Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Canlı George Floyd Protesto Güncellemeleri ve Videoları


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

George Floyd Ailesi, Minneapolis Şehri ile 27 Milyon Dolarlık Anlaşmaya Vardı

MINNEAPOLIS — Minneapolis Şehir Meclisi, geçen yıl polis nezaretinde ölümü bir yaz huzursuzluğuna ve kolluk kuvvetlerinin Siyah şüphelilere muamelesi nedeniyle ırkçı bir hesaplaşmaya yol açan George Floyd'un ailesiyle 27 milyon dolarlık bir anlaşmayı oybirliğiyle onayladı.

BB1ewFT4.img?h=253&w=378&m=6&q=60&o=f&l=

Anlaşma, aile tarafından şehre karşı açılan federal bir sivil haklar davasından ve dört eski polis memurunun, sahte bir silahı geçirdiği iddiasıyla tutuklanan Bay Floyd'un ölümüne yardım ve yataklık etmekle suçlanan dört eski polis memurundan kaynaklanıyor. 20 dolarlık banknot.

Minneapolis Şehir Meclisi Başkanı Lisa Bender, "Tüm belediye meclisi adına, George Floyd'un ailesine, arkadaşlarına ve topluluğumuzdaki kaybının yasını tutan herkese en derin taziyelerimi sunmak istiyorum" dedi. "Bu ölümün neden olduğu yoğun acı veya travmayı George Floyd’un ailesine veya şehrimizdeki insanlara hiçbir şekilde cevap veremez." Aile için bir avukat yerleşimi tarihi olarak selamladı.

Ailenin avukatı Ben Crump, "George Floyd’un dünya çapında milyonlarca insanın şahit olduğu korkunç ölümü, derin bir özlem ve inkar edilemez adalet ve değişim talebini ortaya çıkardı," dedi. Bay Crump, bunu, bir haksız ölüm davasında bugüne kadarki en büyük ön duruşma anlaşması olarak nitelendirdi ve "Siyahların yaşamlarının önemli olduğu ve beyaz olmayan insanlara karşı polis vahşetinin sona ermesi gerektiğine dair güçlü bir mesaj gönderiyor" dedi.

Bayan Bender, yerleşim yerinin 500.000 $ 'lık kısmının Bay Floyd'un öldüğü toplum yararına kullanılacağını söyledi - bunun bir kısmı trafiğe kapatıldı ve davayla ilgilenenler için bir tür hac yeri haline geldi.

Bay Floyd'un kardeşi Philonise Floyd, paranın bir kısmını diğer mücadele eden Siyah topluluklara yardım etmek için kullanacağına söz verdi, ancak kardeşini bir kez daha görmeyi tercih edeceğini söyledi. "Onu geri alabilirsem, hepsini geri verirdim," dedi.

Anlaşma, eski memur Derek Chauvin'in jüri seçiminin Minneapolis şehir merkezindeki bir mahkeme salonunda sıkı güvenlik altında oynadığı sırada gelir.

Bay Chauvin aleyhindeki dava, Bay Floyd'un 25 Mayıs'taki ölümünden kaynaklanan ilk dava. Yaygın olarak dolaşan bir videoda, Bay Floyd, diğer üç memur ona yardım ederken, Bay Chauvin yaklaşık 8 dakika boynuna diz çöktüğü için yerde yüzüstü ve bilincini kaybederken görülebilir.

İlçe tıbbi müfettişi, ölümün bir cinayet olduğuna karar verdi ve nedenini "kolluk kuvvetlerinin subdual, kısıtlama ve boyun kompresyonunu karmaşıklaştıran kardiyopulmoner tutuklama" olarak sıraladı. İlçe otopsisi, Bay Floyd'un kalp hastalığından muzdarip olduğunu ve sisteminde uyuşturucu bulunduğunu gösterdi. Savunma, uyuşturucu ve kalp hastalığının Bay Floyd'un ölümüne neden olduğunu iddia etti ve tıbbi müfettişin boynunda ve sırtında herhangi bir yaralanma kanıtı bulamadığını belirtti.

Bay Chauvin, ikinci derece cinayet suçlamasıyla karşı karşıya - kasıtsız, ancak bir suç işliyor; üçüncü derece cinayet; ve ikinci derece adam öldürme. Jüri seçimi bir hafta daha devam edecek. 4-6 haftalık deneme için açılış tartışmaları 29 Mart'ta belirlendi.

Diğer üç memur, ikinci derece cinayet ve adam öldürmeye yataklık etmekle suçlandı ve Ağustos ayında yargılanmaları bekleniyor. Dördünün de avukatları suçlu olmadıklarını belirten dava açtı.

Kaynak: THE WALL STREET JOURNAL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 350
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • Admin

    351

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

  • Admin

Siyahların Hayatı Önemlidir Minnesota Eyalet Başkenti'nde George Floyd'u Desteklemek İçin Miting Yaptı, 12 Talep Yayınladı

 

MINNEAPOLIS (WCCO) - Minnesota Eyaleti Meclis Binası Cuma günü, aktivistler Derek Chauvin davası sırasında George Floyd'u desteklemek için bir miting düzenlediler.

Black Lives Matter Minnesota, saat 16: 00'da başlayan Mart'ı düzenledi. Cuma.

Grubun polisin karıştığı şiddet taleplerinin bir listesi var.

Bu taleplerden biri, Minneapolis Şehri'nin polis sendikasıyla olan sözleşmesini yeniden müzakere etmesi çağrısında bulunuyor.

950aa22ec7afb24dcddf9f9ac9b0f3e5

Bir diğeri, evsizlerin barınması için mahkeme güvenliğine aynı miktarda para harcanmasını istiyor.

Aşağıda, Black Lives Matter Minnesota tarafından verilen taleplerin tam listesi, kelimesi kelimesine verilmiştir:

Derek Chauvin'in mahkum edilmesini ve hapse gönderilmesini talep ediyoruz.
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki jüri seçim süreci hala ırkçıdır, siyahi bir kadın ve ataları kölelikten gelen bir erkeğin jüride yer almasını talep ediyoruz.
Deneme için güvenliğe harcanan paranın Minneapolis'teki evsizlerin barınmasına harcanmasını talep ediyoruz.
Thurman Blevins Jamar Clark ve Terrence Franklin davalarının yeniden açılmasını ve ailelerinin uygun şekilde tazmin edilmesini talep ediyoruz.
Minneapolis Şehrinin tüm polis memurlarının Kişisel Mesleki Sorumluluk Sigortası taşımasını talep ediyoruz.
Polis sendikası ile sözleşmenin yeniden görüşülmesini talep ediyoruz.
Polisin Topluluk Kontrolünü talep ediyoruz
1033 Hibe Programına son verilmesini talep ediyoruz
Ulusal bir katil polis veri tabanı talep ediyoruz.
Hardel Sherrell Yasasının yasalaşmasını talep ediyoruz.
Ölümle sonuçlanan polisle ilgili bir olaydan sonraki 24 saat içinde çalıntı hayatın ailelerine vücut kamera görüntülerine erişim izni verilmesini talep ediyoruz.
Suçlu Adaletsizlik Sistemini ele alan ve Amerika Birleşik Devletleri'nde polis terörünü durduran, Chattel Köleliğinin Amerikan Torunları için Tazminat talep ediyoruz.

Kaynak: CBS Minnesota

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Evanston, Illinois, Siyahlara tazminat ödeyen ilk ABD şehri oldu.

EVANSTON, Hasta - Evanston, Illinois, Pazartesi günü Siyah sakinlerine geçmiş ayrımcılık ve köleliğin devam eden etkileri için tazminat sağlayan ilk ABD şehri oldu.

BB1eS9hN.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Chicago banliyösü Şehir Meclisi, uygun siyah hane halklarına 400.000 $ dağıtmak için 8-1 oy kullandı. Nitelikli her hane, ev onarımı veya mülk üzerindeki peşin ödemeler için 25.000 $ alacaktı.

Program, eğlence amaçlı marihuana satışından elde edilen% 3 vergiden elde edilen bağışlar ve gelirle finanse ediliyor. Şehir, 10 yılda 10 milyon dolar dağıtmayı taahhüt etti.

Nitelikli konut sakinleri, 1919-1969 yılları arasında Evanston'da yaşayan ve şehir yönetmelikleri, politikaları veya uygulamaları nedeniyle barınma konusunda ayrımcılığa maruz kalan Siyah bir kişinin ya yaşamış ya da doğrudan soyundan gelmiş olmalıdır.

2019 yılında kabul edilen programı öneren Alderman Rue Simmons, tazminat yanlısı grupların programa mahkemede itiraz edilmesi halinde ücretsiz hukuki yardım sunduklarını söyledi.

Simmons, "Bu, Evanston şehri tarafından Siyah karşıtı konut politikaları nedeniyle yaralanan Siyah olan yaralı bir topluluk için bir kenara bırakıldı," dedi.

Belediye Meclisi, düzinelerce vatandaşın cesede hitap etmesinden sonra harekete geçti ve plan birkaç kişiden bazı geri tepmeler aldı.

Plana karşı tek başına oy kullanan Alderman Cicely Fleming, tazminatları desteklediğini, ancak Belediye Meclisinin tartıştığı şeyin tazminat olarak adlandırılan bir konut planı olduğunu söyledi. Halkın şikayetlerinin nasıl giderileceğine dair şartları dikte etmesi gerektiğini söyledi. Fleming programı ataerkil olarak nitelendirdi ve siyahların kendi paralarını yönetemeyeceklerini varsayıyor.

Ülkenin dört bir yanındaki yüzlerce topluluk ve kuruluş, Siyahlara tazminat ödemeyi düşünüyor. California eyaletinden Amherst, Massachusetts, Providence, Rhode Island, Asheville, North Carolina ve Iowa City, Iowa gibi şehirlere; Piskoposluk Kilisesi gibi dini mezhepler; ve Washington’daki Georgetown Üniversitesi gibi önde gelen kolejler.

Bazıları yıllardır devam eden çabalar, geçen Mayıs ayında George Floyd'un Minneapolis polis tarafından öldürülmesinin ardından hız kazandı. Başkan Joe Biden, Kongre'de onlarca yıldır kullanılmayan bir öneri olan Siyah tazminatlarını incelemek için bir federal komisyon oluşturulmasını desteklediğini bile ifade etti.

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Derek Chauvin davasında açılış konuşmaları bugün başlıyor

MINNEAPOLIS - Geçen baharda George Floyd'un ölümüyle suçlanan eski Minneapolis polis memuru Derek Chauvin'in cinayet davasında avukatların davalarını Pazartesi günü açıklamaları bekleniyordu - bu olay, polis vahşetine karşı dünya çapında yüzlerce protestoyu ateşledi ve bir ABD'de ırksal hesaplaşma

Açılış konuşmalarından önce, Floyd'un hayatını onurlandırmak ve mahkeme işlemlerine dikkat çekmek için Pazar günü yürüyüşlerde ve nöbetlerde yüzlerce kişi toplandı.

Siyah bir adam olan Floyd, 25 Mayıs 2020'de, beyaz olan Chauvin'in dizini Floyd'un boynuna dokuz dakikadan fazla süre tutmasının ardından gözaltında öldü. Chauvin ikinci derece cinayet, üçüncü derece cinayet ve ikinci derece adam öldürmekle suçlanıyor. En ciddi suçtan hüküm giymesi halinde, ilk kez suç işleyenler için ceza kuralları uyarınca 10½ ila 15 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

BB1eI3jq.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Duruşmayı takip edin: Güncellemelerimizi, analizlerimizi mahkeme salonundan ve Minneapolis'ten SMS yoluyla alın. Buradan kayıt olun

Jüri seçimi 11 gün sonra geçtiğimiz hafta sonuçlandı. Protestocular - bazı ilahiler, davul çalma ve Floyd'un portreleri - adliye binası önünde gösteri yaptılar. Bazıları duruşmanın geri kalanında protesto yapmayı planladıklarını söyledi.

Rev. Billy G. Russell Pazar günü kilisesinde Floyd'un ailesinin üyeleri Rev. Al Sharpton ve sivil haklar avukatı Ben Crump ile bir akşam nöbeti düzenledi.

Sharpton, Pazar günü yaptığı konuşmada, Rodney King'in dövülmesi ve Eric Garner'ın öldürülmesi de dahil olmak üzere geçmiş olaylara atıfta bulunarak, pek çok vakanın ilgili memurlara karşı cezai suçlamayla sonuçlanmadığını belirtti. Başbakan, Pazartesi gününün ülkenin polisi sorumlu tutma fırsatı olduğunu söyledi.

Sharpton, "Ceza adaleti sistemi yargılanıyor" dedi. "Chauvin mahkeme salonunda, ancak Amerika yargılanıyor."

Açılış konuşmalarının sabah 9'da başlaması planlandı. Hennepin İlçe Yargıcı Peter Cahill, duruşmanın dört haftaya kadar sürebileceğini söyledi.

Son üç hafta içinde 15 jüri seçildi; 12 kasıtlı olacak, ikisi yedek olarak görev yapacak ve diğerleri Pazartesi açılış konuşmalarına gelirse biri görevden alınacak. Panelde üç Siyah erkek, bir Siyah kadın ve iki karışık ırk kadın olmak üzere dokuz beyaz jüri ve altı renkli jüri üyesi yer alıyor.

COVID-19 nedeniyle mahkeme salonuna Floyd ve Chauvin'in ailelerinden birer üye de dahil olmak üzere sınırlı sayıda kişinin girmesine izin verilir.

Derek Chauvin denemesinden haberdar olun: USA TODAY Network muhabirlerini Twitter'da takip edin, önemli güncellemelerin kısa mesajlarına kaydolun veya Daily Briefing haber bültenine abone olun.

Derek Chuavin denemesinde açılış konuşmaları nasıl izlenir
Chauvin’in davası Court TV’de yayınlanıyor ve USA TODAY mahkeme işlemlerini aşağıda ve YouTube’da canlı olarak yayınlıyor.

Minnesota mahkeme salonlarında bir hakimin izni olmadan görsel ve işitsel kayıtlara tipik olarak izin verilmez. Cahill, davaya olan yoğun küresel ilgi ve mahkeme binasının sınırlı alanı nedeniyle Aralık ayında davayı canlı yayınlama kararını onadı.

Chauvin'in duruşmasında şimdiye kadar neler oldu?
Savunma ve savcılık için hakim ve avukatlar bir jüri seçti ve jüri üyelerinin hangi delilleri dinlemesine izin verileceğine karar verdi.

Jüri seçimi, davayla ilgili önceki bilgileri, medyadaki maruziyetleri ve önceden var olan görüşleri bir kenara bırakıp bırakamayacakları hakkında 13 sayfalık bir duruşma öncesi anket doldurmaları istenen 300'den fazla potansiyel jüri üyesinden oluşan ilk havuzla Mart ayı başlarında başladı. tarafsız bir jüri olarak hizmet etmek. Yargıç ve avukatlar, jüri üyeleriyle görüşmek için 11 gün geçirdiler ve nihayetinde seçtikleri 15. Chauvin, her gün mahkeme salonundaydı ve yasal defterine notlar alıyordu.

