Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Canlı George Floyd Protesto Güncellemeleri ve Videoları


Admin

Önerilen İletiler

  • 3 hafta sonra...
  • Cevaplar 351
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • Admin

    352

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • Admin

ABD’de George Floyd’un ölümü nedeniyle yargılanan eski polis 2 yıl sonra suçunu kabul etti

ABD'de, siyah George Floyd'un ölümü ile ilgili davda yargılanan eski polis memuru Thomas Lane, yaklaşık iki yıl sonra suçunu kabul etti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Rockville Center'da Irkçı Gururlu Çocuklar (Proud Boys) Yeniden Yürüyor; Demokratlar tarafından kınandı

ROCKVILLE CENTRE, NY - The Proud Boys Cumartesi günü Rockville Center'a geri döndü ve Mart ayından bu yana ikinci kez ortaya çıkmaları sosyal medyada kınandı.

AAXCEXr.img?w=768&h=576&m=6

Rockville Centre'da ofisi bulunan eyalet senatörü Todd Kaminsky, "neo-faşist grubun" bir video klibini yayınlayarak, "Bu yeni normal olamaz ve biz bu değiliz" dedi.

İnternette yayınlanan fotoğraflar, grubu Amerikan bayrakları ve Proud Boys bayraklarıyla gösteriyor. Bazı bayrakların da kamyonlardan sarktığı görüldü. Yürüyüşçülerin çoğu geçmişte olduğu gibi yüzlerini kapalı tuttu.

Eyalet senatörü Anna Kaplan (D-North Hills), yürüyüşü "topluluğumuzu korkutmak ve onların aşağılık, nefret dolu gündemini yaymak" için bir çaba olarak nitelendirdi.

Nassau İlçesi Yasa koyucusu Siela Bynoe Pazar günü yaptığı açıklamada, "Rockville Center sakinleri bir kez daha sözde Proud Boys'un zararlı varlığına ve beyaz milliyetçi, neofaşist söylemlerine maruz kaldılar," dedi Bynoe (D - Westbury). "Şimdi her zamankinden daha fazla, vicdan sahibi insanların ırkçı, kadın düşmanı, antisemitik ve LGBTQ karşıtı bağnazlıklarını reddetmek ve Rockville Centre, Nassau County veya başka hiçbir yerde nefretin yeri olmadığına dair net bir mesaj göndermek için bir araya gelmeleri çok önemli. ulusumuz."

Patch, bir yorum için Rockville Center Belediye Başkanı Francis Murray'e ulaşmaya çalıştı.

Kaynak: Patch

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • Admin

White Lives Matter Group Tennessee'deki Juneteenth Kutlamalarını Protesto Etti

AAYE4qI.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Bir grup beyaz milliyetçisi olan White Lives Matter, Cumartesi günü Franklin, Tennessee'de kentin ikinci yıllık Juneteenth kutlamasını bozan protestolar düzenledi.

Williamson Ana Sayfasına göre, yaklaşık 10 genç beyaz erkek, eşleşen logolarla uyumlu beyaz gömlekler ve siyah kafatası yün yüz kaplamaları giydi. Adamlar ayrıca "Beyaz Değiştirmeyi Durdur" ve "Beyaz olmakta sorun yok" yazan pankartlar da tuttular.

Juneteenth, her yıl 19 Haziran'da, Birlik askerlerinin devleti kontrol etmek ve kalan köleleri özgür olduklarını bildirmek için 1865'te Galveston, Teksas'a yürüdükleri Afro-Amerikan tarihinde önemli bir anı anmak için kutlanır. Kar amacı gütmeyen kuruluş The Pew Charitable Trusts tarafından hazırlanan bir rapora göre, o sırada Teksas'ta 250.000 köle insan vardı.

Bu arada, Franklin Şehri Cumartesi günü yaptığı açıklamada, başka bir grubun da Juneteenth festivalini çökerttiğini söyledi.

Açıklamada, "Bu öğleden sonra, festival organizatörleri iki farklı grubun şehir merkezindeki Franklin Juneteenth Festivalini terk etmelerini istedi" denildi. "Bir grup, 'Beyazların Hayatı Önemlidir' ve 'Beyazların Değiştirilmesini Durdurun' gibi yazılar taşıyan pankartlar taşıyordu."

Bir departman sözcüsü Williamson Ana Sayfasına verdiği demeçte, Franklin Polis Departmanı'nın grupların kutlamayı protesto etmeyi planladıklarına dair önceden hiçbir bilgisi olmadığını söyledi.

"Festival müdavimleri ile diğer grup arasında tampon görevi yapmak için orada olduklarını söyleyen diğer grubun içinde silahlı ve balistik yelek giyen kişiler de vardı. Her iki grup da istendiğinde bölgeyi terk etti. Şiddet olayı yaşanmadı ve sonrasında herhangi bir tutuklama olmadı. Franklin Polis Memurları müdahale etti" açıklamasında bulundu.

Her iki gruptaki protestocular da "beyaz karşıtı sistem ruhsal ve fiziksel soykırımımıza bağlı olduğu için" gösteri yaptıklarını söyleyerek el ilanları dağıtıyorlardı. Yerel haber istasyonu WMSV-4'e göre, broşürler polis gelmeden önce festival katılımcılarına dağıtıldı.

Grubun fikirleri, beyazların yerine renkli ve azınlıkların geldiğini iddia eden ırkçı bir komplo olan "Büyük Değiştirme Teorisi"nden kaynaklanıyor. Teorinin, son yıllarda beyaz bir gencin bir bakkalda 10 Siyahı öldürdüğü Buffalo, New York da dahil olmak üzere bir dizi toplu katliamı teşvik ettiğine inanılıyor.

Kâr amacı gütmeyen Nefret ve Aşırılığa Karşı Küresel Proje, teoriyi "beyazların yerini göçmenlerin, Müslümanların ve diğer beyaz olmayan insanların sözde 'ana' ülkelerinde aldığını öne süren beyaz üstünlükçü, yabancı düşmanı ve göçmen karşıtı bir kavram olarak açıklıyor. "

Kar amacı gütmeyen kuruluş, "Komplo, bu değişen demografiyi düzenlemek için genellikle 'seçkinleri' ve Yahudileri suçluyor. Büyük Yer Değiştirme, fikri 2011 tarihli Le Grand Remplacement kitabında popülerleştiren bir Fransız, Renaud Camus tarafından tasarlandı," dedi.

Cumartesi günü, bir protestocu, Williamson Ana Sayfasına göre, grubun 2017'de Tennessee, Shelbyville'de protesto eden White Lives Matter grubundan farklı olduğunu belirten bir broşür dağıttı.

Ekim 2017'de Shelbyville'deki Beyaz Hayat Önemlidir mitinginde göstericiler ve karşı protestocular arasında yüksek gerilimler görüldü, ancak o sırada CBS News'e göre herhangi bir şiddet patlaması yaşanmadı. Protestoların düzenlendiği alanda yoğun bir polis mevcudu vardı ve sadece bir kişi mitinge yaklaşmaya çalışırken bariyeri atladıktan sonra tutuklandı.

Cumartesi günü Franklin protestosu topluluk üyeleri arasında öfkeye yol açsa da, Williamson Ana Sayfasına göre araçlarda yoldan geçen bazı kişiler grubu desteklemek için korna çaldı.

Beyaz Hayatlar Önemlidir geçen yıl ülke çapında yürüyüşler düzenledi, ancak bu mitinglerin bazılarına yetersiz katılım sağlandı veya tamamen iptal edildi. Bazı durumlarda, karşı protestocular tarafından sayıca fazlaydılar.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • Admin

ABD yollarında ırkçılığın ölümcül etkileri: Yürümek, bisiklete binmek bazı Amerikalılar için çok daha tehlikeli

50 yaşındaki Ricardo Valdez'in yürüdüğü son yolun sadece iki şeridi vardı, ancak hız sınırı 55 mil idi. O soğuk, ortabatı Ocak gecesinde yolunu aydınlatacak sokak lambaları ve onun için kaldırımlar yoktu.

