Φ xminex Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2007 Rüzgar Şimdi bir rüzgar geçti buradan Koştum ama yetişemedim, Nerelerde gezmiş tozmuş Öğrenemedim. Besbelli denizden çıkıp Kıyılar boyunca gitmiştir, Tuz kokusu, katran kokusu, ter kokusu Yüreğini allak bullak etmiştir. Sonra başlamış tırmanmaya dağlara doğru Bulutları koyun gibi gütmüştür, Okşayıp otları yaylalarda Büyütmüştür. Köylere de uğradıysa eğer Islak, karanlık odalarda beşik sallanmıştır, Güneş altında çalışanlara İmdat eylemiştir. Sonra başlayıp alçalmaya ovalara doğru, Haşhaş tarlalarında eflatun, pembe, beyaz, Kıraçlarda mavi dikenler.. Toz toprak gözlerine gitmiştir. Şehirlere uğramış ki yanımdan geçti, Haşhaş çiçeğine benzer kızlar görmüştür, Bir gülüş, bir tel saç, allık pudra Alıp gitmiştir. Şimdi bir rüzgar geçti buradan Koştum ama yetişemedim, Soraydım söylerdi herhalde Soramadım. cahit külebi Ablacımmm....ne de güselll bi şiirr....çoook saoll bitanemm bnm... HAYAT BİZE MUTLU OLMA ŞANSI VERMEDİ... Hayat bize mutlu olma şansı vermedi Biz kendimizden başka Herkesin üzüntüsünü Üzüntümüz, Acısını acımız yaptık. Çünkü Dünya'nın öbür ucunda, Hiç tanımadığımız bir insanın Gözyaşı bile içimizi parçaladı... Kedilere ağladık Kuşların yasını tuttuk. Yüreğimizin yufkalığı Kimi zaman hayat karşısında Bizi zayıf yaptı. Aslında ne güzel şeydir İnsanın insana yanması Sevgili... Ne güzeldir bilmediğin birinin derdine üzülmek ve çare aramak. Ben bütün hayatımda hep Üzüldüm, hep yandım.. Yaşamak ne güzeldir be sevgili Sevinerek, severek, sevilerek, Düşünerek... ve o vazgeçilmez sancılarını Duyarak hayatın Yılmaz Güney Alıntı
Φ Murti_San Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2007 Gerçekten saygılı ve iyi birisin abicim...! her zaman böyle kal olur mu? saygılı ve seviyeli abicim her zaman iyilik ve dogruluktan şaşma insanları değerlendirirken önce kalp güzelliğine dikkat et..... Sevgiyle kal abicim.............. Alıntı
Φ xminex Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2007 canim,tatli minem Gözlerin çiçekten Bir güzel tablo Kucağında cennet Gülleri anne Çırpınır yüreğim Minik kuş gibi Beni hiç bırakma Nolursun anne Yanımda oluşun Büyük mutluluk Yaslanıp göğsüne Uyurum anne Bütün gecelere Serpilir sevgin Ninniye karışır Gülüşün anne Bakışın umuttur Gülüşün huzur Bas beni bağrına Uçayım anne Birtanem meleğim Canım,her şeyim Ayrılma hiç benden Ölürüm anne melekk ablacımm bnmm... ablacımm uzun süredir foruma giremediğimden sana cvp atamadımm canımıniçi... mesajını okuyunca öyle çokk sevindim ki anlatamam... içim öyle rahatladı kii... ben meğersemm boş yeree kendi kendime üzülmüşümm... ablacımmm herşey için çook saol ve bu güsell şiir için çook teşşekür ederim... annelerinn yeri her zaman apayrı tabii...anne olabilmekk apayrı...ANNEMİİ ÇOOOK SEVİYORUM... KIRKİKİNDİ YAĞMURLARI Sabahları aşık değilim dedim Hakikaten de öyleyimdir Her sabah rahat, neşeli olurum Hatta sesime bakmadan türkü söylerim Herkes gibi işime giderim bende Çalışmak sanki özlediğim bir şeydir Sonra yavaş yavaş o aklıma gelir Havam bulutlanır gitgide Peşinden koşmaktan yorgun düşerim Çekilmez olur artık şehir Bilirim şimdi kırlarda Bir hayvan sakince suya eğilmiştir Trenler geçip giderken küçük kuşlar Durmadan yer değiştirir telgraf tellerinde Gitsem gezinsem derim limanda Rıhtım kahvelerinden birinde otursam Bir şey içsem ve dönsem Değiştirsem elbisemi, Yahut uzanıp saatlerce uyusam Belki bu dertten kurtulurum Derim ama akşam olur Gene kapına düşer yolum. Necati Cumalı Alıntı
