Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çalışma Gösteriyor ki: COVID, Uzun Vadede Kalp Hasarına Neden Olabiliyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Çalışma Gösteriyor ki: COVID, Uzun Vadede Kalp Hasarına Neden Olabiliyor

Pandeminin başlarında doktorlar, COVID-19'un kalp de dahil olmak üzere vücuttaki hemen hemen her organa büyük zarar verebileceğini fark ettiler. Sıkıntıların çoğu geçici olsa da, aylar geçtikçe, bazı kişilerin virüse yakalandıktan sonra tam olarak iyileşmediğini fark ettiler. Şimdi, yeni bir çalışma, hayatta kalan bazı kişilerin çeşitli şekillerde uzun vadeli kalp hasarına maruz kaldığını doğruluyor. Okumaya devam edin ve sağlığınızı ve başkalarının sağlığını garantilemek için, Koronavirüse Sahip Olduğunuz Bu Kesin İşaretleri kaçırmayın.

BB1adrvS.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Chicago Üniversitesi'nde tıp, kardiyoloji profesörü ve çalışmanın baş yazarı Dr. "Çok modlu görüntüleme ve fizyolojik testlerle uzunlamasına takip, edinilmiş COVID-19 kalp hastalığının tüm kapsamını tanımlamak için önemli olacaktır."

Pinney ve meslektaşlarına göre, şiddetli enfeksiyonlu ve ventilasyona zorlanan COVID-19 hastaları, uzun vadeli kalp hasarı riski altındadır. Bu tür kalp hasarı, SARS gibi benzer solunum yolu enfeksiyonlarından muzdarip insanlar için yaygındır. Bununla birlikte, COVID durumunda, hasar daha kötü görünüyor.

İkinci çalışmada, koronavirüs hastalarının yaklaşık dörtte birinde miyokardiyal hasar olduğunu belirttiler.

Pinney, "Miyokardiyal hasar, serum troponininde saptanabilir artışlara, değişen derecelerde ventriküler disfonksiyona ve nispeten sık kardiyak aritmilere neden olur," dedi. "Bu etkilerin basitçe ölüm de dahil olmak üzere kötü hasta sonuçlarıyla ilişkili olup olmadığı veya hasta ölümlerine doğrudan katkıda bulunup bulunmadığı henüz belirsizdir."

Obezite Komplikasyonları Artırır

Üçüncü çalışma, aşırı vücut yağı, kontrolsüz kan şekeri, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol dahil olmak üzere obezite ile ilgili risk faktörlerine sahip kişilerin COVID ile ilişkili komplikasyon riski daha yüksek olduğunu buldu.

Üçüncü çalışmanın baş yazarı ve tıp profesörü ve Mount Sinai Heart'taki Marie-Josee ve Henry R.Kravis Kardiyovasküler Sağlık Merkezi'nin tıbbi direktörü Dr. Jeffrey I.Mekanick, bulguların müdahaleyi bir öncelik haline getirmeyi desteklediğini açıklıyor. Amerikalıların yüksek bir yüzdesi bu risk faktörlerinden en az birinden muzdariptir.

"Kardiyovasküler riski azaltmak için metabolik sürücüleri hedefleyen sağlıklı yaşam tarzları ve farmakoterapinin rolü iyi yapılandırılmıştır" diye açıkladı. "Ancak, COVID-19 pandemisinden çıkarılan dersler, akut kardiyovasküler hastalık sonuçlarında gözlemlenen faydalara benzer şekilde, bu müdahalelerin daha kısa vadeli faydalarını destekliyor." Kendinize gelince, bu salgını en sağlıklı şekilde atlatmak için, COVID Yakalama Olasılığınız En Yüksek 35 Yeri kaçırmayın.

Kaynak: EATTHIS, NOTTHAT

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.