Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Dinler çelişkilerle doludur.Herşeyi, kaderi Allah yazmışsa levh-i mahfuzda, o zaman bizim ne günahımız var?

Allah bizi imtihan ediyormuş.Neden biz deneme tahtası mıyız?Hem Allahın adaleti var mı?Baksanıza bir yanda zenginler bir yanda fakirler.Bir yanda ağlayan bir yanda gülen.Bu mu adalet?

Ayrıca Allahın gücü herşeye yeter.O istese herşey mükemmel, herşey güzel olmaz mıydı?Kötü insan bile kalmazdı.Hepimizi cennete gönderirdi.O halde neden kötülüklere müdahale etmiyor?Neden sessiz kalıyor?Yoksa o kötü mü?

Madem annemizden daha şefkatli o halde bizi cennete göndersin.Hiçbir anne oğlunu yakmaz.

Kuranda tanrıma hamdederim diyor.Tanrı kendisine hamdeder mi?

Bu ve bunun gibi çelişkilerden kurtulmanın yolu agnostisizmdir.Agnostisizm der ki tanrı olabilir de olmayabilir de.100 tanrı da olabilir 500 tanrı da.Biz bilemeyiz.En mantıklısı bu değil mi?Biz nasıl bilebiliriz tanrıyı ve tek olduğunu.Lütfen mantıklı olalım.Bilim agnostisizmden yanadır.

Bilmeyenler için açıklayayım agnostisizm bilinmezcilik demektir.Yani gerçeklik hiç bir zaman bilinemez.Sadece görünüşler bilinebilir.

Bu din konusunda da böyledir.Tanrı olabilir de olmayabilir de biz bilemeyiz.Tanrı meselesi insan aklının ötesinde bir konudur.Öyleyse böyle bir varlık hakkında konuşmak ve hüküm vermek de imkansızdır.

Aslında hepimiz agnostiğiz.Ateist ya tanrı varsa der bazen.Dindar ya tanrı yoksa diye sorar kendine.

• Cevaplar 92
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Dinler çelişkilerle doludur.Herşeyi, kaderi Allah yazmışsa levh-i mahfuzda, o zaman bizim ne günahımız var?

Allah bizi imtihan ediyormuş.Neden biz deneme tahtası mıyız?Hem Allahın adaleti var mı?Baksanıza bir yanda zenginler bir yanda fakirler.Bir yanda ağlayan bir yanda gülen.Bu mu adalet?

Ayrıca Allahın gücü herşeye yeter.O istese herşey mükemmel, herşey güzel olmaz mıydı?Kötü insan bile kalmazdı.Hepimizi cennete gönderirdi.O halde neden kötülüklere müdahale etmiyor?Neden sessiz kalıyor?Yoksa o kötü mü?

Madem annemizden daha şefkatli o halde bizi cennete göndersin.Hiçbir anne oğlunu yakmaz.

Bu ve bunun gibi çelişkilerden kurtulmanın yolu agnostisizmdir.Agnostisizm der ki tanrı olabilir de olmayabilir de.100 tanrı da olabilir 500 tanrı da.Biz bilemeyiz.En mantıklısı bu değil mi?Biz nasıl bilebiliriz tanrıyı ve tek olduğunu.Lütfen mantıklı olalım.Bilim agnostisizmden yanadır.

Bilmeyenler için açıklayayım agnostisizm bilinmezcilik demektir.Yani gerçeklik hiç bir zaman bilinemez.Sadece görünüşler bilinebilir.

Bu din konusunda da böyledir.Tanrı olabilir de olmayabilir de biz bilemeyiz.Tanrı meselesi insan aklının ötesinde bir konudur.Öyleyse böyle bir varlık hakkında konuşmak ve hüküm vermek de imkansızdır.

Aslında hepimiz agnostiğiz.Ateist ya tanrı varsa der bazen.Dindar ya tanrı yoksa diye sorar kendine.

1-kader mevzuu zamanla ilgili bir mevzuudur.zamanla mukayyet olanlar anlayamaz.ve Allah hiçbir zaman zamanla mukayyet olmamıştır.

2-imtihan geliştirmek için yapılır,onun esprisi boşuboşuna keyfi bir denemke değil,bilakis geliştirmek için musibetlerle eğitmektir.musibetler maddi manevi gelişme unusurudur.derdi olmayan insanlara "ot gibi"deriz ya hani

3-aşırı şefkat adalete muhaliftir.allah kimseyi sudan sebeplerle cehenneme koymak istemez,aşırı şefkatle yetiştirilen çocuklar arsız edepsiz aptal olurlar,sadece şefkat asla dengeli bir hal değildir.eğer anne bir şefkat makinesinden ziyade bir mürebbiye ise,yavrusunu sosyal hayata hazırlamak adına ona zaman zaman ceza vermelidirki nerede nasıl davranacağını öğrensin.yoksa hep şefkat edeyim derse bu sefer en büyük zulmü kendisine yapar.eğer kafiri o ilahi manaları anlamaya elverişsiz haliyle cennete koyarsa cennet cehennemden daha ızdıraplı olur.