Annesi nereye gittiğinden emin değil, ama o sırada aklında olan bir şeyi biliyor: Ohio'dan ayrılmak için para biriktiriyor.

Annesi Rhona Noel, yazların çoğunu ailesini ziyaret ederek geçirdiği Trinidad ve Tobago gibi bir yerde yaşamak istediğini söyledi. Belki kız arkadaşı ve oğluyla güneye, yıl boyunca havanın sıcak olduğu, okyanus kıyısındaki bir şehre giderdi.

Dayton, Ohio'nun eteklerinde arabaların o yolda daha yavaş gitmesini istiyor. Ya da sokak lambaları olduğunu. Belki bu, kamyonun oğluna çarpmasını önlemeye yardımcı olabilirdi.

AAZDF2I.img?w=768&h=1024&m=6&x=340&y=236

“Yürüdüğü yerde (kaldırım) yoktu, bu yüzden çimenlerin üzerinde mi yürüdüğünü anlayamıyorum, bilmiyorum. Karanlık olduğunu biliyorum, çok karanlık," dedi Noel. "Yakınlarda yaşayan bir arkadaşım var. Arabaların o yolda uçtuğunu söyledi."

Sürücü hakkında herhangi bir suçlama yapılmadı.

Amerikan yolları, artan yaya ölümleri de dahil olmak üzere, ölümlerde şaşırtıcı bir artışla boğuşuyor. Ancak yeni veriler, bu ölümlerin Siyah ve Hispanik Amerikalı yayaları ve bisikletçileri orantısız bir şekilde etkilediğini gösteriyor.

7 Haziran'da Amerikan Önleyici Tıp Dergisi'nde yayınlanan yakın tarihli bir araştırma, kilometrelerce yürümenin ve bisiklete binmenin Siyah ve Hispanik Amerikalılar için beyaz Amerikalılara kıyasla çok daha ölümcül aktiviteler olduğunu ortaya koydu.

Veriler, Amerikan sokaklarında Siyahlar için beyazlara kıyasla bisiklete binmenin 4,5 kat daha ölümcül ve yürümenin 2,2 kat daha fazla olduğunu söylüyor.

Çalışmanın yazarlarından biri ve Harvard Chan Okulu Çevre Sağlığı Bölümü'nde araştırma görevlisi olan Ernani Choma, çalışmanın eğilime neyin neden olduğunu kanıtlamak için yola çıkmadığını söyledi.

Hepimizin benzersiz bir bakış açısı var: Farklı geçmişlere ve deneyimlere sahip muhabirlerden haftalık olarak alınan haberler olan This is America'ya kaydolun.

"Bu eşitsizlikleri görmemiz çok rahatsız edici, ancak tek şeyin ne olduğunu veya bunlara neden olan en önemli şeyleri tam olarak belirleyemiyoruz" dedi. "Ancak bunun muhtemelen altyapı yatırımlarıyla çok ilgili olduğunu düşünüyoruz."

Ancak yaya ve yol güvenliği uzmanları USA TODAY'e, çalışmanın verilerinin daha büyük bir eğilimin parçası olarak bakıldığında anlamlı olduğunu söyledi: Yayalar, geçen arabalar dışında hiçbir şeye çok az önem verilerek inşa edilen yüksek hızlı yollar tarafından riske atılıyor.

Ve çoğu durumda, bu yollar Siyah ve Hispanik toplulukları ayırarak kendi mahallelerinde gezinmeye çalışan sakinleri tehlikeye attı.

AAZCYN3.img?w=768&h=576&m=6

Trafik ölüm eşitsizliği verileri, ilgili bir sorunu gösteriyor
Araştırmacılar yaya ölümlerindeki ırksal farklılıkları uzun zamandır biliyorlardı, ancak yeni çalışma sorunun büyüklüğünü daha da netleştiriyor.

Çalışmanın ortak yazarı ve Boston Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu'nda doktora adayı olan Matthew Raifman, önceki çalışmaların insanların ne sıklıkta ve ne kadar yürüdüklerini hesaba katmadığını söyledi.

Raifman, "Irk ve etnik kökene göre bu farklı aktivite seviyelerine uyum sağladığınızda, farklılıklar aslında daha önce düşündüğümüzden daha büyük" dedi. "Çünkü farklı ırk gruplarının yılda farklı kilometrelerde yürüme ve bisiklete binme eğiliminde olduğu gerçeğini hesaba katıyoruz."

Raifman ve Choma'nın çalışması, acil tıbbi hizmet müdahaleleri, sigortaya erişim ve genel ekonomik kısıtlamalar dahil olmak üzere eşitsizlikleri açıklayabilecek birkaç faktör önermektedir.

Las Vegas'taki Nevada Üniversitesi'nde halk sağlığı profesörü olan Courtney Coughenour, sağlığın sosyal belirleyicilerinin - eğitim ve gelir gibi şeylerin - eşitsizliği azaltmanın anahtarı olduğunu söyledi.

"Bunlar değiştirilmesi en zor şeyler, ama dürüst olmak gerekirse, bunlar yaya kazaları da dahil olmak üzere herhangi bir sağlık sonucu hakkında konuştuğumuzda en büyük farkı yaratıyor" dedi.

Ancak birçok uzman USA TODAY'e, yolların muhtemelen sorunun büyük bir parçası olduğunu söyledi.

Yolların kendileri ırkçı olamaz - adil ulaşım gelişimine adanmış bir kar amacı gütmeyen Smart Growth America'da ulaşım stratejisinden sorumlu Başkan Yardımcısı Steve Davis'e göre, bunlar sadece asfalt levhalarıdır. Ancak insanlar tarafından tasarlandıklarını ve önyargılı olabilecek sistemleri yansıttıklarını söyledi.

ARAŞTIRMA: SUV'ler, kamyonetlerin yayalara çarpma olasılığı arabalardan daha fazladır

YAYALAR: Daha fazla şehir erişilebilir yaya sinyallerini benimsiyor, ancak kör Amerikalılar bunun yeterli olmadığını söylüyor

Davis, “Şu anda gördüğümüz şey, ırkçılığın bir tür görünmez yollarla karar verme süreçlerimize nasıl daha fazla yerleştiğidir” dedi. "Günümüzde çok iyi niyetli olan sistemlerdeki insanlar hala adaletsiz ve adaletsiz sonuçlar üretebilir."

Uzmanlar, sorunu onlarca yıl öncesine, ABD'nin araba ile yüksek hızlı seyahate öncelik vermek için otoyollarını genişletmeye başladığı zamana kadar takip ediyor. Bu aynı zamanda yolların giderek yayalar için tehlikelerle dolu olduğu anlamına geliyordu.

Raifman, "Ağırlıklı olarak binlerce kiloluk araçlarda seyahat etmeyi seçtik." Dedi. "Bu dünyayı biz yarattık. Bu yüzden temizlememiz gereken bir tür karışıklık."

1956 tarihli Federal-Aid Otoyol Yasası'nın yürürlüğe girmesinden bu yana, Amerikan eyaletler arası otoyollarının ölçeği artıyor. 41.000 millik sistem, seyahati modernize etmeye yardımcı oldu, ancak bunu, genellikle yeni otoyol projeleriyle fiziksel olarak bölünmüş olan canlı Siyah ve Latin topluluklarını bozma pahasına yaptı. New Orleans'taki Tremé gibi mahalleler; St. Paul, Minnesota'da Rondo; ve Dallas'taki Little Mexico.

Arabalar için tasarlanmış ABD yolları
Smart Growth America'dan Davis, ABD'deki yol tasarımının tarihsel olarak diğer tüm ulaşım modları üzerinde sürüşe öncelik verdiğini ve çoğu fonu araba verimliliğini artıran projelere yönlendirdiğini söyledi - genellikle bisikletçiler ve yayalar pahasına.

Grup, Temmuz ayında, yaya kayıplarının çoğunun, tarihsel olarak Siyah, kahverengi ve düşük gelirli mahalleleri orantısız bir şekilde kesen yüksek hızlı, çok şeritli yollarda meydana geldiğini tespit eden bir rapor yayınladı. Davis, kombinasyonun yeni çalışmada belgelenen orantısız yaya ölüm oranını artırmaya yardımcı olduğunu söyledi.

