Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 18 yıl Acaba yokluğu düşündünüz mü gerçekten..? Şu an düşünebildiğin için sana yokluk çok korkunç geliyor sedat bey.Zaten yok olduğunda,ne yok olduğunu düşünebilecek,nede bileceksin. Uykuda geçirdiğin zamanları düşün.Bir nevi yoksun.Uyku geçiçi bir yokluk, ölüm ise dönüşü olmayan bir yokluk. Her akşam ben bu gece yok olacağım korkusunu yaşamıyorsundur umarım. Hergece antreman yaparak bir nevi yokluğa alışıyoruz.Sende alışmaya çalış kendine iyilik etmiş olursun. Fazla kafanı takma
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 18 yıl Yazar Şu an düşünebildiğin için sana yokluk çok korkunç geliyor sedat bey.Zaten yok olduğunda,ne yok olduğunu düşünebilecek,nede bileceksin. Uykuda geçirdiğin zamanları düşün.Bir nevi yoksun.Uyku geçiçi bir yokluk, ölüm ise dönüşü olmayan bir yokluk. Her akşam ben bu gece yok olacağım korkusunu yaşamıyorsundur umarım. Hergece antreman yaparak bir nevi yokluğa alışıyoruz.Sende alışmaya çalış kendine iyilik etmiş olursun. Fazla kafanı takma uyku neymiş ölümün fragmanı uykudan uyandığına göre ölümden sonrada uyanacaksın(dirileceksin) bence kafaya takılacak bir durum
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 18 yıl Sonsuzluk neden ürkütücü geliyor size sevgili frozen..Hayatınızda hiç bitmesini istemediğiniz bir an yok mu..? Çok mutlu olduğunuz bir zaman dilimi yok mu..? Peki o zaman dilimi hiç bitmese ne güzel değilmi.. Sonsuzluk ne zaman ürpertir biliyor musunuz.. Sonsuza dek azap göreceğimizi bildiğimiz zaman ürpertir.. Allah affetsinde sonsuz azaba düşmeyelim.. (bu temenni inananlar içindi) Yokluk neden ürpertiyor beni bilmiyorum, ancak düşündüğüm zaman ürperiyorum ve o durumu anlatamıyorum.. Düşünüyorum yokum, sevdiklerim yok, sevdiklerimin yok olduğunu bile idrak edemiyorum çünkü yokum, ruhum nerede, neden yaşadımya peki, elimi uzatamıcakmıyım, kimseyi duyamıcakmıyım, sessizlik, sonsuz karanlık.. Saygılar.. sevgili xlark tades burda açıklaması zor...onun için beni mazur gör...hayatta herşeyin gelip geçici olduğunu bildiğim için sorularınızın cevabına hayır diyeceğim..çünkü hiç bitmeseydi zaten aynı hisleri vermeyecekti,anlamsızlaşacaktı...bence insan cennettede olsa ürkütür..gerçi bilinmeyen bir yer neler görüceğimizi neler düşüneceğimizi o zaman anlıyacağız.. allahın varlığına ve birliğine inanan birisiyim..ama cennet ve cehennemin söylendiği gibi olmadığını düşünüyorum şimdi ateist arkadaşlar yine yanlış yorumlayacaklar... yokluk şu noktada ürkütücü olabilir...hep inandığım ilahi adaletin olmaması... sevgiler ve saygılar..
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 18 yıl Şu an düşünebildiğin için sana yokluk çok korkunç geliyor sedat bey. Uyku yokluk değildir, sonuçta varsın.. rüyalarınla, sabah kalkma plannınla, bazen bilincinle, bazen yarı bilincinle, bazen uyur gezerliğinle.. Bilirsin çukura düşmeden önce çukura düşmekten korkmak evladır ve anlamlıdır.. Düştükten sonra korksan ne korkmasan ne.. Keşke düşmesem keşke yok olmasam..! Bence yok olmayı ara vermeden ve tam bir konsantrasyonla en az bir saat düşünün, eminim çok farklı boyutlara gireceksiniz.. Hissedemediğiniz birşeyler olabilir, bu kadar kesin kararlı olmayın bence.. Saygılar..