4-elhamdülillahi rabbil alemin imi kastettiniz pek anlamadım,ama her halükarda hamd ne demek,onun allaha has kılınması ne demek bunu açıklamak zorunda kalacağım.hamd.övülmeye layık olan tüm güzellikleri ve kemalatı içerir.ve bunları allaha has kılmaklada güzellik ve kemalatın sonsuza ve bütüne ait olduğunu cüz'i bir güzelliğin asla mutlak anlamda güzel olmadığını belirtmek içindir.

5-ve varlık mutlaktır.varlık başlı başına birlik tecellisidir.varlıkta asla şirke yer yoktur,şirk varlığı bölmek ve parçalamaktır,adeta bir anarşizm ve terörizmdir.bir sürü insan var,ama insanlık hakikati bir tane.bu hakikati bölmeye ve parçalamaya kimsenin gücü yetmez,temizlik türlü şekillerde tezahür eder ama temizlik hakikati bir tane .hadi böl bölebilirsen.yapamazsın ki.varlıkta öyle güçlü bir birlik göze çarparki asla şeriklere yer bırakmaz

vesselam

Gönderi tarihi:

1-kader mevzuu zamanla ilgili bir mevzuudur.zamanla mukayyet olanlar anlayamaz.ve Allah hiçbir zaman zamanla mukayyet olmamıştır.

2-imtihan geliştirmek için yapılır,onun esprisi boşuboşuna keyfi bir denemke değil,bilakis geliştirmek için musibetlerle eğitmektir.musibetler maddi manevi gelişme unusurudur.derdi olmayan insanlara "ot gibi"deriz ya hani

3-aşırı şefkat adalete muhaliftir.allah kimseyi sudan sebeplerle cehenneme koymak istemez,aşırı şefkatle yetiştirilen çocuklar arsız edepsiz aptal olurlar,sadece şefkat asla dengeli bir hal değildir.eğer anne bir şefkat makinesinden ziyade bir mürebbiye ise,yavrusunu sosyal hayata hazırlamak adına ona zaman zaman ceza vermelidirki nerede nasıl davranacağını öğrensin.yoksa hep şefkat edeyim derse bu sefer en büyük zulmü kendisine yapar.eğer kafiri o ilahi manaları anlamaya elverişsiz haliyle cennete koyarsa cennet cehennemden daha ızdıraplı olur.

4-elhamdülillahi rabbil alemin imi kastettiniz pek anlamadım,ama her halükarda hamd ne demek,onun allaha has kılınması ne demek bunu açıklamak zorunda kalacağım.hamd.övülmeye layık olan tüm güzellikleri ve kemalatı içerir.ve bunları allaha has kılmaklada güzellik ve kemalatın sonsuza ve bütüne ait olduğunu cüz'i bir güzelliğin asla mutlak anlamda güzel olmadığını belirtmek içindir.

5-ve varlık mutlaktır.varlık başlı başına birlik tecellisidir.varlıkta asla şirke yer yoktur,şirk varlığı bölmek ve parçalamaktır,adeta bir anarşizm ve terörizmdir.bir sürü insan var,ama insanlık hakikati bir tane.bu hakikati bölmeye ve parçalamaya kimsenin gücü yetmez,temizlik türlü şekillerde tezahür eder ama temizlik hakikati bir tane .hadi böl bölebilirsen.yapamazsın ki.varlıkta öyle güçlü bir birlik göze çarparki asla şeriklere yer bırakmaz

vesselam

1-''kader mevzuu zamanla ilgili bir mevzuudur.zamanla mukayyet olanlar anlayamaz'' diyerek işin içinden çıkamazsınız.biz zamanla mukayyetiz ve bir konu bize saçma geliyorsa o halde o konu üzerinde şüphe duymamız normaldir.

2-keşke benim derdim olmasa da ot gibi olsaydım.demek allah bizi geliştirmek için imtihan yapıyor.bizi ıraklarda vietnamlarda ölmek için, kimsesiz çocukların ölmesi için, insanların kanser, felç olup çile çekmesi için imtihan ediyor.allah ne kadar iyiymiş!

3-bu iddiayı cevaplamama gerek yok.allah anneden milyar kez şefkatli ise hepimiz cennetliğiz.senin hiç namaz kılmana gerek yok.nasıl olsa cennette yerin hazır.allah annenden çoook çok şefkatli ne de olsa.anne hiç evladını yakar mı?

4-tanrı kendi dilinden kendisine hamd etmiş.başka ayetlerde de yerin güneşin üzerine yemin etmiş.

5-varlığı görüyoruz.savaşlar, felaketler,ölen çocuklar, aç insanlar, yetim haneler...ne güzel ne şirksiz bir tecelli ortamı...

Gönderi tarihi:

bunlar senin içindeki çelişkilerdır :D açıklamaları biçok yerde var

ben sormuyorum kendıme tanrı var mı dıye okadar emın olup genelleme yapma

Gönderi tarihi:

Bütün insanların ne düşündüğünden nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? Hepimizin beyninde birer çipmi yerleştirdiniz de kontrol mü ediyorsunuz? Allah var mıdır, yok mudur gibi düşünceleri ben kendi adıma çok geride bıraktım. Varolduğunu biliyorum çünkü bütün duyularım ve duygularımla bundan eminim.

Sizin çelişkileriniz sizi bağlar. Bir gün çelişkiler çözümlere dönüşür mutlaka.

