Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerikan Başkanlık Seçim Anketinde Biden Trump'ın 8 Puan Önünde Çıktı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

POLITICO Medya'nın Seçim Tahmini: Komuta Biden'a Geçecek, Senato ise el değiştirebilir

2020 seçimleri, Amerikan siyasetinde baş döndürücü bu yıla yakışan kaotik bir oy sayımı uyarısı ve sallantılı bir eyalet gezisi çılgınlığıyla sona eriyor.

BB1aBR69.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ama gürültüyü bir an için kısın ve son derece istikrarlı bir başkanlık yarışmasıyla baş başa kalırsınız. Aynı şey POLITICO’nun Seçim Tahmini için de geçerlidir.

Joe Biden, modern siyasetin hiper-kutuplaşmış çağında tipik olarak görülmeyen türden bir ulusal avantaja sahip olan Başkan Donald Trump'ı devirmek için hâlâ favori. Bu büyük liderliğe rağmen, savaş alanındaki eyaletlerdeki yarış daha yakın, ancak kamuoyu ve özel anketler, cumhurbaşkanının Seçim Günü'ne giden önemli bir mazlum olduğunu gösteriyor.

Demokratlar, Senato'yu devirmek için biraz favoriler, ancak Cumhuriyetçilerin Kongre'nin üst meclisini Beyaz Saray'dan daha net tutmak için daha net bir yolu var.

Bu arada Demokratlar, muhtemelen bir zamanlar kırılgan olan Meclis çoğunluklarına katkıda bulunacaklar, çünkü Cumhuriyetçiler muhtemelen 2018 ara dalgasının ardından ek bir zemin bırakacaklar.

Tahmin, düzinelerce stratejist, operatör ve anketörle yapılan görüşmelerin yanı sıra kamu ve özel seçimleri, oy verme eğilimlerini ve kampanya finansmanı ve reklam verilerini incelemeye dayanan bir yıllık raporlama projesinin sonucudur.

Tahminin en zorlu unsuru, haritadaki değişen katılım oranlarının etkisini ve seçmenlerin sandık başına erişimiyle ilgili telafi edici eğilimleri ölçmektir. Devamsızlık ve şahsen erken oy verme oranlarının artmasının yanı sıra bu seçime olan ilginin patlaması, katılımın 2016'dan çok daha yüksek olacağı anlamına geliyor.

Bu durum, 2016 seçimlerinin tamamında olduğundan daha fazla oy pusulasının erken oylamada kullanıldığı Teksas'ta zaten geçerli.

Aynı zamanda, gerçekte kaç oy sayılacağına dair sorular var. Bu seçimde postayla oy pusulalarının katlanarak artması, önemli ölçüde daha yüksek ret oranları olacağı anlamına geliyor. Posta yavaşlamaları, bazı önemli yerlerde oy pusulalarının zamanında teslim edilmesini etkileyebilir. Trump liderliğindeki Cumhuriyetçiler, özellikle koronavirüs pandemisine veya posta hizmetindeki sorunlara yanıt olarak yetkililerin devamsızlık oylamasına ilişkin kuralları serbestleştirdiği bazı eyaletlerdeki postayla oy pusulalarının kabulünü kısıtlamaya çalışıyorlar.

Bu faktörleri ölçmek daha zordur ve sonuca bir miktar belirsizlik eklerler.

Başkan: Yalın Demokrat

Son tahmin, başkanlığı kazanmak için ihtiyaç duyduğu 270'in hemen üzerinde olan Biden'e eğilimli 279 seçim oyu göstermeye devam ediyor. 163 seçim oyuna sahip olan Trump'ın hâlâ, toplamda 96 seçmen oyu alarak tüm geri tepme eyaletlerini kazanması ve ardından en az bir Demokratik eğilimli devlet eklemesi gerekiyor.

Atışlar Arizona, Florida, Iowa, Kuzey Carolina, Ohio ve yeni bir katılımcı: Georgia.

Demokratlar, güçlü Latin katılımına ve varoşların Cumhuriyetçilerden uzaklaşmaya devam etmesine büyük ölçüde bel bağladıkları Arizona'daki şansları konusunda iyimserler. Bu, yoklaması zor bir durum ve bunun bir karışıklık olarak kalması için yeterince şüphe var.

Florida'da anketlerin esasen berabere kalan bir yarış gösterdiği başka bir fotoğraf bitişi gibi görünüyor. Bir Biden zaferi büyük olasılıkla bir ticaretin sonucu olacaktır: İspanyol seçmenler arasında, özellikle Güney Florida'da, koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen beyaz yaşlılarla daha güçlü bir performans sergilerken, bir miktar zeminden vazgeçmek.

Her iki taraf da Iowa'da yarışın bu hafta sonu Des Moines Register / Mediacom anketinin gösterdiğinden daha sıkı olduğunu düşünüyor ve Biden'in Ohio'ya 11 saatlik ziyareti, kampanyasının, seçmenlerin Cumhuriyetçiler için sert bir şekilde ayrıldığı başka bir eyalette Trump'ın önüne geçme şansı olduğuna inandığını gösteriyor. son kez.

Georgia, geri tepme sütununa yeni bir ek ve anketler, Trump ve Biden'ın orada çıkmaza girdiğini gösteriyor. Her iki adam da yarışın son haftasında ziyarete gitti ve eski Başkan Barack Obama Pazartesi günü Biden için orada olacak.

Buna karşılık, Biden, Kuzey Carolina'daki anketlerde genellikle Trump'a liderlik ediyor, ancak yarışın yazı tura atılmasına yakın olduğu düşünülüyor.

Trump bu savurganlıkları silip süpürse ve Demokratik eğilimli bölgelerdeki bazı yakın anket verilerine ve sağlam erken oy sayılarına rağmen Yalın Cumhuriyetçi sütununda kalan Teksas da dahil olmak üzere tüm eyaletlerini elinde tutsa bile, yine de Yalınlardan en az birine ihtiyacı var. Demokratik devletler.

En iyi şansı, yüksek kaliteli anketlerin kapanış turunun Biden için orta tek haneli bir liderlik gösterdiği Pennsylvania'da görünüyor. Her iki kampanya da hiçbir şeyi şansa bırakmıyor: Biden son iki gününü orada geçiriyor - Cleveland'a hızlı bir gezinti - Trump Cumartesi'yi ziyaret etti ve Pazartesi günü geri dönüyor.

Kaynak: POLITICO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

2020 Seçim: Seçim Günü tüm gözler bu 6 eyalette olacak. İşte bildiklerimiz.

Salı günkü seçimlerde ve muhtemelen sonraki günlerde altı eyalete diğerlerinin üzerinde göz kulak olmak isteyeceksiniz.

BB19WF3o.img?h=1210&w=1064&m=6&q=60&o=f&

Bu eyaletler - Wisconsin, Michigan ve Pennsylvania'daki Great Lakes savaş alanları ve Arizona, Florida ve Kuzey Carolina'nın Sunbelt savaş alanları - Cumhuriyetçi Donald Trump'ın mı yoksa Demokrat Joe Biden'ın bir Seçim Koleji çoğunluğunu ele geçirip geçirmediğini belirleme olasılıkları diğerlerinden daha muhtemel.

Wesleyan Media Project'e göre, kampanyanın kapanış haftalarında başkanlık reklam savaşlarındaki en iyi 15 pazarın her birini oluşturuyorlar. Ve Salı gününe kadar Trump ve Biden'ın en son ziyaretlerini yaptıkları yer burası.

Güne daha akıllıca başlayın. Her sabah ihtiyacınız olan tüm haberleri gelen kutunuza alın.

Bu altı eyalet, kazanmak için gereken 270 seçim oyundan 101'ini temsil ediyor.

Bu yarışma, Wisconsin, Michigan ve Pennsylvania'da 80.000'den az oyla başkanlığa karar verdiğinde 2016 yılına yakınsa, bu eyaletlerin gerilimin çoğunu yeniden sağlamasını bekleyin.

Bu eyaletlerin çoğunda salgının ortasında erken oylama patladı. ABD Seçimleri Projesi'ne göre Florida ve Kuzey Carolina 2016 katılımlarının% 90'ını geçerken Arizona% 80'i, Wisconsin% 60'ı ve Michigan% 50'yi geçti.