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 18 yıl burda açıklaması zor...onun için beni mazur gör...hayatta herşeyin gelip geçici olduğunu bildiğim için sorularınızın cevabına hayır diyeceğim..çünkü hiç bitmeseydi zaten aynı hisleri vermeyecekti,anlamsızlaşacaktı Burada sana katılmam imkansız.. Bitmesini istemediğimiz "an" ları muhteşem yapan o "an" ların sonlu olması değildir.. O "an" lar'ın gerçekten güzel olmasıdır.. Saygılar..
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 18 yıl Olumden korkanlar kafalarina takar bunu!!! Ölümden değil, öldükten sonraki hesaptan korkuyorum.. Bütün mesele Rabbim benden razımıdır meselesidir.. Bunu inanmayan anlayamaz.. Saygılar..
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 18 yıl Uyku yokluk değildir, sonuçta varsın.. rüyalarınla, sabah kalkma plannınla, bazen bilincinle, bazen yarı bilincinle, bazen uyur gezerliğinle..Bilirsin çukura düşmeden önce çukura düşmekten korkmak evladır ve anlamlıdır.. Düştükten sonra korksan ne korkmasan ne.. Keşke düşmesem keşke yok olmasam..! Bence yok olmayı ara vermeden ve tam bir konsantrasyonla en az bir saat düşünün, eminim çok farklı boyutlara gireceksiniz.. Hissedemediğiniz birşeyler olabilir, bu kadar kesin kararlı olmayın bence.. Saygılar.. Sedat bey bütün samimiyetimle söylüyorum, müslüman iken defalarca bunu düşünür ve korkudan hüngür hüngür ağlardım akibetim ne olacak diye.Acaba paçayı cehennemden kurtarabilecekmiyim saatlerce düşünürdüm.Niye bu kadar kafanı takıyorsun, bu gidişle kafayı sıyıracaksın diye bana çıkışırdı eşim süreki. Bende, sen işin ciddiyetini kavrayamıyorsun diye itiraz ederdim. Hem kendimi hemde etrafımdaki insanları huzursuz yapıyordum.Şimdi artık çok huzurlu ve rahatım.
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 18 yıl Ölümden değil, öldükten sonraki hesaptan korkuyorum..Bütün mesele Rabbim benden razımıdır meselesidir.. Bunu inanmayan anlayamaz.. Ben inanmıyorum, ama anlıyorum sizi. Bir farkla. Ben öldükten sonra verilecek hesaptan korkmuyorum. Ben burada, yaşarken, vicdanıma, aklıma hesap verememekten korkuyorum. Saygılar.
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 18 yıl Ben öldükten sonra verilecek hesaptan korkmuyorum.Ben burada, yaşarken, vicdanıma, aklıma hesap verememekten korkuyorum Hesaba inanıyormusun ki korkmuyorum diyorsun..? Dünyadaki hesap başka.. Bende dünyadayken insan olabilmenin gereklerini ne kadar yerine getiriyorum yada getiremiyor muyum mu diye endişeleniyorum... Saygılar..
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 18 yıl Hesaba inanıyormusun ki korkmuyorum diyorsun..? İnanmıyorum ki, korkayım. Saygılar.
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 18 yıl Ben öldükten sonra verilecek hesaptan korkmuyorum. Alıntı yaptığım söz sana ait.. O yüzden öyle yazdım.. Saygılar..
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 18 yıl Alıntı yaptığım söz sana ait..O yüzden öyle yazdım.. Belki ifadeye dikkat etmemişim ama, kastettiğim, ölümden sonrası beni ilgilendirmiyor, o nedenle korkmuyorum demek istemiştim. Saygılar.
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 18 yıl Belki ifadeye dikkat etmemişim ama, kastettiğim, ölümden sonrası beni ilgilendirmiyor, o nedenle korkmuyorum demek istemiştim. Saygılar. Ok anlaşıldı.. Zaten anlaşılmıştıda, sadece yazını hatırlatmak istedim.. Saygılar..
