Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika Birleşik Devletlerinin Yeni Başkanı Joe Biden - Demokrat Partisi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Marjorie Taylor Greene, Cumhuriyetçi öfkeden sonra Amerika Birinci Kafkosunu terk etmek zorunda kaldı

BB1e764D.img?h=756&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Temsilci Marjorie Taylor Greene, R-Ga., Şubat Perşembe günü cinsiyet, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim temelinde ayrımcılığı yasaklayan Eşitlik Yasası'na karşı çıkmak için Meclis Binası dışında Özgürlük Grubu Meclisi üyeleriyle bir basın toplantısı düzenledi. 25, 2021. Getty Images aracılığıyla Tom Williams / CQ-Roll Call, Inc

Beyaz gurur Cumhuriyetçi Parti'de bir gün önce göründüğü kadar canlı ve iyi kalmayabilir, çünkü Temsilci Marjorie Taylor Greene, R-Ga. -Sakson'un siyasi gelenekleri Greene'nin Cumhuriyetçilerinden sonra onu hızlı bir şekilde eleştirdi.

Greene, Cuma günü R-Ariz'den Temsilci Paul Gosar ile birlikte "Amerikan Birinci Kafkaslar" adında yeni bir sağ görüşlü grup açıkladı ve yasa koyucular grubunun "Başkan Trump'ın izinden gitmeyi" planladığını söyledi.

Belgeyi, grubun politika platformunu ilk elde eden Punchbowl News'e sızdırmakla suçlayan "kirli, arkadan bıçaklayan bataklık yaratıkları" nı suçlayan Greene sözcüsü Nick Dyer'a göre, grubun nihai platformu halen devam ediyor.

Cuma günü yaptığı açıklamada, "America First Caucus platformunun kamuoyuna duyurulduğunda piyasaya sürülmesini bekleyin," dedi. Dyer, ertesi gün CNN Greene'e "hiçbir şey başlatma planının olmadığını" söyledi ve "bu dili onaylamadığını" açıkladı.

Biden'in göç politikalarını özel olarak hedefleyen parti, yalnızca bir gün önce, "özellikle asimilasyon için kurumsal destek ve kurtarılacak geniş bir refah devleti olmadan, yabancı vatandaşlar toplu halde bir ülkeye ithal edildiğinde toplumsal güven ve siyasi birlik tehdit edildiğini iddia etmişti. ülkeye olumlu katkıda bulunamazlarsa onları dışarı çıkar. "

Ayrıca, Göçmenlerin her zamankinden daha az eğitimli olduğu fikrini ortaya koydu; bu, Insider'ın yakın tarihli bir Gallup anketiyle doğruladığı bir yalan, "Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tahmini 44 milyon göçmenin her zamankinden daha iyi eğitimli olduğunu buldu. Geldikleri ülkelerin çoğunda artan okullaşma seviyelerinin ve son yıllarda özellikle Asya'dan ABD'ye yüksek vasıflı işçilerin akınının bir parçası. "

Komitenin platformunda ayrıca Başkan Biden'in altyapı tasarısına değinildi ve tartışmalar bir siyasi futbol oyununa dönüştü. Amerikan Birinci Kafkasya, Forbes'in belirttiği gibi, Trump'ın federal binaların belirli modern tarzları üstlenmesini yasaklayan şu anda yürürlükten kaldırılan idari emrine uygun olan "Avrupa mimarisinin soyuna uygun mimari, mühendislik ve estetik değeri" teşvik etmek istediğini söyledi.

Amerikan Birinci Kafkasya ayrıca 2020 seçimlerinin sistematik sahtekarlıkla dolu olduğunu iddia ederek seçim komplosu konuşma noktalarının papağanını yazdı. "Ülke genelinde federal seçimler, kolayca ele geçirilen ve yasadışı olarak erişilen oylama makineleri kullanılarak baltalandı, bu sayede sonuçlar manipüle edilmiş gibi görünüyor, seçmenler haklarından mahrum bırakılıyor ve sistemimize olan inanç aşındırılıyor." "Uzun zamandır sahtekarlığa konu olarak kabul edilen postayla oylama normalleşti. Postayla oylama, ulusal seçmen kimliğinin uygulanması ve 2020 seçimleri sırasında işlenen kitlesel seçmen sahtekarlığına yönelik kapsamlı soruşturmaların sona ermesi için çalışacağız." Bununla birlikte, üstünkörü bir soruşturma, 2020 seçiminin ülke tarihinde dolandırıcılığa en az savunmasız olduğunu ortaya koydu.

Cumhuriyetçiler, Cuma günü Greene ile projeden uzaklaşmak için hızlı davrandılar.

Özgürlük Grubu'nun önde gelen üyelerinden Temsilci Ken Buck (R-CO) Forbes'a verdiği demeçte, "Nefretin ... Amerikan tarihi ve değerleri hakkındaki bilgisizliği ile aşıldı" dedi.

Kaynak: Salon

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, Biden'ı seçmenin piyasaları çökerteceğini söylemişti ama Tam aksi oldu.

Eski Başkan Donald Trump, seçmenleri Joe Biden'ı seçerlerse borsanın çökeceği ve "bir depresyon göreceği" konusunda uyardı. CNN'den Christine Romans, piyasalar tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın olduğu için bunun tersinin gerçekleştiğini söylüyor.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Stacey Abrams, Georgia'nın yeni oy kullanma yasasında neyin yanlış olduğunu söylemeye itildi ve tepkisi viral oldu

BB1fVlUq.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Aktivist Stacey Abrams'ın video klibi, Gürcistan'ın tartışmalı yeni seçim yasasına itirazlarını listelemesini isteyen bir GOP senatörüne yanıt verdikten sonra viral oldu.

Cumhuriyetçi Senatör John Kennedy Salı günü Abrams'a yasaya itirazlarını listelemesi için meydan okudu.

Abrams, sonunda Senatör Kennedy'nin onu durdurmak için araya girmesiyle sonuçlanan uzun bir liste sundu.

Aktivist Stacey Abrams'ın bir video klibi, bir GOP senatörü tarafından Gürcistan'ın tartışmalı yeni seçim yasasına itirazlarını listelemesine davet edildikten sonra Çarşamba günü internette yayıldı.

Cumhuriyetçi Senatör John Kennedy Salı günü, oy hakları grubu Fair Fight'ın kurucusu Abrams'tan Gürcistan'ın ırkçı hükümler içerdiğini söylediği kısıtlayıcı yeni oy kullanma yasasına itirazlarını listelemesini istedi.

Başkan Joe Biden'ın Gürcistan'ı kazanmasına yardım ettiği söylenen ve daha önce Georgia Temsilciler Meclisi'nde Demokrat milletvekili olarak görev yapan Abrams, sonunda Senatör Kennedy'nin onu durdurmak için araya girmesiyle sonuçlanan yasaya karşı uzun bir itiraz listesiyle yanıt verdi.

Senatör John Kennedy, Salı günü Senato Yargı Komitesinin oy kullanma haklarıyla ilgili duruşmasında, "Bana özellikle, itiraz ettiğiniz hükümlerin bir listesini verin," dedi.

Abrams cevap verdi: "Oy kullanma hakkını kaldıran, ikinci tur süresini dokuz haftadan dört haftaya indiren, bir seçmenin devamsız bir oy pusulasını iade etme talebinde bulunabileceği süreyi kısıtlayan hükümlere itiraz ediyorum ..."