Süreç, Minneapolis'in Floyd'un ailesiyle 27 milyon dolarlık haksız ölüm davasını açıklamasının ardından bazı gecikmelerle karşılaştı. Savunma, duyuruyla ilgili haberlerin jüriyi kirlettiğini ileri sürerek davayı ertelemeye veya yürütmeye çalıştı. Hennepin İlçe Mahkemesi Yargıcı Peter Cahill bu önergeleri reddetti, ancak önceden seçilmiş olan iki jüri üyesini görevden aldı ve anlaşmadan etkilendiklerini söylediklerinde üç aday jüri üyesini mazur gördü.

Yargıç ayrıca jüri üyelerine Floyd'un daha önce tutuklanmasıyla ilgili bazı kanıtları dinleme izni verileceğine de karar verdi. Mahkeme dosyalarına göre, Mayıs 2019'da bir tutuklamada polis yasadışı narkotik faaliyetleri hakkındaki bilgilere yanıt verdi ve Floyd'un üzerinde ve yakınında önemli miktarda uyuşturucu buldu. Cahill, tutuklamanın ölümcül 2020 karşılaşmasına "dikkate değer ölçüde benzediğini" ve jüri üyelerinin, 2020 olayındaki ölüm nedeniyle ilgili olduğu için, Floyd'un duygusal davranışıyla değil, yalnızca tıbbi durumuyla ilgili 2019 tutuklamasına ilişkin kanıtlar duyabileceğini söyledi.

Jüri üyeleri kimler?
Jüri üyeleri geniş bir geçmişe sahiptir. Bazıları bu durumda çok bilgili; diğerleri aylar süren gelişmeleri takip etmedi.

Panelde bir kimyager, ventilatörlerdeki hastalara bakan bir hemşire, bir emekli ve bir sosyal hizmet uzmanı yer alıyor. Yedi 20'li veya 30'lu, üçü 40'lı, dördü 50'li ve bir kadın 60'lı yaşlarında.

Floyd'un - beyaz bir polis memurunun dizinin altında ölen Siyah bir adam - ölümünün koşulları göz önüne alındığında, jürinin ırksal yapısı önemli bir endişe kaynağıdır. Mahkemeye göre jüri üyelerinden dokuzu kendini beyaz, ikisi çok ırklı ve dördü Siyah olarak tanımlıyor.

Devamı: İşte Derek Chauvin'in George Floyd'un ölümünde cinayetten suçlu olup olmadığına karar verecek jüri üyeleri.

George Floyd davası hakkında bilinmesi gerekenler
25 Mayıs'ta, Floyd nefes alamadığını haykırırken Chauvin, Floyd'un boynunda dokuz dakikadan fazla diz çökmüş halde görüntülendi. Sahte bir 20 dolarlık banknot kullanmakla suçlanan Floyd, tutuklama sırasında üç memur tarafından kelepçelendi ve yere sabitlendi. Chauvin, tepkisiz hale geldikten dakikalar sonra dizini Floyd'un boynuna bastırmaya devam etti ve seyirciler memurlardan defalarca nabzı kontrol etmelerini istedi.

Chauvin ve diğer üç memur, Floyd'un ölümünden bir gün sonra kovuldu ve ertesi hafta suçlandı. İlgili diğer üç memur - Thomas Lane, J. Alexander Kueng ve Tou Thao - ikinci derece cinayet ve adam öldürmeye yardım ve yataklık etmekle suçlanıyor. Ağustos ayında birlikte yargılanmaları planlanıyor.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Tıp uzmanı George Floyd düşük oksijen seviyesinden öldü; Derek Chauvin 'devamlı olarak' George Floyd'un boynuna diziyle baskı yaptı

MINNEAPOLIS - Derek Chauvin’in dizlerinin George Floyd’un boynuna ve sırtı üzerindeki baskısı, kelepçeli adamın bir sokağa yüzüstü sabitlendiğinde nefes almasını neredeyse imkansız hale getirdi ve herhangi bir sağlıklı insanı öldürebilirdi, solunum sistemi uzmanı Perşembe günü ifade verdi.

Video shows Derek Chauvin diziyle George Floyd'un boğazına basıyor

Solunum biliminde uzmanlaşmış, Chicago bölgesi göğüs hastalıkları uzmanı ve yoğun bakım doktoru Martin Tobin, Chauvin'in dizlerini Floyd'un vücuduna "sıkıştırmasının" oksijeni kestiğini ve dakikalar içinde beyin hasarına yol açarak bir aritmiye yol açtığını ifade etti. kalbinin durmasına neden oldu. Chauvin'in dizini "çoğu zaman Floyd'un boynunda" olarak nitelendirdi.

Tobin, o zamanki polis memurunun dizinin boynuna acımasızca bastırdığı sırada Floyd'un yüzünün asfalta bastırıldığını göstermek için yakınlarda duran bir seyircinin videosunun bir klibini anlatırken, "Bir saniye, yaşıyor ve bir saniye, artık değil," dedi Floyd yavaşça hareket etmeyi bırakırken. Bu, bedeninden hayatın çıktığı an.

Chauvin'in devam eden cinayet davasındaki savcılık için uzman tanık Tobin, grafik ve sürükleyici ayrıntılarla, Floyd'un sol akciğerinin, Chauvin'in ağırlığı ve kısıtlamasıyla neredeyse cerrahi olarak çıkarılmış gibi işe yaramaz hale getirildiğini anlattı. Floyd'un sol elinde bir ağrı uyumu tekniği kullanarak, parmaklarını sıkarak ve bileğini kelepçeye doğru kaldırarak - nefesini daha da kısıtlıyor.

Tobin, Perşembe günü savunmanın Floyd'un sağlığının ve sistemindeki küçük miktarlarda fentanil ve metamfetaminin ölümüne neden olduğunu iddia etme girişimlerini defalarca çürüten birkaç kovuşturma uzmanından ilkiydi.

Savcılıktan hizmetleri için ücret almayan Tobin, jürinin dikkatini, polisin onu zapt ettiği yere park etmiş bir ekip arabasının arka lastiğine doğru sert bir şekilde açı yapan Floyd'un sağ elinin parmak eklemlerini gösteren bir polis vücut kamerası videosuna çağırdı. yerde. Tobin, Floyd'un nefes almak için tüm vücudunu nasıl kullandığını gösteren "olağanüstü derecede önemli" bir an olarak tanımladı.

"Bu size kaynaklarını tükettiğini ve şimdi kelimenin tam anlamıyla parmakları ve eklemleriyle nefes almaya çalıştığını söylüyor," dedi Tobin, nefes alma eylemini insan vücudunun oksijene doğru krankladığı bir "pompa kolu" olarak açıkladı. "Hava almaya çalışmanın tek yolu bu."

Doktor, Chauvin'in Floyd'u dizginlemek için vücut ağırlığının çoğunu kullandığını söyledi. Chauvin'in giydiği vücut zırhı ve diğer teçhizatla, memurun Floyd'un boynuna yaklaşık 92 kilo ağırlık koyduğunu ve bunun hava yolunu daralttığını tahmin etti. "Pipetle nefes almak gibi, ama bundan daha kötü," Tobin tanıklık etti.

Yaklaşık 46 yıldır yoğun bakım doktoru olan ve kariyerinin çoğunda nefes alma üzerine çalışan Tobin, ifadesi boyunca birkaç kez jüriye döndü ve nasıl çok detaylı konuştuğunu söylerken onları kendi boyunlarını ve boğazlarını hissetmeye çağırdı. insan vücudu nefes alır. Jüri üyelerinin çoğu bunu yaptı - her ne kadar Hennepin İlçe Bölge Yargıcı Peter A. Cahill, bir savunma itirazına cevaben sözünü kesti ve onlara mecbur olmadıklarını söyledi.

Deneyimli akciğer doktoru, memurun kısıtlamasının ve Floyd'un oksijen alımını sınırlandırma şeklinin "herkesi" öldürebileceğini defalarca ifade etti.

Tobin jüriye “Bay Floyd'un maruz kaldığı şeye maruz kalan sağlıklı bir kişi, sonuç olarak ölmüş olacaktı” dedi.

Derek Chauvin’in duruşmasının merkezinde şu soru var: George Floyd'u ne öldürdü?
Tobin, yerel bir pazardan geçtiği iddia edilen sahte 20 dolarlık banknotun soruşturması sırasında polisler tarafından zapt edildiği için yargılama 46 yaşındaki Siyah adamın ölümüne neden olan şeye dönüştüğü için kovuşturma için ifade veren birkaç tıp uzmanından biriydi Anma Günü'nde.

Louisville Metro Polis Departmanında bir polis cerrahı olan William Smock, daha sonra Tobin'in bulgularıyla hemfikir oldu ve Floyd'un ölümünü "pozisyonel asfiksi" olarak nitelendirdi.

Smock jüriye, "Vücudunda oksijen kalmadığını söylemenin süslü bir yolu," dedi.

Savcılar, Chauvin'in dizinden gelen baskının Floyd'un ölümünde "önemli bir nedensel faktör" olduğunu savundu. Geçtiğimiz Haziran ayında, Cuma günü ifade vermesi beklenen Hennepin İlçesi Tıp Müfettişi Andrew Baker, Floyd'un ölümünü resmen cinayet olarak ilan etti ve ölüm nedeni olarak "kolluk kuvvetlerinin subdual, kısıtlama ve boyun kompresyonunu karmaşıklaştıran kardiyopulmoner tutuklamayı" listeledi.

Chauvin'in savunma avukatı Eric Nelson, müvekkilinin güç kullanımıyla ilgili eğitimini ve departman politikalarını takip ettiğini ve Floyd'un Chauvin'in dizinin baskısından değil, sistemindeki mevcut sağlık sorunları ve uyuşturuculardan öldüğünü savundu.

Ancak savcılar, Baker'ın bulgularını genişletmeye çalıştı. Savcı Jerry Blackwell'in açılış konuşmaları sırasında söylediği gibi, Floyd'un Floyd'un Floyd'a "aşırı ve mantıksız güç" uyguladığı, "onu öğüttüğü ve ezdiği ... ta ki hayat onu ezip geçtiği" zaman, Floyd'un asfiksiden öldüğünü iddia ettiler.

Kayda değer bir hareketle, savcılar davalarının tıbbi yönünü Perşembe günü Baker'ın ifadesiyle açmadılar - bunun yerine Floyd'un düşük oksijenden öldüğü fikrini veren Tobin, bunun sadece Chauvin'in Floyd'un dizindeki baskısı olmadığını vurguladı. boynuna değil, aynı zamanda sırtındaki ölüme yol açan baskı.

Geçtiğimiz günlerde Nelson, Chauvin'in dizinin yerleşimi hakkında defalarca şüpheler uyandırmaya çalıştı. Chauvin’in dizinin Floyd’un kürek kemikleri üzerinde daha fazla dinlendiğini göstermesini önerdiği videodan görüntüler ve fotoğraflar sundu, bu da birçok tanığın aynı fikirde olmadığı bir gözlem.

Davanın ifadesinin dokuzuncu günü olan Perşembe günkü duruşmalar sırasında, savcılık, uyuşturucuların etkisi de dahil olmak üzere Floyd'un ölümüyle ilgili savunma iddialarını zayıflatmayı amaçlayan çok sayıda uzmanı çağırdı.

Jüri, Floyd'un otopsisi için kan çalışması yapan ve Chauvin'in savunması tarafından ele geçirilen bulgular olan fentanil ve metamfetaminin varlığını bulan NMS Labs'de adli bir toksikolog olan Daniel Isenschmid'den haber aldı.

Isenschmid, Floyd'un kanındaki metamfetamin seviyesinin "çok düşük" olduğunu - mililitrede yaklaşık 19 nanogram - kabaca reçeteli bir ilacın tek bir dozunda bulunan eşdeğeri olduğunu ifade etti.

Ancak Isenschmid, Floyd'un kanında fentanil bulunurken, vücut fentanili parçaladığında üretilen bir madde olan norfentanil seviyelerini de bulduğunu ifade etti. Isenschmid, Floyd'un kan örneğinin mililitrede 11 nanogram fentanil ve mililitre başına 5.6 nanogram norfentanil içerdiğini, bunun da "fentanilin bir kısmının metabolize edildiğini" gösterdiğini söyledi.

Isenschmid bunun önemli olduğunu, çünkü norfentanilin aşırı dozda fentanilden ölen insanlarda nadiren bulunduğunu çünkü "vücudun onu parçalamak için zamanı olmadığını" söyledi.

Isenschmid, insanların opioidlere tolerans geliştirebileceğini ifade etti, bu da bir etki yaratmak için daha fazla ilacın gerektiği anlamına geliyor. Floyd'un kız arkadaşı Courteney Ross, geçen hafta çiftin bir opioid bağımlılığıyla mücadele ettiğini ifade etti.

Ancak Nelson, Norfentanyl konusuna değinmemiş olsa da, Floyd'un toleransı hakkında şüpheler uyandırmaya çalıştı ve bir sokak uyuşturucusu almış olabileceğini öne sürdü.

"Hoşgörünüz olsun veya olmasın, herhangi bir olay ters tepkiye neden olabilir mi?" O sordu.

Isenschmid, "Elbette, birdenbire diğerinden 10 kat daha fazla fentanil olan bir hap aldıysanız," diye cevapladı Isenschmid.

Güç kullanma uzmanı, Derek Chauvin, George Floyd'un boynunu sıkıştırmak için vücut ağırlığını kullandı ve asla hareket etmedi, diyor
Nelson, Tobin'i çapraz sorgulaması sırasında, sokak uyuşturucularındaki fentanilin insanları yasal olarak reçete edilen fentanilden farklı şekilde etkileyip etkilemediğini de sordu. Tobin, kalp atış hızını artıracağını kabul etti, ancak solunum hızını etkilemeyeceğini söyledi.

Tobin, fentanilin tipik olarak bir kişinin solunum hızını yaklaşık yüzde 40 düşürdüğünü söyledi. Ancak jüriye defalarca Floyd'un nefes almasının, nefes almayı bıraktığı noktaya kadar "normal civarında" olduğunu söyledi.

Bay Floyd'un bilincini kaybetmeden önce nefes alma yeteneğinde herhangi bir depresyon gördünüz mü? savcı Blackwell sordu.

"Hayır, kesinlikle hayır," diye yanıtladı Tobin.

Günün son tanığı olan pozisyonel asfiksi uzmanı Smock, Floyd'un 38. ve Chicago'da öldüğü kesişme noktasında aşırı dozda uyuşturucu almadığı konusunda ısrar etti.

