Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İnsanlar Evde Kalıyorsa, Koronavirüs Neden Hala Yayılıyor?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

İnsanlar Evde Kalıyorsa, Koronavirüs Neden Hala Yayılıyor?

Ülke çapında neredeyse evde kalmak için iki ay süren Amerikalılar, pandemi öncesi yaşamlarına geri dönmeye hazırlar. Gerekli olmayan işçiler (ve kurallara uyanlar), tüm gün, her gün evde, bakkal gezileri veya sosyal olarak uzak yürüyüşler için tasarruf ediyorlar. Yine de, ABD'deki yeni COVID-19 vakalarının sayısı her gün yaklaşık yüzde 2 ila 4 oranında artmaya devam ediyor.

BB12Njuk.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

New York, Michigan ve New Jersey gibi sert isabetli bölgelerde veya Hawaii gibi küçük eyaletlerde yeni vakaların sayısı azalırken, günde sadece 1 yeni vaka düşüyor, bu rakamlar Illinois, New York, New York, Alabama.

Artışların tek bir nedeni yoktur, ancak ABD'nin kapanma (veya yapma), mevcut yeniden açma baskısı ve virüsün doğasına bağlı olarak birkaç kişi vardır.

Temel Çalışanlar

Birçok Amerikalı evde kalabilirken, temel işçiler hala her gün COVID-19'lu insanlarla temas kurabilecekleri tüm yerlere hastanelere, huzurevlerine, fabrikalara gidiyorlar.

Özellikle bakım evleri, virüsün büyük salgınlarıyla uğraşıyor. ABD'de en az 10.000 ölüm, yaşlı sakinlerin COVID-19'a oldukça duyarlı oldukları ve işçilerin genellikle hasta hastalar tarafından kuşatıldığı bakım evleriyle bağlantılıdır. New Jersey'deki bir bakım evi, polisin tesisin morgunda yığılmış 17 ceset bulduğu hasta ölümlerinin sayısından çok etkilendi.

Orta Batı'da, birkaç et işleme fabrikası çalışanları arasında sadece son birkaç hafta içinde başlayan büyük salgınlarla uğraşıyor. Iowa, Perry'deki Tyson Foods et fabrikasında, işçilerin yüzde 58'i COVID-19 için pozitif test etti. Tyson ve birkaç Smithfield et fabrikası, işçiler hastalandıkça üretimi geçici olarak kapatmak veya yavaşlatmak zorunda kaldılar ve bu da ülke çapında et kıtlığına yol açtı.

Ayrıca, bu temel işçilerin birçoğu asgari ücret almaktadır ve COVID-19 alsalar bile evde ve karantinada kalmayı göze alamazlar.

Washington Post'daki Washington'daki bir sağlık merkezinde tıbbi direktör yardımcısı J. Luis Nunez Gallegos, “İşlerini kaybetmekten korkuyorlar” dedi. “İşverenlerinin karantinaya saygı duymayacaklarından veya iki haftanın çok uzun göründüğünden ve her zaman üstesinden gelebilecek tasarrufları olmadıklarından endişe duyuyorlar.”

Ve bu temel işçiler çalışmaya devam ettikçe, COVID-19'u ailelerine eve götürme ve virüsü daha da yayma riski de taşıyorlar.

Yeniden Açma Baskısı

Şimdi, ekonomi mücadele ederken, birçok vali eyaletlerinde yavaş yavaş evdeki emirleri kaldırmaya başlıyor ve kuaför salonları, perakende mağazaları ve spor salonları gibi önemli olmayan işletmelerin yeniden açılmasına izin veriyor. Bu, çok geçmeden yeniden açmanın vakalarda başka bir artışa neden olabileceği konusunda uyarıda bulunan Dr. Anthony Fauci gibi sağlık uzmanlarının uyarılarına ve Amerikalıların çoğunun kısıtlamalara karşı hafifletildiğini gösteren anketlere rağmen oluyor.

New York Times'a göre, yeniden açılmaya başlayan birçok eyalet COVID-19 vakalarında artış görüyor. Indiana, Kansas ve Nebraska, Iowa, Minnesota, Tennessee ve Texas ile birlikte, yükselen rakamlara rağmen Pazartesi günü kısıtlamaları hafifletti.

Beyaz Saray, Nisan ayı ortasında, öngörülen ölüm sayısının Ağustos ayı sonuna kadar 100.000'den 60.000'e düştüğünü açıklayabilse de, bu tahminler artık geri döndü ve ölümlerin Haziran'a kadar 100.000'e ulaşacağı tahmin ediliyor. Çarşamba sabahı itibariyle 71.000'den fazla insan öldü.

Virüs Kalıcı

Başka bir konu da mesajlaşmadır - sosyal mesafe ilk kez Mart ortasında "eğriyi düzleştirmenin" ve COVID-19'un yayılmasını sınırlamanın bir yolu olarak vurgulandığında, insanların sahip olabileceği gibi virüsü tamamen ortadan kaldırmanın bir yolu değildi inanıyordu.

Sosyal uzaklığın gerçekte yaptığı şey, virüs iletimini hastane çalışanları için yönetilebilir bir seviyeye yavaşlatmak ve COVID-19 hastalarını uygun şekilde tedavi etmek için yeterli hastane yatağı, maske ve ekipmana sahip olmalarını sağlamaktır.

Auburn'da halk sağlığı profesörü olan Dr. Robert Norton, virüs sonunda sosyal mesafeye ve diğer güvenlik önlemlerine bağlı alanlarda yavaşlayacak olsa da, “hala dolaştığı bazı yerler olacak, bu yüzden asla ayrılmayacak,” Dr. Robert Norton Üniversite ve birkaç koronavirüs görev gücünün üyesi, daha önce İNSANLAR'a anlattı.

Ne yazık ki, virüs bir aşı hazır olana kadar, en erken yaklaşık 12 ila 18 ay içinde devam edecektir.

Koronavirüs pandemisi hakkında bilgi hızla değiştikçe, İNSANLAR kapsama alanımızdaki en son verileri sağlamaya kararlıdır. Bu öyküdeki bazı bilgiler yayınlandıktan sonra değişmiş olabilir. COVID-19 hakkındaki en son gelişmeler için, okuyucuların CDC, WHO ve yerel halk sağlığı departmanlarından çevrimiçi kaynakları kullanmaları önerilir.

Kaynak: People

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.