Φ mara bulge Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Balıkesir’de ilköğretim okulu öğretmeni Niyazi Asil Önal’ın, öğrencisi Y.T.C.’nin uzun saçlarını arkadaşlarının önünde tıraş makinesiyle kestiği iddia edildi. Öğrencinin babası, ‘Oğlum, gülünç ve onur kırıcı duruma düşürülmüştür’ diyerek öğretmeni şikayet etti. BALIKESİR’in Erdek İlçesi’ndeki Atatürk İlköğretim Okulu’nda, 7/C sınıfı öğrencisi Y.T.C.’nin uzun saçlarını arkadaşlarının önünde elektrikli tıraş makinesiyle kestiği öne sürülen beden eğitimi öğretmeni Niyazi Asil Önal, öğrencinin velisi tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı, Balıkesir Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet edildi. Geçen hafta yaşanan olay, iddiaya göre şöyle gelişti: RASTGELE TIRAŞ ETTİ Okulda görevli beden eğitimi öğretmeni 34 yaşındaki Niyazi Asil Önal, saçları uzun olduğu gerekçesiyle 7/C sınıfı öğrencisi 14 yaşındaki Y.T.C.’yi yanına çağırdı. Sınıfa elektrikli tıraş makinesi getiren öğretmen Önal, öğrenci arkadaşlarının gözü önünde saçlarını rastgele kestiği Y.T.C.’yi evine gönderdi. Y.T.C., durumu babası 36 yaşındaki babasına anlattı. Bir kamu kuruluşunda çalışan Muharrem C., oğlunun saçı traşlı fotoğrafını çekti. Daha sonra da, Milli Eğitim Bakanlığı, Balıkesir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Erdek Kaymakamlığı ve Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazdığı şikayet dilekçeleriyle birlikte çektiği fotoğrafları da gönderdi. Öğretmen Niyazi Asil Önal ise, devlet memuru olduğu için kaymakamın izni bulunmadan açıklama yapamayacağını belirtti. Erdek Kaymakamı Cemil Aksak da Vali’nin onayı olmadan açıklama yapamayacağını, konuyu inceleyeceklerini söyledi. Oğlumun onuru kırıldı Y.T.C.’nin babası devlet memuru Muharrem C., resmi makamlara verdiği şikayet dilekçesinde, oğlunu hiçbir zaman öğrenciye yakışmayacak şekilde okula göndermediğini kaydetti. Muharrem C. dilekçede şikayetini şöyle dile getirdi: ‘Oğlum, saçları çeşitli yerlerinden kesilerek gülünç ve onur kırıcı duruma düşürülmüştür. Bu saç kesme bütün öğrenciler arasında yapıldığından, oğlumun onuru kırıldı. Çocuğum, artık okula gitmek istemediğini ve okumak istemediğini söylüyor. Niyazi adlı öğretmenin yapmış olduğu bu yakışıksız hareketle okuldan nefret etmektedir.’ Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Hala böYle uygulamalar war demek... wah wah halimize we bizi eğiten eğiticelere... Alıntı
Φ alamet-i farika Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 ş.siz işte yaw benim daha ilginç bi hikayem var hem de kendi tanıklığımla ünv. son sınıf öğrencisi arkadaşım bitirme tezini teslim ettiğinde hocası mezun olabilmesi için tek şart koşmuştu:saçlarını kestirmesi...sene 2004... gerisini siz düşünün... Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 yuh böle "egitimciye" Egitimciliklerini sorgulamadan önce insanliklarini sorgulamak lazim.. Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 İnsanolamaz Ki bu eğiticiler insanlıklarını tartışalım... düşünün işte çagdaş modern Türk cumhuriyetinde Budenli eğiticiler Görev alıyorlar... Yök Üniwersitede Ki eğiticileri öğretim görewlilerini neden denetlemez.... Milli eğitim bakanlığıda neden iLköretim we liselerde ki öğreticileri denetmez ... HA YÖK HA MİLLİ eğitim bakanlığında görewli insanlar demek görewlerini tam olarak yerine getirmiyor Ki bu boşluklardan Öğretim görewlileri yararlanıyor we EĞOlarını öğrenciler üzerinde tatmin ediyorlar.... Ne diYiM yazıKlar olsun.... Alıntı
Φ realsanagorsa Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 yargısız infaz yapmayalım.ama gerçekten çok zor iş öğretmenlik.evde millet tek çocuğuyla ilgilenirken zorlanıyor. Allah kolaylık versin öğretmenlerimize onlarcasıyla uğraşıyorlar. Alıntı
