Zıplanacak içerik

Yeni 'corona' virüsünün belirtileri neler, virüsten nasıl korunulur?

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

2019 İngiltere Güzeli bir doktor olarak COVID-19 ile savaşmak için tacını veriyor

BB12eOM5.img?h=875&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

• Cevaplar 2,2b
  • Görüntü 676,7b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Most Popular Posts

• Corona Virüsü Nedir?  

• Coronavirus ve SARS: Birbirlerine Nasıl Benzerler? Ocak ayından bu yana, koronavirüs (2019-nCoV), Çin'in Wuhan şehrinde, binlerce kişiyi zaten etkileyen tam teşekküllü bir küresel halk sağl

• Dünya Sağlık Örgütü corona virüsün adını değiştirdi, aşı için tarih verdi (Corona virüsünde son durum) Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yaptığı açıklamada, Çin'de çıkan yeni tip Corona virüse (2019-nCo

Gönderilen Görseller

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Test Pozitif çıkan Chris Cuomo: Bu virüsü yenmeni sırrı burada: 

Alıntı

Chris Cuomo: Here's the secret to kicking this virus

Alıntı

CNN'den Chris Cuomo, bir akciğer uzmanının Covid-19 ile nasıl savaşacağına dair verdiği tavsiyeden bahsediyor ve onu yenmek için virüse karşı savaşmanız gerektiğini söylüyor.

Virüse yakalananlara çok önemli bilgiler veriyor. Cuomo'nun virüse yakalandıktan sonra doktorların yardımıyla çizdiği yolu ve virüsle nasıl savaştığını anlatıyor

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Koronavirüs'te hayatta kaldım — İşte Bilmenizi İstediklerim

Koronavirüs ile mücadele, zihnime sonsuza dek kazınacak bir deneyimdir. Hafif bir vaka olarak kabul edilen şeyim vardı, ama en zayıf haliyle bile, bu virüs acımasız. Şimdi iyileştiğime göre, hikayemi paylaşıyorum çünkü insanların bu durumu ciddiye almasını istiyorum. Diğerleri kafa kafaya koronavirüsle yüzleşip öbür tarafa canlı olarak çıkacak kadar şanslı olmayacak. İşleri tersine çevirmek için evde kalmak zorundayız. Bu savaşa birlikte savaşmalıyız - ve kazanmalıyız.

BB12eVbY.img?h=1120&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Her şeyin başladığı yer

Erkek arkadaşım ve ben, ilk kez koronavirüs ile temas ettiğimiz yere geri adımlarımızı izlemeye çalışıyoruz ve Mart ayının başındaki 40. doğum gününü kutlamak için dışarı çıktığımız gece olduğunu düşünüyoruz. O Cuma gecesi Long Island'da bir Meksika restoranına gittik ve çok fazla kahkaha ve yemek paylaştık. Payetlerini bu mega margaritaya yerleştirerek sırayla aldık, masanın etrafından geçtik.

O zamanlar hiçbir şey düşünmedik elbette. Haberler, COVID-19'un Amerika'daki yayılışını rapor etmeye başlamıştı, bu yüzden tam olarak aklımın önünde değildi. Hayatımı hala her zamanki gibi yaşıyordum - her gün çalışmak için trene binmek, uzun saatler çalışmak, arkadaşlarla ve ailenizle dışarı çıkmak ve evet, Margaritaları paylaşmak. Yiyecek ve içecekleri paylaşmak, koronavirüsten sonra sonsuza dek değişebilen (ve olması gereken) 13 günlük alışkanlıktan biridir.

Şimdi geriye dönüp baktığımda, bunun her şeyin başlangıcı olması gerektiğini düşünüyorum. Erkek arkadaşım Louis, Pazartesi günü semptomlar göstermeye başladı, ancak tipik bir soğuk algınlığı olduğunu varsaydık. Evden çalışıyor, bu yüzden sadece patlayacağını düşündük. Beş gün boyunca vücut ağrıları ve hafif ateşi vardı, ancak endişe nedeni gibi görünmüyordu. Sonra beni yere indirdi.

Kaosun ortasında çalışmak

BB12eXwp.img?h=708&w=1064&m=6&q=60&o=f&l

O zamanlar bir ev tekstili şirketinde çalıştım ve koronavirüs hakkında haberler etrafımızda olsa da, her zamanki gibi çalışmaya devam ettik. Aslında, fabrikaları geri döndükten ve nihayet tekrar çalıştığından, Çin'den o hafta iki kat daha fazla teslimat aldık. Ofisteki insanlar soğuk virüs gibi görünen bir şey almaya başladılar, ancak çoğu hala çalışmaya devam etti.

Belirtilerim 16 Mart Pazartesi günü başladı. Louis hastalandığından beri bir hafta geçti. Her şey düşük ateşle başladı, yaklaşık 99 ila 100 derece. Kendimi çok zayıf hissettim, ama yine de işe gittim. Günün sonunda, patronuma gitmek zorunda olduğumu söyledim. Bu noktada, koronavirüs New York'u ele geçirmeye başlamıştı, bu yüzden evden çalışmam söylendi. Salı günü baş ağrısı başladı. O kadar yoğundu ki uzanmak zorunda kaldım - başımı dik tutmak çok zordu. Ağrı esas olarak gözlerimin arkasında, çok ağır bir sinüs baş ağrısı gibi oldu.
Kötüden kötüye

Haftanın sonunda bir şeyin kapalı olduğunu biliyordum. Tipik bir hastalık böyle hissetmiyordu. Her şey acıdı. Kendimi biraz şaşırmış hissettim ve başım ağrıyor. Louis ve ben tıbbi yardým arama zamaný geldiđine karar verdik. Ateşim sadece 100.6 derece idi, ama cildimin zıt yönlere doğru çekildiğini hissettim. İşte o zaman gerçekten korktum. Dizlerim, ellerim ve hatta kulak memelerim ağrıyor. Tüm vücudum uykuya dalmış gibi karıncalandı.

Evrakları doldurduğum ve doktoru beklediğim yakınlardaki acil bakıma gittik. Beni muayene ettikten sonra, doktor koronavirüs için pozitif test yapacağımdan emin olduğunu söyledi, ancak kesin olarak bilmek isteyip istemediğimi test etme seçeneği verdi. Louis'den sözleşme yapacağımdan emindi. Test edilmeyi seçtim, ancak sonuçlarımı bir hafta sonrasına kadar almadım.

Daha sonra hızlı sonuçların sadece hastanede verildiğini öğrendim. Test, mümkün olduğunca burnuma kadar çok uzun bir pamuklu çubuk koyarak doktordan oluşuyordu - alnıma gittiğini hissettim. Bana Tylenol'u almak için tavsiyeyle eve gönderdi ama benim için yapabileceği daha fazla bir şey olmadığını söyledi. Ayrıca sulu kalmanın önemini de vurguladı. Eve giderken, mağazada bulabileceğimiz Tylenol'u satın aldık.

Diğer birçok temel ile birlikte ilaç bulmak şu anda zordur - bu da gerçekten ihtiyacı olan insanlar için işleri daha da zorlaştırır. Panik satın almanın aslında yararlı olmamaya dair daha fazla neden.

Zirve Yaptığı Zaman

BB12eQH4.img?h=708&w=1064&m=6&q=60&o=f&l

O cumartesi akşamı mutlak kötüydü. Ateşim 101.8 dereceye yükseldi ve uyuyamadım. Bolca terliyordum ve dizlerim, kalçalarım ve sırtım çok acı çekiyordu. Sanki hiç eğitim görmediğim bir maraton koşmuş gibiydim. Sallayamadım. Tat ve koku hissimi kaybettim, bu da bir şeylerin tadına bakabileceğim umuduyla yemeğimi aşırı baharatlandırmamı sağladı. İşe yaramadı. Sonra mide ağrısı ve ishal geliştirdim. İşin tuhafı, geliştirdiğim kuru öksürük en sonunda geldi. Yeni koronavirüs hakkında duyduğum anekdotların çoğuna göre semptomlarım tersine döndü.