George Floyd'un Amerika'sı: Medeni haklar sonrası dönemde sistemik ırkçılığı ve ırksal adaletsizliği incelemek
Nefes alıyor. O konuşuyor. Horlamıyor. 'Lütfen, lütfen üstümden çekil' diyor. Nefes almak istiyorum Nefes alamıyorum, ”dedi Smock sahnenin görüntülerine atıfta bulunarak. Bu aşırı doz fentanil değil. Bu nefes almak için yalvaran biri. "

Ayrıca başka bir savunma argümanını da reddetti - Floyd'un heyecanlı deliryumdan muzdarip olabileceği, bazı tıbbi denetçiler ve polis tarafından uyuşturucu etkisi altında veya ajite durumunda olabilecek kişilerin ani gözaltında ölümlerini tanımlamak için atıfta bulunulan tartışmalı bir terim. .

Olay yerindeki bir subay - Thomas K. Lane - olay yerinde konuyu gündeme getirdi ve Chauvin'in savunması, bilinçsiz adamın uyanacağı ve subaylarla savaşacağı endişesi nedeniyle Floyd'u dizginlemeye devam etmesini önerdi.

Smock'un kabul ettiği heyecanlı deliryum, tıp camiasında herkesin inanmadığı tartışmalı bir teori. Ancak o yaptığını söyledi. Ancak, sahnenin videolarını incelemesine dayanarak, Floyd'un aşırı terleme, hızlı nefes alma ve "insanüstü güç" gibi geleneksel semptomlardan hiçbirini sergilemediğini söyledi.

Tobin gibi Smock, nefes almak için savaştığının kanıtı olarak Floyd’un sağ elini ekip arabası lastiğine doğru ittiğini gösterdi. Floyd'un memurlar tarafından zaptedildiği bir video tekrar jüri için oynatıldıktan sonra Smock, Floyd'un beynine oksijen eksikliğinden kaynaklanan bir nöbet geçirdiğini nasıl gözlemlediğini anlattı. Bacaklarının titrediğini görüyorsun. Ama aynı zamanda görüyorsunuz ve kelepçelerin titrediğini duyabiliyorsunuz, ”dedi Smock, ellerini kaldırıp jüriye doğru sallayarak.

Smock, memurların Floyd'a "bilinçsiz hale gelir gelmez" CPR uygulamış olmaları gerektiğini ifade etti.

"Devrilmeliydi. Videoda memurun "Nabzı bulamıyorum" dediği dokümantasyon elimizde var, "dedi Smock.

Doktor, kelimeler için mücadele ediyor gibi durdu ve jüriye bakarken başını salladı.

"Neden?" Smock dedi. Jüriye memurların daha önce müdahale etmesi gerektiğini söyledi, ancak "açıkça nabız bulamadıklarında CPR başlatılmalıydı."

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Proud Boys ile bağlantısı olan polis memuru kovuldu

Bir California polis departmanı Cuma günü yaptığı açıklamada, aşırı sağcı Proud Boys grubuyla bağlantılı olduğu için memurlarından birini kovduğunu duyurdu.

BB1fuJZF.img?h=685&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

14 Mart'ta Proud Boys etkinliğine katıldıktan sonra başlayan soruşturma sonrasında Fresno Polis Departmanı Rick Fitzgerald'ın işine son verdi. Departmanın sosyal medyada paylaştığı bir açıklamaya göre Fitzgerald olaydan sonra departman soruşturma sırasında idari izne ayrıldı.

NBC News'e göre Fresno Belediye Başkanı Jerry Dyer, Fitzgerald'ın devrildiğini kamuoyuna açıklayan bir açıklamada, "Departman politikasının korkunç ihlallerinin olduğu benim için açık," dedi.

"Memur Fitzgerald'ın artık Fresno Şehri'nde polis memuru olarak görev yapmayacağına sevindim." Diye devam etti.

Polis Şefi Paco Balderrama, Fitzgerald'ın LGBT yanlısı bir protesto için sınır grubun karşı gösterisine katılmasını kınadı ve Proud Boys'la bağlantılı personelden bir memur istemediğini söyledi.

"Nefret gruplarına bağlı herhangi bir polis memurunu şiddetle onaylamayarak önceki yorumlarımı yeniden savunuyorum" dedi. "Polis departmanımızın bütünlüğü ve meşruiyeti korunmalıdır."

Southern Poverty Law Center tarafından bir nefret grubu olarak tanımlanan Proud Boys'un birkaç üyesi, 6 Ocak Kongre Binası ayaklanmasındaki rolleri nedeniyle tutuklandı.

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bir Siyahın Trafik Işığında Durdurulmasıyla Başlayan ve Biber Gazı ve Kendisine Silah Doğrultulmasıyla Sonlanan Irkçı Bir Yaklaşım Kameralara Yansıdı

BB1fvzxP.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bir Kara Ordu teğmeni, Virginia polis memurlarına, geçen yıl trafik durduğu sırada kendisine saldırmaktan dava açıyor.

Bodycam görüntüleri, teğmeni silah zoruyla tutan ve ona biber sıkan iki memuru gösteriyor.

Teğmenin avukatı, müvekkilinin olaydan sonra "kesinlikle pek iyi olmadığını" söyledi.

Bir ABD Ordusu teğmeni, geçen yıl meydana gelen yasadışı bir trafik durağında kendisini silah zoruyla tuttuğu, biber sıktığı ve yere attığı için iki Virginia polisine dava açıyor.

Avukat Jonathan Arthur, ABD Ordusu Tıbbi Birliklerinde ikinci teğmen olan Siyah ve Latin kökenli bir adam olan Caron Nazario, polis onu kenara çektiğinde 5 Aralık 2020'de görev istasyonundan eve gidiyordu, avukat Jonathan Arthur Associated Press'e Cuma günü söyledi.

Adı Joe Gutierrez ve Daniel Crocker olarak tanımlanan memurlar, daha sonra Nazario'yu camları kararttığı ve arka plakası olmadığı için kenara çektiklerini iddia ettiler.

Washington Post'un haberine göre, davada yer alan bir rapora göre Crocker, sürücünün "polisten kaçtığını" ve bunun "yüksek riskli bir trafik durağı" olarak kabul edildiğini telsizle bildirdi.

Arthur, AP'ye göre, Nazario o sırada memurdan kaçmaya çalışmadığını ancak iyi aydınlatılmış bir alanda "subay güvenliği ve memurlara saygı duymadan" durmak istediğini açıklamaya çalıştı.

Davada, iki memur arabasına ulaştığında plakanın göründüğünü söylüyor.

Olayla ilgili vücut kamera görüntüleri, polis memurlarının arabadan inmek için Nazario'ya bağırdığını gösteriyor. Ellerini havada tuttuğu görülen Ordu teğmeni, "Gerçekten dışarı çıkmaya korkuyorum" diyor.

Memurlardan biri, Nazario'nun yüzüne silah dayayarak cevap verir: "Evet, olmalısın!"

Bir noktada, Gutierrez, Virginia üniversite mezununu "şimşek çakmaya hazırlandığı" konusunda tehdit etti. AP, bunun, idam edilecek bir Siyahi hakkında bir film olan "The Green Mile" filminden de bir replik olan elektrikli sandalyeye bir gönderme olduğunu bildirdi.

"Emniyet kemerime uzanmak bile istemiyorum, lütfen olur mu?" Nazario, elleri titreyerek, diyor. "Ellerim dışarıda, lütfen - bak, bu gerçekten berbat."

Bu ayın başlarında açılan davada, polis memurlarının "arabaya doğrultulmuş silahlarla yaklaştıkları, direksiyondaki üniformalı bir askere karşı talimatlar verdikleri ve ardından onu farklı suçlamalarla tehdit ederken diğer yandan da biber gazı sıktıkları söylendi. ve itaatsizlik için şiddet seviyeleri, "diye bildirdi.

Aşağıdaki anı izleyin:

Nazario, Dördüncü ve Birinci Değişiklikler uyarınca anayasal haklarının ihlal edildiğini iddia ederek, Gutierrez ve Crocker'a dava açtı. Olaydan sonra Nazario'nun durumu sorulduğunda Arthur AP'ye şunları söyledi: "Kesinlikle pek iyi durumda değil."

Dava şöyle diyor: "Bu kameralar, ulusal çaptaki iğrenç kolluk kuvvetleri eğilimi ile tutarlı davranış görüntülerini yakaladı; tam bir cezasızlıkla çalışabileceklerine inanarak, profesyonel olmayan, nezaketsiz, ırksal açıdan önyargılı, tehlikeli ve bazen ölümcül otorite suistimallerine karışıyorlar. .. "

Washington Post'a göre dava, hem Gutierrez hem de Crocker'ın "neredeyse aynı" yanlış beyanlarla raporlar sunduğunu söyledi.

Olayla ilgili raporları, Nazario'nun ellerini göstermeyi reddettiğini ve onu çıkarmaya çalışırken ellerini tokatladığını iddia etti.

AP'ye göre Crocker ve Gutierrez hala departmanda çalışıyor.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Polis, Hitler'in En Sevdiği Yemek Fotoğrafını Gönderdiği İçin Hapse Mahkm Edildi

Avusturya'da bir polis memuru, Nazi diktatörü Adolf Hitler'in sevdiği bir yemeğin fotoğrafını paylaşmasının ardından 10 ay şartlı hapis cezasına çarptırıldı.

BB1fBfrA.img?h=1420&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Basında çıkan haberlerde adı geçmeyen adam, Avusturya'nın Burgenland eyaletinde bir polis memuru. Ülkede Nazizmin yeniden canlanmasını bastırmayı amaçlayan 1947 Yasaklama Yasası olarak da bilinen Verbotsgesetz 1947'yi ihlal etmekten suçlu bulundu.

Memurun, geçen yıl diktatörün doğum günü olan 20 Nisan'da Hitler'in en sevdiği yemeğin fotoğrafını paylaştığı iddia ediliyor. Hitler aslen Avusturya'dandı ve daha sonra Almanya'ya göç etti.

"Bugün öğle yemeği! Yeşil salata ile yumurtalı köfte!" Ülkedeki bir kamu hizmeti yayıncısı olan ORF'ye göre adam Facebook'ta yemeğin bir fotoğrafıyla birlikte yazdı.

Yemeğe Almanca'da "Eiernockerl mit grünem Salat" denir ve İngilizce'de genellikle Gnocchi olarak anılır. Almanya'da iktidara geldiğinde Hitler'in vejeteryan olduğu yaygın olarak anlaşılmaktadır.

Polis memuru 5 Nisan'da bölgenin başkenti Eisenstadt'ta bir mahkemede jürinin onu beşe üç oyla suçlu bulması üzerine 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ayrıca 6.300 € (7.500 $) para cezasına çarptırıldı. Ancak ORF'ye göre karar nihai değil ve hapis cezası sadece şarta bağlı. İtiraz edebilir ancak itiraz edip etmeyeceği henüz belli değil.

Ne iddia makamı ne de savunma Pazartesi günü ülke medyasına herhangi bir açıklama yapmadı. Söz konusu memur geçen yıl geçici olarak görevden alındı ve Burgenland Eyalet Polis Komutanlığı, disiplin komisyonunun konuyu inceleyeceği davanın nihai sonucunu bekliyor.

Polis memuru aynı zamanda muhafazakar bir siyasi parti olan FPÖ (Avusturya Özgürlük Partisi) üyesiydi. Avusturyalı günlük gazete Kurier'e göre, polisin Facebook'ta arkadaşı olan bir diğer FPÖ üyesi "Blondi kayıp" yazısına yorum yaptı.

Blondi, Adolf Hitler'in köpeğiydi. Vekili Burgenland FPÖ eyalet partisi başkanı Alexander Petschnig, Nisan 2020'de Facebook gönderisine dahil olan her iki kişinin de parti üyeliğinden istifa edeceğini söyledi.

Yumurtalı köfte ve yeşil salataya yapılan atıflar, Nazi diktatörüne desteği göstermenin yaygın bir yoludur. The Jerusalem Post'a göre, bunun Hitler'in en sevdiği yemek olduğu fikrinin, FPÖ için bölge konseyi üyesi olan Avusturyalı Holokost inkarcısı Wolfgang Frolich tarafından popüler hale getirildiği bildirildi.

Frolich 1997'de yaptığı açıklamada, "Yıllardır Adolf Hitler'in en sevdiği yemek olan Eiernockerl'i neredeyse her hafta yeşil salata ile yiyorum" diye yazdı. "Bunu yapıyorum çünkü bu son derece politik yemek [...] benim favorilerim. Hafızam bana doğru geliyorsa, her yıl Hitler'in doğum günü olan 20 Nisan'da Eiernockerl'i salata ile yedim. "

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kim Potter: Daunte Wright'ı Vuran Memur Hakkında Beş Şey

BROOKLYN CENTER, MN - Brooklyn Center Polis Departmanından 26 yaşındaki bir emektar, Pazartesi günü, Pazar günü Minneapolis yakınlarında bir trafik durağında 20 yaşındaki Siyahi bir adamı ölümcül bir şekilde vuran polis olarak tanımlandı.

BB1fCxaD.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

48 yaşındaki beyaz bir kadın olan Kim Potter, Minnesota Suçlu Yakalama Bürosu tarafından, Daunte Wright'ı vurup öldürmeden önce "Taser" diye bağıran, vücut kamerası görüntülerinde görülen polis memuru olarak tanımlandı.

Brooklyn Merkezi Polis Şefi Tim Gannon Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Potter'ın vücut kamerası görüntülerine dayanarak Taser'ını ateşlediğine inandığını ve silahın "kazara boşalması" olduğunu söyledi. Wright'ın vurulmasını istemiyordu.

NBC News'e göre, Wright'ın süresi dolmuş plakalı bir aracı sürdüğü ve sürücülerin hava spreyleri gibi maddeleri dikiz aynalarından asmasını yasaklayan bir Minnesota yasasını ihlal ettiği için çekildiği bildirildi. Gannon'a göre, Wright'ın tutuklanması için olağanüstü bir "büyük suç emri" de vardı.

Newsweek'e göre, polis tutuklama emriyle ilgili ek ayrıntı vermedi.

George Floyd'un öldürülmesiyle ilgili olarak eski Minneapolis polis memuru Derek Chauvin'in davası, çekimin meydana geldiği yerden sadece kilometrelerce uzakta tutulduğu için, ölümü zaten gergin olan bir bölgeye ek gerginlik katıyor.

Yetkililer saldırıyı soruşturmaya devam ettiği için Potter Salı günü bölümden istifa etti. İşte eski subay ve vurulma hakkında bilmeniz gereken beş şey.

1. Bir Taser için silahı karıştırdığı için 26 yıllık eski polis memuru hakkında sorular gündeme geldi.

Gannon, vurulmanın "kazara taburcu edildiğini" söylemesine rağmen, Pazartesi günü bir basın toplantısında, departman memurlarının tabancalarını baskın taraflarında taşımak için eğitildiklerini ve Taser'ın vücudun karşı tarafında bulunduğunu söyledi.

