Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin

iPhone'lar yakında hırsızlar için çok daha az arzu edilebilir hale gelebilir

AATTlz2.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Çoğu iPhone'un ne kadar pahalı olduğu ve sahiplerinin onları her yere yanlarında taşıdıkları gerçeği göz önüne alındığında, hırsızlar için çekici ve kolay hedefler, ancak yakında daha az çekici hale gelebilirler.

Bunun nedeni, MacRumors tarafından elde edilen dahili bir Apple notuna göre, şirket, kendilerine getirilen bir iPhone'un kaybolması veya çalınması durumunda Apple Mağazaları ve Apple Yetkili Servis Sağlayıcılarının uyarılacağı ve tamir edilmemesi talimatının verildiği bir sistem uyguluyor.

Görünüşe göre sistem, cihazların kayıp veya kayıp olarak bildirilebileceği küresel bir veri tabanı olan GSMA Cihaz Kaydı'na bir bağlantı üzerinden çalışacak. Orada bir iPhone listeleniyorsa, tamircinin dahili MobileGenius veya GSX sistemi aynı şeyi söyleyen bir mesaj görüntüler.

Bu değişiklik Apple tarafından henüz teyit edilmemiş olsa da, şirketin bunu uygulaması mantıklı olacak ve şirketin çalınan iPhone'ların onarılmasını zorlaştırmak için yaptığı ilk şey değil.

Zaten, telefon için iPhone'umu Bul etkinleştirildiyse ve müşteri bunu devre dışı bırakamazsa, cihazın kaybolduğunu veya çalındığını gösterdiğinden onarım reddedilir. Ancak bu yeni sistem, iPhone'umu Bul'un herhangi bir nedenle hiçbir zaman etkinleştirilmediği aygıtlara takılmalı.

Analiz: geç olması hiç olmamasından iyidir

Bu kulağa iyi bir fikir gibi gelse de, kulağa bariz bir fikir gibi geliyor ve uygulanmasının çok zor olacağını hayal edemediğimiz için şaşırdığımız bir şey zaten gerçekleşmedi.

Çalınan iPhone'ların onarılmasını zorlaştırmak, onları ilk etapta hırsızlar için çok daha az arzu edilir hale getirecektir, bu nedenle bu, hırsızlık olaylarını azaltacaktır - ancak elbette yalnızca cihaz GSMA Cihaz Kayıt Defteri'nde oturum açmışsa veya olarak oturum açmışsa yardımcı olacaktır. baştan çalıntı.

Yine de, iPhone'umu Bul ve Face ID arasında, bir iPhone'u çalmak çoğu durumda değerinden daha fazla sorun olacaktır.

Yine de net olmayan şey, onarım sağlayıcısının, kaybolan veya çalınan bir cihaz onlara ulaştığında kayıtlı sahibini veya polisi uyarıp uyarmayacağıdır. Bu rapor basitçe tamir etmeyeceklerini belirtir; bu, ilk etapta hırsızlıkları azaltabilir, ancak bir telefonun gerçek sahibiyle yeniden bir araya gelmesine yardımcı olmaz.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Sony Xperia 1 IV, önemli bir kamera yükseltmesiyle piyasaya çıkmayı bekliyor

AASM6lv.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Söylenti değirmeninin izniyle, yaklaşan Sony Xperia 1 IV amiral gemisi akıllı telefon hakkında paylaşmak için henüz doğrulanmamış daha fazla bilgimiz var: yakışıklı görünüşe göre bir selfie kamera yükseltmesi ile gelecek, ancak bir şarj adaptörüne sahip olmayacak. kutu.

Çoğu telefon üreticisinin de aynı şeyi yaptığı için bu son gelişme (Notebookcheck aracılığıyla) gerçek bir sürpriz olmayacak. Artık çoğumuzun kullanabileceğimiz şarj cihazları var, satılan her akıllı telefona yenilerini koymamak çevresel ve ekonomik açıdan mantıklı.

Evinizde kesinlikle başka bir şarj tuğlası olması gerekiyorsa, doğrudan Sony'den satın alabileceğiniz resmi bir Sony Xperia 1 IV şarj cihazının olması muhtemeldir. Ahize bir USB kablosuyla da gelebilir, bu nedenle onu bir dizüstü bilgisayar gibi başka bir cihazdan şarj edebilir.

Selfie'nizi düşünün

Sızan diğer bilgilere gelince (ayrıca Notebookcheck aracılığıyla), Xperia 1 IV'ün bir selfie kamera yükseltmesi alacağı söyleniyor ve yaklaşan akıllı telefon, telefonun ön tarafında ekrana gömülü bir 12MP snapper sunacak. .

Sony Xperia 1 III'ün 8 MP'lik bir özçekim kamerasına sahip olduğunu hatırlayabilirsiniz: megapiksel sayısı her şey olmasa da, bu, Sony'nin bir sonraki telefonundaki özçekim kamerasının öncekilerden önemli ölçüde daha iyi olacağını gösteriyor. Daha önce telefonun arka kameralarının da yükseltileceğini duymuştuk.

Lansman tarihi söz konusu olduğunda, Sony tarafından birkaç gün önce yayınlanan bir tanıtım videosu, 11 Mayıs Çarşamba gününün büyük gün olduğuna işaret ediyor. Tesadüfen bu, aynı zamanda Google IO 2022 geliştirici konferansının başlamasının planlandığı gün.

Analiz: selfie kamerasını unutma
Akıllı telefon özelliklerinin listesi söz konusu olduğunda, selfie kamerasının kalitesi çoğumuzun ilk önce kontrol ettiği bir şey değil. Selfie kamera özelliklerine bakmadan önce dahili işlemciye (telefonun hızını gösteren) veya arka kamera modülünü oluşturan kameralara bakmamız daha olası.

Yine de her günün her saatinde kaç tane selfie çekildiğini düşünürsek, bu oldukça garip. İster arkadaşlarınızla içki içelim, ister evcil hayvanla komik bir an olsun, gün içinde neler olup bittiğini yakalamak için fotoğraf seçimine gidiyorlar.

Selfie kamerasıyla çekilen fotoğraflar, iyi kalitede aydınlatma gerektirir ve teknik özellikler genellikle önemli ölçüde daha düşük olsa da, arka kamerayla çekilenler kadar netleme gerektirir. Bu kısmen elbette form faktörünün sınırlamalarından kaynaklanmaktadır.