Orada uzanırken, sadece her gün hayatta kalmaya çalışırken, zaten bunalmış bir hastaneye gitmek zorunda kaldığım korkum aşikardı. Yardım almaya zorlanacağım ve bana yardım edecek yeterli doktor, hemşire, vantilatör veya yatak olmayacağından korktum. Tedavisi ve aşısı olmadığından korktum. Hastanede yalnız olma ve muhtemelen tek başına ölme düşüncesi, düşüncelerime ağırlık verdi. Ne kadar kötüye gideceğimi bilmiyordum ve hepsinin belirsizliğinden korktum.

Sonunda ertesi Çarşamba günü ateşim kırıldı. O gece yatağa gittim ve ertesi sabah, tutarlı kalan 98,6 derecelik mükemmel bir sıcaklığa uyandım. Böyle bir rahatlama oldu. İki gün sonra, sağlık departmanı beni COVID-19 için pozitif test ettiğim haberiyle aradı. O zamana kadar devam eden kuru öksürük dışında kendimi tekrar kendime dönüyordum.

Keşke daha önce bilseydim

Geriye dönüp baktığımda, insanların bu virüsü daha ciddiye almasını diliyorum. New York'ta hepimiz birbirimizin üstünde yaşıyoruz ve sadece işe gitmek için trene binmek bile bizi ifşa ediyor. İnsanların, benim gibi "hafif" bir dava açsanız bile bunun ne kadar şiddetli olduğunu anlamalarını dilerim.

Birçok doktorun virüsü kasıldıktan sonra muhtemelen bağışıklığa sahip olduğundan bahsettiğini biliyorum, ancak şu andan itibaren hala halka maske takıyorum.

Bunun mümkün olup olmadığını bilmesek de, bunu bir daha yakalamak istemiyorum. Şansımı denemiyorum. Medyanın orantısız bir şey yaptığını söylediklerini biliyorum, ama bu doğru değil. Bu gerçekten acı vericiydi ve şanslıydık.

Kaynak: R. Velasco, J. Babakhan

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Dikiş Gerektirmeyen Yüz Maskesi Yapımı

Bu maske, kendi mikroplarınızın başkalarına yayılmasını azaltmak için tasarlanmıştır. Tıbbi bir N95 maskesinin yerini almaz.
Bandanalar veya lastik bantlar bulamazsanız, pamuklu bir çarşaf veya tişörtü 56 cm kadar kesebilir ve bir saç bağı da kullanabilirsiniz. Lastik bandınız ve / veya saç bağlantınız kulaklarınıza rahatça oturmuyorsa, ikisinden de bir şerit geçirin ve başınızın arkasına bağlayın.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Hemşire eldiven giymesine rağmen çapraz-bulaşm / kontaminasyonun nasıl olduğunu gösteriyor

Sonuç:

Molly (Videodaki Hemşire) size her zaman bir şeye dokunduktan sonra ellerinizi yıkayın diye öneride bulunuyor ve bunun neden böyle olması gerektiğini de size yukarıdaki videoda göstermeye çalışıyor. 

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

New York'tan gelen en son haberlere göre Virüs Ölümleri En Yüksek Seviyeye Çıktı, ancak Hastaneye Yatırılanların sayısında azalma göründü...

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

İBB Bilim Kurulu’ndan coronaya karşı 8 maddelik öneri!

Türkiye’de en ağır şekilde İstanbul’da hissedilen corona virüsü salgını ile mücadele için İBB’nin daveti üzerine oluşturulan Bilim Kurulu, önerilerini açıkladı. 8 öneride bulunan Bilim Kurulu, İstanbul’da alternatif tedavi merkezleri kurulmasını ve spor salonu gibi geniş alanların izolasyon birimleri olarak kullanılmasını talep etti.

Kurulun hazırladığı 8 maddelik öneri listesi şöyle:

1-Alternatif tedavi merkezleri kurulmalı; bu merkezlerin yanı sıra, izolasyonun sağlanması için spor ve benzeri geniş alanlı salonlardan izolasyon birimleri olarak yararlanılmalıdır.

2-Termal kameralarla tespit edilen şüpheli vakaların hızla muayenesi ve testleri yapılarak izolasyonu sağlanmalıdır.

3-Çalışmak zorunda olan tesislerde belirli aralıklarla tedbir önlemlerinin (test dahil) alınmasına ilişkin kontrol mekanizmaları harekete geçirilmelidir.

4-Pandemi hastanelerinde ihtiyaç duyulan malzeme ve ekipmanların sağlanması ve dağıtımı için ek önlemler alınmalıdır.

5-Halkın moral ve motivasyonunu yüksek tutmak ve ‘'evde kal'' çağrısını güçlendirmek adına, çeşitli projeler üretilmelidir.

6-Test sayısı artırılarak filyasyona hız verilmelidir.

7-Sağlık çalışanlarının korunmasına yönelik önleyici eylem planlarının ortaya konulmasına çalışılmalıdır. (Kişisel Koruyucu Ekipman, Konaklama vb.)

8-Salgın yayılım hızının engellenmesine ilişkin her türlü kapanma tedbirlerine başvurulması gerekmektedir.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Çin'de Koronavirüsün başladığı yer olan Wuhan'daki kısıtlamalar kaldırıldı.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

ABD'de koronavirüs yüzünden bir günde yaşanan en yüksek can kaybı: 1.800 kişi hayatını kaybetti

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Koronavirüs salgını sürecinde Türkiye'deki en yüksek ölüm yaşandı

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle Türkiye'de son 24 saatte 87 yurttaş yaşamını yitirirken 4 bin 117 vaka tespit edildi.

Gönderi tarihi:
5 saat önce, Admin dedi:

'Koronavirüsten korumak için kedilerinizi evde tutun'

Neden ki ? 

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin
47 dakika önce, Radya dedi:

Neden ki ? 

Kendilerini her şeye sürdüklerinden olabilir mi? 

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Amerika da veriler gösteriyor ki yüzlerce genç Amerikalı koronavirüsten kurtulamayarak ölmüş...

Bu tür ölümlerin açık ara en fazla sayısı ülkenin en büyük salgını olan New York'a geldi. Çarşamba günü itibariyle, 20 yaşın altındaki altı New York sakini, 20'li yaşlarında 33, 30'larında 118 ve 40'larında 265 kişi öldü.

Daha da fazla genç, hastane ziyaretini gerektiren ciddi ve tehlikeli hastalık vakalarına yakalanıyor. Devlet sağlık biriminin hem hastaneye yatışlar hem de ölümler için yaş verilerini bildirdiği Colorado'da 50 yaşın altındaki 247 kişi hastaneye kaldırıldı. Bu hastalardan dokuzu öldü.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından Çarşamba günü 1.400'den fazla hastaneye yatışa ilişkin veriler, covid-19 ile hastaneye yatırılan kişilerin yüzde 25'inden fazlasının 50 yaşın altında olduğunu gösterdi.

Bu gençlerin çoğu astım, diyabet ve hipertansiyon gibi altta yatan rahatsızlıklardan muzdaripti. . Ancak, CDC'nin verileri olan en az yedisinin dış sağlık problemleri yoktu, bu da ciddi vakaların küçük bir kısmının açıklanmasının zor olduğunu vurgulamaktadır.

New York'ta, hastalıktan ölen 30 ila 39 yaş arasındaki hastaların yüzde 64'ü önceden var olan bir durumdan, genellikle yüksek tansiyon veya diyabetten muzdaripti. Ancak bu, olası bir etken faktörü olmadan vakaların yaklaşık üçte birini bırakıyor.

Acil doktor ve Scripps Memorial Hastanesi La Jolla'daki canlandırma direktörü Shawn Evans, salgının ön saflarındaki diğer doktorların kaç kişinin hastaneye kaldırıldığını ve yoğun bakım ünitesinde yoğunlaştığını söyledi. Salgın.

