Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 25. Çok fazla kafein içmek Zaman zaman bir fincan kahve size zarar vermez, ancak kafeine aşırı güvenmek kalp krizi riskinizi artırabilir. Hundt'a göre, "Aşırı kafein tüketimi… vücuttaki strese katkıda bulunur". Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 26. Diyet sodası içmek Kalbiniz için daha sağlıklı bir seçim olan şekerli normal versiyon yerine diyet sodasını tercih etmeyi mi düşünüyorsunuz? Şart değil. Genel Dahiliye Dergisi'nde yayınlanan 2012 araştırmasına göre, diğer risk faktörleri olmayan kişiler arasında bile, düzenli diyet içecek tüketimi kalp hastalığı riskinizi arttırmaktadır. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 27. Yo-yo diyeti yapıyorsanız Diyetinizi kontrol etmenin birçok sağlık faydası vardır, ancak yo-yo diyetleri yarardan çok zarar verebilir. 2019 yılında Amerikan Kalp Derneği (AHA) kongresinde sunulan araştırmalar, 10 kilo verdikleri ve bir yıl içinde geri kazandıkları en az bir yo-yo diyet insidansına sahip kadınların, kişinin kalp hastalığı risk faktörlerinin ne kadar kontrol altında olduğunu ölçen AHA's Life's Simple 7'de genel olarak "optimal" derecesi. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 28. Yanmış yiyecekler yemek Yiyecek zehirlenmesini önlemek için yemeğinizi iyice pişirmek çok önemlidir, ancak popüler bir (ve lezzetli) barbekü tekniği olan et veya balıklarınızı karartmak kalbinize iyilik yapmaz. "Enflamatuar gıdalarda yüksek bir diyet yemek büyük bir risk faktörüdür," diyor Hundt. "Kömür oluncaya kadar ızgarada pişirilen yağlı etler [kardiyovasküler hastalık] riskini artırır." Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 29. Tonlarca kızartılmış yemek yemek 20 yaşında kızarmış yiyeceklerden kurtulmayı başarmış olabilirsiniz, ancak 40 yaşında, bu yağlı atıştırmalıklar kalbinizi mutlu etmiyor. British Medical Journal'da yayınlanan 2019 araştırmasına göre, haftada sadece bir kez kızarmış tavuk yemek bile bir kişinin kalp hastalığı riskini yüzde 12 artırdı. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 30. Çok fazla şeker yemek Kalp krizi riskinizi azaltmak istiyorsanız, diyetinizdeki şekeri keserek başlayın. Hundt, "Şeker ve işlenmiş gıdalarda yüksek bir diyet yemek, insülini ve buna bağlı olarak iltihabı arttırır." "Kolesterolde ortaya çıkan artış daha sonra arteriyel hasarı düzeltmek için kullanılır. Zamanla, bu plak birikimi arterlerin daralmasına yol açar, bu da kalp krizi şansınıza katkıda bulunur. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 31. Çok fazla doymuş yağ tüketmek Hayvansal ürünler tüketiminizi meyve, sebze ve bitki bazlı proteinler lehine azaltmak kalp sağlığınızı güçlendirmeye başlamanın harika bir yoludur. “Doymuş yağlar, trans yağlar ve kolesterol kalp hastalığına katkıda bulunabilir” diyor Seema. "Bitki temelli, bütün bir gıda diyeti yemenin birçok çalışmada kalp hastalığı riskini azalttığı gösterilmiştir. Aynı zamanda kolesterol ve LDL seviyelerinizi düşürmeye yardımcı olur, bu da kalp hastalığı riskinizi azaltır." Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 32. Yeterli lifli yiyecek yememek Bu düzenli rafine karbonhidratlar ve biftek yemekleri muhtemelen kalbinize zarar veriyor. 40 yaşından sonra kalp krizinden kaçınmak istiyorsanız, "dengeli, yüksek lifli bir diyet yiyin" diyor Nesheiwat. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 33. Yeterli omega-3 yağ asidi alamamak Hundt'a göre, "Omega-3 yağ asitleri eksikliği kalp hastalığına önemli bir katkıda bulunuyor." Balık yağları tarafından sağlanan temel besinler, belirli deniz ürünleri türleri tüketerek diyetinize dahil edilebilir veya herhangi bir eczaneden satın alabileceğiniz diyet takviyelerinde kullanılabilir. Bunları tercih ettiğiniz halde tüketirsiniz, ancak diyetinizde yeterli miktarda yağ asidi aldığınızdan emin olun. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 34. Veya çok fazla omega-6 yağ asidi yemek veya almak Omega-3 gibi, omega-6 da bir yağ asididir, ancak genel olarak konuşursak, insanlar iki temel asidin sağlıklı bir dengesini neyin atması gerektiğini, gereğinden çok daha fazla tüketirler. Wellnicity klinik ekip direktörü Jessica Wilhelm, "Omega-6 ve omega-3 yağ asitleri arasında sağlıklı bir dengenin olması önemlidir." "Omega-6 ve omega-3 arasındaki oran 4: 1 ve 2: 1 arasında olmalıdır. Bununla birlikte, standart Amerikan diyeti 20: 1 oranına sahiptir, yani omega'dan 20 kat daha fazla omega-6 tüketiriz -3S." Kalp sağlığınız uğruna nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmek için mısır ve bitkisel yağ gibi şeylerde omega-6 yağ asitleri bulunur. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 35. Yeterli magnezyum almamak "Magnezyum, vücutta kalp sağlığı için kritik olan 300'den fazla farklı metabolik süreçte yer alan bir mineraldir," diyor Wilhelm. "Yeterli magnezyum seviyesine sahip olmak, kardiyovasküler hastalık için daha düşük bir riskle ilişkilidir, ancak düz kas gevşetici özellikleri nedeniyle sağlıklı kan basıncını da destekleyebilir." Peki, eksik olup olmadığınızı nasıl anlarsınız? Wilhelm'e göre, "Anksiyete, yorgunluk, kas krampları, sertlik ve seğirmenin tümü diyetinizde yeterli magnezyum almamanızın işaretleridir." Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 36. CoQ10 seviyenizi düşüren ilaçlar almak CoQ10, metabolizmanızda önemli bir rol oynayan bir antioksidan görevi görür. Ancak Wilhelm'e göre, "beta-bloker olarak sınıflandırılan tansiyon ilaçları ve kolesterolü düşürmek için statin ilacı alırken bu kalp-sağlıklı beslenmenin tükenmesi meydana gelebilir." Neyse ki, yağlı balık, portakal, çilek, mercimek, yer fıstığı, ıspanak, karnabahar ve brokoli gibi besinleri takviye etmek ve yemek, kalbinizi hastalıktan uzak tutan bu önemli besin seviyelerini artırabilir ve uzun vadede kalp krizi riskinizi azaltabilir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 37. Düşük rakımda çok fazla zaman harcamak 40'lı yaşlarda plajda ya da dağlarda yaşamak arasında bir seçeneğiniz varsa, ikincisini seçin - kalbiniz minnettar olacaktır. Frontiers in Physiology dergisinde yayınlanan 2017 tarihli bir araştırmaya göre, düşük irtifa yaşamı, kalp hastalığına katkıda bulunabilecek daha yüksek metabolik sendrom riski ile ilişkilidir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 38. Aile geçmişinizi göz ardı etmek Aile geçmişiniz, kalp krizi riskiniz de dahil olmak üzere kim olduğunuzu şekillendirir. 2012 yılında Circulation dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, ailede kalp hastalığı öyküsü olan erkeklerin kardiyovasküler sorunları geliştirme riski yaklaşık yüzde 50 arttı. Neyse ki, bu bilgilere sahip olmak ve diyet ve aktivite seviyesi gibi diğer risk faktörlerini kontrol etmek daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmenize yardımcı olabilir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 39. Fazla kilolu olmak Özellikle normalden daha yüksek bir kardiyovasküler hastalık riski altındaysanız, bu ekstra kiloyu kaybetmek için şimdiki zaman gibi bir zaman yoktur. Seema, "Obezite, kalp hastalığı için risk faktörleri olan daha yüksek bir LDL, trigliserit ve daha düşük HDL olan kalp hastalığına bağlıdır." Diyor. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2020 40. Boşanmak Kardiyoloji Araştırma ve Uygulama dergisinde yayınlanan 2017 tarihli bir araştırmaya göre, cansız bir evliliğe kefalet etmek uzun vadede sizin için iyi olabilirken, 40 yaşından sonra boşanmanın getirdiği stres kalp hastalığı riskinizi artırabilir. Çalışma, boşanma geçiren kadınların ciddi kalp rahatsızlığı riski taşıdığını ortaya koydu. Birden fazla boşanma yaşarlarsa, kalp hastalığı riskindeki artış daha da önemli hale geldi. (İlginç bir şekilde, boşanma ile kalp hastalığı arasında aynı bağlantı erkeklerde bulunamamıştır.) Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.