Senatör Kennedy daha sonra Abrams'ın sözünü kesti ve "yeniden başlamasını" istedi.

Daha sonra tasarıya yönelik uzun bir itiraz listesini detaylandırmaya devam etti. Abrams bu itirazları anlatmaya devam ederken Senatör Kennedy ona toplam üç kez sordu: "Başka ne var?"

Sonunda, Abrams faturayla ilgili sorunları detaylandırmaya devam ederken, "Her şey bu mu?" Diye sordu.

Abrams cevap verdi: "Hayır değil, hayır efendim" ve Senatör Kennedy nihayet onun sözünü kesene ve "Tamam, fikri anladım" diyene kadar faturaya itirazları listelemeye devam etti.

Etkileşimin klibi Senato Demokratlar hesabı tarafından Twitter üzerinden tweetlendi ve 20.000'den fazla kez paylaşıldı.

Kampanya grupları, sivil haklar savunucuları ve ilerici milletvekilleri, seçmenleri ve özellikle Siyah seçmenleri bastıracağını söyledikleri yasayı son derece eleştirdiler. Kapsamlı yeni yasa, insanların oy vermeyi bekleyen kişilere yiyecek veya su teklif etmesini yasaklıyor ve diğer hükümlerin yanı sıra devamsız oy pusulaları için daha katı seçmen kimliği kuralları getiriyor.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

DC Öğrencisi Ted Cruz ve Madison Cawthorn, Hitler’in İnzivası ve Cancun’a Yaptıkları Gezileri Sormak İçin Pusuya Düşürdü

Washington D.C. öğrencisi Noah Mitchell, Kongre Binası'nda Senatör Ted Cruz (R-TX) ve Temsilci Madison Cawthorn'u (R-NC) pusuya düşürerek en tartışmalı gezilerinden keyif aldıklarını sordu.

BB1fWwnM.img?h=602&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

D.C.'de yaşayan bir siyaset bilimi öğrencisi olan Mitchell, Perşembe günü Cruz ile selfie çekiyormuş gibi yaptı ve ona hızlıca sordu: "Cancún nasıldı Senatör? İyiydi?"

Bunun sadece arkadaşça bir fotoğraf çekmeye çalışan bir hayran olmadığını anlayan Cruz’un gülümsemesi, uzaklaşırken hızla kayboldu.

"Kendine iyi bak," Cruz uzaklaşırken karşılık verdi. Hoşlanmadın mı? Hayır?" Mitchell yanıtladı.

Mitchell, Cawthorn ile benzer bir hamle yaparak temsilciye Adolf Hitler’in “evine” yaptığı geziyi sordu.

"Hitler’in evini nasıl ziyaret ettiniz?" Mitchell, soruyu yakalayamayacak kadar güzel gülümsemesiyle çok meşgul olan Cawthorn'a sordu. Hitler’in evine gittin mi? Mitchell soruyu tekrarlayarak, dedi.

"Hayır, oraya gitmedim," diye yanıtladı Cawthorn, Mitchell'i omzuna okşayarak.

Mitchell daha sonra Cawthorn'a Eagle’s Nest'te kendisini gösteren Instagram gönderisini sordu.

"Sanırım geri çekilme buydu," dedi Cawthorn anlambilim konusunda tartışarak.

"Geri çekilme? Tamam, ”Mitchell gülerek cevap verdi.

Mitchell daha sonra Cawthorn’un Eagle’s Nest’teki gönderilerini yayınlayarak, "Makbuzlarımız var @CawthornforNC. "Kova listesi" gerçekten mi? "

Bu, Mitchell'in Ocak ayında Temsilci Marjorie Taylor Greene'i (R-GA) durdurarak Kongre'nin bir GOP üyesini ilk kez trollemesi değil.

"Sen bir şakasın," dedi "selfie" nin ortasına, "iyi bir tane al!"

Kaynak: MEDIA ITE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kadın Cumhuriyetçiler, Erkek GOP milletvekilinin Cheney açıklamasıyla 'dehşete düştü'

The New York Times Magazine'in Perşembe günü bildirdiğine göre, GOP Temsilcisi Liz Cheney (Wyo.), Eski Başkan Trump'ı suçlamak için oy kullanacağını söylemesinden üç hafta sonra, bir konferans toplantısında onu eleştirmek için sıraya giren erkek meslektaşları bir araya geldi.

BB1fWDeo.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Times'ın bildirdiğine göre, bazı sözler kesinlikle cinsiyetçiydi ve Washington, D.C.'deki siyasi çevrelerde GOP kadınları arasında paylaşıldı.

Özellikle Temsilci Mike Kelly'nin (R-Pa.) Bir açıklaması dalgalar yarattı.

Kelly'nin, Cheney'yi, Trump'ı bir futbol maçına mahkum etmek için oy kullanmasını eşitledi ve konferansa, "Tribünlere bakarsınız ve kız arkadaşınızı muhalefet tarafında görürsünüz - bu, yutması çok zor bir şey," dedi.

"O senin kız arkadaşın değil!" Hikayede, bir bayan meslektaşının yanıt olarak bağırdığı bildirildi.

Times, Kelly'nin yorumunun profesyonel Washington'daki Cumhuriyetçi kadın çevrelerine hemen iletildiğini bildirdi. Eski GOP Temsilcisi Barbara Comstock (Va.) Times gazetesine yaptığı açıklamada, yorumdan "dehşete kapıldığını" söyledi.

Cheney'e "Liz" diye hitap eden Temsilci Ralph Norman (R-S.C.), Bildirildiğine göre, onun "meydan okuyan tavrının" kendisini rahatsız ettiğini ve bir "takım oyuncusu" olmadığını da sözlerine ekledi.

Cheney'nin, birkaç üye tarafından "Bunu yapamam" dediği sorulduğunda oyundan dolayı özür dilemeyi reddettiği bildirildi.

Hill, yorum için Cheney'e ulaştı.

Cheney, kendisini suçlama oyundan bu yana Trump ve müttefiklerinin baskısı altında, eski başkan muhafazakar Cumhuriyetçiye ve eski başkan yardımcısının kızına düzenli olarak diken diken ediyor. Trump, Cheney'in önümüzdeki yıl ön seçimini kaybedeceği umudunu gizlemedi.

Cheney'i hedef alan sözler, 3 Şubat'ta kapalı kapılar ardında düzenli bir konferans toplantısında gerçekleşti ve onun liderlikten çıkarılması çağrılarını içeriyordu.

Cheney, Şubat ayında, Trump'ın GOP müttefiklerinin, onu House GOP konferansındaki 3 numaralı liderlik pozisyonundan çıkarma girişimini engelledi. Konferans, gizli bir oylamayla 145-61'e Cheney'yi liderlikte tutmaya karar verdi.

Ancak üç gün sonra, Wyoming Cumhuriyetçi Parti tartışmalı oylamasının ardından üç dönemlik kongre üyesini kınadı.

Cheney, Trump'ı suçlamak için oy kullanan 10 Meclis Cumhuriyetçisinden biriydi.

Wyoming'deki kınamadan sonra yaptığı açıklamada Cheney, görevden alma oylamasını savundu ve "Anayasaya yemin ettiğim yeminle mecbur edildiğini" yazdı.

Cheney, "Wyoming vatandaşları bu yeminin siyasete veya partizanlığa boyun eğmediğini veya boyun eğmediğini biliyor" diye devam etti. "Her zaman Wyoming değerleri için savaşacağım ve Batı yaşam tarzımıza sahip çıkacağım."

