Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2006 AFERIN DENILMEZ MI? HELAL SANA MICHAEL EFENDI ! Alman ZDF Televizyonun da Thomas Gottschik in sundugu "Bahse Var misin" adli yarisma programina basvuran , Isviçreli Michael Sauser 188 ülkenin Ulusal Marsini notasiyla birlikte söyleyebilecegini iddia etti. Yarisma istegi kabul edildi ve yarisma günü Jüri'nin seçtigi bes ülkenin Ulusal Marsi'nin okunmasi kararlastirildi, secim yapildi ve Marslari okunacak ülkeler sirayla Çin, Misir, Tayland, Bosna, Hersek ve Türkiye idi. Michael Sauser, ilk dört ülkenin Marsini basariyla okuyunca jüri yeterli bularak yarismayi kazandigini söyledi ve Türk Ulusal Marsi'nin okunmasina gerek olmadigini söyledi, Ancak Michael Sauser " Hayir mademki Türk Bayragini da seçtiniz Türk Ulusal Marsini da söylemek istiyorum " dedi. Bunun üzerine jüri ve yapimci kabul etmek zorunda kaldi, Orkestra hazirlandigin da Michael Sauser salona dönerek " Yanliz Türk Ulusal Marsi ayakta dinlenir kalkmanizi rica ediyorum " dedi. Katilimcilarin saskin davranislari biraz sonra Michael Sauser' un ricasini yerine getirmeye dönüstü ve Michael Sauser o güzel aksaniyla Türk Ulusal Marsi'ni muhtesem sekilde icra etti. Öyle 10 kişiye 15 kişiye yollarsanız hiç bir şey olmaz; bu tarz şeyleri birçok insanlara yollayacaksınız ki ; biraz haz duysunlar, Türk'lükleri ile övünsünler... bir not da benden; Biz bu ülkede İstiklal Marşı'nı söyleyemeyen insanları belediye başkanı, parti temsilcisi yapıyoruz ya ; o da bizim ayıbımız... (E-Mailime gelmiş bir iletidir..) Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2006 Her Türk'ün Gurur duyması gerek... Ayakta alkışlıyorum seni yazına düştügün NOT için.. SayGıLar.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2006 Cok yerinde ve sevindirici bir haber.. Gururlandim ve Türk milletinin bir üyesi olmamin hazzini duydum.. saygiyla Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2006 O marşın ruhu var ve öyle bir ruh ki o insanı derinden etkiliyor her okuduğunuzda aynı heyecanı duyuyorsunuz, teşekkürler taurusmutis... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2006 Asıl ben teşekkür ederim,hem size,hem de Michael Sauser'e.. Alıntı
Φ Miss Bee Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Şu anda o salonu,ayaktaki insanları ve marşımızın o bütün haşmetiyle salonu inletme sesisini taa içimde duydum ve inanılmaz duygulandım ve gururlandım. Bu gerçekten güzel haberi bizimle paylaştığın için sana ve yolu ve yordamıyla marşımızı seslendiren o zat-ı muhtereme çok çok teşekkürler Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2006 Arkadaşlar yapmayın, ne olursunuz bu kadar çabuk gururlanmayın. Bu kadar basit şeylerle gururlanırsanız, gururun, gururlanmanın veya gururlanmamanın hiçbir anlamı kalmazki. Siz gururlanmaya bu kadar aç mı kaldınızda bu kada komik bir olaya gururlanıyorsunuz? Bu bir tehlikedir. Bu kadar kolay gururlanan bir millet, gerçekten gururlanmaya değecek olaylarla uğraşmaz, yan gelir yatar. Adam zaten 188 ülkenin marşını ezberlemiş. Zaten dünya üzerinde 240 ülke var, bunların hemen hemen 80 tanesi hiçkimsenin bilmediği ülke. Yani adam bilinen tüm ülkelerin marşını ezberlemiş. Bunların arasında ( 188 ülkenin arasında) Türkiyeyide görmek, size nasıl bu kadar da şahane bir gurur veriyor? Bu nasıl bir ********* kompleksidir? Yazık, yazık, çok yazık. Lütfen bu kadar basitçe gurur duyarak, kendimizi daha fazla alçaltmayalım. Alıntı
