Φ LeylaM Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ocak , 2007 Canim,cok guzeller,icimi rengarenk actilar,cok tesekkur ederim Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 leylam öyle sev ki pergel olun birlikte nerden mi çıktı bak şimdi Sevgili, seninle ben pergel gibiyiz İki başımız var, bir bedenimiz Ne kadar dönersem döneyim çevrende Er geç başbaşa verecek değil miyiz? ÖMER Hayyam Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Cok tesekkur ederim Yumotem,harika. .sen de pergel olur gibi sevdin mi? Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 hem de nasıl pergelin hası olduk gülümmm Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Leylaa..Leylaa..selam..nasılsın... ...çölde el bin minel kudsi diye bir karakola kayıp bir mecnun getirmişler..taklamakan çölü civarında bir kaktüsün dibinde bulunmuş..kaktüse elindeki bir çakı ile Leyl yazıp oraya sıcak ve susuzluktan bayılmış düşmüş..ama ben anladım..kaktüse Leyla yazmaya çalışmış a kertğini atamadan düşmüş..nelerde yaparmış çılgın aşığımız....bu kesinlikle senin mecnun.. .. Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ocak , 2007 Leylaa..Leylaa..selam..nasılsın... ...çölde el bin minel kudsi diye bir karakola kayıp bir mecnun getirmişler..taklamakan çölü civarında bir kaktüsün dibinde bulunmuş..kaktüse elindeki bir çakı ile Leyl yazıp oraya sıcak ve susuzluktan bayılmış düşmüş..ama ben anladım..kaktüse Leyla yazmaya çalışmış a kertğini atamadan düşmüş..nelerde yaparmış çılgın aşığımız....bu kesinlikle senin mecnun.. .. Tesekkur ederim,muserref oldum,seni burda gormekten,cok sevindim,ya sen nasilsin?..Coldeki mecnun benim mecnun olsa...guzel olurdu,bir Leyla olaraktan. Belki o mudur ki..O zaman,hasret gerekir,aci gerekir.Leyla acilariyla beraber mutlu muydu boyle bir aska nail olmaktan,Mecnun tarafindan..Dogrusu Leyla Mecnun hikayelerini senin kadar bilmiyorumdur ben.Bildigim birsey varsa ne benim Mecnun,ne baska Mecnun o Mecnun gibi degildir artik. Olsaydi keskem. Leyl:gece Alıntı
Φ xminex Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Akşamla bak yine gül rengi buhurdan Bin bir hülyaya açık penceremin camında. Sükut örüp bu sıcak sonbahar akşamında Bir alem doğdu yine giden günün ardından. Sardı o her akşamki sessizlik yokuşları, Bir alem doğdu yine giden günle beraber; Geldi medar ellerinden beklediğim haber "Başcıvıltıya canevimin kuşları." Gördüm giden günün ardından sulara dalan Gözlerin yeni bir dünyaya açıldığını, Bir ustuva? alemine yaklaşıldığını, Bu akşam kuşlarının ufuktan koptuğu an. Kuruldu bir alem her günkü dünyamdan uzak, Kaybolduğum düşünceye ve kendime yakın. Kuşlar.. dizi dizi kuşlar.. kuşlar akın akın.. Rüyam benden bu akşam ve ben rüyamdan uzak... ORHAN VELİ KANIK canımmm... bir şiir hediye etmek istedimmm sana.... umarımm beğenirsin... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gülbeşeker'e... acı çekmek özgürlükse özgürdük ikimiz de o yuvasız çalıkuşu bense kafeste kanarya o dolaşmış daldan dala savurmuş yüreğini ben bölmüşüm yüreğimi başkaldıran dizelere kavuşmak özgürlükse özgürdük ikimizde elleri çığlık çığlık yanyana iki dünya ikimiz iki dağdan iki hırçın su gibi akıp gelmiştik buluşmuştuk bir kavşakta unutmuştuk ayrılığı yok saymıştık özlemeyi şarkımıza dalmıştık mutluluk mavi çocuk oynardı bahçemizde aramakmış oysa sevmek özlemekmiş oysa sevmek bulup bulup yitirmekmiş düşsel bir oyuncağı yalanmış hepsi yalan sevmek diye birşey vardı sevmek diye birşey yokmuş acılardan artakalan işte bu bakışlarmış kuğu diye gözlerimde gün batımı bulutlarmış yalanmış hepsi yalan savrulup gitmek varmış ayrı yörüngelerde acı çektim günlerce acı çektim susarak şu kısacık konuklukta deprem kargaşasında yaşadım birkaç bin yıl acılara tutunarak acı çekmek özgürlükse özgürdük ikimizde... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 diloşum çok sevdiğim bir Ahmet Kaya şarkısıdır o... acı çekmek özgürlükse, özgürdük ikimizde... Göz yaşları içinde yastığınıza gömülüp her Tanrı'ya sığınmak istediğinizde artık başka bir yüreğe sevdalı olan aşkınızı ondan geri istemekten utanıp dua etmekten vazgeçtiğiniz oldu mu hiç?... Siz hiç yana yana sevdiginiz bir sevgilinin yanına gençliginizi serip güle güle baska bir aşka uğurladınız mı?... Bazen aşk gider!... Ama ölüm gelmez bir türlü... Ne yapsanız öfke duyamazsınız, giderken bir kibrit aleviyle ateşe verdiği ömrünün alevleri içinde eriyip giden yüzünüze silinip giden kokunuza, kül olan yüreğinize dönüp bir kez bile bakmayan o sevdanıza... Anlarsınız aşktır bu, öfkeyi bir türlü yurduna kabul etmeyen.. Vefasız bir unutusa kurban olsa da solup gitmeyen Hayattan soğutup size ölümü özleten... Ölü bir bedende canlı kalmakta direnen... Anlarsınız aşktır bu... Bazen aşk gider... Günler geçer ardından ve aylar... Bazen de yıllar... Bebekler büyür, insanlar yaşlanır, insanlar ölür eşyalar eskir, evler yıkılır, kurur ağaçlar... Sokakların adı değişir... Acılar belleğin acımasızlığına teslim olur... Sevilen unutur, seven yanar.. Bazen aşk gider... Ya da siz gittiğini sanırsınız... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Sardunyam... Acı çekmek özgürlükse...özgürdük ikimizde... demiş şair...bunu bilmekte güzel değil mi sence?...beraberce yandığınızı bilmek...giden aynı zamanda unutmuşsa...işte gerçek acı bu bence!!! Severek ayrılanlar bilirler ayrılığı Severek ayrılanlar yaşarlar pişmanlığı Çok uzak şehirlerde aynı çarpan iki yürek Çok uzak bir şehirde beklendiğini bilerek... Gün gelir, için yanar. Elin gider mektuplara Gün gelir, beni ararsın. Gözün dalar uzaklara. Yaz gelir, sıcak olur akşam sahil yollarında Her adımda beni anarsın. Gözün dalar ufuklara.. Rüzgar, aşkımı kucağına alsa, dağları tepeleri aşsa, saçlarına ulaşsa. Severek ayrılanlar bilirler ayrılığı... sen benim eş ruhumsun unutmuş olsan hissederdim, unutmuş olsan, yanımda durmazdı her sabah hayalin.. seni görmek için geri geldim sen gideli çok olmuş nereye gidersen git çantanda resmim aklında gülüşüm olsun! ben seni gerçekten sevdim bitmez demiştim BİTMEDİM!!! Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Sardunyam... Acı çekmek özgürlükse...özgürdük ikimizde... demiş şair...bunu bilmekte güzel değil mi sence?...beraberce yandığınızı bilmek...giden aynı zamanda unutmuşsa...işte gerçek acı bu bence!!! canım ya senin için kimin aşkıyla yanar böyle... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Yar,senin hediyen Bir gönül ağrısı Ah, ölüm olmalı Yok, aşk değil adı Aşk bizi terk etti Ah, ne gelir elden? Dertli bağrımda camdan bir kalp var. Artık dönsen de Geçmez ki bu kırıklar Sen gittin, Yastığımda kokun misafir kaldı. Gözlerimden haylaz yağmurlar yağdı. Ayrılık mı, sen mi, yoksa sevda mı, Hangisi sebebim olur? Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Akşamla bak yine gül rengi buhurdanBin bir hülyaya açık penceremin camında. Sükut örüp bu sıcak sonbahar akşamında Bir alem doğdu yine giden günün ardından. Sardı o her akşamki sessizlik yokuşları, Bir alem doğdu yine giden günle beraber; Geldi medar ellerinden beklediğim haber "Başcıvıltıya canevimin kuşları." Gördüm giden günün ardından sulara dalan Gözlerin yeni bir dünyaya açıldığını, Bir ustuva? alemine yaklaşıldığını, Bu akşam kuşlarının ufuktan koptuğu an. Kuruldu bir alem her günkü dünyamdan uzak, Kaybolduğum düşünceye ve kendime yakın. Kuşlar.. dizi dizi kuşlar.. kuşlar akın akın.. Rüyam benden bu akşam ve ben rüyamdan uzak... ORHAN VELİ KANIK canımmm... bir şiir hediye etmek istedimmm sana.... umarımm beğenirsin... cok tesekkur ederim minecim benim,cok guzel bir siir,eline saglik her zaman beklerim seni.. Gülbeşeker'e... acı çekmek özgürlükse özgürdük ikimiz de o yuvasız çalıkuşu bense kafeste kanarya o dolaşmış daldan dala savurmuş yüreğini ben bölmüşüm yüreğimi başkaldıran dizelere kavuşmak özgürlükse özgürdük ikimizde elleri çığlık çığlık yanyana iki dünya ikimiz iki dağdan iki hırçın su gibi akıp gelmiştik buluşmuştuk bir kavşakta unutmuştuk ayrılığı yok saymıştık özlemeyi şarkımıza dalmıştık mutluluk mavi çocuk oynardı bahçemizde aramakmış oysa sevmek özlemekmiş oysa sevmek bulup bulup yitirmekmiş düşsel bir oyuncağı yalanmış hepsi yalan sevmek diye birşey vardı sevmek diye birşey yokmuş acılardan artakalan işte bu bakışlarmış kuğu diye gözlerimde gün batımı bulutlarmış yalanmış hepsi yalan savrulup gitmek varmış ayrı yörüngelerde acı çektim günlerce acı çektim susarak şu kısacık konuklukta deprem kargaşasında yaşadım birkaç bin yıl acılara tutunarak acı çekmek özgürlükse özgürdük ikimizde... cok severim ben de,cok guzel anlatir birseyleri,eline saglik gulbeseker de bir ayri hos geldi hani,calikusum diloşum çok sevdiğim bir Ahmet Kaya şarkısıdır o... acı çekmek özgürlükse, özgürdük ikimizde... Göz yaşları içinde yastığınıza gömülüp her Tanrı'ya sığınmak istediginizde artık başka bir yüreğe sevdalı olan aşkınızı ondan geri istemekten utanıp dua etmekten vazgeçtiğiniz oldu mu hiç?... Siz hiç yana yana sevdiginiz bir sevgilinin yanına gençliginizi serip güle güle baska bir aşka uğurladınız mı?... Evet.. Benzerini yasamistim,dua etmekten vazgecmistim..ama sonu iyi bitti,sansliydim ben. Ellerine saglik sardunyam,oyle guzel anlatmissin ki.. Yar,senin hediyenBir gönül ağrısı Ah, ölüm olmalı Yok, aşk değil adı Aşk bizi terk etti Ah, ne gelir elden? Dertli bağrımda camdan bir kalp var. Artık dönsen de Geçmez ki bu kırıklar Sen gittin, Yastığımda kokun misafir kaldı. Gözlerimden haylaz yağmurlar yağdı. Ayrılık mı, sen mi, yoksa sevda mı, Hangisi sebebim olur? Ablacim cok guzel bir siir,tesekkur ederim. Hepinizi cok seviyorum Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2007 hem de nasıl pergelin hası olduk gülümmm cok sevindim bitanem yumotem,Allah sizi ayirmasin,hep pergel olun e mi? Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 sevgili leyla,güzel insan,sevginin gücü buraya kadar ulaşıyor sayende mesafeler yok Gözlerimiz var ama Görmek istemedikçe Yüreklerimiz var ama hissetmedikçe Hiç ıslanmadan yüzmek Ne kadar mümkünse Hiç yanmadan ateşle Ne kadar oynanabilirse İçinde yaşamak varken Teğet geçmek dünyaya İşte bana öyle geliyor Çünkü zaman geçip gidiyor Zamanımız var ama Korkmayı sürdürdükçe Ruhumuz var teslim etmeden önce Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 SANA, BUNU NASIL ANLATMALI; SAVUNMASIZLIĞIMI GÖRMÜŞTÜM SENDE SANA GELEBİLECEK HER KÖTÜLÜĞÜN, SÖZLERİN, GÖZLERİN ÖNÜNE ATILMAK İSTİYORDUM. İÇİMDE ,FIRTINALAR KOPUYORDU; DIŞIMDA İSE,FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİĞİNDE SAVRULUŞUMA BİR ŞEY YAPAMAYIŞIM... İÇİMDEKİ GELGİTLERDE,BİRİLERİ SENDEN BİR ŞEYLER YAĞMALAMAYA ÇALIŞIYORDU ;BEN KENDİMİ EKSİLTMEK İSTİYORDUM,SENİN YERİNE ... SENİ GÖTÜRMELİ UZAKLARA ; SAKLAMALI. HEP GÜVENDE OLMALISIN; HER ŞEY İSTEDİĞİN AN ELİNİN ALTINDA OLMALI,DÜŞÜNDÜĞÜN AN GERÇEKLEŞMELİ. DUYMAK İSTEDİĞİN AN, ÇALMALI MÜZİK.GECEDEN SIKILDIĞIN AN,GÜNEŞ DOĞMALI;GÜNDEN SIKILINCA,AY;İSTEDİĞİN UZAKLIKTA VE VE ŞEKİLDE ... ÇİÇEKLER SANA DÖNMELİ,AKŞAM SEFASI SENİN İÇİN GÜNDÜZLERİ KOKMALI... BUNLAR CENNETTE OLUR YADA BUNA İNANAN DELİLERİN AKLINDA SADECE... BAK,CESARETİM VAR DELİRMEYE,GECENİN CİNNET SAATLERİNDE ! BU DÜNYANIN ÇEKİLMEZLİĞİNDEKİ DÜŞLERİMDE,EN AZINDAN "BİR YER" VAR... Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Ben cok cekingenimdir normalde ve gercekten sevmedigime asla seviyormus gibi davranamam,hissettiremem,istesem bile.Hissediyorsaniz bu mesafeden bile,demek ki cok sevmisim sizi.Ben de sizden ayni sevgiyi aliyorum dalga dalga ve bana nasil iyi geliyor anlatamam.. cividim tabi hemen siire tesekkur ederim,cok guzel frozencigim KAYIP ÇOCUK Birden işitilmez olsun ayak seslerim; Gölgem bir başka sokağa sapıversin; Unutayım bir anda her şeyi, Nerde oturduğumu, Bir tuhaf adem olduğumu Can adında. Aklım arayadursun başka kapılarda kısmetimi, Ben, bilmediğim sokaklarda bir başıma; Gönlüm öylesine geniş, öyle ferah, İlk defa görmüş gibi dünyayı, Bir şaşkınlık içinde, yeniden doğmuş gibi; Hatırlamam artık değil mi, dostlar, Hatırlamam artık garipliğimi? CAN YÜCEL Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 bak gördünmü..bende sevmediğime asla seviyormuş gibi yapmam bilirler benim sevmediklerim kendilerini..ne güzel seninde ben gibi düşünmen...dürüstlük bu leylacım..neysen o... şiir çok güzel.. ama bu sardunyam varya hiç öyle değildir herkesi seviyormuş gibi yapar aman ha sakın inanma o sadece beni sever.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Kitap okumayan, şiir sevmeyen, sokaklarında kimsesiz kedilere tekme atan insanların yaşadığı bir ülkede, şiir gibi yaşamaya kalktım hayatı. Ve böyle bir ülkede, anlayamadım kafayı yememek için, insanın bir tahtasının eksik olmasının gerekliliğini. Ne kötülük tohumlarının gizini çözebildim, ne de çiçeklerin bile zehirli olabileceği geldi aklıma. Uzatılan her eli sıcak sanmaktan alamadım kendimi. Sahte gülüşlere yer yoktu hayatımda, şaha kalkmış sevinçlerinin hemen yanında, yakıcı bir hüzün de bulunurdu duru bakışlarımda. Berbat bir acemi, su katılmamış bir amatör olarak atıldım kavgalarıma. Nedeni buydu belki de, yolunun düştüğü her cephede aldığım yenilgilerin. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Kitap okumayan, şiir sevmeyen, sokaklarında kimsesiz kedilere tekme atan insanların yaşadığı bir ülkede, şiir gibi yaşamaya kalktım hayatı. Ve böyle bir ülkede, anlayamadım kafayı yememek için, insanın bir tahtasının eksik olmasının gerekliliğini. Ne kötülük tohumlarının gizini çözebildim, ne de çiçeklerin bile zehirli olabileceği geldi aklıma. Uzatılan her eli sıcak sanmaktan alamadım kendimi. Sahte gülüşlere yer yoktu hayatımda, şaha kalkmış sevinçlerinin hemen yanında, yakıcı bir hüzün de bulunurdu duru bakışlarımda. Berbat bir acemi, su katılmamış bir amatör olarak atıldım kavgalarıma. Nedeni buydu belki de, yolunun düştüğü her cephede aldığım yenilgilerin. aynı benim hayatım Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 SANA, BUNU NASIL ANLATMALI; SAVUNMASIZLIĞIMI GÖRMÜŞTÜM SENDE SANA GELEBİLECEK HER KÖTÜLÜĞÜN, SÖZLERİN, GÖZLERİN ÖNÜNE ATILMAK İSTİYORDUM. İÇİMDE ,FIRTINALAR KOPUYORDU; DIŞIMDA İSE,FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİĞİNDE SAVRULUŞUMA BİR ŞEY YAPAMAYIŞIM... İÇİMDEKİ GELGİTLERDE,BİRİLERİ SENDEN BİR ŞEYLER YAĞMALAMAYA ÇALIŞIYORDU ;BEN KENDİMİ EKSİLTMEK İSTİYORDUM,SENİN YERİNE ... SENİ GÖTÜRMELİ UZAKLARA ; SAKLAMALI. HEP GÜVENDE OLMALISIN; HER ŞEY İSTEDİĞİN AN ELİNİN ALTINDA OLMALI,DÜŞÜNDÜĞÜN AN GERÇEKLEŞMELİ. DUYMAK İSTEDİĞİN AN, ÇALMALI MÜZİK.GECEDEN SIKILDIĞIN AN,GÜNEŞ DOĞMALI;GÜNDEN SIKILINCA,AY;İSTEDİĞİN UZAKLIKTA VE VE ŞEKİLDE ... ÇİÇEKLER SANA DÖNMELİ,AKŞAM SEFASI SENİN İÇİN GÜNDÜZLERİ KOKMALI... BUNLAR CENNETTE OLUR YADA BUNA İNANAN DELİLERİN AKLINDA SADECE... BAK,CESARETİM VAR DELİRMEYE,GECENİN CİNNET SAATLERİNDE ! BU DÜNYANIN ÇEKİLMEZLİĞİNDEKİ DÜŞLERİMDE,EN AZINDAN "BİR YER" VAR... Bu dunyanin cekilmezligindeki duslerimde en azindan"bir yer"var.Cok tesekkur ederim ablacigim. ve frozen..sen simdi sardunyam bana bunlari beni sevdigini sanayim diye mi yaziyor diyorsun? Hadi oyle olsun,ne kari olacak,ben sevdigini sanarsam,pesinden ayrilmam,yapiskan olurum o olur ancak Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 ben söyliyimde gerisini sen düşün.. Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Kitap okumayan, şiir sevmeyen, sokaklarında kimsesiz kedilere tekme atan insanların yaşadığı bir ülkede, şiir gibi yaşamaya kalktım hayatı. Ve böyle bir ülkede, anlayamadım kafayı yememek için, insanın bir tahtasının eksik olmasının gerekliliğini. Ne kötülük tohumlarının gizini çözebildim, ne de çiçeklerin bile zehirli olabileceği geldi aklıma. Uzatılan her eli sıcak sanmaktan alamadım kendimi. Sahte gülüşlere yer yoktu hayatımda, şaha kalkmış sevinçlerinin hemen yanında, yakıcı bir hüzün de bulunurdu duru bakışlarımda. Berbat bir acemi, su katılmamış bir amatör olarak atıldım kavgalarıma. Nedeni buydu belki de, yolunun düştüğü her cephede aldığım yenilgilerin. gene mi aglayacagim?sagol ablacim ne kadar dogru Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 hiç yalan söylemedim sevgi konusunda ben... asla sevmediğim birine onu sevdiğimi söylemedim. sevmiyorsam onu açıkça söyledim. sevdiysem de söyledim... ve artık sevmekten vazgeçtiklerimede söyledim... hepsinin sebebi vardı... leylam sana seni sevdiğimi söylediysem bunun yalan olacağını getirme aklına... sevmediklerimden uzak durdum ben hep sokulmadım yanlarına... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 hiç yalan söylemedim sevgi konusunda ben...asla sevmediğim birine onu sevdiğimi söylemedim. sevmiyorsam onu açıkça söyledim. sevdiysem de söyledim... ve artık sevmekten vazgeçtiklerimede söyledim... hepsinin sebebi vardı... leylam sana seni sevdiğimi söylediysem bunun yalan olacağını getirme aklına... sevmediklerimden uzak durdum ben hep sokulmadım yanlarına... atma kıssss Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.