Gönderi tarihi:
varlığı görüyoruz.savaşlar, felaketler,ölen çocuklar, aç insanlar, yetim haneler...ne güzel ne şirksiz bir tecelli ortamı

Bu olaylar o miletlerin ve bizlerin imtihanı içindir..

Allah dünyaya sinek kanadı kadar değer vermiyor..

Bu dünyada ele geçen en büyük kazanç, yapabildiğimiz amellerimizdir...

Birileri acı çekiyor, aç kalıyor, işkenceye tabi tutuluyor..

Ama sonuçta onlarında ömürleri taş çatlasa 90 yıl..

Ee öldük bittiii...

Geriye döndü ve baktı...

Ne gördü..?

Acılardan bir eser kalmışmı, dünyada açtı, artık açmı..

Dünyada tok yaşayanlarda öldüler aç yaşayanlarla bir farkları kaldımı..

Ama dünyadaki yaşantımızın hesabını birbir vereceğiz..

Adalet ya bu dünyada yada ahirette tamam olacak..

Aç açlığıyla, tok tokluğuyla kalmayacak..

Arkadaşlar bakın sır nerede biliyormusunuz..

Sır ölümlülükte..

Sonsuzlukla, hükmü yok sayılacak kadar az bir ömrün kıyası mümkünmü..?

Kafalarımız karıştıran şey nedir biliyormusunuz..

Dünyayı yaşayacağımız bir yer olarak algılamamız..

Oysa dünya geçici kurulmuş..

Bu noktada iyi düşünün..!!!!

Saygılar..

Gönderi tarihi:

ya düşünsenize ne kadar saçma..

allah istese ben dünyada da ahirette de acı çekmem.

allah istese kimse hırsız, katil, kötü bir insan olmaz.

ama o ne yapıyor?bizi imtihan ediyor.

kardeşim neden bizi deniyor bu tanrı?

eline ne geçecek?

biz harab olacağız, acı çekeceğiz bu dünyada.çektiğimiz yanımıza kar kalacak.

halbuki o istese kimse acı çekmez.dünyayı yaratmadan direkt hepimizi cennete koyabilirdi.

ama o bizi acılarla imtihan etmeyi seçti.

kusura bakmayın bu durumda aklıma 5 seçenek geliyor:

1-tanrı yok.

2-tanrı var ama adaletsiz, merhametsiz ve kötü.

3-tanrı var ama kötülükleri önlemeye gücü yetmiyor.

4-2 tanrı var biri iyi biri kötü.

5-5-6-...600... adet tanrı var.

Gönderi tarihi:

eline ne geçecek?

Evet Allah istese sen dünyadada ahirettede acı çekmezsin..

Fakat Alah böyle istemiş..

Acı çekip çekmemeyi yine senin iradene bağlamış..

Çokmu zor kulluk yapmak..

Zaten dinin hükümleri gündelik hayatın saadeti için uyulması kurallarlada pareleldir..

Olay bu kadar basit..

Allahın neyi murad ettiğini yine kendisi bilir...

Ama insanlara bildirdiği kadarıyla;

Ben bir hazine idim bilinmek için yarattım diyor..

İnsanları ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım diyor..

Hasılı kardeş.. Mülk onun sen onunsun, ben onunum o dilediğini yapar..

Şair diyorya.. Yol onun varlık onun gerisi hep angarya..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Evet Allah istese sen dünyadada ahirettede acı çekmezsin..

Fakat Alah böyle istemiş..

Acı çekip çekmemeyi yine senin iradene bağlamış..

Çokmu zor kulluk yapmak..

Zaten dinin hükümleri gündelik hayatın saadeti için uyulması kurallarlada pareleldir..

Olay bu kadar basit..

Allahın neyi murad ettiğini yine kendisi bilir...

Ama insanlara bildirdiği kadarıyla;

Ben bir hazine idim bilinmek için yarattım diyor..

İnsanları ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım diyor..

Hasılı kardeş.. Mülk onun sen onunsun, ben onunum o dilediğini yapar..

Şair diyorya.. Yol onun varlık onun gerisi hep angarya..

Saygılar..

İyi güzel de sevgili xlark...

Seni tabiki anlıyorum ve saygı duyuyorum..

Çünkü öyle inanıyor ve o şekilde yaşamını anlamlaştırıyorsun..

Ama sevgili agnostist'tide anlıyor ve gerçekten onada saygı duyuyorum...

Bana göre de yaşam bizim gördüğümüz şekli ile bir maddeden oluşmuştur..

Biz bunu bu şekilde görerek, dokunarak ve deneysel olarak varlığını düşünsel biçimde anlayabiliyor ve aklımızca kavrayabiliyoruz...

Birde bunun bilinmeyen ve görünmeye tarafı var ve buna inanma adı altında inaçlarla ortaya çıkıyor ve buna bir biçiminde anlamlar yüklüyoruz, varsayımları genel kabul doğrular sayıyor ve düşünsel çerçeveyi bu doğrultuda oluşturabiliyoruz...

Diğer taraftan sevgili aknostist ise farklı bir inanç biçiminde ve mantıklı ve akla uygun olarak şunları sorabiliyor.

Diyorki;

Peki herşey madde ise Tanrı neden yok...

Varsa neden bütün bu olumsuzluklara bir son vermiyor..