Misafir seyrekler Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2006 Arkadaşlar yapmayın, ne olursunuz bu kadar çabuk gururlanmayın. Bu kadar basit şeylerle gururlanırsanız, gururun, gururlanmanın veya gururlanmamanın hiçbir anlamı kalmazki. Siz gururlanmaya bu kadar aç mı kaldınızda bu kada komik bir olaya gururlanıyorsunuz? Bu bir tehlikedir. Bu kadar kolay gururlanan bir millet, gerçekten gururlanmaya değecek olaylarla uğraşmaz, yan gelir yatar. Adam zaten 188 ülkenin marşını ezberlemiş. Zaten dünya üzerinde 240 ülke var, bunların hemen hemen 80 tanesi hiçkimsenin bilmediği ülke. Yani adam bilinen tüm ülkelerin marşını ezberlemiş. Bunların arasında ( 188 ülkenin arasında) Türkiyeyide görmek, size nasıl bu kadar da şahane bir gurur veriyor? Bu nasıl bir ********* kompleksidir? Yazık, yazık, çok yazık. Lütfen bu kadar basitçe gurur duyarak, kendimizi daha fazla alçaltmayalım. Katılıyorum. Aynen altınada imzamı atıyorum. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2006 Evrensel arkadaşımız haklı. Asıl gurur duyulacak şeyler; Milletçe ülkeler içerisinde en çalışkan olmamız. En çok kitap okuyan ülke olabilmemiz. Milletçe en az sosyal ve ekonomik sıkıntı içerisinde olmamız. Diğer ülkelerden borç para alarak ayakta durabilmek değil, onlara borç para vererek ayakta durmalarını sağlamamız. Bilim ve teknolojide en ilerde olmamız. Cumhuriyeti, demokrasiyi ve laikliği en iyi şekilde uygulamamız. Asıl milli gururlarımız bu unsurlarımız olmalı. Bu unsurlarda geri olduğumuz sürece, her şey yapmacık ve şişirmece olacaktır. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2006 Evrensel arkadaşımız haklı. Asıl gurur duyulacak şeyler; Milletçe ülkeler içerisinde en çalışkan olmamız. En çok kitap okuyan ülke olabilmemiz. Milletçe en az sosyal ve ekonomik sıkıntı içerisinde olmamız. Diğer ülkelerden borç para alarak ayakta durabilmek değil, onlara borç para vererek ayakta durmalarını sağlamamız. Bilim ve teknolojide en ilerde olmamız. Cumhuriyeti, demokrasiyi ve laikliği en iyi şekilde uygulamamız. Asıl milli gururlarımız bu unsurlarımız olmalı. Bu unsurlarda geri olduğumuz sürece, her şey yapmacık ve şişirmece olacaktır. İşte Bilimselci, senin bu yazdıklarından gururlanabilmemiz için de öncelikle bilinçli, aydın, dediği ve yaptığı birbirini tutan, aklı başında, eğitimli halk ve yöneticiler gerekmektedir öncelikle... Yöneticiler, sistemi kuracaklar, alt yapıyı sağlamlaştıracaklar ki bizler de iyi eğitim almış bireyler olarak, çok okuyacağız, çalışacağız, çalıştıkça ekonomik sıkıntılarımız azalacak, belki de işte o dediğin dış ülkelere borç verebileceğiz, bilim ve teknolojide ilerleyebileceğiz ve cumuriyeti, demokrasiyi ve laikliği en iyi biçimde uygulayacağız. Balık baştan kokar demişler bilirsin... Her şeyin başı eğitim, herşey, doğru, eşit, tarafsız, hurafeleri değil bilimi öğreten, ezberci değil araştırmacı,sağlam kafalı bireylerin yetiştirildiği eğitim sisteminden geçer... Bu durumda da Sevgili Taurusmutis'in yazısına eklediği notu ben de buraya eklemeden edemeyeceğim. Bence burası önemliydi o yazının ama kimse bununla ilgili tek bir yorum bile yapmamış.. "bir not da benden; Biz bu ülkede İstiklal Marşı'nı söyleyemeyen insanları belediye başkanı, parti temsilcisi yapıyoruz ya ; o da bizim ayıbımız... " evet iyi eğitilemediğimiz için, evet iyi yönetilemediğimiz için ki ben bu yönetim olayına da takığım zaten ya neyse, evet doğru düşünmeyi becermediğimiz için, çünkü ezbere alışmışız hep birilerinin sözlerini ezberliyor ama yorumlayamıyoruz, evet araştıran, gerçeklere çıplak gözlerle bakabilen bir toplum olmadığımız için diye gider bu... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2006 Evrensel,bilimselci ve seyrekler arkadaşlarım; Bir tartışma ortamı yaratmaya ne kadar heveslisiniz Allah aşkına.Bırakında neyle gururlanacağıma karar verebileyim isterseniz.Buyrun siz dedikleriniz gerçekleştiğinde gururlanın,beni buncacık şey bile gururlandırabiliyor ki gururlandım.Bu içimdeki Milliyetçi duyguyla alakalı sanırım.Milliyetçi deyince öyle fanatik milliyetçilikten bahsetmiyorum ha,bilen bilir benim hiçbir konuda fanatizmim yoktur.Ben milli takımımın başarısıyla,ödül alan aydınımla (Pamuk'tan bahsetmiyorum,o konu hakkında hala çekimserim..),yurtdışında yer edinebilen markamla vs.. Gururlanıyorum,gururlanacağım.Elbette dediklerinizin gerçekleşmesini ben de tüm kalbimle istiyorum,onlarda gerçekleştiğinde gururlanacağım ama bırakında o güne kadar bunlarla mutlu olabileyim.. Saygı ve sevgilerimle.. Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Arkadaş.. Öncelikle istiklalmarşi ile gurur duymamanıza şaşiriyorum.. Ama hafızamı zorlayınca hak veriyorum sizn gibi düşünürlere O kimseler değilmiydi(devrimciLer).. Devrim adına İstiklal marşini değiştirmek isteyenler.. Ayrıca..!!! İstiklal marşi şairi M.akif Ersoy'u meşrutiyetin sonrası gelişen siyaset V fikir hareketleri içerisnde İSlamcılık V Ümmetçilik düşüncelerinin önde gelen savunucularından oldugu için 1.TBMM''de Burdur Mebusu V ikinci grup üyesi iken...Şapka V Kıyafet İnkilabına muhalefet ettiği için Mısır''a sürenler.. Arkadaşların neyle gurur duyacagıyla alakalı yorum yapacagınıza Dilinize marş yaptığınız Bilim İliim adına neler yapıyorsunuz??? Ne gibi önerileriniz var çalişmalarınız fikirleriniz yada açıklarsanız sevinirim.. Milletçe en çalişkan olmalıyız deriz genelde bayram tatili 9 gün olsun diye kırk takla atarız İnandırıcı değil..(yılda 110 kusurat gün tatil yapmamıza ragmen) Ülkenin Refah seviyesini yükselteceksin insanlar ekmek kavgasından başini kaldıracak ki kitap okusun..Bu güne kadar geldiğimiz noktada buda inandırıcı değil..(Bu arada Devlete Yüksek faizle borç veren Ülkem İşadamlarından arınacaksın..V bu şahısların seceresini soy kütüğünü araştıracaksın..Bu paraları Bu tür İşadamları Servetine kattıkça biz daha çok borç alırız IMF(musevi örgütü) yada Dünya bankası(yahudi kuruluşu)..çok bagırırz daha kahrolsun ABD diye...Kimse yahudilere suç bulmaz(yada Ülkem içinde Ki sabetay''Lara)..maşa varken ne gerek var PatrON BAbâa''ya çatmaya.. Yukarda yazdıgım oluşumlardan arınmadıkça bu ülkede refah seviyesi yükselmez..Dolaasıyla bize yiğit diyenler sırtımızdan kamçiyi eksik etmiyorlar.. Bize borç veriyorlar evet ama ülke ekonomisine adım attıktan sonra bu para öle yada böle Bazı arkadaşlarımızın dediği üzre Sabetay oluşum içindeki ticarethane sahiplerine gidiyor..Onlar serveet sahibi oluyor vergi kaçirmakta yarişiyorlar...Bizler ise vergi hammalına dönüyoruz..Dolasıyla bizler yiğitiz onlar kamçi sahibi... Bu saydığın sosyal ekonomik huzur ortamı Üretimle olur...Üretir gözüküp Bir verip On almakla olmaz.. SayGıLar.. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Evrensel,bilimselci ve seyrekler arkadaşlarım; Bir tartışma ortamı yaratmaya ne kadar heveslisiniz Allah aşkına.Bırakında neyle gururlanacağıma karar verebileyim isterseniz.Buyrun siz dedikleriniz gerçekleştiğinde gururlanın,beni buncacık şey bile gururlandırabiliyor ki gururlandım.Bu içimdeki Milliyetçi duyguyla alakalı sanırım.Milliyetçi deyince öyle fanatik milliyetçilikten bahsetmiyorum ha,bilen bilir benim hiçbir konuda fanatizmim yoktur.Ben milli takımımın başarısıyla,ödül alan aydınımla (Pamuk'tan bahsetmiyorum,o konu hakkında hala çekimserim..),yurtdışında yer edinebilen markamla vs.. Gururlanıyorum,gururlanacağım.Elbette dediklerinizin gerçekleşmesini ben de tüm kalbimle istiyorum,onlarda gerçekleştiğinde gururlanacağım ama bırakında o güne