“Sağ elini kullanıyorsanız, ateşli silahınızı sağ tarafınızda, Taser'ınızı solda taşıyorsunuz. Bu kasıtlı olarak yapılır ve eğitilir, "dedi.

Gannon, sözlerinden bir gün sonra istifa ettiğini açıkladı.

Wright’ın ve George Floyd’un ailesini temsil eden bir avukat olan Ben Crump, Twitter’da Potter’ın bu karmaşanın yıllara dayanan deneyimi göz önüne alındığında nasıl mümkün olduğunu sorguladı. "Ne yaptığını tam olarak bildiğini" ve "eylemlerinin açıkça kasıtlı olduğunu" iddia etti.

2. Tüm kariyeri Brooklyn Center Polis Departmanında olmuştur

The Star Tribune'e göre Potter, 1995'te Minnesota'da 22 yaşında lisanslı bir polis memuru oldu ve aynı yıl bölüme katıldı. Ajansın müzakere ekibinde görev yaptı ve vurulduğu sırada saha eğitim sorumlusu olarak çalışıyordu.

Washington Post, Potter'ın 2019'da Brooklyn Center Polis Memurları Derneği'nin başkanı seçildiğini bildirdi. Aynı zamanda, grubun "tabut takımında" şehit düşen subaylar için soluğu taşıyanlar olarak hizmet verdiği Minnesota Yasa Uygulama Memorial Derneği'nin bir üyesiydi.

Potter'ın istifası, "Polis memuru olmanın ve bu topluluğa elimden geldiğince hizmet etmenin her dakikasını sevdim, ancak derhal istifa edersem topluluğun, departmanın ve memur arkadaşlarımın yararına olduğuna inanıyorum." mektup okundu.

3. Daha önce, ölümcül bir atıştan sonra memurlara talimat vermiştir.

Newsweek'in haberine göre Brooklyn Center memurları, evinde bir ev içi kargaşaya yanıt veren polise saldırdığı bildirildikten sonra 2019'da altı kez ölümcül bir şekilde Kobe Dimock-Heisler'ı vurdu. Potter, vurulduktan sonra olay yerine gelen ilk subaylardan biriydi.

Hennepin İlçe Savcılığı'nın 2020 raporuna göre, silahlarını ateşleyen memurlara "Dimock-Heisler'in evinden çıkmalarını, ayrı ekip arabalarına binmelerini, vücuda takılan kameralarını kapatmalarını ve birbirleriyle konuşmamalarını" tavsiye etti. Ofis.

Newsweek'in haberine göre, davada hiçbir suçlama yapılmadı ve Potter'ın eylemine ilişkin bir inceleme, bunun Minnesota yasasına uygun olduğunu buldu.

4. Potter, Wright'ı aracıyla çıkmaya çalışırken vurdu.

Yetkililer, Pazartesi günü Potter’ın, trafiğin durduğu sırada Wright'ı kelepçelemeye çalışan başka bir polis memurunu gösteren ceset kamera görüntülerini yayınladı. Wright aracına geri dönmeye çalışırken bir mücadele başlar, Potter onu "Seni kandıracağım" konusunda uyarır ve silahını çıkarır. Potter araca ateş ederek “Taser! Taser! Taser! " Wright uzaklaşırken, Potter diğer memurlara "kutsal s ---, onu vurdum" der. Wright, birkaç blok ötede başka bir araca çarptı.

5. Brooklyn Center'da yaşamıyor.

The Star Tribune'e göre Potter, Brooklyn Center'da değil ve Minneapolis'in farklı bir banliyösünde eski bir Fridley polis memuru olan kocasıyla birlikte yaşıyor.

Aslında, Belediye Başkanı Mike Elliott'a göre 49 Brooklyn Center polis memurunun tamamı bölgede yaşamıyor. Bölümün ırksal demografisinin ne olduğunu söyleyemedi.

ABD Nüfus Sayımından 2019 yılı tahminine göre, şehir nüfusunun yaklaşık yüzde 38,3'ü beyaz. Sakinlerin yaklaşık yüzde 29'u Siyah, yüzde 16,3'ü Asyalı ve yüzde 13,5'i Latin veya Hispanik.

Kaynak: Patch

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Deneyimli bir subay bir Glock'u Taser ile nasıl karıştırabilir?

Tecrübeli bir Minnesota polisi tabancasını Taser ile karıştırıp 20 yaşındaki Daunte Wright'ı nasıl öldürür?BB1fCBYl.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Uzmanlar Salı günü NBC News'e verdiği demeçte, bu sorunun cevabının Brooklyn Center polis memuru Kim Potter’ın zihninde ne olduğu kadar elinde tuttuğu silahla da ilgisi olabileceğini söyledi.

Görünüşe göre Potter'ın, Pazar günü Wright'a kaçmaya çalıştığı iddia edilen ölümcül atışı ateşlediğinde kullandığını düşünmediği Glock tabancası, siyah metaldir ve olduğu gibi sallandığına inandığı neon renkli Taser'den neredeyse bir kilo daha ağırdır. yürek burkan bir videoya yakalandı, "Taser! Taser! Taser! "

"Bir Glock çok hafif bir tabancadır" dedi Çavuş. Betsy Brantner Smith, Ulusal Polis Birliği sözcüsü ve Illinois'deki Naperville Polis Departmanından emekli 29 yıllık bir gazi. "Ama bir Taser sandığınızdan daha ağırdır."

Yine de, Glock'lar ve Tasers'daki tutamaklar benzer bir polimer türünden yapılırken, Tasers'ın sahip olmadığı Glock'ların tetik güvenliği vardır.

Bir John Jay Ceza Adaleti Koleji profesörü ve eski bir Florida polis memuru olan Dennis Kenney, "Elinizde farklı hissediyorlar" dedi.

Uzmanlar ayrıca, Brooklyn Center da dahil olmak üzere çoğu polis departmanının, iki silahın karıştırılma riskini azaltmak için memurların silahlarını baskın tarafta ve Tasers'ın karşı tarafta taşımasını istediğini söyledi. Taser'ın yapımcısı Axon'un önerdiği de budur.

Smith, "Brooklyn Center memurlarının bunu yaptığını videodan anlayabilirsiniz," dedi.

Smith'e göre daha olası olan şey, Potter'ın "kay ve yakala" denen bir şey yaşamış olmasıdır.

Smith, "Silahına bakıp Taser olduğunu düşündüğü gibi değildi," dedi. "Yüksek stresli durumlarda meydana gelebilecek korkunç, korkunç bir motor arızası. Bir kiralık araca binip çalıştırmaya gittiğiniz zamana benzetiyorum, arabanızda olmadığınızı fark etmeden önce size tanıdık gelen şeye otomatik olarak ulaşırsınız. Aynı sorun burada Taser ile de olabilirdi. "

Aynı zamanda bir John Jay profesörü ve "Kolluk Kuvvetlerinde Güç Eğitimi Kullanımı: Gerçeğe Dayalı Bir Yaklaşım" kitabının ortak yazarı olan Maria Haberfeld, "İnsanlar trafik durmaları sırasında polis memurlarının yaşadığı stres seviyesini hafife alıyor" dedi.

Haberfeld, "Bir çok polis memuru, rutin trafik duraklamaları olması gereken şeyi yaparken öldürülüyor" ve Potter gibi bir kıdemli memur bunun kesinlikle farkında olacaktır, dedi. “İşin başında ne kadar uzun kalırsanız, o kadar fazla stres tabakası biriktirirsiniz. Ve stres altındayken yargılama hataları olur. "

Kenney, "Burada yaşananların yalnızca kas hafızası olduğunu varsayabilirim" diye ekledi.

Profesör, "Memurun ölümcül güç kullanmaya niyetlendiğine dair hiçbir gösterge yok" dedi. "Bununla birlikte, bu hatayı mazur görmeye yaklaşamaz."

Siyah olan Wright, Pazar günü polisin süresi dolmuş plakalarla araba kullandığı için onu kenara çekmesi, tutuklanması için bir emir çıkardığını keşfetmesi ve dikiz aynasından sarkan bir eşya olduğunu görmesi ve yargılamasının ardından öldürüldü. onu tutuklamak için. Polis, Wright kaçmaya çalıştığında, Potter onu göğsünden vurdu, dedi.

Beyaz bir polis memurunun elindeki ölümü, Afro-Amerikan toplumunu öfkelendirdi ve eski polis memuru Derek Chauvin'in George Floyd'un ölümüyle ikinci ve üçüncü derece cinayetle yargılandığı Minneapolis yakınlarında zaten yüksek olan gerginliği artırdı. , geçen yaz ölümü ülke çapında protestolara yol açan bir Siyah adam.

Kenney, salı günü rozetini teslim eden ve 26 yıl sonra polis görevinden istifa eden Potter'ın, “birisinin üstünde olduğu ve hayatı için savaştığı” bir durumda görünmediğini söyledi. "Bu, bir Taser'ın gerekli olup olmadığının bile sorgulanabildiği bir durumdu."

Uzmanlar, Wright'ın trajik bir şekilde öldürülmesinin, çoğu memurun Taser ile ne kadar az eğitim aldığına da işaret ettiğini söyledi.

Smith, "Memur Potter deneyimli bir subaydı, iyi eğitimli bir subaydı," dedi. "Ancak Taser ile ateşli silahlarla yaptığımız kadar eğitim vermiyoruz."

Haberfeld kabul etti.

Haberfeld, "Amerika Birleşik Devletleri'nde polis eğitimi korkunç durumda" dedi. Yıllardır tazeleme kursları almıyorlar. Ve Taser ile sadece birkaç saat. "

Smith, bunun nedeninin maliyetlerle çok ilgisi olduğunu söyledi.

Smith, "Her Taser kartuşu pahalıdır ve her departmanda memurların eğitim alabileceği Taser simülatörleri yoktur" dedi.

Northwestern Üniversitesi'nde siyaset bilimi profesörü olan ve polislik konusunda uzmanlaşmış bir fahri profesör olan Wesley Skogan, memurların "görev kemerlerinde pek çok şey olduğunu" söyledi.

Skogan, "Silahlarına ve Taser'larına ek olarak biber gazı, cop, kelepçe, bazen bir öz [blackjack], eldiven taşıyorlar, adını siz koyun" dedi. "Ama eğitim aldıklarında, silahlar üzerinde duruluyor. Ateşli silahlar sizin en iyi arkadaşınızdır. "

Uzmanlar, sonuç olarak, bir subay potansiyel olarak tehlikeli bir durumda olduğunda, içgüdülerinin Taser yerine silahlarına ulaşmak olduğunu söyledi.

Smith, subayların tabancaları Tasers ile karıştırdığı ölümcül atışlar nadirdir, "ancak bu son 10 yılda en az 16 kez oldu" dedi.

Minneapolis Star Tribune, Taser'ın ilk tabanca şeklindeki modelini tanıttığı 1999'dan beri, bu tür en az 11 olay olduğunu bildirdi. Daha önceki Tasers, daha çok TV uzaktan kumandalarına benziyordu.

En iyi bilinen örnek, "Fruitvale Station" filmine ilham veren, Bay Area Rapid Transit polis memuru tarafından California, Oakland'da Yeni Yıl Günü 2009'da Oscar Grant'ın öldürülmesi.

Bu durumda, Memur Johannes Mehserle’in savunma ekibi, yüzüstü Grant'i sırtından vururken yanlışlıkla Taser yerine silahını tuttuğunu söyledi. Mehserle, bir jüri tarafından kasıtsız adam öldürmekten suçlu bulundu ve iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İngiliz araştırmacı James Reason, "hataları yakalama" olarak bilinen şeyi ilk inceleyenlerden biriydi. "İnsan Hatası" adlı kitabında, yeni bir eve taşınmak, ancak eski adresinizi bir zarfa yazmak veya akşamları şekeri küfretmek ve ertesi sabah mısır gevreklerine şeker serpmek gibi bu olgunun iyi huylu örneklerini verdi.

Uzmanlar, Wright’ın son anlarının video görüntülerini izledikten sonra, NBC News’a, trafik durmasının nasıl ele alındığı konusunda başka eksiklikler gördüklerini söylediler.

Kenney, "Bu normal bir trafik durağıysa, neden orada üç memur vardı" dedi. "Ve neler olup bittiğine bakılırsa, neden bir trafik dursun ki?"

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kaçan sürücü Brooklyn'deki memurlara kimyasal sıvı, molotof kokteyli attı: NYPD

BB1fLo9V.img?h=640&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

NEW YORK (1010 WINS) - Polis, Cumartesi sabahı Brooklyn'de polis tarafından durdurulan bir sürücünün aracına çarpmadan önce polisin yüzüne kimyasal bir sıvı attığını ve diğer memurlara molotof kokteyli attığını söyledi.

Polis, 44 yaşındaki adamın gri Lincoln Town Arabasını Clarendon Road ve East Flatbush'ta E. 45th Street'te kırmızı ışıkta geçtiği için durdurduğunda, her şeyin sabah 8'den hemen önce başladığını söyledi.

Polisin görüşünün bulanık olduğunu ve yüzünde ufak tefek yaralanmalar olduğunu söyleyen polise göre, bir memur Kasaba Arabasına yaklaştığında, adam memurun yüzüne kimyasal bir sıvı attı.

Polis, sürücünün daha sonra Şehir Arabası ile kaçtığını, ancak işaretli bir devriye arabasındaki yedek memurların onu 5505 Snyder Ave.'de bulduğunu söyledi.

Polise göre, adam arabadan inip polis memurlarına yanan molotof kokteyli attığında. Yanan, sıvı dolu şişe devriye arabasından sıçradı ve sokağa çarptı. Memurlar yaralanmadı.

Polis, daha sonra arabaya geri döndü ve polis memurlarının onu araçtan çıkardığı ve olaysız bir şekilde tutukladığı 5419 Snyder Ave.'de bir blok ötede kaza yapmadan önce gitti.

Citizen App videosu, kaza yapan Town Car'ın yakınında polis ve EMS'yi gösteriyor.

Kaynaklar, 1010 WINS'e, Molotof kokteyli olduğuna inanılan sıvıyla dolu üç ek şişenin Town Car'da bulunduğunu söyledi.

Şüphelinin kimliği henüz belirlenmedi. Hakkındaki suçlamalar Cumartesi günü bekliyordu.

Kaynak: 1010 news

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Chauvin kararı yaklaşırken, polis departmanları potansiyel gösteriler için hazırlanıyor

George Floyd'un geçen Mayıs ayında polis nezaretinde ölümü, yazın büyük bölümünde ülke çapında protestoları ateşledi. Yaklaşık bir yıl sonra, Floyd'u öldürmekle suçlanan eski Minneapolis polis memuru Derek Chauvin'in duruşması sona eriyor ve beraat veya adam öldürme gibi daha az bir suçtan mahkumiyetin başka bir dalgayla sonuçlanabileceği endişelerine yol açıyor. protestolar.