Umarım Sony Xperia 1 IV müthiş bir selfie kamerası ile gelir – konu kamera lensleri olduğunda Sony'ye güvenilebilir. Yine de bir sonraki telefonunuzu seçerken, belki de selfie kamerasının ne kadar iyi veya ne kadar iyi olduğunu not etmeye değer.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

USB-C 2.1, dizüstü bilgisayarlarımızı ve akıllı telefonlarımızı çok hızlı şarj edebilir

AAWS1HM.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Yeni nesil USB-C 2.1 kabloları nihayet yolda olabilir ve dizüstü bilgisayarlarımızı, akıllı telefonlarımızı ve diğer cihazlarımızı şarj etmek için gereken süreyi ciddi şekilde azaltabilir.

Tom's Hardware'in bildirdiği gibi, Club3D, mevcut USB-C kablolarının sağlayabileceği maksimum 100W'ın iki katından fazla olan 240W'a kadar güç sağlayabilen bir dizi USB-C kablosu piyasaya sürdü.

Bunun, şarj etmek için USB-C kullanan dizüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar için büyük etkileri olabilir, çünkü bu, pillerinin çok daha hızlı doldurulması anlamına gelir, bu da onların şarj olması için daha az beklemek anlamına gelir.

Bu artırılmış güç kaynağı aynı zamanda, oyun dizüstü bilgisayarları gibi daha fazla güce aç cihazların nihayet şarj etmek için büyük, hacimli ve ağır güç kaynaklarıyla birlikte gelen tescilli şarj cihazları yerine USB-C'yi kullanabileceği anlamına gelebilir.

Analiz: Kazanmak için çok yönlülük

Bu yeni kablolar aynı zamanda oldukça çok yönlü olduğunu kanıtlayabilir, Club3D görünüşe göre hepsi 240W güce sahip üç kablo sunar. CAC-1573, yalnızca 480Mbps'de USB 2.0 veri aktarım hızları sunduğu ve video çıkışı desteği olmadığı için giriş seviyesi model gibi görünüyor.

CAC-1575, 20Gbps'ye kadar USB 4 hızlarının yanı sıra 60Hz videoda 4K desteği sunan bir üst model gibi görünüyor.

Son olarak, CAC-1576, 40 Gbps'ye kadar USB 4 hızları ve 60 Hz'de 8K video desteği ile üst düzey kablo gibi görünüyor. Diğer iki kablo iki metre uzunluğundayken, CAC-1576 sadece bir metredir.

Bu kabloların ne kadar pahalı olacağını ve ne zaman satın alınabileceğini bilmiyoruz. Ayrıca kablolardan en iyi şekilde yararlanmak için yeni bir şarj cihazına ihtiyacınız olacağını ve Tom's Hardware'in belirttiği gibi Club3D'nin şu anda yalnızca 132W'a kadar destekleyen bir şarj cihazına sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Bazı cihazlar daha yüksek güç kaynağını da kabul etmeyebilir, ancak umarım yakında USB-C 2.1'in avantajlarından tam olarak yararlanabilen artan sayıda şarj cihazı ve cihaz göreceğiz.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Apple AB'den Çok Kötü Bir Haber Aldı

Avrupa Birliği'nin antitröst düzenleyicileri, Apple'ın kısıtlı rakiplerinin cep telefonu çip teknolojisine erişimini suçladı.

AAWPXTx.img?w=600&h=400&m=6

'Apple Hakim Konumunu Kötüye Kullandı'

AB antitröst başkanı Margrethe Vestager itiraz açıklamasında, "Apple'ın Apple cihazlarında mobil cüzdanlar için pazardaki rekabeti yasa dışı olarak bozmuş olabileceğinden endişe duyuyoruz." Dedi. "İlk olarak, Apple'ın hakim konumunu kötüye kullandığını tespit ettik."

Vestager, diğerlerini oyundan çıkararak "Apple, Apple Pay cüzdanını rekabetten haksız bir şekilde korudu" dedi.

Apple yaptığı açıklamada, "Apple Pay'i, kullanıcıların mevcut ödeme kartlarını dijital olarak sunmaları ve bankaların ve diğer finans kuruluşlarının müşterileri için temassız ödeme yapmaları için kolay ve güvenli bir yol sağlamak için tasarladık" dedi. "Apple Pay, Avrupalı tüketicilere ödeme yapmak için sunulan birçok seçenekten yalnızca biri ve gizlilik ve güvenlik için endüstri lideri standartları belirlerken NFC'ye eşit erişim sağladı."

Şirket, "Avrupalı tüketicilerin güvenli ve güvenli bir ortamda kendi seçtikleri ödeme seçeneğine erişmelerini sağlamak için Komisyon ile çalışmaya devam edeceğini" söyledi.

AB, Apple'ın mağazalarda ve çevrimiçi olarak bir mobil cihazla ödeme yapılmasına izin veren mobil ödeme uygulamaları veya "mobil cüzdanlar" geliştirmek ve çalıştırmak için gerekli olan temel girdilere erişimi kısıtlamakla suçladı.

'Dokun ve Git'

Avrupa'da tuğla ve harçlı dükkanlarda cep telefonuyla yapılan ödemelerin çoğu, NFC veya "Yakın Alan İletişimi" adı verilen ve müşterinin cep telefonu ile mağazanın ödeme terminali arasında iletişim sağlayan ve "dokun ve Git."

NFC teknolojisi üçüncü şahıslar tarafından geliştirilmiştir, standartlaştırılmıştır ve Avrupa'daki hemen hemen tüm ödeme terminallerinde mevcuttur.

AB, endişelerinin Apple'ın ödeme amacıyla NFC teknolojisine erişimi engelleme ve bunu yalnızca Apple Pay için kullanma kararıyla ilgili olduğunu söyledi.

AB, Apple kullanıcılarına ulaşmak için rakip cüzdan geliştiricilerinin Apple cihazlarında NFC'ye erişmesi gerektiğinden, diğer cüzdanlarla değil, Apple cihazlarının kullanıcıları yalnızca Apple Pay kullanarak "dokun ve git" işleviyle ödeme yapabilir.

Vestager, bir mobil ödeme uygulaması geliştirmenin maliyetli olduğunu ve ancak geliştiricilerin hem Apple hem de Android müşterilerine ulaşması durumunda yatırımın buna değebileceğini söyledi.

"Dosyamızdaki kanıtlar, bazı geliştiricilerin iPhone kullanıcılarına ulaşamadıkları için planlarına devam etmediğini gösteriyor" dedi. "Bu davranış yeniliği boğdu ve mobil cüzdan pazarındaki rekabeti engelledi."