Wesleyan'a göre, adaylar ve gruplar tarafından Nisan ayından bu yana başkanlık reklam harcamalarında 1.5 milyar dolar ile TV harcamaları çizelgelerin dışında. Trump, dijital reklamcılığa Biden'dan daha fazla para harcadı ve Biden, televizyonda Trump'ı geride bıraktı.

Biden, Ekim ayında TV'de önemli bir harcama avantajı elde etti. Ve ulusal anketlerde ortalama 8-9 puanlık bir liderliği elde etti.

Yine de, bazı önemli savaş alanlarındaki liderliği çok daha küçüktü.

Diğer eyaletler, doğu Nebraska'daki (kazanan her şeyi alan eyalet değildir) kongre bölgesinden Georgia, Minnesota, Iowa ve hatta belki Teksas'a kadar bazı seçim senaryoları altında kritik olabilir.

Ancak dikkatler öncelikle Salı gecesi bu altı eyalette olacak.

Altı savaş alanı, reklam için ilk 20 pazarın 18'ini oluşturuyor
12-25 Ekim arasındaki toplam yayınlar:

Michigan

Anahtar savaş alanları:

Dört yıl önce maviden kırmızıya dönen tüm savaş alanı eyaletleri arasında, Michigan hala büyük olasılıkla Demokrat adayı desteklemeye geri dönüyor gibi görünüyor.

Son anketler, Biden’ın ortalama liderliğini yaklaşık yüzde 6,5 puana düşürdü, ancak bu hala Hillary Clinton’ın dört yıl önce seçime girdiği görünüşteki uç noktadan daha büyük. En son Detroit Free Press anketinde Biden, Trump'ın% 48 -% 41'inin son haftasonuna gitmesinin önüne geçti. Dört yıl önce, Trump Michigan'ı 10.704 oyla - veya oyların yaklaşık% 1'inin yaklaşık onda ikisiyle - kazandı.

Yine de Trump, Michigan'da kazanabileceğine inanan biri gibi, Muskegon, Lansing'de ve Cuma günü Detroit dışındaki Oakland County'de son birkaç haftadır mitingler düzenleyen biri gibi kampanya yürütüyor. Banliyölerde Biden’ın görünen ucunu kesebilirse, bu bir fark yaratabilir. Trump ayrıca kampanyanın son günlerinde, 2016'daki başarılı kampanyasını tamamladığı Grand Rapids'teki Pazartesi gecesi mitingi de dahil olmak üzere üç gezi daha planladı.

Bu arada Biden, Grand Rapids, Southfield (Oakland County'de) ve Detroit'teki duraklarıyla eyaleti de hafife almıyor. Cumartesi günü Flint'e gitti ve kampanya için eski patronu eski Başkan Barack Obama ile Detroit'e döndü. Henüz devamsız oy pusulalarını kullanmamış seçmenleri, iade noktalarında veya sandıklarda bunu bizzat yapmaya çağırdılar.

Connecticut'taki Wesleyan Üniversitesi'nde kampanya harcamalarını izleme çabası olan Wesleyan Media Project'e göre, Demokratlar ayrıca 12-25 Ekim tarihleri arasında Michigan'ın medya pazarlarında 18.100 reklam spotu yayınlayarak eyalete televizyon reklamlarıyla saldırıyorlar. Bu, aynı dönemdeki yaklaşık 5.700 Trump yanlısı / Biden karşıtı noktaya benziyor. Bu dönemde kampanyalar ve müttefikleri birlikte reklamlara yaklaşık 18,6 milyon dolar harcadı ve daha fazlası yalnızca Florida ve Pennsylvania'da harcandı.

Eşi görülmemiş bir sayı olan 2,6 milyondan fazla oy pusulasının iade edilmesiyle seçim gecesinin nasıl geçeceğinden kimse emin değil. Michigan Dışişleri Bakanı, bu kadar büyük bir sayıyı işlemeye hazırlanmalarına yardımcı olmak için yerel katiplerle birlikte çalışıyor, ancak son bir çetenin bilinmesine günler kalabileceği konusunda uyardı.

Başka bir mahkeme müdahale etmedikçe, katiplerin saat 8'e kadar eksik oy pusulalarını alması gerekir. Seçim Günü. Ancak mahkeme, katiplere seçimden bir gün önce posta damgasına sahip oldukları sürece oy pusulalarını saymaları için iki haftaya kadar süre veren daha önceki bir kararı bozdu.

- Todd Spangler, Detroit Free Press

Real Clear Politics anket ortalaması

Oylama ortalamasında 14 günlük değişiklik

Şu anki durum

Wisconsin

Anahtar savaş alanları:

Dört yıl önce zar zor kazandığı bir devlete tutunmak için öfkeli bir çaba içinde, Trump, yükselen bir koronavirüs vakasının ortasında Ekim ayında Wisconsin'i beş kez ziyaret etti, güney Wisconsin'e, Milwaukee'nin Cumhuriyetçi banliyölerine, hareketli batı Wisconsin'e, tarihi savaş alanı. Green Bay ve Kenosha şehri.

Biden, Ekim ayında eyalete yaptığı tek ziyaretini Cuma günü yaptı, ancak kapanış haftalarda TV reklamlarında Trump'ı kolayca geride bıraktı. Ve ankette sürekli olarak liderlik ediyor.

Eyaletin Marquette Hukuk Fakültesi tarafından yapılan önde gelen anketinde Mayıs ayından bu yana altı anket yapıldı. Dikkat çekici bir şekilde, salgının ve protestoların merkez üssü Wisconsin ile 2020 krizlerine rağmen neredeyse hiçbir değişiklik olmadı. Biden her seferinde 4 ila 6 sayı önde oldu. Diğer bazı anketlerde liderliği daha fazla.

Başkan ziyaretlerinde pandemiyi küçümserken, Wisconsin vakalar ve hastaneye yatışlar için kayıtlar oluşturuyor. Eyalet üniversitesinin dereceli futbol takımı Wisconsin Badgers Üniversitesi, 31 Ekim'de Nebraska'ya karşı oynadığı maçı, birden fazla oyuncu ve koç pozitif çıkınca iptal etmek zorunda kaldı.

Bu yüksek katılımlı eyalet, seçim gününden önce yaklaşık 1,9 milyon oy kullandı - 2016 oylarının% 60'ından fazlası. Anketler, Biden'ın halihazırda oy vermiş olanlar arasında kolayca önde olduğunu gösterdi, ancak Trump'ın Seçim Günü'nde oy vermeyi planlayanlar arasında büyük bir avantajı var.

Diğer savaş alanları gibi, Wisconsin de şehirlerdeki Demokratik katılımın, Trump'ın küçük kasabalar ve kırsal bölgelerdeki olağanüstü gücünün ve başkanın banliyö seçmenleri nezdindeki siyasi kırılganlıklarının bir sınavı olacak.

Eyalet yasaları, yerel memurların Seçim Günü öncesinde eksik oy pusulalarını işlemesine izin vermediğinden, çetenin özellikle eyaletin en büyük şehri Milwaukee'de Çarşamba gününe kadar kalması bekleniyor. Milwaukee’nin oylarının çoğunluğu devamsız kalacak ve seçim günü oylamasından ayrı olarak sayılacak. Son çetele Çarşamba günü erken saatlere kadar gelmeyebilir.

- Craig Gilbert, Milwaukee Journal Sentinel

Real Clear Politics anket ortalaması

Oylama ortalamasında 14 günlük değişiklik

Şu anki durum

Pensilvanya

Anahtar savaş alanları:

Pennsylvania’nın 20 seçim oyu yarışı daha sıcak olsaydı, çeliği eritebilirdi.

Son haftalarda, Trump ve Biden, Trump'ın 2016'da sadece 44.300 oyla kazandığı Keystone State'i ele geçirme girişimlerini artırıyor.

Biden, Philadelphia'da bir belediye binası düzenledi ve Erie ve Lancaster'ı ziyaret etti ve kampanyası Cuma günü, eşi Jill'in, Senatör eşi Kamala Harris ve kocası Doug Emhoff'un Pazartesi günü Pennsylvania'yı ahır fırtınası yapacak ve “dört bir yanından geçip gideceğini duyurdu. eyalet."

Bu arada, Trump eyalette haftalık bir varlık haline geldi ve bazen bir günde iki veya daha fazla mitinge katıldı. Perşembe günü, Trump veya onun yerine geçen anneleri Pennsylvania'yı 10 kez ziyaret etti.

