Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Bir Salgın Sırasında Ürünün (Ör. Sebzeler, Meyveler) Doğru Bir Şekilde Saklanması İster karantina altındayız, ister basitçe yerinde barındığımız için yeni koronavirüs pandemisi karşısında evde kalmak, endişelenecek çok şeyimiz var - elbette coronavirüsden kaçınmak elbette. Bir başka çok gerçek endişe, şimdi, bakkal rahat (korumasız) gezileri ve restoranlarda yemek masanın dışında, kendimizi besliyor. Maskeler ve eldivenler ile uyumlu olsak ve süpermarketi bizzat cesurlaştırıyor veya yiyecek teslim ediyor olsak da, yiyeceklerimizi bize tedarik edenlerle teması en aza indirgemek mantıklıdır. Bunun anlamı, bir kez elimizdeki yiyecekleri boşa harcamamanın her zamankinden daha önemli olmasıdır. Bu başlangıç için akıllıca alışveriş gerektirir. Hepimiz 14 günlük karantina için yiyecek satın almayı ve nasıl yapmamayı bilmeliyiz. Peki ya tüm taze, renkli, sağlıklı ürünler - herkesin günlük diyetinin bir parçası olması gereken meyve ve sebzeler? Tezgahın dışına çıkmalı mı yoksa buzdolabına mı girmeli? Plastik veya kağıt torbalarda saklanmalı mıdır, yoksa hiçbiri? Nasıl en hızlı olgunlaşırlar ve / veya en lezzeti korurlar? Bozulmayı nasıl çözebiliriz - önemli bir husus çünkü bazı gıdalar düşündüğünüzden daha hızlı bozulur. Bazı genel kurallar birçok çeşit ürün için geçerlidir. Örneğin, sebzeleri süpermarketten eve getirdiğinizde, sebzeleri yaralayabilen ve bakterilere uygun bir giriş noktası sağlayabileceği için lastik bantları veya bükülmeleri çıkarın. Ayrıca, meyve veya sebzeleri kağıt veya plastik bir torbada saklarsanız, ürünün “nefes almasını” sağlamak için bazı delikler açın. Hatırlanması gereken bir başka iyi şey de, meyveleri sebzelerle aynı torbada, hatta birbirine çok yakın bir yerde saklamamanızdır. Kayısı, şeftali, muz, kavun, kivi ve domates de dahil olmak üzere birçok meyve türü (evet, bunlar bir meyvedir) - etilen gazı yayarlar, bu da olgunlaşmalarına yardımcı olur. Kuşkonmazdan kabaklara kadar bir dizi sebze bu gazdan olumsuz etkilenir ve varlığında hızla bozulabilir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 1. Elma Elmalar güzel, parlak ve parlak görünebilir, tezgahın üzerinde bir kaseye yığılmış olabilir, ancak uzun ömürlüyseniz, onları buzdolabında, sebzelik çekmecesinde, üzerlerinde nemli bir kağıt havluyla saklamak daha iyidir. Daha soğuk bir buzdolabı daha iyidir. Bazı kaynaklara göre, meyvenin ömrü 30ºF'nin üzerindeki her on derece için küçülür; elmaların oda sıcaklığında buzdolabından 10 kat daha hızlı yumuşadığı da söylenir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 2. Roka Bu acı salatası yeşil bir plastik kapaklı veya mühürlü torbada satın alırsanız, sadece soğutun. Bununla birlikte, paketteki son kullanma tarihini not edin ve çok eskiyse rokaları atın. Bakteriler hala sağlıklı görünseler bile yapraklarda gelişebilir. Torbalı, gevşek veya demet halinde bağlı olarak satın alırsanız, kök uçlarını düzeltin, ardından nemli bir kağıt havluya sarın ve havalandırmalı bir kağıda veya plastik torbaya koyun. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 3. Kuşkonmaz Mızrakları taze ve gevrek tutmak kolaydır: Uçları hafifçe kırpın, sonra kuşkonmazı suyla yarım dolu bir bardağa dik tutun, mızrakların üstlerine gevşek bir plastik torba takın ve buzdolabına koyun. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 4. Pancar Yeşilleri pancardan kesin, ardından her iki parçayı buzdolabında ayrı havalandırılmış torbalarda saklayın. (Pancar yeşillikleri İsviçre pazı veya lahana gibi pişirilebilir; daha genç, yumuşak yapraklar salatalarda fırlatılabilir.) Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 5. Böğürtlen Yaz meyveleri hassastır ve hızlı bir şekilde küflenme eğilimindedir. Bazı uzmanlar, onları bir sirke banyosunda yıkamak (bir parça sirke için üç parça su), daha sonra onları salata döndürücüde kurutmak ve kağıt havlularla kaplı kısmen açılan bir kapta saklamak için danışmanlık yapar. Böğürtlen ve diğer çeşitler için daha kolay bir plan, hasarlı görünen veya küflenmeye başlayan meyveleri toplamak ve atmak, iyilerini nazikçe yıkamak, kağıt havlularla kaplı bir plaka veya tabakta tek bir tabakaya yaymak, daha sonra buzdolabında saklamaktır. onlar. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 6. Yaban Mersini Yaban mersini böğürtlen veya ahudududan daha serttir, ancak ezilmiş veya küflü olanlar atılıncaya kadar nazikçe yıkanmalıdır. Böğürtlen ve ahududu gibi gözenekli değildirler, bu nedenle bozulmayı önlemek için tek bir katmana yayılmaları gerekmez. Bunun yerine, iyice kurutun ve havalandırmalı plastik bir torbada saklayın. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 7. Kiraz Kirazları eve ilk getirdiğinizde yıkama isteğine karşı koy; ayrılmalarına veya çok hızlı bozulmalarına neden olabilir. Bunun yerine, buzdolabında açık bir kapta veya üstte açık bırakılmış bir kağıt veya plastik torbada saklayın. Yemekten hemen önce yıkayın. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 8. Mısır Taze mısırla baş etmenin en iyi yolu, mümkün olan en kısa sürede yemektir. Tatlılığı, hasat edildiği anda dağılmaya başlar, bu yüzden yemek için ne kadar uzun süre beklerseniz, o kadar az zevkli olur. Eğer saklamak zorunda kalırsanız, sadece buzdolabında buzdolabında saklayın. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 9. Yapraklı otlar Fesleğen, kişniş, nane ve maydanoz gibi yapraklı bitkiler çiçek gibi muamele edilmelidir. Kök uçlarını kesin, sonra bunları soğuk su kavanozlarına koyun ve oda sıcaklığında bir kenara koyun ve mümkün olan en kısa sürede kullanın. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 10. Pırasa Pırasa dayanıklı sebzelerdir ve buzdolabının sebzelik çekmecesinde saklanabilir. Pişirmeden önce yeşil yapraklardan birikme eğiliminde oldukları kiri yıkadığınızdan emin olun. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 11. Marul Kapaklı veya mühürlü bir torbada marul yaprakları satın alırsanız, sadece buzdolabında saklayın - ancak yapraklar sağlıklı görünse bile bakteriler gelişebileceğinden, paketin son kullanma tarihine kadar tüketin. Yaprak marul başları ve gevşek yaprak çeşitleri (çiftçi pazarından mesclun karışımları gibi) yıkanmalı ve iyice kurutulmalı, daha sonra buzdolabında bir veya iki kağıt havlu ile havalandırmalı bir kağıt torbada saklanmalıdır. Buzdağı gibi baş marul, daha taze çekmecede soğutulabilir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 12. Mantar Plastik ambalajlı kartonlarda satılan mantarlar olduğu gibi soğutulabilir ve kullanmadan hemen önce nemli bir kağıt havluyla hafifçe yıkanabilir veya silinebilir. Gevşek mantarlar, özellikle yabani çeşitler, en iyi, daha taze çekmecedeki havalandırmalı kağıt torbalarda saklanır ve ayrıca hafifçe yıkanır. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 13. Şeftali Şeftalileriniz olgunsa, açık bir kapta soğutun. Onları olgunlaştırmak için, oda sıcaklığında birkaç gün boyunca kapalı bir kağıt torbaya koyun, sonra olgunlaştıklarında, açık bir kapta soğutun. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 14. Bezelye Şeker çıtçıtları, kar bezelye veya poşetlenmiş İngiliz bezelye poşetleri satın alırsanız, pişirmeye hazır olana kadar buzdolabında saklayın. Sökülmemiş İngiliz bezelye veya şeker çıtçıtları veya gevşek satın aldığınız kar bezelye, havalandırılmış bir kağıt veya plastik torbalarda soğutulmalıdır. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 15. Armut Armutlara şeftali gibi davranın: Olgunlaşmaları gerekiyorsa, bir kağıt torba içinde kapatın ve oda sıcaklığında birkaç gün bekletin, sonra açık bir kapta soğutun. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 16. Ananas Tatlılığı meyveye eşit olarak dağıtmak için, yeşil tepeyi herhangi bir sarı ete maruz kalmadan ananastan kesin, sonra bir tencerede veya kasede ters çevirin ve birkaç gün boyunca tezgahın üzerinde oturmasına izin verin. Ardından, sağ tarafı yukarı gelecek şekilde, oda sıcaklığında birkaç gün saklanacaktır. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 17. Ahududu Bunlar yaz meyvelerinin en kırılgandır, bu yüzden ezilmiş veya küflü olanları atarak nazikçe yıkayın, ardından kağıt havlularla kaplı bir plaka üzerine tek bir tabaka halinde yayın ve soğutun. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 18. Ispanak Bir kapaklı veya mühürlü torbada paketlenmişse, sadece buzdolabında saklayın - ancak kullanım tarihine dikkat edin, çünkü yapraklar iyi görünseler bile bakteriler geliştirebilir. Paketlenmemiş ıspanak yapraklarını nemli bir kağıt havluya gevşek bir şekilde sarın ve daha taze çekmecede tutun. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 19. Çilek Çilekler buzdolabında havalandırmalı plastik torbalarda saklanmalı, yıkanmamış ve daha sonra yemekten önce hafif ama iyice durulanmalıdır (yüksek konsantrasyonlarda pestisit kalıntısı olma eğilimindedir). Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 Yazar Admin Paylaş Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2020 20. Şalgam Şalgamları diğer kök sebzeleri, pancarları gibi tedavi edin. Yeşillikleri kesin, sonra hem onları hem de şalgamları buzdolabındaki ayrı havalandırmalı torbalarda saklayın. (Yeşilleri lahana gibi pişirin. Aynı derecede besleyicidirler ve aslında lif, protein ve kalsiyumda daha yüksektir.) Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.