Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2006 Karacabey soğanı ülkemizde iri ve sulu yapısı,yüksek şeker oranı ve tatlı olmasıyla ün salmıştır.Ancak bu soğanın Karacabey dışında (örneğin Gebze..) başka bir yere ekilmesi sonucu alınan mahsül acı olmaktadır.Bunun sebebi sizce nedir..? Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2006 bursa karacebeymi bu? biz hep uluabatan gecerken almanyaya donuste sogan aliriz cok iri kirmizisi var sarisi var ama cvp bilmiyorum Alıntı
Φ pale Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2006 Karacabey soğanı ülkemizde iri ve sulu yapısı,yüksek şeker oranı ve tatlı olmasıyla ün salmıştır.Ancak bu soğanın Karacabey dışında (örneğin Gebze..) başka bir yere ekilmesi sonucu alınan mahsül acı olmaktadır.Bunun sebebi sizce nedir..? mahsül Karacabey soğanından rahatsız olmuş olsa gerek acı çekiyordur. Bu acı tadına da yansımıştır... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2006 bursa karacebeymi bu? biz hep uluabatan gecerken almanyaya donuste sogan aliriz cok iri kirmizisi var sarisi var ama cvp bilmiyorum Ahanda ülke sınırlarınıda aşmış ünü.. mahsül Karacabey soğanından rahatsız olmuş olsa gerek acı çekiyordur. Bu acı tadına da yansımıştır... Değil Pale'cim.. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2006 oh iyi oluyor gebzelilere... size ne kardeşim karacabey soğanından... niye yetiştiroyorsunuz ki... adı üstünde karacabey soğanı... gebze de yetiştirilseysi gebze soğanı olurdu di mi? Gebzey örnek verdim sen "örneğin gebze de" dedin diye amayetiştiren diğer yerler için de geçerlidir bu soylediklerim... Biz fındık yetiştiriyoruz di mi bizim toprakalrda yetişir diye karacabey soğanı yetiştiriyor muyuz? hayırrrrrr... Bizim geçim kaynağımız fındık o adamların da soğan... Her çiçek kendi toprağında büyür (aaa bu da benim özlü sözüm olsunn) her koyun kendi bacağından asılır (bunun olayla neilgisi var bimiyorum aklıma geldi yazdım) taurus bu soruya cevap degildi oyle içimden geldi yazdım yanii Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2006 oh iyi oluyor gebzelilere... size ne kardeşim karacabey soğanından... niye yetiştiroyorsunuz ki... adı üstünde karacabey soğanı... gebze de yetiştirilseysi gebze soğanı olurdu di mi? Gebzey örnek verdim sen "örneğin gebze de" dedin diye amayetiştiren diğer yerler için de geçerlidir bu soylediklerim... Biz fındık yetiştiriyoruz di mi bizim toprakalrda yetişir diye karacabey soğanı yetiştiriyor muyuz? hayırrrrrr... Bizim geçim kaynağımız fındık o adamların da soğan... Her çiçek kendi toprağında büyür (aaa bu da benim özlü sözüm olsunn) her koyun kendi bacağından asılır (bunun olayla neilgisi var bimiyorum aklıma geldi yazdım) taurus bu soruya cevap degildi oyle içimden geldi yazdım yanii Doğru noktaya değinmişsin Gloria'cım.. Ama sebebi ne işte..? toprağından olsa gerek Ok,peki neden toprağından..?Gebze'deki de toprak.. Alıntı
Φ pofuduk Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2006 nası ya her yerde toprağın verimi farklıdır benim bildiğim ve toprağın kaliteside etkiliyodur tadını.ilaçlama yapılmış olabilir gebzedeki toprağa hormanlar sağolsun. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2006 Değil arkadaşım.Bunu fazla uzatmaya gerek yok sanırım,sonuçta genel kültür sorusu.. Soğana acı tadı veren madde sülfürdür.Karacabey ekim alanlarındaki sülfür miktarının düşüklüğü soğandaki tatlılığı açıklıyor.. Sonuç olarak sülfür oranı yüksek toprağa ekilen toprakta aynı soğan acı olacaktır.. Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2006 toprağın yumşak olmasından veya anlamamasından.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.