Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 Somut pratikleri olmayan Din varolamaz.Salt düşünceden ibaret bir din anlayışı yoktur ve zaten Dinin amaçlarına aykırıdır. Kuzeyle güneyin, doguyla batının, medeniyetlerin kesiştigi nokta ; tarihin başladıgı coğrafya, Kabe ve etrafı ; daha anlaşılır Ortadoğu.... Tarih sahnesinde ki yeri diger hiçbir bölgeyle kıyaslanamıyacak kadar önemlidir.Yerkürenin bu gizemli bölgesinde hakimiyet kuramayan hiçbir güç, dünyaya yön verme noktasında iddia sahibi olamıyor.Her türden insanı kendine çeken bir mıknatıs gibidir; ortadogu. Dini ve kültürel dokusuyla hemen her devirde gündemin ön sıralarındaki yerini korumayı başarır.İlave zengin yeraltı kaynakları ve eşsiz coğrafi konumu, insanlar nezninde her zaman cazibe merkezi olmuş ve olcaktır. Medeniyetlerin buluştugu/çatıştıgı yerkürenin merkezidir ortadogu ve onun da merkezi Kabedir. İnsanlıgın ilk adımını attıgı topraklardır ortadogu. Tarih, ortadogudan başladı, yine ortadogu da son bulacak gibi. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 Kültür emperyalizmi, bir ülkenin kendi kültürel değerlerini ve ideolojisini başka bir ülkenin halkına benimsetip ora halkını maddi ve manevi sömürüsüdür. Memleketimizde de Araplar'ın kültür emperyalizmini savunacak yerli işbirlikçiler elbette olacaktır. Yoksa emelleri nasıl gerçekleşecek. Araplara akan trilyonlarca dolarlar, bayram harçlığı 20 YTL için biribirini ezen halkımızın refahı için harcanmalı. Göreceksinizki Arap kültür emperyalizminin yerli işbirlikçileri, bu fikrime bile karşı çıkacaklardır. Sayın Bilimselci.. Ben müslümanım, kabe benim kıblem, kabeyi seviyorum.. Araplarla işim olmaz.. Benim için kutsal olan Araplar değil Kabe-i Şerifedir. Katolikler için Efes neyse müslümanlar için Kabe o dur.. Bunun adı kültür emperyalizmi değil, İNANÇTIR, İMANDIR.. Saygılar.. Alıntı
Φ EMPATİ Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 Somut olmayan şeylere inanılamıyacağını siz kendiniz de söylüyorsunuz. İnancı bile somutlaştırma ihtiyacı hissediyorsunuz.akıl, acı, vs gibi şeyler madde kaynaklıdır, kendisini göremeyiz, ama hissederiz, sonuçlarını görürüz. Ama ruh, cin, melek, şeytan gibi şeylerin sonuçlarını da göremiyoruz, kendilerini de. Herşeyi somut görmek istemek çıkmaza gittiğimizin işaretyi değildir, ama varlığı ispat edilemeyen şetylere inananmak sizin çıkmaza gittiğinizin kanıtı olabilir. Bu arada Kabe deyince aklıma birşey geldi. Kabe Allah'ın evi ise, şeytan taşanan yer de şeytan'ın evi mi oluyor? Yani İslam inancına göre, Mejkkke hem Allah'ın hem de Şeytan'ın evlerinin bulunduğu yer mi? Allah'ın evinin bulunduğu yer kutsal ise, Şeytan'ın evinin bulunduğu yer "lanetli" midir? Kutsal topraklar ifadesinin yanı sıra, lanetli topraklar ifadesi de kullanılabilir mi? Saygılar. söylediklerimi sanırım yanlış anladınız yorumlarım ben somut olmayan şeylere inanmıyorum manası taşımıyor Konumuz kâbe olduğu için sizin anlayış tarzınıza hitaben ben hac inancımı Kâbe' ye giderek sizin gözünüzde somutlaştırıyorum anlamındaydı Ama ruh, cin, melek, şeytan gibi şeylerin sonuçlarını da göremiyoruz, kendilerini de.. bu yazınızdan şöyle bir mana çıkarabilirmiyim sonuçlarını göremediğimiz şeylerin kendileri yok hükmündedir ki büyük olasılıkla bu mana çıkar.peki ruh diye metafizik bir varlık sizce yok mudur Kabe Allah'ın evi ise, şeytan taşanan yer de şeytan'ın evi mi oluyor tabiki hayır böyle birşey söz konusu değil şeytan taşlamanın mana itibarı ile mekanın hadisesi Hz.İbrahim(a.s.)'ın oğlu Hz.İsmail(a.s.)'ı Allah(C.C.)'ın (imtihan üzere) emri ile kurban etmeye götürürken kendilerini bu yoldan çevirmek üzere karşılarına çıkan şeytanı taşladıkları yerdir.. İslam inancına göre Allah(C.C.)'ın evi manasında olan Kâbe vardır ve burada şeytanın evi diye bir inanç bulunmamaktadır bu sebeple "lanetli topraklar" sözü geçerli olmamaktadır.. umarım açıklayıcı olmuşumdur.. saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 peki ruh diye metafizik bir varlık sizce yok mudur Ruh diye birşeyin varlığı veya yokluğu ispatlanamamıştır. düşünce, acı, üzüntü, elektrik vs gibi görünmeyen ama, sonuçları görülebilen olgular gibi, kendisi değilse bile sonucu görülebilen bir olgu olarak tespit edilememiştir. O nedenle "var" denemez. şeytan taşlamanın mana itibarı ile mekanın hadisesi Hz.