Φ xminex Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2007 bir kuğunun boynuna dokunurken… yol bir yere gitmez içerde düz saçlara uğrar ayak üstü bir akşamüstü her plansız ürperişin sonu hüsran ve hüsran çok sanat müziği bir kelimedir yol bir yere gitmez o bir durma biçimidir yol yoluyla gidebilir yare yoldan çıkabilir apansız ve ömür bitebilir yoldan önce ama yol bir yere gitmez o bir durma biçimidir yaşamak hızlı bir ölme biçimidir düşünce ışıktan yavaşsa erken gidilmelidir gerdan sözcüğüne bir kuyumcuda da rastlayabilirsin bir kasapta da kalbin sızlamaz bir kuzu yüreğini vitrinde görünce o bir beslenme biçimidir ama korkarsın kurdun sevdiği havadan ayakkabı yaparsın yılandan yol bir yere gitmez o bir durma biçimidir her garantiyi istersin hayattan oysa ölümle yaşam arası uzun malum ince bir yol bir yere gitmez o bir ölme biçimidir iyi yolculuklar denmez bir gidene yapılamaz çünkü çok yolculuk bir seferde yolcu denmez her gidene herkes o yolun taraftarı olmayabilir hiç bir sürgün gittiği yolu sevmez mesela yol bir yere gitmez o bir susma biçimidir soğuk bir taşıtın uğultusunda tatlışş kankitomm çook saol..çokk sevdiğim bi şiirr...sanaa armağann olsun bnden.. ALINYAZISI SAATİ Yeryüzüne ayı indir o bir şehir olsun Yaklaştıkça büyüyen Ayrıntıları setleri bahçeleri Yumuşak çizgileriyle ortaya çıkan İşte ben o şehri yaşadım yıllarca İstanbul'da parça parça Çeşmelerinde ayı yaşadım Servilerinde ayla birlik bölündüm Ayla birlik yaralandım İstanbul mezarlıklarını aydınlatan ayla Soludum bölük bölük ahiretin Keskin çizgili özgürlüğünü Kanlı canlı özgürlüğünü ay kesmesi İçtim sıcak bir yaz günü içilen buz gibi bir vişne şurubu benzeri Kutsallığın ballı biberli çilekli çile kevserini İstanbul'dur bu otuz yıl kana kana yaşadığım Taşlarına adeta resmim işledi Ben İstanbul'da dağıldım zerre zerre İstanbul damla damla içimde birikti Mermer tozu gelip gelip içimde oluştu bir şehir Bu yeryüzünden ve gökyüzünden ötedeki şehirdir O bir kılıçtır Doğudan Batıya uzanıp Çin ipeğinden örülmüş şeytan kozasını bölen Darbeleriyle Batı çeliğini lime lime eden O Tanrı'nın kılıç halindeki hilali İslam ruhunun kristalleşmiş heykeli İçimin sesi rüyamın öfkesi merhametimin şehri İstanbul'a gel oruç günleri gez gör ve dinle derinden Taştaki oymalarını incele bir er gözüyle Semerkant'tan kalkıp gelmiş erlerin gözüyle gör her yeri Camileri mezarlıkları çeşmeleri ve sebilleri Git Sümbülefendi'ye servilerden sor olan biteni Merkezefendi'de tüket maddeyi yırt maddeciliğin kefenini Bağdat'ta ebedi bağı ruhun ve ilahi hikmetlerin Şam'da son sınırı manevi medeniyetlerin Kozmik bakış metafizik sezgi Bağdat'tan dal, Şam'dan yaprak Diyarbekir'den çizgi Hep İstanbul'da kırık dökük Parçalanmış silinmiş sönmüş Hayaletler gibi kaçmış gizliliklere Loş boşluklara sığınmış kan rengi bir huzur arzusu Sabah Karacaahmet'te öten şafak kırmızısında savaş borusu Sökün eder her sabah ufkun bir ucundan yeniçeriler Su şırıltısından gök gürültüsüne değin Bütün seslere düzen vermiş ebedi mehter Yok olduysa bu şehir ruhu ruhuma sindi Ben yaşadıkça o yaşayacak bende Kimbilir belki o da dirilecek benimle İslam Milletinin dirilişinde O yeniden güneşin güneş ayın ay ve dünyanın dünya İnsanın insan olduğu o günde Ölümün biliyorum ey İstanbul diriliş içindir Öyleyse indir ruhunun teslim bayraklarını indir göm toprağa Doğrul ve kalk ayağa Kemiklerinle etin arasında Sonsuz güç topla korku ve muştuyla Mucize muştusuyla Yüreğim yırtılıyor çınlıyor ağlıyor yüreğim Fırtına yaprak yaprak dökülüyor Gecenin tüyleri savruluyor havaya Ölümümü kutlayan Arz oğullarıyla Mübarek toprağın anlamından bile yoksun Taşın demirin mermerin ve tozun metafizik kadrine bile düşman Kabus ruhumu çalmak