Φ enkas Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 1. Galileo "dünya yuvarlaktır" dediğinde de, büyük çoğunluk hayır "öküzün boynuzu" diyordu. Yetmiş yaşında hapsedilen Galileo'nun gözleri kör oldu ve 1642 yılında hapiste öldü. 2. Ateistler (bilimsel görüş) "sataşmayı" bilmezler. Onlar toplumu olumsuz etkileyen fikirleri yalnızca sorgulayıp, insanlığın dikkatlerine sunarlar. 3. 1400 yıl öncesinde de sonrasında da bir çok din vardı. Herkes "benim dinim haktır" diyordu. Kimse kendi dinine toz kondurmaz. 4. İlim adamı dediğiniz insanlar bilim kaynaklı (bilim adamı) değillerdir. Yalnızca teoloji (inançlar felsefesi) üzerinde bilgi yürütürler. Hepsi ruh ve akılcı yaratılışçıdırlar. işte kur-an tevrat ve incili nesh ememiştir,onlara sahip çıkmış ve bir çok kez bazı konularda onları referans vermiştir.kınama ayetleri"dost edinmeyin" ayeti müminlere karşı kafirlerle işbirliği yapan yahudi geçinen münafıklar içindir.ayetin bulunduğu sure içindeki bütünlüğüne bakılırsa bunun böyle olduğu görülür.kur-an en mükemmel olarak tevratıda incilide içinde barındırır.bu kutsal kitapları gönderen HAKK ise onları koruyacak olanda odur.ve korumuştur.yahudiler ve hristiyanlar anlamıyor ve zaaflarıyla yanlış işler yapıyor olabilir.ama bunlar o kutsal kitapların yüceliğinden bir şey kaybettirmez.ki ne kadarda olsa yine bugünkü medeniyet o kitapların etkisiyle ayaktadır.yoksa mutlak bir anarşizme düşmek işten bile olmazdı.bu arada israilin %50 sinden çoğu yahudi falan değil,ateisttir.ufacıkta olsa bir ALLAH inancı o kötülüklerden men eder insanı çünkü,ve bu istatistiki bir bilgidir. bununla birlikte o kitapların bozuk olduğu yaygarası nereden çıkmıştır.bir kısım müslümanlar,rivayetçilerin tazyikiyle Abbasi döneminin ortalarından itibaren,ehl-i kitap olan semavi dinlere bağlı kişileri müşriklerle ,milhidlerle bir ve aynı terazide tuttular.bu;açıkça kur-ana aykırı bir durumdu.çünkü ehl-i kitap ahirete ,vahye ve helal -harama inanır;islam toplumu içinde yerleri vardır.müşrikler ve mülhidler ise asla böyle evrensel değerlere inanmazlar ve sistem dışındadırlar(bu konuda bakınız,maide suresi,45-48;ali imransuresi,113-115,bakara suresi,62,maide ,69) bizzat hz.peygamberin necran hristiyanları ile dostluğu vardı.haşa hazreti peygamber ayete muhalifmi davranıyordu? bakın tirmiziden pek sahih bir hadis nakledeyim; "pek yakında ilim,dünyadan alınmış olacaktır.öyle ki ondan hiçbirşey elde edemeyeceklerdir." sahabeler:"ya resulallah,Allahın kitabı aramızda iken ve biz onu çocuklarımıza öğretirken,nasıl ilim içimizden alınmış olur?" resulullah(s.a.v):"tevrat ve incil ,yahudi ve hristiyanlar içinde durduğu halde,onlara bir fayda vermediği gibi..."(tirmizi/hadis no:2653) saygılar.. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 avrupalı dediğin hristiyanlar ise şayet, nesh edilmiş bozulmuş bir kitabı bile size karşı savuna biliyorlarsa,ehh ne deyim sana haksöz kardeşşşşşş. Kelime oyunları yapıyorsunuz sayın 'GıLgaMeŞ' ; Bir diğer deyişle konu bu yaklaşımlarla polemiğe doğru sürükleniyor... İçeriği özünden ve görüşlerden uzaklaşmış laf kalabalığına dönmüş bir konunun , takip edenler tarafından yararsız ve can sıkıcı bulunacağını sizde kabul edersiniz sanıyorum... Bu nedenle başlık sorumlusu olarak buna dikkat etmenizi sizden rica ediyor ve herkesenin buna uygun yaklaşımlarla görüş ve düşüncelerini bizlerin yorumuna sunması gerektiğini düşünüyorum.. İçeriği sulanmış bir başlığı takip etmek bilgi dağarcığıma birşeyler katmadığı gibi beni hiçte çekmiyor doğrusu... Anlaşılabilmek dileğiyle herkese selamlar... Alıntı
Φ GıLgaMeŞ Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2006 Kelime oyunları yapıyorsunuz sayın 'GıLgaMeŞ' ; Bir diğer deyişle konu bu yaklaşımlarla polemiğe doğru sürükleniyor... İçeriği özünden ve görüşlerden uzaklaşmış laf kalabalığına dönmüş bir konunun , takip edenler tarafından yararsız ve can sıkıcı bulunacağını sizde kabul edersiniz sanıyorum... Bu nedenle başlık sorumlusu olarak buna dikkat etmenizi sizden rica ediyor ve herkesenin buna uygun yaklaşımlarla görüş ve düşüncelerini bizlerin yorumuna sunması gerektiğini düşünüyorum.. İçeriği sulanmış bir başlığı takip etmek bilgi dağarcığıma birşeyler katmadığı gibi beni hiçte çekmiyor doğrusu... Anlaşılabilmek dileğiyle herkese selamlar... güzel kardeşim , benim yazımın noktalanmış yerlerinde eğerki haksöze hakaret içeren bir sözüm vardı , ve bu sözüm silindiyse,açıkça söylüyorumki , bu hakaretleri aynen nefsime kabul ediyorum.kesinlikle neden noktalandığını bile anlayabilmiş değilim.noktalı yerelerde yazdığım ifadeleri merak ediyorsanız özelden ulaşabilirsiniz. Umarım anlatabildim meramımı. Alıntı
Φ GıLgaMeŞ Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2006 Ateistler neden Allahı kavramada yanılıyorlar dersiniz?Bence bildikleriyle kıyaslıyorlar ve her gördükleride sonuçta yaratılan şeyler olduğundan, çıkarımları hep sakat oluyor. Erzurumun tortumu eşeğiyle anılır...meşhur yani. erzurumlu varsa alınmasın, muhatabım mutlak küfür edenler , reddedenlerdir. Her yıl dünyanın bir bölgesini gezmeyi adet edinen Tortumlu, dönüşünde de gördüklerini etrafına anlatırdı. -Memmet, bu sene nereye getdün? -Efrikiye. -Eeee? -Orada safari yapduh. -Ula safari nedür? -Çeşüt çeşüt yaban hayvani vurduh da! -Ya sen ne vurdun? -Zürafa vurdum. -Ula zürafa nedür? -Eşşegi bülirsin? -Hee. -Onun ayahlari iki metre, boyni iki metre olani. -Başga? -Kergedan vurdum. -Ula o nedir? -Eşşegi bülirsin? -Hee. -Ondan üç teneyi birleşdirirsin burnuna da bir tikinti yapirsin, o. -Başga? -Piton vurdum. -Piton ne ki? -Eşşegi bülirsin? -Hee. -Kuyruğuni de bülirsin? -Helbe. -Onun dört metre olani. Ama Eşşeg yoh! umarım çok şey anlatabilmişimdir. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.