Dunyamızı daha yaşanır, sorunsuz, problemsiz, hastalıklardan uzak, açlıktan ölmeyen çocuklar şeklinde kurgulamıyor..

Herşeye gücü yeten, yoktan var eden Allah buna neden sessiz ve duyarsız kalıyor...

Bunu anlayamıyorum diyor...

Evet açıkçası bende anlamış değilim....

Sevgiyle kalın...

Gönderi tarihi:
Diğer taraftan sevgili aknostist ise farklı bir inanç biçiminde ve mantıklı ve akla uygun olarak şunları sorabiliyor.

Diyorki;

Peki herşey madde ise Tanrı neden yok...

Varsa neden bütün bu olumsuzluklara bir son vermiyor..

Dunyamızı daha yaşanır, sorunsuz, problemsiz, hastalıklardan uzak, açlıktan ölmeyen çocuklar şeklinde kurgulamıyor..

Herşeye gücü yeten, yoktan var eden Allah buna neden sessiz ve duyarsız kalıyor...

Bunu anlayamıyorum diyor...

Evet açıkçası bende anlamış değilim....

Sevgiyle kalın...

İki ileti önceki cevabımı aynen aktarıyorum..

Çünkü dönüp dönüp aynı şeyleri konuşuyoruz..

Bu olaylar o miletlerin ve bizlerin imtihanı içindir..

Bu dünyada ele geçen en büyük kazanç, yapabildiğimiz amellerimizdir...

Birileri acı çekiyor, aç kalıyor, işkenceye tabi tutuluyor..

Ama sonuçta onlarında ömürleri taş çatlasa 90 yıl..

Ee öldük bittiii...

Geriye döndü ve baktı...

Ne gördü..?

Dünyada tok yaşayanlarda öldüler aç yaşayanlarla bir farkları kaldımı..

Arkadaşlar bakın sır nerede biliyormusunuz..

Sır ölümlülükte..

Sonsuzlukla, hükmü yok sayılacak kadar az bir ömrün kıyası mümkünmü..?

Kafalarımız karıştıran şey nedir biliyormusunuz..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Çok ilginç...

Açlık konferansında verilen bilgilere göre, dünyada açlıktan hergün 24 bin kişi, dakikada ise 11 çocuk hayatını kaybediyor... Dünya genelinde 1 milyardan fazla insan büyük bir yoksulluk içinde yaşıyor. Bu insanlar günde 1 dolardan az bir parayla geçiniyorlar. 300 milyon aç insanla Afrika, dünyada başı çekiyor.

Kaynak: http://www.tasam.org/modules.php?name=News...icle&sid=27

Neyin hesabı bu...

Suçlu bizmiyiz yani...

?...

Demek bu dünyanın kuruluş ve örgütlenme amacı kısaca bu öylemi .. :unsure:

Peki Düşüncelerenize saygı duyuyorum...

Sevgiyle kalın...

Gönderi tarihi:
Çok ilginç...

Eğer değer verseydi, sonsuz hayat nasip ederdi herkese..

Suçlular suçlarıyla ölüp gitmezlerdi..

Hepsinin hesabı burada görülürdü..

Açlık konferansında verilen bilgilere göre, dünyada açlıktan hergün 24 bin kişi, dakikada ise 11 çocuk hayatını kaybediyor... Dünya genelinde 1 milyardan fazla insan büyük bir yoksulluk içinde yaşıyor. Bu insanlar günde 1 dolardan az bir parayla geçiniyorlar. 300 milyon aç insanla Afrika, dünyada başı çekiyor.

Bu istatistikleri biliyoruz sayın Dipnot..

Ben bu insanlar'ın ölümlerinden sonrasından bahsediyorum..

?...

Bizlere verilen herşeyin hesabını tektek vereceğiz..

Dünyada huzurlu yaşayanlar, zenginlik verilenler, bu huzur yada zenginlik karşılığında ne yaptılar..

Herşeyi kendilerinden mi bildiler..

Açları gözettilermi..

Açlar ise hallerinden isyan mı ettiler yoksa sabrettiler mi..

Bütün bunlar sorulacak..

Demek bu dünyanın kuruluş ve örgütlenme amacı kısaca bu öylemi ..

Peki Düşüncelerenize saygı duyuyorum...

Evet kısaca bu..

Başka ne beklerdin ölümlü bir hayattan..

Geçmişte teknolojilerine akıl erdirilemeyen milletlerden sadece bir kaç kalıntı kalmış..

Nice milletler, nice milletleri sömürmüş, işkence etmiş, savaşmışlar vs vs.. hangi birinin eline ne geçmiş..

Yüz yıl sonra sen, ben ve etrafımızdakiler olmayacak..

Sonuç itibariyle bir film gibi, yalan ve gelip geçici..

Akıl ve mantık ister istemez ebediyeti düşünüyor ve orada yoğunlaşıyor..

Ebedi hayat'ın olmadığına inansam, şu an yaşamak bana büyük ızdırap verirdi..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Eğer değer verseydi, sonsuz hayat nasip ederdi herkese..

Suçlular suçlarıyla ölüp gitmezlerdi..

Hepsinin hesabı burada görülürdü..

.

.

.

Sonuç itibariyle bir film gibi, yalan ve gelip geçici..