Biden'in ziyaretlerinde, yaklaşık 8.800 ölüm ve 200.000'den fazla insanın enfekte olduğu bir eyalette COVID-19 salgınına verdiği yanıt için Trump'ı dövdü.

Trump, seçmenlerin korkularını, Biden'ın sosyalist ve fosil karşıtı yakıt politikalarıyla ekonomiyi mahvedeceği ve suçun artmasına izin vereceği konusunda uyararak oynadı.

Biden'a yönelik kanun ve düzen saldırıları, protestoların, polisin 26 Ekim'de akıl hastalığından muzdarip ve bıçaklı bir Siyahi bir adamı vurup öldürmesinden sonra patlak verdiği Philadelphia çevresinde yalnızca arttı.

ElectProject.org'a göre, yaklaşık 3,1 milyon Pennsylvania seçmeni, genel seçimler için postayla veya gıyaben oy pusulası istedi ve 2,1 milyon oy pusulası 29 Ekim'e kadar iade edildi. Bunlara 1,4 milyon Demokrat, 467,000 Cumhuriyetçi ve 202,700 bağımsız seçmen dahil.

Geçen hafta, pek çok ilçenin - çoğu sınırlı kaynaklara sahip daha küçük - Çarşamba sabahına kadar postayla oy pusulalarını saymaya başlamayacağı bildirildi. Pennsylvania ile birleştiğinde, oy pusulalarının Salı gününe postalanması ve 6 Kasım'a kadar geri gönderilmesi halinde sayılmasına olanak tanıdığından, savaş alanı durumundaki sonuçlar, seçimden bir hafta veya daha uzun bir süre sonrasına kadar bilinmeyebilir.

Son zamanlarda yapılan iki anket, Biden'ın, Demokrat rakip ve Scranton yerlisinin tutarlı ancak dalgalı bir avantaja sahip olduğu Pennsylvania'da Trump karşısında liderliğini sürdürdüğünü gösterdi.

Franklin & Marshall College Anketinde Biden, Trump'a% 50 ila% 44 oranında liderlik ederken, Quinnipiac Üniversitesi anketinde Biden% 51'den% 44'e yükseldi. RealClearPolitics.com, Biden’ın Pennsylvania anketinde Cuma günü 3,6 puanla ortalama lideri oldu.

Wesleyan Media'ya göre, her iki adayın televizyon parası Pennsylvania'da akmaya devam ediyor, eyaletteki altı pazar - Philadelphia, Pittsburgh Johnstown, Erie, Harrisburg ve Wilkes-Barre - 12 Ekim'den bu yana reklam harcamalarında ilk 25'te yer alıyor. Proje.

- J.D. Prose, USA TODAY Network - PA State Capitol BureauTimes

Real Clear Politics anket ortalaması

Oylama ortalamasında 14 günlük değişiklik

Şu anki durum

kuzey Carolina

Anahtar savaş alanları:

Biden'ın arkasında o kadar çok mavi eyalet Seçim Kurulu oyu var ki siyaset bilimciler onun Kuzey Carolina'yı kaybetmeyi göze alabileceğini söylüyorlar, ancak Trump'ın zafere giden yolu Tar Heel eyaleti olmadan son derece zor olacak.

Biden Kuzey Carolina'yı görmezden geldiğinden değil - ondan çok uzak.

Cuma akşamı Biden'ı Kuzey Carolina’nın muhtemel seçmenleri arasında zar zor önde gösteren anketlerle - ve hattaki 15 Seçici Kurul oyuyla - her iki kamp da bölgeyi kampanya etkinlikleri ve reklamlarla doldurdu. Trump o kadar sık ziyaret etti ki, bir adam şaka yaptı ve başkanın emlak vergilerini ödemeye başlaması gerektiğini söyledi.

Harris Pazar günü daha küçük şehirlerde iki durak yaptı. Trump aynı gün Kuzey Carolina'da toplandı ve Pazartesi günü başka bir durağı planladı - dokuz gün içinde Kuzey Carolina'ya üçüncü ve dördüncü ziyaretleri (Fort Bragg'da Özel Kuvvetler askerleriyle özel olarak buluşmak için dört duraktan biri olmasına rağmen, teknik olarak dikkate alınmadı) bir kampanya etkinliği olmak).

Wesleyan Media Project tarafından yapılan reklam harcaması analizi, Biden ve Trump'ı tanıtan televizyon reklam harcamalarının 9 Nisan'dan 25 Ekim'e kadar Kuzey Carolina'nın beş televizyon pazarında 68 milyon dolardan fazla olduğunu söylüyor. (Toplam, batı Kuzey Carolina'yı içermiyor çünkü bu alan bir Merkezi Güney Carolina'da bulunan bir televizyon pazarının.)

Yarışın ne kadar yakın olabileceğine dair bir işaret: Ekim ayında her iki aday da nispeten küçük bir seçmen grubuna ulaştı: Kuzey Carolina'nın Lumbee Kabilesi.

Robeson County'de 27.000'den az Yerli Amerikalı seçmen veya eyaletteki 7,35 milyon kayıtlı seçmenin yaklaşık% 0,36'sı var. Sayı, Demokrat Barack Obama’nın 2008’de Kuzey Carolina’da 14.177 oyluk zafer marjı ile kıyaslanana kadar önemsiz görünüyor.

Erken oylama Cumartesi günü Kuzey Carolina'da sona erdi. Pazar günü öğleden sonra, 4.54 milyon Kuzey Carolinalı oy pusulalarını erken oylama ve postayla oylama yoluyla attı. Bu, kayıtlı seçmenlerin yaklaşık% 62'si ve 2020'nin seçim öncesi oy toplamı, 2016 genel seçimlerinde toplam katılımın yaklaşık% 96'sını oluşturuyor.

Democracy Fund + UCLA Nationscape projesi tarafından yapılan bir anket, Biden'in Kuzey Carolina seçmenlerinin% 78'inin Seçim Günü öncesinde oy verdiğini, Trump seçmenlerinin ise% 59'unun oy verdiğini tahmin ediyor. Geri kalanı Seçim Günü oylamayı planladı.

- Paul Woolverton, kıdemli Kuzey Carolina muhabiri

Real Clear Politics anket ortalaması

Oylama ortalamasında 14 günlük değişiklik

Şu anki durum

Arizona

Anahtar savaş alanları:

Arizona Ekim ayına hafifçe Biden'e eğilerek girdi ve küçük bir seçim liderliğiyle Seçim Günü'ne girdi.

Genellikle Cumhuriyetçi olan devlet, bu yıl 16 ile büyük parti adaylarının ziyaretlerinde büyük olasılıkla bir rekor kırdı. Yalnızca Ekim ayında, biletlerin dört üyesi toplam yedi kez ziyaret etti.

Anket, nedenini gösterir:

FiveThirtyEight’ın anket ortalamalarına göre, Biden 1 Ekim’de Arizona’da 3,9 puan önde oldu. Cuma günü 3 sayı oldu. Real Clear Politics, Biden'ın sandık ortalamasında ay başında 3 puan önde olduğunu gösterdi ve yarış Cuma günü berabere kaldı.

İLGİLİ: Arizona bir zamanlar Cumhuriyetçiler için kesin bir bahisti. Şimdi seçimde önemli bir salıncak durumu

Partizan olmayan üç önde gelen siyasi analist, devleti Biden'e eğilimli olarak değerlendiriyor, ancak kayıtlı Cumhuriyetçiler, eyaletin rekor kıran erken oylamasında kayıtlı Demokratlarla eşleşmeye yakın.

Wesleyan Media Project tarafından izlenen rakamlara göre Phoenix, Ekim ayının son iki haftasında ülkede Trump'ın yeniden seçim kampanyasını hızlandıran en çok reklamı gördü. Phoenix, aynı aralıktaki Biden yanlısı reklamlar listesinde dördüncü sırada.

Arizona’nın oy pusulalarının% 80’inden fazlası erken atılacak ve yetkililer bunları günler önce saymaya başladı. Bu sonuçlar akşam 10'dan kısa bir süre sonra açıklanmalıdır. EST Salı günü.

İmza doğrulama süreci nedeniyle Seçim Gününde teslim edilen erken oyların sayılması günler sürebilir, yani eyalet çağrıya çok yaklaşırsa, son oylamanın gelmesi günler alabilir.

Arizona’nın 2018 ABD Senatosu yarışının galibinin resmen bilinmesi altı gün sürdü.

