Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bir diyetisyene göre iyi bir uyku için en uygun GIDA


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bir diyetisyene göre iyi bir uyku için en uygun GIDA

Bazen gün içinde yeterli saat olmadığı anlaşılıyor. Hayatlarımız sürekli meşgul ve arka brülöre uygun miktarda uyku koyma eğilimindeyiz. Bunu fark etmeyebilirsiniz, ancak iyi bir gece uykusu almak genel sağlığınız için inanılmaz derecede önemlidir. Araştırmalar, uygun miktarda uyku almanın bazı kronik hastalıklar geliştirme riskinizi azaltabileceğini ve bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Her gece yedi ila dokuz saat kesintisiz uyku almanız önerilir, ancak birçok insan beş ila altı saat arasında uyku almak için bile mücadele eder. Diyetinizde birkaç değişiklik yapmak da dahil olmak üzere iyi uykuyu teşvik etmek için kullanabileceğiniz birçok strateji vardır.

BB17whkG.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Doğal bir melatonin kaynağı gibi uykuyu destekleyen özellikler içeren çeşitli gıdalar vardır. Melatonin, vücudunuzun epifiz bezi tarafından üretilen doğal bir hormondur. Epifiz bezi aktif olarak melatonin üretmeye başlar ve güneş battığında ve karanlık ortaya çıktığında kana salgılar. Bu süreç daha az uyanık ve uykulu hissetmenize neden olur.

Bir melatonin kaynağı içeren çeşitli yiyecekler olsa da, uyku kalitenizi artırmanıza yardımcı olacak 1 numaralı yiyecek tart kirazdır. Tart kiraz veya tart vişne suyu yüksek miktarda melatonin içerir ve hatta uykusuzluğun giderilmesindeki rolleri için çalışılmıştır. Çalışmalar, tart vişne veya tart vişne suyu tüketiminin artan uyku süresi ve uyku verimliliğiyle sonuçlandığını göstermiştir.

Uyku kalitenizi artırmaya yardımcı olmanın yanı sıra, tart kirazları büyük bir vitamin ve mineral kaynağı içerir. 8 onsluk (240 ml) porsiyon günlük A vitamini ihtiyacınızın% 62'sini, C vitamini için% 40'ını ve manganez için% 14'ünü içerir. Ayrıca antosiyaninler ve flavonoller de dahil olmak üzere zengin bir antioksidan kaynağı içerirler. Tam faydaları elde etmek için, yatmadan 2-3 saat önce bir tart tart kiraz (1 bardak) veya tart kiraz suyu (240 ml) tüketmeniz önerilir.

İşte lezzetli kokteyller, tatlılar ve daha fazlası dahil olmak üzere tart vişne veya tart vişne suyu tüketmenin en sevdiğimiz yollarından bazıları. Veya hızlı bir düzeltme denemek istiyorsanız Tart Cherry Superfood Shots'larımızdan birini seçebilirsiniz. Amazon'dan gelen bu tart vişne suyunu da seviyoruz. Eklenmiş şekeri yoktur ve 30 $ karşılığında bir düzine 8 onsluk şişe satın alabilirsiniz.

Alt çizgi

Yeterli miktarda uyku almak sağlığınız için çok önemlidir. Yeterince uyku almakla mücadele edebilecekler için, yardımcı olabilecek birkaç yiyecek var, # 1 yiyecek tart kiraz. Tart kirazları, daha hızlı uykuya dalmanıza veya daha uzun süre uykuda kalmanıza yardımcı olarak uykuyu arttırdığı bilinen melatonin ve magnezyum gibi uyku düzenleyici hormonların ve hayati besinlerin bir kombinasyonunu içerir.

BB16RGhN.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynak: Eating Well

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.