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Cumhuriyetçi avukatlar, ABD genelinde seçmenleri bastırma girişiminde kilit rol oynuyor

Etkili ve muhafazakar seçim avukatı Cleta Mitchell'in yasal devi Foley & Lardner'ın ortağı olarak yirmi yılın ani bir sonuydu.

BB1g1KtW.img?h=672&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Mitchell, Donald Trump'ın 2 Ocak'ta Georgia'nın dışişleri bakanıyla yaptığı tartışmalı telefon görüşmesine katıldıktan ve dönemin başkanının Joe Biden'ın zaferini tersine çevirmek için kendisine daha fazla oy "bulması" için baskı yapmasından günler sonra, Mitchell şirket içi bir inceleme ve montajın ortasında görevinden istifa etti. eleştiri.

Ancak, 2020'de büyük oy sahtekarlığına ilişkin kanıtlanmamış suçlamaları teşvik etme ve gelecekteki oylama yasalarını sıkılaştırma çabasında, mücadeleci ve üst düzey bir avukat olan Mitchell uzun süre boşta kalmadı. Şimdi, birçoklarının Amerika'nın her yerine ulaşan oy kullanma haklarını sınırlama konusunda acımasız bir Cumhuriyetçi girişim olarak gördüğü şeyin kalbine onu koyan bir dizi rolde ortaya çıktı.

Geçen ay, Özgürlükçü FreedomWorks, Mitchell, Georgia, Arizona ve Michigan gibi yedi önemli eyalette, potansiyel ancak kanıtlanmamış seçim dolandırıcılığını engellemek için 10 milyon dolarlık bir kampanyaya öncülük etmek üzere seçildi, ki birçok Demokrat ve hukuk uzmanı, azınlığı sınırlamayı hedefliyor oylar.

Bir FreedomWorks sözcüsüne göre, Mitchell'in "Ulusal Seçimleri Koruma Girişimi" ni yöneten misyonunun bir diğer önemli kısmı, kısmen sponsorlarının muhafazakar saldırılara karşı koymak için gerekli gördüğü oylama haklarını ulusal olarak genişletecek olan Meclis onaylı bir yasa tasarısına muhalefet etmektir. birçok eyalette oy haklarıyla ilgili.

Gürcistan geçen ay, devamsız oy pusulaları ve yoğun Demokratik kentsel ve banliyö bölgelerindeki seçmenler üzerinde yeni sınırlamalar getirerek oy vermeyi zorlaştıran, sivil haklar ve liberal grupların davalarına ve Biden'den sert bir saldırıya yol açan bir yasa çıkardı.

FreedomWorks'ün başkanı Adam Brandon, Mitchell'i "özellikle kaotik 2020 seçim döngüsü sırasında, seçim yasalarının iyileştirilmesi için açık sözlü bir savunucu ve aklın sesi" olarak selamladı ve onun seçim girişimine başkanlık ederek "rehberimiz" olarak adlandırdı. seçim prosedürlerini izlemek için eyaletlerdeki aktivistleri eğitmek ve görevlendirmek.

Aynı şekilde, Trump'la müttefik Muhafazakar Ortaklık Enstitüsü geçen ay Mitchell'i benzer bir misyona sahip "kıdemli bir arkadaş" olarak işe aldı. Mitchell AP'ye yaptığı açıklamada, Meclise karşı çıkarılan oy hakkı yasasını Senato'da bekleyen oy kullanma konusundaki muhafazakar görüşleri "koordine etmek" için çalıştığını söyledi.

Mitchell’in FreedomWorks ve CPI projeleri, Fulton ilçesindeki bir Georgia bölge müdürü, Trump ve diğerlerinin, Biden’ın kazanmasını engellemek için yeterli oyu bulması için Georgia’nın dışişleri bakanı Brad Raffensperger’e baskı yapmak için yasaları ihlal edip etmediğini araştırırken ortaya çıktı. Bu çağrı üzerine Mitchell, oy kullanma sahtekarlığına dair kanıtları olduğunu iddia etti, ancak Raffensperger'in ofisindeki yetkililer aynı fikirde değildi ve verilerinde hata yaptı.

Bazı oy hakları avukatları, Mitchell'in görüşmedeki rolü konusunda incelemeye tabi tutulabileceğini söylüyor.

BB1g1FUC.img?h=672&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Adalet Bakanlığı'nın oy hakları bölümünde yirmi yılı aşkın süredir kıdemli bir avukat olarak görev yapan Gerry Hebert, bir röportajda Trump'ın eylemlerinin ve sözlerinin "seçim müdahalesi [ve] hem eyalet yasasını hem de federal yasayı ihlal ettiğini ve sorumlu tutulması gerektiğini söyledi. .

Mitchell, "Trump’ın dolandırıcılık iddialarını desteklemeye çalıştığı görüşme sırasında birçok kez araya girdi" dedi. Georgia DA tarafından "Bu aramadaki rolü soruşturmanın bir parçası olabilir". Hebert, Mitchell'in ait olduğu eyalet barosunu "o eyalette yasal etik kurallarını ihlal edip etmediğini belirleme sorumluluğuna sahip olduğunu ekledi.

BB1g1yFX.img?h=672&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Telefonla ulaşılan Mitchell, iki muhafazakar kıyafet için yaptığı çalışmalar veya Trump'ın çağrısıyla ilgili Georgia soruşturması ve incelemeye tabi tutulup tutulamayacağı hakkında yorum yapmayı reddetti.

Geçmişte, 70 yaşındaki Mitchell, daha önce yönetim kurulunda bulunduğu Ulusal Tüfek Derneği de dahil olmak üzere sağdaki birçok önemli oyuncu için yasal çalışmalar yaptı. Eski bir Demokrat ve Oklahoma yasama meclisinin üyesi olan Mitchell, 1990'larda parti değiştirdi ve birçok GOP adayına, kampanya komitelerine ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara hukuk danışmanlığı verdiği DC'ye taşındı.

Mitchell’in FreedomWorks ve CPI’deki yeni rolleri, sağın gelecekteki seçim sonuçlarını daha fazla oy kısıtlamasıyla etkileme hedefinin altını çiziyor. Amerika için Miras Eyleminin de kilit bir oyuncu olduğu oylama yasalarını sıkılaştırmaya yönelik muhafazakar baskın, on milyonlarca dolar tarafından körükleniyor ve Trump'ın yanı sıra Mitchell ve muhafazakar müttefiklerinin de son seçimler.

Belgelenen gözlemci grubuna göre, seçim sonrası radyo röportajlarında Mitchell, Raffensperger'in "patolojik bir yalancı" olduğunu ve Gürcistan'daki bazı GOP liderlerine "ahlaki açıdan iflas etmiş" olarak saldırdığını iddia eden retoriğini tırmandırdı.

Bir başka radyo bölümünde, Mitchell geçen Eylül ayında Trump'a ve genelkurmay başkanı Mark Meadows'a "seçimi çalmak için büyük bir çaba" olduğunu söylediğini söyledi.

Daha yakın zamanlarda, Mitchell AP'ye Trump ile “oldukça sık” temas halinde olduklarını söyledi, ancak ayrıntıları vermeyi reddetti.

Bu arada, Mitchell'in iyi bağlara sahip olduğu diğer sağa eğilimli gruplar, oy haklarını sınırlamak için FreedomWorks ve CPI'ninkilerle örtüşüyor gibi görünen kampanyalar yürütüyor.