- Ronald J. Hansen, Arizona Cumhuriyeti

Real Clear Politics anket ortalaması

Oylama ortalamasında 14 günlük değişiklik

Şu anki durum

Florida

Anahtar savaş alanları:

Seçim Günü'ne giden Florida, Salı günü kesin sonuçlara ulaşabileceği için yakından izleniyor.

Diğer esnek eyaletler posta oylarını birkaç gün sayarken, Florida seçimden haftalar önce posta oylarını saymaya başlar ve sonuçları daha erken rapor etmesine izin verir.

Trump Florida'yı kaybederse, oy pusulaları Seçim Günü'nden sonra sayılırsa, başka bir yerde seçim sonuçlarına itiraz etmesi daha zor olacaktır. Ancak anketler, cumhurbaşkanının devleti taşıma şansının yüksek olduğunu gösteriyor.

Geçen hafta Florida anketlerinin Real Clear Politics ortalaması, Trump'ın Nisan ayından bu yana ilk kez Biden'a liderlik etmesine neden oldu. Pazar günü Biden, anket ortalamasında yüzde 1,4 puan yükseldi ve Trump için çok uzak bir mesafede.

İLGİLİ: Florida yine hareketli bir eyalet. Bu savaş bölgesi bölgeleri yarışa karar verebilir.

Trump ve Biden, son dönemde eyalette düzenli olarak kampanya yürütüyor. Yarışın son 10 günü, Trump'ın Palm Beach'te oy kullandığını, eski Obama'nın Miami ve Orlando'da araba mitingleri düzenlediğini, Biden'in Tampa ve Broward County'ye gittiğini ve Trump'ın Tampa mitingi için geri döndüğünü gördü.

Florida, 29 Seçici Kurul oyu ile en büyük hareketli eyalettir. Daimi ikametgahı Palm Beach'te olan Trump için kazanması gereken bir şey. Biden eyaleti kaybedip yine de kazanabilir, ancak Florida'nın bir nakavt yumruk atmasını umuyor.

Geçen hafta Broward County'deki kalabalığa, "Tam burada Florida'da, bu sana kalmış, anahtarı sen tut," dedi. "Florida maviye dönerse, biter, biter."

Günün ilerleyen saatlerinde Trump, Tampa'daki kalabalığa “Florida'yı kazanacağız ve dört yıl daha kazanacağız” dedi.

–– Zac Anderson, Sarasota Herald-Tribune

Real Clear Politics anket ortalaması

Oylama ortalamasında 14 günlük değişiklik

Şu anki durum

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump, Biden otobüsünü çevreleyen Teksas sürücülerini savunurken, başkanın destekçileri New York ve New Jersey'deki trafiği engelliyor.

BB1aB0EK.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Son birkaç gün içinde birkaç örnekte, Başkan Trump'ın destekçileri trafiği aksattı. Cuma günü Teksas'ta, Trump destekçileri bir Biden kampanya otobüsünü çevreledi ve Pazar günü New York ve New Jersey'de, Trump destekçileri iki ana karayolundaki trafiği durdurdu.

Pazar günü F.B.I. Bay Biden'ın ekibini "yoldan çıkarmak" için bir çaba olarak tanımladığı Teksas olayını araştırdığını söyledi.

Ancak Bay Trump, Pazar gecesi Twitter'da yaptığı bir gönderide, "Bana göre bu vatanseverler yanlış bir şey yapmadı. Bunun yerine FBI ve Justice, Demokratların yönettiği şehirlerimizi yakıp halkımıza zarar veren ANTIFA'nın teröristlerini, anarşistlerini ve ajitatörlerini araştırmalı! "

Ve sözcüsü Jason Miller, New York ve New Jersey olayları hakkında sorulduğunda, benzer bir savunma yaptı ve "Washington şehir merkezindeki işletmelerin kanunsuz, şiddet yanlısı Biden destekçilerinin ayaklanma ve isyan beklentisiyle pencerelerini açmak zorunda kalmasından daha fazla endişe duyduğunu söyledi. Salı gecesi yağma. " Bunun olacağını önerecek hiçbir şey yoktu.

Cuma günkü Teksas olayında, Trump bayrakları ve işaretleri taşıyan çok sayıda araç, San Antonio'dan Austin'e giden bir Biden-Harris sefer otobüsünü çevreledi ve Demokrat yetkililerin raporlarına göre Biden kampanyasını iki olayı iptal etmeye zorladı.

Pazar günü Philadelphia'daki bir kampanya durağında Bay Biden, "Bundan çok daha iyiyiz" dedi. "Biz kim olduğumuz değil. Ve onu değiştirmeliyiz. "

Ardından, Pazar günü, Bay Trump'ın destekçilerinin karavanları, Seçim Günü'nden sadece iki gün önce New York metropol bölgesindeki en işlek karayollarından ikisinde trafiği tıkayarak Gov. Mario M. Cuomo Köprüsü ve Garden State Parkway'i ablukaya aldı.

Sürücüler tarafından çekilen videolar, başkanın destekçilerinin Hudson Nehri üzerinden Interstate 287'yi taşıyan ve şu anki vali Andrew M. Cuomo'nun babası olan köprünün batıya giden şeritlerinin ortasına park ettiğini gösteriyor.

Bazıları yağmurda araçlarından indi ve sürücüler kornalarını çalarken Trump pankartlarını ve Amerikan bayraklarını salladılar.

Bölüm, öğleden sonra saatlerinde meydana geldi ve karavan, Tappan Zee Köprüsü'nün yerini alan ve Rockland ile Westchester ilçelerini birbirine bağlayan açıklığa doğru yola çıkmadan önce New York, Tarrytown'daki eyaletler arası omuzda sıraya girdi.

Rockland County'yi temsil eden bir Demokrat olan Eyalet Senatörü David Carlucci, köprüdeki ablukayı "saldırgan, tehlikeli ve umursamaz" olarak nitelendirdi ve bireylerin "kendilerine ve başkalarına tehlike oluşturmasına neden oldu."

Bay Carlucci, "New York Eyalet Polisi bu bireyleri teşhis etmek ve onları suçlamak için çalışmalı" dedi. "Hepimizin bir başkan adayına destek gösterme hakkına sahibiz, ancak başkalarını tehlikeye atma ve yasayı çiğneme hakkımız yok."

New York Eyalet Polisi sözcüsü William Duffy, askerlerin protestoları izlediğini, ancak tutuklama olmadığını söyledi.

"Köprü asla kapatılmadı," dedi Bay Duffy, trafiğin düzeldiğini de sözlerine ekledi. Eyalet polisine göre trafik üç kez kısaca durdurulmuştu.

New Jersey'de, videolara ve yerel basında çıkan haberlere göre, bir Trump destekçileri kervanı, Güney Amboy'daki Cheesequake Servis Bölgesi yakınlarındaki Garden State Parkway'in kuzeye giden şeritlerinde trafiği karıştırdı.

New Jersey Eyalet Polisi, yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Pazar günkü aksamalar, seçimle ilgili artan gerilimin ortasında geldi.

Gürcistan'da Demokratlar, Floyd County'de şahsen bir etkinlik yerine sanal bir basın toplantısı düzenlemeye karar verdiklerini ve burada Bay Trump'ı koronavirüs salgını sırasında Roma ilçe koltuğunda büyük bir miting düzenlediği için eleştirmek istediklerini söylediler. Demokrat yetkililer, Bay Trump'ın mitingiyle çekilen kasabada olası bir "büyük milis varlığı" konusunda endişelendikleri için yüz yüze bir etkinlik düzenlememeyi seçtiklerini söylediler.

Roma'da bir Demokrat ve şehir komiseri olan Wendy Davis, “Korku ve nefret ateşi üzerine yakıt döküyor gibi görünüyor” dedi. “Bugün bela arayan insanlar olabileceğine inanmak için nedenlerimiz var ve kolluk kuvvetlerindeki arkadaşlarımız, olması gerektiği gibi burada yerel olarak başkanı korumakla meşguldü. Bir çok ihtiyatla, gerginliği azaltacağız dedik. "

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Televizyon Yıldızı John Oliver, seçmenlere oy vermeden önce Trump'ın Koronavirüsle başa çıkmadaki 'muazzam f --- up'larını hatırlamalarını istedi

John Oliver, HBO'nun Last Week Tonight adlı programında koronavirüs salgınına çok yer verdi, ancak kendisi ve yaratıcı ekibi, yaklaşan seçimler ışığında Pazar gecesi bölümünün tekrar konuya adanması gerektiğini düşünüyor.