kadar bunlarla mutlu olabileyim.. Saygı ve sevgilerimle.. Sayın Taurus, Bayramını kutlarım. Tartışmaya meraklı değilim. Seni temin ederim. Hele de boş konuşmaya şiddetle karşıyım. İnsanın bir konu dikkatini çeker, bir okuma, bir söylev, bir hareket, bir görüntü. Doğru yada yanlış görür. Doğru ise kendine rehber eder. Yanlışsa, sahibi yanında ise eleştirir, yoksa en yakın arkadaşına anlatır yanlışlığı dert yanar, düzeltmeye çalışır, dürüstçe bir iş yapıyordur. Garip geliyordur ona, o güne kadar onu öyle biliyordur, yanlış yada doğru. Burası bir tartışma ortamı. Yanlış gördüklerini içinemi atsındı vatandaş ? Dahamı dürüstçe olurdu ? Ben karşı görüşlü arkadaşlarımın milli duygularını çoğu yerde destekledim görmüşsündür. Doğru gördüğüm yere neden tartışma gardı alayımki ? Seni destekliyorum derim işte bu kadar. Şimdi o konuya gelelim milli marş bizi temsil eden bir kutsallık. Evet kutsallık ama, bütün olumsuzlukları burakıp sadece bununlamı öğünelim günlerce? İçi boş kahramanlık neye yarar. Neremiz doğru söylermisin ? Yüzlerce olumsuzluk. Yukarda saydım birkaçını yüzlerce daha sayabilirim. Adamlar bizim yapımızla alay ediyorlar avrupada. Sen hayır etmiyorlar diyeceksin ama, işte IMF en basit misali. Kanımızı sömürüyor. Bebelerin mama parası bile oraya gidiyor. Kafamıza çuval geçiriyor üç kuruşluk yankiler. Alay ediyor üç beş eşkiya bizlerle, cenazeler birbirini takip ediyor. Duygu sömürüm değil bunlar, haklı çıkmam için söylemiyorum. Ülkemin somut ve acil meseleleri. Bir kahraman varmış bataklık olan bir kasabada. Birde sinek avcısı. Havluyu alırmış eline bir sallayınca yedi sivrisinek birden öldürürmüş. Övünürmüş herkese. Kahramanlığını belirtmek üzere de, "bir vuruşta yedi öldüren" yazmış tişörtünün üzerine. Onurlu onurlu gezermiş kasabanın içinde, göğüsünü gererek. Aaa işte bir vuruşta yedi öldüren gidiyor diye de herkes gösterirmiş parmakla. Ama gel görki, kasabanın halkı sinek ısırığından her tarafı yara bere imiş. Tartışmaya meraklı diyorsun fazla uzatmayacağım ama, şunu söylemeden de geçemeyeceğim. Şimdi bu durumda bu kadar ACİL ve ÇOK GEREKLİ düzenlenmesi gereken sorunlarımız varken. Ayakta izlediğimiz ulusal marşımız karın doyurmuyor. Sorunlarımızı halletmiyor. Al eline mikrofonu gir halkın içerisine bir dert dinle bakalım. Kaç kişi ulusal marşımızdan bahsedecek. Bir iplik çeksen bin yama dökülüyor. En onur duyacağımız yapımız acil sorunlarımızı halletmek olmalı. Halk olarak elbette birşeyler yapabiliriz. Ülkemizin/halkımızın gerçek sorunlarında birleşmek ümidiyle. Dost selamlarımla... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Sevgili Bilimselci Arkadaşım; Birkaç ayrı topicte genel olarak tüm arkadaşlarımın bayramını kutlamıştım ama madem bana özel kutluyorsun bayramımı,ben de senin bayramını kutlarım arkadaşım.. Gelelim olumsuzluklara;Ben de bunların farkındayım ama dediğin gibi mikrofonu alıp sokağa çıktığımda,bir bu olayı bir de enflasyonun %2 seviyesine indiğini anlatsam insanların gururlanacağı bahsi geçen konu olur.Milliyetçi ruhu kabartan bu ve buna benzer olaylardır.. Ülkenin borcunun 250 Milyar dolarlara çıktığı haberi değil,Çanakkale'de ölen bir erin kahramanlık hikayesinin anlatıldığı haber ağlatır insanları.Milli duygu budur.Diğer sorunlar,olumsuzluklar vatandaşlıkla alakalıdır.Ülkenin içinde bulunduğu olumsuzluklar veya refah seviyesi o ülkeyi mesken etmiş yabancılarıda ilgilendirir.Milliyetçi ruhla alakası olması beklenemez.Ayıramadığınız nokta burası işte.. Anıtkabir' gidipte 2 büyük savaşın temsil edildiği bölüme girip ağlamadan çıkan vatansever olacağına inanmıyorum.Benim anlattığım bu duygu,yoksa yakın mesafedeki TBBM'ne giderek yaşanan olumsuzlukların hesabını yakaladığımız vekile sormak değil. Vatandaşlık sorumluluğu ülkemizin çok iyi yerlere taşınması için anlattığınız olumsuzlukları olumlu hale getirme çabasını getirir,milliyetçilikse bir milli maçtan bile duygulanmamızı.