Davis, “Birçoğu ne inşa ettiğimiz ve nerede olduğumuzla ilgili” dedi. "Yayalar için en tehlikeli caddelerin nerede olduğuna bakarsanız, çoğunlukla düşük gelirli ve renkli topluluklar var."

Kâr amacı gütmeyen kuruluşun raporu ayrıca, Kızılderili yayaların beyaz Amerikalılardan 3,2 kat daha fazla vurulup öldürüldüğünü buldu. Siyah insanlar iki kat daha olasıydı.

Renkli topluluklar aracılığıyla yayalar için tehlikeli yollar inşa etmek sorunun sadece bir kısmı. Bu ve diğer yolların nasıl inşa edildiği ve bakımının yapıldığı tehlikeyi artırabilir.

İZLE: LA hastanesi Siyah annenin ölümünde ırkçılık için dava açtı

İZLE: Tarihi Kara kasaba belirsiz, fırtınalı bir gelecekle karşı karşıya

Davis, “Buralar, kaldırımların ve yaya geçitlerinin dahil edilmesi için savaşacak altyapı yatırımına, siyasi güce ve siyasi sermayeye sahip olmayan ve yollar inşa edilirken güvenli geçişlerin sinyalini veren yerler” dedi.

Davis'in araştırdığı böyle bir yol, Prince George's, Maryland'deki, hareketli, büyük ölçüde göçmen bir topluluktan geçen bir Üniversite Bulvarı. Altı şeritli koridor apartmanlar, restoranlar, marketler ve yerel dükkanlarla aynı hizada - ancak caddenin her iki tarafını birbirine bağlayan yaya geçitleri yarım milden fazla uzakta, dedi.

Davis, "Devlet söz konusu olduğunda, bu rota tek bir amaç ve tek bir amaç için var ve bu da mümkün olduğu kadar çok arabayı olabildiğince hızlı hareket ettirmek." dedi. "Ve insanların yürümekten başka çarelerinin olmadığı yerlerde bu tür sokaklara sahip olduğunuzda, daha fazla tehlikeye maruz kalıyorlar."

2009'dan 2017'ye kadar 138 yaya otoyoldan geçerken araçlara çarptı. Sekiz öldü.

ABD yollarını herkes için nasıl daha güvenli hale getirebiliriz?
Karayolu ölümlerindeki eşitsizlikler, Amerika Birleşik Devletleri'nde altyapının çok ötesine uzanan genişleyen bir sorunun belirtisidir. Uzmanlar, yalnızca altyapıyı düzeltmenin yeterince zor olacağını söylüyor.

Davis, yükseltilmiş, daha adil yolların yeni bisiklet şeritleri, daha geniş kaldırımlar ve daha az araba içerebileceğini söyledi.

Coughenour, kentsel tasarım planlama sürecinin bile yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi: Sadece daha fazla arabayı daha fazla yere daha hızlı götürmek değil, halk sağlığını da dikkate alması gerekiyor.

Kentsel tasarımcıların yol altyapısını tasarlarken veya yenilerken sağlık sonuçlarını dikkate almalarının "harikalar yaratabileceğini" söyledi.

Bu nedenle, yerel yönetimler kısmen trafik kayıplarını azaltmayı amaçlayan yeni açıklanan 6 milyar dolarlık federal fondan paylarını nasıl harcayacaklarına karar verdiğinde, yaya güvenliği uzmanları, özellikle bölünmüş olan Siyah ve Latin mahallelerinde, sadece arabalardan daha fazlasının dikkate alınacağını umuyor. yüksek hızlı yollardan.

Umut: Gelecekteki iyileştirmeler, şehir dışından gelen sürücüler için tasarlanan yolları, orada yaşayan, orada yürüyen ve bisiklete binen insanlar için daha güvenli hale getirebilir.

Davis, "Gerçekten bahsettiğimiz şey, herkesin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ve bu, daha güvenli, daha üretken ve daha keyifli bir yere yol açacaktır." Dedi.

Örneğin, arabaların hızını azaltmak ve sürücülerin kırmızı ışıkta durmasını sağlamak yayaların güvenliğini sağlamaya yardımcı olabilir. Raifman, hız kameralarının veya kırmızı ışık kameralarının da bazı yol iyileştirmelerinin bir parçası olması gerektiğini ve "çok yardımcı olabileceklerini" de sözlerine ekledi.

Valdez'in öldüğü yolun kaldırımları veya sokak lambaları olmamasına rağmen, Montgomery County'nin Ulaşım İyileştirme Bölgesi, yaya ölümlerinin bu caddede yaygın olmadığını söyledi. Bölümün yönetici direktörü Steve Stanley, kaldırım eklemenin maliyetinin beklenen faydadan büyük olasılıkla daha fazla olacağını söyledi.

Valdez'in ölümünün "trajik bir kaza" olduğunu söyleyen Stanley, ancak yol iyileştirmelerinin Valdez'i hayatta tutabileceğinden emin değildi.

Valdez'in ailesi altı ay sonra hala kederle başa çıkıyor. Annesi bırakmaya başladığını söyledi.

Noel, "Çünkü ne olduğunun önemi yok," dedi. "Öldü. Geri dönmeyecek... Bir daha asla eve dönmeyecek."

AAZDBmx.img?w=768&h=518&m=6&x=196&y=104&

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • Admin

DeSantis tarafından atanan Florida yetkilisi, kendisini bir Ku Klux Klan cübbesi ve kukuletasıyla gösteren bir fotoğraf ortaya çıkınca istifa etti

AA12kSUT.img?w=768&h=576&m=6&x=210&y=96&

Jeffery Moore'u Ku Klux Klan kıyafeti içinde gösteren bir fotoğraf geniş çapta dolaşıma girdi.

Moore, geçen hafta Gadsden İlçe Yönetim Kurulu'ndaki görevinden istifa etti.

Şerif Morris Young, Politico'ya Moore'un sorgulandığında fotoğraftakinin kendisi olduğunu inkar etmediğini söyledi.

Vali Ron DeSantis tarafından atanan bir Florida yetkilisi, kendisini Ku Klux Klan cübbesi ve kukuletasıyla gösteren bir fotoğrafın ortaya çıkmasından sonra Cuma günü aniden istifa etti.

Jeffery Moore, 3 Ağustos'ta Gadsden County ilçe komisyon üyeleri kurulu üyesi olarak yemin etti. DeSantis, Havana'da ikamet eden ve Florida Gelir Bakanlığı'nda eski bir vergi hukuku uzmanı olan Moore'u Temmuz ayında ilçe komisyon üyesi olarak atamıştı.

Söz konusu fotoğraf, Moore'un Klan kıyafetleri içinde olduğunu gösteriyor. Twitter'da yayınlandı ve avukat ve eski denizci Ron Filipkowski gibi popüler sol eğilimli hesaplar tarafından dağıtıldı.

Tallahassee Demokratına göre, Moore istifa mektubunu Cuma günü valiliğe gönderdi.

Tallahassee Demokratına göre Moore mektupta, "Lütfen bu 23 Eylül 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Gadsden İlçe İlçe Komiserleri Kurulu'ndan gelen bu istifa bildirimimi kabul edin," diye yazdı. "Bu pozisyonda hizmet etme fırsatı için teşekkür ederim, ancak kişisel nedenlerden dolayı artık devam edemiyorum."

Bu arada Politico, Moore'a fotoğraftaki kişinin gerçekten kendisi olup olmadığını sormak için yaklaştığını söyleyen Gadsden İlçesi Şerif Morris Young ile konuştu. Young, fotoğrafı ilk kez Salı günü gördüğünü ve soru sorulduğunda Moore'un fotoğraftakinin kendisi olduğunu inkar etmediğini söyledi.

Politico'ya konuşan Young, "Asla inkar etmedi. Ona fotoğrafları gösterdiğimde hiçbir şeyi yalanlamadı" dedi. "İstifa etmesi gerektiğini düşündüm ve bunu ona söyledim."