Başkan Donald Trump, çeşitli vesilelerle, COVID-19 cevabında kendisini "muazzam" ve "A artı" olarak derecelendireceğini ve ABD'nin yüzde 4'üne sahip olmasına rağmen "daha fazlası olamazdı" iddiasında bulunacağını söyledi. dünya nüfusu, dünya koronavirüs vakalarının yaklaşık dörtte birine sahip. "Ve eğer 'Ah hadi! Trump'ın bu salgını tetiklediğine kim inanmıyor?' gerçek şu ki, pek çok seçmen ona şüpheden faydalanmaya fazlasıyla isteklidir. "

Oliver, bu ruhla dinleyicilere şunları söyledi: "Siz veya tanıdığınız biri de 'daha fazla bir şey yapılamaz' diye düşünüyorsa, özellikle daha fazlasının yapılabileceği üç önemli alana bir göz atmaya değer. hazırlık, koordinasyon ve iletişim. " Trump'ın yanıtı, "o kadar büyük bir felaket oldu ki, zaten unutmuş olabileceğiniz çok büyük sorunlar var. Amerikalı vatandaşları koronavirüsle dolu bir yolcu gemisinde bırakmamız gerektiğini önerdiği zamanı hatırlayın çünkü Ülkedeki olumlu vaka sayısı ve 'sayıların nerede olduğunu' beğendi? Bu delice, değil mi ?! "

Oliver, Trump'ın hazırlıktan nasıl başarısız olduğu konusunda, "önceki başkanların yıllardır böyle bir tehdidin farkında olduklarını" kaydetti. 2005 yılında, Başkan George W. Bush bir salgın müdahale planı geliştirdi. 2014'te Başkan Barack Obama, pandemiye hazırlıklı olma konusunda bir konuşma yaptı ve "her ikimizin de ölümcül olan hava kaynaklı bir hastalığa sahip olduğu bir zaman olabilir ve muhtemelen gelecek" dedi. 2015 yılında Obama, Küresel Sağlık Güvenliği ve Biyolojik Savunma birimini kurdu. Trump yönetimi daha sonra Obama'nın pandemiye hazırlık ekibini dağıtmaya devam etti, Çin'de faaliyet gösteren Hastalık Kontrol Merkezi'ndeki personeli üçte ikiden fazla azalttı ve diğer ülkelerdeki bilim insanlarını bir tehdidi tespit etme ve bunlara yanıt verme konusunda eğiten bir salgın erken uyarı programını sona erdirdi. COVID-19 gibi. .

BB1aCt3x.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

"Ve pandemi başladığında bile," dedi Oliver, "Trump'ın bunu ciddiye alması korkunç derecede uzun zaman aldı."

Sunucu, izleyicilerine COVID ile ilgili ilk kamuya açık haberlerin 31 Aralık 2019'da yayınlandığını ve Trump'ın sağlık ve insan hizmetleri sekreteri Alex Axar'ın konuyu tartışmak için 18 Ocak'a kadar başkanla bir toplantı yapamayacağını hatırlattı. The Washington Post'a göre. "Sonra, Trump, 26 Şubat'ta ABD'de toplum yayıldığını öğrenmesine rağmen virüsün ortadan kalkacağını ima etti - test sürecimizdeki kusurlar nedeniyle bir ay kaybetmemiş olsaydık daha önce bildiğimiz bir şeydi. Düzeltmesi son derece yavaştı, "diye devam etti Oliver. "Ve yine de, tüm bunlara rağmen, Trump ne yapmadığı önemli olmadığını iddia etmeyi seviyor. Asıl önemli olan bu."

Oliver, Trump'ın Çin'e seyahat yasağı koyduğu için kendisini övdüğü çeşitli kamuya açık sahnelerden görüntüler aldı. "Trump'ın anlattığını dinlemek için Çin'den seyahatleri ve yapılan işleri yasakladı!" Oliver, seyahat kısıtlamalarının ABD'nin ilk doğrulanmış COVID-19 vakasını almasından ve 45 ülkenin Çin'e seyahat kısıtlamaları getirmesinden iki hafta sonra nasıl yürürlüğe girdiğine dikkat çekti.

Oliver, "Bu 'yasağın' bazı önemli istisnaları vardı," ABD vatandaşlarının, sakinlerinin ve yakın aile üyelerinin hala Çin'den ülkeye gelmesine izin vermek de dahil olmak üzere, bu da oradan oradan 40.000 kişinin daha içeri girdiği anlamına geliyor. yasağının uygulandığı ilk iki ay. " Mount Sinai Hastanesi, virüsün erken merkez üssü haline gelen New York City'deki ilk vakaların öncelikle Avrupa ve yerel kaynaklardan geldiğini belirledi. Trump nihayet bu ülkeler için seyahat kısıtlamalarını yürürlüğe koyduğunda, olaydan altı hafta sonraydı ve "bazı Amerikalıların ülkeye geri dönmesine izin verilmeyecekmiş gibi yanlış bir şekilde ses çıkardığı kaotik bir Oval Ofis konuşmasında geldi. tahmin edilebilir sonuçlar. "

Oliver'ın segmentinde açılacak çok şey var, gazeteci Bob Woodward'ın, COVID-19'un ölümcül etkilerini Şubat ayına kadar bildiğini itiraf eden Trump'ın lanet ses kayıtlarından bahsetmeye gerek yok.

Kaynak: Entertainment

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Donald Trump Taraftarlarının İnternet Saldırısına Uğrayan Lady Gaga Onlara Cevap Verdi

BB1aCwEq.img?h=727&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Joe Biden’ın kampanyası, Lady Gaga ile Pazartesi akşamı bir Pittsburgh etkinliğine katılacağını duyurduğunda, Donald Trump’ın kampanyası aşırı hızlandı.

2012 sosyal medya gönderisine atıfta bulunarak, şarkıcıya "anti-fracking aktivisti" olarak atıfta bulunan bir basın açıklaması yaptılar. Çatlatma sorunu, Trump'ın eyaletteki kapanış mesajının merkezinde yer alırken, Biden, başkanın onu yasaklayacağı iddiasını reddetti. AP doğruluk kontrolü, Trump kampanyasının Biden'ın kırmayı yasaklamayı önerdiği iddiasını "yanlış" olarak değerlendirdi.

Gaga, Twitter'da yazan Trump kampanyasının iletişim direktörü Tim Murtaugh'a cevap verdi: “HEY TIM HEY @realDonaldTrump KAFANIZDA KİRA ALMADAN KALDIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM. #BidenHarris "

Biden kampanyasının Gaga'nın son etkinliklerinden birine manşet olması için seçilmesi beklenmedik bir şey değil. Başkan Yardımcısıyken, o ve Gaga Beyaz Saray'ın kampüste cinsel saldırıya karşı mücadele kampanyasını desteklediler ve 2016'daki Oscar'lardaki performansını tanıttı. "İyi bir arkadaş" olduğunu söylüyor ve sosyal medyada Keystone devletiyle olan bağlantılarını vurguladı. Gaga ayrıca 2016'da Hillary Clinton ile kampanya yaptı ve Jon Bon Jovi ile birlikte Kuzey Carolina'daki son mitinginde yer aldı.

Trump, Pazartesi sabahı Gaga hakkında tweet attı. "Sleepy Joe Biden'ın Pennsylvania'da" Fracking'e Karşı Sanatçılar "ın gururlu bir üyesi olan Lady Gaga ile kampanya yürüttüğünü öğrendim. Bu, Fracking'i yasaklayacağının ve enerji fiyatlarını fırlatacağının bir kanıtı."

Kaynak: DEADLINE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden ve Trump'ın Seçim Günü'nden bir gün önce durdukları yer (Anket Sonuçları)

BB1avEqt.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, seçim arifesinde yapılan ulusal anketlerde Başkan Donald Trump'a liderlik ediyor.

Adaylar, Teksas ve Ohio gibi kritik savaş bölgesi eyaletlerinde sandık başına gittiler.

Biden, Wisconsin, Michigan ve Pennsylvania gibi kilit eyaletlerde Trump karşısında sağlam ipuçlarına sahip.

ABD'de seçim arifesi ve eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, ulusal anketlerde Başkan Donald Trump'a liderlik ediyor.