Bir röportajda, yoğun bakım ünitesindeki covid-19 hastalarının yaklaşık yarısının 50 yaşın altında olduğunu tahmin eden Evans, "Bu, bu diğer ülkelerdeki verilere dayanarak tahmin ettiğimiz gibi bir şey değil." Dedi.

Evans, hastalığa yakalanan ve iyileşen gençlerin büyük çoğunluğunun dedi. Ancak bir azınlık için, kanın oksijen taşıyan hemoglobin hücrelerinde benzersiz bir değişikliğe neden olduğu görülmektedir.

Gençlerde bazı semptomların uzun süreli karbon monoksite maruz kalmasına benzeyen Evans, "Aksi takdirde formda olan gençler bunu daha uzun süre tolere edebilir, ancak kalp ve solunum fonksiyonları pahasına," dedi.

Genç hastaların, evde daha uzun süre mücadele ettikten sonra daha sonra gelme eğilimleri gördüğünü söyledi. Ancak trajik bir dönüşe sahip olanlar için, bu genellikle hızlı bir şekilde gerçekleşir.

“Onlar kötüleştiklerinde çok daha dramatik bir şekilde yapıyorlar” dedi.

Evans, bu durumlarda, oksijen eksikliğinin kalbin sağ tarafının ekstra çalışmasını zorlaştırdığını ve bu da pulmoner hipertansiyona yol açtığını söyledi. "Akciğerler kenetlenir, sürekli akciğerlere kan akışı sağlar."

Evans ve meslektaşları derinden evrimleşen şey, hastalıkla savaşamayan gençlerin rastgele görünüşüdür.

"30 yaşında çok uygun bir triatlet satranç oynayan, 45 yaşında hiç egzersiz yapmayan kadar savunmasız," dedi. “Bu virüsün ana anahtarı kimin ürettiğini biliyorduk.”

Ancak, covid-19'un sadece yaşlıları ve sakatlığı ciddi şekilde tehdit eden bir hastalık olduğu izlenimi altındaki genç insanlar için bir mesajı var.

“Sadece genç oldukları için savunmasız oldukları anlamına geliyor” dedi. "Hiç kimse herhangi bir anda hangi bağışıklık korumasına sahip olduklarını bilmiyor."

Howard Hughes Tıp Enstitüsü'nde bir araştırmacı ve Rockefeller Üniversite Hastanesi'nde bir doktor olan Jean-Laurent Casanova, bazı gençler arasında virüsün savunmasızlığının DNA'sında kısmen kodlanmış olabileceğinden şüpheleniyor.

Casanova, yirmi yılı aşkın bir süredir “doğuştan gelen bağışıklık hataları” veya insanları belirli hastalıklara karşı hassas hale getiren genetik koşulları araştırmıştır. Genellikle tek bir gendeki tek bir mutasyonun neden olduğu bu durumlar, bağışıklık sisteminin belirli virüslere veya bakterilere verdiği yanıtı engelleyerek görünüşte sağlıklı gençlerin bir alt kümesinin neden aşırı hastalandığını açıklayabilir.

2015 yılında laboratuvarı, hayatı tehdit eden bir influenza vakası olan bir yürümeye başlayan çocuğun, genin içinde, bir hücrenin hücumunu uyaran belirli bir tür bağışıklık proteinini kodlayan bir mutasyonu olduğunu keşfetti. Araştırmacılar, genetik olarak fareleri aynı mutasyona sahip olacak şekilde tasarladıklarında, farelerin virüse karşı daha savunmasız olduğunu keşfettiler.

Şimdi, Casanova, 100'den fazla ülkedeki koronavirüs ile ciddi şekilde hasta olan gençlerden toplanan bir genetik materyal. Onun umudu, genomların virüse yatkınlığı açıklayabilecek “aday” mutasyonları ortaya çıkaracaklarıdır.

"Birinci adım anlamaktır," dedi Casanova. Ama eğer bir mutasyonu tanımlayıp laboratuvarda test edebiliyorsa, "ikinci adım onu nasıl önleyebileceğiniz, nasıl düzeltebileceğinizdir."

Doğuştan gelen bağışıklık hatalarının neden olduğu hastalıkların, bir virüsün davranışını anlamak için yararlı olduğunu söyledi, çünkü bunlar yaş veya altta yatan koşullarla komplike olmayan “saf vakalar” dır. Ve genellikle bir tedavi arayışında ipuçları sağlayabilirler.

Örneğin Casanova, TB'ye neden olan bakteri cinsiyle savaşan bir protein olan düşük gama interferon düzeylerine neden olan bir çift mutasyona sahip olduklarında insanların tüberküloza daha duyarlı olduklarını keşfetti. Neyse ki, gama interferonun 30 yıldan fazla bir süredir ilaç olarak mevcut olduğunu ve bunun hastalık için umut verici bir potansiyel tedavi haline geldiğini söyledi.

"Bu, genetik bozukluğu olan hastalarda bir durumu anladıktan sonra neler yapabileceğinizin çok iyi bir örneğiydi" dedi.

Florida'da Nicole Buchanan, kocasının ölüm çekiçlerini koronavirüsün istisnasız öldürebileceğini umduğunu söyledi.

“Tek umabileceğim başka birinin gözlerini açması” dedi. "Başka birinin kızımın ve benim içinde olduğum acıyı yaşamasını istiyorum."

Buchanan, Conrad'ın eve gelmediğinin farkına varırken her geçen gün daha da zorlaştığını söyledi. Hala öfke ile boğuşuyor, başlangıçta covid-19 için test edilmediğini çünkü genç ve sağlıklı olduğunu ve denizaşırı olmadığı için. Acil servise bırakıp arabayı park ettikten sonra onu bir daha asla göremediği gerçeğiyle hala mücadele ediyor.

Bilmeden önce tedavi edildi ve bir ventilatör giydi ve salgın verildiğinde hiçbir ziyaretçiye izin verilmedi. Keder bile yalnız bir egzersizdir. İki erkek kardeşi ve eşleri, sosyal mesafeden dolayı içeri girdiler, ancak gün boyunca uzaktan ziyaret etmek ve destek sunmak için arka bahçesine geldiler.

Bu hafta yakılsa bile Conrad için henüz bir anıt toplantısı yapılmadı.

Şimdilik, Buchanan, bir hemşirenin ölmeden çok önce Conrad'ın kulağına tuttuğu anı tekrar tekrar sürdürüyor, böylece karısı ve kızı vedalarını söyleyebiliyordu. Birlikte ona Marley'nin “Üç Küçük Kuş” şarkısını söylerler.

Kaynak: The Washington Post

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Veteriner hekimlere göre koronavirüs ve evcil hayvanlar hakkında bildiklerimiz

Tekir kediniz bir kaplandan farklı bir kategoride olabilir, ancak Bronx Hayvanat Bahçesi'ndeki büyük bir kediye yeni koronavirüs bulaştıktan sonra, evcil hayvan sahipleri evde tüylü arkadaşlarının risk altında olup olmadığını merak ettiler.

BB12kyro.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Evcil hayvanlar ve COVID-19 hakkında bildiklerimiz

İnsanlar evcil hayvanlardan hastalanabilir mi?

Yurtdışında koronavirüs için pozitif test eden kediler ve köpekler hakkında çok az rapor olmasına rağmen, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), ABD'de hiçbir evcil hayvanın hastalanmadığını ve şu anda evcil hayvanların koronavirüsü geri alabileceğine dair bir kanıt olmadığını söyledi. onların sahipleri.

Ajans, "Evcil hayvanlar da dahil olmak üzere refakatçi hayvanların COVID-19'u insanlara yayabileceğine veya ABD'de bir enfeksiyon kaynağı olabileceğine dair kanıtımız yok." Dedi.

Şu ana kadar tıp ve veterinerlik tıbbi literatüründe yayınlanmış çok sınırlı veriler olsa da, genel olarak koronavirüslerin hayvanlara bulaştığını bildiğimizi hatırlamak zorundayız, "ABC News baş tıbbi muhabiri Dr.