Örneğin, Mitchell AP'ye şunları söyledi: "Birkaç yıldır eyalet yasama meclisleriyle çalışarak onların siyasi süreç dediğim şeye dikkat etmelerini sağlamak için çalışıyorum."

Kuşkusuz, Mitchell seçimlerden önce dışarıdan bir danışman olarak hizmet etti ve eyaletler için model faturaları teşvik eden etkili bir muhafazakar eyalet yasa koyucu grubu olan Amerikan Yasama Değişim Konseyi (Alec) için büyük bir oylama yasası girişiminin koordine edilmesine yardımcı oldu. Alec'in bu yıl oy yasalarını değiştirmek için fikirlerini zorlamakta giderek daha aktif olduğu bildirildi.

Kayıtlara göre, muhafazakar büyük para çevrelerinde iyi bağlantıları olduğu bilinen Mitchell, 2020'de 750.000 dolar verdiği Alec de dahil olmak üzere birçok sağcı grubun en iyi bağışçılarından biri olan derin cepli Lynde & Harry Bradley Vakfı'nın yönetim kurulunda görev yapıyor.

Ayrıca, Mitchell, en iyi bağışçılar, evanjelik liderler ve FreedomWorks ’Brandon gibi önde gelen muhafazakarlarla övünen nüfuzlu bir sağcı grup olan, gizliliği meşhur Ulusal Politika Konseyi'nin toplantılarına katıldı.

Kasım ayı ortalarında bir CNP ulusal toplantısında bir panelde Mitchell, Kamu Yararı Hukuk Vakfı (Pilf) başkanı Christian Adams ve diğer avukatlar "Seçim sonuçları ve yasal savaşlar: Şimdi ne olacak?"

Bradley vakfından 2020'de 300.000 dolar alan Pilf'e de başkanlık eden Mitchell, yeni Georgia yasası nedeniyle yasal savaşlarda aktif hale gelebileceğini belirtti.

Elbette bazı muhafazakarlar, Mitchell’in hukuki zekası hakkındaki şüphelerini dile getiriyorlar. Mitchell'in görüşlerini alay ettiğini bilen eski bir üst düzey NRA yetkilisi, "sınırın kenarında".

Ve önde gelen bir GOP oy hakları avukatı, Mitchell'in "müvekkillerine kanun veya gerçeklerden bağımsız olarak duymak istediklerini söylediğini" söyledi. Avukat, Georgia DA’nın soruşturmasında Mitchell’in "incelemeye alınacağını, ancak muhtemelen suçlanmayacağını" öngördü.

Kaynak: The Guardian

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Joe Biden'ın popülaritesi neden medyayı şaşırtıyor ve muhalefeti kızdırıyor

BB1drSsA.img?h=756&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Eminim hepiniz, 2016 seçimlerinden sonra "ülkenin" gerçekte ne düşündüğünü öğrenmek için sözde Trump ülkesine yapılan sonu gelmeyen medya akınlarını hatırlarsınız. Medya, Donald Trump'ın dar seçim galibiyetini hiçbirinin ulaşamadığı yerlerde çekmeyi başardığı gerçeğine hayran kaldı, bu yüzden Real Americans ™ 'ın ne olduğunu öğrenmek için pas kuşaktaki kırsal kasabalara ve küçük şehirlere cesur muhabirler gönderdiler. düşünme. Ve her zaman aynı şeyi söyleyen bu insanların ateşini ölçmek için yıllarca birkaç ayda bir geri döndüler: Sadece Trump'ı seviyorlardı ve ne olursa olsun onu desteklediler. Trump'ın destekçileri, basının kendisi hakkında bildirdiği her şeyin yalan olduğuna ve medyanın gerçeği söylemesi durumunda tüm ülkenin gerçekten onlarla birlikte olduğuna tüm yürekleriyle inanıyorlardı. Sonuçta, tanıdıkları hemen hemen herkes ve Facebook'taki herkes tamamen aynı fikirdeydi.

Elbette, medya bu fenomenden etkilendi ve bu bir dereceye kadar anlaşılabilir. Oldukça tuhaftı. Ancak, son seçimlerden sonraki aylarda ne düşündüklerini görmek için diğer tarafla görüşmenin en azından biraz ilginç olacağı düşünülebilirdi. Sonuçta oldukça olaylıydı. Yine de, Biden'in az farkla kazandığı aynı eyaletler için pek fazla hücum olmadığını öğrenince muhtemelen şaşırmayacaksınız. NBC News, Biden seçmenlerinin nasıl bir performans gösterdiğini görmek için kısa süre önce Pennsylvania'nın vahşi doğasına bir gezi yaptığında, Trump seçmenlerinin tapınma hayranlığından ziyade, çoğu Biden seçmeninin çok farklı bir tepkiye sahip olduğunu gördüler:

Robin Westcott, geçen sonbaharda Joe Biden seçildiğinde yaşadığı sevinci hatırlıyor. Biden, Pennsylvania'da dar bir zaferle kazanmakla kalmadı, aynı zamanda Westcott'un 62 yıldır yaşadığı Erie County'yi de taşıdı. Bir zamanlar cumhurbaşkanlığı seçimlerinde güvenilir bir şekilde Demokratik olan seçmenler, 2016'da Donald Trump'tan ayrıldılar - 1984'teki Ronald Reagan'dan bu yana ilk kez bir Cumhuriyetçi Beyaz Saray'ı tercih ettiler. Eyaletin en kuzeybatı köşesinden Erie Gölü'ne çıkan ilçe , Rust Belt için bir Rorschach testi oldu ...

Biden başkanlığına yaklaşık 100 gün kala, onu savaş alanında bu siyasi savaş alanında destekleyen seçmenler bir rahatlama duygusu hissettiklerini söylüyorlar.

Ya da geçen hafta NBC News anketörlerinden birinin söylediği gibi:

Biden'a oy veren Kuzey Carolina'lı bir adam, "Joe Biden'ın her gün ne yaptığını düşünmeme gerek yok" dedi. "Joe Biden hakkındaki en iyi şey, Joe Biden hakkında düşünmek zorunda olmamam."

Bu anekdotsal duygulara paralel olarak, geçtiğimiz hafta sonu Biden'in 100 günlük hedefine yaklaşırken bir dizi kamuoyu yoklaması yayınlandı ve hepsi Biden'ın ABC anketinde% 52'den% 58'e kadar değişen bir onay oranına sahip olduğunu gösteriyor. CBS anketinde. COVID müdahalesi, altyapı politikası ve ekonomi için yaygın bir onay var. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Biden, hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler arasında eleştirmenleri olan zorlu konular olan göçmenlik ve silah konusunda zayıf bir performans sergiliyor. Ve ülkeyi birleştirmeyi başaramadı ki bu, elbette, bileğini hareket ettirerek yapabilmesi gereken bir şey - ya da belki sihirli bir değnek?

Sonuç olarak, Biden iyi gidiyor, özellikle hazırlık için neredeyse hiç geçiş süresi verilmediğini ve yarım milyondan fazla insanı öldüren ve henüz bitmemiş olan tarihi bir felaketle başa çıkmak için koşmak zorunda kaldığını düşünürsek. Büyük çoğunluğun onayladığı bu konuyu ele alması, önceki yönetimin krizi ne kadar kötü idare ettiğini ve kırmızı eyalet hükümetlerinin devam eden işbirliği eksikliğini göz önünde bulundurduğunda etkileyici bir başarıdır.