İbrahim(a.s.)'ın oğlu Hz.İsmail(a.s.)'ı Allah(C.C.)'ın (imtihan üzere) emri ile kurban etmeye götürürken kendilerini bu yoldan çevirmek üzere karşılarına çıkan şeytanı taşladıkları yerdir..İslam inancına göre Allah(C.C.)'ın evi manasında olan Kâbe vardır ve burada şeytanın evi diye bir inanç bulunmamaktadır bu sebeple "lanetli topraklar" sözü geçerli olmamaktadır.. Şeytan insanın karşısına çıkabilen bir varlık mıdır? Yüzyıllardır aynı yer talşlandığına göre, Şeytan orada mı ikamet etmektedir? Yani şeytan'ın mekanı o taşlanan yer midir? Şeytan hareket etmeyen bir varlık mıdır? O taşlanan yer şeytan'ın mekanı ise, orası şeytanın evidir. Bu evin illaki duvarı ve çatısı olması gerekmez. Belki açıkhavada yaşamayı, uyumayı seviyodur, maddeden yaratılmamış ya, maddi bir eve ihtiyacı yoktur. Bu arada maddeden yaratılmadığına göre, madde olan taş'ı atınca nasıl kafası yarılıyo acaba? Kabe'nin Allah'ın evi olduğuna inanan ve dolayısı ile Mekke ve civarına kutsal topraklar diyen zihniyet, Şeytan taşlanan yerin de, Şeytan'ın mekanı olduğuna ve dolayısı ile mekke ve civarına da lanetli topraklar demek zorundadır. Benim için kutsal toprak, lanetli toprak diye birşey yoktur. Toprak topraktır. Saygılar. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Yüzyıllardır aynı yer talşlandığına göre, Şeytan orada mı ikamet etmektedir? Yani şeytan'ın mekanı o taşlanan yer midir? Şeytan hareket etmeyen bir varlık mıdır? BrainSlapper, müslüman mantığıyla hemen cevap vereyim. Ne söylersen tutar mantığıyla yani. Herşey varsayım ya o yüzden !!! Şeytan, taşlanan yerde olmasa bile, orası kutsal bir mekandır ve oraya atılan her taş şeytana ızdırap vermektedir. Bu kadar basit, bak nasıl çözüldü olay hemencecik. Alıntı
Φ LUCAS Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Peki bu hac olayı sırasında izdiham nedeniyle yaşanan facialarsa taşlanan şeytanın intikamı mı yoksa **** kuzuların mı intikamı?? Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Peki bu hac olayı sırasında izdiham nedeniyle yaşanan facialarsataşlanan şeytanın intikamı mı yoksa ***** kuzuların mı intikamı?? çok derinlikli ve bilimsel yaklaşmışsın. tebrikler:) Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2007 tabiki hayır böyle birşey söz konusu değil şeytan taşlamanın mana itibarı ile mekanın hadisesi Hz.İbrahim(a.s.)'ın oğlu Hz.İsmail(a.s.)'ı Allah(C.C.)'ın (imtihan üzere) emri ile kurban etmeye götürürken kendilerini bu yoldan çevirmek üzere karşılarına çıkan şeytanı taşladıkları yerdir.. saygılar.. Eveeet Matrix çözüldü. Demekki doğru söyleyenler şeytan sayılıyor islam inancına göre.Nasılmı ? Eğer bende öyle evladını kesmeye götüren birine rastlasam ne yapar eder onu vazgeçirmeye çalışırım.İbrahimde kendisini engellemeyen çalışan o vicdan sahibi kişiyi şeytan kabul etmiş ve taşlamış. Bu duruma göre 1500 yıldan beri, müslümanlar,sembolik olarak ERDEMLİLİĞİ VE DÜRÜSTLÜĞÜ taşlıyor. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Eveeet Matrix çözüldü. Demekki doğru söyleyenler şeytan sayılıyor islam inancına göre.Nasılmı ? Eğer bende öyle evladını kesmeye götüren birine rastlasam ne yapar eder onu vazgeçirmeye çalışırım.