Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 Bu şehrin gözlerinden akıyorum geceleri ve biraz daha büyüyorum her gece Sana benziyorum Gitgide Azalan yağmurları seviyorum; üşümüş kediler için. Perdeleri çekilmiş evleri sırları karanlıksa sana benzetiyorum. Sokak lambalarında sinekler uçuşuyor Sen yıldızlar diyorsun ya/sayılmaz Ben diyorum günlerin sensizleri Hesap yoksunu bir aşkı özgür bırak ey kalbim! Düşürme dilinden nedenlerini "git dedin; gitti" Nasıl bir gitmek ki bu Kendisinden başka hiçbirşeye benzemedi Her sokak başı soluğum biraz ve biraz yorgunluğum Geceleri sayıyorum Sinekleri Saatleri Islanmış bir kedi gibi, üşüterek yüreğimi Şimdi anlıyorum ki Karışamadığım sesleri Bir ayrılıkta Susmuşum Yıldızlar mı Gözlerin mi Bu şehirde alıkonmuş sözler mi? İçinde sen yoksun diye mi? Beklemenin bahanesi sesine dolan bir şiirdi Açtığımda gözlerimi "ışığı kapatma!" yalnızlık Hayır... Hayır, bu kırgınlıkta Gelmemelisin Uyku yok düşlerime Seni konuşuyorum geceyle Ne olur kimseye benzeme Biliyorumki sende Uykusuz şehrin koynunda yatacaksın Şimdi hiç bir şey olmamış gibi Üç satırda sabahlarım doğarken Güne haykırıyorum onu çok özlüyorum onu çok arıyorum onu çok seviyorum Bu şehrin gözlerinden akıyorum geceleri ve yağmurlar azaldığında belki... Bana neyi ödetiyorsan şimdi; Bana hiç benzemeyen bir kadın olsun(alıntı) Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2007 BULUŞMAK ÜZERE Diyelim yağmura tutuldun bir gün Bardaktan boşanırcasına yağıyor mübarek Öbür yanda güneş kendi keyfinde Ne de olsa yaz yağmuru Pırıl pırıl düşüyor damlalar Eteklerin uça uça bir koşudur kopardın Dar attın kendini karşı evin sundurmasına İşte o evin kapısında bulacaksın beni Diyelim için çekti bir sabah vakti Erkenceden denize gireyim dedin Kulaç attıkça sen Patiska çarşaflar gibi yırtılıyor su ortadan Ege denizi bu efendi deniz Seslenmiyor Derken bi de dibe dalayım diyorsun İçine doğdu belki de İşte çil çil koşuşan balıklar Lapinalar gümüşler var ya Eylim eylim salınan yosunlar Onların arasında bulacaksın beni Diyelim sapına kadar şair bir herif çıkmış ortaya Çakmak çakmak gözleri Meydan ya Taksim ya Beyazıt meydanı Herkes orda sen de ordasın Herif bizden söz ediyor bu ülkenin çocuklarından Yürüyelim arkadaşlar diyor yürüyelim Özgürlüğe mutluluğa doğru Her işin başında sevgi diyor Gözlerin yağmurdan sonra yaprakların yeşili Bi de başını çeviriyorsun ki Yanında ben varım Can YÜCEL bugün can yücel üstadımızdan takılıyım dedim ahucum... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2007 Radyacım ve uşağum şiirleriniz çok güzel teşekkür ederim canlarım.. uşağum Can babayı severim..takılmakla iyi etmişsin.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2007 hangi gülün dikenine dokunmuşum ne kekliğin kınasına dokunmuşum ne ellerin sevdasına... karartma gecemi şavkın vursun yine yapma gülüm etme gülüm gitme... Edip Akbayram dinliyorum şuan İğdem Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 neredesin? çok özledim ama hadi gel... sakın ha sıradan olmayalım tıkla Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 ahucum bu blogumda vardı sende görmüş beğenmişsin bende sana armağan ediyim dedim... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Sardunyam..ne şeker bir şey di mi şu Emre Altuğ.. şarkıda kıpır kıpır..sağol canımm.. Çekirdek babam..uşağum..evet bayılmıştım bu çocuğun ifadesine.. teşekkür ederim.. Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Diloşum,yaz yağmurum.. ayrık otunu uyuttum sanırsam Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Emre Altuğ'a şeker demek az gelir canım, bence o şekerden tatlı... yarın yine görüşemeyeceğiz değilmi bitanem, öptüm seni şimdiden... Alıntı
