Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

YouTuber, çeliği kesebilen dünyanın ilk geri çekilebilir ışın kılıcını yarattı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

YouTuber, çeliği kesebilen dünyanın ilk geri çekilebilir ışın kılıcını yarattı

Bir Rus YouTuber, dünyanın ilk geri çekilebilir ışın kılıcını yarattıktan sonra bir "Yıldız Savaşları" rüyasını yaşıyor.

YouTube kanalı Alex Lab'in arkasındaki Alex Burkan, bir haber bültenine göre, 5.072 derece Fahrenheit'in üzerindeki sıcaklıklara ulaşan ve çeliği kesebilen 3 metreden fazla plazma bıçağı için Guinness Dünya Rekorları tarafından tanındı.

Burkan, Guinness'e asıl araştırma alanının hidrojen üretim ekipmanı olduğunu ve kılıcı yaratmanın göz korkutucu bir iş olduğunu söyledi.

"Hayatım boyunca büyük bir 'Yıldız Savaşları' hayranıydım ve ışın kılıcı benim en çok aranan aletimdi" dedi. "Uzun yıllar boyunca internet pazarlarından ve hurdalıklardan ışın kılıcım ve güç ekipmanım için fikirler ve yedek parçalar topladım."

Burkan, Guinness'e verdiği demeçte, ilk adım bir elektrolizör inşa etmekti - büyük miktarda hidrojen ve oksijen gazı yaratan ve bunları bölen bir cihaz.

Burkan, birden fazla deney yoluyla gaz bileşenlerini bir ışın kılıcı sapına sıkıştırmayı başardı ve ilk prototipini üretebildi.

Guinness'e verdiği demeçte, "Tam güçte sadece 30 saniye çalışıyor, hidrojen meşalesi olabileceği kadar kararlı değil ve hareket ettiğinde kolayca görebiliyorsunuz. Bazen ışın kılıcı hidrojen geri tepmesi nedeniyle elinizde patlıyor" dedi. .

Işın kılıcı üzerinde çalışmaya devam etmeyi ve onu "film versiyonuna yakın" hale getirmeyi planlıyor. Ve ikonik "Yıldız Savaşları" silahı ilginizi çekmiyorsa, o da bir Demir Adam kostümü üzerinde çalışıyor.

Burkan, "Tabii kendi ellerinizle yaptığınız bir şeyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek harika bir duygu" dedi. "Artık tek dilek daha destansı bir şey yapmak!"

Kaynak: USA TODAY

lightsaber-1675211.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.