İbrahimde kendisini engellemeyen çalışan o vicdan sahibi kişiyi şeytan kabul etmiş ve taşlamış. Bu duruma göre 1500 yıldan beri, müslümanlar,sembolik olarak ERDEMLİLİĞİ VE DÜRÜSTLÜĞÜ taşlıyor. Sayın katakuta malesef söylediğiniz gibi değil burada Allah'a verilen bir söz var o sözün yerine getirilmesi gerekiyor. Şeytanda insanın duygularında varolan evladına düşkünlüğü/baba sevgisini yani merhameti kullanarak verilen bu sözün yerine getirilmemesini istiyor. Erdem sahibi insanlar sonucunu düşünmeden keyfi sözler vermezler eğer verdilerse o zaman bunu yerine getirmek zorundalar. Buna şeytanın vicdan sahibi olması denmez sadece caydırmaya çalışması denir. İnsanlar sembolik olarak şeytan taşladıklarını varsayıyorlar. Aslında özünde vurgulanmak istenen yoldan çıkarıcı, verilen sözlerden caydırıcı, yalan söyleyen, çarpıtan, olduğundan farklı göstermeye çalışan kötü niyetli varlıktan uzak durmaktır. Söylemiş olduğunuz gibi şeytan ne babaya ne de evlada merhamet duymaz. Merhamet sahibi olan Allah'tır zaten evladı kurban etme mevzusunda Allah'a karşı verdiği akdi yerine getirmesi sınanmaktadır. Sıradan insanlar belki bu sözü unuturlardı (!) ama Hz. İbrahim en erdemli insanlardan biri olduğundan onu caydıramamıştır. Allah evladın kurban edilmesini istemiyor insanın erdemini sınıyor... Sizin için anlaşılması zor bir durum değil mi? Selamlar Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Sayın katakuta malesef söylediğiniz gibi değil burada Allah'a verilen bir söz var o sözün yerine getirilmesi gerekiyor. Şeytanda insanın duygularında varolan evladına düşkünlüğü/baba sevgisini yani merhameti kullanarak verilen bu sözün yerine getirilmemesini istiyor. Erdem sahibi insanlar sonucunu düşünmeden keyfi sözler vermezler eğer verdilerse o zaman bunu yerine getirmek zorundalar. Buna şeytanın vicdan sahibi olması denmez sadece caydırmaya çalışması denir. İnsanlar sembolik olarak şeytan taşladıklarını varsayıyorlar. Aslında özünde vurgulanmak istenen yoldan çıkarıcı, verilen sözlerden caydırıcı, yalan söyleyen, çarpıtan, olduğundan farklı göstermeye çalışan kötü niyetli varlıktan uzak durmaktır. Söylemiş olduğunuz gibi şeytan ne babaya ne de evlada merhamet duymaz. Merhamet sahibi olan Allah'tır zaten evladı kurban etme mevzusunda Allah'a karşı verdiği akdi yerine getirmesi sınanmaktadır. Sıradan insanlar belki bu sözü unuturlardı (!) ama Hz. İbrahim en erdemli insanlardan biri olduğundan onu caydıramamıştır. Allah evladın kurban edilmesini istemiyor insanın erdemini sınıyor... Sizin için anlaşılması zor bir durum değil mi? Selamlar Kesinlikle katılmıyorum sayın sardunyam.Allaha verilen söz demişsiniz.Erdem sahibi insanlar şizofren değilki be allaha söz verdim evladımı keeseceğim desin.Bir insanın evladına düşkünlüğünü nasıl kötü bir şey gibi savunabilrisiniz ? Ne kadar ruh hastası,psikopat varsa,kuran bunları aklamış.Kimi kalkar (hızır) masum bir çucuğu öldürür,niye yaptın diye soranlara,hoop durun bakalım ben bunu kendilğimden yapmadım,Allahtan aldığım bilgiye göre yaptım der. Bir başkası kalkar evladını boğazlamak ister, dur yaw ne yapıyorsun diye engel olanlara,hayır ben allaha söz verdim kesecem diye tutturur. Bakarki olacak gibi değil iyi bari sözümden dönmeyeyim çocuk yerine hayvan keseyim bari der Ne demiş atalarımız AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN,LAFA BAKILMAZ Madem bunları savunuyorsunuz,çıkın sokağa kıtır kıtır çocuklarınız kesin ne kadar samimi olduğunuz anlaşılsın.Yok hayır diyorsanız,hangi mantıkla ********* savunuyorsnuz ki ? Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 İnsanlar sembolik olarak şeytan taşladıklarını varsayıyorlar. Aslında özünde vurgulanmak istenen yoldan çıkarıcı, verilen sözlerden caydırıcı, yalan söyleyen, çarpıtan, olduğundan farklı göstermeye çalışan kötü niyetli varlıktan uzak durmaktır. sardunyam bunun için Arabistana gitmeye gerek var mı ? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 bunun için Arabistana gitmeye gerek var mı ? Evet var.. Gidenler sadece şeytan taşlamaya gitmiyor bildiğiniz gibi.. Bu işin tavafı var, Peygamber efendimizin yaşadığı ortamı görmek tenefüs etmek var.. Arafat var safa var merve var.. Orada manevi çok kazançlar elde edersiniz.. Ben gitmedim ama gidenler bunu söylüyor.. Birde dinizmice de farzdır zaten.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gidenler sadece şeytan taşlamaya gitmiyor bildiğiniz gibi..Bu işin tavafı var, Peygamber efendimizin yaşadığı ortamı görmek tenefüs etmek var.. Arafat var safa var merve var.. Orada manevi çok kazançlar elde edersiniz.. Evet, bende gitmeyi çok isterim, ama farz nedeniyle değil. Nede olsa orada yapılan herşey psikolojik. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Ben gittim.Bir an evvel bitsede geri dönsem diye aklımdan çıkmıyordu.Her şey dağ taş.Kabe taş,sava merve taş,arafat taş,şeytan diye taşlana direkler taş. O zaman ki aklımla bile (müslüman iken) bu nasıl bir ibadet ki taşlarla başlıyor taşlarla bitiyor diye bir türlü anlam veremiyordum.Tunel faciası benim gittğim dönemde olmuştu.Hele o ölenleri görünce iyice nefret etmeye başladım. O kadar çok olumsuzluklar varki,tüm bunları görmezlikten gelip,üstelik birde manevi hava hissettiğini söyleyebilmek için,insanın kendisini kandırabilmesini çok iyi becermesi gerekiyor. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Mevlananın dediği gibi.. "Ne olursan ol yine gel.." Keşke gitte nedenini kendin bil.. Hatta nedensiz git.. Saygılar.. Alıntı
Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 xlark tades Kabeye gitmekle, çin seddine gitmek benim için aynı duygudur. Sadece mekanlar farklı İkisinide görmek isterim. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Kabeye gitmekle, çin seddine gitmek benim için aynı duygudur. Sadece mekanlar farklıTarafıs..Dedimya gitte hangi duygularla gidersen git.. Belki duygular değişir kim bilir.. Ben gittim.Bir an evvel bitsede geri dönsem diye aklımdan çıkmıyordu.Her şey dağ taş.Kabe taş,sava merve taş,arafat taş,şeytan diye taşlana direkler taş. Katakuta.. Gidip oraları taş toprak niyetine gezersen elbette oralarda taş ve toprak göreceksin.. Sana orada zümrüt anka kuşu göreceksin denmedi.. Orada bir şeyler hissetmek için önce iman lazım.. Peygamber efendimize karşı sevgi lazım ki, o sevgili buralarda gezerdi diyip ağlamak.. Onun bastığı topraklara basmak.. Bu duyguyu inanan anlar arkadaşım.. Hiç aşık oldun mu..? Saygılar.. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Kesinlikle katılmıyorum sayın sardunyam.Allaha verilen söz demişsiniz.Erdem sahibi insanlar şizofren değilki be allaha söz verdim evladımı keeseceğim desin.Bir insanın evladına düşkünlüğünü nasıl kötü bir şey gibi savunabilrisiniz ? Ne kadar ruh hastası,psikopat varsa,kuran bunları aklamış.Kimi kalkar (hızır) masum bir çucuğu öldürür,niye yaptın diye soranlara,hoop durun bakalım ben bunu kendilğimden yapmadım,Allahtan aldığım bilgiye göre yaptım der. Bir başkası kalkar evladını boğazlamak ister, dur yaw ne yapıyorsun diye engel olanlara,hayır ben allaha söz verdim kesecem diye tutturur. Bakarki olacak gibi değil iyi bari sözümden dönmeyeyim çocuk yerine hayvan keseyim bari der Ne demiş atalarımız AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN,LAFA BAKILMAZ Madem bunları savunuyorsunuz,çıkın sokağa kıtır kıtır çocuklarınız kesin ne kadar samimi olduğunuz anlaşılsın.Yok hayır diyorsanız,hangi mantıkla ********* savunuyorsnuz ki ? kim kesiyor çocuklarını, Hızır konusuna da bir misal getiremediniz. Hz.İbrahim mümkün mü Allah'ın sözünden çıksın yada bir başka Peygamber. Onlar hertürlü zorlugun bilincinde olan insanlar. '' akıl '' acizdir bunları anlamaktan.helede çarpıtılmış akıl büsbütün anlamsız kalıyor.degilmi ki iman sadece akılla ulaşılmaz. neticeye bakın efendim . kim sizin dediklerinizi savunuyor ki. Alıntı
Φ EMPATİ Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Ruh diye birşeyin varlığı veya yokluğu ispatlanamamıştır.düşünce, acı, üzüntü, elektrik vs gibi görünmeyen ama, sonuçları görülebilen olgular gibi, kendisi değilse bile sonucu görülebilen bir olgu olarak tespit edilememiştir. O nedenle "var" denemez. ispatlanamamış olduğunu bizlere ispatlarmısın? ruhu yok sayarak gerçekten radikal bir değişimin içine giriyorsunuz yada marjinallik hoşunuza gidiyor.. Şeytan insanın karşısına çıkabilen bir varlık mıdır? Yüzyıllardır aynı yer talşlandığına göre, Şeytan orada mı ikamet etmektedir? Yani şeytan'ın mekanı o taşlanan yer midir? Şeytan hareket etmeyen bir varlık mıdır? Şeytan insanın karşısına çıkabilen bir varlık mıdır? = Peygamber görüp taşladığına göre EVET