Misafir redblack Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2007 diloşum.... İnsanlara değil sevgiye inandım... Paylaşımların resmine hayat dedim kime ne? Zemheri bakışlardan ötede, Her şey bir parça daha ısınmak içindir. Bir parça daha üzüm gözlerinden Siyah lüle saçlarına uzanmak... Dostum, İki gözüm,gözyaşım benim... Dağlar yine karlı Ufaltmadım sevdanı... Tut elimden gidelim kime ne ??? Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Bir Güzel Uzun Şiir Beni sen akşamcı ettin Hayal sevgilim Elde kadeh Dilde sen Her akşam bu sofrada bir rüzgardır esen Yıldızlara isimler verdim kendimce Biri hayal Biri gurbet Biri hasret Biri hep o güzel memlekettir memleket Sokaklarında büyüdüğüm seninle Buluştuğum gözlerinle O güzel memleket bir yıldıza adını verdi Akşamları göğe kaldır başını seyret Belki geçmişin ışıkları henüz sönmemiştir Belki resimler kaybolmamıştır Belki isimler unutulmamıştır Belki batmayı unutmuş güneşler vardır gökte Seyret aynaya bakmadan seyret gökyüzünü Bir yıldız göz kırpıyorsa Veya bir ışık kayıyorsa Benim kadehimdir şerefine kalkan Işıklara doğru Sana doğru Şiirler geliyor gökyüzünden Bu bilinmeyen hayal meyhanesinden Beni kimse görmedi Ben kimseye el sallamadım Seninle meşguldum Tanıdıklar görmüşse de ben onları tanımadım İnanır mısın senden başkasını da pek sallamadım Baharlar açıyor toprakla birlikte ben de canlanıyorum Hayallerimi uçurtma yaptım Gökyüzünde yalpa yalpa yalpalanıyorum Birşey göremiyorum uzaktan sana uzanamıyorum Adını çağıracağım bir kimse de yok Hep yalnız yürümüşüm sokaklarda demek ki Sana bakayım derken kimse kalmamış yanımda Bir senin adın var aklımda Onu da söyleyemem Onu bağıramam özgürce Adını tutukladım beynimde salıvermek yok Havalandırma bile yasak Voltayı hayallerimde atacaksın Sen kimseye görünmeyeceksin Gel be dünya, evinden atma beni hayata çok alıştım Azraile satma beni Sana söylerim beni vermezsen ellere İsimleri itiraf ederim Bir konuşsam sarsılırsın Beni sen akşamcı ettin hayal sevgilim Elde kadeh Dilde sen Meyhane beğen meyhanelerden Küfürlere karıştı gecenin çığlıkları Sesim sesine ulaşmaz Aşk buna mı derler Kavuşulmazsa büyür Kavuşulursa erir Ben seni seyrederdim Köşeden Arkana takılırdım anlamazdın akşam üstleriydi Bizlerle pek oynamazdın Bir yakan toptu son oyunumuz Ellerin ellerimi yaktı Gözlerin gözbebeklerimi Bisikletimde kaldı sıcaklığın Bisikletim yok şimdi Beni sen akşamcı ettin Hayal sevgilim Elde kadeh Dilde sen Bir de o zümrüt gözlerinde öpüşen Mutlu çocuk Nereye yolculuk bile demeden Gittin evlendin Seslenemedim Seni hiç görmedim Ben ölmedim Sen ölmedin Neredeydin bilemedim Bir tebrik de edemedim Şimdi eski dostlara rastlıyorum Herbiri bir yerde Kimi okumuş kimi zengin Kimi mutlu Kimi bezgin Ben bir dünya tatlısı ile evliyim şimdi Dünyaya bunca bağlanmam onun eseriydi Şiirler yazdım ona şarkılar oldu Bu kadeh onunla doldu Seni inattan soruyorum herkese Daha neler var bu şiir devam ederse Bırakma hayallerimi Hayal güzelim Ben akşamcıyım Sen akşamsın Bir güzel bestede şarkısın dinlediğim Bir özlemsin bitiremediğim Dün gibi herşey oysa Dün gibi ama Zamana şehir de dayanamamış Yıkılmış Sokaklar süklüm püklüm Ağaçlar büyümüş ve çürümüş Bizse yaşamadıklarımıza inat saçlarımızda beyazlar Sokaklarda maziyi arıyoruz Yanılıyoruz dostum Yanılıyoruz Zaman geldi biz