Egzotik, küçük bir hayvan ve yaban hayatı veterineri olan Dr. Evan Antin, ABC News'e şunları söyledi: o kişi de. "

Bir hayvanın hasta olup olmadığını nasıl anlarım?

BB12kh9I.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bronx Hayvanat Bahçesi baş veterineri Dr. Paul Callie, "Hasta olan tüm kaplanların ve aslanların öksürüğü vardı, üretken öksürük değil kuru öksürüktü." "Çalıştığı bilinen bir tedavi yok, bu yüzden sadece semptomatik olarak tedavi ettik."

Koronavirüs kürk üzerinde yaşayabilir mi?

Basitçe söylemek gerekirse, "bilmiyoruz," dedi Ashton. "Henüz resmi ve resmi olarak araştırılmadı."

Araştırmalar, virüsün sert yüzeylerde yaşayabildiğini, ancak hayvan kürkünde yaşayabileceği bilinmemektedir.

İnsanlar hayvanların çevresinde ne gibi önlemler alabilirler?

BB12kyrA.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

CDC ve Amerikan Veteriner Hekimleri Birliği (AVMA), bir insanın hasta olup olmadığını ve COVID-19'a sahip olduklarını ima ettiklerini veya varsayıldıklarını, diğerlerinden olduğu gibi evcil hayvanlardan uzak durmaları gerektiğini önermektedir.

CDC, "Evcil hayvanınızla ilgilenmeniz veya hasta olduğunuzda hayvanların etrafında olmanız gerekiyorsa, onlarla etkileşime girmeden önce ve sonra ellerinizi yıkayın," dedi.

"Açıkçası evcil hayvanınızda bir çamaşır suyu mendili kullanamazsınız - belki de mümkünse onları bir kez suyla silmek," diye önerdi Ashton, en önemli koruyucu taktiğin hayvana nasıl davranacağınızı tekrarlamak olduğunu söyledi. ve kendinizi iyi hissetmiyorsanız mesafenizi koruyun.

Evcil hayvanınız hastalanır veya semptomatik hale gelirse ne yapmalı?

CDC, "Evcil hayvanınızın sağlığı hakkında sorularınız varsa veteriner hekiminizle konuşun."

AVMA'ya göre, "Evcil hayvanın kendisinin uygun şekilde bakımının yapılamaması riski yoksa, ev halkı üyelerinde COVID-19 tanımlanmış olsa bile evcil hayvanları evden çıkarmak için hiçbir neden yoktur."

Hayvanlar nasıl test edilir?

BB12cmZ5.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

4 yaşındaki hayvanat bahçesi kaplanı Nadia, ABD'deki ilk COVID-19 hayvanı örneğiydi. Testi USDA veteriner laboratuvarında yapıldı ve insanlara verilen testlerden tamamen farklı. Virüs ve insanların ve hayvanların güvende tutulmasına yardımcı olmak için nasıl bulaştığı hakkında önemli bilgiler sağlar.

Kaynak: ABC NEWS

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Temel İşlerinizi Yaparken

Bakkal/Market Alışverişi, Paket Servisi, Bankacılık, Benzin Almak ve Doktor Ziyaretleri.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki topluluklar yakın teması sınırlandırarak COVID-19'un yayılmasını yavaşlatmak için adımlar attıkça, insanlar yiyecek ve ilaç satın alma ve bankacılık faaliyetlerini tamamlama gibi temel ev ihtiyaçlarını nasıl karşılayacakları konusunda yeni zorluklarla ve sorularla karşı karşıyadır. Aşağıdaki bilgiler, bu hane halkı ihtiyaçlarını güvenli ve sağlıklı bir şekilde nasıl karşılayacağınız konusunda tavsiyeler vermektedir.

COVIDweb_24_suppliesOnHand.png

Gıda ve diğer ev eşyaları için alışveriş
Hastaysan evde kal.

Hastaysanız veya ateş, öksürük veya nefes darlığı gibi COVID-19 semptomlarınız varsa alışveriş yapmaktan kaçının.

Online sipariş veya kaldırım kenarı pikap kullanın.

Eve teslimat veya kaldırım kenarı alımı için (mümkünse) çevrimiçi yiyecek ve diğer ürünleri sipariş edin.
    Sadece ihtiyaç duyduğunuzda sadece marketi veya ev gereçleri satan diğer mağazaları ziyaret edin. Bu, başkalarına ve COVID-19'a neden olan virüse maruz kalmanızı sınırlar.

Alışveriş yaparken kendinizi koruyun.

Alışveriş yaparken ve kuyruklarda diğerlerinden en az 6 metre uzakta durun.
    Kamuya çıkmanız gerektiğinde ağzınızı ve burnunuzu bez bir bezle örtün.
    Şahsen ziyaret etmeniz gerektiğinde, daha az kişinin orada olacağı saatlerde gidin (örneğin, sabah erken veya gece geç saatlerde).
    Şiddetli hastalık için daha yüksek risk altındaysanız, mağazanın daha yüksek risk altındaki insanlar için özel saatleri olup olmadığını öğrenin. Eğer öyleyse, o saatlerde alışveriş yapmaya çalışın. Şiddetli hastalık riski yüksek olan kişiler arasında 65 yaş ve üstü yetişkinler ve altta yatan ciddi tıbbi rahatsızlıkları olan herhangi bir yaştaki insanlar bulunur.
    Alışveriş sepetini dezenfekte edin, varsa dezenfekte edici mendiller kullanın.
    Öksürükleri ve hapşırmalarını kapatın.
    Gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza dokunmayın.
    Mümkünse, temassız ödeme kullanın (paraya, karta veya tuş takımına dokunmadan ödeme yapın). Para, kart veya tuş takımı kullanmanız gerekiyorsa, ödeme yaptıktan hemen sonra el dezenfektanı kullanın.

Mağazadan çıkarken el dezenfektanı kullanın. Eve geldiğinde ellerini yıka.

Mağazadan çıktıktan sonra el dezenfektanı kullanın. Eve geldiğinizde ellerinizi en az 20 saniye sabun ve suyla yıkayın.
    Evde, gıda güvenliği yönergelerini izleyin: temiz, ayrı, aşçı, chillexternal simgesi. Gıda veya gıda ambalajının COVID-19'dan hastalanmakla bağlantılı olduğuna dair bir kanıt yoktur.

COVIDweb_delivery_02-01.png

Teslimatları ve paket siparişlerini kabul etme
Mümkünse yüz yüze görüşmeyi sınırlandırın.

Sipariş verirken çevrimiçi veya telefonda ödeme yapın (mümkünse).
     Mümkün olduğunca yüz yüze temas etmeden teslimatları kabul edin. Teslimatların evden dışında güvenli bir yerde bırakılmasını isteyin (ön sundurma veya lobi gibi), kişiden kişiye etkileşim olmadan. Aksi takdirde, teslimatçıdan en az 6 fit uzakta durun.

Teslimatları kabul ettikten veya posta topladıktan sonra ellerinizi yıkayın veya el dezenfektanı kullanın.

Teslimatınızı aldıktan veya paket servisinizi eve getirdikten sonra, 20 saniye boyunca ellerinizi sabun ve suyla yıkayın. Sabun ve su yoksa, en az% 60 alkol içeren bir el dezenfektanı kullanın.
     Bir postaneden veya ev posta kutusundan posta topladıktan sonra, ellerinizi en az 20 saniye sabun ve suyla yıkayın veya en az% 60 alkol içeren bir el dezenfektanı kullanın.

Clean_disinfect_touchpad.png

Bankacılık
Mümkün olduğunca çevrimiçi banka.

Bankayı ziyaret etmeniz gerekiyorsa, varsa ATM'yi kullanın. ATM klavyesini kullanmadan önce dezenfekte edici bir bezle temizleyin.
     İşiniz bittiğinde, en az% 60 alkol içeren bir el dezenfektanı kullanın. Eve geldiğinizde ellerinizi en az 20 saniye sabun ve suyla yıkayın.