QR koduna dayalı olanlar gibi mobil ödemeler için kullanılabilecek başka teknolojiler olsa da Vestager, NFC teknolojisinin AB'de en yaygın olanı olduğunu ve en güvenli ve en sorunsuz deneyime izin verdiğini söyledi.

Ekosisteme Erişim

Vestager, "Apple, cihazları ve işletim sistemi iOS etrafında kapalı bir ekosistem inşa etti. Ve Apple, bu ekosistemin kapılarını kontrol ediyor ve Apple cihazlarını kullanarak tüketicilere ulaşmak isteyen herkes için oyunun kurallarını belirliyor" dedi. "Ancak diğer uygulama geliştiricileri, yenilikçi mobil cüzdanlar geliştirmek için bu ekosisteme erişime güveniyor."

Ayrıca Apple'ın güvenlik riskleriyle ilgili argümanını da reddetti ve kanıtların "Apple'ın davranışının güvenlik endişeleriyle haklı çıkarılamayacağını gösterdiğini" söyledi.

Ocak ayında CEO Tim Cook, analistlere bir kazanç çağrısı sırasında "Apple Pay'in büyümesinin çarpıcı olduğunu" söyledi.

"Kesinlikle çok etkileyiciydi," dedi. "Açıkçası gidecek daha çok şey var. Ve çevrede hâlâ çok fazla nakit olduğu için. Ve bence bu ikisinin ve yapabileceğimiz her şeyin önünde harika bir gelecek var."

Kaynak: TheStreet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Vodafone ve Google Cloud, Avrupa'nın 5G'sini güçlendirmeye çalışıyor

AANWdov.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Vodafone, Avrupa genelinde altyapısını oluşturma ve koruma şeklini değiştirecek bulut tabanlı bir ağ performansı platformu oluşturmak için Google Cloud ile birlikte çalışıyor.

Performans yönetimi araçları, mobil operatörler tarafından hemen hemen her süreç için kullanılmaktadır. Buna kapasite planlama, ağ optimizasyonu, müşteri deneyimi ve 5G ve uç bilgi işlem hizmetleri dahildir.

Arka uç sistemlerini basitleştirerek, veriler üzerinde daha fazla görünürlük elde ederek ve bu veriler üzerinde daha hızlı hareket etme yeteneği sağlayarak Vodafone, müşterilerine daha gelişmiş ve güvenilir mobil hizmetler sunabileceğine inanıyor.

Vodafone ağ planlaması

Vodafone Birleşik Performans Yönetimi (UPM), 11 ülkede milyarlarca veri noktasını toplamak ve analiz etmek için Google'ın akıllı analitik, makine öğrenimi ve yapay zeka yeteneklerini Cardinality.io'nun telekomünikasyona özel hizmetleriyle birleştirir.

11 ülkede 100'den fazla ayrı ağ performansı uygulamasının yerini alarak tüm işletmelerine yapay zeka (AI) kullanılarak optimize edilebilen ve analiz edilebilen tek bir temiz veri kaynağı sağlar.

Vodafone Baş Teknoloji Sorumlusu Johan Wibergh, "300 milyondan fazla mobil müşterimizin ihtiyaçları geliştikçe bu yeni platformu kullanan ağımız da değişecek" dedi. “Ağımızın herhangi bir yerinde olup bitenler hakkında bize gerçek zamanlı bir görünüm veren, müşteri veri tüketimi yılda yaklaşık %40 arttığı için trafik büyümesini daha ucuz ve daha verimli yönetmek için küresel ölçeğimizi kullanan ve destek sağlayan küresel bir veri merkezidir. 2025 yılına kadar ağımızın tam otomasyonu.”

Bu bilgi havuzundan elde edilen bilgiler, ağ inşasını daha etkin bir şekilde planlamak, trafik kalıplarını tespit etmek ve günler yerine dakikalar içinde altyapıda kararlar ve değişiklikler yapmak için kullanılacaktır.

Örneğin, Vodafone, büyük olaylara veya olaylara yanıt olarak kapasite ekleyebilecek ve ağ bağlantısını entegre edebilecek, enerji verimliliğini yönetebilecek ve doğal bir felaketten sonra hizmetleri daha hızlı geri yükleyebilecek. Mühendisler ayrıca sorunları daha hızlı çözebilecek, teknoloji yığınlarının insan müdahalesine gerek kalmadan daha fazla sorunu çözmesine ve müşteriler için gerçek değişim sağlayan projelere odaklanmasına olanak tanıyacak.

Son olarak, UPM'nin sağladığı öngörü ve maliyet tasarrufları, Vodafone'un kaynaklarını 5G'ye en çok ihtiyaç duyulan alanlara odaklamasına olanak tanıyacak.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Spam aramayı cevaplamanız gerekir mi?

AAX1g3X.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

(NEXSTAR) - Telefonunuz çalar. Veya daha büyük olasılıkla, titrer. Ekrana bakıyorsun ve arayan annen değil. O senin en iyi arkadaşın değil. Uzak bir alan kodundan bilinmeyen bir numara. Ya da tam olarak sizin alan kodunuz ve ürkütücü bir şekilde sizinkine benzeyen bir telefon numaranızdır. Veya belki de cep telefonu operatörünüz "dolandırıcılık olası" gibi bir uyarı verir.

Kimin aradığını bilmiyorsanız, telefonu açmanız için herhangi bir sebep var mı?

Konuyla ilgili bir otoriteye başvurduk: Şirketin Scam Shield programında uzman olan T-Mobile'dan Steven Carlson.

Carlson, "'Dolandırıcılık olası' diyen bir aramayı yanıtlamanın gerçekten çok az olumlu yönü var," dedi.

Carlson, "T-Mobile'ın ağımıza girdiklerinde dolandırıcılık çağrılarını tespit etmek için kullandığı araç türleri gerçekten karmaşık" dedi. Ağın işaretli dolandırıcılık numaraları veritabanı her altı dakikada bir güncelleniyor, dedi. Ayrıca, diğer telefon numaralarını taklit eden arayanları veya çok sayıda arama gönderen ancak karşılığında fazla bir şey almayan arayanları tespit ederler.

Dolandırıcılık uyarısı: Polis, aile üyelerini öldürmekle tehdit eden metinler ve çağrılar konusunda uyardı
Carlson, bunun bir dolandırıcıyla karıştırılan meşru bir otomatik arama olma ihtimalinin düşük olduğunu kabul etti. Ancak çocuğunuzun okulu kar gününü duyurmak için arasa veya doktorunuz yarınki randevunuzu size hatırlatsa bile, her zaman bir mesaj bırakabilirler. Çoğu zaman, otomatik bir metin mesajıyla size ulaşacak teknolojiye de sahiptirler.