ayrılıyoruz Ben sana alıştım hayat Darılırım gidersen Bir daha yüzüne bakmam Şerefsizim yanına bile gelmem Bu şiir uzayacak Hayal güzelim Yorulduysan git Laf lafı Laf mısrayı açıyor Bende uyku yok Zaman azaldıkça Uykum kaçıyor Daha uzun kalmak ayakta Sanki daha uzun yaşamak gibi Hiç uyumasam ömrüm iki katına çıkar mı Aldanmak mı yoksa hayallerim Ömür nedir Hayat nedir hayal nedir İşte şu oturduğum sedir nelere şahittir Ben bilmem o da dünyada ben de Belki o sedir daha bir kıymetlidir Herşey izafi hayal sevgilim Güzel Çirkin İyi Kötü Uzun Kısa Ve daha neler neler Adına sıfat dediğin ya da nitelik Asıl olan Mutlakla birliktelik Sazlıklarda bir kamış O kamış neye yaramış Diye sorma Kamış kamış olmuşsa mutlaka Birşeye yaramıştır Hani insan insan olmuşsa da aynısıdır Palavra gayrısıdır Ben bıkmadım yaşamaktan Yaratan bıktırmasın Aşk ile yansın yüreğim Ayakkabım sıktırmasın Haşim adam bıçaklıyor mu sokaklarda Yüksel’i dövdüler mi kapıda Vay anam ne kıymetliymiş gözlerin sen hala kaçır onları Mahallenin bebeleri birbirine girsin senin için Elyüz kan içinde elin oğlu şenli Bizi bize kırdırttın Güzeller güzeli Hayal şehrin hayal kızı Helal olsun sana Akan kanlar yoluna şerbettir senin Beni sen akşamcı ettin hayal güzelim Ötekiler ne oldu bilmem Biri emekli olmuş Öbürü elini tornaya kaptırmış Biri de terörist dediler En akıllısı manifaturacı, müteahhit Kapatmış hayal şehrin arsalarını Sonra önüne gelene satmış Ben kiraladım yanındaki meyhaneyi Parasız mey satarım karşılığında muhabbet Ben sana hapsoldum müebbet Yine de diyorum kendime be adam haline şükret Ya idam olsaydı cezan Af da etmezdi devlet Bu şiir ah bu şiir seni bana getirsin Ne işim varsa beni alıp bitirsin Sesler uzakta kaldı Yaşlar yaş olmaktan çıkmak üzere Bu şiir seni bana getirecek mi bilemem Ama ben kalkıp gideceğim uzaklara Aklımı bırakıp Aşkımı bırakıp Bir de yakamı bıraksam Kurtulacağım Sana bir sepet çiçek yollayacağım İsimsiz Bir kucak şiir Bitimsiz Ellerimde güller açmış Sabah çiğleri üzerinde Fırından sıcak ekmek kokusu yayılır Çocukluğumun üstüne Uyanmak ne de zordur okul varsa Sen uykularımı bölerdin Buğdaylı rüzgar kokusuyla Büyüdük herşeyi büyüttük Aşkı Hasreti Milleti Sen neredesin ey sevgili Oğuzkan Bölükbaşı ahucum yine efkar bastı Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 uyku ve işkence ben uyurken elini alnıma koy serin sularda ıslat elini alnıma koy düşlerimin dehşetinden koru beni bir karanfil inceliğinde ölsem diyorum gölgeme şekil verip yürüsem diyorum kuru bir ağaç oluyorum bütün gün evime giren hırsızla ihtimal ki boğuşurum sen koru beni korumaya gelen devletten bütün sıhhatinle bütün güzelliğinle bir düşün yanımda uyurken sen bir düşün yanında uyurken ben kokundan teninden alıyorlar beni bir düşün her gece vuruyorlar beni serin sularda ıslat elini alnıma koy vuruyorlar kırıyorlar atıyorlar beni tabloya yürümüş bir çiçek bir kuş bir muz bir vazo kırılmış bir karpuz bir renk kontrastı kadar net değil ölü ele geçirilen bedenim bir gazete sayfası kapanmış yüzüme kolumdan tutup sürüklüyorlar beni bir hışırtı duyuyorum da etim acımıyor tamam oldu diyorum oldu sonunda ben ne zaman tamam oldu desem bir çift kanat kollarımın altında bütün gün sustuklarıma dönüyorum serin sularda ıslat elini alnıma koy bütün gün sustuklarımı anla lütfen upuzun sustuğumu sesimin kısıklığını cümle henüz hecelerken kirleniyor bütün gün sustuklarıma dönüyorum canım de canım demeni seviyorum bir annenin baktığı gibi bak bana üstüme titre yitirme korkusuyla al akşamdan suya koyduğun karanfili çığlıklarımın arasına gir tut beni geçecek de bitecek de olacak de yoksul dağ köylerinde bisiklet umuduyla büyüyen bir çocuk gibi avut beni nevzat çelik Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2007 yarını heyecanla bekliyorum Diloşum Bu gece uyku tutmayacak beni... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Benden çekiniyormuşsun Bana göre değil hiç diyormuşsun Çok baskın çok iddialı Fazla popüler buluyormuşsun Peki benim de bir kalbim olduğunu Senin aşkınla dolduğunu Göz göze gelince mahvolduğunu Gerçekten mi görmüyorsun Sabredemiyorsun Fark edemiyorsun Hissedemiyorsun Garanticisin, korkuyorsun Gerçeği gözden kaçıran yarim Eğriyi doğruyu şaşıran yarim Aşkımla ruhunu şad ederken Sonunda sabrımı taşıran yarim Seni anlamıyor değilim inan ki Yaşamak değil esaret sanki Hadi benim kendi seçimim sonuçta Gülü seven dikenine dayanır yani Bu durumda kalbine danışacaksın Neye nereye kadar katlanacaksın O kadar aşkın varsa hemen gel Kalbimde karargâh kuracaksın Görünüşüme bakıp da sen beni sakın ha Cin fikirli sanma Hani yağmasan da gürle benim durumum Çalımıma aldanma Okurum, yazarım, konuşurum Kelimelerin efendisiyim ama Aşka gelince elikolu safım Sen şanıma inanma Söz-Müzik: Sezen Aksu İğdem, şu şarkının sözlerine bir bakarmısın, ben kendimi buldum eminim sende bulacaksın... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 uşağum efkarlısın yine belli..ama ben sana bi çıkış yolu buluciim mirak etme.. radyacım teşekkür ederim canım.. ve sarmaşığım..çok şirin bi şarkı bu..ozan yazmış kötü olur mu..? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 yok bacım bu kadın bizimle kafa buluyor... aşkın kitabını yazmış hatun, elikolu safım diyor yawww... Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Diloşum,bunu bulunca paylaşmak istedim,bugün de ben tıklayın diyeyim tıkla yazyağmurum Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2007 telafi ettim yaz yağmurum Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 O durmadan kaçıyor; sen ardından gitmiyorsan; o günün her saatinde saklanıyor, sen yollara düşüp deli divane aramıyorsan; o sana acıların en büyüğünü tattırıyor, sen bundan en yüce hazzı duymuyorsan; boşuna aldatma kendini, onu sevmiyorsun demektir. Elindeki içki kadehinde, dudağındaki sigarada , okuduğun kitapta, mırıldandığın şarkıda, söylediğin şiirde, gördüğün rüyada ve yaşaman için ciğerlerine doldurduğun havada o yoksa; Onun vazgeçilmezliğini anlamamışsan; onu sevmiyorsun demektir. Renkler onunla değerlenmiyorsa, örneğin onsuz kırmızı kırmızılığının, mavi maviliğinin farkında değilse, beyaz yalnız o giydiği zaman güzelliğini haykırmıyorsa, sabahları onu görünceye kadar güneş doğmuyorsa ve onsuz gökyüzü geceleri aya, yıldızlara hasret değilse onu sevmiyorsun demektir. Sokakta gördüğün her yüzde ondan birşeyler aramıyorsan, güzel bir manzara, hüzünlü bir musiki onu hatırlatmıyorsa, uykudan uyandığın zaman yaşamakta olduğundan önce onu hatırlamıyorsan, omuzlarına dökülmüş saçları, bir sis perdesinin ardında her zaman gülen, ışık saçan gözleri aklına gelmiyorsa, durup durup avuçlarının sıcaklığını özlemiyorsan; Onu sevmiyorsun demektir. Dünyada yaşıyan öteki insanların senin için hala bir değeri varsa, ona karşı tutumunu toplumun köhne ve manasız kurallarına göre ayarlıyorsan ve açık açık sanki var olduğunu haykırırcasına sevgini söylemiyorsan; Onu sevmiyorsun demektir. Yok o senin için herşeyden değerliyse, gözünü yumduğun anda onu görebiliyorsan, o bütün