COVIDweb_gasPump_2-01.png

Benzin almak
Kollara veya düğmelere dokunmadan önce eldiven kullanın veya dezenfekte edici mendiller kullanın.

Tutamak ve düğmelere dokunmadan önce (varsa) eldiven veya dezenfektan mendil kullanın.
     Yakıt doldurduktan sonra, en az% 60 alkol içeren bir el dezenfektanı kullanın. Eve veya bir yere sabun ve su ile geldiğinizde ellerinizi en az 20 saniye yıkayın.

COVIDweb_04_CallDoc.png

Doktora gitmek veya ilaç almak
Doktorunuzla çevrimiçi, telefon veya e-posta yoluyla konuşun.

Varsa teletıp kullanın veya doktorunuzla veya hemşirenizle telefon veya e-posta yoluyla iletişim kurun.
    Acilen ihtiyaç duyulmayan yeniden programlama prosedürleri hakkında doktorunuzla konuşun.

Şahsen ziyaret etmeniz gerekiyorsa, kendinizi ve başkalarını koruyun.

COVID-19'unuz olduğunu düşünüyorsanız, ofise bilgi verin ve rehberliği izleyin.
    Kamuya çıkmanız gerektiğinde ağzınızı ve burnunuzu bez bir bezle örtün.
    Gözlerinize, burnunuza veya ağzınıza dokunmayın.
    Tutamaklar, düğmeler, dokunmatik yüzeyler (varsa) gibi sık dokunan yüzeylerde dezenfekte edici mendiller kullanın.
    İçeride ve sırada iken diğerlerinden en az 6 metre uzakta durun.
    Ödeme yaparken mümkünse temassız ödeme yöntemleri kullanın. Dokunmadan ödeme yapamıyorsanız, kart, nakit veya çekle ödeme yaptıktan sonra ellerinizi dezenfekte edin. Eve geldiğinizde ellerinizi en az 20 saniye sabun ve suyla yıkayın.

Eczaneye yüz yüze ziyaretleri sınırlayın.

Tüm reçetelerinizi aynı anda sipariş etmeyi ve almayı planlayın.
    Mümkünse, reçeteli siparişleri önceden arayın. Arabaya sürülen pencereleri, kaldırım kenarındaki hizmetleri (reçete hazır olana kadar arabanızda bekleyin), posta siparişini veya diğer dağıtım hizmetlerini kullanın. Evcil hayvan tıbbı için de aynısını yapın.
    Eczaneyi daha sık ziyaret etmek zorunda kalmamak için daha fazla ilaç tedarik edip edemeyeceğinizi öğrenmek için doktorunuza ve eczacınıza danışın.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Amerikan Başkanı Donald Trump Neden Sıtma Tedavisinde Kullanılan Bir İlacı Koronavirüs Tedavisinde Kullanmak İçin Baskı Yapıyor?

Hidroksiklorokin hakkında gerçekten bilinenler, COVID-19 için tavsiye üzerine Trump'ın sabitlendiği ilaç

original.png

İki hafta önce, Fransız doktorlar bir mikrobiyoloji dergisinde enteresan bir gözlem yayınladılar. COVID-19 için bilinen bir tedavinin yokluğunda, doktorlar hidroksiklorokin olarak bilinen güçlü bir ilaçla deney yapmaya başlamışlardı.

On yıllardır, ilaç, bir virüs değil, bir parazitin neden olduğu sıtmayı tedavi etmek için kullanılmıştır. COVID-19 olan altı hastada, doktorlar hidroksiklorokin ile azitromisin (birçoğu virüs olarak değil bakterileri öldüren bir antibiyotik olan “Z-Pak” olarak bilinir) ile birleştirdiler ve bu rejimin altı gününden sonra altı kişinin de virüs.

Rapor, Fox News'da 21 kez hidroksiklorokin hakkında konuşmak için ortaya çıkan ünlü doktor Mehmet Oz'un dikkatini çekti. Oz'un Sean Hannity'ye söylediği gibi, “Bu ünlü bir bulaşıcı hastalık uzmanı olan Fransız doktor [Didier] Raoult, yüzde 100'de altı gün içinde virüsten kurtulabileceğini gösteren bir pilot çalışmada ilginç çalışmalar yapmıştı. tedavi ettiği hastaların Raoult son yıllarda pan-disiplin provokatör olarak haber yaptı; iklim değişikliğini ve Darwinci evrimi sorguladı. 21 Ocak'ta, Çin'deki koronavirüs salgınının zirvesinde, Raoult bir YouTube videosunda “İnsanların Çin'de koronavirüsten öldüğü gerçeği, bilirsiniz, çok endişelenmiyorum” dedi. Geçtiğimiz hafta, başkanına koronavirüs hakkında tavsiyede bulunan Oz, Raoult'u Hannity'ye “çok etkileyici” olarak nitelendirdi. Oz Hannity'ye Beyaz Saray'ı çok bilgilendirdiğini söyledi.

Anthony Fauci etkilenenler arasında değil. Çalışmanın başladığı gün, Beyaz Saray’ın koronavirüs görev gücüne danışmanlık yapan öncü bulaşıcı hastalık uzmanı Fauci, bulguları "anekdot" olarak önemsiz gösterdi. Rapor randomize bir klinik çalışma değildi - birçok kişinin sağlığının nasıl gittiğini görmek için takip edildiği, sadece bir virüsün saptanabilir olup olmadığı değil. Ve Oz’un “yüzde 100” yorumu dikkat çekici eksiklikleri içeriyor. Çalışmanın kendisine göre, hidroksiklorokin alan diğer üç hasta, altıncı güne kadar virüs için test edilemeyecek kadar hastaydı (yoğun bakımda entübe edildi). Bir diğeri ilaca kötü bir tepki gösterdi ve almayı bıraktı. Bir diğeri test edilmedi çünkü altıncı güne kadar öldü.

Bununla birlikte, Raoult’un çalışmasının yayınlanmasından bir gün sonra, Donald Trump bu konuda tweet attı: “HYDROXYCHLOROQUINE & AZITHROMYCIN, birlikte alındığında, tıp tarihindeki en büyük oyun değiştiricilerinden biri olma şansına sahip.” O zamandan beri, Trump defalarca bu iddiayı geri döndü. Cumartesi günü, oyun değiştirici teriminin ilacı yeterince açıklamayacağını söyledi: “Harika olacak. Çok güzel olacak. Çalışırsa, cennetten bir hediye olacak. ” Ventilatörlerin değerini ve sosyal mesafeyi küçümsedikten sonra, uzmanların virüsü aşmak için ezici bir çoğunlukla hemfikir olduklarını belirten tedbirler, Trump ülkenin ulusal bir stok için 29 milyon doz hidroksiklorokin tedarik edeceğini söyledi. İlacın kendisini almaya başlayabileceğini söyledi.

Bu iki hafta boyunca, Amerika Birleşik Devletleri başkanı dünyanın en önde gelen tıbbi yanlış bilgi satıcısı oldu. Bazı çok erken kanıtlar hidroksiklorokin'in COVID-19'un seyrini etkileyebileceğini gösterse de, Trump en iyi tıbbi danışmanını geçersiz kılıyor ve Amerikalıları şu anda ilacı denemeye teşvik ederek ciddi riskleri en aza indiriyor. Başkandan gelen tıbbi tavsiyelerin bu sertçe dağıtılması, ilacın kendisinin potansiyel zararının ötesinde tehlikelidir. Kişisel davranış ve hijyen için katı bir direktif zamanı, direktifleri verenlere muazzam bir güven gerektirir ve bunun mucize bir tedavisi olmayan bir hastalık olduğu gerçeğini anlar. Ancak, güven ilham vermek yerine, Trump, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki vaka sayısının düşük kaliteli tıbbi sağlayıcıların son derece etkili bir numarasına önem vermekten kaçındı: umutsuz insanları sahte güven ve kafa karıştırıcı mesajlarla ikna eden kanıtlanmamış bir tedavi umuduyla.