Carlson, telefonu açtığınızda ve bu bir dolandırıcı olduğunda, "temelde diğer tarafta başka birinin hayatta olduğunu onaylıyorsunuz ve bu yasal bir telefon numarası" dedi.

Bazı durumlarda, dolandırıcılar daha önce başarılı oldukları belirli bir coğrafi bölgeyi hedefliyor. Diğer durumlarda, rastgele numaraları toplu olarak ararlar ve birinin alıp almadığına bakarlar.

“Çünkü dolandırıcılar bu otomatik çeviricileri ve rastgele telefon numaralarını seçip [aramaları] dışarı iten bu teknolojiyi kullanıyorlar… Eğer telefona cevap veriyorsanız, bunun gerçek bir kişi olduğunu ve bu numaranın doğru olduğunu söylüyorsunuz. bu nedenle denemeye devam etmelisiniz.”

Bu, daha da fazla dolandırıcılık aramasıyla dolup taşmasına neden olabilir.

Bilinmeyen numaraları otomatik olarak sesli mesaja göndererek telefonunuzun bu kadar sık çalmasını da önleyebilirsiniz. Apple ve Google, cihazlarında etkinleştirebileceğiniz, bilinmeyen arayanları susturan veya engelleyen ayarlara sahiptir.

Dolandırıcılık mesajları söz konusu olduğunda, aynı temel tavsiye geçerlidir: Sadece silin ve devam edin.

Kaynak: WGN-TV Chicago

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Galaxy Z Fold 4 tasarım sızıntısı hiç beklemediğimiz bir şeyi ortaya koyuyor

AAPxoOE.img?h=768&w=1366&m=6&q=60&o=f&l=

Galaxy Z Fold 4'ün piyasaya sürülmesinden üç ay sonra, bu da sızıntı sayısının neden arttığını açıklıyor. Ve neden zaten iddia edilen Galaxy Z Fold 4 tasarımını gösteren renderlarımız var. Yeni telefon önceki sürüme benzeyebilir, ancak Fold 3 ile aynı olmayacak. Şimdiye kadar birkaç tasarım sızıntısı bize bunu söyledi ve görseller bunu perspektife koydu.

Daha da ilginç olanı, Galaxy Z Fold 4'ün öncekinden çok daha hafif olacağını gösteren farklı bir tasarım sızıntısı. Sadece bu da değil, geleneksel form faktörüne sahip iPhone 13 Pro Max'ten daha hafif olacak.

Katlanabilir telefonlarla ilgili bir sorun, geleneksel modellerden daha kalın ve ağır olmalarıdır. Bunlar anlaşılabilir dezavantajlardır. Galaxy Fold gibi bir cihaz, açıldığında küçük bir tablet haline geliyor. Bu, ahize katlandığında hem ekstra ağırlığı hem de artan kalınlığı açıklar.

Şimdiye kadarki raporlar, Samsung'un telefonun ağırlığını azaltmaya yardımcı olan yeni bir menteşe tasarımı kullanacağını iddia etti. Ayrı olarak, Galaxy Z Fold 4 tasarım sızıntıları, yeni katlanabilirin farklı oranlara sahip olacağını söyledi. Daha kısa ve daha geniş olacak, böylece harici ekranın kullanımı daha kolay olacak.

Galaxy Z Fold 4 ağırlığı

İçeriden iyi bilinen Ice Universe, şimdiye kadar Galaxy Z Fold 4 tasarım ayrıntılarının çoğunu sağladı ve yeni bilgilerle geri döndü.

Twitter'da Galaxy Z Fold 4'ün bir kılıf içindeyken iPhone 13 Pro Max'ten daha hafif olacağını söyledi. Bu, Apple'ın şimdiye kadarki en iyi ve en büyük iPhone'u, koruyucu kılıfı olmayan 240 gram ağırlığında bir cihaz.

Aynı sızdırıcı, ayrı bir tweet'te Galaxy Z Fold 4'ün kesin bir rakam vermeden 260 gramdan daha hafif olacağını söyledi. Ağırlık detayı, Samsung'un Fold 4'ü daha hafif hale getirmek için Fold 3 tasarımını değiştirdiğini ima ediyor.

Geçen yılki Fold modeli, bir akıllı telefon için oldukça ağır olan 271 gram ağırlığındaydı. Ancak, yine, katlanabilir tasarımların doğası şu anda bu tür tavizleri zorunlu kılıyor.

AAXaeD1.img?w=768&h=432&m=6

Yeni tasarım renderları

Samsung'un Galaxy Z Fold 4 tasarımını detaylandıran tek sızıntı buz değil. OnLeaks ve Smartprix, ilk Galaxy Z Fold 4 görüntülerini (üstte ve altta) yayınlamak için ortaklık kurdu.

Yine, Fold 4 görünüşe göre öncekine benzeyecek. 7,6 inçlik büyük bir katlanabilir ekrana ve dışta 6,2 inçlik bir kapak ekranına sahip olacak. İç ekranda panel altı kamera bulunurken, harici ekranda delik delme kamerası olacak.

AAXaeD4.img?w=768&h=432&m=6

Görüntüler, Samsung'un ahizenin boyutlarını değiştirdiği yönündeki önceki iddiaları doğruluyor gibi görünüyor. Açıldığında 155 x 130 x 7,1 mm'ye bakıyoruz. Galaxy Z Fold 3'ün katlanmamış boyutu 158,2 x 128,1 x 6,4 mm'dir. Dolayısıyla bu tasarım detayları doğru olursa Galaxy Z Fold 4 daha kısa ve daha geniş olacak.

Son olarak, görseller arka kamera sisteminin Galaxy Z Fold 4'te bir tasarım değişikliği alacağını gösteriyor. Tek bir modül yerine arkada üç kamera çıkıntısına bakıyoruz. Yeni kamera tasarımı Galaxy S22 Ultra'yı andırıyor.

Dedi ki, bunlar sadece söylenti. Samsung sızıntıları ne kadar doğru olursa olsun, Samsung'un her şeyi doğrulaması için Ağustos ayına kadar beklememiz gerekecek.