Çıkış, DeSantis'in ofisinden bir temsilciyle konuştu ve valinin ekibinin "kasırga hazırlığının ortasında" olduğunu söyledi.

DeSantis'in iletişim direktörü Taryn Fenske Politico'ya verdiği demeçte, "Gönderdiğiniz fotoğrafın farkında değilim ama Jeff geçen hafta istifasını sundu" dedi.

Moore ve DeSantis'in ofisindeki temsilciler, Insider'dan gelen yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump'ın McConnell'in eşi Elaine Chao hakkındaki ırkçı yorumu sağ kesimden eleştiri alıyor

Eski Başkan Donald Trump'ın, Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell'in eşi olan eski Ulaştırma Bakanı Elaine Chao hakkındaki ırkçı yorumu, sağdaki bazı kesimlerden sert eleştiriler aldı.

Trump, Cuma günü Truth Social web sitesinde yayınladığı bir yayında, Chao McConnell'in "Çin'i seven karısı Coco Chow" olarak nitelendirdiği ırkçı bir hakaret kullandı. Aynı gönderide McConnell'in "Demokratların desteklediği faturaları" desteklemek için "ölüm dileği" olduğunu da söyledi.

AA12xV2B.img?w=768&h=512&m=6&x=400&y=119

McConnell'in eski yardımcısı Scott Jennings CNN'e yaptığı açıklamada, "Bu çok çirkin, haddini aşıyor, her Cumhuriyetçi bunu söylemeli" dedi.

Trump başkanlığı sırasında Beyaz Saray iletişim direktörü olan Alyssa Farah Griffin, Trump'ın "bu noktada ırkçılığı saklamaya bile çalışmıyor. Sadece aşağılık" olduğunu tweetledi.

Senatör Rick Scott, R-Fla., Trump'ın yorumlarına "ırkçı olmak asla iyi değil" diyerek hitap etti, ancak Scott, Trump'ı doğrudan aramadı.

Scott, Pazar günü CNN'de yaptığı açıklamada, "Kamuoyunun gözü önündeyseniz, bir şeyleri nasıl söylediğiniz konusunda her zaman dikkatli olmanız gerektiğini düşünüyorum. Kapsayıcı olduğunuzdan emin olmak istiyorsunuz" dedi.

Scott ayrıca CBS'de Trump'ın herkes için bir "takma adı" olduğunu söyledi. "İnsanlara lakap takıyor. Eminim benim için bir lakabı vardır. Peki. Yani lakaplarından ne anladığını ona sorabilirsin."

Jennings, Scott'ın konuyla ilgili yorumlarından memnun olmadığını söyledi.

Wall Street Journal'ın muhafazakar eğilimli görüş sayfası Pazar günü ağırlığını koydu ve "ölüm arzusu" yorumlarının Trump için bile aşırı olduğunu ve "mahkum olmayı hak ettiğini" söyledi.

Washington Post'a göre, Trump'ın sözcüsü Taylor Budowich, McConnell'in "açıkça kendisi ve Cumhuriyetçi Parti için siyasi bir ölüm arzusu olduğunu" söyleyerek Trump'ı savundu.

Beyaz Saray'da kaldığı süre boyunca Trump'ın ulaştırma bakanı olarak görev yapan Chao, Tayvan'da doğdu. 6 Ocak 2021'de Capitol'e yapılan saldırıdan sonra istifa etti.

McConnell'in ofisi, Trump'ın yorumlarına yanıt vermedi.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

NAACP, Trump mitinginde GOP Senatörü Tommy Tuberville'in sözlerini kınadı:  'dosdoğru ırkçı'

WASHINGTON — Büyük sivil haklar örgütlerinin liderleri Pazartesi günü, R-Ala'dan Senatör Tommy Tuberville'i, hafta sonu bir Trump mitinginde tazminatlarla ilgili açıklamalarda Siyah kölelerin soyundan gelenlerin suçlu olduğunu öne sürdüğü için kınadı.

AA12NOWV.img?w=768&h=512&m=6&x=679&y=102

NAACP Başkanı Derrick Johnson yaptığı açıklamada, "Senatör Tuberville'in yorumları açıkça ırkçı, cahil ve tamamen mide bulandırıcı" dedi. "Sözleri, siyah insanlar hakkında tarih boyunca en tehlikeli politikalara ve topluluğumuza yönelik şiddetli saldırılara neden olan asırlık bir yalanı teşvik ediyor."

Aşırı sağın bu tür ırkçı teorileri öne sürdüğünü kaydeden Johnson, "Senatör bir dahaki sefere suç hakkında konuşmak istediğinde Donald Trump'ın 6 Ocak 2021'deki nefret dolu mitinginden ve ardından gelen saldırılardan bahsetmeli. Belki de gerçek suçlular onun yörüngesindedir."

Eski Başkan Donald Trump'ın Cumartesi günü Minden, Nevada'daki mitinginde konuşan Tuberville, Demokratları "suç konusunda yumuşak" ve "suç yanlısı" olarak nitelendirdi.

Tuberville kalabalığa, "Suç istiyorlar. Suç istiyorlar çünkü sahip olduklarınızı devralmak istiyorlar. Sahip olduklarınızı kontrol etmek istiyorlar" dedi. "Tazminat istiyorlar çünkü suçu işleyenlerin buna borçlu olduğunu düşünüyorlar. Boğalar---. Onlara borçlu değiller."

National Urban League Başkanı Marc H. Morial Pazartesi günü Tuberville'in yorumlarını "bağnaz" ve "çarpıcı" olarak nitelendirdi. Senato'nun her üyesinin "Tuberville'in iğrenç görüşlerinin kabul edilemez olduğunu ve kamu politikası üzerinde hiçbir etkisi olmaması gerektiğini açıkça belirtmesi gerektiğini" söyledi.

Morial yaptığı açıklamada, "Vicdanlı insanlar, yüzyıllarca süren kölelik, ayrımcılık ve ayrımcılıktan sonra ekonomik adaleti sağlamanın en iyi yolu konusunda anlaşamayabilirler." Dedi. "Senatör Tuberville, ırksal adaletin peşinden gidenleri ve adaletin borçlu olduğu kişileri mümkün olan en çirkin ifadelerle karalayarak ciddi söylemlerden kendisini diskalifiye etti."

Bazı Demokrat milletvekilleri, federal hükümet tarafından kölelerin soyundan gelen Siyah Amerikalılara verilecek önerilen tazminatların incelenmesine destek verdiklerini ifade ettiler. Ancak bu cephedeki mevzuat Capitol Hill'de durdu.

1999'dan 2008'e kadar Auburn Üniversitesi'ndeki en üst düzey pozisyonu içeren uzun futbol koçluğu kariyerine sahip olan Tuberville, Ocak 2021'den bu yana Senato'da görev yapıyor.

Morial, senatörün yorumlarının "sağlıklarını, güvenliklerini ve geleceklerini açıkça onları en aşağı seviyede tutan bir adama emanet eden on yıllardır siyahi sporculara koçluk yapması" göz önüne alındığında daha da "kalp kırıcı" olduğunu söyledi.

Bir yorum talebi, Tuberville Senatosu ofisi tarafından hemen geri gönderilmedi.

Kongre Cumhuriyetçileri, Tuberville'in sözlerine büyük ölçüde sessiz kaldı.

Alabama senatörünün Pazar günü NBC News'in "Meet the Press" hakkındaki yorumları sorulduğunda, R-Nebraska'dan Temsilci Don Bacon, bunu aynı şekilde söylemeyeceğini ve bunun yerine daha "kibar" olacağını söyledi.

Tuberville'in yorumlarının ırksal bir çizgiyi aşıp aşmadığı üzerine basıldığında, Bacon, “Irkçı olduğunu söylemeyeceğim. Ama ben o dili kullanmam.”

Kaynak: NBC News

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 hafta sonra...
  • Admin

Yerel Cumhuriyetçi Fener Sineklerini Yakalayan 9 Yaşındaki Siyah Kızı Polise Şikayet Etmiş

Öfkeli New Jersey'li bir anne, geçen hafta yerel bir yönetim kurulu toplantısında Siyah kızının eski bir konsey üyesi tarafından ırksal olarak profillenmesinin ardından ırkçılık üzerine hararetli bir konuşma yaptı.

