Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DSÖ, tam aşılı kişilerin Delta varyant yayılımı nedeniyle maske takmaya devam etmesi gerektiğini söyledi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

DSÖ, tam aşılı kişilerin Delta varyant yayılımı nedeniyle maske takmaya devam etmesi gerektiğini söyledi

AALtzwG.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Dünya Sağlık Örgütü, tam aşılı kişilerin halka açık ortamlarda yüz maskeleri takmaya devam etmesi gerektiğini söylüyor.

Açıklama, COVID-19'un hızla yayılan Delta varyantına ilişkin endişeler arasında geldi.

Bir WHO yetkilisi, "İnsanlar sadece iki doz aldıkları için kendilerini güvende hissedemezler" dedi.

Cuma günü Dünya Sağlık Örgütü, insanların yüz maskeleri takmaya ve COVID-19'un yayılmasını engellemek için başka önlemler almaya devam etmesi gerektiğini söyleyerek, COVID-19'un hızla yayılan Delta varyantı hakkında endişeleri artırdı.

CNBC'nin bildirdiğine göre, DSÖ'nün ilaçlara ve sağlık ürünlerine erişimden sorumlu genel müdür yardımcısı Dr. Mariangela Simao, "İnsanlar sadece iki doz aldıkları için kendilerini güvende hissedemezler. Hala kendilerini korumaya ihtiyaçları var" dedi.

"Aşı tek başına topluluk bulaşmasını durdurmaz" diye ekledi. "İnsanların sürekli olarak maske kullanmaya, havalandırılan alanlarda bulunmaya, el hijyenine ... fiziksel mesafeye, kalabalıktan kaçınmaya devam etmesi gerekiyor. Toplumda bulaşma devam ederken aşılanmış olsanız bile bu hala son derece önemli olmaya devam ediyor."

Geçen yılın sonlarında başlayan devam eden aşı sunumunun ardından büyük ölçüde pandemi öncesi normlara döndüğü için maskeler ABD'de daha az yaygın hale geldi.

Güncellenen kılavuzda, Mayıs ayında Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, tam olarak aşılanmış kişilerin maskelerini çoğu iç veya dış ortamda takmalarının gerekli olmadığını söyledi. 50 eyaletin tamamı yeni kılavuza hızla uyum sağladı, çoğu ortamda maske gereksinimlerini ortadan kaldırdı ve virüsün yayılmasını önlemeye yönelik diğer kısıtlamaları azalttı.

ABD'de uçaklarda ve toplu taşıma araçlarında hala maske zorunluluğu var.

CDC'den alınan verilere göre, ABD'deki tüm insanların %53'ünden biraz fazlası en azından kısmen COVID-19'a karşı aşılanmıştır. İnsanların yaklaşık %46'sı hastalığa karşı tam aşılıdır.

ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü'nün uzun süredir yöneticisi olan Dr. Anthony Fauci'ye göre, Delta varyantı ABD'deki yeni enfeksiyonların en az %20'sinden sorumludur. Fauci Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Delta varyantının ABD'de COVID-19'u ortadan kaldırmak için "en büyük tehdidi" oluşturduğunu söyledi.

Uzmanlar, varyant tehdidinin düşük aşılama oranlarına sahip topluluklar arasında en büyük olduğu konusunda uyardı.

Insider'ın daha önce belirttiği gibi, varyantın daha ciddi COVID-19 vakalarına neden olduğu görünmüyor, ancak virüsü daha bulaşıcı hale getiriyor gibi görünüyor. İsrail sağlık bakanlığı genel müdürü Chezy Levy, bu hafta başlarında yaptığı açıklamada, İsrail'de bir artış gören Delta varyant vakalarının yaklaşık %40 ila %50'sinin aşılanmış kişiler arasında olduğunu söyledi.

Yine de aşı, ciddi hastalık ve ölümlerin önlenmesinde etkili görünüyor. Düşük aşılama oranlarına sahip varyant salgınlarıyla karşı karşıya kalan ülkeler, COVID-19 ölüm oranlarında aşılama oranlarının yüksek olduğu ülkelerde görülmemiş bir artış gördü.

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından analiz edilen verilere göre, ABD geçen hafta %1.9'luk bir pozitiflik oranına sahip, bu pandeminin başlamasından bu yana neredeyse en düşük (en düşük pozitiflik oranı %1.8 idi ve Çarşamba günü kaydedildi).

Hopkins verilerine göre, geçen hafta her gün yaklaşık 11.659 yeni COVID-19 vakası teşhis edildi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.