Bu anketlerdeki en rahatsız edici sonuçlardan biri, pek çok Cumhuriyetçi seçmenin hala aşıya direnmesi ve açıkçası, yeniden düşünmeye istekli görünmüyor olması. Aksi takdirde, ABD, dava yükünü kabul edilebilir bir düzeye indirmek çok daha zor bir zaman geçirecek ve bu durum, kamuoyunun piyasaya sürülme konusundaki fikrini sapkın bir şekilde etkileyebilecek. GOP'un Kongre'de işbirliği yapmayı reddetmesinden Biden'ı suçlayan aynı dinamik burada iş başında olabilir, ancak çok daha ölümcül sonuçları olabilir.

Bu dinamik aynı zamanda medyanın, Biden'ın Donald Trump'tan önceki başkanların ilk 100 gününde elde edebilecekleri türden bir onay derecesini neden elde edemediği konusundaki anlayışını da bilgilendirmelidir. Maalesef öyle değil. Örneğin ABC'nin başlığı şöyleydi:

Biden'in 100 günü: Düşük seviye onay, ancak pandemik müdahalede güçlü işaretler. Nisan ayı onayı, Trump ve Ford hariç, seleflerinin çoğundan daha düşük.

Newsweek'in manşeti benzerdi: "Joe Biden Onay Derecelendirmesi Sadece Donald Trump ve Gerald Ford'un 100 Günlük Skoru: Anket"

Asla% 45'in üzerine çıkamayan (ve bu bile çok ender görülen) bir başkanın dört yıl sonra onu döndürmenin ne tuhaf bir yolu. selefinin Büyük Yalan yayan seçimin çalındığı ve göreve başlamadan sadece günler önce bir ayaklanmayı kışkırttığı küresel bir salgın. Bu başkanların hiçbiri, muhalefetin radikal partizanlığı sayesinde iç savaştan beri görülmemiş bir siyasi kutuplaşma düzeyiyle uğraşmak zorunda kalmadı. Bu koşullar altında% 53 onay oranına sahip olmanın bir mucize olduğunu söyleyebilirim. Görünüşe göre, Donald Trump'ın bir anormallik olduğunu ve yaptığı hiçbir şeyin siyasi sistem üzerinde bu yönetimi öncekiyle doğrudan karşılaştırılamayacak kadar ciddi bir etkisi olmadığını varsayacağız.

Yine de tüm bunlarda bazı iyi haberler var. Medya, Joe Biden'ın onay notunun istedikleri kadar korkunç bir felaket olduğunu iddia edebilir. Ancak hiçbir şey durumu şu anda NBC anketinde% 32 olan Donald Trump'ınki kadar kötü yapamaz. Bu, Ocak ayından bu yana 8 puanlık bir düşüş, bu alışılmadık bir durum çünkü eski başkanlar genellikle görevden ayrıldıktan sonra bir miktar popülerlik kazanıyor. Yine de sahip olduğu destekçilerle partinin kontrolünü sürdürecektir. Ve bu çok kötü. CBS anketine göre:

Cumhuriyetçiler hala seçimlerin meşru galibi Biden olduğunu söylemiyor ve eski Başkan Trump'ın seçmenlerinin 10'undan altısı artık kongre temsilcilerinin her fırsatta Biden'a karşı çıkmasını istiyor. Bu sadece politika değil. Amerikalıların bir azınlığını oluştururken muhalefet isteyen bu belirli grup, meseleler hakkında çoğu Demokrat, ılımlı ve bağımsızdan da çok farklı görüşlere sahip. Örneğin, çoğu ırk eşitliği çabalarının Amerikan toplumunu daha da kötüleştirdiğini düşünüyor; salgın ve hatta ekonominin aksine yasadışı göçün birinci öncelik olması gerektiğini söylüyorlar.

Bu, seçimleri meşru bir şekilde kazanmak için yeterli insan değil. Ancak Cumhuriyetçi yetkililer, partinin tabanını temsil ettikleri için onları memnun etmek için ne gerekiyorsa yapmaktan mutlular. Joe Biden% 70 onay oranına sahip olabilir ve bu onların gücünü azaltmaz. Medya dönüşü bu gerçeği gizlemese iyi olurdu.

Kaynak: Salon

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

6 Ocak Ayaklanmalarından Önce Konuşan Papaz Joshua Feuerstein, GOP'un Öldüğünü Söyledi, 'MAGA Herkese Karşı'

Washington, D.C.'deki ölümcül 6 Ocak ayaklanması sırasında aşırı sağcı, şiddetli Donald Trump yanlısı kilise liderleri, "Amerika'yı Yeniden Büyük Hale Getir" destekçilerinin gücüyle GOP'un öldüğünü ilan ederek ayaklanmaya gerçek zamanlı olarak tepki gösterdi.

BB1g6LBI.img?h=749&w=1023&m=6&q=60&o=f&l

Insider.com tarafından Pazartesi günü yayınlanan belgesel görüntüleri, Capitol isyanının arifesinde, D.C. "çalmayı durdurun" protestocuları heyecanlandıran Tennessee ve Teksas merkezli evanjelik Hıristiyan papazları gösteriyor. Papazlar Joshua Feuerstein ve Ken Peters, Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Joe Biden'ın Trump karşısındaki zaferini bozmayacağını öğrendikten sonra bir üzüntü ve öfke karışımı ifade ettikleri görülüyor. İkili, mitingden önceki gün, "solculara" ve Trump'ın Kasım başkanlık seçimlerini tersine çevirme girişimine karşı çıkanlara karşı "savaş" ilan ederek protestocuları harekete geçirdi.

Belgesel tarzı video, her ikisinin de fanatik Trump yanlısı taraftar ve MyPillow CEO'su Mike Lindell'e ait özel bir jetle "çalmayı durdur" protestoları için Washington'a uçtuğunu ortaya koyuyor.

"Vay canına. Çok üzüldüm, kalbim kırıldı. [Pence] Trump'ı sırtından bıçakladı," dedi Peters, D.C. otel odasında Feuerstein ve diğer kilise liderleri giderek şiddetlenen 6 Ocak isyanlarının videosunu izlerken. Insider'ın videosu, Peters'ın ayaklanma sabahı Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin otelinin dışındaki masasında oturduğu için ülke çapında dikkat çeken adamla karşılaştığını gösteriyor.

"Size söz verebilirim. Artık bir Cumhuriyetçi Parti yok. MAGA herkese karşı, vatanseverler herkese karşı. Artık Cumhuriyetçi oy kullanmıyoruz. Şu anda bizim partimiz, dönem," dedi isyanları izleyen Feuerstein

Feuerstein, kendisini sosyal medya hesaplarında, her türlü COVID kısıtlamasına, silah kontrol önlemlerine ve Amerika'nın ırkla ilgili argümanlara olan takıntısı olarak gördüğü şeylere şiddetle karşı çıkan aşırı sağcı bir evanjelik papaz olarak tanıtıyor.

6 Ocak ayaklanmasından bir gün önce Peters ve Feuerstein, D.C. Freedom Plaza'da konuşmalar yaptılar ve burada "'çalmayı durdur' pankartının arkasında birleşecekler '' ve Trump için savaşacaklarına söz verdiler.

"Bu, ışık krallığına karşı karanlığın krallığıdır. Bunu hissediyor musunuz? Ayağa kalkacağız ve Paul Revere gibi, 'solcular geliyor, solcular geliyor, solcular geliyor!" Peters, 5 Ocak'ta ralli seyircilerine gürültülü bir açıklama yaptı.

