Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Havaalanları, COVID-19 (Koronavirüs) nedeniyle yolcuları taramak için termal kameraları ve diğer teknolojileri test ediyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Havaalanları, COVID-19 (Koronavirüs) nedeniyle yolcuları taramak için termal kameraları ve diğer teknolojileri test ediyor

LOS ANGELES - Potansiyel teröristleri tanımlamak için tüm vücut tarayıcıları, metal dedektörleri ve yüz tanıma teknolojisi ile donatılmış havaalanları, en yeni küresel tehdidi hedefleyen cihazlara yer açmaya başlıyor: yeni koronavirüs ile enfekte olan gezginler.

ABD ve denizaşırı ülkelerdeki havaalanları, virüs taramasının hastalığa maruz kalma riskini azaltırken virüsün yayılmasını yavaşlatma umuduyla termal kameraları, sanitasyon kabinlerini ve diğer teknolojileri test ediyor.

Havaalanı kullanımı için termal kameralar geliştiren İngiliz bir şirket olan Thermoteknix Systems'ın genel müdürü ve kurucusu Richard Salisbury “Bu, normal seyahat sistemimizin bir parçası olacak” dedi. “Bu, seyahat modellerimizin dokusunun bir parçası olacak.”

BB1423y1.img?h=787&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Salgın ABD'de hava yolculuğu talebini% 95'e kadar düşürdü ve havaalanı operatörleri yeni tarama teknolojilerinin yolculara tekrar uçma konusunda güven vermesini umuyor.

Bir zamanlar ülkenin en işlek havaalanlarından biri olan Los Angeles Uluslararası Havaalanı'nda geçici Genel Müdür Justin Erbacci kısa süre önce yolcuları taramak için termal kameralar, dokunmasız kiosklar ve diğer teknolojiler kullanarak değerlendirmeye başlayan bir COVID-19 kurtarma görev gücü oluşturulduğunu duyurdu. virüs için.

Havaalanı sözcüsü Becca Doten, “Bu görev gücünün hedeflerine hitap edebilecek belirli teknolojileri konusunda bize birçok tedarikçi ulaştı” dedi.

Termal kameralar gibi bazı cihazlar, 2003 yılında Şiddetli Akut Solunum Sendromu (SARS) krizi sırasında ve 2014'te Ebola salgını sırasında yolcuları taramak için bir egzersiz aldı.

Ancak COVID-19 salgını gibi, yeni koronavirüs ile enfekte olan yolcuları hedeflemek için teknoloji kullanımının, önceki salgınlara göre çok daha yoğun ve yaygın olması beklenmektedir.

Hong Kong Uluslararası Havaalanı geçen ay, bir kişinin kapalı kasaya girmesine izin verilmeden önce, bir termal kamera aracılığıyla bir kişinin sıcaklığını alan bir evin büyüklüğü hakkında bir stant test etmeye başladı.

İçeride, giren insanları dezenfekte etmek için ultraviyole ışığa ve bakteri ve virüslerin hücre zarını delmek için “nano iğnelere” dayanan bir süreç kullanılır. Kabine giren insanlar da bir sanitasyon spreyi ile ıslatılırlar. İşlem yaklaşık 40 saniye sürer. Sistem şimdi havaalanı personeli üzerinde test ediliyor.

Buna ek olarak, Hong Kong havalimanı virüs bulaşan ultraviyole ışıkla donatılmış otonom temizlik robotları kullanıyor, sık dokunduğu yüzeylere antimikrobiyal kaplamalar uyguluyor ve tuvaletleri ve diğer yolcu alanlarını dezenfekte etmek için hava sterilizatörleri kullanıyor.

Sabit termal kameralar, teknolojinin geçmişte kullanıldığı ve kameraların bir yolcunun sıcaklığını yedi ila 15 feet uzaklıkta ölçebileceği için havaalanlarında ve diğer kamu tesislerinde kullanılması muhtemeldir.

Termal kameraların avantajı, insan göstericilerin yolculara dokunması veya yanında durması gerekmemesidir. Bunun yerine elekler bir televizyon ekranını uzaktan izleyebilirler. Ekran, yolcuların termal görüntülerini ve sıcaklıklarını gösterir.