Biden ayrıca bir dizi önemli savaş alanı eyaletinde Trump'a liderlik ediyor, ancak adaylar Teksas ve Ohio gibi çok önemli eyaletlerde boyun ve boyun.

FiveThirtyEight'ın 2020 cumhurbaşkanlığı genel seçim anketlerinin güncel ortalamasına göre, eski başkan yardımcısı ulusal olarak Trump'a karşı yüzde 8,4 puan önde (% 51,9 ila% 43,5).

FiveThirtyEight'ın güncelleme ortalamasına göre, Biden ve Trump savaş alanı eyaletlerinde burada duruyor:

Biden, Florida'da Trump karşısında hafif bir üstünlüğe sahip ve 2,3 puanla% 49,9'dan% 46,5'e çıkıyor.

Trump, Ohio'da yüzde 1 puanın altında Biden'a liderlik ediyor:% 47,5'ten% 47,1'e

Trump, Teksas'ta Biden'a yüzde 1 puanlık liderlik ediyor:% 48,5'ten% 47,5'e

Biden, Michigan'da yüzde 8.1 puanla Trump'a liderlik ediyor:% 51.1'den% 43'e

Biden, Wisconsin'de Trump karşısında sağlam bir liderliğe sahip ve 8,2 puanla önde:% 51,9'dan% 43,7'ye

Biden, Pennsylvania'da Trump karşısında 5,1 puanlık bir üstünlüğe sahip:% 50,3 ila% 45,2

Biden ayrıca Kuzey Carolina'da Trump karşısında 1,9 puanlık dar bir liderliğe sahip:% 48,8 ila% 47

Yarış, Biden'in Trump karşısında 1,3 puanlık bir üstünlüğe sahip olduğu Gürcistan'da da sıkı:% 48,4'ten% 47,1'e

Biden, Minnesota'da Trump karşısında 9,3 puanlık bir liderliğe sahip:% 52-% 42,6
Biden, Arizona'da Trump karşısında 2,9 puanlık bir üstünlüğe sahip:% 48,6'dan% 45,7'ye
Biden Nevada'da 4,9 puanlık bir liderliğe sahip:% 49,4 -% 44,5
Morning Consult'un Seçim Günü'nden önceki son anketinde Biden, Trump'a karşı 8 puan önde:% 51.9'dan% 43.9'a.

Morning Consult anketindeki diğer önemli bilgiler:

Anket, Teksas'ta Biden ve Trump'ın berabere kaldığını gösterdi:% 48.1'den% 48.1'e

Biden, Florida'da Trump karşısında 6 puan önde:% 51,5 -% 45,5

Muhtemel Siyah seçmenlerin% 85'i Biden'ı desteklediklerini söyledi, Trump için ise% 10

Muhtemel beyaz seçmenlerin% 52'si Trump'ı desteklediğini söyledi, Biden için ise% 44

Biden, Trump'a bağımsız seçmenlerle liderlik ediyor:% 49'dan% 39'a

Kadın seçmenlerin% 54'ü Biden'ı desteklediğini söylerken,% 41'i Trump'ı destekledi

Olası erkek seçmenlerin% 49'u Biden'ı desteklerken,% 47'si Trump'ı desteklediğini söyledi

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Obama'dan Amerikan Halkında: 'Amerika'yı değiştirme gücünüz var'

Eski Başkan Barack Obama, eski başkan yardımcısı Joe Biden'ın katılımını teşvik etmek için seçimlerden önceki kampanyanın son tam gününde Pazartesi günü Gürcistan'a gitti. (2 Kasım)

Kaynak: AP Associated Press

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Görüşler - Trump'ın yalanlarını ve kanunsuzluğunu yenebiliriz ama kesinlikle oy vermeliyiz.

CUMHURBAŞKANI TRUMP, yeniden seçilme kampanyasını, saygın başkanlığını yürüttüğü gibi, yalanlarla ve hukukun üstünlüğünü küçümseyerek kapatıyor. Salı günkü seçimlerden önce muharebe eyaletlerinden barnstoring yapan Bay Trump, ikinci dönem için hiçbir politika veya plan önermedi. Bunun yerine, ülkenin koronavirüse karşı "köşeyi döndüğünü", seçim sahtekarlığıyla ilgili kurguları ikiye katladığını, bazı destekçilerinin ihtiyatlılığını benimsediğini ve yeniden seçilme umutlarının, birçok Amerikalıyı ikna etmekten ibaret olmadığını açıkça belirtti. ona oy vermek mümkün, ancak rakibi için yapabildiği kadar çok oyu iptal etmek.

BB1aD4K8.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Koronavirüs enfeksiyonları ülke çapında hızla artıyor, ancak Bay Trump bu eğilim hakkında yalan söylüyor, basit halk sağlığı önlemlerini küçümsüyor, taraftarları mitinglerinde maskesiz ve gıdıklanarak bir araya getirmeye teşvik ediyor ve halk Anthony S. Fauci'yi kovmak için tezahüratlar yapıyor Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nün ruhlu müdürü. Bay Trump'ın virüs hakkındaki sahtekarlığı binlerce hayatı riske atıyor.

Ancak kısa vadede demokrasiye yönelik tehditleri daha da tehlikelidir. Kampanya boyunca, Bay Trump, pek çok eyalette bir pandeminin ortasında insanların güvenli bir şekilde oy kullanmalarına izin vermek için bu yıl genişlettiği posta yoluyla oylamayı bozarak, seçim sahtekarlığı hakkında temelsiz iddialarda bulundu. Avukatları, özellikle yoğun Demokratik bölgelerde, oy vermeyi daha zor ve daha tehlikeli hale getirmek için çok çalıştılar: Bay Trump'ın kampanyası ve Cumhuriyetçi oluşumların bu yıl açtığı 40'tan fazla oylama ve sandık mahkemesi davasından hiçbiri bunu kolaylaştırmayı amaçlamadı. insanların oy vermesi için. Şimdi, ellerinden geldiğince çok sayıda oy pusulasına meydan okuma çabalarını artırıyorlar.

[Tehlike Altındaki Demokrasimiz: Trump'ın yol açtığı zarar ve ikinci dönemde oluşturacağı tehlike üzerine bir dizi]
Anketler onu sürekli olarak Demokrat aday Joe Biden'ı takip ettiğini gösterdiği gibi, Bay Trump mahkemelere sahip olma umutlarının reklamını yapıyor ve kısa süre önce Yargıç Amy Coney Barrett ve meslektaşlarını Yüksek Mahkeme'ye yerleştirerek onu kurtarın. Bay Trump, şahsen seçmenler arasında posta yoluyla gönderilen oy pusulalarından daha başarılı olacaktır; Bazı eyaletler şahsen oy verene kadar postalanan oy pusulalarını saymayacaktır, bu nedenle postalanan tüm oy pusulaları sayılmadan önce kendisini kazanan ilan etmeye çalışabilir.

"Seçim gecesi, avukatlarımızla görüşmeye gidiyoruz," dedi Bay Trump, Pennsylvania'nın saymasını önlemeye çalışmak için agresif bir yasal stratejinin sinyalini vererek Charlotte seçimden sonraki günlerde alınan oy pusulaları. Başbakan, oyların Salı akşamına kadar "sayılması, cetvel haline getirilmesi, bitirilmesi" gerektiğinde ısrar ediyor. Elbette hepimiz mümkün olan en kısa sürede sonuç almak isteriz. Ancak demokrasimizde en önemli şey, herhangi bir suni son tarih değil, her oylamanın sayılmasıdır. Ve bu arada - eğer Pennsylvania bu yıl geç rapor veren eyaletler arasındaysa, oy pusulalarının zamanında işlenmesi çabalarını engelleyen Bay Trump ve onun eyalet meclisindeki Cumhuriyetçi müttefiklerini suçlayabilirsiniz. Şimdi Bay Trump, sorumlu olduğu gecikmeleri sahtekarlığın bir göstergesi olarak sunmak istiyor.

"Bu, olabildiğince Amerika'ya aykırı." Bunlar, Cumhuriyetçi tarafın yıllardır önde gelen seçim avukatı Benjamin L. Ginsberg'in sözleri. Bir Post op-ed'de, Bay Trump ve Cumhuriyetçilerin oy vermeyi caydırmak için "utanç verici bir çaba" gösterdiğini yazıyor. Ginsberg, "Kaybetmeyle yüzleşirken, Trump kampanyasını ve Cumhuriyetçi Parti'yi bu seçmen dolandırıcılığı efsanesine adadı" diyor. "İkinci bir dönem için ikna edici bir plan yapamamak veya Joe Biden'a karşı kalıcı olacak bir saldırı bulamamak, yeterince seçmeni haklarından mahrum bırakmak, yeniden seçim stratejisinin anahtarı haline geldi."