Akıl ve mantık ister istemez ebediyeti düşünüyor ve orada yoğunlaşıyor..

Ebedi hayat'ın olmadığına inansam, şu an yaşamak bana büyük ızdırap verirdi..

Saygılar..

:clover:

Gönderi tarihi:

eline ne geçecek?

biz harab olacağız, acı çekeceğiz bu dünyada.çektiğimiz yanımıza kar kalacak.

halbuki o istese kimse acı çekmez.dünyayı yaratmadan direkt hepimizi cennete koyabilirdi.

ama o bizi acılarla imtihan etmeyi seçti.

kusura bakmayın bu durumda aklıma 5 seçenek geliyor:

1-tanrı yok.

2-tanrı var ama adaletsiz, merhametsiz ve kötü.

3-tanrı var ama kötülükleri önlemeye gücü yetmiyor.

4-2 tanrı var biri iyi biri kötü.

5-5-6-...600... adet tanrı var.

Sizin bu kavram kargaşalarınızı anlamaya çalışıyorum mutlaka kendinize göre haklı nedenleriniz var.

Ama sevgili xlark arkadaşımızında söylemeye çalıştığı şey Allah'ın bunları bilerek böyle yarattığıdır. Müdahale etmemesi bunlara gücü yetmiyor olduğundan değil ki.

Şöyle düşünün bu dünyada ki kötülükleri kimler yapıyor "insanlar" kimlere kötülük yapıyor "insanlara, hayvanlara, doğaya" neden yapıyor "çeşitli çıkar sebebleri ve psikososyal durumlardan"

Peki bu durumlardan kimler rahatsız oluyor "insanlar" peki ne yapıyor bu rahatsız olanlar "sadece konuşuyor ve şikayet ediyorlar. Peki bu kötülükleri durdurmaya insanın gücü yetmiyor mu? Yetiyor ama işin kolayına kaçıyor neden Allah müdahale etmiyor diyor. :excl:

Ya neden müdahale etsin ki, siz yanıbaşınızda şahit olduğunuz bir olaya müdalale etmeyin sonra işi Allah'a havale edin, baktınız müdahale yok o zaman ben böyle bir Allah tanımıyorum deyip işin içinden sıyrılın. Bu işin kolayına kaçmaktır. İnsanın çözebileceği meselelere Allah müdahale etmez. İnsanlar neden bütün bu savaşları durdurmak istemiyorlar???

Selamlar

Gönderi tarihi:

Sizin bu kavram kargaşalarınızı anlamaya çalışıyorum mutlaka kendinize göre haklı nedenleriniz var.

Ama sevgili xlark arkadaşımızında söylemeye çalıştığı şey Allah'ın bunları bilerek böyle yarattığıdır. Müdahale etmemesi bunlara gücü yetmiyor olduğundan değil ki.

Şöyle düşünün bu dünyada ki kötülükleri kimler yapıyor "insanlar" kimlere kötülük yapıyor "insanlara, hayvanlara, doğaya" neden yapıyor "çeşitli çıkar sebebleri ve psikososyal durumlardan"

Peki bu durumlardan kimler rahatsız oluyor "insanlar" peki ne yapıyor bu rahatsız olanlar "sadece konuşuyor ve şikayet ediyorlar. Peki bu kötülükleri durdurmaya insanın gücü yetmiyor mu? Yetiyor ama işin kolayına kaçıyor neden Allah müdahale etmiyor diyor. :excl:

Ya neden müdahale etsin ki, siz yanıbaşınızda şahit olduğunuz bir olaya müdalale etmeyin sonra işi Allah'a havale edin, baktınız müdahale yok o zaman ben böyle bir Allah tanımıyorum deyip işin içinden sıyrılın. Bu işin kolayına kaçmaktır. İnsanın çözebileceği meselelere Allah müdahale etmez. İnsanlar neden bütün bu savaşları durdurmak istemiyorlar???

Selamlar

Sayın sardunya,

Güzel denklemler(eşitlikler) kurarak gelmişsin ama, sonuçta cevapsız bıraktığın soruların da var.

"Neden insanlar kötülüklere müdahale etmiyor? neden savaşları durdurmuyor ?"

Kötülüklere müdahale eden kolluk kuvvetleri var.

Bunlar, müdahalelerini evrensel yasalarla yapıyorlar.

Savaşlara gelince, ne yazıkki emperyalizmin dediği oluyor bu konuda.

Evrensel yasaların, henüz ne emperyalizme, ne de din, kültür ve mezhep çatışmalarına gücü yetmiyor.

Mitolojik çağlardan beri yüzlerce tanrı, yüzlerce müdahalesini yapmış zaten.

Ama bu müdahaleler, yedi başlı ejderha yada van gölü canavarı gibi.

Tarihin ilk dönemlerinde, bilgiden yoksun insanların tatlı/acı hayalleri var müdahaleler için.

Arapların inançlarında da, bastona müdahale, kuşlarla savaşlara mücadele var biliyoruz.

Sayın sardunya,

Biliyoruzki kültürel anlayış ve farklardan dolayı kötülükler/iyilikler sürekli olacaktır.

Yine biliyoruzki tarihte kötülüklere, sadece kolluk kuvvetleri evrensel yasalarla müdahale etmiştir.

