de "Kendilerine" yaptıkları zulümden dolayıdır. Bakın Şöyle bir tanımlama var: Ondan geldik ve O'na Döneceğiz... Her varlık "Tanrı"ya ulaşmayı amaçlar. Ulaşamayanlar yani kendilerine yönelmeyenler ise kendilerine zulmederler. İnsanın kendine zulmetmeye hakkı var mıdır peki? Onu insanın kendisi tespit eder... O yüzden insan kendi yaptıklarından sorumludur zaten... Ancak o taşıdığı "Hakk" aynı zamanda O... Yani kişi kendi kendisini hesaba çekecek gibi di mi?... Neyse derin mevzuu bu, tasavvufa giriyor... Ama öz olarak böyle... Saygılarımla... Teşekkürler sayın boşig. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Çok açık zaten. Zambiya'daki insan da, Patagonya'daki de Sibirya'daki de zalim deyince, bundan insanlara işkence edeni, kötülük edeni anlar. Kötülük deyince, tecavüz, hırsızlık, işkence falan gibi şeyleri anlar. Kuran'da bu kelimelerden kasıt bu suçları işleyenler değildir. Kuran'a göre Allah'a inanmayanlar, Muhammed'e inanmayanlar zalimdir. Saygılar. ne kötülük salt tecavüz, hırsızlık, işkence falan gibi şeylerden ibaret, ne de Kur'an bu tür suçlara izin verir, bu anlaşıla. Önce Zulm kavramını kavramanız lazım gelir ki zalimi anlamlandırabilesiniz. Kur'an terminolojisinde en fazla kullanılan kavramlardan biri 'zulm' ve uzantılarıdır. Temel nosyonu ' yok olma' ve ' karanlık' olma halidir. Kur'an'da 'zulm'ün temeli olarak 'karanlık' kullanılır ve 'ışık' 'ışıklı' anlamında ki ''Nur'' birbirinin zıddı olarak zaman zaman karşılaştırılır. Hamd, gökleri ve yeri yaratan, karanlıkları ve aydınlığı var eden Allah'a mahsustur. Yine de hakkı tanımayanlar bunları kendilerini yaratana denk tutuyorlar. (En-am;1 ) De ki:"Hiç kör ile gören bir olur mu, yahut karanlıklarla nur bir olur mu? (Rad;16) Allah mutlak ve hakk varlık ve dolayısıyla NUR oldugundan, O'ndan gelen şeylerde NURdur, O'nun insanlar için çizdigi yol, koydu Din Nurdur. Bunun dışında, hakktan nasibi olmayan ve 'helak', yani yokluk ve anlamındaki hayaller peşinde koşanların yolları, icat ettikleri dinler 'zulmet'tir. Zulm; bir şeyi kendine ait olan yerin dışına koyma; gerek eksiklik, gerek fazlalık, gerekse zaman ve yer bakımından saptırma olarak tanımlanır. Zulum, yerli yerine koymamak, yer, zaman, nicelik ve nitelik olarak yanlışlık ve sapkınlıkta bulunmak, akıntısında ki hakkı saptırmak, az olsun çok olsun tecavüzde bulunmak anlamlarına gelir. Kur'an ; en büyügünden en küçügüne kadar insanın gerek Allah'a, gerek başkalarına, gerekse kendisine karşı hertürlü yanlış, yersiz, zamansız, eksik ve fazla hareketi ZULÜM kavramının içine alır. Bırakın başkasına karşı adaletsiz olmayı kendi nefsine bile karşı haksızlık yapamazsın diyen bir Dine yanlış ve eksik bilgilerinizle yaklaşmayın. Rabbin dileseydi bunu yapamazlardı. O halde onları iftiralarıyla baş başa bırak. (En-am;112). Allah'a iftira etmeyin, kapsamlı bir araştırma yapın ve sizin saydıgınız çirkeflikler dahil ve aklınızın alamayacagı kötülükler dahil hepsi açık seçik haber veriliyor. Adaleti baltalayan her girişim ZULÜMDÜR, işleyen kişi ZALİM'in ta kendisidir. Kur'an'ın ''kötülügü'' kavramlaştırması sadece bununla da sınırlı degildir. saygılar. Alıntı
Φ master_soul Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2007 acaba azrail yanınıza geldiğinde bu konuşanlar aynı şkilde konuşcak mı ya çok çok merak ediyorum ALLAh bana öle bişy nasip etsede halinizi görmek nasip olsa ben anlamıyorum ya vallahi bu kadar basit ve dar kalıpta bakılabileceğinne kafam basmıyo mantık mantık mantık abicim bakış açınızo kadar dar ki ALLAh ıslah etsin Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2007 acaba azrail yanınıza geldiğinde bu konuşanlar aynı şkilde konuşcak mı ya çok çok merak ediyorum ALLAh bana öle bişy nasip etsede halinizi görmek nasip olsa ben anlamıyorum ya vallahi bu kadar basit ve dar kalıpta bakılabileceğinne kafam basmıyo mantık mantık mantık abicim bakış açınızo kadar dar ki ALLAh ıslah etsin Ya arkadaşım eğer dine yapılan eleştirilere tahammül edemiyorsan lütfen okuma bu yazıları.Ne bilem yani psikolojin filan bozulabilir, kafan karışablilir, belki içinde şüphe düşer imanından bile olabilirsin maazallah. Alıntı
