Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 DUVARDA ÇİVİLİ KERTENKELE... Japon mimarlardan biri evini baştan aşağı yeniliyordu. Tamirat esnasında söktüğü kapılardan birinin duvarla irtibatlı bölümünde, iç kısımda, iki tahta arasında sıkışıp kalmış bir kertenkeleyi buldu. Biraz daha dikkatle bakınca kertenkelenin canlı olduğunu fark etti. Onu oradan kurtarmaya çalışırken bu kez kertenkelenin bir ayağından duvara çivilenmiş olduğunu gördü. "On yıl önce yapılan eve kapısı takılırken dışardan çakılan bir çivi, o an kapıyla duvar arasında bulunan kertenkelenin ayağına isabet etmiş olmalı" diye düşündü japon mimar. Peki nasıl olmuştu da bu kertenkele, bir santim bile kıpırdayamadığı bu karanlık duvar boşluğunda on yıldır canlı kalmayı başarmıştı? Mimar, tamirat işlerini bir kenara bırakarak kertenkeleyi izlemeye başladı. Bu kertenkelenin sadece havayla beslenmediğine göre, bunca yıl yaşamını nasıl sürdürebildiğini merak ediyordu. Bir süre sonra duvar boşluğunda bir hareket oldu. Japon mimar, nereden çıktığını fark etmediği başka bir kertenkelenin geldiğini gördü. Gelen kertenkele, yerinden kıpırdamayacak halde olana ağzından yiyecek taşıyordu. Bu kertenkele diğerinin belki annesiydi, belki eşi, belki de arkadaşı ... Kim bilir? Ama bilinen bir şey var ki aralarındaki güçlü sevgi, birinin bıkıp usanmadan diğerini hayatta tutabilmek için ona yiyecek taşımasına neden olmuştu. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Frozen...Leyla...ve Sardunyam...canlarım benim... öylesine efkarlıyım ki...foruma girecek gücü yeni buldum kendimde...bir haber...çok üzdü beni,çok...aranızda olamadım bu yüzden defterimi süslemişsiniz yine...elleriniz ve o güzel gönülleriniz dert nedir görmesin... Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Dilosum.. Ben de Allah Allah,bugun daha bir mutluyum,hayirdir diyordum,bunu okuyana kadar,bir huzun coktu benim de icime,bahaneye bakiyordu zaten sanirim.. Canim,kim ya da her neyse seni uzen,insallah gecici ve bir daha yasanmayacak birseydir. Buyuk teyzemizin bir sozu vardir,uzuntulerimde dara dustugumde hatirlar ve rahatlarim bir nebze,cok basit: "Gecer gider teyzem,hepsi gecer.."Gectigini,gececegini biliyoruz ama hissetmeden de olmaz,o surec yasanacak..cabuk atlatman ve bir daha yasamaman dilegimle,seni seviyorum calikusu.. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 bende seni..sizi seviyorum gülbeşekerim Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2007 Yalnızlığıma Ağlıyorum Al götür aşklarımı. bırakma geriye hiç bir şey.. sadece yalnızlık istiyorum. Eğer yapabiliyorsan acı çektir bana. Hemde kimsenin yaşayamadığı acıları çektir. canım acısın. Bırak izin ver kendime zarar vereyim. Kanlar aksın yavaşça damarlarımdan. Sıcak bir şekilde süzülerek damlasın yerlere. Kimseler ellemesin. Bir önemi olsun gözyaşlarımın. Olmayan gözyaşlarımın yitip giden anlamını geri ver bana. Yok olan duygularımı, acılarımı, aşklarımı, kalp atışlarımı geri istiyorum artık. Sence zamanı gelmedi mi? Yetmez mi bu kadar yok oluş? Yetmez mi bu kadar yalnızlık? Bırak artık bedenimi ben kontrol edeyim. Geri verki duygularımı biraz olsun sevebileyim artık. Gözyaşlarımı istiyorum senden. Yok olun, kayıp giden gözyaşlarımı istiyorum. Bu kadar da acımasız olmayın.. Yok oluşlara bu kadar uzun süre alışık değilim. Keşke diyorum ilk kez. Evet keşke başlamasaydım bazı şeylere. Keşke kimseleri sevmeseydim şu ana kadar. Keşke akıtmasaydım gözyaşlarımı boş yerlere. Keşke hiç başlamasaydım sigaraya. Keşke hiç sabahlamasaydım moda sahilde. Keşke hiç yürümeseydim istiklalde salınarak. Keşke aşık olmasaydım.... Keşke sevmeseydim bu kadar hayatı. Belki o zaman gidişim daha kolay olurdu. Belki o zaman birileri severdi beni ilk kez. Bir anlamı olurdu belki yürüyüşlerimin. Bir anlamı olurdu belki gözyaşlarımın. Ciğerlerime çektiğim duman bile anlamsız. Ne garip hakettim mi gerçekten ben bunları. Çok mu küçük düştüm gözünde?. Çok mu çocuksu isteklerim?. Bırak akıtayım damarlarımdaki kanı bu gece. Sadece bir geceliğine izin ver bana. Sonra yine al neyi istersen. Al hepsi senin olsun. Nasıl olsa yaşamayan bir bedende saklı herşey. Bırak bir geceliğine öleyim. Bakarsın uyanmam bir daha. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 kocaman kanatları olan bir kuştum ben çok yükseklerde uçardım nereye istersem oraya uçar özgürlüğe kanat çırpardım... biri görür bir taş atardı kanatlarıma her defasında yaralanırdım yine uçardım, kaçarcasına uçardım... denize aşık oldum birgün serin bir bahar akşamı... aktım yukarıdan aşağıya bir su damlası gibi... değiverdim sularına... kanadımdan tutuverdi biri ansızın ben anlayamadım. o sendin... artık uçamıyordum göklerde ama yetiyordun sen bana... acımadan kırdın kanatlarımı ben çırpındıkça... umursamadın... yoruldum sonra çırpınmaktan, sana acımı anlatmaya çalışmaktan... sen duymuyordun... ama kanatlarımıda bırakmıyordun... gittiğini mi sanıyorsun, şimdi beni özgür bıraktığını mı sanıyorsun... ben artık uçmayı unuttum ve artık gökleri değil seni özlüyorum... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Sardunyam...ne güzel bişey bu böyle...teşekkür ederim canım ...sevgisi uğruna özgürlüğünden vazgeçmiş biri... gönüllü esaret doğru mu dersin? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 evet diloşum tam anlamıyla gönüllü esaret... yani AŞK'tır kendisi... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Sardunyam...ne güzel bişey bu böyle...teşekkür ederim canım ...sevgisi uğruna özgürlüğünden vazgeçmiş biri... gönüllü esaret doğru mu dersin? evet diloşum tam anlamıyla gönüllü esaret... yani AŞK'tır kendisi... aşk bumudur bilemem ama sevmek bu değildir.....ASLA...size katılmıyorum.... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 katılmayacağını biliyorduk zaten katışıksız seni... esaret mecazi anlamdadır dikkatini çekerim yoksa kimseye esir olmak mümkünü olan bişey değil... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2007 bende esir olcak göz varmı bak bi? Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 aşk bumudur bilemem ama sevmek bu değildir.....ASLA...size katılmıyorum.... doğrusu şudur aslında; özgürlük olmaksızın her ikisi de nahoştur...esaret altında yaşanan her duygu tökezlemeye mahkumdur. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 diloşum yukarıdaki şahsiyet bizi inandırıcı bulmamaktadır. kanımca bizde esarete karşı bir meyil görmektedir. ve kendilerini bu yüzden kınamaktayım... bir zamanlar bir laf etmiştim... esaret altında 1000 yıl yaşamaktansa, özgür olarak bir gün yaşamayı tercih ederim. sanırım konuya açıklık getirmiştir. (çok ciddiyetli buldum kendimi) Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ocak , 2007 cok ciddiyetlisin ablacim yoksam coktan esir miyiz?farkinda degiliz?degil miyiz?bu bir celiski mi? İyidir beraber olmamız Yaklaşmış, değişik. Duyulur çevrenin gürültüsünde Issız Bizde bir şey eksik. Belki de bir şey fazla, yıllarca bilmedik Çökmüş birdenbire ağır: Bir kırık gülüşte Yitik Ümitsiz hatırlanır. Bulmak gibi tıpkı Karlar altında kayıp uzanırken ova Yolu kendiliğinden, Donmuş dallar esen ılık rüzgâra Çiçek açar çekingen. Aldanarak, unutulmuş Senin yolun ayrı, benimki ayrı Az sonra ikimiz de yalnız Kısa bir zaman için, saat beş suları İyidir beraber olmamız. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 diloşum yukarıdaki şahsiyet bizi inandırıcı bulmamaktadır. kanımca bizde esarete karşı bir meyil görmektedir. ve kendilerini bu yüzden kınamaktayım... bir zamanlar bir laf etmiştim... esaret altında 1000 yıl yaşamaktansa, özgür olarak bir gün yaşamayı tercih ederim. sanırım konuya açıklık getirmiştir. (çok ciddiyetli buldum kendimi) bende bu yukarda alıntısını yayınladığım şahsiyetin kıvırma huyunu kınıyorum. denizaltında 20.000 fersahla yaşamanın konucukla ne alakası var onu heç anlamadın ve heç mi heç inandırıcı bulmadın çok gördüm kendimi Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 diloşum yukarıdaki şahsiyet bizi inandırıcı bulmamaktadır. kanımca bizde esarete karşı bir meyil görmektedir. ve kendilerini bu yüzden kınamaktayım... bir zamanlar bir laf etmiştim... esaret altında 1000 yıl yaşamaktansa, özgür olarak bir gün yaşamayı tercih ederim. sanırım konuya açıklık getirmiştir. (çok ciddiyetli buldum kendimi) evet..bu ciddiyetli halinle gözüme daha bi hoş görünüyosun sardunyam o şahsiyete gelince....amaaaaaaannnn...bırak ne düşünürse düşünsün cicim cürmü kadar yer yakar hem sizce ben esarete meyilli bir görüntü arzediyormuyum? şu asalete bakın yaw? başka söze hacet var mı??? Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 cok ciddiyetlisin ablacim yoksam coktan esir miyiz?farkinda degiliz?degil miyiz?bu bir celiski mi? İyidir beraber olmamız Yaklaşmış, değişik. Duyulur çevrenin gürültüsünde Issız Bizde bir şey eksik. Belki de bir şey fazla, yıllarca bilmedik Çökmüş birdenbire ağır: Bir kırık gülüşte Yitik Ümitsiz hatırlanır. Bulmak gibi tıpkı Karlar altında kayıp uzanırken ova Yolu kendiliğinden, Donmuş dallar esen ılık rüzgâra Çiçek açar çekingen. Aldanarak, unutulmuş Senin yolun ayrı, benimki ayrı Az sonra ikimiz de yalnız Kısa bir zaman için, saat beş suları İyidir beraber olmamız. iyidir beraber olmamız gülbeşekerim... ...ama niye saat beş suları şööle üç suları olmaz mı? çok hoş bir şiir...teşekkür ederim bitanem kimin acaba?... Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 rica ederim canimm,galiba Behcet Necatigil olacakti...ortada anlasalim,dort olsa?.. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 o şahsiyete gelince....amaaaaaaannnn...bırak ne düşünürse düşünsün cicim cürmü kadar yer yakar güzel düşüncelerin için teşekkür ederim.. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 reca ederim... ...hakkında daha neler neler tasavvur ettiğimi asla bilemezsin..bence de bilmemen yerinde olur Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2007 cok ciddiyetlisin ablacim yoksam coktan esir miyiz?farkinda degiliz?degil miyiz?bu bir celiski mi? şahsen kendim kimsenin esiri olmadığımı bilgilerinize arz etmek isterim. buna mukabelen esaretin bir bedeli olduğunu ifade ederim. aslında daha neler ifade ederim ama sonra bu ifadeler çok kifayetsiz olabilir. (yine çok ciddiyetli buldum kendimi bendeki bu ciddiyete hastayım) bende bu yukarda alıntısını yayınladığım şahsiyetin kıvırma huyunu kınıyorum. denizaltında 20.000 fersahla yaşamanın konucukla ne alakası var onu heç anlamadın ve heç mi heç inandırıcı bulmadın çok gördüm kendimi şahsen ben kendim sizin bu kınamanızı kınadım. ve ayrıcana sizi duelloya davet ederim. kıvırma mevzusunda çok yetenekli olduğum söylenemez çünkü şahsen ben kendim pek esnek değilim. (kendimi çok buldum) evet..bu ciddiyetli halinle gözüme daha bi hoş görünüyosun sardunyam o şahsiyete gelince....amaaaaaaannnn...bırak ne düşünürse düşünsün cicim cürmü kadar yer yakar hem sizce ben esarete meyilli bir görüntü arzediyormuyum? şu asalete bakın yaw? başka söze hacet var mı??? bu ciddiyetli halimle bende kendi gözüme çok hoş göründüm. bu hoşluğun da çok hoş olduğunu gördüm. sen esarete meyilli bir görüntü arzetmediğin gibi esir almaya meyilli gibi duruyorsun... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 sen esarete meyilli bir görüntü arzetmediğin gibi esir almaya meyilli gibi duruyorsun... [/b] beni çok iyi tanımışsın canım...tebrik ederim Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ocak , 2007 şahsen kendim kimsenin esiri olmadığımı bilgilerinize arz etmek isterim. buna mukabelen esaretin bir bedeli olduğunu ifade ederim. aslında daha neler ifade ederim ama sonra bu ifadeler çok kifayetsiz olabilir. (yine çok ciddiyetli buldum kendimi bendeki bu ciddiyete hastayım) Ben de sahsen kimsenin ya da birseyin esiri degilimdir zannimca,ama oyle gorunebilirim(size degil),bu oyle oldugum anlamina gelmemektedir. Ben ezelden beridir hur yasadim,hur yasarim..(ciddiyet bulasici herhalde) Ancak ahh,esaret tek turlu olsa..duygularinin esiri,kalbinin esiri filan da olabiliyor insan bazi.. Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2007 Küçüğüm daha çok küçüğüm Bu yüzden bütün hatalarım Öğünmem bu yüzden Bu yüzden kendimi Özel önemli zannetmem Küçüğüm daha çok küçüğüm Bu yüzden bütün saçmalamam Yenilmem bu yüzden Bu yüzden kendime hala güvensizliğim Ne kadar az yol almışım Ne kadar az Yolun başındaymışım meğer Elimde yalandan kocaman rengarenk Geçici oyuncak zaferler Küçüğüm daha çok küçüğüm Küçüğüm daha çok küçüğüm Bu yüzden bütün korkularım Gururum bu yüzden Bu yüzden çocuk gibi korunmasızlığım Küçüğüm daha çok küçüğüm Bu yüzden sonsuz endişem Savunmam bu yüzden Bu yüzden bir küçük iz bırakmak için didinmem Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.