Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 604
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Köşemizin en nadide çiçekleri..sarmaşığım ve tatlı çileğim.. :wub: sizlerin varlığı nasılda anlamlı kılıyor herşeyi..hayır.. nostalji olmadınız benim için..böylesine severken sizi bu çok zor..canlarım benim.. :hug:

ooo çekirdek babamda gelmiş ki keyfime deymeyin artık.. :):flowers: aman baba..şimdi dokuz taşı falan anıp karizmayı çizdirme de.. :lol: malum camiada bi ağırılığın var.. -_-:chris::P

Gönderi tarihi:

bende seksek oynamayı özlemişim bak Erbay aklıma getirdi, gidip kendime seksek çizeyim bir iki zıplayım bari... :grin:

Diloşum bende sizi özledim, :hug: havalar ısındı biz kaybolduk, :wassat: dağıldık noluyoz anacım... :w00t:

Gönderi tarihi:

ooo çekirdek babamda gelmiş ki keyfime deymeyin artık.. :):flowers: aman baba..şimdi dokuz taşı falan anıp karizmayı çizdirme de.. :lol: malum camiada bi ağırılığın var.. :chris:

( "aristokrat nasıl olunur" kitabı madde 1 )sevdiğim özlediğim inandığım şeyler için bırak karizmayı kendimi bile feda ederim... ;):D karizmada ne oluyomuş... -_-:P sağ kolum ahum öğreneceğin çok şiy var şimdi git dokuz tane mermer taşı bul arkadaşları topla 9 taş oynıcaz... :D

Gönderi tarihi:
bende seksek oynamayı özlemişim bak Erbay aklıma getirdi, gidip kendime seksek çizeyim bir iki zıplayım bari...

Diloşum bende sizi özledim, : havalar ısındı biz kaybolduk, dağıldık noluyoz anacım...

bu durumda sana şunu hedaye ediyorum:

rastık çekerek mahmure

yastık dikerek mahmure

yaşar yuvada kuş gibi

sek sek sekerek mahmure... :rolleyes::grin::hug:

birlikte sekelim mi ablacım,ben de özlemişim.. :wub:

bizi bu güzel havalar mahvetti Sardunyam.. doğanın cazibesi başımızı döndürdü anlıyacağın.. neyse bak yine de iki arada bi derede buluyoruz birbirimizi..

sana bulmuş olduğum çok uygun türküyü ne yazık ki zamanında yazamadığım için unuttum..ama bu da onun yerini tutacak çok hoş bir türkü,yazan pek güzel yazmış Diloşum :

gidiyom gidemiyom da ah ta karagözlüm

az doldur içemiyom di gel gel.. :rolleyes::grin::hug:

Gönderi tarihi:
( "aristokrat nasıl olunur" kitabı madde 1 )sevdiğim özlediğim inandığım şeyler için bırak karizmayı kendimi bile feda ederim... karizmada ne oluyomuş... sağ kolum ahum öğreneceğin çok şiy var şimdi git dokuz tane mermer taşı bul arkadaşları topla 9 taş oynıcaz...

aristokrasi kavramında yeni bir çığır açan süper ötesi çekirdek babam.. :huh: sendeki bu derinlik beni fevkalede sarsıyor..düşüncelere sevk ediyor..haklısın şu ne idüğü belirsiz karizma içün ne güneşler batıyor ..şimdi yine farkettim ki.. büyüksün baba.. :w00t::lol: ve senden öğreneceğim şiylerin sonu yok bence.. :thumbsup:

dokuz tane taş buldum ama mermerden diil..ne olcek şimdi.. :ermm:

sana bulmuş olduğum çok uygun türküyü ne yazık ki zamanında yazamadığım için unuttum..ama bu da onun yerini tutacak çok hoş bir türkü,yazan pek güzel yazmış Diloşum :

gidiyom gidemiyom da ah ta karagözlüm

az doldur içemiyom di gel gel..