isteyen hırsız Madde dönüşür binbir şeye ama ruh kaybolmaz Altın madeni gibi pırıl pırıl kalır ve solmaz Ve ben kardan geldim ama denizi üstlendim Denizi yüklendim adeta denizle evlendim Denizle yaşadım denizle öldüm Öldükten sonra denizin gözlerini gördüm Denizden denize yükseldim Birliğin şarkısını işittim dinledim derinliklerinde Sedeflerinden yapılmış İstanbul camilerinin taşları Beyaz güvercin kanadı köpüklerinde kubbelerini gördüm camilerin -Ama gizleyerek saklayarak itiraf etmeyerek- Bursa'dan gelen yeşil bu denizi boyadı gökten sonra Ve trenler şifreli düdükleriyle trajedileri perdelerken Dönüp bir köşeden ötede kaybolurken Ben kayalarını denizin ahenkleştirdiği kıyılarda Gerçeği koğaladım hayal meyal görünen kelimeler arkasında Ve derken birden karaya sıçradım Ayasofya Padişah türbeleriyle örtülmüş maskelenmiş şehzade mezarlarıyla Kayboldu o deniz o kentle birlikte Rabbim bildir bana olup biteni O yeşil ötesi ışığı o güneşi tahlil eden su çizgisini Ve sen ey Avrupa yerin dibine batacaksın bitmez tükenmez suçlarına karşılık Ve derken Ayasofya yüzüme çarpan karanlık Serin ve kilim nakışlı kızıl gözlü dev bir cam gibi Ve kılıcımın ucunda Ayasofya küçük bir bilya gibi Uçuyorum göklerin kubbesine bir ikram gibi Gök sofrasında bir çeşni bir garnitür gibi Kalk ve kavra ruhum bir kadavra gibi solan bu göksel yapıyı Bir kartal taşırken yere düşmüş Ve kalakalmış kaldığı yerde Sonra karanlıklardan çıkan kartallar tünemiş üstüne Yemişler ötesini berisini Ey kozmiğin kemirdiği bir kent gibi yükselen yapı Ey Allah'a açılan ve kapanan ulu kapı Bir at gibi soluyorsun kulelerinle Deniz öfkenin köpükleriyle benekli Gel barışın köprüsü ol içimizde dışımızda Yeniden sularından içelim kana kana Savaşabilirim bugün bütün dünyayla Gerekirse Ruhumuzun susadığı hakikat olan Evrensel İslam Barışının zaferi için Aşk için Tanrı hakikati aşkı için Göğe çıkan İsa yere insin diye -Fazla çıkardılar göğe- Gel ey Muhammed ve İsa hakikati Burada sizi bekleyen bütün bir insanlık var Bulutlar yaralı insanlar zehir saçan fırtınalar Kara-düşünce fırtınalarıyla yüklü kurşun levha havaları Savaşırım doğudan daha doğu Doğrudan daha doğru olanı bulmak için Zulme karşı savaşabilirim İnsan başı yalnız Tanrı önünde eğilecektir Ebedi hakikat budur Bunun için savaşırım ben Bunun için kanım helal olsun Şehrimin altına özgür Tanrı aşkını yazmak İstanbul'u yeniden Tanrı şehri yapmak Bunun için savaşırım ben Servi için savaşırım çınar için savaşırım Tozlanmamış gün doğuşu için Yıldızlar geceleri yeniden görünsün diye Tuz deniz damlasında gülsün Çam denizle gülüşsün Su tenimizle barışsın Ruhumuzla ışısın diye Savaşçıyım ben atalarım gibi İstanbul için savaşırım Bağdat'ın dervişlik ortağı Şam'ın kılıç kardeşi Olan İstanbul için Benim güneşimden öteye kimse gidemez Benim güneşimin üstüne doğmadığı hayat hayat değil "Benim duvarımdan yüksek duvar haraptır" Gerçek özgürlüktür kölelik değil Tanrı'ya kulluk İstanbul olacak yine gerçek özgürlüğün türküsü Kıyamete kadar söylenecek türkü Sezai Karakoç Alıntı
Φ xminex Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2007 abimm çook saoll yaa... çook güzelmişş... Alıntı