Kaynak: BGR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Samsung Galaxy Z Flip 4, Galaxy S22 Ultra'dan Daha Güçlü Olabilir

AANnxd4.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Samsung Galaxy Z Flip 4'ün Samsung Galaxy Z Flip 3'e çok benzeyeceğini gösteren mevcut bilgilerle birlikte henüz heyecanlanacak bir şey görmedik. Ama sonunda bunu yapabilecek bir şey gördük. yükseltmeye değer.

Leaker @UniverseIce, telefon için bir Geekbench kıyaslama listesi tespit etti ve bir Snapdragon 8 Gen 1 Plus yonga seti içeriyor.

Bu, henüz duyurulmamış bir yonga setidir, ancak bazı bölgelerde Samsung Galaxy S22 serisi de dahil olmak üzere çoğu Android amiral gemisi tarafından kullanılan Snapdragon 8 Gen 1 üzerinde bir yükseltme olarak ayarlanmıştır.

Bu çipi alırsa, Samsung Galaxy Z Flip 4, Samsung Galaxy S22 Ultra'dan bile daha güçlü olabilir.

Galaxy S22 serisinde tartışmasız daha az Exynos 2200 yonga setine sahip olan İngiltere gibi bölgelerde, yükseltme daha da büyük olacak – Samsung, katlanabilir telefonları için küresel olarak aynı yonga setini kullanıyor, bu yüzden Snapdragon 8 Gen 1'i bekliyoruz. Plus dünya çapında kullanılacak.

Bununla birlikte, Galaxy Z Flip 4 burada 8GB RAM ile listelendiğinden, performansın her yönü Samsung Galaxy S22 Ultra'da bir yükseltme olmayacak. Bu, S22 Ultra ile aynı başlangıç miktarı, ancak Samsung'un en iyi amiral gemisi 12 GB'a kadar çıkabilse de, Z Flip 4'te geçmiş forma dayalı olarak yalnızca bir RAM yapılandırmasını görebiliriz.

Ayrıca, bu kıyaslama Galaxy Z Flip 4 için olsa da, Samsung Galaxy Z Fold 4'ün aynı yonga setini kullanmasını beklerdik, dolayısıyla bu da muhtemelen çok güçlü bir telefon olacaktır.

Analiz: Samsung Galaxy Z Flip 4 aniden ilginçleşti
Tasarım ve ekranların Z Flip 3 ile aşağı yukarı aynı olduğu söylentileri göz önüne alındığında, şimdiye kadar Samsung Galaxy Z Flip 4'te biraz geri kaldık. Kameralarda ve pilde küçük iyileştirmeler önerildi, ama aşırı heyecan verici bir şey yok.

Bu, telefon hakkında duyduğumuz gerçekten dikkate değer tek söylenti olarak olası bir fiyat indirimi bıraktı, çünkü daha düşük bir fiyat katlanabilir olanı gerçekten ana akıma itebilir.

Ancak hem Galaxy Z Flip 3'ten daha ucuz hem de yılın en güçlü telefonlarından biriyse, birdenbire Galaxy Z Flip 4 dikkat edilmesi gereken bir telefon.

Bununla ilgili duyduğumuz hiçbir şey henüz doğrulanmadı, bu yüzden tüm bunları bir tutam tuzla alacağız; ancak bu, Samsung'un 2022'nin en etkileyici telefonlarından biri olabilir.

Kaynak: TechRadar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

iPhone Bugün 15 Yaşında. Apple Sonunda Birini Kullanmanın En Kötü Şeyini Çözdü

Apple, iOS 16 ile iPhone'unuzu kullanmamayı kolaylaştırıyor ve bu iyi bir şey.

AAYZhDB.img?w=768&h=356&m=6&x=332&y=12&s

15 yıl önce bugün Apple, teknoloji tarihinin en başarılı ürününü piyasaya sürdü. iPhone'un dünyayı değiştirdiğini söylemek abartı olmaz. Birbirimizle etkileşim şeklimizi, nasıl çalıştığımızı, nasıl oynadığımızı ve kendimizi nasıl eğlendirdiğimizi değiştirdi. Ancak bu, büyük bir sorunu olmadığı anlamına gelmez. Buna bir dakika içinde geleceğiz.

Bak, bence iPhone harika. Düzenli kalmama yardımcı oluyor ve dürüstçe söyleyebilirim ki onsuz işimi yapamam. Hemen hemen her şeyi kolaylaştırır.

Steve Jobs, 29 Haziran 2007'de piyasaya sürülmeden altı ay önce iPhone'u tanıtmak için 2007'de bir sahneye çıktığında, onu "çığır açan bir internet iletişim cihazı" olarak nitelendirdi. O sırada kimsenin ne hakkında konuştuğu hakkında hiçbir fikri yoktu. Aslında, Jobs sunumunun o kısmına geldiğinde, belli ki heyecanlı seyirciler, birkaç garip kahkaha dışında sessizleşti. 'İnternet iletişim cihazı' nedir?

15 yıl sonra, bunun ne anlama geldiğini biliyoruz. Jobs'un kullandığı diğer iki tanım, iPhone'u "dokunmatik kontrollere sahip geniş ekranlı bir iPod" veya "devrim niteliğinde bir cep telefonu" olarak düşünmez. Neredeyse hiç telefon görüşmesi yapmak için benimkini kullanmıyorum ve Apple artık iPod bile yapmıyor. iPhone'ları olan, ancak hiç iPod'a sahip olmayan, hatta hiç iPod görmemiş birçok insan var.

Öte yandan, iPhone'larımızı her zaman internette iletişim kurmak için kullanıyoruz. İnternet iletişim cihazı, mesajlar, e-posta, Facebook, Twitter ve Slack ve diğer insanlarla bağlantıda kalmak için yaptığınız tüm diğer şeyler için kullandığınız bir şeydir. Elbette bunların hepsi internet üzerinden oluyor.

iPhone'lar neredeyse mükemmel bir şekilde bunun için tasarlanmıştır. Her zaman cebimizdeler, birçok kişisel bilgisayar kadar güçlüler ve temelde yapmak isteyebileceğiniz her şey için uygulamalar var.

Ve iPhone'unuz, birisi sizinle iletişim kurmak istediğinde bunu size bildirmekten mutluluk duyar. Gerçekleşmek üzere olan toplantıyı, bu sabahki hava durumunu veya takım arkadaşınızın mesajını size hatırlatmak gerçekten çok iyi.

Tüm bu şeylerde çok iyi, ama aynı zamanda sosyal medyada doom kaydırma veya YouTube veya Netflix'te aşırı derecede video izleme gibi şeylerde de gerçekten iyi. Sorun şu ki, iPhone'unuz size yeni bir konuşma veya mesaj hakkında bilgi vermek için her yandığında, kilidini açmanız ve herhangi bir şey yapmak için bir uygulamaya gitmeniz gerekiyor.