hııım..anlıyorum bu türküdeki derin anlamları.. :hug:

bende sana aynı boyutta bir başka türküyle civap virmek isterim şikerim..kabul eyle..

minareden at beni..

in aşağı tut beni.. :w00t::whistling::grin:

Gönderi tarihi:

bizim aristokrasimiz cilalı mermer taşlarında dans eden zengin çocuklarınınkine benzemez.. :P:lol: mermer taşı olmasada olur yeter ki gönüller bir olsun hadi topiğini daha fazla katletmeden bitiriyim şu 9.taş oyununu... :D

Gönderi tarihi:

ablacığım,sekiyorsan mahmuresindir,mahmureler seker,sekenler mahmuredir.. :wacko::blink: evet çok güzelsin :hug:

hııım..anlıyorum bu türküdeki derin anlamları..

bende sana aynı boyutta bir başka türküyle civap virmek isterim şikerim..kabul eyle..

minareden at beni..

in aşağı tut beni.. :

teşekkür edeerim Diloşum..gerçekten bu da çok derin..kısaca özetlemem gerekirse :innocent: konuya uygun olarak, daha evvel bir kaç,ya da daha çok kez özlediğimi ifade etmiş olduğum çocukluğuma bir gönderme yapıyor ve ''sevgili arkadaşım,bu hasretini bir nebze dindirebilmen için sana şimdi top filan bulamasam bile kendimi feda ederim,beni atıp sonra yetişebilirsen aşağı inip tutabilirsin'' şeklinde ince düşünceni ve sevgini ifade ediyorsun.. :whistling: ve duygularımın yoğunlaşmasına yol açıyorsun.. :hug:

malesef derinliği bu türküye eşdeğer bir türkü repertuarımda mevcut değil..o sebeple türküsüz ifade edeceğim,seni çok seviyorum.. :wub: umarım topicini katlettiğimi farketmemişsindir :whistling: ama farkettiysen özür dilerim,babanız bunu farketmeme sebep oldu..

Gönderi tarihi:
teşekkür edeerim Diloşum..gerçekten bu da çok derin..kısaca özetlemem gerekirse :innocent: konuya uygun olarak, daha evvel bir kaç,ya da daha çok kez özlediğimi ifade etmiş olduğum çocukluğuma bir gönderme yapıyor ve ''sevgili arkadaşım,bu hasretini bir nebze dindirebilmen için sana şimdi top filan bulamasam bile kendimi feda ederim,beni atıp sonra yetişebilirsen aşağı inip tutabilirsin'' şeklinde ince düşünceni ve sevgini ifade ediyorsun.. :whistling: ve duygularımın yoğunlaşmasına yol açıyorsun.. :hug:

malesef derinliği bu türküye eşdeğer bir türkü repertuarımda mevcut değil..o sebeple türküsüz ifade edeceğim,seni çok seviyorum.. :wub: umarım topicini katlettiğimi farketmemişsindir :whistling: ama farkettiysen özür dilerim,babanız bunu farketmeme sebep oldu..

topicler sana kurban olsun tatlı çileğim.. :hug: babamda mütavazılığından öyle dimektedir..birde üstüne üstlük aristokrasi bunu gerektirmektedir de ondan.. :w00t: yoksa sizden kıymetlimi olacak bir topic.. -_-

türküdeki ince anlamı bir çırpıda nasılda çözmüş benim mavi düğmem..zehir gibi zehir..şimdi benim aklıma aynı derinlikte bir türkü daha geldi ama bu seni ziyadesiyle yoğunlaştıracağından yazmaktan vazgeçtim.. :grin: vazgeçmemin sebebide malum öyle değil mi..? niye..çünkü seni seviyorum.. :hug:

Gönderi tarihi:

çok teşekkür ederim Diloşum,minik palmiyem.. :hug: bu sayede bütün topicleri ele geçirmiş bulunuyorum.. :innocent::w00t:

türküyü yazmaman da iyi oldu bugün için,pek duygu yoğunluğunu kaldıracak bir gün değil bugün,nişeli ve coşkulu olmam icabediyor,mecburiyetten,zaruri olarak yani -_-

babanız bize de biraz aristokrasi öğretmez miydi acaba.. :shifty::rolleyes:

Gönderi tarihi:
çok teşekkür ederim Diloşum,minik palmiyem.. bu sayede bütün topicleri ele geçirmiş bulunuyorum.. türküyü yazmaman da iyi oldu bugün için,pek duygu yoğunluğunu kaldıracak bir gün değil bugün,nişeli ve coşkulu olmam icabediyor,mecburiyetten,zaruri olarak yani -_-

babanız bize de biraz aristokrasi öğretmez miydi acaba..

niye zaruri bir nişe içinde olman girek anlıyamadım.. :wassat: yani dilerim hep o ruh hali içinde ol ama mecburiyetini anlıyamadım tatlım.. :unsure::hug:

babama söylerim bu ricanı..çok yufka yüreklidir..kırmıyacaktır eminim.. -_-:lol:

Gönderi tarihi:

hııım... -_- sağ kolum tarafından size verilecek olan formu doldurun biz size haber veririz leyla hanım... :lol: unutmayın ki aristokraaaaside sabır ön plandadır her zaman... :D başarılı olacağınızı umuyorum...bundan sonrası sağ kolum ahu ve sizin aranızda geçecektir.... :P

Gönderi tarihi:
hııım... sağ kolum tarafından size verilecek olan formu doldurun biz size haber veririz leyla hanım... unutmayın ki aristokraaaaside sabır ön plandadır her zaman... başarılı olacağınızı umuyorum...bundan sonrası sağ kolum ahu ve sizin aranızda geçecektir....

bendeniz kendisine kefilim ifindim.. :blush: sizin çekirgeniz olmaya layık çok değerli bir kişiliktir..bana güveniniz.. -_-

al leylacım şu formu doldur bitanem..formun ortasında "çekirdek Bilgileri" diye bir bölüm var..aman oraya dikkat..babamın tek baktığı yer orasıdır..en sevdiğiniz çekirdek sorusuna "erik çekirdeği" diyorsun tımam mı?.. :w00t: kesin alınacaksın bana güven :grin: ..

Gönderi tarihi:
bendeniz kendisine kefilim ifindim.. :blush: sizin çekirgeniz olmaya layık çok değerli bir kişiliktir..bana güveniniz..

al leylacım şu formu doldur bitanem..formun ortasında "çekirdek Bilgileri" diye bir bölüm var..aman oraya dikkat..babamın tek baktığı yer orasıdır..en sevdiğiniz çekirdek sorusuna "erik çekirdeği" diyorsun tımam mı?.. kesin alınacaksın bana güven ..

-_- Hımmm anlıyorum...

bu forumül ÖSS'de de geçerli mi Diloşum... Yök bunu yermi? -_-:lol::w00t:

Gönderi tarihi:

Diloşum,ahu hanım; çekirdek babanıza, ''heyt aristokrasi öğrenilmez,aristokrat olunmaz,aristokrat doğulur!'' demediği için ne kadar müteşekkir olduğumu iletiniz lutfen.. :closedeyes: ayrıca senin kefaletin için de sana minnettarım,layık olmaya çalışacağım :closedeyes::wub:

erik çekirdeği ha,çok ama çok zekice.. :thumbsup: bu tüyo için de çok teşekkür ederim,bilmeyen birinin akıl edip yazması imkansız kanaatimce.. :shifty:

evet formun başka yerde de kullanılabilmesi benim de işime gelebilir :closedeyes::w00t:

Gönderi tarihi:
Diloşum,ahu hanım; çekirdek babanıza, ''heyt aristokrasi öğrenilmez,aristokrat olunmaz,aristokrat doğulur!'' demediği için ne kadar müteşekkir olduğumu iletiniz lutfen.. :closedeyes: ayrıca senin kefaletin için de sana minnettarım,layık olmaya çalışacağım

erik çekirdeği ha,çok ama çok zekice.. :thumbsup: bu tüyo için de çok teşekkür ederim,bilmeyen birinin akıl edip yazması imkansız kanaatimce..

evet formun başka yerde de kullanılabilmesi benim de işime gelebilir

herkes hayatı boyunca yaptığı hayırlı işlerle bir yere gelir..."aristokrat olunmaz doğulur" star olunmaz, doğulur" gibi laflar o makama gelmiş ama kendi o makamın altında kalmış kişilere aittir... -_- kimse anasının karnında bir lider,bir star,bir yönetici olarak dünyaya gelmez...ki bu saydıklarım fani dünya için geçerli makamlardır...bizim aristokrasi anlayışımız çok farklıdır hanfendi bunu ilk başta anlamanız beni mutlu etti... :clover::D erik çekirdekleri hakkında yeterli bilgiyi sağ kolum ahu hanım tarafınıza arz etmiş gördüğüm kadarı ile... :D bundan sonraki aşamalarda sağ kolum yanınızda olacaktır...saygılarımı sunarım... (çokmu resmi oluyo ) :P:D

Gönderi tarihi:
Hımmm anlıyorum...

bu forumül ÖSS'de de geçerli mi Diloşum... Yök bunu yermi?

valla pek sanmıyorum.. :unsure: ama söz konusu bizsek,bir yol bulup mutlaka yediririz.. :w00t:

Diloşum,ahu hanım; çekirdek babanıza, ''heyt aristokrasi öğrenilmez,aristokrat olunmaz,aristokrat doğulur!'' demediği için ne kadar müteşekkir olduğumu iletiniz lutfen.. ayrıca senin kefaletin için de sana minnettarım,layık olmaya çalışacağım

erik çekirdeği ha,çok ama çok zekice.. bu tüyo için de çok teşekkür ederim,bilmeyen birinin akıl edip yazması imkansız kanaatimce..

evet formun başka yerde de kullanılabilmesi benim de işime gelebilir

çekirdek babam o benim.. :rolleyes: aristokrasinin kitabını yeniden yazmıştır ama bir o kadar da mütavazıdır.. -_- ayrıca sana kefil olmayacaktım da kime olacaktım tatlı çileğim.. :wub:

sana güveniyorum yüzümü kara çıkarmıyacaksın.. :hug:

herkes hayatı boyunca yaptığı hayırlı işlerle bir yere gelir..."aristokrat olunmaz doğulur" star olunmaz, doğulur" gibi laflar o makama gelmiş ama kendi o makamın altında kalmış kişilere aittir... -_- kimse anasının karnında bir lider,bir star,bir yönetici olarak dünyaya gelmez...ki bu saydıklarım fani dünya için geçerli makamlardır...bizim aristokrasi anlayışımız çok farklıdır hanfendi bunu ilk başta anlamanız beni mutlu etti... erik çekirdekleri hakkında yeterli bilgiyi sağ kolum ahu hanım tarafınıza arz etmiş gördüğüm kadarı ile... bundan sonraki aşamalarda sağ kolum yanınızda olacaktır...saygılarımı sunarım... (çokmu resmi oluyo )

hayır ifindim..tam kararında bir resmiyet içindesiniz..bu sebeple sizi bi kere daha tibrik ederim.. :lol:

yeni çekirgemizi erikler ve tüm çekirdek camiası hakkında bilgilendiriyorum..kendisinde müthiş bir ışık var..yakında sıkı bir aristokratiye olacağından hiç şüphem yoktur.. :lol:

saygılarımla.. :blushing:

Gönderi tarihi:

nostalji!!!