Insider belgeselinin anlatıcısı, "solcular" değil, daha ziyade, Pence'i ve Biden'in zaferini sürdürmek isteyen diğer Demokrat veya Cumhuriyetçi milletvekillerini aramak için Kongre Binası'na baskın yapanların ezici bir şekilde aşırı sağcı bir kalabalık olduğunu belirtiyor.

Peters'ın sözlerinden hemen sonra Feuerstein, büyük ölçüde Trump yanlısı kalabalığa da seslendi. "Savaş zamanı. Çalmayı durduralım!" sahnede kükredi.

Newsweek, ek görüşler için Knoxville, Tennessee'deki Peters'ın Yurtsever Kilisesi'ne ve Salı öğleden sonra Feuerstein temsilcilerine ulaştı.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Capitol isyanında dövülen ve sürüklenen bir DC polis memuru, TSSB'ye yakalandığını ve şiddeti küçümseyen hafife alan Cumhuriyetçileri anlamadığını söyledi.

BB1g8uIf.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Capitol isyanına polislik eden bir memur, olayın şiddetini "küçümseyen" politikacıları eleştirdi.

Michael Fanone isyanda dövüldü ve sersemletildi ve kalp krizi geçirdi.

CNN'e TSSB'si olduğunu söyledi ve yetkililerin "o günün olaylarını akladığını" görmenin zor olduğunu söyledi.

Capitol isyanında saldırıya uğrayan Washington, DC Metropolitan Polis memuru, travma sonrası stres bozukluğuna maruz kaldığını söyledi ve şiddeti "aklayan" politikacıları çarptı.

Salı günü CNN'den Don Lemon'a verdiği duygusal bir röportajda Michael Fanone, "Neredeyse yirmi yıl süren polislik kariyerimi bir yana, tüm hayatımın en acımasız, en vahşi göğüs göğüse dövüşünü yaşadım." Dedi.

"Bu, kolluk kuvvetleri kariyerimin bir parçası olacağını düşündüğüm hiçbir şey değildi."

Savcılar, Fanone'nin ayaklanma sırasında defalarca sersemletildiğini, merdivenlerden aşağı sürüklendiğini ve bayrak direğiyle dövüldüğünü ve kalp krizi geçirdiğini söylüyor.

Röportajı buradan izleyin:

Eski Başkan Donald Trump'ın destekçilerinin saldırısı, 2020 seçimlerinde Joe Biden'ın zaferini tasdik etmek için oy verirken milletvekillerini tahliye etmeye zorladı. Ayaklanmada aralarında Capitol Polisinin de bulunduğu 5 kişi öldü.

Fanone, olaydan birkaç hafta sonra "bazı psikolojik yaralanmalar, TSSB, o gün yaşadıklarımdan bazı duygusal travmalar yaşamaya başladığını" söyledi.

Kendisini "oldukça apolitik" bir kişi olarak tanımladı, ancak olanları küçümseyen bazı politikacıları eleştirdi: "Seçilmiş yetkililerin ve diğer bireylerin o günün olaylarını bir şekilde aklamasını veya olanları küçümsemesini görmek çok zordu."

"Sarılmalar ve öpücükler" ve "çok iyi insanlar" gibi kullanılan terminolojilerden bazıları, yaşadıklarımdan ve iş arkadaşlarımın 6'sında yaşadıklarından çok farklı. "Dedi.

Fanone, CNN röportajında hiçbir milletvekilinin adını vermedi, ancak Trump geçen ay Kongre Binası'nı ihlal eden bazı kişilerin "polise ve gardiyanlara sarılıp öpüştüğünü, harika ilişkileri olduğunu" iddia etmişti.

Fanone, Charlottesville, Virginia'daki 2017 neo-Nazi mitinginden sonra Trump'ın sözlerine de atıfta bulunuyor gibi görünüyordu. O dönemde cumhurbaşkanı olan Trump, ölümcül şiddetten "birçok tarafı" suçladı ve "her iki tarafta" da "çok iyi insanlar" olduğunu söyledi.

Fanone, Capitol isyancıları hakkındaki görüşlerini açıkladı ve CNN'e şunları söyledi: "İnsanların, 6 Ocak'ın önemini anlamalarını istiyorum. Binlerce isyancının, şiddet, yıkım ve cinayet üzerine cehennem Kongre Binası'na geldiğini anlamalarını istiyorum."

Fanone, CNN ile Ocak ayında yaptığı bir röportajda, kendisini saldırmaya çalışan diğer isyancılardan koruyan isyancılara basit bir mesaj verdi: "Teşekkür ederim, ama f --- orada olduğun için."

Ayrıca daha önce saldırganların "onu kendi silahıyla öldürün" dediklerini hatırladı.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden, 1.8 Trilyon Dolarlık harcama ve vergi kesintisi Paketini Açıkladı

Başkan Joe Biden, Çarşamba akşamı Kongre üyelerine ilk konuşmasını yapacak. Konuşmanın öncesinde Beyaz Saray, çalışan aileleri hedefleyen ve büyük ölçüde zenginler tarafından ödenen 1.8 trilyon dolarlık bir harcama ve vergi indirimi paketi olan yeni "Amerikan Aileleri Planı" nın ayrıntılarını yayınladı. CNBC'den Andrew Ross Sorkin raporlar.

Kaynak: CNBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Brendan Hunt, Kongre üyelerine saldırmak veya onları öldürmekle tehdit etmekten suçlu bulundu

Babası emekli bir yargıç olan ve şu anda Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ve Temsilcisi Alexandria Ocasio-Cortez olan Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin hayatlarını tehdit ettiği iddia edilen Brendan Hunt, saldırı veya cinayetle tehdit etmekten suçlu bulundu. New York Doğu Bölgesi'ne göre, ABD'li yetkililer Çarşamba günü Brooklyn federal mahkemesinde bir jüri tarafından.

BB1cU35N.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Federal savcılar, emekli New York City aile mahkemesi hakimi John Hunt'ın oğlu Hunt'ı suçladı ve yargıladı. Doğu Bölgesi'nden yapılan açıklamada, Brendan Hunt'ın Haziran ayında hapis cezasına çarptırılacağını ve 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacağı belirtildi.

Hunt, Salı günü kendi savunmasında kürsüye çıktı ve mahkemeye, seçilmiş yetkilileri öldürmekle ilgili videolarda ve mesajlaşma uygulamalarında söylediklerini gerçekten kastetmediğini söyledi. Hunt, seçilmiş yetkilileri öldürme söyleminin gerçek cezai sonuçlar doğurmayacağını düşündüğünü ifade etti, çünkü "Trump'ı öldür" söyleminin yaygınlığını, özellikle de ünlülerden görmüştü.

ABD'nin New York Doğu Bölgesi vekili avukatı Mark Lesko, Çarşamba günü duruşmanın sonucuna övgüde bulundu.

"Bugünkü kararla, sanık şu anda hüküm giymiş bir suçlu, tiksindirici, ırkçı sözlerinden değil, anayasal görevlerini yerine getirmelerini engellemek için Kongre üyelerine saldırmak ve onları öldürmekle tehdit ettiği için ve bu federal bir suçtur." Lesko yaptığı açıklamada. "Bu Büro, Anayasayı korumakla görevli kamu görevlilerine yönelik şiddet tehditlerine müsamaha göstermeyecektir."