Minneapolis, Philadelphia ve New York gibi ülke çapındaki polis departmanları, Yahoo News'e duruşmayı izlediklerini ve karardan sonra olası gösterileri beklediklerini söyledi.

Bir polis sözcüsü Yahoo News'e yaptığı açıklamada, "George Floyd cinayetiyle ilgili devam eden davanın ve Daunte Wright'ın polisin karıştığı son vurulma olayının ışığında, Philadelphia Polis Departmanı Philadelphia ile ilgili gelişmeleri izlemeye devam ediyor" dedi.

“Şu anda şehrimize karşı bilinen özel bir tehdit yok. Yine de PPD, gerekirse önümüzdeki günlerde / haftalarda şehir genelindeki stratejik yerleri güvenceye almak ve devriye gezmek için ek personel ile faaliyete geçmeye hazır. "

Pennsylvania Valisi Tom Wolf, şehirde 1000 Ulusal Muhafız birliğini harekete geçirdi. Aralık ayında, Philadelphia belediye başkanının ofisi tarafından yaptırılan bir inceleme, polisin Floyd ile ilgili protestolar için "hazırlıklı olmadığını" ortaya çıkardı.

BB1fP8sz.img?h=757&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ancak bazı uzmanlar Yahoo News'e, polis memurlarının şiddet ve ayaklanmaya hazırlanmak yerine topluluk içinde olmaları ve duruşma sonrası sonrasında protestolar için güvenli bir alan oluşturmaları gerektiğini söyledi.

Eski bir şerif yardımcısı ve New Haven Üniversitesi'nde çeşitlilik ve katılımdan sorumlu başkan yardımcısı olan Lorenzo Boyd, Yahoo News'e, polisin bir karar öncesinde topluluk gruplarıyla "bir bağ kurmaya çalışması" gerektiğini söyledi. Kolluk kuvvetleri, diyordu, “halkını kalabalıkta tutmalı, topluluk liderleriyle konuşmalı, kilise liderleriyle konuşmalı, sivil gruplarla konuşmalı - onlara Chauvin'in yaptıklarına katılmadıklarını anlamalarını sağlamaya çalışıyorlar. "

BB1fP8sD.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Chauvin ikinci derece cinayet, üçüncü derece cinayet ve ikinci derece adam öldürme suçlamalarıyla yargılanıyor. Karar, bu ayın başlarında Brooklyn Center'ın Minneapolis banliyösünde bir trafik durağı sırasında polis tarafından öldürülen 20 yaşındaki Siyah bir adam olan Daunte Wright'ın ölümünün gölgesinde beliriyor. Bu davada suçlanan eski subay, 26 yaşındaki emektar Kim Potter, geçen Çarşamba günü ikinci derece adam öldürmekten tutuklandı.

Geçen yıl Floyd’un ölümünden sonra polis şiddetine karşı yapılan gösterilerin çoğu barışçıldı, ancak bazıları şiddete başvurdu ve bu da iş yerlerinin yağmalanmasına, isyan çıkmasına ve çevredekilerin ve polisin yaralanmasına neden oldu. Oldukça duyurulan bir olayda, 77 yaşındaki eski bir polis kaptanı olan David Dorn, St. Louis'de bir arkadaşının rehin dükkanını şiddetli protestoculardan korumaya çalışırken vurularak öldürüldü.

BB1fP639.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ancak göstericiler, tırmanışın çoğunun polisin elinde olduğunu savundu. New York'ta polis, Floyd'un ölümünü izleyen günlerde araçları protestocuların üzerine sürerken videoya yakalandı. Philadelphia polisi protestocuları öylesine göz yaşartıcı gazla öldürdü ki, Birleşmiş Milletler tarafından azarlandı ve sayısız dava kazandı. Minneapolis'te polis, verandalarında bulunan sakinlere video mermileri ateşlerken yakalandı. Ülke çapında en az sekiz kişi, "ölümcül olmayan" kalabalık kontrol önlemleri nedeniyle kör edildi.

Polis departmanlarının New York Times'ın protestoları nasıl ele aldıklarına ilişkin raporlarına bakıldığında, “çok sayıda insanın sokaklara çıkma ihtimaline karşı, kötü eğitilmiş, ağır şekilde askerileştirilmiş ve şaşırtıcı derecede hazırlıksız polis güçleri hakkında lanet bir iddianame bulundu. Floyd'un bir polis memurunun dizinin altındaki ölümünün grafik görüntülerinden etkilenmiş. "

ABD Kongre Binası'ndaki 6 Ocak isyanı ve polisin buna tepkisi, Chauvin davasındaki bir kararın ardından polisin protestocularla nasıl etkileşime girmesi gerektiğine dair tartışmalara da bağlı. Ayaklanmanın ardından birçok kişi, eğer isyancılar çoğunlukla beyaz olmayan insanlar olsaydı veya sosyal adaleti protesto ediyor olsaydı, Kongre Binası Polisinin daha şiddetli tepki vereceğini savundu.

O zamanki Başkan seçilen Joe Biden, "Kimse bana dün bir grup Black Lives Matter protestocusu olsaydı, Capitol'e saldıran güruhtan çok farklı muamele görmeyeceklerini söyleyemez," dedi. "Hepimiz bunun doğru olduğunu biliyoruz - ve bu kabul edilemez."

Boyd, böyle "farklı yaptırımların durdurulması gerektiğini" söyledi.

"Çünkü silahsız protestocuların gazlanıp biber sıkıldığını ve üzerlerine plastik mermi atıldığını gördüğümüzde, ancak bir eyalet başkentini ele geçiren uzun silahlı kanunsuzlar veya ulusal Capitol'ü ele geçiren ve polisin hiçbir şey yapmadığını görüyoruz."

Minneapolis bölgesindeki kolluk kuvvetleri, Operasyon Güvenliği Ağı adını verdikleri bir program kapsamında aylardır duruşmaya verilecek tepkileri planladıklarını ve koordine ettiklerini söyledi. Ancak Minnesota Kamu Güvenliği Komiseri John Harrington, "Bay Wright Brooklyn Center'da öldürüldüğünde ve orada protestolar patlak verdiğinde planlarımız değişti" dedi.

Mart ayında bir Star Tribune yazısında Hennepin County Şerifi David Hutchinson, "Geçtiğimiz birkaç aydır, bu davanın her yönünü planlıyoruz" diye yazmıştı. "Planlama süreci, topluluk üyeleriyle konuşmak da dahil olmak üzere, neyi daha iyi yapabileceğimizi belirlemek için geçen yaz burada ve ülke çapında yaşanan huzursuzluğun kapsamlı bir incelemesini içeriyor."

Şöyle devam etti: “Protesto etmek isteyenlerin İlk Değişiklik haklarını korumak için çok çalıştığımız ve aynı zamanda mülkiyeti koruma, kamu güvenliğini sağlama ve kutsallığı garanti etme misyonumuzu yerine getirirken kolluk kuvvetleri yoğun bir mikroskop altında olacak. yargı süreci. "

BB1fP63w.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Rafine bir yaklaşım vaatlerine rağmen, Minnesota polisi Wright'ın ölümünü izleyen protestolar sırasında gazetecilere yönelik muamelesi nedeniyle ateş altında. Kolluk kuvvetleri gazetecileri korkutmak, onları yere atmak ve fermuarla bağlamakla suçlanıyor. Bir Star Tribune videografı, polisin geçen hafta ona plastik mermi sıkarak parmağını kırdığını söyledi. CNN, memurların ona "İngilizce biliyor musunuz?" Diye sorması üzerine yapımcı Carolyn Sung'un gözaltına alındığını söyledi.

"Ellerini Sung'un pantolonuna ve sütyenine koyan, parmak izi alan, elektronik olarak vücudu taranan ve onun adına çalışan avukatlar bulamadan önce soyunup turuncu bir üniforma giymesi emrini veren bir kadın memur tarafından okşandı ve arandı. Bir dizi medya kuruluşunu temsil eden avukat Leita Walker, Vali Tim Walz ve diğer kamu güvenliği yetkililerine yazdığı bir mektupta, onu ve iki saatten fazla süren bir süreç olan salıverilmesini sağladığını iddia etti.

Walz Pazar günü bir röportajda, "Hepimizin dünya çapında medyaya yönelik saldırıyı tanımamız gerektiğini düşünüyorum ve son birkaç yıldır ülkemizde bile ürpertici" dedi. "Olmazlarsa bir demokrasi işlevi göremeyiz."

BB1fPfdP.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ek olarak, Minneapolis Devlet Okulları, Chauvin kararı beklentisiyle Çarşamba'dan Cuma'ya kadar uzaktan eğitime geçeceğini duyurdu.

Çeşitli polis departmanları karar ve sonrasında olabilecek protestolar için hazırlanıyor. NYPD Komiseri Dermot Shea, departmanının bir süredir yanıtını planladığını söyledi.

“Her türlü olasılığa hazırlıklı olmalısınız - hazırlıklı olduğumuzu düşünüyoruz; Shea 14 Nisan'da Shea, sözlerini 14 Nisan'da yaptığı açıklamada, bu davayla ilgili endişelerini dile getirebilecek herkesten sadece birlikte çalışalım, bunu barışçıl bir şekilde [mala zarar vermeden] yapalım, "dedi.

Ayrıca NYPD memurlarının olası protestolardan önce aktivistlerle ilişkiler kurmak için çalıştıklarını da söyledi.

"Sanırım hepimiz bazı protestocuların sadece işbirliği yapmak istemediğini biliyoruz, ancak bu hala girişimde bulunamayacağımız anlamına gelmiyor. Din adamları, liderler, seçilmiş yetkililer, taban örgütleri ile çalışmaya çalışırken perde arkasında çok şey yaptık ve yine mesaj şu ki, protestoları kolaylaştırmak için buradayız ve bence iyiyiz şekil. "

Geçen hafta 29 Mart'ta polis tarafından vurulan 13 yaşındaki Adam Toledo'nun ölümünü gösteren rahatsız edici görüntülerin yayınlandığı Chicago'da gerilim daha da yüksek. Şehir yetkilileri başlangıçta Adam'ın bir silah tuttuğunu söylediler, ancak görüntülerde, polis ona başlangıçta “silahlı çatışma” denen bir ateş açtığı zaman elleri havada göründü.

BB1fPfdR.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

CPD Yahoo News'e yaptığı açıklamada, "Chicago Polis Departmanı ve Acil Durum Yönetimi ve İletişim Ofisi (OEMC) Minneapolis'teki denemeyle ilgili faaliyetleri yakından izliyor" dedi. "Şehir genelinde kamu güvenliğini sağlamak için uygun kaynaklara ve personel düzeylerine sahip olmak için diğer Şehir departmanlarıyla birlikte çalışmaya devam ediyoruz."

New York City'deki John Jay College of Criminal Justice'de profesör ve polis-toplum ilişkileri uzmanı olan Delores Jones-Brown, Yahoo News'e, Chauvin davasının polisin insanların barışçıl protesto hakkını desteklediğini göstermesi için bir fırsat olabileceğini söyledi.

Jones-Brown, "[İnsanlar] bu olayların devam etmesinden dolayı kendilerini bitkin ve travmatize hissediyorlar" dedi. “Bence yapılacak en yanlış şey, polisin tekrar kaba kuvvet göstermesi olacaktır, çünkü insanlar zaten mağdur olmuştur. Bu yüzden bunun önüne geçmeleri ve halkla hemen iletişim kurmaları gerekiyor. "

Kaynak: YAHOO NEWS!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

George Floyd'un ölümünde cinayet ve adam öldürmekle suçlanan eski Minneapolis Polis Memuru Derek Chauvin'in duruşmasında jüri kararı verdi.

Karar açık mahkemede saat 15: 30 16:00 arasında açık olarak mahkeme de okunacak

BB1fRCD0.img?h=727&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Polisin elindeki korkunç ölüm listesi karardan sonra bile büyüyor

Tam da eski Minneapolis polis memuru Derek Chauvin'in duruşmasında suçlu kararı okunmak üzereyken, Ohio polisi bir çatışma sırasında güpegündüz bir Siyah genci vurarak öldürdü.

BB1fUGuB.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Columbus'ta başka bir kişiyle bir kavga sırasında bıçak sallayan 16 yaşındaki Ma'Khia Bryant'ın vurulması, bazı açılardan, polis karşılaşmaları sırasında Siyahların ve diğer beyaz olmayanların nasıl öldürüldüğünü George Floyd'un ölümünden daha iyi temsil ediyor. Chauvin tarafından yere sabitlendi ve tüm dünyanın görmesi için videoya alındı.

Chauvin'in davasından farklı olarak, polisin birçok cinayeti hararetli bir anda ateş etme kararını içerir ve keder ve öfke uyandırsa bile kovuşturması meşhur bir şekilde zordur. Jüriler, memurlara ölüm kalım meselesi içinde hareket ettiklerini iddia ettiklerinde şüpheden fayda sağlama eğilimindeydiler.

Salı günkü mahkumiyet eşit adalet mücadelesinde ilerlemenin bir işareti olarak selamlansa da, kolluk kuvvetlerinin polislikte güç kullanımı ve sistemik ırkçılık hakkında hala cevapsız zor sorular bırakıyor. Chauvin davasındaki karar, polisin elinde öldürülenlerin listesi büyüdükçe bile çabucak tekrarlanmayabilir.

BB1fUR2i.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu benzersiz bir şeydi. Olanları dünya gördü, ”dedi Salt Lake İlçe Bölge Savcısı Sim Gill, orada 100'den fazla güç kullanımı vakasını inceledi. Videonun, tanıkların, adli kanıtların ve birden fazla polis memurunun kendi içlerinden biri aleyhinde ifade vermesi benzersizdir ve "gerçekten bu tür bir hesap verebilirliğe sahip olmak için çıtanın ne kadar yüksek olması gerektiğini gösterir" dedi.

Chauvin'inki gibi mahkumiyetler olağanüstü derecede nadirdir. Bowling Green Eyalet Üniversitesi'nden bir kriminoloji uzmanı olan Phil Stinson tarafından sağlanan verilere göre, 2005'ten beri ABD'de yaşanan binlerce ölümcül polis saldırısından yaklaşık 140 polis memuru cinayet veya adam öldürmekle suçlandı ve sadece yedisi cinayetten hüküm giydi.

Kardeşi Richmond polis memuru tarafından öldürülen Virginia valilik adayı Princess Blanding, "Bu bir başarı, ancak yine de hesaba katılması gereken ve hala ele almamız gereken çok daha fazla adaletsiz cinayet var" dedi. Siyah olan Marcus-David Peters, devletler arası bir otoyola çıplak koşup subaya saldırdıktan sonra bir akıl sağlığı krizi sırasında bir Siyah subay tarafından ölümcül bir şekilde vuruldu.

