Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Yunus Emre: Aşkın Yolculuğu dizisi bir TRT yapımıymış, ben televizyonda yayınlandığı sırada izlemedim ama malum bu günlerde Korona nedeniyle evdeyiz, dizilere şöyle bir göz atayım dedim. Sağolsun Netflix diziyi içeriğine eklemiş ben de fırsattan istifade izledim. 

Dizi toplamda 2 sezon olmak üzere 44 bölümden oluşuyor, her bir bölümün süresi ortalama 45 dakika kadar. İnsanı sıkmadan, yormadan, gerçekten huzur veren müzikleri, özellikle ney sesiyle gerçekten de çok güzel bir dizi. Elbet hataları vardır ama ben hatalarına bakmak istemiyorum, gerçekliğini de sorgulamıyorum, yapanın, sunanın gerçekten eline emeğine sağlık. Yunus Emre bizim kültürümüz, maksat kültürümüzü tanıtmak, bildirmek ise çok da güzel yansıtmışlar. Bence herkesin izlemesi gerek. İzleyelim ki daha çok böyle yayınlarla karşılaşabilelim. Bu arada dizi sanırım televizyonda gösterildiği sırada gayet iyi takip edilmiş ve izleyicilerinin de nitelikli bir kitle olduğu gözden kaçmamış.

Konusun gelince YUnus Emre'nin Kadı Yunusluktan derviş Yunus Emre'ye doğru ilerlemesinin aşamaları anlatılıyor. Her ne kadar ben diziyi izledikten sonra Yunus Emre'nin kadılık yaptığına dair bir bilgi bulamasam da onun iyi bir medrese eğitiminden geçtiği söylediği şiirlerden bilinirmiş. Zaten Yunus Emre'nin kadılık yaptığı bilgisi sadece 18. yüzyılda yazılmış olan İbrahim Has Tezkiresi'nde geçermiş. 

Dizide Yunus, atandığı kadılık göreviyle Nallıhan'a gelir ve burada Tapduk Emre'yle kurduğu ilişki sonrasında kadılıktan istifa edip, Tapduk Emre dergahının müridi olmaya karar verir ve bir Derviş Yunus Emre yoluna girer. Dizinin ilk sezonunda konular oldukça yavaş ilerlerken 2. sezonun sonlarına doğru birden hızlanıp neredeyse 3,4 bölümde bitirilir. Yunus Emre'nin çiğlikten pişmeye geçişi çok hızla olduğu gibi yanma aşaması çok daha hızlıca ilerler ve dizi bir anda biter. E tabii bu biraz hayal kırıklığı ama sanırım Diriliş Ertuğrul dizisinin bu dönemde başlayıp çok fazla reyting almasının kurbanı olmuştur. 

Yine de iyisine kötüsüne bakmayıp izleyin derim. İzleyin yani. 

 

g1Z58QAxBi5F6dAvhX0hVxhR8hZxqFI6XbV8fd_8

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.