Savcılar, Hunt'ın Ocak ayında Queens'teki evinde ABD Kongre Binası'ndaki 6 Ocak isyanını tartışan videolarını yayınladığını, senatörleri öldürmekle tehdit ettiğini ve başkalarını Açılış Gününde Kongre Binası'na geri dönmeye ve silahlarını almaya teşvik ettiğini savundu.

Savcılar, HuntBrendan'a kayıtlı bir Facebook hesabında, Hunt'ın Aralık ayında Covid-19 hafifletme protokollerine karşı savaşan ve polise karşı şiddeti öven ancak aynı zamanda insanların bunun yerine "yüksek değerli bir hedefin peşinden gitmesi gerektiğini" söyleyenlere övgüde bulunduğunu söyledi. Pelosi, Schumer veya Ocasio-Cortez gibi.

Savcılık, çapraz sorgu sırasında akademik geçmişi ve zekası hakkında sorular sordu ve defalarca yetişkinliğini tesis etti. Hunt, "37 yaşında oldukça olgunlaşmamış" olduğunu ve Ocak tutuklanmasından bu yana hapishanede kaldığı süre boyunca düşündükten sonra kullandığı dile pişman olduğunu söyledi.

Hunt, "Hapishanede düşünmek için çok zamanım oldu. Üç aydır hapisteyim. Bunun çoğu hücre hapsinde," dedi. "Ve birçok yönden benim dilimin çok uygunsuz, sorumsuz, dikkatsiz ve olgunlaşmamış olduğu gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kaldım."

Davranışını kısmen marihuana ve aşırı içkiye bağlarken, apartman dairesinde giderek daha fazla izole edildi.

"Bu videoyu bir gece bir sürü bira içerken, biraz ot içerken, birkaç nargile yudumlarken çekmiştim ve bir tür ani video yaptım, sadece biraz retorik yayarak ve yapmadım O sırada hiçbir şeyin yanlış olduğunu sanmıyorum, "dedi Hunt. "Bunun bir bakıma eğlenceli olduğunu düşündüm. Ve bir gün sonra biraz ayık bir zihinle onu tekrar kontrol ettim ve bunun, devam etmeyi umduğum diyaloğu gerçekten ateşlemediğini gördüm.

Savcılar, Hunt'ın geçen Kasım ayında, cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında babasına gönderdiği iddia edilen jüri metin mesajlarını daha önce gösterdi. Mesaj dizisinde Hunt'ın Adolf Hitler'den bahsettiği ve Amerikan halkının, Hitler'in yaptığı gibi demokratik süreci geçersiz kılarsa, seçimlere şimdiki Başkan Joe Biden'ın lehine benziyormuş gibi görünmesine rağmen, o zamanki Başkan Donald Trump'ı destekleyeceğini söylediği iddia ediliyor. .

Özel kısa mesajlarda babasına ayrımcı sözler sorulduğunda, Hunt, babasını kızdırmak için kasıtlı olarak aşırı ifadeler söylediğini, ancak aslında ırkçı inançlara sahip olmadığını ifade etti.

Hunt mahkemede, "Hayatımda bir veya iki kez ırkçı bir iftira söylemiş olabilirim. Ama bu benim inandığım bir şey değil," dedi. "Bu benim atfettiğim bir şey değil. Ve beni herhangi bir şekilde eleştirip eleştiremeyeceğini görmek için ondan bir tür yükselişe geçtiği ve neredeyse bana kızdırdığı söylendi."

Savunma ve savcılık Salı öğleden sonra kapanış tartışmalarını yaptı. Tüm dava süreci mahkemede sekiz tam gün sürdü.

BB1ga2ly.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Mahkeme belgelerine göre, eski bir Georgia şerif yardımcısı, Siyahların oy kullanmalarını engellemek için onları tutuklamak gerektiğini söylemiş.

BB1gbLbP.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

28 yaşındaki Cody Griggers, Pazartesi günü bir kayıtsız ateşli silah bulundurmaktan suçunu kabul etti.

Bir grup mesajına siyahları suçlarla suçlamak istediğini söyledi, mahkeme dosyalarının gösterdiği gibi.

Raleigh News & Observer'ın bildirdiğine göre, bir Georgia şerifinin yardımcısı olarak görevinden kovuldu.

Gürcistan'ın Orta Bölgesi'ndeki dava dosyalarına göre, eski bir Gürcistan milletvekili, Siyah Gürcüleri oy kullanmalarını önlemek için suçlarla suçlamayı planladığını söyledi.

28 yaşındaki Cody Griggers, Pazartesi günü bir kayıtsız ateşli silah bulundurmaktan suçunu kabul etti. Raleigh News & Observer'ın bildirdiğine göre, FBI müfettişleri Wilkinson County şerifine Griggers soruşturması hakkında mesaj gönderdikten sonra Kasım 2020'de görevinden kovuldu.

FBI, Griggers'ın ilk olarak California'daki Grey Zamudio'nun bir ortağıyla ilgili ayrı bir federal davadan haberdar oldu. Zamudio'yu soruşturmaya, Facebook gönderileriyle ilgili "liberal teröristleri ezmek milis kuvvetlerinin görevidir" diyen bir ipucu aldıktan sonra araştırmaya başladılar. Müfettişler, Zamudio'nun cep telefonunu, kendisinin ve Griggers'in "Gölge Musa" olarak bilinen bir grup mesajında düzenli olarak iletişim kurduklarını keşfettikleri bir arama emrinden ele geçirdiler.

Dosyaya göre, Griggers grupta yasadışı silahlar ve patlayıcılar satın alma hakkında kapsamlı yazılar yazdı ve Holokost'a olumlu atıflar da dahil olmak üzere "ırksal motivasyonlu beyaz aşırılık yanlılarıyla tutarlı bakış açılarını dile getirdi".

Ağustos 2019'da Griggers, grupta bir hırsızlık zanlısına aşırı güç kullandığını yazdı ve dayağın "tatlı stres rahatlaması" olduğunu söyledi.

"Cumartesi günü s --- bir kez yendim," diye yazdı. "Sherrif'in borcu düşmüş gibi göründüğünü söyledi."

Mahkeme belgelerine göre Griggers, Siyah Gürcüleri oy kullanmalarını engellemek için suçlarla suçlamayı planladığını da gösteriyor.

Griggers, "Gelecek güzel şeylerin bir işareti" dedi. "Ayrıca, oy verme yeteneklerinden kurtulmak için elimden gelen her türlü suçla onları suçlayacağım."

Gürcistan'da, suçluların şartlı tahliye, hapis, gözetim ve tüm para cezaları ödenene kadar oy kullanmalarına izin verilmiyor.

Siyah Gürcülerin oy kullanma hakkından mahrum bırakma planını detaylandırdıktan iki ay sonra Griggers, ikinci bir İç Savaş durumunda seçmenleri haklarından mahrum etme arzusunu yineledi.

Griggers grup metninde "Yeni nesil ile savaşmanın en iyisi olacağını düşünüyorum" diye yazdı. "Hadım et, öldür, oy haklarını kaldır ve ayrıca nüfusu eğit. Temelde öldür ve düşmanı yok et."

Kasım 2020'de Griggers'ın evinde bir arama emri çıkardıktan sonra, müfettişler yasadışı olarak kısaltılmış namlulu kayıtsız bir tüfek bulduklarını söylediler. Griggers'ın iş aracı da arandı ve memurlar, Wilkinson İlçe Şerif Ofisi tarafından kendisine verilmeyen "silinmiş seri numarasına" sahip bir makineli tüfek de dahil olmak üzere birkaç ek silah buldular. Müfettişler toplamda 11 yasadışı ateşli silah buldu.