Şeytan orada mı ikamet etmektedir? Yani şeytan'ın mekanı o taşlanan yer midir? = daha öncede HAYIR demiştim Şeytan hareket etmeyen bir varlık mıdır? = HAYIR hareket eden bir varlıktır Bu arada maddeden yaratılmadığına göre, madde olan taş'ı atınca nasıl kafası yarılıyo acaba? kafasının yarıldığı nerede kayıtlı bilmek isterim Şeytan taşlama, Hz. İbrahim'in oğlu İsmail'i kurban etmeye giderken kendisini kandırmaya çalışan şeytanı taşlamasını sembolize ediyor. Hz. İbrahim, bir imtihan olarak Allah'ın emri ile oğlu Hz. İsmail'i kurban etmeye götürürken şeytan önlerine çıkar. Hz. İbrahim'in babalık şefkatini istismar etmeye kalkarak, bu işten vaz geçirmeye çalışır. Fakat ters yüz edilir. Bundan sonra Hz. İsmail'e musallat olur. Cenab-ı Hakkın emrini babasının yanlış anladığını, annesini gözü yaşlı olarak geride bıraktığını fısıldayarak emre boyun eğmemesini telkin eder. Şeytanın desiselerine hiç aldırış etmeyen Hz. İsmail, onu yanından kovmakla kalmaz, arkasından da yedi tane taş atar.İşte hacıların cemrelerde taş atmaları bu hadisenin hatırlanması ve yeniden yaşanmasıdır. Görüldüğü gibi şeytan taşlama dini bir olaydır, bu konuda yazan arkadaşların daha saygılı olmalarını beklemek en doğal hakkımızdır. İnanırsınız veya inanmazsınız, ama siz inanmasanız bile inançlara saygı göstermek gerekir. saygılar.. Tarafıs..Dedimya gitte hangi duygularla gidersen git.. Belki duygular değişir kim bilir.. Katakuta.. Gidip oraları taş toprak niyetine gezersen elbette oralarda taş ve toprak göreceksin.. Sana orada zümrüt anka kuşu göreceksin denmedi.. Orada bir şeyler hissetmek için önce iman lazım.. Peygamber efendimize karşı sevgi lazım ki, o sevgili buralarda gezerdi diyip ağlamak.. Onun bastığı topraklara basmak.. Bu duyguyu inanan anlar arkadaşım.. Hiç aşık oldun mu..? Saygılar.. Valla yürekten katılıyorum Turist niyetine giden çok Yani işin hakiki manası kavrayan sanırım az küçük bir anekdot aktarayım Medine de sabah namazını kılarken imam arada secde ayetini okuyor ve herkes secdeye varıyor namazdan sonra otelde bir dayımız "yaw burada sabah namazını üç rekat kılıyorlar" ben de "eee sen ne yaptın dayı " dedim ne dese beğenirsiniz "ben kılmadım(secdeyi yapmadım) orada" halbuki imam cuma sabahı Efendimiz (s.a.v.)'in sabah namazında okuduğu sureyi okuyarak bir sünneti yerine getiriyordu... anlatmak istediğim bilmeden araştırmadan anlamadan sadece turist niteliği taşıyarak gidersek manevi bir haz alamıyacağımız saygılar.. Eveeet Matrix çözüldü. Demekki doğru söyleyenler şeytan sayılıyor islam inancına göre.Nasılmı ? Eğer bende öyle evladını kesmeye götüren birine rastlasam ne yapar eder onu vazgeçirmeye çalışırım.İbrahimde kendisini engellemeyen çalışan o vicdan sahibi kişiyi şeytan kabul etmiş ve taşlamış. Bu duruma göre 1500 yıldan beri, müslümanlar,sembolik olarak ERDEMLİLİĞİ VE DÜRÜSTLÜĞÜ taşlıyor. bunun kim olduğunu söyleyebilirmisin?? tabiki kanıtlarıyla bekliyoruz saygılar.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Kesinlikle katılmıyorum sayın sardunyam.Allaha verilen söz demişsiniz.Erdem sahibi insanlar şizofren değilki be allaha söz verdim evladımı keeseceğim desin.Bir insanın evladına düşkünlüğünü nasıl kötü bir şey gibi savunabilrisiniz ? Ne kadar ruh hastası,psikopat varsa,kuran bunları aklamış.Kimi kalkar (hızır) masum bir çucuğu öldürür,niye yaptın diye soranlara,hoop durun bakalım ben bunu kendilğimden yapmadım,Allahtan aldığım bilgiye göre yaptım der. Bir başkası kalkar evladını boğazlamak ister, dur yaw ne yapıyorsun diye engel olanlara,hayır ben allaha söz verdim kesecem diye tutturur. Bakarki olacak gibi değil iyi bari sözümden dönmeyeyim çocuk yerine hayvan keseyim bari der Ne demiş atalarımız AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN,LAFA BAKILMAZ Madem bunları savunuyorsunuz,çıkın sokağa kıtır kıtır çocuklarınız kesin ne kadar samimi olduğunuz anlaşılsın.Yok hayır diyorsanız,hangi mantıkla ********* savunuyorsnuz ki ? Sayın katakuta insanların evlatlarına düşkünlüğünün kötü olan bir tarafı