şarkılarda, bütün şiirlerde, bütün resimlerde ise, ona muhtaç olduğunu söylemekten utanmıyorsan, senin içten ve büyük sevgine karşılık vermiyeceğinden korkmuyorsan, bütün bencil duygularından sıyrılabilmişsen onun için herşeyi, ama herşeyi yapacak gücü kendinde buluyorsan, her hali sana ayrı ayrı güzel geliyorsa, karşısında kendini bir çocuk gibi hissediyorsan, istediği anda onun için ölebileceksen, onun için yaşıyorsan ve yine onun için bildiğin bilmediğin bütün düşmanlıklara karşı koyabileceksen, o her geçen dakika sende biraz daha büyüyorsa ve kendi kendine bile çok sevdiğini bütün samimiyetinle, inanmışlığınla itiraf edebiliyorsan, bir gün o seni hiç, ama hiç sevmediğini söylese bile, senin sevginde azalma olmayacaksa ve ölünceye kadar onu aşkların en ölümsüzü ile sevebileceksen; işte o zaman onu seviyorsun demektir. O sana sevmeyi, gerçek aşkı öğretti. Sen onu hep sevecek ve sevilmenin mutluluğunu tattıracaksın. O, hiç sen olmasan bile, seni bir parça sevmese bile... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Leylam..tatlım..ne güzel bir şarkı di mi.? Güneş doğduğunda başka bir şehrin sabahında olacağım Her insanın bir öyküsü vardır ya Benimki de böyle işte... Bu sabah pencerene bak Bu koca şehri sana bıraktım Başka bir şehrin sabahından başka bir dilde "Elveda..!" ve egzorsist..şiir dostum..şair nasılda tarif etmiş sevmeyi ve ne kadar haklı.. teşekkür ederim ikinize de.. Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Penceremin perdesini Havalandıran rüzgar Denizleri köpük köpük Dalgalandıran rüzgar Gir içeri usul usul Beni bu dertten kurtar Yabancısın buralara Nerelerden geliyorsun Otur dinlen başucuma Belli ki çok yorulmuşsun Bana esmeyi anlat Bana sevmeyi anlat Bana esmeyi anlat Esip geçmeyi anlat Anlat ki çözülsün dilim Ben rüzgarım demeliyim Rüzgarlığı anlat bana Senin gibi esmeliyim Diloşum resimlere bakarken bu resmi buldum resimde bana bu şarkıyı çağrıştırdı hemen Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2007 Diloşum..erkence gelemedim,belki biliyorsundur ama Sardunyam dün gitti,vedalaşırken sana seni sevdiğini iletmemi istedi.. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Sormuyorum Artık Sesim soğuk bir sis Gittikçe grileşen dalgınlıklar oluyor Sormuyorum bir yolculuğa kimle çıkılır Ve kim yırtıp atabilir elindeki son dönüş biletini de Tüm yalnızlıkları mümkün kılan birileri olmalı Ya da kalbini kederle onaran bir göçebe Özlemek o zaman bir çığlık olabilir belki, bir çığlık Sormuyorum artık biliciye de, bilgine de Aşkın darası nedir Ve mutsuzluk mümkün müdür ki o, Bir kırlangıç ikindisiydi belki de, gümüşte ve hüzne gizlenen Ödünç sevişlerden bize kalan sonsuz grilikler oluyor yalnız Ve bir çocuğun hüznüne kazınıyor, gülüşlerimizin paramparçalığı Sesimin sislenmesi bundandır Karşılığı yok hiçbir acının Herşey gölgesi kadar ağır Sormuyorum artık sormuyorum Hergün yeniden kodlanan umutlarla kirletiliyor dünya Ahmet Telli Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2007 ahucuğuma... Sakla Yamalarını Kalbim Ne gül, ne yarın! Gül, küle karılmış günlerin tortusunda. Yarın, vurulmuş yatıyor bugünün avlusunda. Sakla yamalarını kalbim... İnsanlar büyüdükçe günler kısalırlar; günlerimiz gibi aşklarımız da yittikleri duraklarda kalırlar. Sakla yamalarını kalbim... Kendini bıçak gibi ışıyan yeni güne bağışla. Yürü, arkana bakma, ama umursa. Bazen anılara en çok yakışan elbise, bir kaç damla gözyaşıdır unutma... Yılmaz Odabaşı Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.