Etmeye de devam edecektir. Hak, görev onlarınki.

Biz insanlara düşen de bilimsel olan "evrensel yasalara" sahip çıkıp onu güçlü kılmak.

İnsanların dağınıklığı, emperyalizm karşısında onu da güçsüz bırakıyor.

Selamlar...

Gönderi tarihi:

Sayın bilimselci

Şimdi benim sözünü ettiğim konu ile hayallerin bir bağlantısı yok. Aksine çok gerçekçi şeyleren söz ediyorum. Emperyalizmi kimler destekliyor sayın bilimselci, görünmez güçler mi? İnsan üstü şeyler mi?

Kolluk kuvvetleri kimler sayın bilimselci. Onları kimler belirliyor ve onlar görevlerini neden yapmıyor?

Gerçekten bütün bunlardan şikayet edenler ne yapmışlardır olayların seyrini döndürmek için.

Her şey arz-talep meselesi güzel dost...

Nasıl bir dünyada yaşamak istiyorsak öyle bir dünyada yaşıyoruz. (çoğunluktan sözediyorum) İnsanlar konuşmayı bırakıp eyleme geçmedikleri taktirde sanırım bu sorun böyle devam edip gidecektir.

İnsanlar günü kurtarma çabasında, keselerine ne kadar para girdiğini hesaplama çabasında. Daha çok kazanmanın yollarını arama çabasında. O yüzden kimse Irak'ta ki savaşla ilgilenmedi bile, çünkü savaş demek birilerine yeni kazanç kapıları demek. Türkmen köylerinde kadınlara tecavüz ediliyor şuan, şu saatte bunu kimler umursuyor, neden kimse müdahale etmiyor?

Emperyalizm karşısında neden bu kadar dağınık insanlar?

Gönderi tarihi:

Selamlar

Dünya tarihinin hiç bir döneminde gerçek bir adaletten söz edilemez. Bundan sonra da olmayacaktır. Ne bu dünyada, ne de sizin inandığınız öteki dünyada. Tanrı bile gerçek bir adaleti sağlayamaz. Bu dünyada çocuk özlemiyle yanıp tutuşan iki insanın, çocuk özlemiyle son bulan hayatları için bir adalet sağlayabilir mi tanrı? Bu özlemin karşılığı, cennette verilebilecek kaç tane köşk, kaç tane huri yapar?

Ya da seksen yıllık ömrünü sefalet içinde geçiren bir insan ile, bolluk içinde geçiren birinin cennette birbirlerinden ne farkları olacak? Biri diğerinden bir köşk fazla mı alacak? Ya da neredeyse tüm hayatını yatalak geçiren biri, diğerlerinden iki kat fazla mı eğlenecek?

Gerçek adalet diye bir şey yoktur. Bunun bir ütopya olduğu bilindiğinden, bu iş olmayan bir tanrıya bırakılmıştır. Ancak hesaba katılmayan bir şey var ki, bu ütopyayı tanrı bile gerçekleştiremez.

Gönderi tarihi:

Ya da seksen yıllık ömrünü sefalet içinde geçiren bir insan ile, bolluk içinde geçiren birinin cennette birbirlerinden ne farkları olacak? Biri diğerinden bir köşk fazla mı alacak? Ya da neredeyse tüm hayatını yatalak geçiren biri, diğerlerinden iki kat fazla mı eğlenecek?

Yani...

Bence çok mantıklı...

Teşekkürler sevgili yam_yam

Gönderi tarihi:

Sayın bilimselci

Şimdi benim sözünü ettiğim konu ile hayallerin bir bağlantısı yok. Aksine çok gerçekçi şeyleren söz ediyorum. Emperyalizmi kimler destekliyor sayın bilimselci, görünmez güçler mi? İnsan üstü şeyler mi?

Kolluk kuvvetleri kimler sayın bilimselci. Onları kimler belirliyor ve onlar görevlerini neden yapmıyor?

Gerçekten bütün bunlardan şikayet edenler ne yapmışlardır olayların seyrini döndürmek için.

Her şey arz-talep meselesi güzel dost...

Nasıl bir dünyada yaşamak istiyorsak öyle bir dünyada yaşıyoruz. (çoğunluktan sözediyorum) İnsanlar konuşmayı bırakıp eyleme geçmedikleri taktirde sanırım bu sorun böyle devam edip gidecektir.

İnsanlar günü kurtarma çabasında, keselerine ne kadar para girdiğini hesaplama çabasında. Daha çok kazanmanın yollarını arama çabasında. O yüzden kimse Irak'ta ki savaşla ilgilenmedi bile, çünkü savaş demek birilerine yeni kazanç kapıları demek. Türkmen köylerinde kadınlara tecavüz ediliyor şuan, şu saatte bunu kimler umursuyor, neden kimse müdahale etmiyor?

Emperyalizm karşısında neden bu kadar dağınık insanlar?

Sevgili sardunya, güzel dost,

Yazımın anlaşılmadığına üzüldüm. Birde hayalle ne ilgisi var diyorsun.

Bak şimdi izah edeyim hayalle ne ilgisi varmış.

Sahurdaki yarı uykudan galiba :)

Bir önceki iletinden alıntı:

"Peki bu kötülükleri durdurmaya insanın gücü yetmiyor mu?"