İşte iyi haber: Bu haklardan mahrum bırakma, yalanlar ve kanunsuzluk stratejisini yenme gücünü elimizde tutuyoruz. Oy vermeliyiz; ve sonra, anketler kapandığında, her oy sayıldığı için sabırlı olmalıyız. Demokrasi böyle işler.

Kaynak: The Washington Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

İlginç Araştırma - Amerika da Anketlere Katılanların İsimlerine Göre Kime Oy Verdikleri Ortaya Çıktı

Karen ismiyle ankete katılanların çoğu Biden'ı destekliyormuş

New York Times ve Siena Koleji tarafından toplanan verilere göre, Karen adlı kişilerin yaklaşık% 60'ı 2020 seçimlerinde Joe Biden'a oy veriyor.

Eylül ayından bu yana 18 savaş bölgesi eyaletinde 17.000'den fazla olası seçmene anket yaptıktan sonra Times, birikmiş verileri en yaygın adlara göre sıralamaya ve veritabanının sağladığı eğilimleri bulmaya karar verdi. En yaygın 10 erkek adını ve en yaygın 10 kadın adını sıraladılar ve verilerin, ankete katılanların oy vermeyi planladığını nasıl gösterdiğini grafik haline getirdiler.

Bu yaklaşım, Karen adlı insanların çoğunun Başkan Donald Trump yerine Biden'a oy vermeyi planladığını ortaya koydu. En yaygın 10 kadın isminden Karens'e Demokrat başkan adayı lehine Barbaras, Lisas, Patricias, Elizabeths, Susans ve Marys katılırken, veriler Nancys, Jennifers ve Lindas'ın Trump'ı destekleme eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Popüler "Bir yönetici ile konuşabilir miyim?" mem, Karen adı, alenen ayrıcalık gösterileriyle uğraşan, başlıklı ve genellikle ırkçı, orta yaşlı beyaz kadınlar için aşağılayıcı bir argo terim haline geldi. Ancak Times'ın Karen bulgularının her şeyden çok yaşla ilgisi olduğu bildiriliyor.

Times, "Bu bir yaş meselesi, bir mem meselesi değil," dedi. “Karenler, 40 yaş ve üstü kadınların kesiti. İsim 1941'de ilk 20'ye girdi ve 1971'e kadar orada kaldı. "

Geçen yıl, Karen lakabı uygunsuz veya tehlikeli davranışlarının videolarının internette ortaya çıkmasının ardından viral olan bir dizi beyaz kadına verildi. Bazı dikkate değer örnekler arasında, New York Central Park'ın gerekli olan bir bölümünde köpeğini tutmasını isteyen kuş gözlemciliği yapan Siyah adama polisi arayan "Central Park Karen" Amy Cooper ve Lisa Alexander, "San Francisco Karen ”Kendi evinin ön yüzüne tebeşirle“ Siyahların Hayatı Önemlidir ”yazdığı için kendini renkli bir insan olarak tanımlayan bir adamla yüzleşen.

Geçen Eylül ayında, Tropikal Fırtına Karen, fırtınanın ismiyle dalga geçen memler yapmak için internete bile ilham verdi. Bir Twitter kullanıcısı, "Bu Tahmin Konisi, kuponları işe yaramadığı için yöneticiyle tartışırken #Karen'in ardındaki herkesin yükselen öfkesinin gerçek bir görsel temsilidir" diye yazdı.

Times ayrıca, en son yapılan ankete yanıt verenlerin 102 en yaygın isminin ve bildirilen oylama tercihinin aranabilir bir grafiğini de sundu.

Kaynak: Time - The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden, Seçim Arifesinde Ulusal Ankette Yarışı 10 Puan Önde Götürüyor, 2016 Seçimlerinde Önce Olan Hillary Clinton'dan 6 Puan Daha Yüksek

Yeni bir ankete göre, Demokrat cumhurbaşkanı adayı Joe Biden, şu anda Başkan Donald Trump'a karşı 10 puan önde, Hillary Clinton'ın 2016'da seçim arifesinde gördüğü liderliğin altı puan üzerinde.

BB1aDhxq.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

YouGov / The Economist tarafından yapılan ankette, seçmenlerin yüzde 53'ünün Seçim Günü'nde Biden'a oy vereceğini söylerken, Trump'ın yüzde 43'ünü buldu.

YouGov / The Economist, 31 Ekim'den 2 Kasım'a kadar 1.500 kayıtlı seçmene anket yaptı ve artı veya eksi 3 puanlık bir hata payı bildirdi.

Buna karşılık, 2016 seçimlerinden önce YouGov / The Economist tarafından yapılan son anket, Clinton'ın dört puanlık bir lider olduğunu ortaya koydu, çünkü yüzde 45, Trump'ı seçen yüzde 41'e kıyasla ona oy vereceğini söyledi.

Clinton'ın 2016'daki Seçim Günü öncesinde Trump'a verdiği liderliğe rağmen, Trump başkanlığı kazandı ve bu yıl ikinci dönemini arıyor.

En son ankette Biden, her yaş kategorisinde Trump'ın önünde bulundu ve en büyük liderliği 30 ile 44 yaş arasındakiler arasında. Ankete göre 18-29 yaşları arasındakiler arasında yüzde 58 oy vereceklerini söyledi eski başkan yardımcısı için yüzde 35 Trump'ı seçti. Biden şu anda 30 ile 44 yaşları arasında 24 puanlık bir liderliğe sahip, çünkü yüzde 60, Biden'a oy vereceğini söylerken, Trump'ın söylediğine göre yüzde 36.

45 ile 64 yaşları arasındakiler arasında Biden iki puanlık bir liderliğe sahipken (yüzde 49 ila 47) 65 yaş ve üzerindekiler arasında yüzde 51, Biden'a oy vereceğini ve yüzde 47'si Trump'a oy vereceğini söyledi.

Ek olarak, ankette 2020 seçimlerinde oy vermiş ve Biden'ı dokuz puan önde bulmuş olanlara da soruldu.

Ankete göre, ankete katılanların yüzde 49'u Biden'a oy verdiğini söylerken, yüzde 40'ı Trump'a oy verdiğini söyledi.

Nispeten, 2016 seçimlerinden önce yapılan son ankette, halihazırda oy verenler arasında yüzde 49 Clinton'a oy verdiğini söylerken, yüzde 42 Trump söyledi.

Biden'ın Trump karşısındaki liderliği, 2016'da Clinton'ınkinden daha büyük olsa da, ulusal olarak yürütülen diğer bazı anketler, iki aday arasında sıkı bir yarış olduğunu gösteriyor.

Reuters / Ipsos tarafından yapılan bir ankette Biden şu anda Trump karşısında yedi puan önde. Bu ankete göre, olası seçmenlerin yüzde 52'si Biden'ı planladığını söylerken, yüzde 45'i Trump'ı seçti.

Investors Business Daily / TIPP tarafından yapılan bir başka anket, Trump'ı seçen yüzde 45,6'ya kıyasla, yüzde 48,8'in kendisine oy vereceğini söylerken, eski başkan yardımcısını 3,2 puan önde buldu.

Kaynak: Newsweek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Lady Gaga, Biden mitinginde 'Hayatınız buna bağlıymış gibi oy verin' diyor

Pop şarkıcısı Lady Gaga, Pazartesi akşamı Pennsylvania, Pittsburgh'da Demokratik Başkan Adayı Joe Biden'ın arabalı seçim mitinginde göründü.

Kaynak: Reuters

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

John Legend, Lil Wayne'i ve Trump'ı Destekleyen Diğer Rapçileri Eleştirdi

BB1aDGQs.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

John Legend, Pazartesi gecesi Joe Biden ve Kamala Harris'i desteklemek için sahne aldı ve Donald Trump'a destek gösteren diğer müzisyenlere gölge düşürdüğü ortaya çıktı.

Legend, Pazartesi günü Philadelphia, Pennsylvania'daki bir Biden-Harris kampanya etkinliğinde ortaya çıkan kalabalığa seslendi.