ABD Başsavcısı Vekili Peter Leary, "Bu eski kolluk kuvvetleri memuru, kayıt dışı silahlar, susturucular ve makineli tüfek zulasına sahip olmayı seçtiğinde kanunları çiğnediğini biliyordu. "Irkla ilgili şiddet içeren aşırı ifadeleriyle birleştiğinde, sanık maviyi giyme ayrıcalığını kalıcı olarak kaybetti."

Griggers'in cezası 6 Temmuz olarak belirlendi. Ateşli silah suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis ve ardından üç yıl denetimli serbest bırakılma ve en fazla 250.000 dolar para cezası ile karşı karşıya.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden, Meksika sınırında ordunun fonladığı duvar projelerini iptal etti

ABD Başkanı Joe Biden'ın, göçmen geçişini engellemek için Meksika sınırında yapılan duvara savunma bütçesinden sağlanan fonları iptal ettiği ve fonların bir kısmının duvarın çevrede yol açtığı zararla mücadelede kullanılacağı belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ted Lieu, 'Wingman' Mektubu Açıklandıktan Sonra Matt Gaetz'in Komiteden Derhal Çıkarılmasını İstiyor

Temsilci Ted Lieu (D-CA), "kanat adamı" Joel Greenberg'in çiftin reşit olmayan bir kızla seks yaptığını yazmasının ardından Kongre Üyesi Matt Gaetz'in (R-FL) derhal Meclis Yargı Komitesinden çıkarılması çağrısında bulundu.

Ayrıca Perşembe gecesi, Trump yönetiminin son birkaç ayında af dileyen Greenberg'in Roger Stone'a gönderdiği iddia edilen mektubun ayrıntılarını ortaya çıkaran Daily Beast raporuna da işaret etti.

Temsilci Lieu tweet attı: "Sevgili @GOPLeader: Lütfen Temsilci Matt Gaetz'i derhal Meclis Yargı Komitesinden çıkarın. Komite'nin Rep Gaetz'i soruşturan Adalet Bakanlığı üzerinde yargı yetkisi var, iddialara göre reşit olmayan biriyle cinsel suçlar. Bu savunulamaz. çıkar çatışması."

101567571_1524266587751994_8765226702864

California Demokrat daha önce Gaetz'in Temsilciler Meclisi Yargı Komitesinden çıkarılmasını istedi ve Fox 11'e Cumhuriyetçi milletvekilinin masumiyet karinesine sahip olduğunu ancak komitede bir sandalye olmadığını söyledi.

Temsilci McCarthy (R-CA), kendisine yönelik seks suçu iddialarının doğru olduğu kanıtlanırsa, GOP parti toplantısının Gaetz'i komite görevinden atmaya istekli olacağını belirtti. Ancak House Minority Whip Rep. Steve Scalise (R-LA), Adalet Bakanlığı'nın (DOJ) kongre üyesi aleyhine suçlamada bulunması halinde böyle bir önlem alınacağını söyledi.

Temsilciler Meclisi Etik Komitesi ve Adalet Bakanlığı, Gaetz'in iddia edilen eylemleri hakkında soruşturma başlattı. Yazım sırasında DOJ, Florida Cumhuriyetçisine suçlamada bulunmadı ve Temsilciler Meclisi komitesi soruşturmasını sonuçlandırmadı.

Temsilci Gaetz'in 17 yaşındaki bir kızla cinsel bir ilişkisi olduğu ve onunla eyalet sınırlarının ötesine seyahat etmesi için para ödediği iddia ediliyor. Kongre üyesi herhangi bir suçu reddetti ve aleyhindeki iddiaları yalanladı.

Geçen ay yaptığı açıklamada, bir gasp planının kurbanı olduğunu iddia etti ve aleyhindeki "iddiaların hiçbir kısmı" doğru olmadığını söyledi. "DOJ'den, eski meslektaşlarının yanlış iddialara dayanarak bana karşı suç işlediğini gösteren, kendi talimatlarında hazırlanan kasetleri derhal serbest bırakmasını talep ediyorum."

Daily Beast Perşembe gecesi, Trump yönetiminin son günlerinde bir özür dilediği iddia edilen Greenberg'in Stone'a gönderdiği bir mektubun ve Signal uygulama mesajlarının bir kopyasını aldığını bildirdi.

Mektubun bir bölümünde, Greenberg'in 17 yaşındaki çocuğun kendisi ve "Florida'nın 1. Kongre Bölgesi'nden kongre üyesi" olarak anılan Gaetz ile "cinsel faaliyetlere karıştığını" söylediği iddia ediliyor.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Maisy Biden, büyükbabasıyla resmi bir etkinliğe katılırken genç Joe Biden'ın tişörtünü giydi.

BB1ghCTy.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Joe Biden, Amtrak'ın 50. yıldönümünü kutlamak için Cuma günü Philadelphia, Pennsylvania'yı ziyaret etti.

Torunu Maisy Biden de oradaydı ve etkinlik için "genç Joe Biden" tişörtü giymişti.

Daha önce başkanlık büyükbabasını modasıyla desteklemişti.

Joe Biden, Amtrak'ın 50. yıl dönümünü kutlamak için Cuma günü Philadelphia, Pennsylvania'yı ziyaret etti - ancak gösteriyi çalan torunlarıydı.

Maisy Biden ve Finnegan Biden, etkinliğe büyükbabalarıyla birlikte katıldı ve bu durum için son derece farklı görünümler sergiledi. Örneğin Finnegan, baştan aşağı bandana tarzı desenli kahverengi, uzun kollu bir tulum giymişti.

Küçük torunu ise üniversitede çekilmiş bir fotoğrafının bulunduğu bir tişört giyerek Başkan'ı eğlendirdi.

BB1ghxGa.img?h=763&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Maisy, gömleği gri bir blazer, siyah yüz maskesi ve geniş bacaklı pantolonlarla eşleştirdi. Ayrıca siyah tokalarıyla tamamlanmış bir kabarık saç modeli giydi.

Joe Biden'ı kahverengi saçlı ve kırmızı düğmeli gömlek giymiş tişörtünde görülen fotoğraf daha önce viral oldu.

İlk olarak 2014 yılında ekibinin Obama yönetiminde başkan yardımcısıyken kullandığı resmi Instagram hesabı üzerinden paylaşıldı.

Fotoğraf daha sonra 2016'da viral oldu ve sosyal medyada "Young Joe" hakkında paylaşımlara yol açtı.

Maisy, daha önce büyükbabasını desteklemek için modasıyla eğlendi.

Ekim 2020'de, şimdiki başkanla Michigan, Hills'i ziyaret etti ve üzerinde "Biden 2020" yazılı mavi bir kazak giydi.

BB1ghxGd.img?h=755&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ayrıca, Biden'in Ocak ayındaki açılışında bir açıklama yaptı ve klasik erkek giyim görünümüne kendi dokunuşunu ekledi.

Kıyafeti arasında koyu renk bir takım elbise ceketi, uyumlu bir flare pantolon, bir balıkçı yaka kazak, siyah bir maske ve deri eldivenler vardı.

Nike'ın web sitesine göre Maisy, üç parçalı görünümünü o zamanlar piyasaya sürülmemiş bir çift Air Jordan 1 Mid spor ayakkabı ile tamamladı.

BB1ghxGf.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

BB1ghnKk.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.