Ülkemi bunca olumsuzluğa rağmen ayakta tutan bu duygudur işte ve itiraf etmek gerekirse siyasilerde bu duyguyu olabildiğince kullanıyorlar üstümüzde.. Koskoca bataklıkta sudan kafasını uzatmış bir Nilüfer çiçeğidir güzel gelen.Onu çiçeği görürsün,bataklığı değil.. Sevgi ve saygılarımla.. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Sevgili Bilimselci Arkadaşım; ................ Ülkenin borcunun 250 Milyar dolarlara çıktığı haberi değil,Çanakkale'de ölen bir erin kahramanlık hikayesinin anlatıldığı haber ağlatır insanları.Milli duygu budur.Diğer sorunlar,olumsuzluklar vatandaşlıkla alakalıdır.Ülkenin içinde bulunduğu olumsuzluklar veya refah seviyesi o ülkeyi mesken etmiş yabancılarıda ilgilendirir.Milliyetçi ruhla alakası olması beklenemez.Ayıramadığınız nokta burası işte.. ................ Sevgi ve saygılarımla.. Anlaşıldı sayın taurus. İlgi alanlarımız farklı. Sen duyguları, ben ise ülkenin somut meselelerini dile getirmeyi yeğliyoruz. Bol şanslar.. Alıntı
Φ Anakonda Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Ulusal Marşımız olan "İstiklal Marşı"'nı dinlemek ülkesini seven her Türk vatandaşı için bir gurur kaynağı ve duygu yoğunluğu vesilesidir. Ancak hepsinin ötesinde İstiklal Marşı(Tüm kıtaları okunduğunda) derin anlamlar taşımakta,içeriğinde eşsiz bir ileri görüşlülük,yüce bir inanç ve güçlü bir ruh taşımakta adeta her döneme hitab eden bir şaheser olarak karşımıza çıkmaktadır. Ben Tüm Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşların Ulusal Marşımızı defalarca ve dikkatle okumalarını ve gerekli dersleri çıkarmalarını temenni ediyorum.... iSTiKLAL MARŞI Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak! O benimdir, o benim milletimindir ancak! Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül... ne bu şiddet, bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal. Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal. Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım; Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım. Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar. Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, 'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar? Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın; Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın. Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın, Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ, Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ. Rûhumun senden ilahî, şudur ancak emeli: Değmesin ma' bedimin göğsüne na-mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli- Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli. O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım. Her cerîhamdan, İlâhi, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır rûh-ı mücerred gibi yerden na'şım; O zaman yükselerek arşa değer belki başım! Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl. Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl; Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet, Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl! Mehmet Akif Ersoy Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Anlaşıldı sayın taurus. İlgi alanlarımız farklı. Sen duyguları, ben ise ülkenin somut meselelerini dile getirmeyi yeğliyoruz. Bol şanslar.. Sevgili Bilimselci; Vatandaşlık-Milli duygular ayrımı yapıldıktan sonra ilgi alanlarımız aynı,fikirlerimiz farklı sevgili arkadaşım.Fikirlerini paylaştığın için teşekkürler.. Sevgilerle.