Bunu yaptıktan sonra, ona gönderdiğiniz sunumu nasıl görüntüleyeceğini hatırlayamayan iş arkadaşınıza yanıt vermek yerine iPhone'unuzda yapmayı tercih ettiğiniz her şeyle dikkatinizin dağılması çok kolay. Bu, iPhone'un kendisinin bir dikkat dağıtıcı olduğu anlamına gelmiyor. Sorun şu ki, gün boyunca dikkatinizi dağıtabilecek her şeye ulaşmayı çok kolay hale getiriyor.

Peki ya iPhone'unuz gerçekten ihtiyacınız olan önemli bilgileri dikkatiniz dağılmadan size anlatabilseydi. Apple'ın iOS 16'da yaptığı tam olarak budur. iPhone'unuzun kilidini açmak ve Ana Ekranınıza gitmek, hatta bir uygulama açmak yerine Apple, Kilit Ekranınızda bazı büyük değişiklikler yapıyor.

Büyük değişikliklerle, çoğunlukla Apple'ın sonunda Kilit Ekranınızla ilgili her şeyi yapmanıza izin verdiğini kastediyorum. Örneğin, Kilit Ekranınıza widget'lar ekleyebilir ve bir sonraki randevunuz, hava durumu veya aktivite halkalarınız gibi şeyleri görüntüleyebilirler.

Sadece bu değil, Apple birden fazla Kilit Ekranı ayarlamanıza ve ayarladığınız Odak'a göre bunları otomatik olarak değiştirmenize izin verecektir. Tatildeyseniz, yalnızca ailenizden gelen bildirimlere izin veren bir odak ayarlayabilirsiniz. Bazı derin işleri halletmeniz gerekiyorsa, yalnızca size ulaşması gerekebilecek yakın ekip üyelerinizden Slack mesajlarına izin veren bir Odak kurabilir ve diğer her şeyi engelleyebilirsiniz.

Söylentiler, Apple'ın bu değişiklikleri, en azından bazıları her zaman açık bir ekrana sahip olabilecek yeni nesil iPhone modellerine hazırlık olarak yaptığını gösteriyor. Bu, önemli bilgileri almak için cihazınızı elinize almanız gerekmediği anlamına gelir. Apple Watch'u bu kadar harika yapan şey, istediğiniz bilgiyi dikkatinizi dağıtmadan bir bakışta size vermesidir.

iPhone'un olağanüstü kullanışlı bir cihaz olduğuna hiç şüphe yok. Elbette, çoğu insan için vazgeçilmez olduğunu iddia etmek zor değil. Ayrıca uzun zamandır büyük bir dikkat dağıtıyor. Sonunda, Apple bu konuda bir şeyler yapıyor.

Kaynak: Inc

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Google'ın bölünmüş klavyesi, katlanabilirlere yazmayı kolaylaştırır, Pixel Fold'da ipuçları

Google'ın Android (ve iOS) için geliştirdiği Gboard yazılım klavyesi, katlanabilir cihazlarda yazma deneyimini iyileştirmek için önemli bir yükseltme alıyor ve bu, Google Pixel Fold'un piyasaya sürülmeye yaklaştığını gösteriyor.

AAZ761n.img?w=768&h=432&m=6

Reddit'te (Android Central aracılığıyla) ayrıntılı olarak açıklandığı gibi, yeni arayüz modu, tuşların yarısını ekranın soluna ve diğer yarısını sağa kaydırır. Bu, iki elinizde daha büyük, katlanabilir bir cihazı tutarken tuşların başparmaklarınıza göre daha doğal bir konumda olduğu anlamına gelir.

Ancak, şu anda bu özelliği almak için Android için Gboard'un beta sürümünü çalıştırıyor olmanız gerekir ve Google'ın anahtarı çevirmeden ve belirli cihazınızda bölünmüş klavye seçeneğini etkinleştirmeden önce beklemeniz gerekebilir.

Bölmeleri yap

Gboard arayüzünde, ayarlar dişli çark simgesinin hemen sağında, sayı satırının üzerinde bölünmüş bir klavye simgesi gördüğünüzde yeni özelliğe sahip olduğunuzu anlayacaksınız. Normal düzen ve bölünmüş düzen arasında geçiş yapmak için buna dokunun.

Samsung Galaxy Z Fold 3 gibi katlanabilir cihazlarda varsayılan Samsung klavyesinin bu düzen seçeneğini zaten sunduğunu belirtmekte fayda var. Ancak bazı kullanıcılar, tercih ettikleri Android klavyesi olarak Google'ın kendi Gboard'unu kullanmayı tercih ediyor.

Şu anda, özelliğin Gboard'un beta sürümünden standart uygulamaya geçmesinin ne kadar süreceği belli değil. Ayrıca henüz iOS sürümüne dahil değil - çünkü hala katlanabilir bir iPhone bekliyoruz.

Analiz: yazılım, ardından donanım

Bir Google Pixel Fold'un yolda olduğuna dair bir onayımız olmasa da, bunun boru hattında olduğuna dair birçok işaret var ve bu Gboard güncellemesi en son güncelleme. Bu, Google'ın kendi Android klavyesinin, katlanabilir akıllı telefon nihayet piyasaya sürüldüğünde hazır olacağı anlamına geliyor.

Android 12L ve Android 13 ile Google, katlanabilirler de dahil olmak üzere daha büyük ekranlı cihazlar için bir dizi iyileştirme yapmaya devam etti. Güncellemelerin çoğu, yazılım arayüzünü içerir: uygulamaların ikiye bölünebilen bir ekranda nasıl göründüğü ve çalıştığı ve durum çubuğu gibi öğelerin nasıl uyarlandığı.

Başka bir deyişle, Google, kendi katlanabilir donanımını piyasaya sürmeden önce yazılım temellerini yerine getiriyor ve bu, bunun için doğru yol. Katlanabilir bir Pixel telefonun çekiciliği, yazılım hatalıysa ve farklı form faktörünü desteklemek için uygun şekilde ayarlanmazsa ciddi şekilde azalacaktır.

Pixel Fold'un bu yılın ilerleyen saatlerinde, belki de Ekim ayı civarında piyasaya sürüleceğine dair söylentiler var, bu nedenle Google'ın yazılım parçalarını yerine koyması mantıklı olur. Ancak, 2023'e geri itilebilir.