Geçmişte, ABD'deki çoğu havaalanı el termometreleriyle sıcaklık almak için elekler kullanıyordu. LAX'ta en az iki tıbbi tarama, koronavirüs için pozitif test etti.

ABD Savunma Bakanlığı zaten askeri tesislere giren insanları taramak için termal kameralar kullanıyor. Carnival’ın kruvaziyer hatlarından ikisi Costa ve Aida, virüs için yolcuları ve mürettebatları taramak için termal kameralar kuruyor.

Tyson Foods Inc. ve General Motors Co. gibi büyük şirketler de çalışanlarını iş yerlerine girmeden önce taramak için termal kameralar kullanıyor.

Havaalanlarındaki termal kameralarla, alışılmadık derecede yüksek bir sıcaklık üreten bir yolcunun otomatik olarak girişi reddedilir ve hemşirelerin veya diğer eğitimli profesyonellerin daha kapsamlı bir sınav yapabileceği ayrı bir alana yönlendirilir.

Bu tür sistemlerin geliştiricileri termal kameraların düzenli güvenlik tarama sürecini yavaşlatmak için tasarlandığını söylüyor. Cihazın doğruluğunun bir dereceden daha az Fahrenheit içinde olduğunu söylediler.

Teksas merkezli Infrared Cameras Inc. tarafından geliştirilen bir termal kamera sistemi, Washington'daki Dulles Uluslararası Havaalanı'nda ve Tampa Uluslararası Havaalanı'nda test ediliyor, şirketin genel müdürü ve kurucusu Gary Strahan dedi.

Şirketinin kameraları zaten fabrikalar, üreticiler ve hastaneler tarafından görüntülenmek için kullanıldı ve şu anda havaalanlarında yüksek talep görüyor, kamuya açık havaalanlarının yeni teknolojiyi kurmak için özel şirketler kadar hızlı hareket etmediğini de ekledi.

“Bu teknolojiyi tüm havaalanlarına yaymaya çalışıyoruz çünkü orada olması gerekiyor” dedi.

FevIR Scan adlı termal kamera tabanlı bir sistem yapan şirketin kurucusu olan Salisbury, sisteminin 2003'ten beri Asya, Orta Doğu ve Afrika'da önceki salgınlar sırasında sağlık taraması için kullanıldığını söyledi.

Son birkaç ay içinde, teknolojisinin talebi nedeniyle şirketinin işinin yaklaşık% 30 arttığını ve FevIR Scan'in bu hafta büyük bir İngiliz havaalanına kurulmasını beklediğini söyledi. Havaalanının onayı olmadan ismi açıklamak zorunda olmadığını söyleyerek havaalanını adlandırmayı reddetti.

Tıp uzmanları, koronavirüs ile enfekte olmuş kişilerin zaman zaman normal vücut sıcaklıklarına sahip olabileceğini ve hala virüs boyunca başkalarına geçebileceğini belirtmektedir. Termal kameraların yapımcıları, sistemlerinin enfekte olmuş her yolcuyu tanımlamak için garanti edilmediğini kabul eder, ancak alışılmadık derecede yüksek sıcaklıklara sahip olanları sıfırlayarak pandemiyi yavaşlatmaya yardımcı olabilir.

Virginia merkezli bir mühendislik şirketi olan Parsons Corp., havaalanlarında yolcuların sıcaklığını almak için teknolojiyi kullanmanın ötesine geçiyor.

Parsons geçtiğimiz günlerde bir yolcunun sıcaklığının yanı sıra solunum ve nabız hızlarını alabilen dokunmatik bir sağlık tarama kioskunun piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Bir akıllı telefon uygulamasına bağlanarak, kiosk diğer sağlık bilgilerini de isteyebilir.

Sağlık bilgilerine ve diğer verilere dayanarak kiosk, yolculara havaalanı güvenlik tarama hattına devam etmeleri için yeşil bir ışık verebilir veya yatılı olarak reddedilebilir.

Parsons'ın başkanı ve genel müdürü Carey Smith, Parsons'ın ABD havaalanlarıyla LAX de dahil olmak üzere kioskun test edilmesi hakkında konuştuğunu söyledi.

“Herkesin işe geri dönmesi için herkesin rahat etmesini sağlayacak çözümlere ihtiyacımız var” dedi.

Kaynak: Los Angeles Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.