Φ xminex Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 1 Şubat , 2007 Gerçekten saygılı ve iyi birisin abicim...! her zaman böyle kal olur mu? saygılı ve seviyeli abicim her zaman iyilik ve dogruluktan şaşma insanları değerlendirirken önce kalp güzelliğine dikkat et..... Sevgiyle kal abicim.............. abicimm... kalbinn o kadar iyi ki..etrafındakilerii sıcaklığıyla hemencecikk sarıyoo... sendeee hep böyle sıcacıkk vee güsell kalpli kal olur mu..??bu karanlıkk dünyaa seninn kalbine gölge düşürmesin sakın... kendine iyi bak abicimm... YAĞMURDA SİS DÜDÜKLERİ.. imdat çigliklari midir bir felaketi mi duyururlar anlaşilmaz söyledikleri salkim saçak çökerler karanligima yalnizligimi dagitirlar yagmurda sis düdükleri camlarda çehreler hayal meyal aramizdan müthiş ayrilmişlardir anlaşilmaz niye öldükleri son nefeslerini tasarladikça insan israrla ölümünü yaşiyor yagmurda sis düdükleri yürekte keder yogunlaştikça bulutlar buz tozuna yozlaşiyor anlaşilmaz neleri götürdükleri sabahlar olur bir türlü uyuyamam içimde sanki şilepler çarpişiyor yagmurda sis düdükleri Attilâ İlhan Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Ovada her kızıl lalenin teni, Bir padişahın kanıyla beslendi. Yerden biten şu mor menekşe yok mu? Bir güzelin yanağındaki bendi. Sevgili, seninle ben pergel gibiyiz; İki başımız var, bir tek bedenimiz. Ne kadar dönersem döneyim çevrende; Er geç baş başa verecek değimliyiz? (hayyam) Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2007 Ne bilginler geldi, neler buldular! Mumlar gibi dünyaya ışık saldılar. Hangisi yarıp geçti bu karanlığı? Birer masal söyleyip uyuya kaldılar. Bir sır daha var, çözdüklerimizden başka! Bir ışık daha var, ışıklardan başka. Hiç bir yaptığınla yetinme, geç öteye: Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka. Alıntı
Φ xminex Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2007 Ovada her kızıl lalenin teni, Bir padişahın kanıyla beslendi. Yerden biten şu mor menekşe yok mu? Bir güzelin yanağındaki bendi. Sevgili, seninle ben pergel gibiyiz; İki başımız var, bir tek bedenimiz. Ne kadar dönersem döneyim çevrende; Er geç baş başa verecek değimliyiz? (hayyam) güselimm çook teşşekkür ediyorumm Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2007 nerdesin sen kankim yaaa, bittimi kamp olayın ? Alıntı
Φ xminex Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2007 Ne bilginler geldi, neler buldular!Mumlar gibi dünyaya ışık saldılar. Hangisi yarıp geçti bu karanlığı? Birer masal söyleyip uyuya kaldılar. Bir sır daha var, çözdüklerimizden başka! Bir ışık daha var, ışıklardan başka. Hiç bir yaptığınla yetinme, geç öteye: Bir şey daha var bütün yapıtlardan başka. meleğimm ne güsell bi şiirr...çoook saol Alıntı
Φ xminex Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2007 Nerdesin cadıııı yaa sorma abimm çoktandırr giremiyomm forumaa... sözde tatildeyisde derslerr bırakmıyoo yaa... yokluğumu hissettiğinn içinn çook sevindimm biliyon mu..abimm sende olmasann unutulcass yaff Alıntı
Φ siyahx Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 9 Şubat , 2007 yaa sorma abimm çoktandırr giremiyomm forumaa... sözde tatildeyisde derslerr bırakmıyoo yaa... yokluğumu hissettiğinn içinn çook sevindimm biliyon mu..abimm sende olmasann unutulcass yaff Bende dedim heralde bu kız derslerden çaktı o yüzden tüydü Alıntı
Φ xminex Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2007 Bende dedim heralde bu kız derslerden çaktı o yüzden tüydü çaktırma abicmmm yaa... herşeyi de anlayıwerion.. ölee şey mi olarr heçç..bn kimm derslerden çakmak kimm... Alıntı
Φ siyahx Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2007 çaktırma abicmmm yaa... herşeyi de anlayıwerion.. ölee şey mi olarr heçç..bn kimm derslerden çakmak kimm... Takdir teşekkür falan varmı Alıntı