Benim yazımdan alıntı:

"Kötülüklere müdahale eden kolluk kuvvetleri var.

Bunlar, müdahalelerini evrensel yasalarla yapıyorlar."

Hayalle ilgili alıntılar:

Seninki:

"Allah'ın bunları bilerek böyle yarattığıdır. Müdahale etmemesi bunlara gücü yetmiyor olduğundan değil ki."

Benimkisi:

Mitolojik çağlardan beri yüzlerce tanrı, yüzlerce müdahalesini yapmış zaten.

Ama bu müdahaleler, yedi başlı ejderha yada van gölü canavarı gibi.

Tarihin ilk dönemlerinde, bilgiden yoksun insanların tatlı/acı hayalleri var müdahaleler için.

Arapların inançlarında da, bastona müdahale, kuşlarla savaşlara mücadele var biliyoruz.

Sonuç Alıntım:

Sayın sardunya,

Biliyoruzki kültürel anlayış ve farklardan dolayı kötülükler/iyilikler sürekli olacaktır.

Yine biliyoruzki tarihte kötülüklere, sadece kolluk kuvvetleri evrensel yasalarla müdahale etmiştir.

Etmeye de devam edecektir. Hak, görev onlarınki.

Biz insanlara düşen de bilimsel olan "evrensel yasalara" sahip çıkıp onu güçlü kılmak.

İnsanların dağınıklığı, emperyalizm karşısında onu da güçsüz bırakıyor.

Yam_yam arkadaşımızdan alıntı:

"Dünya tarihinin hiç bir döneminde gerçek bir adaletten söz edilemez. Bundan sonra da olmayacaktır."

Söylenilen doğru. İlave olarakta;

Kötülüklere müdahalenin kolluk kuvvetlerine ait olmasına rağmen,

Halk ta demokratik mücadelesini yapmalıdır elbette.

Belli bir hukuki kurallar çerçevesinde.

Kurallar da, tam doğru olmasa bile, doğruya en yakını bilimsel içerikli "evrensel hukuk" olmalıdır

Evrensel hukuk, zaman içerisinde evrilerek en az kusurlu hale gelmiştir.

Gelecekte de bilimsellik yapısını koruyacaktır.

Adalet konusundada ne inançlar, ne de örf ve ananeler alternatif olamaz.

Evrensel (medeni) hukuk, günümüzde kötülüklere müdahale hakkını, inançlara bırakmıyor.

Kaldıki yanlışlıklarından/yetersizliklerinden dolayı doğru da olmaz.

"Emperyalizm karşısında neden bu kadar dağınık insanlar?"

Bunu sen benden daha iyi bilmen gerek sevgili sardunya,

1- Evrensel kültüre uyumlu milli değerlerimize sahip çıkmamaktan.

2- İnanç, din, mezhep, etnik kimlik ayrılıklarından.

Emperyalizm bu çelişkileri çok güzel kullanmakta.

Selamlar...

Gönderi tarihi:

Güzel dost

Sahurdaki yarı uykudan olabilir. :) Ama ben hala bir anlaşılmazlık göremedim. :) Neyse...

Evrensel yasalarla kötülüklere müdahale eden kolluk kuvvetleri kimler gerçekten bilmiyorum. :blushing: Acaba çok bilindik bişey mi? Hayır insanın gücü yetmiyormu dedim ya o yüzden soruyorum acaba insan değil mi bu kolluk kuvvetleri.

Allah müdahale etmiştir ancak zaman zaman ve bu müdahaleler büyük çoğunlukla (ya da hepsi) bir peygamberin tebliğ görevini yapmaktan zorlanmasıyla Allah'tan yardım istemesinden kaynaklanmıştır. Hz. Muhammed'in (s.a.v) peygamberlik döneminde böyle bir müdahale olmamıştır bilakis peygamber bedenini kullanarak kendisine ve İslam'a saldıranlarla gerçek anlamda savaşmıştır. Çünkü peygamberimizin Allah'tan böyle bir talebi olmadı. (yani bir felaket, bir caza talebi)

Ama senin bahsettiğin diğer inançlara ait batıl tanrılar (sadece doğa üstü olayların meydana gelmesinden) sözde müdahale etmişler. Kendi inançlarına göre. Peki sonuçta ne değişmiştir. İnsanlar yine bildiklerini yapmıyorlar mı?

Yani kısacası tanrıların müdahale ettiği düşüncesi insanları belli bir süre dışında kontrol altında tutmaya yetmez. Bu yüzden Allah suçlanamaz.

Dünya tarihinde gerçek bir adaletten tabiki söz edilemez, yarında edilemeyecek. O yüzden bir adalet dünyası olması gerekmiyor mu? Akıl da bunu düşünmüyor mu? Bu kadar bilinçli varlıklar maddenin yapısı itibarıyla meydana geldi ama vicdan denen bir de duygusu var o yüzden adalet arıyor, peki bu adaleti nerede bulacak? Dünyada hiç olmadı ve olmayacak o zaman hepimiz anlamsız bir şekilde yaşamlarımızı sonlandıracağız ve adalet arayarak yok olacağız. Ama o zaman bilincimizi kim teselli edecek?