Hidroksiklorokin'in COVID-19'u tedavi etmek için nasıl çalışacağı belirsizdir, ancak ilaç şu anda hastalığın tedavisi için acilen incelenen birçok kişiden biridir. Test edilen ilaçlar arasında remdesivir gibi viral replikasyonu engelleyebilen ve virüsün insan hücrelerine bağlanma şeklini hedefleyebilen diğerleri bulunur. Yine de diğer ilaçlar, bir kişinin bağışıklık tepkisini modüle etmeyi amaçlar, aralarında IL-6 inhibitörleri olarak bilinen bir ilaç sınıfı. Hidroksiklorokin, virüsün kendisini veya bağışıklık tepkisini etkilemek için teorik bir potansiyele sahiptir. Sıtma tedavisine ek olarak, hidroksiklorokin, romatoid artrit ve lupus gibi otoimmün hastalıkların tedavisinde önemlidir. Bu spesifik durumlarda, ilaç etkili bir aşırı aktif bağışıklık tepkisini bastırmaya hizmet eder.

Bununla birlikte, bağışıklık sistemini çok yavaş yavaşlatmak insanları enfeksiyona daha duyarlı hale getirebilir. Enflamasyonu baskılayan diğer ilaçlar - steroidler ve ibuprofen - başlangıçta COVID-19'daki bağışıklık tepkisini kontrol etme yöntemleri olarak biraz heyecan yarattı. O zamandan beri karışık sonuçlar gösterdiler ve yaygın olarak önerilmiyorlar. Hastalığı olmayan insanlarda bile, hidroksiklorokinin potansiyel olarak zararlı etkileri kusma ve baş ağrılarından psikoz, görme kaybı ve hatta ani kalp ölümüne kadar değişir. İlaç, her ikisi de koronavirüsün kendisinin neden olabileceği kalp rahatsızlıkları ve karaciğer fonksiyon bozukluğu olan kişilerde dikkatli kullanılmalıdır.

Şimdiye kadar elde edilen sınırlı kanıtlara dayanarak, insanlara hidroksiklorokin vermek, bağışıklık sistemini modüle eden birçok ilaçta olduğu gibi, bazı durumlarda bazı faydalar sağlayabilir. Bazı insanlar, altta yatan fizyolojiye, aldıkları diğer ilaçlara, zamanlamaya ve dozlamaya bağlı olarak daha hasta hale gelecektir. Kimin yarar sağladığını ve neden veri gerektirdiğini ve hidroksiklorokin ile ilgili birkaç randomize kontrollü çalışma tespit edilmiştir.
Ancak Trump öne çıktı. 28 Mart'ta, sürekli hevesiyle FDA, COVID-19 tedavisi için hidroksiklorokin kullanımına izin veren bir acil durum izni yayınladı. Yine de, ajans ilacın sadece “klinik araştırması mevcut olmayan veya katılım mümkün olmayan” hastalara verilmesi gerektiğini söyledi.

ABD'deki Massachusetts Genel Hastanesi de dahil olmak üzere bazı hastaneler, bulaşıcı hastalık uzmanının takdirine bağlı olarak hidroksiklorokin'i tedavi protokollerine dahil etmeye başladı. Diğer kurumlar daha güvenlidir. Washington Üniversitesi'nde, doktorlara resmi tedavi politikasında, ilacın maymun böbrek hücre kültürlerinde virüsün çoğalmasını engellediği gösterilmiş olmasına rağmen, canlı organizmalarda “etkili bir antiviral olduğu gösterilmemiştir” önerilmektedir. Michigan Üniversitesi Tıp Fakültesi, doktorlarına “mevcut literatür ve yerel deneyimin, COVID-19 enfeksiyonu doğrulanmış hastalar için hidroksiklorokin de dahil olmak üzere herhangi bir spesifik tedavi rejiminin rutin kullanımını desteklemediğini” bildirmektedir.

Bu gibi sonuçlar, kanıt gövdesinin küçük kalması ve sonuçların karışık olması gerçeğine dayanmaktadır. Şangay'daki 30 COVID-19 hastasının randomize bir denemesi, 7. günde hidroksiklorokin ile veya hidroksiklorokin olmadan saptanabilir virüs açısından hiçbir fark bulamadı. Son zamanlarda yapılan bir başka çalışma, ilacın öksürük ve ateş de dahil olmak üzere COVID-19 semptomlarına yardımcı olabileceğini, ancak sadece hafif hastalık vakaları olan 62 kişiyi içerdiğini ve hidroksiklorokin tarafından şiddetlenebilecek durumları olan herkesi dışladığını öne sürdü. Mart ayının ortalarında, İtalyan ve İsrailli araştırmacılar, uyuşturucu ile araştırma yapmaya devam etmek için yeterli zemin olduğu, ancak herhangi bir kullanımın yakından izlenmesi gerektiği sonucuna vardı. Bilim adamları, salgın sırasında başka bir tıbbi değişkeni geniş çapta serbest bırakmaya karşı tavsiyede bulundular.

Kaybedecek neyin var? bir başkanın yönetiminin hazırlanmadığı bir krizi yöneten karanlık bir duygu: Test geliştiremedi, iletişim kuramadı ve doktorlar için yeterli yüz maskesine sahip olamadı. Aslında kaybedecek çok şey var. Amerikalılar ayrıca ciddi bağışıklık koşullarını ve paraziter hastalıkları tedavi etmek için hidroksiklorokin'e ihtiyaç duyarlar. Trump ilacı tanıtmaya başladığından beri, insanlar onu biriktiriyor ve artan ilaç kıtlığı listesine ekleniyor. İki hafta önce, bazılarını tedarik etmek için, Arizona çiftinde balık tanklarında kullanılmak üzere klorokin yutuldu. Adam öldü.

Böyle anlarda, bir umut ışığı sunabilecek herhangi bir tedavinin cazibesi anlaşılabilir. Ancak hidroksiklorokin sonunda hastalığa sahip bazı insanlar için güvenli ve yararlı olduğunu kanıtlasa bile, onu ortaya çıkarmak, krizin acil ihtiyaçlarından sürekli olarak uzaklaşır. Artık insanları güvende tutan ve düzen yaratan denenmiş ve gerçek sistemleri terk etme zamanı değil. Hastalıklar için en iyi tedavileri bulmamıza ve güvenli ve etkili olduklarından emin olmamıza yardımcı olmak için onlarca yıldır geliştirilen sistemleri ikiye katlamanın zamanı geldi. Kaybedecek neyin var? dur işaretlerini kaldırma mantığını izler çünkü hastaneye gitmeye çalışan insanları yavaşlatabilirler.

Bu salgına verdiği kaprisli tepkilerinde Trump, bilimsel sürecin nedenlerine saygı duyduğunu veya hatta anladığını pek göstermedi. Hidroksiklorokin, bir gün hayat kurtardığı tedavi yaklaşımının bir parçası olarak sonuçlanabilir. Uygun bir test süreci ve açık mesajlaşma dışında, yaşam maliyetleri olabilir. Kolektif bir umutsuzluk durumunda bir dünyaya hitap eden Trump, abartılı umutlar sunar ve halkı sallarken insanları tehlikeye atar.

Cumartesi günü Trump, lupuslu kişilerin koronavirüsü alamadıklarını gösteren hidroksiklorokin kullanımlarının onları koruduğunu gösteren araştırmalar önerdi. “Orada bir lupus var, çünkü lupus ile çok etkili bir şekilde ilgileniyor, anladığım kadarıyla ve bu, bilirsiniz, lupus için kullanılan bir ilaç” dedi. Lupus bu virüsü yakalamıyor. Belki de doğrudur; belki de değil. ”

Böyle bir çalışma yok.