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2006 Anlaşıldı sayın taurus. İlgi alanlarımız farklı. Sen duyguları, ben ise ülkenin somut meselelerini dile getirmeyi yeğliyoruz. Bol şanslar.. Güzel dost bu konuda da seninle aynı fikirdeyim. birileri bataklığı görmez ve önemsemez içindeki nilüfer çiçeğine bakar ve hayaller kurabilir. Birileri de bataklığı kurutmayı planlar ve bu uğurda mücadele eder. inan ki anlatmakta ve anlamakta çok zorlanıyorum. milliyetçilik bir Atatürk ilkesidir. Milli maçlarda gurur da duyabilirsiniz bu ayrı ama bütün milli değerlerine sahip çıkmaktır asıl mesele. Yoksa kazanılan spor yarışlarından ve güncel başarılarla tatmin edilemez milliyetçilik. ülkemizde yaşayan yabancılarıda alakadar etsede asıl ülkenin gerçek sahiplerini ilgilendirir ülke ekonomisi çünkü bunu yaşayan ve bu sebebten mağdur olan kendi vatandaşlarımızdır. Yabancılar kendilerini kurtarabilirler başka ülkelere yatırım yaparlar ama biz kendi milli değerlerimizi göz ardı edersek ve kullandığımız ithal ürünler yerli ürünlerden fazlaysa pekte milliyetçi olduğumuzu söyleyemeyiz... selamlar Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 Arkadaşlar ben bu işin çok güzel bir yolunu buldum sizede tavsiye ederim. Ben bir tane hintli buldum, adam normalde ayda 20 dolar kazanıyormuş, ben ona 30 dolar teklif ettim ve oda kabul etti. Adama istiklal marşımızı ezberlettim, bana günde 3 kere istiklal marşımızı okuyor, bende gurur duyuyorum. Öyle güzelki, bir hintli bile istiklal marşımızı okuyor ve benim tüylerim diken, diken oluyor, ağlayasım geliyor. Marş başına 33 cente geliyor, bayağı ucuz, sizde deneyin. Nede olsa, mesele gurur bile olsa ucuzunu bulabilmek önemli dimi? Alıntı
Φ HEYHAT Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 herkese iyi bayramlar Taurus herkes kendi penceresinden gördüğünü yazmış. sende geçip ordan bakarsan aynısını yazarsın. Önemli olan bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin kendi görüş ve anlayışıyla milli duygulara hitap edecek güzellikleri ortaya koyarak paylaşması. Sen duygu güzelliğinle. o ekonomik gelişmeyle. ben kültürel bir aktivite ile. ne bilim işte herkes bi şekilde ortaya koyarsa bütün olacagı kesindir. tek tek Mutluluk duymamız lazımki mutluluk demeti oluşsun derim. sana katılıyorum. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 herkese iyi bayramlar Taurus herkes kendi penceresinden gördüğünü yazmış. sende geçip ordan bakarsan aynısını yazarsın. Önemli olan bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin kendi görüş ve anlayışıyla milli duygulara hitap edecek güzellikleri ortaya koyarak paylaşması. Sen duygu güzelliğinle. o ekonomik gelişmeyle. ben kültürel bir aktivite ile. ne bilim işte herkes bi şekilde ortaya koyarsa bütün olacagı kesindir. tek tek Mutluluk duymamız lazımki mutluluk demeti oluşsun derim. sana katılıyorum. Teşekkür ederim.Elbette herkesin kendi fikri var ve bu da çok doğal.Nacizane kendi fikrimi,duygumu yazdım,arkadaşlarımda kendi fikirlerini.Kimse düşüncelerimi kabul etmek zorunda değil,tıpkı benim başkalarının düşüncelerini kabul etmek zorunda olmamam gibi.. Saygı ve sevgilerimle.. Alıntı