Emperyalizm konusuna gelirsek, sonuçta emperyalizm bir ejderha değil ve insanların elleriyle kurdukları bir düzen ve şimdi diğer insanlar bu düzenden şikayetçi oluyorlar ve hak arıyorlar. Zaten soru kendi içinde cevabını veriyor, emperyalizm her şeyi kullanır, dejenere eder ve yozlaştırır. Sonuçta inançlı ya da inançsız iyi insanlar bütün bunlardan rahatsız olarak yaşarlar ama bu düzeni değiştirecek güçleri yoktur.

(İftara az kaldı şimdilik bu kadar) :)

Gönderi tarihi:
Dünya tarihinin hiç bir döneminde gerçek bir adaletten söz edilemez. Bundan sonra da olmayacaktır. Ne bu dünyada, ne de sizin inandığınız öteki dünyada. Tanrı bile gerçek bir adaleti sağlayamaz. Bu dünyada çocuk özlemiyle yanıp tutuşan iki insanın, çocuk özlemiyle son bulan hayatları için bir adalet sağlayabilir mi tanrı? Bu özlemin karşılığı, cennette verilebilecek kaç tane köşk, kaç tane huri yapar?

Gerçek adalet diye bir şey yoktur. Bunun bir ütopya olduğu bilindiğinden, bu iş olmayan bir tanrıya bırakılmıştır. Ancak hesaba katılmayan bir şey var ki, bu ütopyayı tanrı bile gerçekleştiremez.

Adaletten kastımız birebir aynını vermek değildir..

Sana sağlık verir, diğerine para, diğerinin sağlığını alır, sana para verir, diğerine çocuk vermez, sana hayırsız evlat verir, sana çokça para verir, fakat bir o kadarda cimrilik verir istediğini yiyip içemezsin vs..vs..

Cennetteki karşılıklar ise daha farkllı, eğer benim dünyada çocuğum olmamışsa, orada adalet yerini bulsun bana çocuk ver yada çocuğun karşılığı neyse onu ver demem çok abestir..

Çünkü orada sonsuz ve tahayyül edemeyeceğimiz nimetler vardır..

Sonuçta benim dünyada katlandığım her şey için bir karşılık vardır..

Yada dünyada bana çokça para verildi ve ben bu parayı saçtım savurdum, eğlendim, fakir fukara gözetmedim, bununda karşılığını elbet göreceğim..

Siz merak etmeyiniz hak elbet tamamlanacaktır..

Zaten çoğu daha dünyadayken yerini buluyor..

Bu çok zor bir şey değildir..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Ne dediyinizin farkindasiniz deyilmi sayin xlark,

Sana sağlık verir, diğerine para, diğerinin sağlığını alır, sana para verir, diğerine çocuk vermez, sana hayırsız evlat verir, sana çokça para verir, fakat bir o kadarda cimrilik verir istediğini yiyip içemezsin vs..vs..

bu tamam siz yazdiniz,

Yada dünyada bana çokça para verildi ve ben bu parayı saçtım savurdum, eğlendim, fakir fukara gözetmedim, bununda karşılığını elbet göreceğim

bunuda siz yazdiniz dimi, öyleyse ben allahin isine niye karisayim bana ne bahsetdiyse onunla avunurum fakir fikarayada ne bahsedildiyse onunla avunucak, ben yaradanin isine karismam, bak burasi köln sosyal yardimla bir cok kisi geciniyor ama bunlar hiristiyan allahin isine karisma cüretinde bulunuyorlar, neyse siz benden daha iyi bilirsiniz.

Gönderi tarihi:
bunuda siz yazdiniz dimi, öyleyse ben allahin isine niye karisayim bana ne bahsetdiyse onunla avunurum fakir fikarayada ne bahsedildiyse onunla avunucak, ben yaradanin isine karismam, bak burasi köln sosyal yardimla bir cok kisi geciniyor ama bunlar hiristiyan allahin isine karisma cüretinde bulunuyorlar, neyse siz benden daha iyi bilirsiniz.

Kimse Allah'ın işine karışmıyor..

Ve sana verilenin ne olduğunu sen bilmiyorsun..

Sana bana düşen sabeplere yapışmak, mücadele etmek..

Ben nasılsa fakirim diyip oturmak yok..

Allah'ın taktiri ayrıdır, senin çalışmaların ve tevekkülün ayrıdır..

Zaten insanların yanıldıkları ilk nokta bu nokta..

Kısaca yine kader mevzusu..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Kader denince anlastik yeri gelmisken kisa bir hadise anlatayim- ist.bomontide 35 sene evvel arkadasimin ablasinin kocasini dostundan kurtarmak icin bir kadina gittik ablasinin anlattiklarina karisan arkadasima hoca kadin dediki ikide birde laf kesme diye azarladi ve dediki sen cok islere girip cikican ama sonun söförlük olucak bosuna hic urasma dedi slmdi söforlük yapiyor 65 yasinda, demekki dinler vaadlar masal.

Gönderi tarihi:

Bu tür olaylar dinde referans değildir..

Belki o kişinin şoför olacaksın demesi diğer kişiye telkin etkisi yapmış olabilir..

O kişide şoför olma yönünde yoğunlaşmıştır..

Kim bilir...?

Sihir, büyü, istidraç ve mucize gibi konular çok farklı ve geniş konulardır..

İstersen o konularada girebiliriz..

Saygılar..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.