AA13VSHF.img?w=768&h=433&m=6&x=130&y=92&

Şimdi aile, diğer beyaz olmayan çocukların evlerinden dışarı çıktıklarında kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak için Caldwell kasabasından ırksal eşitlik hakkında bir konuşma yapmasını istedi.

Monique Joseph, kürsüye çıkarken, "Ben kimseyi etiketlemek için burada değilim, sadece bu kasabada bir Siyah kadın, bir Siyah anne ve bir Siyah sakin olarak bakış açımı paylaşmak için buradayım" dedi. 1 Kasım'da bir Caldwell Belediye Meclisi toplantısı. “Yaşadığımız sokakta yaşadığımız ırkçılık ve örtük önyargı hakkında farkındalık yaratmak.”

Joseph, komşusu Gordon Lawshe'nin 22 Ekim'de Bobbi dışarıda benekli fener sineklerini öldürmeye çalışırken 9 yaşındaki kızı Bobbi Wilson için polisi nasıl aradığını anlattı. Böceğin ağaçlar ve diğer bitkiler için bir tehlike olduğu biliniyor - o kadar ki bilim adamları halkın onları öldürmesi için sayısız yol önerdi.

Joseph, Caldwell Polis Departmanından Lawshe'nin 911 çağrısının bir kaydını aldığını söyledi.

"'Yürüyen, kaldırımlara ve ağaçlara bir şeyler püskürten küçük bir Siyah kadın var. Ne yaptığını bilmiyorum; Yine de beni korkutuyor,'" Joseph'e göre Lawshe polise söyledi.

Yönetim kurulu toplantısında “Ve kapüşonlu giydiğini de ekledi” dedi. “9 yaşındaki kızım Bobbi'nin üzerinde kapüşonlu bir kapşonlu vardı ama başında bu kapüşonlu kapşonlu yoktu. … Komşumun polisin elinde çok sayıda siyahi ve esmer çocuğun ve yetişkinin ölümüyle sonuçlanan tetikleyici kelimeler kullandığını duymak mide bulandırıcı ve korkutucu: Siyah, kapüşonlu, 'Korkuyorum.' Bunlar tetikleyici kelimeler. ”

Kasıtsız ırkçılığı “hala ırkçılık” olarak adlandırırken, Lawshe'nin “böyle bir şey yapabilme yeteneğinin bir hata olmadığını” söyledi. Kasıtlıydı ve burada Bay Lawshe'nin kasıtlılığı hakkında konuşmak için buradayım. Komşumun sözleri kızımı tehlikeye attı. Sözleri ve eylemleri vicdansızdı ve bu olayın ardından yaşananların etkisi gizli tutulmayacak. 9 yaşındaki kızım ertesi gün ön kapısından dışarı çıkmaya korktu. Tanıdığı komşusunun polisi aramak için bilmediği bir nedeni olduğundan korkuyordu.”

Patch.com, Lawshe'nin eski bir Caldwell meclis üyesi olduğunu bildirdi. Yerel yayın kuruluşu The Progress'e göre, en az 2021 yılına kadar Caldwell Cumhuriyetçi Parti'nin başkanlığını yaptı.

Lawshe'nin avukatı Greg Mascera, Çarşamba günü The Daily Beast'e müvekkilinin polisi aradığını doğruladı, ancak daha fazla yorum yapmaktan kaçındı.

Joseph, Lawshe'yi arayarak siyasi bir noktaya değinmeye çalışmadığını, ancak partisine "Davranışını tasvip ediyor musunuz? Senin bakış açını bilmek isterim. Ve açılış konuşmamı tekrarlayarak bitirmek istiyorum: Irkçılık -kasıtlı olsun ya da olmasın- ırkçılıktır. İstediğim diyalog bu.”

Caldwell Cumhuriyetçi Parti, The Daily Beast'in Çarşamba günkü yorum talebini hemen geri göndermedi.

Joseph, polisin olaya tepkisini övdü, ancak polis olay yerine geldikten sonra ne olduğunu belirtmedi.

“Olan her şeye dayanarak endişeliyim ve öfkeliyim” dedi. "Bunun, kasabamız için ırksal önyargı, çeşitlilik, eşitlik ve birlikte ilerlemeyi nasıl sağlayabileceğimize dair kapsayıcılık konusunda öğretilebilir bir an olmasını istiyorum, bu kasabadaki küçük Siyah ve kahverengi çocuklar bu kasabada kendilerini güvende hissedebilirler. toplum."

Bobbi ve ablası Hayden Wilson da kürsüye çıktı ve Hayden katılımcılara “hala bir buçuk metreden daha kısa” olan Bobbi'nin elma sirkesi, su kullanarak benekli fener sineklerinden kurtulmak için güvenli yöntemler araştırdığını söyledi. ve okuldaki istilacı böcekleri öğrendikten sonra bulaşık sabunu.

Aslında, The Progress'in Ekim sayısında Bobbi'nin fener sineklerine saldıran çalışmaları ayrıntılı olarak anlatıldı.

Hayden, "O sadece çevremiz için harika bir şey yapmıyordu, kendisini bir kahraman gibi hissettiren bir şey yapıyordu" dedi. “Caddenin karşısındaki komşumuz Bay Gordon…kardeşim için polisi aramanın uygun olacağına karar verdi. Ayrıca korktuğunu iddia etti.”

Hayden, evinin sokaktaki tek Siyah aile olduğunu ve Law'ın kim olduklarını bildiğini açıkladı.

Hayden, “[Bobbi], polis memurları tarafından yanlış bir şey yapmadıkları için öldürülen haberlerde diğer tüm Siyah çocukları ve yetişkinleri görüyor” dedi. "Yani, bu araba yanına geldiğinde hemen korktu çünkü yanlış bir şey yapmadı. Hiçbir çocuk kendi kasabasında, kendi caddesinde korkmamalı.”

Caldwell Belediye Başkanı John Kelley, aileden özür diledi.

“[Irkçılık] Caldwell'in parçası olan bir şey değil. Sadece değil," dedi. “Bu beni üzüyor ve bunu bizimle, halkla paylaştığınız için mutluyum. Ama senin ve kızının yaşadıkları için özür dilerim.”

Bir Caldwell meclis üyesi ayrıca aileye "adım attıkları" için teşekkür etti ve kasabanın yönetim organından destek aldıklarını söyledi.

Kaynak: The Dealy Beast

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, Asya karşıtı “Çin virüsü” söylemini yeniden alevlendiriyor

Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump, 2024 GOP adaylığı kampanyasını açıklarken bu hafta Asya Çin karşıtı söylemine geri döndü.

AA14gTAU.img?w=759&h=502&m=6

CNN'in haberine göre Trump, Salı günü 2024 adaylığını resmileştirirken "Biz buna Çin virüsü diyoruz" dedi.

Hill'e göre Trump, Çin'i etkili bir şekilde silah haline getirdi ve onu hem kampanyalarının hem de önceki cumhurbaşkanlığının merkezi bir çekirdeği haline getirdi.

Trump, Çin'i "2020 seçimlerinde çok aktif bir rol oynamakla" suçladı ve bu suçlama, 2020 seçimlerini kendisinden çalmakla suçlayan aşırı iddiası kadar temelsiz.

Ayrıca, Asya ulusunun "bizim ölmemizi izliyor ve bu olurken gülüyorlar" diyerek ülkeyi ülkenin enerji arzı zorluklarına bağladı.

Eski cumhurbaşkanı, pandeminin başlangıcından bu yana görülen Asya karşıtı nefretin doğrudan artmasına yol açacağına dair endişelere rağmen geri adım atmayı reddetti.

AsAmNews'e gönderilen bir açıklamada, "Donald Trump'ın başkan adayı olarak dönüşü tüyler ürpertici" dedi. “Trump'ın AAPI karşıtı ırkçı söylemi sistematik olarak kullanması, nefret olaylarında öyle bir artışa neden oldu ki, bugün hâlâ sonrasından bahsediyoruz. Şu anda birçok AAPI haklı olarak topluluklarımız, sevdiklerimiz ve kendimiz için korkuyor.”