Φ xminex Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2007 Takdir teşekkür falan varmı aşkolsunn yanee abicimm.. herhalde takdir yanee.. teessüf ettim haberinn olaa bnmm derslerle ilgili sözlerimm latifeydi... dersler ii yaaff Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 sen, ben, biz........ dünya, evren, herşey biziz.... ben yokum sen yok..... dünya yok yok evren... her şey boş sen katıl bana.. dert yok... tasa yok yumote Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 yeni okul dönemin hayırlı olsun minexim başarılar diliyorum, seni seviyorum Alıntı
Φ xminex Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 sen,ben, biz........ dünya, evren, herşey biziz.... ben yokum sen yok..... dünya yok yok evren... her şey boş sen katıl bana.. dert yok... tasa yok yumote Sevdayı aradım yıllarca gizli kalmış kalp köşelerinde, Erişilmez denilen başı boz dumanlı dağlarda, Nerede, nasıl ve ne zaman karşılaşacağımı bilmeden, İsli camlara adını yazacağım meleği bekleyerek, Sessiz gecelerimde sığınabileceğim, Ellerini sımsıkı bırakmamacasına tutacağım, Ve onun ardından delicesine ağlayabileceğim, İlahi bir tutkuyla sevebileceğim, Yaşamda, ölümde birlikte olabileceğim, Onunla her şeyi sonuna kadar paylaşabileceğim, Ruhsuz bedenime ruh aşılayabilecek, Umutsuzca çırpınışlarıma çare olabilecek, Meleği aradım durdum fani dünyada, Mutluluğu, sevinci tekrar yaşamak isterdim, Elemi, kederi, acıyı unutabileceğim, Lalenin, gülün, karanfilin anlamı olmalıydı artık benim için, Ezelden ebede kadar birlikte olabileceğim, Gülmeliydim onunla birlikte her kötü günde İşte tüm bunlar onunla başladı, onunla da bitecek, Meleğim seni seviyorum... Alıntı
Φ xminex Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 yeni okul dönemin hayırlı olsun minexim başarılar diliyorum, seni seviyorum cancağzımm...çoook saol düşüncelii aplamm benimm... ALLAH evlatlarına zihin açıklığı versin inşallah canımm... onlarındaa yenii okull dönemini kutluyorumm.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 saol ablası, onlarda seni kucaklasınlar bir bide ben kucaklayım Alıntı
Φ Murti_San Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 bende bi uğrayayım selam vereyim dedim abicim derslere iyi çalış bakkk haylazlık yok tamam mı ? herşey gönlünce olsun ...... Daha Yolun Başındasın Sevdâ bu, acı verecek, Daha yolun başındasın. Kaç kapıya gönderecek, Daha yolun başındasın. Kanattıysa gönlü aşkın, Umut ayrılıktan yakın, Korkuya kapılma sakın, Daha yolun başındasın. Sevgi bedeliyle güzel, Hem ebeddir, hem de ezel, Yüreğini hazırla gel, Daha yolun başındasın. Yel olup her dalda esme, Gönle giden yolu kesme, Karşılıksız aşka küsme, Daha yolun başındasın!.. Muhsin İlyas Subaşı Alıntı
Φ xminex Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2007 bende bi uğrayayım selam vereyim dedim abicim derslere iyi çalış bakkk haylazlık yok tamam mı ? herşey gönlünce olsun ...... Daha Yolun Başındasın Sevdâ bu, acı verecek, Daha yolun başındasın. Kaç kapıya gönderecek, Daha yolun başındasın. Kanattıysa gönlü aşkın, Umut ayrılıktan yakın, Korkuya kapılma sakın, Daha yolun başındasın. Sevgi bedeliyle güzel, Hem ebeddir, hem de ezel, Yüreğini hazırla gel, Daha yolun başındasın. Yel olup her dalda esme, Gönle giden yolu kesme, Karşılıksız aşka küsme, Daha yolun başındasın!.. Muhsin İlyas Subaşı a.s. abicimmm... ne iyii ettin uğradın daa.. iyisinn inşallahh?? derslerrr gayett iii bi yaramaslıkk yukk meraklanmaa... arzularr şelaleee abicimmm... kendinee iyii bakk Keşke yürek acımasa her ayrılıktan sonra, Kanamasa her ayrılıkta! Gözyaşları akmasa Ve durabilse insan yüce dağlar gibi, Hayatın kahpeliğini anladığı her dem! Hiç üzülmese hiç acı çekmese Hiç buğulanmasa gözler, hiç sevmese insan Akmasa gözlerden yaş yerine kan Ama hayat bu! Ne acısız oluyor, ne sevgisiz! Ne de kanayan yüreksiz! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.