Kaynak: The Atlantic - J. Hamblin

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Barselona aşırı turizmden hiç olmayan turizme 

Son yıllarda, yaklaşık 30 milyon turist, İspanya'nın kuzeydoğusundaki Barselona'ya, sitelerini, plajlarını ve Katalon kültürünü tatmak için indi. Bunların büyük bir kısmı (2019'da tahmini 3,2 milyon), yolcu gemisiyle Akdeniz'in en büyük limanına gelen günlük gemilerdi.

BB12oF3c.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Turist harcamaları şehrin ticari sektörü tarafından elde edilen gelirin yaklaşık beşte birini oluştursa da, bu kâr motoru kutuplaşıyor ve Barselona'nın 1.6 milyon nüfusunun birçoğu aşırı turizmin olumsuz etkilerinden yakınıyor.

BB12oHwg.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ama şimdi gezginler ve yerliler için her şey değişti. Koronavirüs Şubat ayının sonlarında geldikten kısa bir süre sonra, turizm buharlaştı ve bölge sakinleri dünyanın en katı kilitlenmelerinden birine sığınmaya başladı.

Peki Barcelona bugünlerde nasıl?

Sokakta ruh hali

BB12oxOI.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Nisan ayı başlarında sessiz bir sabah güneş ışığı Barselona'nın ortaçağ sokaklarını aydınlatır. Kulağa pastoral gelebilir, ancak sessizlik her şeyin iyi olmadığını gösterir. Birkaç hafta önce paketlenmiş kareler şimdi ürkütücü bir şekilde boş oturuyor. Bazen bir kişi yüz maskesi takıp alışveriş çantaları taşırken acele ediyor, dikkat çekmemek için gözler aşağı doğru döndü.

BB12oxON.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

İspanya 14 Mart'tan beri kilit altında ve talimatlar açık: gerekli iş, yiyecek veya tıbbi nedenlerden başka bir şey için evden ayrıl ve 100 Euro'dan hapis cezasına kadar her yerde ağır para cezası ile karşı karşıya. Yasal sonuçlardan daha fazlası, insanlar İspanya'da bugüne kadar yaklaşık 15.000 hayat iddia eden virüsten korkuyor ve COVID-19 ölüm oranını sadece İtalya ve ABD'nin arkasına bırakıyor.

BB12oHwE.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Rapor: Suudi Kraliyet Ailesinde 150 Kişi Koronavirüs Taşıyor

Yeni bir rapora göre, Suudi Arabistan kraliyet ailesinin 150 üyesine koronavirüs bulaşmış olabilir.

BB12nq7v.img?h=749&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Oxfam: Koronavirüs yarım milyar insanı yoksulluğa sürükleyebilir

Oxfam Perşembe günü yaptığı açıklamada, 83.000'den fazla insanı öldüren ve dünya ekonomilerine zarar veren koronavirüs yayılımının serpilmesinin yaklaşık yarım milyar insanı yoksulluğa itebileceğini söyledi.

BB12mnZx.img?h=753&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Gelecek hafta yapılacak Uluslararası Para Fonu (IMF) / Dünya Bankası yıllık toplantısı öncesinde Nairobi merkezli yardım kuruluşu tarafından yayınlanan rapor, krizin hanehalkı gelirlerinin veya tüketiminin azalması nedeniyle küresel yoksulluk üzerindeki etkisini hesapladı.

Raporda, "Hızla ortaya çıkan ekonomik kriz 2008 küresel mali krizinden daha derin" dedi.

"Tahminler, senaryoya bakılmaksızın, küresel yoksulluğun 1990'dan bu yana ilk kez artabileceğini gösteriyor."

Rapor yazarları, Dünya Bankası'nın çeşitli yoksulluk sınırlarını dikkate alarak, günde 1,90 ABD doları veya daha az parayla yaşamak olarak tanımlanan aşırı yoksulluktan, günde 5,50 ABD dolarından daha az parayla daha yüksek yoksulluk sınırlarına kadar çeşitli senaryolarda oynadılar.

En ciddi senaryoda - gelirde% 20'lik bir daralma - aşırı yoksulluk içinde yaşayan insan sayısı, dünya genelinde 434 milyon kişi tarafından 922 milyona yükselecektir. Aynı senaryo, günde 5,50 $ eşiğinin altında yaşayan insan sayısının 548 milyon kişi tarafından yaklaşık 4 milyara yükseldiğini görecektir.

Kadınlar kayıt dışı ekonomide çalışma hakları çok az olan veya hiç olmayanların erkeklerden daha fazla risk altındadır.

Raporda, dünyadaki 2 milyardan fazla kayıt dışı sektör çalışanının hastalık ödemesine erişimi olmadığının da sözlerine göre, "Günlük yaşamda, en yoksul insanların işten zaman ayırma veya hükümleri stoklama kabiliyeti yok."

Geçen hafta Dünya Bankası, şartlar kötüleşirse sadece Doğu Asya ve Pasifik bölgesindeki yoksulluğun 11 milyon kişi artabileceğini söyledi.

Etkinin azaltılmasına yardımcı olmak için Oxfam, ihtiyacı olan insanlara ve işletmelere nakit yardım ve kurtarma sağlayan altı puanlık bir eylem planı önerdi ve ayrıca borç iptali, daha fazla IMF desteği ve daha fazla yardım çağrısında bulundu. Oxfam, servetin, olağanüstü kârların ve spekülatif finansal ürünlerin vergilendirilmesi, gereken fonların artırılmasına yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

COVID-19 salgınının serpilmesi dünyadaki gelişmekte olan ülkeleri çürüttükçe, borçların azaltılması çağrıları son haftalarda arttı.

Toplamda, dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerin gelişmekte olan ülkeleri desteklemek için en az 2,5 trilyon dolar seferber etmesi gerekiyor.

Raporda, "Zengin ülkeler bu kriz anında trilyonlarca doları kendi ekonomilerini desteklemek için harekete geçirebileceklerini gösterdiler." Dedi.

"Ancak gelişmekte olan ülkeler de sağlık ve ekonomik etkilerle mücadele edemezse kriz devam edecek ve zengin ve fakir tüm ülkelere daha fazla zarar verecektir."

Kaynak: Reuters - K. Strohecker

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Karantina Günlerinde Öyle Çok Yiyordum ki! - İşte Bunu Nasıl Durdurduğun Yolu

Karantinaya sadece birkaç hafta var ve bence zaten zihnim bana hile yapıyor. Hayır, bir Karayip plajını halüsinasyondan bahsetmiyorum (buna itiraz etmememe rağmen!). Aksine, mutfağımın siren çağrısından bahsediyorum. Ev ofisimi tamamen farklı bir yere kurmamın önemli değil ve aramızda üç kapalı kapı var. Bunun normal yemek zamanım olmadığı veya midemin gıcırdamadığı bile önemli değil. Ne yaparsam yapayım, buzdolabımın beni çağırdığını duyabiliyorum. Görünüşe göre sadece evde olmak beynimi aç olduğunu düşünüyor.

BB12eHIu.img?h=708&w=1064&m=6&q=60&o=f&l

Normalde oldukça disiplinli bir yiyiciyim. Yılbaşından hemen önce, şeker temizliğine başladım ve sadece tatlı şeylere olan bağımlılığımı kırmakla kalmadım, aynı zamanda mutlu bir yan etki olarak 10 kilo verdim. Ocak ve Şubat boyunca, egzersiz yapıyordum, iyi yiyordum ve vücudum ve sağlığım hakkında gerçekten iyi hissediyordum. Sonra Mart ayının sonu geldi ve biz — kocam, dört çocuğumdan ikisi ve ben - hepimiz ülkenin çoğu gibi evde kalmaya karar verdik.