BB1fUDTv.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Columbus'ta polis ve ceset kamera videosuna göre, polis ve ceset kamera videosuna göre, polis kıza inmek için ateş ettikten sonra, polis arabaya tutturulmuş başka bir kıza ya da arabaya tutturulmuş bir kadına çılgınca bıçak sallıyordu. Belediye başkanı gencin yasını tuttu ancak memurun başka birini korumak için hareket ettiğini söyledi.

Bryant'ın öldürüldüğü mahallede yaşayan Kimberly Shepherd, gençle ilgili haberi duyduğunda Floyd'un öldürülmesiyle ilgili suçlu kararını kutluyordu.

Karardan memnunduk. Ama bundan zevk bile alamazsın, "dedi Shepherd. "Çünkü onun suçlu olduğuna dair bir telefon alırken, bunun benim mahallemde olduğuna dair bir sonraki telefon görüşmesini alıyorum."

Chauvin'in durumunda, bunun tersine, dünyanın dört bir yanında görülen cep telefonu videosu, Floyd nefes nefese kalırken beyaz subayın dizini Siyah adamın boynuna dokuz dakikadan fazla bastırdığını gösteriyordu. Bu, ABD genelinde protestoları ateşledi ve Chauvin’in memurları, ona karşı ifade vermek için olağanüstü bir adım attılar.

"Gelecekteki kovuşturmaya baktığımızda, soru şu olacak: Bu belki de bu sessizlik duvarlarının aşılmaz olmadığı yeni bir çağın başlangıcı mı?" Eski bir federal savcı ve reform fikirli Fair and Just Prosecution grubunun icra direktörü olan Miriam Krinsky, dedi. Chauvin davası gelecekteki jürileri polise karşı daha şüpheci hale getirebilir, dedi.

Bryant'ın ölümcül bir şekilde vurulmasının ertesi günü, Amerika Birleşik Devletleri'nde polis tarafından en az iki kişi daha öldürüldü.

Çarşamba sabahı, bir milletvekili, Kuzey Carolina'nın doğusunda bir arama emri verirken bir Siyahi öldürdü ve öldürdü. Yetkililer, çekimin ayrıntılarını vermedi, ancak bir görgü tanığı, Andrew Brown Jr.'ın uzaklaşmaya çalışırken vurulduğunu ve milletvekillerinin ona defalarca ateş ettiğini söyledi. Ve Escondido'nun San Diego banliyösünde, polis, bir memurun, arabalara metal bir direkle çarptığı anlaşılan bir adamı ölümcül bir şekilde vurduğunu söyledi.

Perşembe günü, Chauvin davası başlarken, bu ay Minnesota, Brooklyn Center'da bir trafik durağında vurulan 20 yaşındaki Siyah motorcu Daunte Wright için bir cenaze töreni düzenlenecek. Geçen ay Chicago'da, 13 yaşındaki Adam Toledo, bir silahı fırlattıktan ve bir subayın emrettiği gibi ellerini kaldırmaya başladıktan bir saniyeden daha kısa bir süre sonra ölümcül bir şekilde vuruldu.

Beyaz olan polis memuru Kim Potter, Wright’ın vurulmasında ikinci derece cinayetle suçlandı. Eski polis şefi, Potter'ın Taser'ını kullanmak isterken yanlışlıkla tabancasını ateşlediğini söyledi. Daha sonra polis gücünden istifa etti ve ikinci derece adam öldürmekle suçlandı. Wright’ın ailesi, 2017 yılında Minneapolis yakınlarında beyaz bir kadını öldüren siyahi bir memura karşı açılan cinayet suçlamasını karşılaştırarak daha ciddi suçlamalar için çağrıda bulundu.

Cook County eyaletinin avukatı, Chicago'nun güneybatı tarafının ağırlıklı olarak Hispanik bir mahallesi olan Little Village'da 29 Mart'ta Toledo'yu vuran beyaz subay Eric Stillman'ı suçlayıp suçlamayacağına karar verecek. Latin olan çocuk, memur onu vurmadan birkaç dakika önce bir tabanca düşürdüğü ortaya çıktı. Çocuğun ölümünün grafik videosu öfke uyandırdı, ancak bazı hukuk uzmanları, Stillman'ın polis tarafından güç kullanımına ilişkin 1989 tarihli bir dönüm noktası olan Yüksek Mahkeme kararıyla belirlenen kriterlere göre suçlanabileceğine veya verilmesi gerektiğine inanmadıklarını söylediler.

NAACP'nin Louisiana'daki Baton Rouge şubesinin yerel organizatörü Eugene Collins, silahlı saldırılar gerçekleştikten sonra sadece polisleri yargılamak yerine, daha çok şey yapılması gerektiğini söyledi. Bir marketin önündeki CD'ler, Temmuz 2016'da beyaz bir polis memuru tarafından vurularak öldürüldü. Karşılaşmaya karışan iki polis memurunun ölümüyle suçlanmadı.

NAACP şubesinin başkanı Collins, "Daha çok kenara çekildik, durduk ve daha çok aradık," dedi. "Politika yapıcılara sorumluluk yüklemekle ilgili."

Aktivistler, polis reformu ve daha adil bir hukuk sistemi için mücadelenin sona ermediğini söylüyorlar.

Massachusetts'te bölge savcısı olan ilk siyahi kadın olan Rachael Rollins, polisi sorgulamanın veya iyileştirebilecekleri yollar önermenin "maviyi geri veremezsin" anlamına geldiği şeklindeki yanlış kanıyı ortadan kaldırarak başlaması gerektiğini söyledi.

"Polisin inanılmaz derecede sıkı bir işi var ve inanın bana, topluma ve polise zarar veren şiddet eğilimli insanlar olduğunu biliyorum ama hepimiz bu değil. Bu yüzden, işe yaramadığını ve çözüm bulmak için birlikte oturmamız gerektiğini kabul etmeliyiz, ancak bu acil bir durum, ”dedi Boston'u da içeren Suffolk County'nin bölge savcısı Rollins.

"Korkarım, yoruldum ve kolluk kuvvetlerinin baş sorumlusuyum, bu yüzden başkalarının nasıl hissettiğini bir düşünün," dedi.

____

Amerika Statehouse News Initiative için Associated Press / Report için bir kolordu üyesi olan Columbus, Ohio'daki Farnoush Amiri gibi, Richmond, Va.'den Denise Lavoie ve New Orleans'taki Rebecca Santana da bu rapora katkıda bulunmuştur. Report for America, gazetecileri gizli konular hakkında haber yapmak için yerel haber odalarına yerleştiren, kar amacı gütmeyen bir ulusal hizmet programıdır.

Kaynak: AP Associated Press

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

İlericiler, Chauvin davasında Ellison'ın rolüne bayılıyor

Minnesota Başsavcısı Keith Ellison, geçen yıl polis memuru Derek Chauvin'in yargılamasında başı çekmesi için görevlendirildiğinde, büyük bir siyasi risk aldı. Bir mahkumiyetin sağlanamaması, Demokrat’ın kariyerini tüm dünya izlerken alt üst edebilirdi.

BB1fWUsK.img?h=676&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ancak kumar sonuç verdi, Ellison'ı ulusal ilgi odağına itti ve onu Kongre'den 2017'de Demokratik Ulusal Komite başkanlığı için başarısız bir adaylığa götüren kariyere başka bir bölüm daha ekledi. Şimdi, Chauvin'in suçlu kararının ardından geliştirilmiş isim tanıma ile donanmış ilericiler, 57 yaşındaki bir çocuğun daha yüksek bir görev için umutları varsa - eğer varsa.

Kongre İlerici Konsey Başkanı Temsilci Pramila Jayapal POLITICO'ya, "Kendisi için hangi geleceği planlamak isterse, onu bu konuda destekleyecek birçoğumuz var," dedi. "Yıllar boyunca sahip olduğu pek çok roldeki başarılarının kaydına katkıda bulunuyor. Ve halkın büyük ilgisini çekti, bu yüzden onun ve ülkemiz için yaptıklarının tanınması - ve bu gerçekten ülkemiz için ve ülkenin dört bir yanındaki Siyah insanlar için - ölçülemez. "

Vermont senatörünün başkanlık tekliflerinin her ikisinde de Bernie Sanders'ın önde gelen müttefiki olan Ellison, Chauvin'in duruşmasındaki rolü nedeniyle Demokrat Parti'nin her iki tarafından da övgü aldı. Center for American Progress başkanı ve uzun süredir Sanders'ı eleştiren Neera Tanden, davadan Ellison'ın sorumlu olduğu için "çok minnettar" olduğunu tweetledi. Adalet Demokratları sözcüsü Waleed Shahid gibi ilericiler “onun liderliğini” övdü. Medeni haklar lideri Rev. Jesse Jackson da rolüyle Ellison'ı seçti.

DNC'nin eski başkanı Donna Brazile, "Devletin en üst düzey kolluk kuvvetlerinin bir suça nasıl tepki vermesi gerektiğinin canlı bir örneği, aynı zamanda kanıt ve gerçekleri bir araya getirmesi gerektiğinin canlı bir örneği," dedi. Olağanüstü oldu. Bunu tarif etmenin başka yolu yok. Bir boşluğu doldurdu. Sürekli liderlik sağladı. "

Minnesota Valisi Tim Walz, geçen Mayıs ayında Ellison'ın Chauvin'i yargılamaktan sorumlu olacağını duyurdu - Floyd'un aile üyeleri, aktivistler ve milletvekillerinin o zamana kadar davayı yöneten yerel savcı hakkındaki endişelerini dile getirmelerinin ardından alınan bir karar.

Hennepin İlçe Savcısı Mike Freeman onu yönetiyordu ve kovuşturmadan sorumlu olacaktı, ancak 10 eyalet temsilcisinin Walz'a bir mektup göndermesinin ardından bu durum değişti, kendilerinin - ve özellikle Siyah bileşenlerinin - artık Freeman'ın "tarafsız bir şekilde soruşturma ve davayı kovuşturmak ”.

Öte yandan Ellison daha doğal bir uyumdu. Eski bir eyalet milletvekili, Minnesota’nın ilk Siyahi Kongre üyesi ve on yıldan fazla bir süredir Minneapolis merkezli bir bölgeyi temsil ettiği Kongre’ye seçilen ilk Müslüman oldu. Kariyerinin başlarında 16 yıl boyunca medeni haklar hukukunda çalıştı - bunlardan beşi, ırksal ve sosyal adaleti destekleyen bir Minnesota firması olan Legal Rights Center'ın başkanı olarak görev yaptı. Bir hukuk fakültesi öğrencisi olarak, Minneapolis'te polis vahşetine ve suç işleyen polis memurlarına suçlamada bulunulmamasına karşı bir protesto düzenledi. O da Siyah olduğu için kendi hayatında polisler tarafından seçildi, dedi.

Bu an için doğru kişiydi. Senatörün başkanlık seçimleri sırasında Ellison ile birlikte çalışan Sanders’ın eski kampanya eş başkanı Nina Turner, "O ve ekibi tarihin akışını değiştirdiler," dedi. "Çok gerçekçi, çok kararlı, çok odaklı ama aynı zamanda sıcak. … Sahip olduğu tüm zekası ve becerileriyle Amerika'da Siyah bir adam ve yaşanmış deneyimlerden de tarihi önemi anladı. "

Bir röportajda Jackson, Ellison'ı "sert" olarak nitelendirdi ve "tüm insanlarla ilişki kurma ve onlara rahatlık düzeyi sağlama kapasitesine sahip" dedi.

Yine de Ellison’ın sicili eleştiriyi de çekti. Yerel Polis Memurları Federasyonu başkanı Minneapolis Polisi Teğmen Bob Kroll, Ellison 2018'de başsavcı adayı olduğunda şunları söyledi: "Keith Ellison'ın uzun bir geçmişi var ve bu Minneapolis Polis Departmanı ile olumsuz bir geçmişe sahip ... Ben yok yürekten [kanun yaptırımlarına saygı duyduğuna] inanıyor. Açıkçası kanun yaptırımlarına karşı olan farklı bir gündemi olduğunu düşünüyorum. "

Aynı yıl Ellison’ın eski kız arkadaşı sosyal medyada aile içi şiddet iddialarını yayınladı. #MeToo hareketinin zirvesine yaklaşan ve kampanyasını neredeyse raydan çıkaran iddiaları reddetti. Ellison, 2018'de GOP rakibi Doug Wardlow'u 4 puan farkla mağlup etti.Bu, o yıl yapılan oylamada eyalet çapındaki herhangi bir Demokrat'ın en küçük marjı.

Ellison'ın utanmaz bir ilerici olarak ünü, 2017'de DNC sandalyesine aday olduğunda vurgulandı - Sanders ve Elizabeth Warren tarafından onaylandı. Nihayetinde, Demokrat Parti'nin liberal kanadına bir bütün olarak bir darbe olan yarışı kaybetti.

Ellison'ın 2018 zaferine ve mevcut ivmesine rağmen, gelecekteki siyasi seçenekleri biraz sınırlı. Demokrat Walz, 2018'de 11 puan kazandıktan sonra ilk dönemini yaşıyor ve 2022 valilik seçimlerinden önce para toplama rekorlarını kırdı. Ve valinin cezai adalet konusunda ilerlemecilerden aldığı darbeler göz önüne alındığında, Ellison, Chauvin'in mahkumiyetini güvence altına alarak Walz'a bir iyilik yaptı.

Minnesota’nın senatörleri Amy Klobuchar ve Tina Smith de görevdeki Demokratlar ve Senato standartlarına göre oldukça genç.

Ellison sözcüsü bu hikaye için yorum yapmayı reddetti.

2016 yılında ulusal partinin platform taslak komitesinde Ellison ile birlikte hizmet veren DNC üyesi James Zogby, "Dönüştürücü bir figür olabilir ve bence birçok harika şey yapma kapasitesine sahip" dedi, "Harika bir senatör olurdu , büyük bir vali - Keith Ellison ne yapmaya hazır olduğunu düşünürse, bunda iyi olacaktır. "

Yakın vadede kariyerini ilerletme fırsatları sınırlı olsa bile, Black Lives Matter'ın yükselişi ve ülkenin ceza adalet sisteminin kusurlu olduğuna dair yaygın inanç, başsavcıların ve bölge avukatlarının rolünü yükseltti ve Ellison'a ulusal bir platform sağladı. ileri.

Turner, "[Ellison’ın] yeteneğini en iyi şekilde kullanmak şu anda olduğu yerde," dedi, ancak "bu onun başka yerlere gitmeyeceği anlamına gelmez."

Ellison gelecek yıl başsavcı olarak yeniden seçilecek. Donald Trump'ın müttefiki Mike Lindell'in sahip olduğu yatak şirketi MyPillow için genel danışman olarak çalışan eski bir eyalet temsilcisi olan Wardlow, Şubat ayında tekrar aday olacağını duyurdu.