AAPI Zafer Fonu siyasi grubu, tıpkı AAPI seçmenlerinin daha önce yaptığı gibi, Trump'ın adaylığını raydan çıkarma sözü verdi.

AAPI Zafer Fonu CEO'su Brad Jenkins, "Bu, ilerici hareketin birleşmesini yalnızca olumlu yönde etkileyebilir" dedi. "Topluluğumuz daha önce onu, iğrenç davranışını ve MAGA türünü yenmeye yardım etti ve çağrılırsa bunu tekrar yapacağız."

AsAmNews, California eyaletinde 501c3 statüsüne sahip kar amacı gütmeyen Asian American Media, Inc olarak kurulmuştur. Yeni TikTok hesabımıza göz atın. Instagram , Twitter ve Facebook'ta ek içerik bulun. Lütfen staj yapmayı, ekibimize katılmayı veya bir hikaye göndermeyi veya vergiden düşülebilir bir bağış yapmayı düşünün. Gazetecilikte en yüksek etik standartlara bağlıyız. Lütfen herhangi bir yazım hatası veya hatayı AsAmNews dot com'daki info adresine bildirin.

Kaynak: asamNews

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

KanYe West, Ünlü Repçi gamalı haç paylaşımından sonra Twitter'da Yasaklandı.

AA14NLvC.img?w=768&h=512&m=6&x=354&y=151

Perşembe günü antisemitik yorumlarda bulunan ve Hitler'i öven rapçi Ye, Twitter'dan uzaklaştırıldı.

Eskiden Kanye West olarak bilinen Ye'nin hesabı, Cuma günü erken saatlerde "hesap askıya alındı" olarak okundu.

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Perşembe gecesi Ye'nin hesabındaki bir gönderide Davut Yıldızı'nın içinde gamalı haçı gösteren bir resim gösterilmesinin ardından askıya alınacağını söyledi. Gönderi daha sonra kurallarını ihlal ettiği için Twitter tarafından engellendi.

Musk, platformda askıya almanın "şiddeti kışkırtmak için" olduğunu yazdı. Süspansiyonun uzunluğu hemen belli değildi.

Ye'nin askıya alınması, kendisini "ifade özgürlüğü mutlakçısı" olarak tanımlayan multimilyarder Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasından yaklaşık bir ay sonra geldi.

Perşembe günü erken saatlerde Ye, komplo teorisyeni Alex Jones ile bir röportaj için oturdu, burada Ye antisemitik yorumlar yaptı, "Yahudi medyasına" atıfta bulundu ve "Hitler hakkında da iyi şeyler görüyorum" dedi.

Röportajda siyah bir tam yüz maskesi taktınız. Canlı yayınlanan programda beyazların üstünlüğünü savunan Nick Fuentes de vardı.

Ancak Ye'nin hesabı, Perşembe günü daha sonra Davut Yıldızı'nın görüntüsünü tweetledikten sonra askıya alındı.

Musk başka bir kullanıcıya şu yanıtı verdi: "Elimden gelenin en iyisini yaptım. Buna rağmen şiddete teşvik kuralımızı yine ihlal etti. Hesap askıya alınacak."

Ye'nin Twitter hesabı, antisemitik yorumlar nedeniyle daha önce kısıtlanmıştı, ancak Kasım ayında platforma geri döndü. Musk, Twitter'ın Ye'nin hesabını sahipliğini almadan önce geri yüklediğini söyledi.

Son birkaç ay içinde Ye, Yahudileri hedef alan bir dizi antisemitik açıklama ve açıklama yaptı.

Adidas, eylemlerinin "kabul edilemez, nefret dolu ve tehlikeli" olduğunu söyleyerek Ekim ayında Ye ile bağlarını kesti. Hareket, şirketin harekete geçmesi yönündeki eleştirilerin ardından geldi.

Musk, görevi devraldığından beri Twitter, Musk'ı taklit eden kullanıcıların hesapları da dahil olmak üzere diğer hesapları askıya aldı. Ayrıca, eski Başkan Donald Trump'ınki de dahil olmak üzere daha önce askıya alınan bazı hesapları eski durumuna getirdi.

Musk'ın ekibi, Twitter'ın kontrolünü ele geçirdikten kısa bir süre sonra, yanlış bilgilendirmeyle mücadele eden çalışanlar da dahil olmak üzere şirketin işgücünün büyük bölümünü işten çıkardı. Çarşamba günü üst düzey bir Avrupa Birliği yetkilisi, şirketin oradaki yeni kuralları ihlal etmekten kaçınmak için kullanıcıları nefret söyleminden korumaya yönelik tedbirleri güçlendirmesi gerektiği konusunda uyardı.

Perşembe gecesi askıya alınmadan önce platformdan ayrılacağını öne sürdünüz. Musk'a hortum püskürtüldüğü bir fotoğrafı tweetledi ve "Bunu her zaman son tweet'im olarak hatırlayalım" yazdı.

Musk, bu tweet'e şöyle yanıt verdi: "Bu iyi." Davud Yıldızı'nın yer aldığı, artık engellenen gönderiye Musk, "Bu değil" yazdı.

Kaynak: NBC News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Ünlü Müzisyen Dr. Dre, "Müziğimi politikacılara, özellikle de bunun gibi (Rep. Marjorie Taylor Greene) bölücü ve nefret dolu birine lisanslamam," dedi.

AA169rSt.img?w=700&h=467&m=6&x=255&y=81&

Dr. Dre Pazartesi günü Cumhuriyetçi Temsilci Marjorie Taylor Greene'i "Still D.R.E." adlı şarkısının enstrümantalını kullandıktan sonra telif hakkı ihlali yapmakla suçladı. Twitter'da paylaşılan bir videoda.

Şu anda Twitter'dan kaldırılan yaklaşık iki dakikalık videonun, Greene'in Kongre salonlarında şarkısını ağır çekimde dolaştığını gösterdiği bildirildi. Video ayrıca Greene'in "DT" den bir telefon aldığını da gösterdi - muhtemelen eski başkan Donald Trump'a atıfta bulunuyor. Rapçi ve yapımcının avukatları Pazartesi günü bir fesih mektubu gönderdiler ve o da BuzzFeed News'e yaptığı açıklamada ağırlığını koydu.

Dre, "Müziğimi politikacılara, özellikle de bunun gibi bölücü ve nefret dolu birine lisanslamıyorum," dedi.

Yasal adı Andre Young olan Dre'nin avukatları, Greene'i "bölücü ve nefret dolu siyasi gündeminizi desteklemek için çeşitli sosyal medya kuruluşları aracılığıyla bu çalışmayı haksız yere kullanmakla" suçladı.

BuzzFeed News tarafından alınan mektupta "Bay Young, size müziğini yayınlama veya yayma izni vermedi ve asla vermeyecek." "Bir Kongre üyesi olarak, ülkemizin yasalarına biraz aşina olmanız beklenebilir. Yine de, fikri mülkiyeti yöneten yasaların biraz fazla gizli ve yeterince popülist olması, gerçekten çok fazla para harcamanız için mümkün. zaman açık."

Mektupta, Dre'nin avukatları Kongre üyesinden "Andre Young'ın müziğinin izinsiz kullanımına son vermesini ve bundan vazgeçmesini" istiyor.

Mektupta, "Gerçek bir milletvekilinin kanunları, özellikle de kurucu babalar tarafından anayasada yer alan kanunları çiğnememesi gerektiğini düşündüğümüz için yazıyoruz."

AA169wrk.img?w=700&h=467&m=6

Video, mektup gönderildikten sonra Pazartesi günü kaldırıldı. Greene daha sonra TMZ'ye Twitter hesabının kilitlendiğini söyledi, ancak birkaç saat sonra, TMZ'ye yaptığı açıklamanın bir ekran görüntüsünü yayınladığında hesabı çalışır durumda görünüyordu.

Greene yaptığı açıklamada, "Yaratıcı akor ilerlemesini takdir etsem de, kadınlara ve polis memurlarına yönelik şiddet sözlerini ve haydut hayatını ve uyuşturucuları yüceltme sözlerini asla çalmayacağım."