"Şimdi, bazı insanlar Donald Trump'ın acımasızlığını, zorbalığını, bencilliğini görüyor ve bunu güçle, bir tür çarpık erkeklikle karıştırıyorlar," dedi internette paylaşılan görüntülerde kaydedildiği gibi. "Bazıları onun açgözlülüğünü görüyor ve bunu işinde iyi olmakla karıştırıyorlar."

Efsane, "Eski favori rapçilerinizden bazıları bu yalanlara kapıldı," diye devam etti. Jordan Peele filmi Get Out'a atıfta bulunan "Batık Yer" denen yeni bir süper grup kurduklarını düşünüyorum.

BB1aDPRH.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

"Ancak Trump'ın Siyahlar için Platin Planı, aptalın altından başka bir şey değil, çünkü söylediği tek bir söze güvenemezsiniz," diye ekledi, geçen ay Trump yönetiminin Siyah topluma verdiği vaatleri ana hatlarıyla açıklayan teklife atıfta bulundu.

"Trump Üniversitesi öğrencilerine sorun. Katıldığı tüm müteahhitlere sorun. İnsanlara hayır kurumunun dolandırıcılıktan dolayı kapatılmadan önce yardım etmesi gerektiğini sorun. Bu virüsten ölen ve onları kaybeden tüm Siyah ve Kahverengi Amerikalılara sorun. onun gözetiminde işler. "

BB1aDGQq.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

"Başkan güçlü değil," diye devam etti Efsane. "O bir korkak."

BB1aDz7S.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

"Ve iş hayatındaki ve hükümetteki kariyeri, başarısızlık üzerine başarısızlık üzerine başarısız oldu," dedi. "Güvenebileceğimiz bir başkana ihtiyacımız var. Joe Biden böyle bir başkan olacak. Senatör Kamala Harris ile sadece son dört yılın zararını tersine çevirmeyecek, daha iyi bir ekonomi inşa edecekler. ve her zamankinden daha fazla ülke. "

Lil Wayne, daha geçen hafta Trump ile yaptığı toplantıdan bir fotoğrafı tweet atarak öneriye destek verdiğini ifade etti.

Rapçi, "@ realdonaldtrump @ potus ile şu ana kadar suç reformuyla yaptıklarının yanı sıra harika bir toplantı yaptım, platin planı topluluğa gerçek sahiplik sağlayacak" diye yazdı. "Bugün söylememiz gerekenleri dinledi ve yapacağına ve yapabileceğine dair güvence verdi."

Legend, Pazartesi gecesi performanslarının görüntülerini Twitter'da paylaşan Common ile performans sergiledi.

"Kardeşim @JohnLegend ile Philadelphia'daki Seçim Arifesinde Final @JoeBiden ve @KamalaHarris Rally'de ZAFER sergiledi. Yarın oy verin. Hadi tarih yazalım," diye yazdı.

Legend ve Common, Pazartesi günü Pennsylvania'daki Biden-Harris etkinliklerinde çıkan tek müzik yıldızları değildi - Lady Gaga, Pittsburgh'daki Biden'a katıldı.

Kaynak: People

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Biden, seçim gününe kilisede başladı: Joe Biden, Kamala Harris'in olduğu yer, canlı güncellemeler

WASHINGTON - Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'in kampanyası, seçim gününü, kampanya yolunun son günü, hareketli eyaletlere odaklanarak geçiriyor.

Biden, Scranton, Pennsylvania ve Philadelphia'ya seyahat edecek. Demokrat aday Hillary Clinton, 2016 yılında devleti Başkan Donald Trump'a kaptırdı ve Biden, yüz yüze görüşmelerinin çoğunu Pennsylvania'ya odakladı. Eski başkan yardımcısı eyalet anketlerinin çoğuna liderlik etti ve 5 Kasım'da yapılan Pennsylvania anketlerinin anket analiz sitesinde yaklaşık yüzde beş puan farkla Trump'ın önünde yer aldı.

BB1aEy5S.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Başkan yardımcısı adayı Kamala Harris, Demokratların 2016'da az farkla kaybettiği bir başka eyalet olan Michigan'daki Detroit'e gitmeye hazırlanıyor. Biden, FiveThirtyEight'ın Michigan'daki 2 Kasım anket ortalamasında Trump'ı yaklaşık sekiz puanla yönetti.

Hem Biden hem de Trump, Seçim Kurulunda çoğunluk için gerekli 270 oyu elde etmeye çalışırken, Pennsylvania'nın 20 seçim oyu ve Michigan'ın 16 seçim oyu, seçimde önemli devrilme noktaları olabilir.

Joe Biden, Aziz Joseph Kilisesi'nde Seçim Günü'ne başladı
Biden Seçim Günü'ne eşi Jill Biden ve iki torunu ile birlikte Greenville, Del.

Bidenler, Demokrat adayın genellikle Pazar günleri kampanya sırasında ziyaret ettiği Roma Katolik Kilisesi'nin düzenli katılımcılarıdır. Kilise, Biden’in oğlu Beau’nun gömüldüğü kiliseyle de aynıdır.

Biden, kampanyasının önemli bir parçası olarak inanç seçmenlerine ulaşmaya çalıştı. Katolik seçmenlerin ulus içinde uzun süredir çok önemli bir bloğu ve Arizona, Florida, Pennsylvania, Texas ve Michigan gibi kritik eyaletleri var.

Büyük ve çeşitli Katolik oyları, daha sonra hem Biden hem de Trump kampanyaları tarafından özellikle seçildi.

Biden başkan seçilirse, John F. Kennedy'den sonra yalnızca ikinci Katolik uygulayıcı olacaktı.

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Lady Gaga, Trump'ın Biden Mitinginde Kadınlara Karşı Saldırgan Muamelesini Eleştirdi

BB1aDxst.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Lady Gaga, Trump'ın Biden Mitinginde Kadınlara Karşı Saldırgan Muamelesini Eleştiriyor
Lady Gaga, Joe Biden için oy pusulalarını kullanmaları için seçmenlere son ve güçlü bir savunma yapıyor. Şarkıcı, 2 Kasım'daki Seçim Günü arifesinde, Pittsburgh'daki eski başkan yardımcısı için kampanya yürüttü. Müzik performansına dalmadan önce, arabalı mitingde seçmenlere ateşli bir konuşma yaptı ve onları "inandıkları şeyi savunmak için ne gerekiyorsa yapmaya istekli olmaya" çağırdı.

"Şimdi bu ülkenin ona bağlı olduğu için ortaya çıkıp oy verme zamanıdır çünkü öyle."
Erken ve postayla gönderilen oy pusulalarının rekor sayısı kesinlikle ümit verici olsa da Gaga, dört dakikalık bir süre boyunca cazip gelse de artık "kendinden emin hissetmenin ve arkanıza yaslanmanın zamanı olmadığını" açıklıyor. "Şu an harekete geçme zamanı. Tüm enerjimizi, her bir zerresimizi, her bir zerre umut, iyimserlik ve coşku, her bir zerre korku, hayal kırıklığı ve cesaret kırma zamanı, şimdi ortaya çıkıp oy verme zamanı. bu ülke ona bağlı çünkü öyle. Kalabalığa seçimin önemli bir savaş bölgesi eyaleti olan Pennsylvania'ya gelebileceğini, bu nedenle çok sayıda oy kullanmanın çok önemli olduğunu hatırlattı.

"Rain on Me" şarkıcısı konuşmasını Donald Trump'ı ve kadınlara yönelik saldırgan muamelesini eleştiren güçlü bir mesajla sonlandırdı: "Tüm kadınlara ve kızları, kız kardeşleri ve anneleri olan tüm erkeklere, nasıl tanımlasanız da, herkes şimdi Donald Trump aleyhinde oy kullanma şansınız - şöhretinin ona kızlarınızdan veya kız kardeşlerinizden birini veya annelerinizden veya eşlerinizden birini bedenlerinin herhangi bir yerinden kapma hakkı verdiğine inanan bir adam. " Akşamın ilerleyen saatlerinde, mitingin yaklaşık bir saat ve 24. dakikasında Gaga, Biden'a oy vermek için tutkulu sözleriyle "Shallow" ve "You and I" hitlerini seslendirdi. Önde, mitingi tam olarak izleyin ve Gaga'nın görünümüne daha yakından bakın.

Kaynak: POPSUGAR.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.