Salı günü Ellison, Chauvin davasındaki karara "adalet" demeyeceğini söyledi.

"Çünkü adalet, gerçek restorasyonu ima eder," dedi. Ama adalete giden ilk adım hesap verebilirliktir. Ve şimdi adaletin davası sizin ellerinizde. Ve ellerinizi söylediğimde, Birleşik Devletler halkının ellerini kastediyorum. "

Kaynak: POLITICO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Nicole Marie Poole Franklin, "Meksikalı" olduğu için bir Iowa kızının üstüne araba sürdüğünü ve bunu ırkçı saldırı olduğunu kabul etti.

ABD'nin Iowa Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi'nde dosyalanan mahkeme kayıtlarına göre, 2019'da polise "Meksikalı" olduğu için bir kızı ezdiğini söyleyen bir Iowa kadını, Çarşamba günü federal nefret suçu suçlamalarını kabul etti.

BB1fX7C2.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

İki polis departmanına göre, Nicole Marie Poole Franklin Aralık 2019'da aslında üç ayrı ırkçı olaya karışmıştı.

Des Moines Polis Departmanından alınan görüntüler Poole Franklin'in kasıtlı olarak Siyah olan 12 yaşındaki bir çocuğun bacağını ezip kaçtığını gösteriyor.

Polisin bildirdiğine göre, çocuk bir SUV kaldırımdan atladığında, bacağının üzerinden kaçtığında Des Moines apartmanının park yerinde yürüyordu.

Bir tanık polise, şoför çocuğa çarpmadan önce SUV'nin "motorunu ateşlediğini" ve şoförü daha önce komplekste gördüğünü söyledi.

Polis, çocuğun yaralarının hafif olduğunu söyledi.

Clive Polis Departmanına göre, yaklaşık bir saat sonra, bir basketbol maçına yürürken o sırada 14 yaşında olan Natalia Miranda'yı ezdi. Bu olay ulusal manşetlere taşındı çünkü Poole Franklin polise kızı "Meksikalı olduğu için" vurduğunu söyledi.

Polis daha sonra Poole Franklin "Latinler hakkında bir dizi aşağılayıcı açıklama yaptı" dedi.

Ve sonra Miranda'ya çarptıktan bir buçuk saat sonra, West Des Moines polisi, Poole Franklin'in bir dükkandaki bir memura ve müşterilere karşı ırkçı hakaretler kullandığını ve memura bir şeyler fırlattığını söyledi.

Kurbanın ailesi suç duyurusunu izliyor
Poole Franklin, "1 Numaralı Küçük Kurbanın kasten bedensel yaralanmasına neden olduğu ... 1 Numaralı Küçük Mağdur nedeniyle fiilen veya algılanan ırk, renk, din veya ulusal köken nedeniyle işlenen" dahil olmak üzere iki farklı nefret suçu eyleminden suçunu kabul etti. savunma anlaşması. Aynı suçlamalar, 12 yaşındaki erkek çocuk için kendisine de getirildi.

Babası Cesar Miranda, Poole Franklin suçu kabul ettiğinde Natalia ve ailesinin mahkemede olduğunu söyledi. Miranda, ailesinin Poole Franklin için üzüldüğünü söyledi "çünkü bence bu sadece çok fazla sorunu olan bir insan.

"Birinin bunu birine yapacak yüreğe sahip olabileceğine inanmak, sadece Meksikalı olduğuna inandıkları, Latin olduğuna inandıkları için birini incitebileceğine, ya da ten rengine ve burada olmayı hak etmediğini düşündüğüne inanmak çok zor , "Dedi Miranda.

Miranda, olaydan iki yıldan fazla bir süre sonra, ailenin, ten rengi veya menşe ülkesi ne olursa olsun, ceza adalet sisteminin insanları nasıl koruyabileceğini ilk elden gördüğünü söyledi.

"Bu bana biraz umut verdi: 'Burada yaşayabilirim, çocuklarım burada yaşayabilir. Her yere yürüyebiliriz, bu ülkenin herhangi bir köşesinde, ten rengimiz ya da onlar olduğumuzu düşündükleri için bizi kimse yargılamadan yaşayabiliriz. Burada yaşamayı hak ettiğimizi düşünüyorlar mı, ”dedi Miranda. "Burada yaşamayı hak ediyoruz ve bu Dünya'da herhangi bir insanın 'buraya ait değilsin' demesi gereken bir yer yok."

Miranda, suçun başkalarını incitmekten caydıracağını umduğunu söylüyor çünkü belli bir ten renginin daha iyi olduğunu düşünüyorlar veya birilerinin ülkeye ait olmadığını düşünüyorlar.

Miranda ayrıca CNN'e Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşadığı için her zaman mutlu hissettiğini söyledi, ancak kızıyla yaşanan olay bakış açısını değiştirdi ve onun - bir Latin olarak - ülkeye ait olup olmadığını sorgulamasına neden oldu.

Miranda, "Ailenizi burada büyütmek, iş sahibi olmak, iş sahibi olmak, daha iyi bir hayata sahip olmak bir ayrıcalık," dedi. "Bu ülkede özgür olma umudumu ve hissini kaybettim."

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Mahkeme kaydı: Chauvin 16 Haziran'da Floyd'un ölümüne neden olması nedeniyle ne kadar ceza alacağı açıklanacak

MINNEAPOLIS (AP) - Bir çevrimiçi mahkemeye göre, siyah adamın nefes alamadığını söylediği için George Floyd'un boynuna dizini bastırdığı için cinayet ve adam öldürmekten suçlu bulunan eski Minneapolis polis memuru Derek Chauvin, Haziran ayında hapis cezasına çarptırılacak. dava için docket.

BB1fZhLU.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Çevrimiçi kayıtlar, Chauvin'in 16 Haziran saat 13: 30'da Hennepin İlçe yargıcı Peter Cahill tarafından mahkum edileceğini söylüyor.

BB1fZ7jy.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

45 yaşındaki Chauvin, Salı günü kendisine yöneltilen üç suçtan da mahkum edildi: ikinci derece kasıtsız cinayet, üçüncü derece cinayet ve ikinci derece adam öldürme. Minnesota yasalarına göre, yalnızca en ciddi bir - ikinci derece cinayetten hüküm giyecek.

Bu sayı maksimum 40 yıl hapis cezası taşırken, uzmanlar bu kadarını alamayacağını söylüyor. Tüm pratik amaçlar için, karşılaşacağı maksimum sürenin 30 yıl olduğunu ve daha az alabileceğini söylüyorlar.

Minnesota mahkumiyet kurallarına göre, Chauvin gibi sabıka kaydı olmayan biri için olası ikinci derece cinayet cezası 12 1/2 yıl olacaktı. Hâkimler, birini 10 yıl sekiz ay veya 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırabilir ve yine de tavsiye niteliğindeki kılavuz kapsamı içinde olabilirler.

BB1fZcfX.img?h=706&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ancak bu durumda savcılar, "yukarı doğru hareket" adı verilen, kılavuz aralığının üzerine çıkan bir cümle arıyorlar. Floyd'un özellikle savunmasız olması, Chauvin'in yetkili bir pozisyonda görev yapan üniformalı bir subay olması ve suçuna birden fazla çocuk tarafından tanık olması da dahil olmak üzere birkaç ağırlaştırıcı faktörden bahsetmişlerdir - bunlara, kısıtlamayı izlediğini ifade eden 9 yaşındaki bir kız da dahildir. onu "üzgün ve biraz deli" yaptı.

Her iki tarafın da ağırlaştırıcı faktörlerin olup olmadığına dair yazılı argümanlar sunması bekleniyor ve Cahill mahkumiyet duruşmasından önce bir tespit yapacak.

Uzmanlar, ağırlaştırıcı faktörlerin mevcut olduğu bulunsa bile, Cahill'in Chauvin'i muhtemelen 30 yıldan fazla hapis cezasına çarptırmayacağını söylüyor - çünkü daha önceki Yüksek Mahkeme kararları, temyizde tersine çevirme riskine girmekten daha fazlasını gösteriyor.

Chauvin hangi cezayı alırsa alsın, Minnesota'da iyi davranış sergileyen bir sanığın hapishanedeki cezanın üçte ikisini, geri kalanını ise genellikle şartlı tahliye olarak bilinen denetimli salıverilme cezasını çekeceği varsayılıyor.

Bu, Chauvin 30 yıl hapis cezasına çarptırılırsa, hapishanede herhangi bir soruna yol açmadığı sürece muhtemelen 20 hapis cezasına çarptırılacağı anlamına gelir. Denetimli salıverildikten sonra, şartlı tahliye koşullarını ihlal ederse hapishaneye geri gönderilebilir.

Chauvin şu anda Minnesota'nın tek maksimum güvenlikli hapishanesinde ve güvenliği için tek bir hücrede.

Duruşmada ifade vermedi ve hüküm verirken ifade verip vermeyeceği bilinmiyor.

Kaynak: AP Associated Press

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

George Floyd'un tutuklanmasını filme alan genç, Minneapolis polis şefi ve Chauvin avukatı bir bağlantı paylaşıyor

MINNEAPOLIS - Bir tanesi eve dönüş kralı oldu. Biri sınıf dostu seçildi. Biri Afro-Amerikan kulübünün bir üyesiydi.

BB1fZScI.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Üçü de George Floyd'u öldürmekten suçlu bulunan eski Minneapolis polis memuru Derek Chauvin'in duruşmasında çok önemli roller oynadı.

Ve üçü de - Minneapolis polis şefi Medaria Arradondo, avukat Eric Nelson ve lise öğrencisi Darnella Frazier - biçimlendirici yıllarını Minneapolis'teki Roosevelt Lisesi'nde geçirdiler.

Chauvin'in bu hafta mahkumiyeti okulda ve güney Minneapolis topluluğunda bir rahatlama dalgası yarattı ve bunu başarmasına yardımcı olan Frazier için bir gurur dalgası başlattı.

Frazier'in küçük ve arkadaşı 16 yaşındaki Markeanna Tyus, "Benim gibi ona bakan kızlar için sahneyi hazırladı," dedi. "O bir kahraman."

BB1fZScM.img?h=862&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Frazier, Floyd'un tutuklanmasının cep telefonu videosunu kaydettiğinde, halkın 25 Mayıs'ta olanları anlamasına yardımcı olan bir cep telefonu videosunu kaydettiğinde 17 yaşındaydı. O ve şehrin ilk Siyahi polis şefi Arradondo, Frazier'in fiziksel olarak olmadığına dair pişmanlıklarını gözyaşları içinde ifade ederken, savcılık için ifade verdiler. Floyd ölmeden önce müdahale etti.

"Okula bir devrimciyle gidiyorum," dedi Markeanna. "Okuluma giden ve tüm bunlara katlanan bir Siyahi kadınım olduğunu bildiğim için kendimi güçlü hissediyorum."

Roosevelt Lisesi, Chauvin'in savcıların söylediği gibi 9½ dakika boyunca Floyd'u dizinin altına sıkıştırdığı Minneapolis'in güneyinde 38. Cadde ve Chicago Bulvarı'nın kesişme noktasına 3,2 km uzaklıktadır. Bölge artık George Floyd Meydanı olarak biliniyor.

Arradondo, liseden 1985 yılında mezun oldu. Jimnastik takımının bir parçasıydı. Dört yıl sonra Minneapolis Polis Departmanına katıldı ve Eylül 2018'de Roosevelt Lisesi Onur Listesi'ne alındı.

Nelson, öğrenci konseyinin bir parçasıydı, koroda şarkı söyledi ve Ulusal Onur Derneği'ne alındı. 1992 yılında mezun oldu.

Pazartesi günü yaptığı kapanış tartışmasında üçü arasındaki bağlantıyı kuran Chauvin'in savunma avukatı Nelson'du.

Nelson jüri üyelerine "Hepimiz aynı liseye, tabii ki farklı zamanlarda gittik" dedi. "Aynı perspektife sahiptik, aynı sınıflarda oturduk, aynı kara tahtaları veya beyaz tahtaları gördük, aynı perspektifi. Ama oradaki deneyimlerimize ilişkin algımız çok farklı olacak."

BB1g0492.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Okul topluluğunun bazı üyeleri, avukatın kendileri olduğunu iddia etmeye pek hevesli değillerdi. (Markeanna onun bir "embesil" olduğunu ve Floyd'un duygularını silahlandırdığını söyledi.)

1998'de Roosevelt Lisesi'nde öğretmenlik kariyeri başlayan 47 yaşındaki Marcia Howard, "Okulumuz, genç yetişkinler arasında gördüğüm en ateşli sosyal adalet aktivistlerinden bazılarına sahip. Vatandaşlık bilincine sahip öğrenciler yaratmak. Modelimiz: Öğrenmek için girin ve hizmete bırakın. "

İngilizce öğreten Howard, Floyd'un ölümüyle ilgili iç huzursuzluğun başlangıcında öğrencilerini o andan itibaren öğrenmeye teşvik ettiğini söyledi. Onlara, "Ders bitti, hepinizin kredisi var. Sadece kendinize iyi bakın, sosyal mesafeyi uygulayın ve adalet isteyin" dediğini söyledi.

Okul topluluğunun üyeleri harekete geçirildi.

18 yaşındaki kıdemli Greta Boogren, geçen yaz her hafta sonu protestolara katıldığını ve ırksal adaletsizliği protesto etmek için Pazartesi günü eyalet çapındaki yürüyüşe katıldığını söyledi.

"Geçen yıl çok fazla protesto yaptık ve insanlar hala devam ediyor" dedi, "bu harika çünkü şimdi duramayız."

Polislik mesleğinin yaygın değişikliklere ihtiyacı olduğuna inanıyor. Beyaz olan Boogren, "Köklerinden beri kötüdür" dedi.

Markeanna, Floyd'un öldürülmesinden bu yana yüzlerce protestoya katıldığını ve biber sıkıldığını ve bazılarına plastik mermiyle vurulduğunu söyledi. Floyd'un Mayıs ayında sigara satın almak için 20 dolarlık sahte bir banknot kullandığı iddia edilen Cup Foods'un yolunun aşağısında yaşıyor.

Okulun geçtiğimiz yıl, Floyd'un ölümüyle tetiklenen pandemi, uzaktan eğitim ve ırksal hesaplamalarla uğraşan öğrencileri desteklemek için daha fazlasını yapmasını dilediğini söyledi. Okul bölgesi sözcüsü Dirk Tedmon, yorum talebinde bulunmadı.

"İnsanların bunun, bu ırkçılığın, buradaki beyaz üstünlüğün, bu da bir virüs olduğunun farkında olduğunu sanmıyorum," dedi ve bunun "birbirinin üzerine yığılmış iki salgına eşdeğer" olduğunu da sözlerine ekledi.