Hayatım tersine döndü

Karantina ve koronavirüs hayatımla ilgili her şeyi kesinlikle değiştirdi. Her şey rahatsız ve garip hissetti. Normalde oldukça sakin bir insanım ama aniden kendimi endişeli ve stresli buldum. Odaklandığım konu hastalık hakkında elimden gelen her şeyi öğrenmek ve aileme en iyi nasıl yardım edip onu korumaktı. Ayrıca tamamen evden nasıl çalışacağımı anlamaya çalışıyordum ve çocuklarımın çevrimiçi derslere uyum sağlamasına yardımcı oluyordum. Diyet ve egzersiz pencereden dışarı çıktı ve kendimi yemek yerken endişem ve sıkıntı ile başa çıkarken buldum.

Alışveriş gezilerimle karantinaya hazırlanmak için başladı. Çocuklarım için bir sürü ekstra atıştırmalık aldım, bunun yükselen yaşamlarında normalliği korumaya çalışabileceğim küçük bir yol olduğunu düşünüyorum. Normalde atıştırmalıklarını yemem, ama her zaman onları yemek zorunda kalmak, bazen aşağıya baktığımı ve hatta düşünmeden bile birkaç Oreo veya bir avuç cips yediğimi fark ettiğim anlamına geliyordu.

Ancak tatlılar bir cazibe olsa da, benim için asıl mesele, özellikle sıcak beyaz pirinç ve kremalı patates püresi gibi yüksek karbonhidratlı yiyecekler olmak üzere genel olarak aşırı yemekti. Ailem için yemek pişirmekten zevk alıyorum ve hepimiz birlikte yemek yerken ne yediğimi takip etmek kolaydı. Karbonhidratlar benim için rahat yiyecekler ve kesinlikle onları bu şekilde kullanıyordum! Atıştırmalıklar yerine, karantina sırasında kendinize bakmak için bu 27 şeyi deneyin.

Bunun ben olmadığımı fark ettim

Sonra, yaklaşık bir hafta önce, kendimi buzdolabımın önünde dururken, yiyecek bir şey ararken buldum - sabah saat sadece 10 olmasına rağmen - bir şey tıkladığında ve sonunda ne yaptığımı anladım. Ve hoşuma gitmedi! Şişkin ve sisli hissettim ve kendimi düzenli olarak tartmak için büyük bir hayran olmasam da, birkaç kilo kazandığımı söyleyebilirim. Beni delirtti. Bu ben değildim! Şimdi şeker bırakmak ve sağlığımı iyileştirmek için çok çalıştım. Artı, o 10 kiloyu geri kazanmak istemedim.

Sağlıklı bir şekilde yemeğe ve egzersize dönmeye karar verdim. Salgını kesinlikle kontrol edemedim, ama kendimi kontrol edebilirdim - artık durumumun kurbanı gibi hissetmeyecektim. Geçmişte kilo verme ve sağlıklı olma sürecinden geçtim, bu yüzden ne yapmam gerektiğini biliyordum. İşte bunun gerektirdiği şey.

Güne bir bardak sıcak su ile başlayın

BB12eHIA.img?h=708&w=1064&m=6&q=60&o=f&l

Her sabah yaptığım ilk şey, içinde bir bardak elma sirkesi ile bir bardak sıcak su içmek. Sakinleştirici bir his verir ve sabahları munchies kenarından alır. Ayrıca, sade sıcak su içmek bir dizi şaşırtıcı faydaya sahiptir.

Masana bir su şişesi koy

İçme suyunu seviyorum, ama bir bardak almak için mutfağa doğru yürüyordum… ben oradayken birkaç aperatif daha alacağım. Şimdi, her sabah yaptığım ilk şeylerden biri dev su şişemi doldurup masamda tutup görebildiğim ve içmeyi hatırladığım.
Her gün bir tedavi planlayın

Şimdi sıfır şekere gitme veya tüm karbonhidratlardan kurtulma zamanı değil. Ancak, tatlılar dikkatsizce yemek istemiyorum ve hatta tadını çıkarmak istemiyorum! Yani, her gün bir veya iki savurganlık planlıyorum. Bir özlem vurduğunda veya tezgahta Oreos paketini gördüğümde, kendime kısa bir süre içinde daha iyi bir tedavi yapacağımı hatırlatıyorum, bu yüzden bekleyebilirim. Buna yaklaşmanın başka bir yolu var mı? Evden çalışırken atıştırmak için bu 41 yiyeceğe hazır olun.

Günlük egzersiz

BB12eFhu.img?h=708&w=1064&m=6&q=60&o=f&l

Şaşırtıcı bir şekilde, egzersizlerim karantina sırasında daha iyi oldu! Evde daha fazla zaman ve daha az yoğun bir programla, antrenmanlarımı önceki gece planlayabiliyorum ve onlardan acele etmem gerekmiyor gibi hissetmiyorum. Her gün egzersiz yapmak güçlü ve sağlıklı hissetmeme yardımcı oluyor ve bana kendime yönelik hedeflerimi hatırlatıyor.

Her gece meditasyon yap

Her gece, meditasyon yaparak ve dua ederek rahatlamak için biraz zaman ayırırım. Aklımı temizlerken yatağa uzanıyorum, kulaklık ve göz maskesi takıyorum ve arka planda sakinleştirici bir müzik çalıyorum. Bu, geceleri daha iyi uyumaya yardımcı oluyor ve gün boyunca endişemi ve stresi azaltıyor. Karantina, bir kadına ilk kez meditasyon yapmaya başlaması için ilham verdi.

Karbonhidratlarımı yönet

Bir porsiyonun neye benzediğini biliyorum ve bundan çok daha fazla yediğimi biliyorum. Şimdi aşırı yeme eğilimli olduğum gıdaların ne kadarının tabağımın üzerine koyduğumun bilincinde olacağım. Ayrıca, beyaz yerine kahverengi pirinç ve rus yerine tatlı patates gibi sağlıklı seçeneği de seçmeye çalışıyorum. Makarna zayıflığınızsa, makarnanın uygun bir kısmı böyle görünür.

Aperatif yiyecekleri bodrum katına taşıyın

BB12eBCT.img?h=708&w=1064&m=6&q=60&o=f&l

Costco büyüklüğünde aperatif yiyecek paketlerini aldım ve bodrumumdaki bir masaya taşıdım. Bu şekilde, çocuklar hala onları alabilirler, ancak oraya her gittiğimde onları görmem gereken mutfakta değiller. Çocuklarımın beğendikleri ama bana daha az cazip gelen atıştırmalıkları almaya başladım.

Yemek için saat ayarlayın

Aralıklı oruç geçmişte benim için iyi çalıştı - o kadar ki rutinimin normal bir parçası haline geldi. Bu, yeni rutine geri getirdiğim ilk şeylerden biriydi. Şimdi sadece 12 ile 8 arasında yemek yemeye çalışıyorum. Bununla birlikte, esnek olmaya da çalışıyorum, çünkü bu günlerde ailemle yemek yemek benim için sıkı bir programa bağlı kalmaktan daha önemli.

Yıkıcı ve karmaşık düşünceyi durdurun

Karantinada aşırı yemeyi bırakmak ve sağlığımı kontrol altına almak gerçekten zihinsel bir değişim yapmakla ilgiliydi. Koronavirüs öncesi hayatımı çok sevdim! Özledim! Ve bazen umutsuzluğa kapılmaya ve denemekten vazgeçmeye cazip gelebilir. Ama bu ya hep ya hiç düşüncesinden vazgeçmeliydim. Hepimiz çok garip bir durumun ortasında yeni bir normal yaratmaya çalışıyoruz, bu yüzden bir şeyleri anlarken kendimi biraz gevşetiyorum. Mükemmel olmaya ya da daha önce olduğum gibi olmaya çalışmıyorum. Sadece dünden biraz daha iyi yapmayı ve her gün bir gün almayı hedefliyorum.

BB11OxWm.img?h=767&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Tayvan, DSÖ'nün asılsız ve yanlış ırkçılık suçlamalarını eleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Joanne Ou, “Bu tür iftira davranışı son derece sorumsuz” dedi. “Irkçılık kavramı Tayvan'da mevcut değil.”

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.