Müzisyenler defalarca Trump'a ve kampanyasına Queen, Nickelback ve Prince of Prince dahil olmak üzere müziklerini kullanmayı bırakmalarını söylediler. 2020'de şarkıcı Neil Young, Donald Trump'ın başkanlık kampanyasına, Trump mitinglerinde "Rockin 'in the Free World" ve "Devil's Sidewalk" şarkılarını kullandıkları için dava açtı. Davada Young, "müziğinin bölücü, Amerikan karşıtı bir cehalet ve nefret kampanyası için bir tema şarkısı olarak kullanılmasına izin veremeyeceğini" belirtti. O yılın ilerleyen saatlerinde Young davayı reddetti.

Tom Petty'nin ailesi de Tulsa'daki bir Trump mitinginde "I Won't Back Down" şarkısını kullandıktan sonra Trump'a ve kampanyasına bir ateşkes mektubu gönderdi. Ailesi, 2020'de Tom Petty'nin Twitter hesabında yaptığı açıklamada Petty'nin "bir şarkısının nefret kampanyası için kullanılmasını asla istemeyeceğini" iddia etti. "İnsanları bir araya getirmeyi severdi."

2021'de Reggae Şarkıcısı Eddy Grant, "Electric Avenue" şarkısını siyasi bir reklamda kullandıktan sonra Trump'a ve kampanyasına telif hakkı ihlali nedeniyle dava açtı. Dava halen devam etmektedir.

Kaynak: BuzzFeed News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin bunu başlık sabitlikten çıkardı
  • 1 ay sonra...
  • Admin

SİYAH insanların BEYAZ İNSANLARDAN BİR ŞEYLER ALMAYA başlaması doğru mu? Twitter kullanıcıları KABUL ETMİYOR

AA1dSogz.img?w=768&h=776&m=6

Beyazlara karşı uyandırılan gündem, tuhaf ve gülünç ifadelere dönüşüyor. Görünüşe göre başka bir liberal gündem, Siyahların ve diğer azınlıkların Beyazlardan "bir şeyler almaya" başlamasını kabul etmek. Bununla birlikte, bariz nedenlerden dolayı, ırktan bağımsız olarak Twitter kullanıcılarının büyük çoğunluğu bu retoriğe şiddetle karşı çıkıyor.

Bu tuhaf görüş Yahoo haberlerinde yer alıyor, ironik bir şekilde Yahoo'nun CEO'su olarak Beyaz bir adam var. Yahoo'ya göre özetlemek gerekirse, fikir yazısı Beyazların Siyahlardan bir şeyler aldığını iddia ediyor. Ancak bu parça, Siyahların tazminat olarak onlardan bir şeyler almaya başlama zamanının geldiğini belirtiyor.

Ayrıca, en fakir Beyaz mahallelerin okulları için varlıklı Siyah mahallelerden daha iyi mali kaynaklara sahip olduğuna dair birkaç iddia var. Yazar, “Beyaz Noel Babaları” ve polis memurlarını da yasaklamamızı öneriyor.

Twitter kullanıcıları buna tepki gösteriyor

End Wokeness, uyanmış medyanın artık bu anlatıyı saklamadığını belirtiyor. Ayrıca bir Twitter kullanıcısı, bugün bir bireyin başarısının yalnızca 150 yıl önceki atalarına yaptığı muameleden kaynaklandığını alaycı bir şekilde yorumlamaktadır. Kullanıcı daha sonra, atalarının onlarca yıl önce yaşadığı sorunlar nedeniyle, artık başarılarını garanti altına almak için hükümete ihtiyaç duyduklarını belirtiyor.

Buna ek olarak muhafazakarlar, bu tür makalelerin gündemde olmaması gerektiğini belirtiyorlar. Bunun nedeni, ülkedeki belirli ırk gruplarına kötü bir şekilde yansımasıdır. Ancak diğerleri, genel halk iyi ve kötü insanları ayırt edebildiği için bu tür sözlerin yayılması gerektiğini belirtiyor.

Cumhuriyetçiler şimdi de Demokratları ülkedeki azınlıkları kurban zihniyetiyle beslemekle suçluyorlar. Başka bir kullanıcı ise son 50 yıldır aynı şeyleri tekrar tekrar duyduklarını belirtiyor. Ne olursa olsun, hayatları boyunca çok çalışmış pek çok başarılı Siyahi birey var. Çoğu muhafazakar, Amerika'nın bireylerin ten rengine rağmen gelişmesine izin verdiğine inanıyor.

Kaynak: The Independent News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • Admin

Colorado eyaletinde jüri Perşembe günü, 2019'da siyahi bir yaya olan ve sakinleştirici enjekte edilerek boğularak öldrürülen Elijah McClain'in ölümüyle suçlanan iki memurdan birini suçlu buldu ve diğer memuru beraat ettirdi.

Jüri, Aurora Polis Memuru Randy Roedema'yı ihmalkar cinayet ve üçüncü derece saldırıdan suçlu buldu.

Eski Aurora memuru Jason Rosenblatt beraat etti. Her iki polis memuru da taksirle adam öldürmenin yanı sıra daha hafif ceza gerektiren ihmalkar cinayet ve saldırı suçlarıyla da suçlanmıştı.

Davaya özel savcılar atanan Colorado Başsavcısı Phil Weiser, polisliğin daha güvenli hale getirilmesi için daha fazla çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

“Bugünkü karar sorumlulukla ilgili; Herkes hukuk karşısında sorumludur ve eşittir” dedi. "Ve umarım bugünkü karar Aurora topluluğu ve eyalet için iyileşme sürecinde bir başka adım olur."

Roedema ücretsiz olarak açığa alınırken, Rosenblatt 2020'de diğer polis memurlarının kendisine mesaj attığı bir resme "ha ha" yanıtını verdikten sonra kovulmuştu; bu memurlardan biri McClain'in anısına düzenlenen bir anıtın yakınında boğazını sıkıyormuş gibi görünüyordu.

AA1i7E3h.img?w=768&h=747&m=6&x=439&y=271

23 yaşındaki McClain, 24 Ağustos 2019 gecesi polis tarafından durdurulduğunda Aurora'daki bir köşe mağazasından buzlu çay satın almıştı. Memurlar, kar maskesi takan ve kollarını sallayan şüpheli bir kişinin ihbarına yanıt verdi.

Ailesi, McClain'in kendisini üşüten bir kan hastalığı nedeniyle düzenli olarak maske taktığını söyledi.

Memurlar McClain'e durmasını söylediğinde genç adam onun içe dönük biri olduğunu söyledi ve çatışmanın vücut kamerası videosunda "lütfen konuştuğum sınırlara saygı gösterin" dedi.

Polis, memurların McClain'i ele geçirmeden önce silahlarından birine uzandığına inanarak onu sorguladığını söyledi. Silahsız olan McClain'in silahlardan birini almaya çalıştığına dair hiçbir kanıt yok.

Savcılar, bu hafta duruşmaya çıkacak olan Memur Nathan Woodyard'ın McClain'i boğarak bayıltmaya zorladığını söyledi. Olayın ardından işten çıkarıldı.

Yine bu yılın sonlarında yargılanacak olan bir çift sağlık görevlisi, McClain'in yerde kıvranıp "Nefes alamıyorum, lütfen" dediğini ve kustuğunu gösteren polis videosunun ardından McClain'e onu sakinleştirmek için ketamin enjekte etti. Kustuğu için özür diledi

Yerel savcı Dave Young tarafından 2019 sonbaharında yayınlanan bir rapora göre, dakikalar sonra McClain'in ambulansta nabzının atmadığı anlaşıldı ve kalp krizi geçirdi.

McClain hayata döndürüldü ancak daha sonra beyin ölümü gerçekleştiğini ilan etti ve ardından yaşam destek ünitesinden çıkarıldı. 30 Ağustos'ta öldü.

Kasım ayında işe alınan ve McClain öldüğünde şef olmayan Aurora Polis Şefi Art Acevedo, Perşembe günü yaptığı açıklamada toplumdaki pek çok kişinin bu duruşmayı beklediğini söyledi.