Φ akıllıuslu Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 haklısın arkadaşım insan kendi marşını okuyamayan belediye başkanlarını görünce böyle haberlerle gurur duyuyor. hele hele marşı okumadan önce herkesi ayağa kaldırması. benim bir kızım var ilkokul ikiye gidiyor malum sende bilirsin haftanın son günü istiklal marşımız okunur kızımı almaya gidiyorum okula ve maalesef istiklal marşı okunurken diğer veliler laga luga yapıyor bazıları ben saygı duruşunda dururken sanki bir mahlukata bakarcasına bana bakıyorlar. işte bütün bunları gördükten sonra böyle bir olayla gururlanmamak elde değil. saygılar Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 Arkadaşlar ben bu işin çok güzel bir yolunu buldum sizede tavsiye ederim. Ben bir tane hintli buldum, adam normalde ayda 20 dolar kazanıyormuş, ben ona 30 dolar teklif ettim ve oda kabul etti. Adama istiklal marşımızı ezberlettim, bana günde 3 kere istiklal marşımızı okuyor, bende gurur duyuyorum. Öyle güzelki, bir hintli bile istiklal marşımızı okuyor ve benim tüylerim diken, diken oluyor, ağlayasım geliyor. Marş başına 33 cente geliyor, bayağı ucuz, sizde deneyin. Nede olsa, mesele gurur bile olsa ucuzunu bulabilmek önemli dimi? Sayın Evrensel; Tavrını beğenmedim,bana karşı bu tavırla yaklaşmazsan memnun olurum.. Saygılar.. Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 İstiklal marşımızı okuyan bir yabancının bunu söylemesi hoş bir şey olabilir ama bununla yetinmek sanırım biraz abartılı olmuş. tabiki kimse kimsenin fikrine katılmak zorunda değil. Ama aslında ülke sorunlarında öncelik teşkil eden durumların düzeltilmesi ve muassır medeniyetler seviyesine yükseltilmesi asıl gurur duyulacak ve övünülecek şey olmalıdır. Bir yabancı istiklal marşımızı ezberlemiş ve okumuş bunun ülkemize ya da vatandaşımıza katkısı nedir? Kazandırısı nedir merak ettim doğrusu. Senelerce bizi böyle uyutmadılar mı bir futbol takımımızın avrupada aldığı galibiyetlerle ya da eurovizyon şarkı yarışmasında aldığımız birincilik ülkemizin dünya çapında bir ilim adamı yetiştirememesi gerçeğini gözardı ettirmelimi? Kapatılan işyerleri ve açlık sınırında yaşayan insanlarımızın bu başarılarla karnının doğmadığı gerçeğini değiştirdi mi? Neyse isteyen bunlara sevinip gururlansın bizlere yeterli gelmemektedir. Ve bizler dünyada marka olmuş bir ürün geliştiremedikten sonra, imf nin elinde oyuncak olmaya devam ettikten sonra, ab'nin sözde üyelik adı altındaki dayatmaları düzeltilmedikten sonra, dünyada söz sahibi ülkeler arasında olamadıktan sonra...... bunlarla tatmin olamayacak kadar gerçekçiyiz biz. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 İstiklal marşımızı okuyan bir yabancının bunu söylemesi hoş bir şey olabilir ama bununla yetinmek sanırım biraz abartılı olmuş. tabiki kimse kimsenin fikrine katılmak zorunda değil. Ama aslında ülke sorunlarında öncelik teşkil eden durumların düzeltilmesi ve muassır medeniyetler seviyesine yükseltilmesi asıl gurur duyulacak ve övünülecek şey olmalıdır. Bir yabancı istiklal marşımızı ezberlemiş ve okumuş bunun ülkemize ya da vatandaşımıza katkısı nedir? Kazandırısı nedir merak ettim doğrusu. Senelerce bizi böyle uyutmadılar mı bir futbol takımımızın avrupada aldığı galibiyetlerle ya da eurovizyon şarkı yarışmasında aldığımız birincilik ülkemizin dünya çapında bir ilim adamı yetiştirememesi gerçeğini gözardı ettirmelimi? Kapatılan işyerleri ve açlık sınırında yaşayan insanlarımızın bu başarılarla karnının doğmadığı gerçeğini değiştirdi mi? Neyse isteyen bunlara sevinip gururlansın bizlere yeterli gelmemektedir. Ve bizler dünyada marka olmuş bir ürün geliştiremedikten sonra, imf nin elinde oyuncak olmaya devam ettikten sonra, ab'nin sözde üyelik adı altındaki dayatmaları düzeltilmedikten sonra, dünyada söz sahibi ülkeler arasında olamadıktan sonra...... bunlarla tatmin olamayacak kadar gerçekçiyiz biz. Tatmin olmayın o halde,böyle bir davetim olduğunu hatırlamıyorum.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.