ilkokul çağlarımda kıkır kıkır oluşuma özlem duyarım hep.Gülecek ne çok şey bulurmuşuz meğer.Hatta bir kaç kez öğretmenimiz sınıfın dışına çıkarmıştı ;'gülmeniz geçince gelin' demişti.Kapıdan çıkışımızla beraber kesilirdi gülmemiz.Büyük bir ciddiyetle kapıyı vurur girerdik.Girmemizle yeniden başlardı kıkırdamamız.Canım öğretmenim kulakları çınlasın.Herşeyin gülünecek bi tarafını bulurduk kuşkusuz.kikirik olmuştu lakabımız.

Şimdi artık çok az şeye gülüyorum.Hatta en son ne zaman kahkaha attığımı bile anımsamıyorum.Büyümek hiç eğlenceli değilmiş onu anladım.

Gönderi tarihi:

dün yeşil..yemyeşil bir cennet bahçesindeydim..ay yüzlü çocuklar yıldız gibi parlayan gözleriyle koşuşturuyorlardı..çiçekler gibi dağılmışlardı çimenlerin üzerinde..tatlı bir rüzgar saçlarımızı karıştırıyordu..gökyüzü rengarenkti.. ve ben hayatımda ilk kez uçurtma uçurdum.. :blush: ne güzel bir hismiş Yarabbim..uçurtmam nazlı nazlı dalganırken, sanki onun yerine ben süzülüyordum maviliklerde..rüya gibiydi..sadece ben görmüyordum bu rüyayı..bi süre sonra çevreme baktığımda ben yaşlarda bi çok insanın uçurtmalarıyla başka bir boyuta geçtiklerini farkettim..çocukluğu yarım kalmış ya da hiç yaşıyamamış insanlardık biz...benim uçurtmam olmadı küçükken..nasıl bir his olduğunu hiç bilmedim..koşmadım kırlarda delice..yuvarlanamadım..toprağın suya özlemi gibi bir şeydi benim için..koştum dün elimde uçurtmam..yüreğim taa şurda..gözlerimde o çocuk yıldızlar..gecikmiş..çok gecikmiş bir mutluluğu kavradım saçlarından.. :wub::clover:

Gönderi tarihi:

Senin için çok mutlu oldum Diloşum.. :wub: Benim de uçurtmasız,fakat o duyguyu tatmayı hep arzulamış bir çocuk olduğumu söylememe gerek yok sanırım.. -_-

Dedelerinizi gördünüz mü,neler paylaştınız,hayatınızda nasıl bir yerleri var ve hala varlar mi bilmiyorum..bu yazıyı ben yazmadım ama benim dedemi ve ardından yaşadıklarımı öylesine birebir ifade ediyor ki..çok özlediğim dedeciğim için yazmak istedim..:

“Evlatlarını sevmeyen babalar olabilir; ama, torununu çıldırasıya sevmeyen dede olamaz!” Victor Hugo

Bir dede gittiğinde, ardında yarım bir masal kalır. Başın dizinde anlattıklarından çok daha uzun, çok daha masum, çok daha mutlu bir masal yarım kalır....

Bu, mağlubu belli dev bir kuşatmadır ve ardındaki kale yıkılır...

Sanki çocukluğuna bir hançer saplanır...

Büyümek soğuktur ya hani; belki de bu, büyümenin en çok sızlattığı andır...

Külahtaki dondurma süzülerek intihar eder ve artık parktaki salıncaklar boşa sallanır...

Bir dede gittiğinde, sabah karanlığında çalan kurmalı saat susar!

Sahipsiz kalmıştır elleriyle aşıladığı fidanlar... Bir ömür sesiyle çınlamış duvarlarda yalnızlık yankılanır...

Artık kendini bile taşıyamayan bastonu sessizdir, portmantoda asılı yeleği de kimsesiz....