Kaynak: TechRadar

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • Admin

İkonik Motorola Razr flip telefon birkaç gün içinde geri geliyor

AAZYWKI.img?w=768&h=510&m=6

Noughty'lerin başlarında belirli bir süre için Motorola Razr, piyasadaki en havalı telefondu.

Paris Hilton'un parlak pembe tonlarıyla ünlü kapaklı telefonu, iPhone gelmeden çok önce herkesin elindeydi.

Ve Apple'ın her şeyi fetheden gadget'ı ceplerimize hakim olmasına rağmen, geri dönüş için zaman geldi.

Motorola, 2 Ağustos'ta Çin'de Razr'ın yeni bir versiyonunu piyasaya süreceğini onayladı. Bundan sonra İngiltere'ye gelip gelmeyeceği henüz belli değil, ancak Motorola Razrs'ı Currys raflarında bir kez daha görebileceğimize dair adil bir bahis. .

Ve 2004'ün ikonik tasarımına oldukça benzer görünmesi muhtemel olsa da, içeride çok şey değişti.

Moto Razr 2022, 120Hz katlanır ekran, Snapdragon 8+ Gen 1 işlemci ve üç lensli kamera sistemi gibi en üst düzey özelliklere sahip olacak.

Paris'in dediği gibi; bu sıcak.

AAZZ4uh.img?w=443&h=591&m=6

Motorola açıkça yeni Razr'ı iPhone kalabalığına hedef almıyor, bunun yerine muhtemelen Samsung'da bir yürüyüş yapmayı umuyor. Güney Koreli teknoloji devi, birkaç yıldır istikrarlı bir şekilde katlanabilir telefonlar (gerçek ekranın büküldüğü yer) piyasaya sürüyor.

Samsung'un bir sonraki katlanabilir telefon çifti Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4'ün 10 Ağustos'ta piyasaya sürüleceği söyleniyor. Dolayısıyla Motorola, Razr'ın geri dönüşüyle partiyi açıkça bozmak istiyor.

Tabii ki, bu Razr yeniden başlatması dünyadaki tüm özelliklere sahip olabilir, ancak birini kapatmadan kapatamazsanız, ilgilenmiyoruz.

AAZZ2j4.img?w=768&h=1152&m=6&x=275&y=236

Ayrıntılar şu anda çok az, ancak arayanınızla küstahlaşmanız bittiğinde bu yeni telefonu kapatabileceğinizden oldukça eminiz.

Şimdi, yenisinin pembe renkte gelmesini umalım.

Kaynak: Metro

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Samsung Galaxy S22'nin en son güncellemesi, Hyperlapse videolarını çekmenize izin verecek

Samsung'un Galaxy S22 serisi, piyasadaki en iyi Android akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Dört arka kamerası bulunan Galaxy S22 Ultra, fotoğraf ve video çekerken benzersiz bir çok yönlülük düzeyi sunuyor. Kameraları en iyisi değil, ancak esnekliğiyle bunu fazlasıyla telafi ediyor. Haziran 2022'de Samsung, Galaxy S22'nin kamera performansını iyileştirmek için büyük bir güncelleme yayınladı. Birkaç ay sonra şirket, 2022 amiral gemisi serisi için görüntüleme deneyimini iyileştirmeye odaklanan başka bir güncelleme daha yayınlıyor.

AAZrGN0.img?w=768&h=512&m=6

Güney Kore topluluk forumundaki bir yayında Samsung, Galaxy S22 için ikinci Ağustos 2022 güncellemesindeki kamera iyileştirmelerini ayrıntılı olarak açıkladı. İlk olarak, artık telefoto kamerayı Hyperlapse modunda kullanabilirsiniz. Daha önce bu, birincil ve ultra geniş kameralarla sınırlıydı. Şirket ayrıca şu anda geliştirilmekte olan ve yıl içinde gelecek olan bir "Astronomik Hyperlapse" modu üzerinde çalışıyor.

QR kodlarının giderek yaygınlaşmasıyla birlikte Kore devi, okuma hızını ve kılavuz boyutunu artırarak kamera uygulaması aracılığıyla bunları tarama deneyimini geliştirdi. Önceden, bir QR kodunu taradıktan sonra kapattıysanız, uygulamayı yeniden açmadan içeriğini tekrar okumanın bir yolu yoktu. Yeni bir seçenek, onları tekrar taramak için QR kodlarına dokunmanıza izin verecektir.

Samsung, Fotoğraf, Gece ve Video modlarını kullanırken optimize edilmiş bellek kullanımına ve AI motoruna sahip olduğunu iddia ediyor. Ek olarak, Gece modunu kullanırken renk ve parlaklık daha da geliştirildi. Diğer iyileştirmeler arasında, Fotoğraf modunda geliştirilmiş HDR işleme ve renkler ve hareketli görüntü kaydederken daha iyi VDIS performansı ve görüntü kalitesi yer alıyor.

Özellikler, ikinci Ağustos güncellemesinin bir parçası olarak Galaxy S22 serisine yayılıyor. Bazı iyileştirmeler zaten Android 13 tabanlı One UI 5 beta üretici yazılımının bir parçasıdır. Hyperlapse modunda geliştirilmiş QR kod tarama deneyimi ve telefoto kamera desteği de Galaxy S21 serisi için sunuluyor.

Kaynak: Android Police

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 4 ay sonra...
  • Admin

iPhone'lar ve MacBook 'lar büyük bir performans yükseltmesi almak üzere

M2 Pro ve M2 Max yongalarının yakın zamanda piyasaya sürülmesinden sonra, Apple'ın kullanıcılar uyum sağlarken biraz nefes alacağını düşünmüş olabilirsiniz. Yine de yanlış düşünmüşsün.

AA17Oxju.img?w=768&h=432&m=6

MacRumours'tan gelen bir rapora göre Apple, TSMC'den temin edilebilen tüm N3 siparişlerini güvence altına aldı. Bu, 3nm işlemcilerin – muhtemelen MacBook'lar için M3 serisi ve iPhone'lar için A17 Bionic çip olması – sürüler halinde geleceği anlamına geliyor.

2023'ün ikinci yarısında piyasaya çıkacak cihazlarda bulunacakları bildiriliyor. Mevcut söylentiye göre, bu, 15 inç MacBook Air'in ve büyük olasılıkla iPhone 15 serisinin güçleneceği anlamına gelebilir. ilerlemeyi Pro katmanlarıyla sınırlayın.