Floyd'un öldüğü yerden "260 yürüyüş adımı" yaşadığını söyleyen Howard, hala ölümünden kaynaklanan duygusal stresi aşıyor.

"Bundan sonra asla öğretmenliğe geri dönmedim," dedi. "Çünkü travma ile uğraşıyordum."

Okul topluluğunun üyeleri, Chauvin'in Salı günü ikinci derece cinayet, üçüncü derece cinayet ve ikinci derece adam öldürme suçlarından mahkumiyetinin ırksal adalet çağrılarını azaltmayacağını söylüyor.

Aslında Markeanna, insanların Chauvin'in mahkumiyetini adalet olarak tanımlamayı bırakmasını diliyor.

"Acı tatlıydı. Adalet değildi ama hesap verebilirlikti" dedi. "George Floyd burada değil. Kızının babası yok."

Siyah Öğrenci Birliği başkanlarından biri olan Markeanna, grubun Çarşamba günü Floyd ve ırksal adalet hareketiyle dayanışma içinde bir grev düzenlemeyi planladığını söyledi. Öğrenciler liseden George Floyd Meydanı'na yürüyeceklerini söyledi.

Öğrencileriyle yakın temas halinde olan Howard, katılmayı planlıyor. Denetlenmesine yardımcı olduğu George Floyd Meydanı'na vardıklarında onları bekliyor olacak.

Minneapolis Devlet Okulları, öğrencilerin "protesto barışçıl kaldığı sürece" protestolara katıldıkları için cezalandırılmayacaklarını söyledi. İlçe politikasına göre okuldan çıkmak mazeretsiz devamsızlık sayılıyor.

Howard, "25 Mayıs'ta öğrencilerin küresel bir salgınla, uzaktan eğitimle, arkadaşlarından ve sevdiklerinden karantina ile uğraştığını anlamalısınız," dedi. "Zaten çok şey yaşadılar."

Her gece flaş patlamalara, plastik mermilere ve helikopterlerin drone'larına maruz kaldıklarını söyledi.

Howard, "Öğrencilerimiz muhtemelen hala ayaklanmanın ilk günlerindeki travma ile uğraşıyorlar" dedi. "Ulusal Muhafızların caddelerinde yuvarlandığını gördüler. Protestoculara doğru yürüyen bir polis falanksını gördüler. Mezuniyet balosu, sınav, mezuniyet veya üniversite başvuruları hakkında düşündüklerinde işlenecek çok şey var."

BB1fZG1K.img?h=722&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Howard, başlangıçta Arradondo konusunda kararsız olduğunu söyledi çünkü şehirdeki siyah ve kahverengi insanlar Minneapolis polisi altında acı çekti ve "insanları sürekli taciz eden" bir gücün kaptanı. İfade verdikten sonra görüşü değişti.

"Bir bakıma, mahkemede kendini beraat ettirdi" dedi. "Mavi çizgiyi geçti."

Öğrenciler Çarşamba günü yürürken, Floyd'un ölümünden bir gün sonra Minneapolis Star Tribune'e "onun hayatı için savaşmaya çalıştığını duyar duymaz" kaydetmeye başladığını söyleyen Frazier'i pek çok kişi düşünüyor olabilir.

"Dünyanın gördüklerimi görmesi gerekiyordu" dedi. "Böyle şeyler sessizlik içinde pek çok kez olur."

Boogren, Markeanna ve Howard, Frazier'e hayran kaldıklarını ve hayranlık duyduklarını söylediler.

Boogren, "Onun farklı yapabileceği bir şey yok," dedi. "Roosevelt'teki herkes onunla gurur duyuyor."

"Yapması gerekenden fazlasını yaptı," diye ekledi Markeanna. "Yürümeye devam edebilirdi. Eve gidip yatabilirdi."

Frazier'in ikinci sınıftan bir yıllık fotoğrafının altında şu alıntı yazıyor: "Bazı insanlar, insanlar sizi ten renginize göre yargılamayı seçtiğinde kazanamayacağınızı söylüyor."

Howard, Frazier'in geçen yıl öğrencilerinden biri olduğunu ve iki büyük kardeşine de öğretmenlik yaptığını söyledi. "Şehrimize hizmet, ülkemize adalet yaptı" dediği Frazier'e büyük saygı duyuyor.

Howard, "Küresel bir sosyal adalet hareketinin merkez üssü olan Roosevelt'teki Minneapolis'te olmak ve sınıf arkadaşlarından birinin, dünyanın sosyal adalet tutkusunu ateşleyen maçın yapılmasına yardım ettiğini bilerek," dedi Howard, "Şahsen bundan daha fazla gurur duyamam. 23 yıldır öğretmenlik yaptığım okuldan ol. "

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Yeni Kanun kovulan polislerin diğer polis teşkilatlarında çalışmasını önleyecek.

Disiplin nedeniyle işten atılan veya istifaya zorlanan polis memurları, Cumartesi günü açıklanan bir yasa tasarısının yasalaşması halinde New York eyaletinin diğer yargı bölgelerinde memur olarak çalışamayabilir.

BB1g1bnp.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&

Bar sahibi, LeBron 'kovulana' kadar NBA oyunlarını göstermeyi reddediyor
5 polis karakoluna düzenlenen ölümcül saldırı soruşturması sırasında tutuklandı

Disiplin nedeniyle işten atılan veya istifaya zorlanan polis memurları, Cumartesi günü açıklanan bir yasa tasarısının yasalaşması halinde New York eyaletindeki diğer yargı bölgelerinde memur olarak çalışamayabilir.

bir işaret tutan bir adam: NYPD memuru, Getty Images aracılığıyla bir © Erik McGregor / LightRocket'i engelleyen bir katılımcının yaklaştığını gördü NYPD memuru, bir katılımcıyı engelleyen bir katılımcıya yaklaşırken görüldü.
Önerilen tasarının sponsorluğunu yapan New York Eyaleti Senatörü Brian Benjamin, CBS News'e, "Yasayı uygulama gücüne ve ayrıcalığına sahipseniz, daha yüksek bir standarda sahip olmalısınız," dedi. "Bu standart, polislerin sadece yapmak istediklerini yapamayacaklarını bilmelerini sağlamayı içermelidir."

Benjamin, hem şehir hem de eyalet düzeyinde teklif edilen tasarı üzerinde New York Şehir Konseyi üyesi Francisco Moya ve New York Şehir Konseyi Başkanı Corey Johnson ile işbirliği yapıyor.

Tasarının geçmesi halinde, soruşturma altındayken görevden alınmalarıyla sonuçlanabilecek disiplin cezasına tabi tutulan veya görev başındayken yaptıkları işlemlerden kaynaklanan sürmekte olan cezai suçlamalarla karşı karşıya kalan görevliler, eyalette işe alınamayacaklardır polis memuru. Yasa, eyalet dışından gelen polis memurları için de geçerli olacak.

Benjamin, "Sorumluluk bir zorunluluktur," dedi. "Adalete giden ilk adımdır"

Benjamin, CBS News'e Minnesota'da Daunte Wright'ın öldürülmesinin hükme ilham veren şey olduğunu söyledi. Wright'ı öldürmekle suçlanan polis memuru Kim Potter, geçen hafta Brooklyn Merkezi Polis Departmanından istifa etti. Benjamin'in önerdiği yasa yürürlüğe girmiş olsaydı, Potter New York eyaletinde bir kolluk kuvveti olarak işe alınmaya uygun olmayacaktı.

Benjamin, "Polislik kültürü o kadar zehirli ki, Kim Potter ve Daunte Wright ile böyle bir durum gerçekleşebilir ve yeter," dedi Benjamin. "Çok daha agresif ve çok daha net olmalıyız."

Benjamin, George Floyd'u öldüren eski polis memuru Derek Chauvin'in son cinayet mahkumiyetini ve polis reform yasasının yasaya imzalanmasını sağlayan kendi başarısını gerekçe göstererek yasanın geçeceğinden emin olduğunu söyledi. Geçen yıl New York Eyalet Yasama Meclisi, Benjamin'in sponsorluğunda, kolluk kuvvetleri tarafından tıkanıklıkların kullanılmasını yasaklayan ve bir tıkanıklık "veya benzeri bir kısıtlama" kullanarak birini yaralayan memurların, C sınıfı suç.

Benjamin, "Böyle bir yasa, sağduyuya dayalı bir yasa tasarısıdır" dedi. "Aslında bunun geçmesi konusunda hiçbir endişem yok çünkü fatura çok basit bir yasa tasarısı ve özellikle şu anda, bir yargı alanında bir polis kovulursa bir iş bulabilecekleri fikrini haklı çıkarmak zor. başka bir yargı alanında. "

Sivil haklar aktivisti Rahip Al Sharpton, tasarının tanıtıldığını duyurmak için Benjamin'le birlikteydi.

Sharpton Cumartesi günü yaptığı basın açıklamasında, "Polis memurlarının eylemlerinden ötürü görevlerinden kovulduktan sonra başka bir yargı alanında polis teşkilatı için çalışmaya gittiğini gördük. Bu doğru değil." Dedi. "Eric Garner'ın ailesi bir mahkeme salonu bile görmedi. Bu aile, oğullarının katilinin suçlu olup olmadığını duyma şansı bulamadı. Şu anda, George Floyd'un duruşmasının ardından, New York'un ayağa kalkıp yasama yapması gerekiyor ve bu bu liderler ne yapıyor? "

Benjamin, insanların "kamu güvenliğini yeniden tasarlaması" ve "tüm süreci yeniden tasarlaması" gerektiğini söyledi.

Benjamin, "Güvenliğin neye benzediğini ve parçalarının neler olduğunu düşündüğümüzde, kanun yaptırımlarını uygun bir şekilde bu yapıya yerleştirin," dedi. "Polisi ortadan kaldırmaktan yana değilim, ancak parayı yalnızca kamu güvenliği için gerekli olan kanun yaptırımlarına harcadığımızdan emin olmaktan yanayım."

Kaynak: CBS NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Beyaz Şerif Siyah Gazete Dağıtıcısını Kendisini Tehdit Ettiği İçin Polise Şikayet Ediyor

https://youtu.be/7HqQrbl5q2I

Washington Valisi Jay Inslee (D) Cuma günü eyaletin başsavcısına yerel bir şerif hakkında bir ceza soruşturması açması talimatını verdi ve polise bir Siyah gazete dağıtım şoförünün onu öldürmekle tehdit ettiğini, yalnızca memurlar tarafından sorgulandığında bu iddiayı geri çekmesini söyledi. Tacoma Polis Departmanı, büyük bir kanun yaptırım müdahalesinin ardından.

BB1g0Frr.img?h=585&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Inslee, Ceza Adalet Bölümü Şefi John Hillman'ı "Tacoma Polis Olayı No. 2102700104" ve Pierce County Şerif Ed Troyer'ın 24 yaşındaki Sedrick Altheimer'ın tehdit ettiğini defalarca iddia ettiğinde sahte polis ihbarı yapmaya karşı kanunu ihlal edip etmediğini incelemeye yönlendiren bir mektup yazdı. Onun hayatı.

Mektuba eşlik eden bir açıklamada Inslee ayrıca, yerel soruşturmanın yeterli oranda gelişmemiş olması nedeniyle Başsavcılık Ofisini devreye girmeye çağırdığını da belirtti.

“Bu olayların ilk raporları benim için çok ilgiliydi ve yerel düzeyde bir ceza soruşturması başlatmak için bazı adımlar atılacağını ummuştum. Ama bildiğim kadarıyla bu olaydan neredeyse üç ay sonra olmadı, ”dedi Inslee. "Demek şimdi eyalet devreye giriyor. Başsavcı [Bob] Ferguson ile görüştüm ve ofisi bu soruşturmayı yürütecek ve kovuşturma başlatılıp başlatılmayacağına karar verecek."

Ocak ayında meydana gelen ve ilk olarak geçen ay The Seattle Times tarafından bildirilen olay, Altheimer'ın Geo Prizm'ini sürerken, normal rotasında gazete dağıtırken, büyük beyaz işaretsiz bir SUV'un onu takip etmeye başladığını fark ettiğinde başladı. Kısa bir süre sonra, yaklaşık sabah 2'de, Altheimer SUV'ye doğru yürüdü ve şoföre - başlangıçta şerif olarak tanımadığı söylenenleri - neden onu takip ettiğini sordu.

Rapora göre Altheimer, Troyer'in kolluk kuvvetleri olduğunu söylemediğini söyledi. Ancak Troyer'ın Altheimer'e neden mahallede araba kullandığını sorduğu ve ona "sundurma korsanı" da dahil olmak üzere "her türden isim" (insanların kapılarına bırakılan paketleri çalan insanlara atıfta bulunur) adını verdiği iddia edildi.

“Yaklaşık 0205 saatte, memurun 27. ve Deidra Circle'da aradığı yardım raporuna yanıt verdik. Arayan Troyer, listelenen yerde olduğunu ve bir öznenin kendisini öldürmek için tehdit ettiğini bildirdi. Troyer, kişisel aracında (beyaz Tahoe) olduğunu ve konuyu engellediğini bildirdi ”dedi.

Troyer’in çağrısına "en yüksek öncelik" verildi ve tüm kolluk kuvvetlerine yayınlandı ve olay yerinde 40'tan fazla memur, milletvekili ve askerin ortaya çıkmasıyla sonuçlandı.

Raporda ayrıca, görevlilerin Troyer'e Altheimer'in “kendisine yönelik herhangi bir tehditte bulunup bulunmadığını veya herhangi bir silah gösterip göstermediğini” sorduğunda Troyer, “Altheimer'in kendisini asla tehdit etmediğini” söylediğini ve Altheimer'ın açık olduğunu söylemesine rağmen herhangi bir silah görmediğini belirtti. “ kavga etmek istedim. "

Yerel bir televizyon kanalı tarafından elde edilen vücut kamera videosu, müdahale eden memurların Altheimer ile etkileşimlerini kaydettiklerini, ancak Şerif Troyer ile kaydetmediklerini gösterdi.

Kısa bir süre önce yapılan kısa bir telefon röportajında Altheimer, Times'a Inslee'nin Başsavcılık Ofisinin soruşturmaya dahil olmasını duymaktan memnun olduğunu söyledi.

Kesinlikle yanlış bir rapor verdi. Suç teşkil eden bir eylem olduğu için bu bir ceza soruşturması olmalı ”dedi.

Troyer, Seattle NBC üyesi KING-TV'ye bir açıklama yaptı.

Troyer, "Tıpkı Pierce İlçe Konseyi tarafından yürütülen yerel soruşturmada olduğu gibi, 27 Ocak'ta meydana gelen olayla ilgili tüm soruşturmaları memnuniyetle karşılıyorum," dedi. "Ben ve departman soruşturmada tam olarak işbirliği yapacağız ve yapılmasını dört gözle bekleyeceğiz."

Kaynak: LAW and CRIME

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.