Φ 16yıldız Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2007 acaba azrail yanınıza geldiğinde bu konuşanlar aynı şkilde konuşcak mı ya çok çok merak ediyorum ALLAh bana öle bişy nasip etsede halinizi görmek nasip olsa ben anlamıyorum ya vallahi bu kadar basit ve dar kalıpta bakılabileceğinne kafam basmıyo mantık mantık mantık abicim bakış açınızo kadar dar ki ALLAh ıslah etsin Sırf bakış açıları kısıtlı olduğu için kafir oldular ve bu sebeplede ebedi azaba müstehak oldular.Allah ıslah etsin Amin. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 Sırf bakış açıları kısıtlı olduğu için kafir oldular ve bu sebeplede ebedi azaba müstehak oldular.Allah ıslah etsin Amin. Güzel yakalamışsın Sevgili 16yıldız. Kuran'a uyacak olursak, bakış açısı dar olanların cezası sonsuza kadar derilerinin tazelenip tazelenip, sonsuza kadar kızartmak, haşlamak, kızgın demirlerle işkence etmek falan olmalı. Bu ne öfkedir kardeşim. Akıl sağlığı yerinde biri bu işkenceleri hayal edebilir mi? Saygılar. Alıntı
Φ LUCAS Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 Güzel yakalamışsın Sevgili 16yıldız. Kuran'a uyacak olursak, bakış açısı dar olanların cezası sonsuza kadar derilerinin tazelenip tazelenip, sonsuza kadar kızartmak, haşlamak, kızgın demirlerle işkence etmek falan olmalı. Bu ne öfkedir kardeşim. Akıl sağlığı yerinde biri bu işkenceleri hayal edebilir mi? Saygılar. Önemli olan onurlu,dürüst insan gibi yaşamak iyi niyetle yaşamın coşkusunu kucaklamaktır arkadaşlar bundan daha önemli birşey yok.istediğine inan yada inanma ama önce erdemleri yaşat;zaten bunu yaptıktan sonra yok sen ona inandın yok buna inanmadın diye kimse cehennemde filan sonsuza kadar ızdıraba mahkum olmaz. Alıntı
Φ master_soul Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 of ya benim bakış açım dar ölemi arkadaşlar güldürmeyin ya sana göre seni bakış açın bana göre benimki büyük 16 yıldız güzel yazı ha ben kızgın ateş falan dedim ki acaba sadece azrailin geldiği zamanı söledim ateş benzeri şey dediğimi hatırlamıyorum senni dar bakış açısı dediğin inanmamaksa o seni dar bakışın arakdaşım ALLAH a şükür ben inançlıyım ve bunu korumak için elimden gelen ne ise yaparım siz istediğiniz kadar geniş düşünün ama o sizin bakış açınızdan öledir unutmayın Alıntı
Φ 16yıldız Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2007 acaba azrail yanınıza geldiğinde bu konuşanlar aynı şkilde konuşcak mı ya çok çok merak ediyorum ALLAh bana öle bişy nasip etsede halinizi görmek nasip olsa ben anlamıyorum ya vallahi bu kadar basit ve dar kalıpta bakılabileceğinne kafam basmıyo mantık mantık mantık abicim bakış açınızo kadar dar ki ALLAh ıslah etsin of ya benim bakış açım dar ölemi arkadaşlar güldürmeyin ya sana göre seni bakış açın bana göre benimki büyük 16 yıldız güzel yazı ha ben kızgın ateş falan dedim ki acaba sadece azrailin geldiği zamanı söledim ateş benzeri şey dediğimi hatırlamıyorum senni dar bakış açısı dediğin inanmamaksa o seni dar bakışın arakdaşım ALLAH a şükür ben inançlıyım ve bunu korumak için elimden gelen ne ise yaparım siz istediğiniz kadar geniş düşünün ama o sizin bakış açınızdan öledir unutmayın Bakış açınızın dar olduğunu söylemedim sayın master_soul. Dikkat çekmek istediğim nokta önceki iletinizde, inanmayan arkadaşlara yazdığınız "Bakış açınız ne kadar dar." tümcesi.size göre inanmamalarının sebebi bakış açıları. Bende diyorumki , tamam; bakış açıları kısıtlı olabilir ve bu sebeple Allahı idrak edemeyebilirler. Kuran'a göre imansızların cezası ebedi azap değilmidir? yani Allahı bile bile değil , sırf anlayamadıkları için inkar etmeleri sebebiyle ebedi azaba mahkum olmalarını aklınız alıyormu? saygılar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.