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 18 yıl Yazar Siz bence kafaniza takin!!! Olumden korkanlar kafalarina takar bunu!!! sIZ zaman geciyor olucez derken aslinda zamanin gectigi filanda yok..... Zaman oldugu yerde sabit gelip gecen sadece bizleriz.... Olumden asla korkmam!!! Asla kafamada takmam!! Olcegimi bile bile duyulan korkunun bana bir yararida olmaz.... Ölüm kurtuluş değil ki daha hesap var işte biz bu hesaptan korkuyoruz zira karne zayıflarla dolu öleceğimi bile bile duyduğum korkunn bana yararı var kendimi Rabbini daha iyi bilen daha düzenli daha yardımsever (bu dahaları çoğaltabiliriz) bir insan olmamı sağlıyor ve ben bunu kafama takarım merak etme psikolojik bir bozukluk yapmıyo deneyebilirsin..
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2006 18 yıl Ölüm kurtuluş değil ki daha hesap var işte biz bu hesaptan korkuyoruz zira karne zayıflarla dolu öleceğimi bile bile duyduğum korkunn bana yararı var kendimi Rabbini daha iyi bilen daha düzenli daha yardımsever (bu dahaları çoğaltabiliriz) bir insan olmamı sağlıyor ve ben bunu kafama takarım merak etme psikolojik bir bozukluk yapmıyo deneyebilirsin.. ben böyle bir hesaptan korkmuyorum ama yine de korkanlar kadar iyi biri olduğumu sanıyorum eğer siz korkuyla iyi biriyseniz ve ben kendiliğimden iyi biriysem hangimiz daha iyidir?
Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 18 yıl Herkes öldükten sonra dirilmek ister, yada cennete gitmek ister, ama kimse bu dünyada ölmek istemez. Ne komik bir durum değil mi ?
Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 18 yıl ben böyle bir hesaptan korkmuyorumama yine de korkanlar kadar iyi biri olduğumu sanıyorum eğer siz korkuyla iyi biriyseniz ve ben kendiliğimden iyi biriysem hangimiz daha iyidir? İki çocuğunuz var. Biri yürümeyi kendi öğreniyor, diğerine siz uğraşa uğraşa, yardımcı altlerle zor öğretiyorsunuz. Biri okumayı kendi öğreniyor, diğerine siz uğraşa uğraşa, özel öğretmenler tutarak öğretebiliyorsunuz.Yine de unutuyor öğrendiklerini, tekrara tekrar yine öğretmen tutuyorsunuz. Elbette iki çocuğunuzu da seversiniz. Ama hangi çocuğunuz sizin için onur kaynağıdır? Hangisi sizi sevindirir, hangisi üzer? Saygılar.
Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 18 yıl Yazar ben böyle bir hesaptan korkmuyorumama yine de korkanlar kadar iyi biri olduğumu sanıyorum eğer siz korkuyla iyi biriyseniz ve ben kendiliğimden iyi biriysem hangimiz daha iyidir? sizin korkup korkmamanız beni bağlamaz ben kendimi iyi sizi kötü olarak lanse etmedim ben yaptıklarımın Rabbim tarafından birgün hesabı sorulacak korkusuyla O'na daha iyi kul insanlığa daha iyi biri olmaya çalışıyorum ve hiçbirşey kendiliğinden olmaz sizinde kendiliğinizden iyi olamayacağınız gibi!!
Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 18 yıl ben yaptıklarımın Rabbim tarafından birgün hesabı sorulacak korkusuyla O'na daha iyi kul insanlığa daha iyi biri olmaya çalışıyorumHesap korkusu nedir ? tabiki bir hata yapılacağı zaman hesabın cehennmede yanma şeklinde cezalandırılacağı korkusu. Yani cehennem tehdidi var işin içinde. Korkutuğun için Allah'a kulluk ediyorsun. İnsanlığı kendine faydalı olmak için dine gerek yok. Din olmadanda bunu başarabilirsin. Tabi Allah yolunda ilerlesen, tercihine karışamayız. ve hiçbirşey kendiliğinden olmaz sizinde kendiliğinizden iyi olamayacağınız gibi!! Hiçbir şey kendiliğinden olmaz tezini benimsemişsen bu kavrama Allah'ta girer. O da kendiliğinden olmaz. Yanlış argüman kurmayınız. Allah bu kavramdan farklıdır dersen, bu mantığını yapay olarak sınırlandırma olur, yani insan mantığı normalde bu düşünceyi sınırlandıramaz çünkü insan mantığı, insan düşüncesi sonsuzdur, sınırlı değildir. Hiçbir şey kendiliğinden olamaz, Allah zamandan ve mekandan münezzeh olduğu için bu kavramın dışına çıkar derseniz, argümanı kafanıza göre kilitlemiş olursunuz. Ama benim ve benim gibilerin düşüncesi sınırlı olmadığı için sizin gibi kendi kendimizi kilitleyemeyiz. İkinci mevzu olark şunu söyleyeyim, hiçbir şey kendi kendine olmaz iddiası maddeler için geçerlidir. Her maddenin oluşumunda başka bir maddenin yada enerjisinin görünen bir ortamda etkisi vardır. Dolayısıyla herşeyin bir yaratıcısı vardır, öyleyse bu kainatında bir yaratıcısı vardır dersek O yaratıcıyı madde olarak düşünmüş olmalıyız. Çünkü argüman maddelerden oluşuyor yani somut kavramdan, dolayısıyla madde gibi yada maddeye bağlı olacaktır.
Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 18 yıl sizin korkup korkmamanız beni bağlamazben kendimi iyi sizi kötü olarak lanse etmedim ben yaptıklarımın Rabbim tarafından birgün hesabı sorulacak korkusuyla O'na daha iyi kul insanlığa daha iyi biri olmaya çalışıyorum ve hiçbirşey kendiliğinden olmaz sizinde kendiliğinizden iyi olamayacağınız gibi!! Güzel kardeşim iyi insan olma sevap kazanma mücadeleni alkışlıyorum... Ama bu davranışını neden korku duygun tetikliyor,içinden gelerek yapsan olmaz mı illaki ceza korkusuyla mı yada cenneti kaybederim kaygısıyla mı iyi insan olucaksın..??
Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 18 yıl Herkes öldükten sonra dirilmek ister, yada cennete gitmek ister, ama kimse bu dünyada ölmek istemez. Ne komik bir durum değil mi Çünkü kimsenin cennete gitme garantisi yokta ondan.. Herkes günahlarından korkuyor.. Aşere-i Mübeşşere hariç kesinlik bu adam cennete gidecektir diye bir olay yok... Yinede Allah bilir orasını.. Mesela bana bugün kesinlikle cennete fgideceğim konusunda bir haber gelsin, bir saniye bile yaşamak istemem.. Ne çekecem dünyanın kahrını.. Saygılar..
Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2006 18 yıl Yazar ..Korkutuğun için Allah'a kulluk ediyorsun... müslüman ümit ile korku arasındadır.. İnsanlığı kendine faydalı olmak için dine gerek yok. Din olmadanda bunu başarabilirsin. bu senin görüşün saygı duyarım ama katılmam.. Tabi Allah yolunda ilerlesen, tercihine karışamayız. teşekkür ederim.. ..çünkü insan mantığı, insan düşüncesi sonsuzdur, sınırlı değildir... beş duyunu sınırsız kullanabiliyormusun?? Güzel kardeşim iyi insan olma sevap kazanma mücadeleni alkışlıyorum... güzel duyguların için bende seni alkışlıyorum.. Ama bu davranışını neden korku duygun tetikliyor,içinden gelerek yapsanolmaz mı illaki ceza korkusuyla mı yada cenneti kaybederim kaygısıyla mı iyi insan olucaksın..?? yukarıda da belirmiş olduğum gibi müslüman ümit ile korku arasındadır ve bunu içimden gelerek yapmadığım sonucuda çıkmaz aslolan cenneti kaybetmek değil Rabbimin rahmetinden mahrum kalmak kaygısı var zira seven sevdiğinden karşılık bulmak ister..
Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2007 18 yıl Mesela bana bugün kesinlikle cennete fgideceğim konusunda bir haber gelsin, bir saniye bile yaşamak istemem..Ne çekecem dünyanın kahrını.. xlark tades, tüm insanlığa veya sadece çevrene katkılarda bulunacakken yarar sağlayacakken, bütün bunları terkedip cennette giderek, yan gelip yatmak ve lolita kızlarla (göğüsleri yeni tomurcuklanmış) kızlarla eğlenmek ne kadar doğru olabilir ki. İnsanlığın amacı Allaha kulluk edip cenneti kazanmak ve sonrasında yan gelip yatmak mı olmalıdır. Bize ters böyle fikirler. müslüman ümit ile korku arasındadır.. halilim, evet bu doğru, korku iman etmek için büyük bir etkendir. ümit ise herkeste vardır zaten. beş duyunu sınırsız kullanabiliyormusun??halilim, dikkat et ben duyu organlarımız sınırsızdır demedim, düşüncelerimiz sınırsızdır dedim, düşüncelerimizi sınırlandırmak yapay bir tarzdır. İnsan düşüncelerini sınırlandıramaz sadece bilemediği yerde takılıp kalır ama sınır koyamaz, insanlık bugüne kadar hep bilinmeyen şeyleri ortaya çıkarmaktadır sürekli, bu sebebi nedir ? insanın düşüncesini sınırlandırmamasıdır. Örneğin elektrik nasıl bulundu ? bulunmadan önce bilinmeyen birşeydi, ama insan bilmediği şeyi sınırlandırmadı sürekli düşündü düşündü düşündü ve bilinmeyenler keşfedildi. aslolan cenneti kaybetmek değil Rabbimin rahmetinden mahrum kalmak kaygısı varzira seven sevdiğinden karşılık bulmak ister.. rabbinin rahmetinden mahrum kalmak zaten cehennem demektir, onndan mahrum kalmamışsan zaten cennettesin demektir. Yani olay cennet ve cehennemle sınırlıdır.
Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 18 yıl halilim, dikkat et ben duyu organlarımız sınırsızdır demedim.. bunun farkındayım lakin bir sınır olduğunu ima etmeye çalışmıştım..insanoğlu düşüncelerini her devir geliştirir ve yeniler ama sonsuz düşünemez Örneğin elektrik nasıl bulundu ? bulunmadan önce bilinmeyen birşeydi, ama insan bilmediği şeyi sınırlandırmadı sürekli düşündü düşündü düşündü ve bilinmeyenler keşfedildi Ra’d Sûresinin 3 . Ayetinde Allah(C.C.) şöyle buyurur; O, yeri yayıp döşeyen, orada dağlar, nehirler meydana getiren, orada her türlü meyveden (erkekli-dişili) iki eş yaratandır.3 O geceyi gündüze bürüyor. Şüphesiz bunlarda, düşünen bir kavim için (Allah’ın varlığını gösteren) deliller vardır. Peki insanoğlu ne kadar düşünmüş ki kendisini bir meni suyundan yaratan Rabbini inkara yönelebiliyor.. saygılar..
Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2007 18 yıl Bu ifadenizden, halilim=EMPATİ anlıyorum, doğru mu? bunun farkındayım lakin bir sınır olduğunu ima etmeye çalışmıştımNeyse konumuza dönelim.. Peki insanoğlu ne kadar düşünmüş ki kendisini bir meni suyundan yaratan Rabbini inkara yönelebiliyor.. Kuran'daki bu bilgi yanlıştır. Eski toplumlar erkek menisini "tohum" sanıyordu. Kadını da "tarla" sanıyordu. Yani kadının soya bir katkısı olmadığını, sadece tohum için bir "yeşerme mekanı" sağladığını sanıyorlardı. Ancak bilim bu bilginin yanlış olduğunu kanıtladı. Bir çocuk sadece babasının sperminden oluşmamakta, annesinden de yumurtaya ihtiyaç duymaktadır. Yani anne sadece "tarla" değildir, "yeşerme mekanı" değildir. Kuran'daki bilgi'yi doğru kabul edecek olsak, yani sadece "insan meniden oluşur" bilgisini doğru kabul edecek olsak, tarla'yı değiştirerek aynı ürünü alabilmemiz lazımdı. Bir ineğin rahmine insan menisi koysak mesela, insan doğmaz, hiçbirşey doğmaz. Çünkü anne sadece "tarla" değildir. Anne bu işin hem yarıyarıya ortağı, hem de bu ortak ürünün yeşerme alanıdır. Saygılar.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.