yok ancak iman etmiş olanlar için Allah herşeyden önce gelir O'na olan sevginin herşeyin üzerinde olması gerekir evlat, dünya malı, kadın, erkek, ana, baba... her ne ise bunları size ve bize veren Allah'tır... İman etmeyen biri için bunu anlamak imkansızdır ancak belki şöyle anlayabilir eğer aşka inanıyorsanız hayatınızın bir döneminde aşkla bağlı olduğunuz biri mutlaka vardır bu evlatta olabilir başka biride... işte o sizin için herşeyden değerlidir. Geri kalanlar ondan sonra gelir. Bizim için Allah sevgisi diğer sevgilerin üzerindedir ve o sevgilere sebeb olandır aynı zamanda. Siz verdiğiniz sözde dururmusunuz katakuta... yoksa durmazmısınız verilen söz sadakatin simgesidir değilmi? ve dürüstlüğünde... söylediğiniz atasözümüzü konuya uyarlayalım. Ayinesi iş ise kişinin lafa bakılmıyorsa o zaman o kişi verdiği sözde duruyor ya da durmuyorsa kişiliği ona göre kendini eleverecektir. Bunları savunmakla sokağa çıkıp çocuk kesmenin ne alakası var üstelik bizden böyle bir söz vermemiz istenmiyor ki, aksine bize yetimlerin başını okşama emrediliyor merhametli olmak, insanı sevmek emrediliyor... Ve biz kendiğimizden böyle birşeyi yapmaya söz vermedik ki... İnsan herhaliyle sınanır hatta insan kendisi kendisini sınar zaman zaman. Dostlarınızı belirlerken onların bütün davranışlarını gözden geçirirsiniz yani onları sınarsınız değil mi? Size yalan söyleyen ya da kendisinden zarar gördüğünüz dostlarınızdan uzak durursunuz ve onlarla arkadaşlık etmeyerek cezalandırırsınız değil mi? Sizin ve bizim bile insanları yani birbirimizi sınama hakkımız mevcutken Yaratıcı'nın insanın sadakatini sınamasını neden anlayamıyorsunuz ki? Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 6 Ocak , 2007 ALINTI(katakuta @ Jan 6 2007, 02:58 AM) Eveeet Matrix çözüldü. Demekki doğru söyleyenler şeytan sayılıyor islam inancına göre.Nasılmı ? Eğer bende öyle evladını kesmeye götüren birine rastlasam ne yapar eder onu vazgeçirmeye çalışırım.İbrahimde kendisini engellemeyen çalışan o vicdan sahibi kişiyi şeytan kabul etmiş ve taşlamış. Bu duruma göre 1500 yıldan beri, müslümanlar,sembolik olarak ERDEMLİLİĞİ VE DÜRÜSTLÜĞÜ taşlıyor. bunun kim olduğunu söyleyebilirmisin?? tabiki kanıtlarıyla bekliyoruz saygılar.. Siz bana ibrahimi engelleyenin şeytan olduğunu kanıtlayın,(şeklini şemalinis) söz bende o kişiyi nufüstaki kayıdı ile beraber kanıtlayacağım.Soyut olan bir varlık taşlanmaz, taşlanamaz.Çünkü taşlamak somut olan bir eylemdir ve somut varlıklara karşı yapılabilir.Siz şimdi kalkar bu çelişkiyi gidermek için insan kılığına girmişte dersiniz.Yeterki batıl inaçlarınıza leke gelmesin,insanlık vicdadında yargılanmasın Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Sayın katakuta malesef söylediğiniz gibi değil burada Allah'a verilen bir söz var o sözün yerine getirilmesi gerekiyor. Şeytanda insanın duygularında varolan evladına düşkünlüğü/baba sevgisini yani merhameti kullanarak verilen bu sözün yerine getirilmemesini istiyor. Erdem sahibi insanlar sonucunu düşünmeden keyfi sözler vermezler eğer verdilerse o zaman bunu yerine getirmek zorundalar. Buna şeytanın vicdan sahibi olması denmez sadece caydırmaya çalışması denir. İnsanlar sembolik olarak şeytan taşladıklarını varsayıyorlar. Aslında özünde vurgulanmak istenen yoldan çıkarıcı, verilen sözlerden caydırıcı, yalan söyleyen, çarpıtan, olduğundan farklı göstermeye çalışan kötü niyetli varlıktan uzak durmaktır. Söylemiş olduğunuz gibi şeytan ne babaya ne de evlada merhamet duymaz. Merhamet sahibi olan Allah'tır zaten evladı kurban etme mevzusunda Allah'a karşı verdiği akdi yerine getirmesi sınanmaktadır. Sıradan insanlar belki bu sözü unuturlardı (!) ama Hz. İbrahim en erdemli insanlardan biri olduğundan onu caydıramamıştır. Allah evladın kurban edilmesini istemiyor insanın erdemini sınıyor... Sizin için anlaşılması zor bir durum değil mi? Sevgili sardunyam, (rumuzunuz da hoş, bu hitaptan sonra insanın şiirsel bir mektup yazası geliyor ) Ben dinsizim, o nedenle benim için Hz. İbrahim, kendi çocuğunu