Φ mara bulge Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 yargısız infaz yapmayalım.ama gerçekten çok zor iş öğretmenlik.evde millet tek çocuğuyla ilgilenirken zorlanıyor. Allah kolaylık versin öğretmenlerimize onlarcasıyla uğraşıyorlar. evet elbette çocuklarla ugrasmak büyük sorun. ugrasmaktan ziyade ögretmek diyelim. fakat bu saçini kesmeyle olmaz. Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 beğenmediğimiz bulgaristan da bile bir insanın öğretmen olabilmesi için yedi ceddi araştırılıyor. eğer psikolojik sorunu olan yakın akrabaları varsa öğretmen olamıyorlar orada.. Alıntı
Φ realsanagorsa Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 evet elbette çocuklarla ugrasmak büyük sorun. ugrasmaktan ziyade ögretmek diyelim. fakat bu saçini kesmeyle olmaz. haklısın dostum saç kesmek oldukça yanlış bir davranış. kendince disipline etmiş çocuğu.demek ki öğretmenimizin ruh hali beter olmuş.velhasıl haliyle adamların davranışları o ortamda bozuluyor.. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 evet elbette çocuklarla ugrasmak büyük sorun. ugrasmaktan ziyade ögretmek diyelim. fakat bu saçini kesmeyle olmaz. Haklisin mara bulge, peki elerine almis olduklari makasi..elerinden kim alacak... ve örnek olacaken..verebildikleri örnek bumu sonradan gelen isyanlara..haskizsiniz isyan etmekte "bir bildigimiz var elbet" demek dogrumu..? sonucta birsey düsünerek yapilmakta her ne yapiliyor ise degilmi..sac kesildigi an ögrencinin daha iyi okuma düsüncesimi .. saygilar Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Balıkesir’de ilköğretim okulu öğretmeni Niyazi Asil Önal’ın, öğrencisi Y.T.C.’nin uzun saçlarını arkadaşlarının önünde tıraş makinesiyle kestiği iddia edildi. Öğrencinin babası, ‘Oğlum, gülünç ve onur kırıcı duruma düşürülmüştür’ diyerek öğretmeni şikayet etti. BALIKESİR’in Erdek İlçesi’ndeki Atatürk İlköğretim Okulu’nda, 7/C sınıfı öğrencisi Y.T.C.’nin uzun saçlarını arkadaşlarının önünde elektrikli tıraş makinesiyle kestiği öne sürülen beden eğitimi öğretmeni Niyazi Asil Önal, öğrencinin velisi tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı, Balıkesir Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet edildi. Geçen hafta yaşanan olay, iddiaya göre şöyle gelişti: RASTGELE TIRAŞ ETTİ Okulda görevli beden eğitimi öğretmeni 34 yaşındaki Niyazi Asil Önal, saçları uzun olduğu gerekçesiyle 7/C sınıfı öğrencisi 14 yaşındaki Y.T.C.’yi yanına çağırdı. Sınıfa elektrikli tıraş makinesi getiren öğretmen Önal, öğrenci arkadaşlarının gözü önünde saçlarını rastgele kestiği Y.T.C.’yi evine gönderdi. Y.T.C., durumu babası 36 yaşındaki babasına anlattı. Bir kamu kuruluşunda çalışan Muharrem C., oğlunun saçı traşlı fotoğrafını çekti. Daha sonra da, Milli Eğitim Bakanlığı, Balıkesir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Erdek Kaymakamlığı ve Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazdığı şikayet dilekçeleriyle birlikte çektiği fotoğrafları da gönderdi. Öğretmen Niyazi Asil Önal ise, devlet memuru olduğu için kaymakamın izni bulunmadan açıklama yapamayacağını belirtti. Erdek Kaymakamı Cemil Aksak da Vali’nin onayı olmadan açıklama yapamayacağını, konuyu inceleyeceklerini söyledi. Oğlumun onuru kırıldı Y.T.C.’nin babası devlet memuru Muharrem C., resmi makamlara verdiği şikayet dilekçesinde, oğlunu hiçbir zaman öğrenciye yakışmayacak şekilde okula göndermediğini kaydetti. Muharrem C. dilekçede şikayetini şöyle dile getirdi: ‘Oğlum, saçları çeşitli yerlerinden kesilerek gülünç ve onur kırıcı duruma düşürülmüştür. Bu saç kesme bütün öğrenciler arasında yapıldığından, oğlumun onuru kırıldı. Çocuğum, artık okula gitmek istemediğini ve okumak istemediğini söylüyor. Niyazi adlı öğretmenin yapmış olduğu bu yakışıksız hareketle okuldan nefret etmektedir.’ Berberden ögretmen olursa ancak bu kadar olur,gördügü saci kesmeye kalkar. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Müslüman ögrenci kisa sacli olur!!!!! : Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Müslüman ögrenci kisa sacli olur!!!!! : ne demek istediniz daha acikca yazarmisiniz lütfen, anlamadim da...sasirdim desem daha dogru olacak.. saygilar Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 ne demek istediniz daha acikca yazarmisiniz lütfen, anlamadim da...sasirdim desem daha dogru olacak.. saygilar Sayin Birce,ne demek istedigimi anlayanlar anlamistir,fazla söze gerek yok.. Alıntı
Φ monalisa06 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2007 Off ne diyeyim şimdi.Bir eğitimci olarak böyle meslektaşlarımın olmasından utanç duyuyorum..okadar çokki MALESEF BÖYLE RUH HASTASI TİPLER..ŞİKAYET EDİYOSUN,ŞİKAYET ETTİĞİN İNSANLAR DA AYNI ZİHNİYETİ TAŞIDIĞI İÇİN BİLAKİS SENİDE ÖĞRETMENLİKTE ÇÖMEZ GÖRÜYORLAR(BU ARADA 5 YILIMI ÇALIŞIYORUM)İŞİ İLE GÖNÜL BAĞI OLMAYAN KENDİSİYLE KÜS HASTA İNSANLAR NE DİYEBİLİRİM. 3 YIL ÖNCE ÇALIŞTIĞIM OKULDA DÜZDÜN SIRA OLMADIĞI GEREKÇESİYLE KULAKLARIMIN ZARINI OYNACACAK ŞİDDETTE ÇOCUĞUN KAFASINA SOPA VURAN DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENİ ,RUH HASTASI BİR ADAMA ŞAHİT OLMUŞ BİRİ OLARAK ,ÜZÜLEREK DAHA BUNLAR NE Kİ DİYORUMM:((( Alıntı
Φ Anakonda Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2007 Her meslek dalında olduğu gibi "Eğitimcilik" de de birtakım hataları olan,yanlış uygulamalar yapan,ilkesiz,işini sevmeyerek yapan veya daha da ileri gider isek hasta ruhlu insanlar olabiliyor. Eğitimci kusursuz olacak diye bir kaide yok. Çünkü hiçbir insan kusursuz değildir... Günümüzde bilinçli ve bilinç dışı birtakım politikalar veya uygulamalar sonucu giderek kendi benliğinden uzaklaşan bir toplum haline dönüşmekteyiz. Bu şüphesiz toplumun en küçük yapı taşı olan "aile" kurumunada yansıyor. Toplumsal şiddetin ve sevgisizliğin arttığı bir ortamda aile kurumuda yıpratılıyor ve yıpranıyor. Boşanma oranları hızla artıyor. Yanlış doğru, doğru ise yanlış olarak algılanıyor. Ayaklar baş başlar ayak yapılıyor. Hal bu iken böylesi bir toplumda yetişmekte olan çocuk ve gençlerin kendi sorunları ve beraberlerinde yarattıkları sorunlarda artıyor. Ailede almaları gereken bazı temel değerleri (ki saten aileleride bunu verecek yeterlilikte değil) almadan okula gidiyorlar. Öğretmenlerin bu noktada öğretmeyi bırakıp eğitmek gibi bir seçenekleri yok. Kendileride zor yaşam koşulları nedeniyle,zaten kendilerinde var olmayan ,eksikliği olan birtakım değerler ile öğretmenlerin öğrencilere fazla verecek birşeyi olmuyor. İdealist olanlar elbette var ama toplumun çarkları onlarıda bir süre sonra öğütüyor. Eğitim kurumları adeta birer ticarethaneye dönüşüyor. Sorunlu ailelerden gelen sorunlu gençler suça ve şiddete açık ve meyilli oluyorlar. Bunlar kullanmak isteyen art niyetliler oluyor. Böylesi büyük ve gerçek problemler var iken yukarıdaki başlığı açmak ve öğretmene bu derece yüklenmek haksızlık gibi geliyor. Öğretmenin yaptığını onaylamıyorum elbet... Ancak yeni nesiller ile uğraşmakl hiçte kolay değil.. Sorunlu,temel değer yargılarını edinememiş,kimlik bunalımı içinde ve çoğunlukla saygı problemi olan çok sayıda insana laf anlatmak hiçte kolay değil. (hepsi böyle demiyorum istisnalar var elbet) Bunların ötesinde biz ufakken öğretmenlerimizin çok daha sert uygulamalarına maruz kaldık.. Evet belki o yaşlarda rencide olduk... Ama bunların çoğu kulağımıza küpe oldu... Öğretmen keyfi uygulamalar yapmamalı ancak güçlü bir otoritesinin olması gerektiğini düşünüyorum... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.