"Millet olarak hukukun üstünlüğüne bağlı olmalıyız. Bu nedenle Amerika'daki yargı sürecine büyük saygı duyuyoruz" dedi Acevedo. Jüri tarafından verilen karara saygı duyuyoruz ve jüri üyelerine düşünceli müzakereleri ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz."

Ölümcül çatışma, 25 Mayıs 2020'de Minneapolis'te George Floyd'un polis tarafından öldürülmesine tepki olarak patlak veren ulusal gösterilerden önce, Colorado'da polis şiddetine karşı aylarca süren protestolara yol açtı.

Adams İlçesi savcıları başlangıçta polise ve sağlık görevlilerine suçlamada bulunmamayı tercih etti, ancak Colorado'nun başsavcısı müdahale etti ve olaya karışan kişiler hakkında suçlamada bulunulmasını sağladı.

Aurora şehri tarafından görevlendirilen ve 2021'de yayımlanan bağımsız bir soruşturma, memurların McClain'i gözaltına almak için hiçbir yasal dayanağı olmadığını ve olay yerindeki sağlık görevlilerinin 1,80 boyunda, 140 kiloluk genç adamı "kısa bir görsel müdahaleden başka bir şey yapmadan" sakinleştirdiğini ortaya çıkardı. gözlem."

Kaynak: NBC News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Amerika da George Floyd'u öldüren polise hapishanede bıçaklı saldırıya uğradı

ABD'de siyahi George Floyd'un ensesine dizi ile basarak ölümüne neden olan eski polis memuru Derek Chauvin'in, hapishanede bir mahkumun bıçaklı saldırısı sonucu da yaralandığı bildirildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Floyd'un ölümüne sebep olan eski polis Chauvin'in bıçaklanmasına ilişkin The Associated Press'e konuştu.

Yetkili, Chauvin'in, cezasını çektiği Arizona eyaletindeki federal hapishanede başka bir mahkum tarafından bıçaklanarak ağır yaralandığını açıkladı.

ABD Federal Cezaevleri Bürosu'ndan yapılan açıklamada, bıçaklanma olayı doğrulandı ancak Chauvin'in ismine yer verilmedi (yani o olmayabilir).

Açıklamada, hapishanedeki çalışanların müdahale ederek olayı kontrol altına aldığı ve yaralanan mahkumun tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı 46 yaşındaki George Floyd, 25 Mayıs 2020'de dolandırıcılık şüphesiyle gözaltına alındığı sırada, 44 yaşındaki polis memuru Derek Chauvin'in 9 dakika 29 saniye boyunca diziyle boynuna bastırması nedeniyle dakikalarca "nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede ölmüş, olayla ilgili görüntüler ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını alevlendirmiş ve şiddetli protestolara neden olmuştu.

Floyd'un ölümüne neden olmakla suçlanan Chauvin, olaydan 4 gün sonra gözaltına alınmış, hakkında açılan 2. ve 3. dereceden cinayet ve 2. dereceden adam öldürme suçlamalarıyla yargılanarak 22,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...
  • Admin

Beyazlardan nefret eden yaşlı papaz, Rahip Martin Luther King'in "Hıristiyan olmadığını" iddia ediyor

Etkili, beyaz, yaşlı, LGBTQ+ karşıtı bir mega kilise papazı, Siyahi çığır açan sivil haklar kahramanı Rahip Martin Luther King Jr.'ın "hiçbir şekilde Hıristiyan olmadığını" ve "İsa ve müjde hakkındaki her şeyi yanlış temsil eden bir inançsız" olduğunu söyledi.

California, Sun Valley'deki Grace Topluluk Kilisesi'nin papazı John MacArthur bu iddiayı Siyahların Tarihi Ayı sırasında verdiği bir vaaz sırasında ortaya attı. Vaazında, bir grup evanjelik papaz olan Birlikte Müjde için [T4G]'yi eleştirdi. Right Wing Watch'a göre birkaç yıl önce King'i onurlandırdığı için.

Ayrıca "bunu herkesin görebileceği şekilde kamuya açık yapmaları gerektiğini" söyledi.

MacArthur, "[T4G] uyanma hareketinin aldatıcılığına ve birkaç yıl önce süregelen ırkçı saldırılara inandı ve bu onları kelimenin tam anlamıyla ortadan kaldırdı" dedi. Grup daha önce MacArthur'un onayladığı kilise liderlerini överken, şunları ekledi: "Garip ironi, bir yıl sonra aynı şeyi hiç Hıristiyan olmayan ve hayatı ahlaksız olan Martin Luther King için de yaptılar."

MacArthur, "[King'in] toplumsal bir fayda sağlamadığını söylemiyorum ve onun bir pasifist olmasına veya gerçek bir devrim başlatabileceğine her zaman sevindim" diye ekledi. “Ama Mesih'i ve sevindirici haberle ilgili her şeyi yanlış anlatan bir inanmayanı onurlandırmazsınız.”

King, Montgomery, Alabama'daki Dexter Avenue King Memorial Baptist Kilisesi'nde papazdı ve doktora derecesine sahipti. sistematik teolojide. Yaşamı boyunca onbinlerce insana vaaz verdi ve yaygın olarak belirgin bir Hıristiyan ve ahlaki sivil haklar ikonu olarak kabul ediliyor.

MacArthur, "Lütuf Size" radyo bakanlığında düzenli olarak uluslararası yayınlar yapmaktadır, 150'den fazla kitabın en çok satan yazarı ve editörüdür ve Christian Today tarafından son 50 yılın en etkili 25 papazından biri olarak seçilmiştir. Kariyeri boyunca çok sayıda ırkçı ve LGBTQ+ karşıtı açıklamalarda bulundu.

2022'de sözde "Ham'ın Laneti"nin zenginlik, gelir ve fırsatlardaki ırksal eşitsizlikleri açıkladığını söyledi. İncil'deki Nuh karakterinin oğlu Ham'e, Nuh'u çıplak ve sarhoş görmesi nedeniyle uyguladığı lanet, yüzyıllar boyunca beyaz üstünlükçü teologlar tarafından Siyahların köleleştirilmesinin ve onlara karşı ırkçılığın bir gerekçesi olarak gösterildi.

MacArthur daha önce şunu söylemişti: "İncil son derece açıktır; gerçek bir Hıristiyan olmanın özünde kölelik vardır" ve "Hıristiyanlık köleleri özgürleştirmez. Hıristiyanlık eşit sosyal haklar vermez. … İsa eşit hakları savunmadı ve toplumsal düzeni bozmadı…. Aksine, hepsi büyük bir Allah korkusu ve büyük bir saygıyla, efendilerinize teslim olmanız gerektiğini tasdik ettiler. İster iyi ve nazik olsunlar ister mantıksız olsunlar, boyun eğmek zorundasın.

Mount St. Mary's Üniversitesi'nde felsefe fakültesi üyesi olan Scott Coley bir keresinde sosyal medyada şöyle demişti: “John MacArthur, beyaz evanjelizm içindeki (genel olarak sağ kanat siyasetine sıçrayan) adalet karşıtı hareketin ön saflarında yer aldı. “

MacArthur ayrıca daha önce eşcinselleri onaylayan Hıristiyan mezheplerinin "Şeytanın kilisesi" olduğunu, eşcinsellerin aslında var olmadığını, Hıristiyanların eşcinselliğe karşı aktif olarak "saldırgan" olması gerektiğini ve İsa'nın LGBTQ+ insanlardan nefret etmeyenlerden nefret ettiğini söylemişti. Ayrıca dönüşüm terapisini de destekliyor.

MacArthur 84 yaşında.

Kaynak: LGBTQ Nation

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • Admin

ABD'de Polis Dexter Reed'i 96 kurşun sıkarak öldürdü

ABD'nin Chicago kentinde 4 polis, emniyet kemeri takmadığı gerekçesiyle durdurduğu siyahi Dexter Reed'i, çıkan çatışma sonucu 96 kurşun sıkarak öldürdü.

Kaynak: Sözcü

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.