kesmek isteyen şizofreni hastası bir adamdır. Şimdi, diyelim ki kalbimdeki mühür çözüldü ve iman ettim semitik dinlerden herhangi birine. Semitik din mensubu olduğumu varsayalım yani. Hz. İbrahim hikayesine geliyorum. karşımda şöyle bir diyalog var: Allah: Ey İbrahim, evladını benim için kurban et. Yapacak mısın yapmayacakmısın seni sınayacağım. Hz. İbrahim: Sen ne dersen o olur Allah'ım. (Ve Hz. İbrahim çocuğu alır, yatırır uygun bir taşın/kütüğün üstüne, bıçağı dayar boğazına.) Allah: İbrahim, sen hakkatten Allah'a verdiği sözü tutan bir adammışsın. Tamam kesme oğlunu, al şu koyunu kes. Sorular: 1. Bu nasıl Allah'tır ki, A şahsının sadakatini, B şahsının canı ile test etmeye kalkıyor? Eğer A şahsını test etmek istiyorsa, A şahsı ile ilgili bişey istesin. 2. Bu Allah nasıl bir Allah'tır ki, hem A şahsını B şahsının canı ile test etmeye kalkıyor, sonra da "yok la şaka yaptım" deyip vazgeçiyor, eğleniyor mu? 3. Hz. İbrahim "Ey Allah'ım beni şu küçücük çocuğun canı ile test etme, benim canımı al istiyorsan" dese, Allah'ın sınavından çakacakmıydı? Sevgili sardunyam, Binlerce yıl önce birilerinin (Yahudilerin), şizofreni hastası atalarını temize çıkarmak için uydurdukları hikayelere inanmak zorunda değilsin. Eğer Hz. İbrahim'in oğlunu kesmesme teşebbüsünü makul bir gerekçeye bağlıyorsan, bu linkte bulunan insanların da makul gerekçeleri var demek zorunda kalırsın. Halbuki hem Hz. İbrahimin davranışının, hem de bu linkteki insanların davranışının tek bir ortak açıklaması var: Şizofreni. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Müslümanlar için haccın farz olduğunu hatırlatmak isterim.. Turzim ve döviz meselesinide bir önceki sayfada açıkladım.. Kabe sadece bugünün dini merkezi değildir.. Hz. İbrahimden bu yana vardır ve o günden bu yana kutsaldır.. Hz. İbrahim Turizm gelirlerini mi hesaplamış acaba..? Hz. Mevlana, Hacı Bektaş- Veli hep ziyaret edilenlerdendir.. Yerli yabancı binlerce turist gelir her yıl.. Acaba amaç insani vasıfları yüksek değerlere çıkmış, kalplerde taht kurmuşları görmek, ziyaret etmek midir.. Yoksa turizm midir.. Bir ileti gireceğimde şunu diyorum kendime.. Klavye kaçmıyor Sedat, düşünde yaz.. Saygılar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 ispatlanamamış olduğunu bizlere ispatlarmısın? ruhu yok sayarak gerçekten radikal bir değişimin içine giriyorsunuz yada marjinallik hoşunuza gidiyor.. Ben "Ruh diye birşeyin varlığı veya yokluğu ispatlanamamıştır" diyorum, yani "var" veya "yok" demiyorum. Eğer başarabiliyorsan, sen getir bana ruhun varlığının ispatlandığına dair bilgiyi. Çünkü ben ruhun varlığı yokluğu ispatlanamamıştır diyorum, yani var mı yok mu belli değil diyorum. Sen ise "var" diyorsun, bu kadar emin konuştuğuna göre var bir kanıtın elinde. Bunun marjinallikle alakası yok, sadece bilinemeyen birşey hakkında ************* yapmıyorum, o kadar. Şeytan insanın karşısına çıkabilen bir varlık mıdır? = Peygamber görüp taşladığına göre EVET diyorsun ve bana "[Şeytan'ın] kafasının yarıldığı nerede kayıtlı bilmek isterim" diye mi soruyorsun? Bu bir mantık zinciri, İbrahim'in Şeytan'ı gördüğüne ve o'na taş attığına inandığın takdirde, taşı şeker niyetine atmadığını da anlaman gerekir sanırsam. Ama daha makul bir açıklaması var bütün bu olayın: İbrahim cinnet geçirip evladını kesmeye götürüken karşısında gördüğü şey "yapma , etme İbrahim, kıyma şu sabiye" diyen makul bir insan büyük bir ihtimal. Yahudiler de atatlarına "deli" mi diyecekler, elbette rasyonelleştirmişmeye ve ulvi anlamlar yüklemişler atalarının bu davranışına. Saygılar. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2007 Sevgili sardunyam, (rumuzunuz da hoş, bu hitaptan sonra insanın şiirsel bir mektup yazası geliyor ) Ben dinsizim, o nedenle benim için Hz. İbrahim, kendi çocuğunu kesmek isteyen şizofreni hastası bir adamdır. Şimdi, diyelim ki kalbimdeki mühür çözüldü ve iman ettim semitik dinlerden herhangi birine. Semitik din mensubu olduğumu varsayalım yani. Hz. İbrahim hikayesine geliyorum. karşımda şöyle bir diyalog var: Allah: Ey İbrahim, evladını benim için kurban et. Yapacak mısın yapmayacakmısın seni sınayacağım. Hz. İbrahim: Sen ne dersen o olur Allah'ım. (Ve Hz. İbrahim çocuğu alır, yatırır uygun bir taşın/kütüğün üstüne, bıçağı dayar boğazına.) Allah: İbrahim, sen hakkatten Allah'a verdiği sözü tutan bir adammışsın. Tamam kesme oğlunu, al şu koyunu kes. Sorular: 1. Bu nasıl Allah'tır ki, A şahsının sadakatini, B şahsının canı ile test etmeye kalkıyor? Eğer A şahsını test etmek istiyorsa, A şahsı ile ilgili bişey istesin. 2. Bu Allah nasıl bir Allah'tır ki, hem A şahsını B şahsının canı ile test etmeye kalkıyor, sonra da "yok la şaka yaptım" deyip vazgeçiyor, eğleniyor mu? 3. Hz. İbrahim "Ey Allah'ım beni şu küçücük çocuğun canı ile test etme, benim canımı al istiyorsan" dese, Allah'ın sınavından çakacakmıydı? Sevgili sardunyam, Binlerce yıl önce birilerinin (Yahudilerin), şizofreni hastası atalarını temize çıkarmak için uydurdukları hikayelere inanmak zorunda değilsin. Eğer Hz. İbrahim'in oğlunu kesmesme teşebbüsünü makul bir gerekçeye bağlıyorsan, bu linkte bulunan insanların da makul gerekçeleri var demek zorunda kalırsın. Halbuki hem Hz. İbrahimin davranışının, hem de bu linkteki insanların davranışının tek bir ortak açıklaması var: Şizofreni. Saygılar. Sevgili Slapper nickim için söylediğiniz güzel sözlere teşekkür ederim eğer içinizden şiir yazmak geçiyorsa kendinizi tutmayın. Ne güzel işte ilham geliyor demektir. Hz.İbrahim hakkında söylediğiniz sözler tamamen ateist bakış açısından kaynaklanan içindeki manayı ve sebebi görmemenizin sonucudur. Zaten ben sizden bunu anlamanızı beklemiyorum eğer böyle bir duyguya sahip olmuş olsaydınız Hz. İbrahim'e şisofren demezdiniz. Hz. İbrahim'in dini diye bir tabir kullanır Kuran o Hz. Musa'dan ve İsa'dan da önce yaşamış ve bulunduğu dönemde çok yaygın olan putperestliği benimsememiştir. Aklını kullanan insanlardan biridir. Yaratıcı gücü tamamen aklının gösterdiği yolla bulmuştur. Böyle bir adama siz şizofren diyorsunuz dolayısıyla benim için anlamsız oluyor bu sözleriniz. Hz. İbrahim'in eşi çok ilerlemiş yaşında Hz.İsmail'e hamile kaldı ve İbrahim a.s. Allah'a benim bu kocamış yaşımda nasıl çocuğum olur diye sordu ve Allah'a olan sadakatinin göstergesi olarak doğacak oğlunu kurban edeceğini söyledi bir insan için verilmesi zor bir karardır bu. Yani sizin söylediğiniz gibi Allah kulum ben seni sınayacağım oğlunu bana kurban et demedi. İbrahim a.s gibi bir şahsiyet için verilen söz şerefin göstergesidir heleki bu söz Allah'a verilmişse bundan cayması söz konusu olamaz. Sizde bilirsiniz ki eski çağlarda tapınılan tanrılara kurbanlar vermek gibi adetler vardı insan kurban edilirdi. Ama ilahi dinlerde insan kurban edilmesi gibi bir kural asla söz konusu olmamıştır. Hz. İbrahim sadakatini ispatlamıştır ve oğlu Allah tarafından bağışlanmıştır. Verdiğiniz linkte bulunan şizofrenlerle Hz. İbrahim'i benim kıyaslamam söz konusu olamaz. Sizin reddetmeniz ne kadar doğalsa benim bu konuyu anlamam o kadar doğal. Yaratıcı hepimizi bir şekilde sınıyor hayatımın pek çok döneminde dünyasal pek çok şeyden fedakarlık etmek zorunda kaldım ama karşılığında başka güzellikler yaşadım ben kaybettiğim şeyleri bir kurban olarak gördüm yani bir sınav veriyorum. Hepimiz gibi... Sizin için hayatın ve getirdiklerinin bir anlamı olmayabilir ama benim için herşeyin bir anlamı var. Ben bir tesadüfle meydana geldim yaşadığım her duyguyu şans eseri yaşadım, çektiğim sıkıntıları öylesine geçiştirdim ve birgün öylesine öleceğim diye düşünmüyorum. Zeka sahibi ve duygu sahibi canlılar olarak kendi içsel gelişimimizde edindiğimiz kazanımları düşündüğümde bütün bunların bir hiç uğruna olduğuna inanmıyorum. Hz. İbrahim'de bütün bunları bir hiç uğruna yaşamadı. Ve o şizofren olmak bir kenara çok zeki, dürüst ve alçakgönüllü bir insandır bana göre... Sonuçta oğlu İsmail kurban edilmemiştir ve İbrahim a.s. kendi sınavını vermiştir. Ne mutlu ona... Selamlar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.