Bir dede gittiğinde, hep canı acır torunların. “Gel öpsün dedesi” diyen olmaz!..

Değerini anlamaz kimse kitap aralarında saklı sararmış takvim yapraklarının...

Ajans artık bi başınadır...

Babaya bile çatılmışken sana asla eğilmemiş kaşlar, cepten çıkıveren çikolatalar, boşluğa bakan yakın gözlüğü, pembe minik haplar, iftarda ilk tuza banan parmaklar, övgüler, nasihatler, dualar yetim kalır...

Bir masal yarım kalır dede gittiğinde, sen de yarım kalırsın...

:(

Gönderi tarihi:

Leylacım çok güzelmiş ve çok duygulu...

Bende dedemin birini tanıdım, diğerini daha 3 yaşımdayken kaybetmişim kaybettiğimden çok sonra haberim olmuştu... Bana anlatırdı annem, dedemi huyunun bana çok benzediğini, benim gibi onunda kedileri çok sevdiğini anlatırdı, namaz kılarken omuzuna çıkarmış kedisi, dedemi bahçe kapısında beklermiş... -_- Hüseyin dedemi tanımayı çok isterdim nasip olmadı... Bende çok severim kedileri... Bütün canlıları severim ama kedileri ayrı severim... Şimdi kedim yok, son güzel kedilerimi geçen aylarda kaybettim, akvaryum aldık, balıklarımız var şimdi ama onların sımsıcak ve yumuşacık tüyleri yok, alıp kucağına sevemiyorsun yinede onlar bile öyle alışıyorlar ki insana odaya girdiğimiz anda hepsi cama yapışıyor... Neredeyse suyun dışına çıkacaklar öyle çırpınıyorlar... Hayvanlar bazı insanlardan daha vefalı... -_-

Büyükbabamı 20 yaşımda kaybettim, onunla çok benzeşmezdi karakterimiz o pek sevmezdi kedileri... Ama ben dedemi severdim... Onunla çok komik anılarım var... Bir gün işten geldiğimde odanın ortasında dedemi yere uzanmış yarı beline kadar koltuğun altına girmiş olarak görmüştüm, bir baktım benim kedimi Mercan'ımı, güzel kızımı sıkıştırmış koltuğun köşesine elinde bir terlik onu tehtid ediyor... :lol: Dede napıyorsun orada dedim, anlamamış gibi Rahmetli hiiiiiiiç dedi, terliğimin tekini arıyorum... :whistling::w00t:

Annem ve babam çalıştığı için bize dedem bakardı, doktora o götürürdü, masallarımızı o anlatırdı, banyomuzu o yaptırırdı, acıktığımızda ona söylerdik, eskiden aşçıymış yemeklerimizi yapardı, çoban salatası vardı meşhur patlıcanı, biberi közler harika bir salata yapardı, eskiden sobalıydı her ev, sobamızı dedem yakardı, sobanın közünde bize patates ve kestane pişirirdi, nasıl zevkle yerdik... Dedemle tek çekişme sebebimiz kedilerimdi, yoksa iyi anlaşırdık, ahh ben evde yokken rahat bıraksaydı kedilerimi... :(

Birgün bakkala gittim, sokağın başındaydı bakkalımız, dedem kapımızın önünde bastonu elinde oturuyordu, ben sokağı döndüm ve ne göreyim... Dedem bastonu sarhoşun birinin kafasına indiriyor, sarhoşta dedeme saldırmazmı, ben nasıl uçtuğumu bilmiyorum, dedemden bastonu aldım, sarhoşa yermisin, yemezmisin, sen benim dedemden ne istiyorsun? :angry::w00t: Dedem adamı elimden zor aldı... :whistling:

Özlemişim dedemi, Leylacım aklıma geldi... Allah rahmet etsin hepsine, dedelerime, nenelerime... Hepinizin kaybettiklerine... Allah rahmet etsin... -_-

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.