Bunlar, 3nm işlemcili ticari olarak temin edilebilen ilk cihazlar olabilir. Şu anda kullanılan 4nm işlemine göre bildirilen %35'lik bir performans artışı ile bu, kullanıcılar için de harika. Ve mevcut işlemcilerin ne kadar hızlı ve güçlü olduğunu düşündüğünüzde, sonuçlar tamamen şaşırtıcı olacak şekilde ayarlanmıştır.

Bu muhtemelen söylentiye konu olan Snapdragon 8 Gen 3'ün 3nm işlemci olmayacağı anlamına da gelebilir. Qualcomm, daha önce Samsung'u da kullanmışken, son zamanlarda işlemcilerini üretmek için TSMC'yi kullanıyor. Ancak, Apple tüm sipariş mevcudiyetini almışsa, amiral gemisi Android telefonlar 4nm alternatifi kullanılarak bırakılacaktır.

Bu doğruysa, Apple'a en iyi telefon yarışında önemli bir destek sağlar ve Samsung gibi rakip cihazları çok geride bırakabilir. Ve MacBook Pro modellerinin zaten geniş çapta rekabette önemli bir adım olarak görüldüğü göz önüne alındığında, bu farkın daha da açılmasına hizmet edebilir.

Kaynak: T3

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Cep Telefonunun Babası Buluşunun Çift Taraflı Bir Kılıç Olduğunu Söyledi: 'En Olumsuz Görüşüm...'

Martin Cooper, cep telefonlarının olumsuz etkileriyle ilgili endişelerini dile getirdi ve geleceğine ilişkin umutlardan bahsetti.

AA184Iy4.img?w=768&h=422&m=6&x=448&y=122

Ne Oldu: 50 yıl önce cep telefonunu icat eden 94 yaşındaki efsane, icadının toplum üzerindeki olumsuz taraflarından, özellikle mahremiyet kaybı ve internet bağımlılığından endişe duyuyor.

Cooper, Barselona'da bir ömür boyu ödül alırken Associated Press'e "En olumsuz görüşüm, artık hiçbir mahremiyetimizin olmadığı, çünkü hakkımızdaki her şeyin artık bir yerde kaydedildiği ve onu elde etmek için yeterince yoğun istek duyan biri tarafından erişilebilir olduğu" dedi.

O sırada tek endişesi, işe yaradığından emin olmaktı. Günümüze hızla ilerleyen Cooper, bu buluşun zararlı sonuçlarını fark eden milyonlarca insan arasında yer alıyor.

Bununla birlikte, Cooper aynı zamanda bir umut ışığı gördü ve cep telefonu tasarımlarındaki ve yeteneklerindeki gelişmelere hayran kaldı. Eğitim ve sağlık gibi sektörlerde teknolojinin en iyi günlerinin hala ileride olabileceğini söyledi.

Cooper ayrıca insan vücudunun cep telefonlarını şarj ettiği bir gelecek tasavvur ediyor.

Neden Önemli: 2020 Harvard Üniversitesi araştırması, 2.500'den fazla kişinin cep telefonu kullanımına bağlı baş ve boyun yaralanmalarından muzdarip olduğunu belirtti.

Uzun süreli cep telefonu kullanımının kanser riskini artırdığına dair endişeler de var - ancak bu bir tartışma ve aktif araştırma alanı.

Kaynak: Benzinga

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

OPPO Find X6 Pro sızan görüntülerde çok büyük bir kameraya sahip olacağı görülüyor

OPPO Find X6 Pro, çeşitli renk seçenekleriyle canlı görüntülerde yeni ortaya çıktı. Bu görseller bize telefonun kendisini gösteriyor ve arkasındaki devasa kamera modülünü görmeden edemiyoruz.

AA18yv8L.img?w=768&h=432&m=6

Aşağıdaki galeriye bakarsanız, telefonu siyah ve yeşilimsi renklerde göreceksiniz. Şimdi, aslında her iki varyantta da bir vegan deri arka plaka var gibi görünüyor, ancak yanılıyor olabiliriz.

OPPO Find X6 Pro canlı görüntüleri, telefona iyi bir bakış atmamızı sağlıyor
Buradaki tasarımın ana cazibesi, en azından arka taraf söz konusu olduğunda, devasa kamera adasıdır. Üç kamera sensörü içeren dairesel bir kamera adasıdır. Hasselblad markasını da burada fark edeceksiniz. Galeride yer alan bu kamera modülünün size daha iyi bir görünüm kazandıracak bir yakından görünümü de bulunmaktadır.

Üç kameradan biri belli ki bir periskop birimi. Bu telefondaki ana kameranın 50.3 megapiksel Sony IM989 sensör olması bekleniyor. Bu, Vivo X90 Pro ve Xiaomi 13 Pro'nun kullandığı sensörün aynısıdır.

Cihaz ne yazık ki Çin'e özel kalabilir
OPPO Find X6 Pro'nun garip bir şekilde Çin'e özel kalacağı söyleniyor. Selefi dünya çapında piyasaya çıktı, ancak bu söylenti birkaç saygın tahminci tarafından onaylandı, yani doğru olabilir. Yazık olurdu ama.

Telefonun 120Hz yenileme hızına sahip 6.82 inç QHD+ AMOLED ekrana sahip olduğu söyleniyor. Bu ekranın 2.500 nitlik en yüksek parlaklık seviyesine ulaşacağı ve bunu yaparak tüm rekorları kırabileceği iddia ediliyor.

Snapdragon 8 Gen 2 SoC, telefonu beslemek için kullanılırken, cihaz LPDDR5X RAM ve UFS 4.0 flash depolamayı kullanacak. Hem 12GB hem de 16GB RAM modellerinin piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Görünüşe göre, son derece yetenekli üç kamera içerecek
100W kablolu ve 50W kablosuz şarj olduğu gibi 5.000mAh pilden de bahsedildi. Telefonun 1 inçlik ana kameraya ek olarak 50 megapiksel ultra geniş kamera (Sony'nin IMX890 sensörü) ve 50 megapiksel periskop telefoto kamera (Sony'nin IMX890 sensörü) kullanacağı iddia ediliyor.

Android 13, OPPO'nun ColorOS 13 kaplamasıyla birlikte bu telefona önceden yüklenmiş olarak gelecek. Telefon IP68 sertifikasına sahip olacak ve renk ayarlarından Hasselblad sorumlu olacak.

AA18yMyi.img?w=768&h=678&m=6

AA18yHuF.img?w=768&h=1105&m=6

AA18yHuK.img?w=634&h=813&m=6

Kaynak: Android Headlines

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.